Orbán Viktor erdélyi látogatásához időzítve friss "kutatást" tett közzé a kormányközeli Nézőpont, amelyben azt kérdezték, mennyire kedvelik a románok a magyar miniszterelnököt – írja a 444.hu.

A Nézőpont szerint egyre inkább kedvelik Orbánt a románokFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik VI. Fülöp spanyol király az állam- és kormányfők részére adott gálavacsorájára a madridi Királyi Palotába 2022. június 28-án. Másnap kezdődik a NATO állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozója. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A válasz az, hogy egyre inkább!

A Nézőpont saját felmérése szerint az elmúlt évben sokat javult Orbán Viktor romániai megítélése.

Szerintük tízből hat román (57 százalék) inkább pozitívan vélekedik a magyar miniszterelnökről, míg mindössze hárman vannak, akik inkább negatívan.

Évről évre felhív román embereket a Nézőpont, hogy Orbán Viktor megítéléséről kérdezzék őket. Már tavaly is javulást mértek, viszont az idei év hozta el a nagy fordulatot.

A Fidesz-közeli iroda szerint Orbán Viktor elmúlt hónapokban meghozott intézkedései állhatnak a változás mögött, mint például

a magyar benzinárstop, ami Romániában nincs, és ott meg is duplázódott az üzemanyag ára, csak nyáron egyeztek meg a kormánypártok némi kompenzációról.

Emellett a Nézőpont szerint az is számíthat, hogy másképp vélekedik a két ország az orosz-ukrán háborútól: míg Románia segíti a nyugati fegyverek szállításában, Magyarország viszont nem.  És szerintük számíthat az is, hogy

Orbán Viktor megvétózta a háborút hevesen támogató Kirill orosz pátriárka szankcionálását, a románok többsége ugyanis ortodox keresztény.

Forrás: 444

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
milliárdokért miért is ne ? hogy itthon is az már más kérdés ja itt ki imádná max a 133 bátorja a kitömött bukszájukért .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amortizáltok
milliárdokért miért is ne ? hogy itthon is az már más kérdés ja itt ki imádná max a 133 bátorja a kitömött bukszájukért .
csak úgy....
ez egy fura jelenség! talán mert csaucseszkura emlékezteti öket,akit imádtak? :)
a halott diktátorok egy idö után mindíg "megszépülnek"...
roccobaba
Oda kéne adni nekik, had legyen a királyuk. Minden kellö tulajdonsággal tendelkezik, ami re ott szüksége lehet.
csak úgy....
@Shikari: tibim,te is zsidó? :) -mert te nagyon...
Béla333
Szívesen átadjuk. Akár örökbe is!!!
Eladott Ország
A nézőpont szerint. A románok meg röhögnek, hogy a hülye magyarja ( illetve a román cigány geci) kitalicskázza a milliárdokat, pedig már a román vásárlóerő is megelőzi a magyart.
Eladott Ország
@amortizáltok: ma, 11:33 ♦ Csak a pontosság kedvéért a kitömött bukszájú "bátrak" 135 -en vannak, bár egy is sok közülük.
lampa laz
Nosztalgiázni, hiányzik nekik csaucseszqu...
kisfalud
Ami az én részemet illeti belőle, de alighanem a tágabb családom is, szívesen átadja a rá eső részt a románoknak, a nekünk okozott gazdasági kárral együtt.
Kapanyél
Senki nem látja a fától az erdőt! A románok nem szeretik a magyarokat, márpedig aki kibaszik a magyarral, szemükben csak jóember lehet!
Peller Anikó
Mi meg a románokat, egyre inkább. Ezek a bérből és fizetésből élő barmok itt akik annyira utálják a propit, mindent meg is tesznek érte a fene a büdös román fajta lyukat beszélnének a hasunkba azért a pár forintért.
tudode
Válámi van/lehet nem az igázi (Rajkin) mivel választottja Romániában járt, és
.
---Román lap: Novák Katalin egy szoknyás Orbán Viktor
mandiner.hu/cikk/20220607_kulfold_romania_novak_katalin_orban_viktor_termek_szoknya_erdely
.
„”””„Novák Katalin egy orbánista termék, nyugati fogyasztásra” – szögezte le egy román publicista.””””
-------------
.
???
volvós
...Ceaucseszku syndroma...szőröstalpu módon !!
magyar1
Nekem gyanús, hogy onnan származik, lehet, hogy a felmenői onnan jöttek ezért adja a pénzünket oda nekik.
Havanagi
Judás pénzből kaptátok a stadiont ,árulókká tett benneteket Orbán,ennek aztán lehet is örülni.Áldásos választási tevékenységeteknek a honi magyarok isszák a levét.-Áruló határon túliak.100 év alatt nem sikerült fejlődni szellemileg semmit???Nem,csak silányabbak lettetek.
csak úgy....
@Maccska: tévedsz,hogy nyugateurópában becsülik! -itt a hatvanpúsztai orbán birtok mindenkinek betette a kaput,még a nem válógatós neonáciknak is..
tudják orbánról és a környezetéröl,hogy lopnak ,csalnak,hazudoznak és ez itt nem igen jön be,még a buta,bunkó parasztok között sem!
kisfalud
@Maccska: ma 13:28. Csak az a baj vele, hogy nem tudja mi a diplomácia, amivel többet elérhetne el a magyarok védelmében. Kár, hogy a falusi, fejlődésben megrekedt kamasz, suttyó stílusát hiszi diplomáciának. Az pedig megint más kérdés, hogy nem minket akar megvédeni, hanem a strómanjait, oligarchait, és a saját zsebét tömni.
Gazella
Stop! Az erdélyiek, akik csak Romániához tartoznak, de nem szívlelik őket mert zsírbödön elcsavarta azaz teledumálta a fejüket!!
percsi
@Béla333: "Szívesen átadjuk. Akár örökbe is!!!"
De csak a törpét egy szál fecskében, majd a románok gazdaggá teszik!
nezelodo
@percsi: Na ha megkaphatnák, akkor náluk is aktuális lenne a vicc, ahogy nálunk már 12 éve az, miszerint a falusi öregasszony cipeli a tv-jét az utcán. Megkérdezik tőle, hová viszi? A templomba fiam. Minek? Hát gyónni, mert annyit hazudik.
amortizáltok
@Eladott Ország: két fecske sem csinál nyarat el vagyok maradva. ez olyan mint a németeknél volt a gyors reagálású hadtest ? ne hogy kevés legyen a szavazatuk a tőbbséghez + 2 vel megszaporodtak ?
bence
A románok igen ! De miért nem kérdezik meg a magyarokat is?!
evacica
Azért a pénzér amit a nézőpont kap Orbántól , kell is ilyeneket irkálni, hogy tetsszen Orbánnak!
amortizáltok
na csak előjött hogy kedvelik viktorovicsot ? Uzvőlgy és vidéke? akkor a fides sajtó??? a romák ott vagy a románok ott? ajaj csak nekik is a pénz kőll .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.