Azok, amelyek a legnagyobb felháborodást váltották ki.

Államcsődöt okozhat az Orbán-kormány legutóbbi két intézkedéseMTI/Balogh Zoltán

Akár államcsődhöz is vezethet a kata adózási forma egyeztetés nélküli megváltoztatása, valamint a rezsidíj módosítása – ezt a Fővárosi Közszolgáltatói és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (FÖX) vetítette előre. Ezzel párhuzamosan a FÖX felszólította a kormányt, hogy mindkét intézkedést függessze fel és haladéktalanul kezdjen egyeztetést a társadalom széles csoportjaival, például a szakszervezetekkel – írja a hvg.hu. A Szövetség kifejezte:

hogy nem értenek egyet a kata jelen formában végrehajtott átalakításával és az augusztustól életbe lépő rezsidíj-csökkentés módosításával, egyszóval a költségek drasztikus mértékű megemelésével.

Úgy vélik, a két intézkedés katasztrofális helyzetet teremt a magyar munkavállalók, családok többségénél főként azért, mert munkahelyek tömeges megszűnésével, emberek millióinak kilátástalan helyzetbe kerülésével és nyomorba dőlésével jár. Egy ilyen helyzet végső soron államcsődhöz vezethet.

A FÖX elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány ilyen súlyú intézkedéseket napok alatt, széles körű társadalmi egyeztetések, hatástanulmányok nélkül készül bevezetni esélyt sem adva a magyar embereknek arra, hogy fel tudjanak készülni a brutális megszorításokra.

Forrás: hvg.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem kellett volna folyton lopni, csalni hazudni, lassan nem marad más hátra mint előre:

tegyétek vissza.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Nem kellett volna folyton lopni, csalni hazudni, lassan nem marad más hátra mint előre:

tegyétek vissza.
csak úgy....
majd a híveik megmagyarázzák,hogy az nem is csöd, -csak orbanisztánban így néz ki a kánaán..
rokker33
Erre szavaztatok április 3 án! Gratulálok! Bár még mindig jobb mint az ellenzék és Gyurcsány! Ők már rég csődbe vitték volna az országot!
csipetke
Hát persze. Kapkodnak fűhöz fához,mert üres a buksza. A választás előtt szétszórt százmilliárdok most hiányoznak, az EU-t meg nem tudják úgy hülyíteni,mint a saját birkáikat, onnan nem jön lóvé, így nem maradt más, kicsavarják a magyar dolgozókból amennyit csak bírnak. A dolog ott lett büdös,hogy orbán a saját oligarcháitól, strómanjaitól egy buzernyákot se von el, pedig lenne honnan. A nagyhirtelen közpénzből megmilliárdosodott senkiháziak akár maguktól is tejelhetnének a gazdájuknak
csak úgy....
@KisTehen: mikorra is akarjátok utolérni a labancokat? :)
balos
@rokker33: Kis köcsöghöz volt szerencsétlen-seggünk!Akkora csöd volthogy a fideSS 1hét alatt 15% megrontotta a forintot!Elmehetsz vissza a nemzethy seggek valagába nedves törlőnek!
balos
Mert ott nem titkosítják a nemzeth kifostását!Aki lebukik azt menesztik!Itthon kinevezik akár ispán is lehet a bolond istókok közt!
amortizáltok
lesz ok és indok házon kivülire takaritani a selejtes vezetést orbánból ennyi ölég is volt messze még a 2030 huzzon el sittre addig is
csak úgy....
@KisTehen: látom,agyadra ment a sok kaviár...
Nessy
@KisTehen: Viszont kicsit mások a jövedelmi viszonyok!Nem pár jó barát, rokon, családtag lesz pár év alatt milliárdos! Miközben bedől az oktatás, egészségügy, szociális ellátás,minden, amit az elmúlt években államosítottak, tönkreteszik az önkormányzatokat pár kivétellel.
amortizáltok
@KisTehen: boci menj szopni mert vadakat álmodol
kereső
@KisTehen: Piszok hálásak vagyunk- neked meg javasolom olvass Holoda Attilát, az energia hordozók piaci áráról és egyebekről.
Toller Béla
Most az ember álljon le egy tehénnel vitatkozni azon, hogy ez a mostani helyzet nem teljesen OK ? Hogy ezt nem az oroszok meg a nyugatiak okozták, hanem a saját orbánja ? Mennyi bizonyíték kellhet egy kisméretű tehénnek ahhoz, hogy felismerje, a fű szélére ért ? A tehén nem jelentős tényező, a felnőtt, valamirevaló tehén sem !
percsi
Ezek az intézkedések mindenkit érintenek. Hamarosan ismét hatalmas áremelkedésre számíthatunk!
Ezt már nem fogja bírni a magyar nép!
Koldusok országa lettünk a hanyatló Európaiak mellett!
Namely
:DDD
A 2021 október végén alakult FÖX látom, már igazi nagy szakértővé avanzsálódott. Amellett, hogy nyomja az "ez a harc lesz a végső" szöveget, pontos számításokat végez adó és rezsiügyben.
Vagy mégsem, és csak a szokásos "megmondom a tutit, de fingom sincs, hogy mit kellene tenni" van?

Nézzük csak az alapítás ígéreteit:
"Az alapító hét szervezet vezetőinek szándéka szerint a FÖX mostantól a munkavállalókat érintő döntéshozatali rendszerben megkerülhetetlen, sőt javaslattevő szövetségként működik "
Wow.
Hol a javaslat?
Hol a megkerülhetetlenség?
Ja, jól van, ott a disclamer: "Az alapító hét szervezet vezetőinek szándéka szerint".

Így már más :)
csak úgy....
@KisTehen: látom rajtad,hogy neked csak maga orbán tudja bebizonyítani az elmebetegséged,-ha jól számolok,akkor október elejére-november végére sikerül is neki!-ha csak nem vagy egy külhoni boci,aki jól kiigazodik a román seggeken is...
magyar1
Az ellenzéknek egy szava sem lehet, visszatértek a normális energiafizetéshez mint anno a szocik csinálták.
Ez lett volna midig is a normális.
Régen voltam már vállalkozó, de úgy tudom a munka mellett csak egy adóbevallást kell nyújtani ha mellékállást vállal valaki és utána kell az adót megfizetni. Nem tudom ma így van-e még?
Vagyis akiknek van főállásuk mellette nem kell külön semmi mást fizetni csak a plusz munka után adót.
justhpeter
@KisTehen: A te esetedben mindegy, mindkettőnek sületlenség a vége.
csak úgy....
@KisTehen: te nem csak buta de bunkó is,persze így szeret benneteket orbán! :)
magyar1
A kata azoknak volt segítség akiknek nem volt munkájuk és csináltak maguknak valamilyen vállalkozást, inkább azt kellene megszüntetni, hogy a főállás mellett választhatják a katát, nem megszüntetni, mert van aki így is rászorulhat. Biztosan így is lenne aki ráíratná valamelyik munkanélküli családtagjára, de annak azért nagyobb a veszélye is.
Yoda69
@Maccska: Pedig konnyen lehet allamcsod, egy hajszalnyira vagyunk tole.
1. A tervezett hiany duplajat mar elerte a fideSS, es meg hol van az ev vege?
2. Unios penz nem fog jonni, azokutan ahogy a taho beszelt Posvanyoson, meg foleg nem.Itt naci fajelmelet kirohanasara gondolok.
3. Az eltotolt KATA-bol nem lesz extra ado bevetel, mert a katasok (akikkel eddig beszltem) "megoldjak" az adoproblemat, de tobbet nem fognak fizetni.

Az orban kurmany hibat hibara halmoz, es mivel eladosodtunk a ruszkiknak es a kinaiaknak, igy konnyen becsodolhetunk, ha nem fogjak tudni fizetni a torlesztot.
kereső
Évek óta fizet az állam különféle minisztériumain – korábban a Miniszterelnökségen, az utóbbi években az innovációs tárcán – keresztül százmilliós nagyságrendű összegeket tanácsadásért egy német üzletember érdekeltségeinek, de nemrég nagyságrendet léptek, mivel

tavaly decemberben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a 2021.12.22.-2022.07.31. közötti nagyjából 8 hónapra bruttó 8,2 milliárd forint keretösszegű tanácsadói szerződést kötött a Mangold Consulting GmbH-val, vagyis a megbízás értéke havonta körülbelül egymilliárd forint.
kereső
A Mangold Consulting GmbH a jó orosz kapcsolatai miatt Mr. Oroszországként ismert Klaus Mangold üzletember érdekeltsége, aki szakértelmével korábban például a paksi bővítés uniós elfogadtatásában is segítette a magyar kormányt. A hvg.hu is írt arról, hogy Mangold készítette elő azt a 2013-as titkos találkozót, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Szergej Kirijenko, az orosz Roszatom vezetője lényegében megállapodott arról, hogy az oroszok fogják építeni Paks II.-t.

A Kremlbe bejáratos, Vlagyimir Putyin orosz elnököt közelről is ismerő Mangold tanácsát 2013 óta kérik ki a Fidesz-kormányok. Az pedig már a Direkt36 által közérdekű adatigényléssel megszerzett szerződésekből derült ki később, hogy nem is kevés pénzt fizet a magyar kormány a tanácsokért. A Lázár János vezette Miniszterelnökség 2017 júliusa és 2018 májusa közötti időszakra bruttó 650 ezer euró (akkori árfolyamon 201 millió forint) értékben szerződött Mangold cégeivel.
Gazella
@KisTehen: 16:41
Kurvára tévedsz muuuuuuu a kurványod nagyot csalt a választáskor! Megkapta!
Ráomlott a szar a fejükre! Amit elbasztak azt oldja meg a retkes kurványod!
Rendkivül rossz a kurványod gazsasági politikája!
Yoda69
@Maccska: Amig tudjak fizetni a törlesztést, fizetéseket nyugdíjakat stb. addig nem. Ehhez pedig vagy elegendő adó bevétel kell, vagy hitelképesség. Az olaszok mindkettőben jobbak, mint mi.
Azt honnan veszed, hogy a KATA-sok mit fognak csinálni? Egyenlőre meg ok maguk se tudjak, hiszen 3-4x-erese ugrik az eddigi adojuk. Ezt nem egyszeru bearazni 1 honap alatt, foleg ha valaki el van adosodva.
ómió
Szóval, nem a változatlanul hagyásuk okozta pénzkiesés az államkasszából járhatna államcsőddel, hanem ennek "visszanyesése"!? És minden idióta szerint!?
magyar1
Ekkora baromságot! Az energiaszabályozás most állt normális szintre, a kata meg kiváltható egyéni vállalkozással, főleg a munkahellyel rendelkezők esetében akik csak a plusz bevétel után kell fizessenek adót.
Németh István
A FÖKSZ azt vizsgálja meg hogy mihez ért! mert az államigazgatáshoz és akormányzáshoz fingja nincs! A FÖKSZ azt vegye alapul, hogy az ország stabilitásáért a kormány a felelős! A felelősséget annak az információ plusznak az égisze alatt bírják amellyel rendelkeznek! A tájékozatlansága nem csupán a FÖX-nek botrányos, csak a balliberális ismeretekkel bírnak fogalmuk sincs azokról az infókról amelyek valóságosan vannak jelen! ÉS itt jön a tisztességes kormányzás, a mindenféle hírek és híresztelésekkel szemben a kormány intézkedik és tesz, nem ad alapot a csőcseléknek a belepofázásra! sajnos az olyan zavaró szarok mint a gyurcsány és stábja így a FÖX is egyértelműen abba az egyre kisebb szart sem érő közösségbe tartozik amelyik csak és kizárólag a szarkeverésre használandó - soros ürülék!
bence
@rokker33: ! Már akinek ! Majd az első számla után lehet gratulálni orbánnak ! Lehet megint Gyurcsányozni , pedig tizenkét éve csak a fidesz fér hozzá a mézes bödönhöz !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.