Hogy pontosan mekkora összeget kapnak, az az átláthatatlanná tett vagyonnyilatkozatokból nem derül ki. 

Az RTL Híradója szerint milliós fizetéseket kaphatnak azok a kormánytagok, akik a modellváltáson átesett állami egyetemek kuratóriumainak tagjai. Ebbe a körbe tartozik Varga Judit igazságügyi, Szijjártó Péter külügy, Lázár János építésügyi, Nagy István agrár és Varga Mihály pénzügyminiszter is. 

Milliós fizetéseket kaphat Varga Judit és Szijjártó Péter a modellváltott egyetemek kuratóriumi tagsága után

Fotó: Illusztráció/Facebook/Varga Judit

Az új, átláthatatlanná tett vagyonnyilatkozati rendszerben leadott első vagyonbevallásból az derült ki, hogy Varga Judit, aki a Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke, júliustól az elnöki posztja után havi egy és ötmillió forint közötti összeget kaphat (korábban ezért a pozícióért nem vett fel fizetést) az egyetem mögött álló alapítványtól. A pontos összeget azért nem lehet tudni, mert a megváltoztatott vagyonnyilatkozati rendszerben nem kell azt feltüntetni, csak annyi nyilvános, hogy havi 1 és 5 millió forint közötti fizetést kap az alapítványtól.

Szijjártó Péter az RTL anyaga szerint ugyanennyiért (1-5 millió forint közötti összegért) tagja a győri Széchenyi Egyetem kuratóriumának, ez is az új vagyonnyilatkozatból derült ki, ő is júliustól kapja az összeget. A tévécsatorna megkereste a két minisztert, hogy ha korábban az egyetemi kuratóriumi munkájuk után nem vettek fel fizetést, akkor ezt most miért teszik meg, és arra is rákérdeztek náluk, hogy pontosan mennyit keresnek ezzel – de nem kaptak választ Varga Judittól és Szijjártó Pétertől. 

Rajtuk kívül Lázár János, Nagy István és Varga Mihály miniszterek még alapítványi kuratóriumi tagok egy-egy állami egyetemnél, ők a kuratóriumi tagságuk után havi félmillió és egymillió forint közötti összeget kaphatnak az RTL szerint.

Forrás: rtl.hu/hirado

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Az új modellben az egyetem célja nem az oktatás, hanem a haverok dotálása...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Az új modellben az egyetem célja nem az oktatás, hanem a haverok dotálása...
ómió
Pedig, ugye, az ilyen kizárólag Parizer efftársi privilégium!?
csipetke
Már lassan elfogynak a tanárok,az egészségügyi dolgozók, összeomlott az oktatás,de ez az aljas genyó banda mindig talál néhány milliót,amit egymás közt szétosztanak havonta,és ezért a pénzért még az istrángot se kell szaggatniuk, azaz,felvesznek pofátlanul egy valag pénzt, a semmiért. Pl a fudanból nem tudni,hogy lesz-e valami,vagy sem, (reméljük,hogy nem) de a fudan alapítvány már kb másfél éve működik, milliós összegeket vesznek fel ott is a kuratóriumi tagok, a semmiért.
Ez a pofátlanság, amivel az embereket pont lesz@rják, de orbán a kormányzati luxusrepcsivel megy nyaralni, teljesen indokolatlanul, és ez a pénzosztás... És csodálkoznak,hogy az EU nem adja a lóvét.
namihami
Viszont nem kell beírni a ""hiteles"" vagyonnyilatkozatba. Mindenben találni valami jót:. a pénzben is és az eltitkolásában is.
Nessy
@csipetke: Ezt akarja mind a kb 3 millió fidesz hívő, meg a határon túli hű magyarjaik, azért szavaztak a fideszre. Van egy szúk réteg, amelyik remekül él, és annyit keres, amennyit nem szégyell, a többi meg szív mint a torkos borz. Csak az a baj, hogy azok is, akik nem bigott, megvásárolt szavazók.
Béla333
A hülyemagyar maffiahíveket büszkeséggel tölti el a hír! Ők azt szeretik, hogy ahol lehet, lopják csak el a maffiózók az ország pénzét!
human
Higy képes a miniszteri feladatát rendesen ellátni másodállás mellett???
Ha pedig ilyen kevés mjnkával jár a miniszteri állás akkor kevesebb fizetés jár!
Havanagi
Erre van pénz rohadékok,az emberek meg fizessék a gazdasági csődöt!!!Hulladékok!!
Macskaszem
Az ellenzék meg pótcselekszik.
Ülést tart a parlamentben. Elmondják egymásnak, mivel a fidesz b@szik részt venni. Ez az értelmetlenség csúcsa.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:12
Jó reggelt.Örömmel olvastam,hogy ma 08:12 megvolt a seggnyalásod,keresztényi kozervatívnak álcázott. minőségedben.
Yoda69
Na ez a csucs. A tanarok fizetese a beka segge alatt, ez a ket mocsadek meg olyasmiert kap 1-5 millio forintot, amihez semmi kozuk.
justhpeter
@Jozefina: Nem kellene összevonni az egytemi oktatók, a hallgatók és a segítő személyzet színvonalát a kuratóriumok béka segge alatti színvonalával
Yoda69
A tanarakat se ertem. Miert nyugodnak bele ebbe a helyzetbe? Hogy tudjak ezt elturni? Mar reg az utcan kellene lenni a diakokkal egyutt, csatlakozva a KATA-sokhoz, az egeszsegugyiekhez, a tuzoltokhoz, akik adrenalint kaptak penz helyett, a rendorokhoz es minden olyan reteghez akiket tonkrett a fideSS? Nincs egy ember vagy szervezet aki osszehangolja oket?
csak úgy....
úgy látszik,hogy magyarországon van még mit ellopni...
Macskaszem
@Yoda69: "A magyar az egyik legbéketűrőbb nép Európában, ezért folytathatja még mindig ámokfutását a kormány - mondta a Fidesz elnöke 2008-ban. Sajnos ez ma is érvényes.
Yoda69
@Macskaszem: Ez mar nem béketűrés, hanem beletörődés a halálos ítéletbe.
De az is lehet, hogy mindig is ilyen birka nép voltunk a történelem során, ezért is voltunk szinte mindig vesztesek.
amortizáltok
sok éhenkórász pénzhalyhász igy lopjátok ki az emberek zsebéből a pénzt ja igy a rezsit széltében hosszában LESZARJÁTOK mi meg titeket de lesz ám BÖJT is meg hét szűk esztendő napozásra sem jut majd
csipetke
@Nessy: 06:38 Azért már egy ideje azt olvasni,hogy zuhant a fidesz támogatottsága. Egy riportműsorban azt hallottam, hogy az igazi húzós számlák október -novemberben jönnek majd, és a birka valószínűleg akkor fog rájönni,hogy szeretett vezírük igencsak átb@szta őket. Illetve egy egész országot. Akkorra jósolnak nagy tüntetéseket. Csak a normálisabbja ezt pontosan látta előre,hogy ez a rezsicsöki ilyen formában nem tartható fenn. Ha orbán akkora energát fordított volna arra, mint a lopásra, hogy zárkóztassa a magyar béreket az EU-s fizetésekhez, és ha lenne eurónk,nem lennénk ekkora sz@rban. Azt is megígérte 4 éve,hogy függetlenedünk a ruszki energiahordozóktól, hát tisztán látszik,hogy ebből mi valósult meg. Egyre inkább függővé tett bennünket. Ez egy impotens, semmihez nem értő,kapkodó, gyülevész banda, nem kormány.
nemkati
@sgl: ma 09:29
Tehát a magyarok fele tolvaj és csaló, a másik fele meg hülye. Hogy akarsz ebből egy tisztességes, hozzáértő kormányra és talpraesett, becsületes ellenzékre vaót összeszedni?
ómió
@kulabombaafityiszre: Mid fáj, bolsiék elmebetege!? Csak nem a Böszmeánusz túl szoros a nyakadnak, efftársi minőségedben!?
kulabombaafityiszre
@ómió: Jó reggelt faszszopó keresztény ómió.
A komcsi ómiónak orbánt szopni ómi jó,
Mert a komcsi ómió a faszszopó s neki ó mi jó
gondolja a komcsi ómió.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 07:53
Milliós fizetések te meg rágod a száraz kenyeret otthon,megkenve egy kis avas zsírral,miközben puszilgatod a dagadt náci vezetőd a viktormihály fényképét.Ezt csináltad a komcsik alatt is nem volt nehéz a váltás igaz hülye ómió?
nemkati
@sgl: Így is lehet, de egy embercsoport többféleképpen, tetszés szerint felosztható. Én kétfelé osztottam egészen más szempont szerint, mint te. Attól még neked is igazad lehet.
Ennyike.
balos
Szerintem meg az ember addig ember,amíg azt kívánja másnak amit magának!Na ez 89 után teljes mértékben vissza csúszott a közép kórba,és a jelenlegi rendszar ezt legitimálja!Van a"úRR",aki a zsebünkbe túr,és a fartúrók akik ezt lelkes nyelvcsapásokkal egyengetik!
ómió
@kulabombaafityiszre: Megint itt vagy, bolsiék jelenleg Böszmeánuszlakó latrinabúvár elmebetege!? Szedd össze magad és a változatosság kedvéért merülj alá! Amúgy meg, csak nem bolsevista-nyilas Parizer efftársad többmilliós fizujának "beugrása" törte meg a bolsi elmebajodat avaszsírral megkent száraz kenyérrágás közepett, időnként vissza-visszanyalva Böszme efftársad ánuszához!? Ebben vagy sok évtizedes "szakspecialista" meg időnként a bolsi elmeosztályi "bentlakásban"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.