Manapság ritka az, hogy az államközeli médiumok bármiben is kritizálják a kormányt, ám most ez is megtörtént. 

Váratlan! Bencsik András Orbánt hibáztatja a tűzijáték körül kialakult balhé miatt: „Komikus, hogy megvolt a kivégzés, és most lefolytatják a vizsgálatot”

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Bencsik András, a Magyar Demokrata hetilap főszerkesztője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én. MTI/Máthé Zoltán

„Őszintén fájlalom, de azt kell mondjam, hogy szerintem ez egy elhamarkodott döntés volt.”

- kommentálta Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője azt a hírt, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter kirúgta az Országos Meteorológiai Szolgálat két vezető munkatársát is.

Bencsik pedig nem állt meg itt: szerinte

„komikus, hogy megvolt a kivégzés, és most lefolytatják a vizsgálatot”

– mondta ezt arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia csak azt követően tudja vizsgálni az OMSZ előrejelzéseit, hogy a szervezet két vezetőjét már elbocsátották.

Bencsik szerint

„mindenki tévedhet, a miniszter ideges volt, idegességében leváltott mindenkit. (…) Ne legyen rá büszke, de van ilyen. (…) De hogy utólag megpróbálunk vizsgálatokat legyártani… ki kellene már jönni ebből a vacakságból”.

Szerencsére vannak olyan igaz jobboldaliak is a stúdióban, akik kirohanása után gyorsan emlékeztették Bencsiket, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta, csak az utolsó csepp volt a pohárban a meteorológusok kirúgásánál, hogy nem tudták pontosan megmondani, milyen idő lesz augusztus huszadikán. Bencsik persze erre is kontrázott, hogy jó lett volna, ha kiderül, milyen cseppek is voltak ezek, valamint megjegyezte, hogy ha Orbán Viktor nem nyaralna éppen, akkor nem történhetett volna ilyen.

A szokatlan szócsata a hvg.hu cikkében szereplő videóban nézhető meg. 

Forrás: hvg.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
El nem hiszem.
Hogy veszi a bátorságot?
Szerintem még ma megjelenik bűnbánatos írása.
Vagy a propagandasajtó előveszi a múltját...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Giovanni Alba
Hát mi lesz itt? Hegedűs megadta az alaphangot, most sorra jön meg a megmondó emberek bátorsága? Nincs itthon a macska, vinnyognak a patkányok? (hogy az ide irkálgató orbán-fanok szavajárásával éljek)
Ezek már sejtenek/tudnak valamit.
balos
@Giovanni Alba: Ezek,most úgy "csinálnak",mint a Hofi úr!A különbség annyi,hogy a szaros wc papirját sem nyalogathatnák neki!Így maradt nekik a geci és az elbaszott művei!
Aki Én
El nem hiszem.
Hogy veszi a bátorságot?
Szerintem még ma megjelenik bűnbánatos írása.
Vagy a propagandasajtó előveszi a múltját...
Clavigo
Szóltak ennek a fasznak,,hogy kritizálhat...(?)
rohács1926
„Bencsik … megjegyezte, hogy ha Orbán Viktor nem nyaralna éppen, akkor nem történhetett volna ilyen.”
bencsik „úr”; orbán augusztus 20-án már itthon volt és palkovics 22-én rúgta ki az OMSZ vezetőket. orbán nélkül nem is merte volna. ön itt nem az OMSZ vezetőket védi, hanem orbánt mentegeti. Szánalmasan primitív próbálkozás. Persze az agymosottak még ezt is megzabálják .
lampa laz
Orbán hozzá ezt helyre azzal, h ő meg kirugja palkovicsot.
drrotf
Ez a Bencsik lehet hogy pártütő, mert szembe szállt egy fideszes Palkovics döntésével, aki a döntésnél ott sem volt!Lehet hogy nem is a miniszter döntött ebben a kérdésben, és a megüresedett pozíciók már oda lettek ígérve hithűbb talpnyalóknak.A fene se tudja, de nagyon ravasz ez a Bencsik, most azt az arcát és eszét mutitja amikor még a Népszabadságnál dolgozott!Neki biztos nem rójál fel hogy nem támogatta a magyar kormány egy tagjának a döntését!
Sziszifusz
Szerintem Bencsik András a hűséges pártkatona ezzel a megnyilatkozásával feladatot teljesít. Valamiről nagyon terelni kell a a figyelmet. Tőle egy ilyen Orbán kritika igazán meglepő.
Nessy
@lampa laz: Aztat nem lehet! Vakon engedelmeskedő " ítélet végrehajtó"! Gerince otthon, egy szekrény mélyén!
csak úgy....
talán bencsik már kiszimatolta,hogy orbánnak löttek?
Macskaszem
Rájöttek, hogy senki nem az elmaradt tüzijáték miatt háborog, hanem a meteorológusok kirúgása miatt. Fosnak is, hogy kevés lesz a résztvevő, már szinte ingyen utazhatsz, csak menjél.
Bencsik ugyan mondott pár éles mondatot, de rögtön el is vette az élét: " ha Orbán Viktor nem nyaralna éppen, akkor nem történhetett volna ilyen"
Nagyot nyalintott a Geczi valagából, mert őcsutkánysága soha semmi rosszról nem tehet, mindig mások a hibásak, a jó dolgok viszont kizárólag neki köszönhetőek. Erről van itt nagybaszó.
tomsawyer - régről
A szöveg éppen ellenkező értelmű, mint ahogyan magyarázni próbálják. Az értelme az, hogy az ország dolgai nem mennek Orbán nélkül, azaz Orbán Viktor nélkülözhetetlen. Ha ugyanis a macska nyaral az egerek falsul kezdenek cincogni. Nem Orbánnak lőttek tehát, inkább Palkovicsnak, már ha nincs a háttérben B-terve. Valószínűleg van egyébként, amelyet vagy úgy kommunikálnak, hogy mindig is megvolt - tehát Palkovics koncepciózusan cselekedett és a tervet követte - vagy Orbán Viktor most fog előállni egy tervvel, azaz "lám, ő az, aki megoldja most is a helyzetet."
Személy szerint az első verziós B-tervre vetek, azaz egy ideje készen van a fiókban és most látták az alkalmat elindítani. A terv alapján az OMSZ-t átalakítják Országos Klímakutató és Meteorológiai Szolgálattá - hogy a jelenkor kihívásaival foglalkozzon - kineveznek az élére egy klímakutatót elnöknek (aki már rég talonban várakozik) és a helyettese egy meteorológus lesz (aki szintén be van akasztva a kabátok közé a fogasra egy ideje) vagy esetleg fordítva. (Meteorológus elnök, klímakutató helyettes). Én az első verziót tenném. Ezt aztán eladják úgy, hogy az EU-s céloknak is megfelelő, a spanyol tinédzserek által is forszírozott (éppen most pereltek be mindenkit a klíma miatt) a világ jelenkori kihívásaira reflektáló, modern szervezetté alakítják át az OMSZ-t, amelyre a két kirúgott vezető nem volt elég nyitott.
Az, hogy az intézményi formát mennyiben alakítják át ehhez, már csak részletkérdés. Jól el lehet adni az EU-nak, - már persze, ha vevők erre - hiszen a klímacélok teljesítése, a kötelező kibocsátási célérték elérése 2030-ig, és a zöld átállás baromira kiemelt téma az EU-ban, nem mellesleg a 2021-2027 EU-költségvetésben az összes kiadás 30%-ának éghajlattal kapcsolatos projektekre kell irányulnia. Hát kérem, itt a projekt, a megfelelő intézmény, amely tudományosan megmondja, hogyan és mire kell költeni, lehet tehát a forrásokat utalni.
jesz
@justhpeter: ez jó..hehehe.. "előnyaló"...nyelvünk egyik gyöngyszeme lesz ez a szó..
tomsawyer - régről
* óh, pardon, portugál tinédzserek aktívak jogilag, ők pereltek be mindenkit, aki él és mozog.
tomsawyer - régről
Nos, tehát a _portugál_ kamaszok perén túl azt hiszem érthető a mondanivaló: olyan embernek kell vezetnie az új intézetet (mindegy, milyen formában működik tovább, marad ez vagy az is átalakul), aki lojális. Persze mindez csak egy logikus levezetése a történetnek. Nem volt stratégiailag jó döntés pont a tűzijáték miatt borítani és elkezdeni a projektet. Hahh! Pedig úgy tűnt. Na, hát ezért nélkülözhetetlen Orbán Viktor.
jesz
más szemszögből nézve, Bencsik alatt most fűrészelték el az ágat amin ül...

Ugyanis a cím szerint:..."Bencsik András Orbánt hibáztatja"...

Tehát vagy Bencsik lett besározva rendesen, vagy a Propeller adott egy Bencsik-alávágós címet...

Ez pont elég, hogy ma ne ebédeljen jóízűen
ómió
De, mintha pont' a távollétét "hibáztatta" volna!
CsipkeRózsa
"„mindenki tévedhet, a miniszter ideges volt, idegességében leváltott mindenkit. (…) Ne legyen rá büszke, de van ilyen. (…) De hogy utólag megpróbálunk vizsgálatokat legyártani… ki kellene már jönni ebből a vacakságból”."

Bencsik a minisztert szépen megvédi, a vizsgálat ellen ágál, amit pedig az MTA folytatna le.
Ez nem igazán kormányellenes megszólalás.
amortizáltok
nó csak megkaphatja hogy beleszart abba a tányérba amiből enni adtak neki? kissé el is szált andrás alispánurunk lám lám.
tomsawyer - régről
Nagyjából 1100-1200 milliárd forintról van szó, a klímacélok miatt az országnak járó (már persze, ha megkapja) források ennyit tesznek ki. Ez csak a klímával kapcsolatos forrásösszeg.
tomsawyer - régről
A források végett szükség van egy olyan intézményre, amely függetlennek tűnik, abszolút tudományos jellegű és megmondja, milyenek jelenleg az adatok, hogyan, mire kell költeni (roppant tudományosan indokolva természetesen, nem bemondásra) és aztán folyamatosan évente, félévente alátámasztja, hogy sikeres a költekezés, mert ennyivel és még ennyivel csökkent a klímaterhelés, azaz nemhogy elértük az előirányzott célt, de túlteljesítettük sztahanovista módon.
Az egész egy elég kiszámított koreográfia, amit szerintem stratégiailag elszámítottak kissé - azt hitték, jó ürügy a tűzijátékos fiaskó - de azért korrigálható. Most éppen korrigálnak. Ímhol a B-terv, avagy a mögöttes szándék.
rohács1926
@Sziszifusz: 12.10. Igazad van, „Bencsik András a hűséges pártkatona ezzel a megnyilatkozásával feladatot teljesít.”
De nem orbánt kritizálja, hanem éppen védi. Még azon az áron is, hogy kicsit odaszúr palkovicsnak: „mindenki tévedhet, a miniszter ideges volt, idegességében leváltott mindenkit. (…) Ne legyen rá büszke, de van ilyen. (…)”
Aztán mi van a végén: „ha Orbán Viktor nem nyaralna éppen, akkor nem történhetett volna ilyen.”
Nettó hazugság, mert két napja orbán már itthon volt.
Az lepett meg, hogy bencsiknek ezzel a megszólalásával a történéseket általában tisztán látó, tisztességes kommentelőket is sikerült átvernie.
tomsawyer - régről
@tomsawyer - régről: 110-120 ezer milliárd. Na.
tomsawyer - régről
@tomsawyer - régről: De nem. Jól írtam elsőre. 1100 milliárd. Kurva sok pénz. Ennyiért én is szívesen átalakítom a teljes OMSZ-t.
tomsawyer - régről
Nem hittem el, hogy elsőre jól írtam le az összeget - köszönhetően annak, hogy nagyjából a nulla felé konvergál az önbizalmam hála a köcsög, faszkalap pszichopatának, akit 10 évig megállás nélkül mást sem csinált, csak basztatott, minden lehetséges módon elvette az önbizalmamat, a legutolsó véglény féreg is különb ember tőle.
De jól írtam le. Bár 410-es euróval inkább 1271 milliárd.
tomsawyer - régről
Innen üzennék tehát neki - nem Brüsszelnek, hanem a pszichopata véglénynek - kurvára kapd vissza a sorstól amit velem tettél.
Istenakinincsen
A Magyar "Demencia" hetilap főszerkesztője nyilatkozik...a Vén Demenciás Maffiózók Szövetsége(VédemaSS) nevében:))
Yoda69
Meg ma leszolnak a központból.
Holnap helyesbíteni fog.
simmering73
"ha Orbán Viktor nem nyaralna éppen, akkor nem történhetett volna ilyen." Na innentől vált humorossá az egész.
Peller Anikó
@simmering73: Ez csak világos, a kormány hülyékkel van körbebástyázva, elvtársakkal van kikövezve, az értelem ellenjavallt, mert aki látja és felfogja mit művelnek az veszedelmes hazaáruló. És így kerültek ide a nekünk annyira kedves trolljaink is.
gina
@simmering73: Ha lenne ennek az elmebeteg cigánynak egy kis emberi érzése nem rendezné meg ezt a cirkuszt, de ebből is nyereséget vár biztos a haverjaihoz ömlik a nép pénze, gyülölöm ezt a mocskos beteg cigányt, fulladna meg a tüzijátékába a zsiros disznó
Lepényleső
"Először lövünk,azután kérdezünk!" - Talán újra az ötvenes évek kommunistának mondott világában élünk,
annyi különbséggel,hogy most kereszténynek mondja magát vezérünk,- amit elkövet az nem a mi bűnünk?
Németh István
@Aki Én: @Lepényleső: @gina: @simmering73: @Istenakinincsen: @Yoda69: IGAZATOK VAN!!!
ez a bencsik andrás egy igazi megmondó, igaz hogy egy szar kommunista beépült bérenc, aztán addig bírta amíg végül is kibújt a "szög a zsákból" >> MIVEL NEM KAPOTT MŰSOR VEZETŐI FELKÉRÉST megsértődvén átment > ÁLL -LOJÁLISBA! Na ez a zsidó mentalitás! ti is ilyenek vagytok! Látjátok a nemzet adottságainak jobbra fordulását - még a nehéz körülmények közt is - és az irigységtől megszakadtok, hogy nem tudtok élősködni, lopni, mint a gyurcsány haverotok időszakában! De az aljaskodáshoz értetek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.