Az elemzők és az ellenzék is nekifogott, hogy „kielemezzék” a miniszterelnök nemrégiben napvilágot látott stratégiáját.

Mindenki egyszerre megy neki Orbán stratégiájának – „A magyar kormány a történelem vesztes oldalára kormányozza az országot”Orbán Viktor/Facebook

Ahogyan mi is írtunk róla, Orbán nemrég zárt körben, a Széll Kálmán Alapítvány karácsonyi vacsoráján közzétette stratégiáját, amelyet a politikai igazgatója, Orbán Balázs foglalt össze a Mandinerben. A miniszterelnök szerint Magyarországnak az a célja, hogy kikerüljön a közepes fejlettségű országok köréből, és regionális középhatalmi státuszt érjen el. Ehhez szerinte arra kell törekednie, hogy minél több ponton kapcsolódjon más országokhoz és piaci szereplőkhöz.

Feledy Botond külpolitikai elemző szerint a blokkosodás folyamatát Orbán Viktor jól látja, de ebből nagyon nehéz kimaradni.

„Ez egy nagyon nehéz politikai libikóka, és erre Magyarország geopolitikai helyzete, magyarul ahol a térképen található, eddig nem tette alkalmassá. Tekintettel az orosz-kínai kereskedelmi háborús helyzetre, most sem látszik reálisnak, hogy a blokkérdekek megengednék, hogy Magyarország ebből ki tudjon maradni” – mondta az RTL Híradónak.

Az elemző szerint az is kérdés, hogyan értette Orbán Viktor azt, hogy a jelenlegi nyugatközpontúság nem tartható fenn, miközben Magyarország tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak, és ezzel a nyugati blokknak – írja az rtl.hu.

Itt egy kérdőjel nyílik meg, hogy vajon mit jelent az, ha ebből valaki kimarad. Tehát van-e itt olyan veszély, hogy akár ennél merészebb kilépési gondolatokat is előre vetít

– mondta Feledy Botond

Az RTL erről a megkérdezte a kormányt, mire miniszterelnök sajtófőnöke azt írta, hogy a kérdés abszurd és rosszindulatú, Magyarország a NATO és az EU elkötelezett tagja és a szabadkereskedelem híve.

Orbán Viktor stratégiája szerint Magyarországnak azért van most lehetősége kilépni a közepesen fejlett országok csapdájából, mert az elmúlt tíz évben sikeres volt a gazdasági felzárkózás.

A GKI szerint azonban nem hozott kiugróan gyors fejlődést a magyar gazdaságpolitika.

Az összes Kelet-Európai uniós tagállam – talán Bulgáriát leszámítva – gyorsabban zárkózott fel, mint Magyarország, tehát a relatív helyzetünk nem javult, hanem romlott a többi kelet-európai országhoz képest

– mondta Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

A Momentum szerint Orbán Viktor stratégiája csak kommunikációs szemfényvesztés, amivel csak azt akarja elhitetni, hogy érti a világ működését és van terve.

„Igazából ezek a stratégiák arra jók, hogy legalább azt megértsük, mit mond Orbán Viktor a saját híveinek annak érdekében, hogy megindokolja a saját lépéseit, hogy az EU és a nyugati szövetségeseink helyett miért orosz és kínai érdekeket képvisel a nyilvánosságban” – mondta Kele János, a Momentum képviselője.

A párt szerint komoly a veszély, hogy a magyar kormány az egyensúlyozással a történelem vesztes oldalára kormányozza az országot.

Forrás: rtl.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A pávatánc fokozódik!!!?? Orbbán se tudja merre van előre!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Hajjaj, ütős az a házipálesz, ugye, Viktor! Pláne hogy a pálinkafőzés liberalizálható, talán az árthatott meg.
justhpeter
Hosszú ez a cumi a kormánynak... és még nem látni a végét.
Pálinkás Pál
itt lenne az ideje eltakarítani a fideszt,...
csak úgy....
@KisTehen: 13:05 azt a hozzád hasonló elmebetegeknek köszönheti, nem a "lipcsiknek"! :) ti az a falyta, akik imádják ha nemzetileg át vannak baxva!
Gazella
@KisTehen: tudsz te olvasni?? Vagy csak a kecske baszó legeléshez van pirinyó eszed.
Jozefina
A pávatánc fokozódik!!!?? Orbbán se tudja merre van előre!!??
sokanvagyunk
Nehéz és felesleges értelmezni egy zagyvaságot.
Nessy
@Jozefina: A magyar jobboldali kormányzás jó szokása szerint!
csak úgy....
@KisTehen: te lassan örültebb leszel mint shikari,pedíg az kurvára az! :)
a kölkeid még nem szoktak kiröhögni? teljes eröbedobbással ,napi 12 órában, döl belöled az 0rbán iránt érzett hazudozós moslék!
Qqberci
@Jozefina: Ilyen az, amikor a pulyka pávatáncol...
csak úgy....
@KisTehen: boci,te egy elmebeteg! aki ennyire ragad egy pártra és annak a fötolvaj,fökolomposára, az nem lehet normális! :)
uploads.disquscdn.com/images/889193f956bfc3e756c4424ad1cb926b1d74a4a25dca7ed283fa019f7afd555d.jpg
Nyírfa
Hát, ez jó: közepesen fejlett gazdaság. Hol? A cseheknél, a szlovákoknál, igen, de nálunk? EU-pénzek nélkül már holnap csődöt mondhat az ország. Az akkumulátor-gyárakra meg ne legyel büszke Orbán, s hogy miért, megmondom: az egész famíliádat egy ilyen gyár mellé költöztetném,
Amúgy meg, amit mondasz, és amit teszel , nos, erre már csak legyintünk. Azt a kis időt, amíg vagy, kibírjuk.
simmering73
Már a történelem vesztes oldalán vagyunk. És mindaddig ott is maradunk, míg ennek a gittegyletnek még az írmagját is el nem takarítjuk a politikából. Ugyanis hiába lenne itt kormányváltás, amig ezek akár ellenzékként bele tudnak pofázni a politikába, csak az ország sírját fogják továbbra is ásni.
csak úgy....
@KisTehen: az a te reszortod, te kis butus fidesz rabszolga! :)
Fenyöfa58
@KisTehen: AZ AGYHALOTT fideSS BIRKÁKNAK köszönhetöen !!!
Fenyöfa58
@KisTehen: A MANGALICA AMIKOR PÁVA TÁNCOT JÁR !! ORBANISZTÁN mint VILÁG HATALOM !!! A BIRKÁK Királya : Dr FELCSUTHY ORMÁNYOS NYELV TOLOGATÓ VIGYOR !!!
amortizáltok
ettől lejjebb már csak a pokol tűze van, már a küszöböt rágjuk.hát ide jutottunk az ígéretekből meg a vétóból.Jut eszembe mivel támadták le milliószor GYURCSÁNY-T ???
hogy hazudak éjjel nappal na akkor a bizonyitékokat ide vagy lehet logikusan gondolkodva. Ki mit tett le az ORSZÁGÉRT???
Namely
"Mindenki egyszerre megy neki Orbán stratégiájának – „A magyar kormány a történelem vesztes oldalára kormányozza az országot” "
A propeller megint keveri a "mindenki"-t az "ellenzék" -kel.

„Ez egy nagyon nehéz politikai libikóka, és erre Magyarország geopolitikai helyzete, magyarul ahol a térképen található, eddig nem tette alkalmassá."
Ha visszanézed a történelmet, inkább a hibás elköteleződés hozta meg a katasztrófát, pl 1941. Ott is jobb lett volna kimaradni, és meg is tehettük volna, csak kellett nekünk a német segget nyalni akkor is.

"a jelenlegi nyugatközpontúság nem tartható fenn, miközben Magyarország tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak, és ezzel a nyugati blokknak"
azt jelenti, hogy nem kell mindenben szolgai módon kiszolgálni a nyugat baromságait, tehát pl nem kellene részt venni a jenkik iraki imperialista kalandjában (jelenleg is van magyar kontingens), haza kellett volna hívni anno az Afganisztánban szolgáló katonáinkat, most pedig semmit nem adni az ukrán kalandhoz. Semmit. Sajnos a Kormány továbbra is asszisztál a jenkik hódító háborúihoz.
Vagy pl az ENSZ-ben felszólalni a palesztin népirtás ellen, az ukránok 2014-22 közötti szisztematikus népirtása ellen, amit a Donbassban követtek el az oroszok ellen, vagy pl határozottan elítélni Koszovó függetlenségét, elítélni amit a nyugat csinált Szíriában, Líbiában, amit a szaúdiak tettek Jemenben, stb.

De jelenleg mi is folyik?
A nyugat seggének kinyalása azért a pénzért, ami nettó értelemben már kevesebb, mint amit mi adunk, ráadásul amit már meg sem kapunk.
balos
@Namely: Kellemes Karácsonyi ünnepet a keleti dözsiben!
Németh István
A "veszélyes mező alappillérei" > a békés állapot megteremtése, a fegyver szállítás és az azt célzó anyagi támogatás megszüntetése (a megtagadása természetes) ... a reszicsöki megvédése, az ársapkák és a mindenféle hatósági árak kierjesztése! Az ezt megszegők felelősségre vonása!
A tetves ellenség kinyírása!
Az usa és a nato takarodjon európából, az Eu vezetése húzzon a picsába!
Néro2
Azt a hablatyot minek elemezni bárkinek is.
Annyi is elég lenne az ellenzék részére ez hülye na beszéljünk értelmes dolgokról.
És nagyon ideje lenne hozzáfogniuk valahogy így.
Amíg Nagy Orr Bánt nem egy zakkant idiótának tekintik hanem elemezgetik a ' mondandóját ' addig semmit nem mondanak amire van értelme oda figyelni csak rágják O4G xarát. Abból meg elég csak tőle hallani nem kívánom még az ellenzéktől is.
Tegyék már a helyére hülye és hagyják rá beszéljenek értelmes dolgokról.
Nessy
@Néro2: A környezete még támogatja is a virtuális világában, mert addig tudnak a zavarosba halászni, és megszedni magukat! Hogy közben az ország tönkremegy, az őket nem igazán érdekli! Utánuk a vízözön!
jáger laszló
A következő vétel már a Ferihegyi reptér lesz meglátjátok
Gorbán addig nem nyugszik,míg +nem szerzi!!
Erre esküdni mernék!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Hát, bizony, a nyugat seggének nyalását "széles efftársi tömegek" követelik!
Namely
@balos: na, megtaláltad a "válasz" gombot, sikerült a billentyűzetet kicsit ütögetni :D hát igen, még ebben az egy "mondatban" sem voltál képes leírni mindent helyesen, értelme sem sok volt, nem is kapcsolódik az én kommentemhez, de értékeljük azt, amit elértél :D egy állatkerti majmot túlszárnyaltál :D nálad ez már a doktori szint
balos
@Namely: Hozzád képest a majom egy okos állat,te turulbaszó 1 hülye állat vagy és akkor finom voltam,mint a bajergecitesód!
Namely
@balos: na, végre megérkezett a valódi éned, a blaha csöveskocsma :D :D :D
Emmersson71
„A magyar kormány a történelem vesztes oldalára kormányozza az országot”

Megint kimaradt egy szó a címből!
Helyesen: A magyar kormány ISMÉT a történelem vesztes oldalára kormányozza az országot.
Emmersson71
@KisTehen: Példaképetek, Kádár meddig volt?!

HAHAHA
Lepényleső
...talán az a célja,- vagy a tartójától ukázba ezt kapta,a hazát árulja?
...a későbbiekben meg a fejünkre lesz olvasva;a túlnyomó többség vajon miért hagyta?
(Volt rá példa,szemünkre volt hányva;"Miért nem tetszettek forradalmat csinálni!"
holott a többség csak a békét akarta,ám a moslék jött elő mint most a koncra?)
amortizáltok
MÁR NEM, mert azon is tul leépítve az ország csőd ársapka hazudozás REZSI és nyugdíjak 1000 variánsa 10,000 hazugsággal tűzdelten ERRE tellik a közpénzből meg KATARRA HETI 2 x meccsre?lesz tán NÉPITÉLET Is .Már van vármegye csak ispánok de Bpesten él ám 2 millió jobbágy is aki azért élni akar ezzel számoljatok legalább a 95 % a akkor,???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.