A kormány aláírta, az elkövetkező évekre 2400 milliárd forintos hitelt kap az ország.

Orbán aláírta: gigahitelt vesz fel Magyarország

Fotó: Pixabay

Két tételből áll ez a hitel, amit az Európai Bizottság és a Tanács jóváhagyott:

- az első egy 2400 milliárdos tételt jelent

- a másik pedig egy kedvező konstrukciójú európai uniós hitel: ennek 3300 milliárdos keretösszegéről a kormány eddig csak annyit mondott, hogy még nem döntöttek arról, igénylik-e vagy sem.

Az utóbbiról szóló döntést egyébként idén nyárig, 2023 augusztusáig kell meghozni.

Forrás: Blikk.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Európa motorja gigahitelt vesz fel. Vajon ezek a guruló eurók hova kerülnek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Európa motorja gigahitelt vesz fel. Vajon ezek a guruló eurók hova kerülnek?
gina
Rohadék mocsok, nem neki kell visszafizetni, hanem a népnek, dögölne meg végre ez a beteg patkány
gina
@KisTehen: Akkora korlátolt idióta vagy hogy már fáj, te idióta neked is vissza kell majd fizetned és nem ennek a mocskos kipcsáknak, de mit is értesz ehhez te alkesz kocsmaproli
Eladott Ország
Tolják bele a pénzünket a NER-es vállalkozók zsebébe! Eddig is abból tellett nagy ótóra’ meg luxus-traktorra, meg luxus nyaralásra, meg svájci egyetemre a pulyának’... - Oszt mibű? - Az infláció által felpörgetett ÁFÁ-bul, meg há' hitelbűű. - Hitelbű hitel? Há ki hallott má’ ilyet. - Az Államadósság Kezelő Központ. "Oszt mibű"fizeted vissza? A lakossággal fogják visszafizettetni. "Vállalkozás" ma Magyarországon az Opus Holding, a 4ig, a Tiborc féle hotelek, plázák, Gránit bank, de vállalkozás a gyulai húskombinát, a pick, a közműcégek. Mind, ami a haverok/strómanok/baráti oligarchák kezében vannak. Most csak a jogi keretrendszer készül ahhoz, hogy őK újabb támogatásokat kaphassanak. Marika néni kisboltjának esélye se volt, már az ötlet születésekor sem.
Peller Anikó
Köll a pénc stadionra, köll a képvisellőknek, haveroknak, köll óriásplakátokra, egészoldalas hirdetésekre, mega hiteleket is törleszteni kell vmibűl.
drrotf
Úgy látszik, hogy Orbán még sem tud a szabad piacról jobb feltételekkel hitelt felvenni mert ráfanyarodott az eus pénzre, hitelre, mint tót a húgyos körtére!Most már 27 feltétellel is kell a pénz attól aki eddig csak leszartak a" fijúk!" Felismerték a régi római közmondást, hogy a pénznek nincs szaga, és ha valaki mégis úgy érzi hogy beszartak a fiúk ,akkor ez nem attól van , hogy mégis attól vettek fel pénzt akiktől ezelőtt úgy féltek felvenni.
Peller Anikó
@gina: Ez a csökkent értelmű marha azt hiszi, hogy most is lopják az Eutól kapott támogatásainkat az ukránok.

Pedig nem az ukránok lopják az Eus támogatásainkat hanem a nedves vezetőd bíírka.

Tegyek egy listát?
Peller Anikó
@KisTehén: bííírka, 3 lájkot is kaptál majom?
Peller Anikó
@marha: ja, hogy tenmagad adtad, jó hülyének lenni?
balos
Azt hittem,hogy a fideSSes támogatók hülyék,de rá kellett jönnöm,hogy ez annál rosszabb!Mikor dübörög egy gazdaság akkor nem hitelt,hanem aranyat vesznek!Erre a bejelentésre azok kezdenek bravozni akik örülnek,hogy az unokáik is ezt a kölcsönt fogják nyőgni!
Nessy
Nem is olyan rég, még tiltakozott az uniós hitel ellen nagy vezérünk! Végre valaki ráébresztette, hogy tt a legkedvezőbb a hitel kondíció? Áldassék a neve!
Eladott Ország
@drrotf: ma, 12:41 ♦ Óriási dollár kötvény kibocsátással előre menekül az Orbán-kormány. Hatalmas összeg 1.600 milliárd forint. Az államadósság kezelő központ vezetője elmondta azt is, hogy ebből a pénzből a költségvetést f inanszírozzák illetve egy hamarosan lejáró dollárkölcsönt törlesztenek. Vagyis hitelből fedezik a korábban felvett kölcsön visszafizetését. Görögország ily módon jutott csődbe a korábbi pénzügyi válság idején 2008-ban.
www.civilhetes.net/oriasi-dollar-kotveny-kibocsatassal-elore-menekul-az-orban-kormany
A bűnöző román cigány, nem csak az EU-s pénzre fanyalodott rá, hanem a dollárkötvényre is, meg ki tudja, hogy nem vett-e fel még fel kínai/egyéb hitelt is, jó nagy kamatra, amit majd csak akkor tudunk, meg ha a csúti gecit a börtönbe küldjük!
szegény hazám
Kell a hitel. Így újra lehet lopni. A birkák meg úgy sem értik, hogy ők is, a gyerekeik is, az unokáik is, de még a dédunokái unokái is fizetik a csüngőhasú gazdaságpolitikáját, tolvajlását, Magyarország új gazdasági csodáját, Európa húzó motorjának üzemanyagát, az elrabolt milliárdokat. Sajnos mi is fizetünk, és a mi utódaink is. Megfizetjük a tandíjat, hogy már régen nem álltunk össze, és nem zavartuk el ezt a rabló bandát.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 12:53 ♦ Ne agódj a román cigányod is hamarosan sorra fog kerülni.
Orbán úrelvtárs , a WC balra van , van WC papír is, kivéve a kórházakban.
i.pinimg.com/originals/53/2f/b2/532fb2c7fdc4ca7beff51e2053cd97c5.jpg
szegény hazám
@KisTehen: kedves uram. Okosabb volna, ha a Feri köpése Önt találta volna szemen. Akkor talán jobban látná mi folyik itt.
nejlontacskó
Mészáros Lőrinc, lájkolja ezt!
Már fényezi a bankszámláját...
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 13:35 ☻ Naponta 10 milliárd forinttal nő az államadósság. Ha volt valami látszólag valós eredménye a fidesz 2010 utáni gazdasági kormányzásának, akkor az a költségvetés viszonylagos rendbetétele volt , bár ez is szemfényvesztés és romboló volt, hiszen ezt úgy érték el, hogy elsősorban az egészségügyből, az oktatásból és a szociális rendszerből vonták ki a szükséges forrásokat. Az elmúlt másfél évben ezt a relatív eredményt rombolják porig. Lehet a járványra, háborúra fogni, de valójában az esztelen költekezés és az EU-val folytatott, teljesen meddő háborúskodás vezetett odáig, hogy a világ leginkább veszélyeztetett gazdasága lettünk. És a szörnyű számaink is csak addig igazak, amíg a Statisztikai Hivatal és a Pénzügyminisztérium igazat mond- de miért éppen ők ne hazudnának? Magyarország hátra megy, nem előre! Ezt kellene nyomatni Orba szájba, hogy az ország ostobább fele is tisztán lásson...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/270119464_482255996596033_1029863657110237725_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=z0Su8mMDmUcAX_2QpcH&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDe5S7cTEHeSeYIBGFdS6nfBaxC9ail0D-lr35lHwMo8w&oe=63D77B43
Orbán 2008-ban, 274 forintos eurónál: „A miniszterelnök csere a forintválságnak.” 2010. június1. 1 euró =276 forint; 2022. június 1. 1 euró = 398 forint; Ebben egyet értek vele, a miniszterelnök csere a megoldás! Amnéziás is !
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/282046063_2101137113424345_3061129932694081398_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=rQwAvk1YjiYAX_pWSNn&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfB4CMIHIlnp7fXrNutJtdZQj-82vDjp3Yvf1El-iig1uw&oe=63D862FF
icegygenabro
Ne édes faszom, ennek a lóvénak is annyi!
lampa laz
@sgl: Esik is nekik, ennek a rengeteg pénznek amit képviselői díjnak neveznek a költségtérítésekkel együtt, egy kisebb vagyon havonta. Ezért már megéri nekik kussolni.
Utálom most már az ellenzéki seggfejeket is a Fidesszel együtt. Itt már csak mi tudnánk lépni emberek, de mi is inkább ülünk a semmin. Kiégett sötét lyuk lett ez az ország.
ómió
Hát, ha már a saját pénzünket a brüsszeli bolsi tolvajbanda végleg lenyulta...!
Al X
Most már tudom, mi az a "halál közeli élmény", pedig nincs egy éve, hogy nyugdíjas vagyok.
balos
@KisTehen: te állatja a nemzethy geciknek!Azért jöttem vissza,mert a feleségem nem akart idegenben élni!Szóval baszogasd tovább a lányod,hogy a fiadnak legyen öröme az ereszen a jocóval,mikor a feleségedet a muszkák partiba vágják!Ha nem értem amit ide írtam,kérd meg a házi mestered,hogy fordítsa le,ha kivetted a fejed a geci seggéből!
teuton
@Maccska: Analfabeta Herelt Kandur, NEM az ellenzek köpködött, hanem Petya pofazott arrol, hogy nem kell az europai hitel!
hirado.hu/kulfold/cikk/2022/11/24/szijjarto-az-europai-unio-jovoje-nem-a-kozos-adossag-fele-van
Az ellenzek azt kifigasolta, hogy a potrohos az INGYENES, vagy alacsony kamatozasu hitelt utasitotta el, mert feltetelei voltak. helyette orosz hitelt vett fel, a feltetelei 30 evre titkositva lettek. A Fudan nem hitelböl lenne letrehozva? Tanulj meg olvasni! Aztan a duplakamatozasu allamkötvenyek nem hitel? DE, csak DUPLA kamattal! A letelepedesi kötvenyek nem hitel? DE, csak közel dupla kamattal!
lampa laz
@sgl: (15:46) Ez a nagymarci is a testtömege miatt került miniszteri posztra, nem az esze miatt. Rövid idő alatt eltanulta, h 1 napon belül a lehető legtöbb baromságot hordja össze, mert általában ez is egyik nyilatkozatával kinyírja a másikat. És ez a hájas idióta orbán egyik főtanácsadója is.
lampa laz
@sgl: (15:13) "Mára összejött a szarhalom." Ja, az egyik kupac terül (kormánypárt), a másik meg aszalódik, ez az ellenzék..
csipetke
" Egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni:- karddal,vagy adóssággal." by Orbán Viktor 2011
csipetke
@csipetke: a kölcsön-lóvé költését senkinek nem kell igazolni, akár az egészet lenyúlhatják,ahogy van. Azért nem kapkodnak az uniós hitelért,mert ott más a helyzet...Az unió előbb is észbekaphatott volna,hiszen már évek óta tudják,hogy ez a kormány ellopja a pénzeket, miért nem ellenőrizték a költéseiket?
csak úgy....
@csipetke: 17:20 akkoriban is csak a pofája járt , amiket mondott annak homlok egyenest az ellenkezöjét tette! -na de ez kell a buta magyarnak!
csipetke
@KisTehen: 12:53 Tudom,hogy a te fejed nem zavarják meg a tények, mert nem jut el a tudatodig. Asszem már neked írtam egyszer,hogy a volt ukrán vezetés volt korrupt. Porosenkót nem véletlenül cserélték Zelenszkijre, ő legalább kiszórja a szarházi korrupt kormánytagokat, ott legalább van látszatja a korrupció elleni küzdelemnek.Nálunk meg rogántónira, a korruptak korruptjára bízta orbán a korrupció-ellenes kuplerájt...
balos
@KisTehen: Szülőföldem a gecijeitektől teli ország!Rohadt nemzethy nyilasköcsögturulbaszó fideSSes csicska!Ha gondolod tőlem fel is fordulhatsz a putyinon!
namihami
No, akkor a Lólőnek nem kell aggódni, lesz pénz! Elszállt a fekete felhő! Ismét sorra nyerheti a projekteket! Amikből ő mindig a legjobbat adja be.
Józsipapa
a múlt évben azt mondta,hogy nekünk nincs
szükség a hitelre...
most meg megveszik érte...
jáger laszló
Pontosabban
A hitelt ov veszi fel Mo nevében amit majd MO-nal kell visszafizetni nem orbánnak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
ez is a korrupt gerinctelen kamukeresztény orbán és a narkós pedofil fidesz-ner keresztény-fasiszták hazugságai biztosítását szolgálja, az örökös lopást
Németh István
@simmering73: a büdös kurva anyádba!@m73: @jáger laszló: a te bugris parszt agyonbaszott kurva anyádat rágalmazd, vádold már így előre!@teuton: @Alfa: agyleszívott söpredékek - mondjuk érthetőa szifilizes anyától születvén eleve korcsok voltatok!
Barmok kaktuskertje! az nem rémlik fel hogy ponta moslék Eu, vezetés az amelyik nem kettősmércével hanem egyszerű passzivitásával akarja az uralmát a magyar népre, nemzetre kiterjesztni minden eszközzel a nyugat nak való kiárusítását biztosítani! Ez az usa parancsa - ez a büdös kurva akinek a családja és vagyona már az USA-ba van kimenekítve azt hiszi a büdös rohadt kurva anyját, hogy megússza a felelősségre vonást! Hát nem ússza meg!
Az usa megkezdte az önmaga felszámolását (olyat tett, amit nem fognak neki megbocsájtani!!) a folytatása döbbenetes lesz! A németek ha a belépésüket nyiltan vállalják, a front könnyen a nyugateurópai télfélre tevődhet át a lengyeleket semmibe véve! - ahogy eddig is szokás volt! Ha a nato orosz föderativ határt lép, nem ukrán határt, mert az nincs -akkor az oroszok a minima 900 kilóméteres hatótávolságú arzenéljukkal rendet fogna tenni! Ez lesz a borzalom!
Az Orbán Viktor ezt akarja meglőzni! Csak fel kellene szólítani az usa pentagont, hogy zárja takarékra magát és takarodjon Európából amig nem késő!!
Az Eu. vezetése húzzpona börtönbe, nem ússzák mega teljes vagyonelkobzást sem >> a zelenszkíj gyémántjai is elvételre kerülnek - mint korrupciós bizonyíték!
Lepényleső
...amelynek bevett szokás szerint 99%-ka a családé,- a fennmaradó összeg pedig az örökké törlesztő országé?
terlasz
@Németh István: A végén még infarktust kapsz Estványom. Megéri az O-tól kapott némi alamizsnáért?
Németh István
@Lepényleső: @terlasz: Nos az a helyzet, hogy az O-tól kapott bármi, mindenképpen több mint amit a balliberálisok elvettek ugye a lopásaik többszöröeként >> csak a horn, megyesi-gyurcsány-bajnai 16 évet vedd alapul! Az antaljóskát a moslékot is mondhatnám a nemzet tönkretétele okán, de leszarom gondolom mások is! A CSALÁD érzi azt a pluszt minden állampolgárnál, amelyet a rezsi köki, a szociális kedvezmények, az adócsökkentések, stb.-stb. ugye jelentenek! Az hogy infláció van hát az jön azt nem a kormány rendelte meg hanem a moslék nyugat az Eu vezetése intézte! KONKLÚZIÓ >> meg kell becsülni azt amit ha nem is kapunk, de ha kapunk azt pláne azzal szemben > ha elvesznek és szétlopnak > ugye minden-képpen előnyösebb! Nektek is ez az érdeketek, nem???
Ezért is mondom>> az usa-nató moslék armada takarodjon Európából, az Eu aljas moslék, kártékony állat vezetése meg rohadjon a börtönben! Leginkább akasztásilag!
Lepényleső
@Németh István: ...cirka igaz lehet minden mondata,- mint a kormány,és a propaganda?
simmering73
@Németh István: A szájon baszott kurva anyádat baszd meg oda vissza tétre befutóra te kotonszökevény. Apád vert volna a meszelt falra.
bence
@simmering73: ! Nem kérdés . Ahová a többi !
balos
@simmering73: Akkor elmeszelték volna?Hát 1 cöfös birkával kevesebb nyomná "krahácsot" turulról!
amortizáltok
de remélen egyszemélyben lesz felelőse a visszafizetésnek. saját vagyonkáját tegye fel erre ne a közpénzt
drrotf
Ráfanyarodott a húgyos körtére?Nagyon nagy szarban lehet szegény feje!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.