Már több száz fősre duzzadt a betiltott rendezvény – írja hvg.hu. A betiltott rendezvény ellenére, elkezdtek érkezni a résztvevők a szombat délután 13 órára meghirdetett gyülekezőre. 

Gyülekeznek a neonácik – Hiába tiltották be a szélsőjobbos rendezvényt, „hadat üzent" a Betyársereg
Kép: betyarsereg.hu

Ugyan a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Immár több mint két évtizedes hagyománynak számít, hogy Budapesten és a budai hegyekben nácik, neonácik, újnyilasok és szimpatizánsaik vonulgatnak gyakorlatilag szabadon, nappal megemlékezésnek, este pedig hagyományőrző teljesítménytúrának álcázva.

Gyülekeznek a neonácik – Hiába tiltották be a szélsőjobbos rendezvényt, „hadat üzent" a Betyársereg
Kép: Mérce/olvasói fotó

Ugyan a rendőrség fellépést ígér, de évről évre horogkeresztes zászlókkal masíroznak a főváros körül.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, ugyanakkor intézkedni fog a jogsértések elkövetőivel, a betiltott gyűléseken résztvevőkkel, illetve a be nem jelentett gyűlések szervezőivel, megtartóival szemben.

Egy szélsőjobboldali portál eközben arról adott hírt, hogy

A Betyársereg két antifa-fészek ellen indított támadást, egyet a Széll Kálmán téren, egyet a Vár tövében

Ttovábbá, hogy Tyirityán Zsolt azt mondta:

a hadüzenetet deklarálták, innentől kezdve másként lesznek a dolgok.

Forrás: HVG

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
@Shikari: Most azokat dicsőited akik becsületnapot ünneplik. Tudod mikor megpróbáltak a magyar katonák kitörni az orosz ostrom gyűrűből. Azoknak az oroszoknak a gyűréből akit te és komunista orbán elvtársaid most dicsőítenek az ukrjana fasistátlanítása miatt. nincs itt nálatok némi ellent mondás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
teuton
@Shikari: A horogkereszt ugye nem tilos, csak a szivarvanyszinü zaszlo? Ja, jogallamban tilos a horogkereszt, de MO nem jogallam, hanem naci!
Tunes1106
@teuton: akkó költözzé nekünk megfelel
drrotf
A cikk szerint ma vannak neonácik az országban.Mit szól ehhez Orbán Viktor és mit tesz ez ellen?Köves Slomó miért hallgat?Nem érzi a veszélyt?
Yeromos
@Shikari: Most azokat dicsőited akik becsületnapot ünneplik. Tudod mikor megpróbáltak a magyar katonák kitörni az orosz ostrom gyűrűből. Azoknak az oroszoknak a gyűréből akit te és komunista orbán elvtársaid most dicsőítenek az ukrjana fasistátlanítása miatt. nincs itt nálatok némi ellent mondás.
csak úgy....
@Shikari: macsska tibi, te egy elmebeteg! - azért az érdekes,hogy csak itt jár a pofád, nem vagy közöttük mert még ök sem fogadnak be egy hozzád fogható elmebeteget! :)
Yeromos
@Shikari: Kicsit még képezd magad történalamből. A becsület napja (németül Tag der Ehre) a német és magyar alakulatok 1945. február 11-én este Budáról indult kitörési kísérletére történő megemlékezés, egyben a magyarországi szélsőjobboldal egyik legnagyobb éves eseménye. Gobdolom akkor is a vöröshadseregnek szurkoltál mint most ukrajnában.
Yeromos
@Shikari: igen téged mivel az előbb totális baromságot írtál azt sem tudod mi a Becsület nap. olvasd vissza mit írtál. Azt meg elfelejteted meg válaszolni, hogy most miért állsz az oroszok mellé. Akik legyilkolták a magyar katonákat a becsület napon, akik leveték 56.-ot. Ne probáld magad magyarnak beállítani te egy köpönyegforgató büdos komcsi vagy te sosem voltál magyar.
justhpeter
@Shikari: Mert te ismered mi az a hűség és mi az a becsület, már ha nem Orbánról van szó ? Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy hol bújt el Pintér Sanya, amikor segghülye pöcsnácik grasszálnak az utcán ?
troppauerhumer
@Shikari: Ez az kérd ki magadnak ,milyen neonácik ?Orbán 2006-s primitív
takonynáci édesgyermekei,a becsület csak ócska kommunista trükk nálatok ahogy az intelligencia,a jellem.höhöö..
csak úgy....
@Shikari: macsska tibi,te csak egy elmebeteg!
Yeromos
@Shikari: Mi a helyzet az oroszokkal, A hűség a becsületem! Ismered? Te ítrad, most akkor miért szimatizálsz velük, miért nem válaszolsz, a jobboldali magyar sohasem paktáll le az oroszokkal. Ne beszélj mellé mindíg is komcsi voltál. Ünnepled a becsület napot közben meg az oroszok seggét nyalod?
Clavigo
@Shikari: 2006- ban meg " heroikusan " tele szartátok az Andrassy utat.,,kizabáltatok pár csokiautomatát.,,.te biiirka. Menjél Kőbányára ,hajléktalant pipázni,te buznyák..
jáger laszló
És O1G valamint ikertestvére B1G részt vett a vadhajtások mai+emlékezésén stílszerűen??
Olyan kíváncsi vagyok!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
troppauerhumer
@Shikari: Az megfigyelték már, hogy minél nagyobb kretén takonynáci valaki annál lelkesebben magyarázza, hogy milyen elvek alapján kretén és, hogy másoknak mit kellene csinálnia, hogy az egész világ olyan kretén legyen mint ő..Hülyéket is mihígmélymagyar takonynácikat nem tanítok ,de veled kivételt teszek mert 2 in 1 -ben
Ezért nem kell az iskola ,a tanult ,kiművelt emberfő Orbánnak,íme a NER kőbuta alapjai
Tátott szájjal faserdőbe szoponcok
Wildenbruch gyávaságán még az oroszok is megütköztek..
“Február 11-én a sötétedés beálltával kitörök. Kérek felvételt Szomor-Máriahalom térségében.” – És, mivel Hitler kifejezett parancsa ellenére cselekedett, mely parancs a végsőkig való kitartásról szólt, – Wildenbruch összetörte a rádiót, nehogy parancsban megtiltsák neki a kitörést.

19.45-kor Wildenbruch visszavonhatatlanul kiadta a parancsot a hadműveletre. 20 órakor elindult az első hullám, majd azt követte a többi.

A vezetők azonban külön utat választottak. Pfeffer-Wildenbruch és a vele tartó tisztek, -leszálltak a föld alá…

2. Civil kabátot viselt az egyenruha fölött, amikor elfogták…
Az alábbiakban pedig Pavel Luknyickij kapitány, a TASSZ helyszíni haditudósítójának feljegyzéseiből olvashatunk részleteket, – változtatás nélkül
Alfa
ezeket a szarházi keresztény-fasiszta-nácikat a rendörség nem fogja bántani, mert orbán is és a fidesz-ner szekta maga is keresztény-náci-fasiszta !

VESSZEN MINDEN NÁCI-FASISZTA A VEZETŐIKKEL EGYETEMBEN!
troppauerhumer
@Shikari: Nyugodj meg szépen ,újra és újra beégetted magad ,megsajnáltalak ,megsajnáltalak átmentem önkéntes túzoltóba,.lepösöltem az égő pofád.

Február 13-án éjszaka. – Idézem, a Front törzséhez befutott hadijelentéseket:

“Február 11-én 22 órakor, miután Pfeffer-Wildenbruch parancsot adott hadosztályainak (a kitörésre), ő maga törzstisztjeinek csoportjával 400 katona védelme alatt, a vízlevezető csatornában próbált kijutni a királyi várból a Ludovika katonaiskola körzetébe, (1138. jelzésű tömb), ahol találkoznia kellett volna a gyűrűből kitört egységeivel. A csatornából kilépő csoportra alegységünk tüzelt, ennek következtében a csoport kénytelen volt 12-én 7 óráig más kivezető utat keresni…”
A törzshöz sorra futnak be az értesítések. S a részletek helyesbítése most következik:

“A vezérezredes (pontosabban SS Obergruppenführer), Pfeffer Wildenbruch maga nem vett részt a kitörésben. Gyáván cserben hagyva az alája rendelt csapatokat, a német törzs tábornokainak és tisztjeinek csoportjával 400 katona védelme alatt, elindult a királyi várból a Ludovika iskola körzetébe, azaz 4 kilométernyire haladt előre a csatornában…

Miután ekkora távolságot tett meg a szennyvízelvezető csatornában, az említett helyen előbújt, minthogy azonban lövészeink géppisztolytűzzel fogadták, visszabújt a csatornába és más kijáratot keresett a föld alatti hálózatban.

Végre talált egy tisztítónyílást, ahol feljött a föld felszínére – a Budakeszi úton, – s itt az egyik házban üldögélt a törzsével, valamint megmaradt embereivel ma reggel 7 óráig, amikor katonáink fölfedezték.

Rövid közelharc után, melynek során számos német elesett, törzsével és életben maradt katonáival együtt megadta magát.”

Galperin gárdaalezredes parancsnoksága alatt álló 297. szovjet lövészhadosztály politikai osztályvezetőjének jelentéséből:
troppauerhumer
@Shikari: …”Február 12-én… az egyik házba (Budakeszi út 118. lakótömb) betelepedett 120 főnyi német csoport tüzelt ránk. Ezt a házat a hadosztályunk vegyi századához és felderítő századához tartozó harcosok… csoportja támadta.

A házért vívott csata során az ellenséghez küldtünk egy németül tudó magyar civilt azzal a felhívással, hogy adják meg magukat. Az ultimátum alátámasztása végett a házzal szemben felállítottuk 45 milliméteres lövegünket, melyet M.U. Zargojan főhadnagy irányított. A házból azt válaszolták, hogy az alábbi feltételek mellett adják meg magukat:

a/ biztosítsuk az életüket;

b/ legalább őrnagyi rangban levő szovjet tiszt vegye át őket.

Az ugyanott tartózkodó Szkripkin őrnagy, a hadosztály vegyi szolgálatának a parancsnoka, egy papírdarabra tintával mártott ujjával ráírta, hogy ő a Vörös Hadsereg őrnagya, kész őket átvenni…

A kihallgatás alkalmával kiderült, hogy itt tartózkodik Pfeffer tábornok, meg a törzskara. Személyesen hallgattam ki ezt a csoportot. Ebben az időpontban a csata föntebb felsorolt részleteit még nem ismertem.

Hogy a foglyok mielőbb eljussanak a hadtesthez, az én személygépkocsimon, (az egyetlen kocsi a helyszínen), Peszkov kapitánynak, a politikai osztály instruktorának a kíséretében küldtem a hadtesthez Pfeffer vezérezredest és törzsfőnökét…”

A törzs hadműveleti osztályának és hírszerző osztályának munkatársai között vagyok. Szenvedélyesen tárgyaljuk a híreket. Néhány kommentár:
troppauerhumer
@Shikari:Csak halkan szólok, hogy nehogy megijedj a szellemi sötétségben ami a szem mögött van
szabadriport.wordpress.com/2018/02/12/wildenbruch-gyavasagan-meg-az-oroszok-is-megutkoztek/
– Nem tartott a katonáival a gazember, szóval neki drága az élete!

– Épp mostanában tüntették ki: tölgyfakoszorú, lovagkereszt. 30 kitüntetése van!

– Pfeffernek 30 érdemrendje van? Civil kabátot viselt az egyenruha fölött, amikor elfogták!… Tölgyfalevelek, lovagkereszt!… 67 éves!… Hát így sikerült a kitörésük!

– Bűzlött a csatornától! Nem lehetett közel menni hozzá!

Azok, akik látták, amikor tetőtől talpig mocskosan és visszataszító bűzt árasztva beült a tisztünk által rendelkezésére bocsájtott dzsipbe, sohasem fogják elfelejteni a látványt…

Kalinyin ezredes (a hírszerző osztály parancsnokhelyettese):

“Egy magyar tábornok közölte velünk: Pfeffer-Wildenbruch aláírásával rendelkezést kaptak az egységek parancsnokai, a zászlóaljparancsnokig bezárólag, a parlamenterek lelövésére…”

Mekkora legalja ,gyáva szarnak kell lenni fehérzászlós fegyvertelen parlamenterek orvul legyilkolásához ,köpedék mocsok nácik ..

Gratula, hogy amikor a fürdőben állva, pucéran lenézel csak 1 fäszt látsz, de amikor a tükörbe tekintesz, akkor kettőt
teuton
@Shikari: A "kulturalis cellal" hasznalt horogkeresztet hasznaltad? Ott voltal? Vagy fosol odamenni, csak itt pofazol nevtelenül? Talalkozz velem! Aztan majd lesz egy horogkereszted...
csak úgy....
a neonáci csordaállat ,külön-külön nem életképesek!
teuton
@Tunes1106: Neked csak a pofad jar, tedd ki a horogkeresztes zaszlot, aztan meglatod, mit kapsz erte!
teuton
@Shikari: Idiota analfabeta! Mire enlekeznek a "kitöres napja" alkalmabol? Hogy egy rakas naci mint a patkanyok menekültek a csatornaba bujva kilometereket???
jáger laszló
Az 1925-ben született és 1945-ben kitörésre váró magyar honvédek ma már 98 évesek,ha még élnek 1általán!!
Hagyjuk őket békén!!!
csak ennyi
barátitag
J-L-
namihami
Ismét sikerült valamiben Európa elsőjének lennünk! Kormány és párt (Fidesz és Tiházaltok) támogatással sikerült az országnak és Budapestnek Európa nácifővárosává válni! Jobb helyeken lesz@rják, itt fideszes főtámogatással (pénz, elnézés, rendőri védelem) még ide is csalogatják őket!
Mert nem tisztelik Magyarországot!?!?! EZT? MIÉRT?
csak úgy....
@Shikari: macsska tibi, te egy szánalmas elmebeteg!
vacsi
"a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után."Ezek szerint a rendőrség hiába tiltotta be, de semmit nem tesz ellene. A Szankciók... hát, több mint nevetséges fenyegetés!
És hogy van az, amikor ez a csürhe rátámad egy békés járókelőre - amiről videót is látni?! Utána meg hősiesen elszaladnak...
Nem kellene ezek ellen úgy fellépni, hogy még az unokájuk is ezt emlegesse?!
Alfa
a kibaszott rendörség csak az ellenzéki dudálás ellen tud fellépni..!
A "betiltott" fasiszta felvonulást védelmezi,engedélyezi,mivel a kibaszott kommunista-keresztény-fasiszta-náci orbán és a fidesz-ner politikáját támogatják!
ez a magyar jogállamiság...a becstelen náci komcsi orbán módra
ómió
És!? Aztán Maki efftárs - ahogy jelezte - legalább képviseli is őket!?
Eladott Ország
@Shikari: A volt kommunista elvtársak és spiclik gyűjtőhelye lett a fidesz. '56 szelleme már a múlté, felváltotta a ruszkik seggnyalása. A világ szégyene lett az ország a dagi román cigány diktatúrája alatt!
teuton
@Shikari: Irod: "A hűség a becsületem! Ismered?" Valamit olvastam erröl a hüsegröl, ugy hangzott: Hüseg a nephez, hüseg a parthoz! De melyik part is volt az???
gina
Látom Shikari omió Maccska ott voltatok az elsö sorban kocsmaprolik prolik, most ugass te román szemét
Yeromos
@Shikari: most legalább igazat ìrtál. Hűség a becsületem. Igen pont annyira vagy becsületes mint amenyire hűséges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.