A Fővárosi Törvényszék kimondta a Karmelitánál felhúzott kordon ügyében az ítéletét.

Fővárosi Törvényszék: jogellenes volt a kordon a Karmelitánál, ami megakadályozta, hogy az újságírók Orbánékat kérdezzék a Szájer-ügyben

A Fővárosi Törvényszék kimondta: szükségtelen és aránytalan volt a rendőrség intézkedése, amikor 2020. december 2-án kordont húztak a Karmelita köré, hogy a helyszínen lévő újságírók ne tudják kérdezni az érkező kormánytagokat és a miniszterelnököt – írja a telex.hu, amelynek újságírói személyesen érintettek az ügyben.

Az ítélet szerint az eset során a rendőrség megsértette az újságírók véleménynyilvánításhoz fűződő jogát.

Ezen a napon a Szájer-botrány kapcsán próbálták kérdezni a politikusokat: Varga Juditot és Semjén Zsoltot még sikerült, ám a többi minisztert már nem, mert egyszer csak a Készenléti Rendőrség tagjai két kordonnal teljesen elkerítették a miniszterelnök hivatalát. Az indoklás annyi volt, hogy védett személy érkezik.

A Telex újságírói a Magyar Helsinki Bizottság segítségével panaszt nyújtottak be a rendőrségnél. Álláspontjuk szerint a rendőrök jogellenesen zárták le a területet, ezzel pedig megsértették a demokratikus jogállamban kulcsfontosságú, fontos közügyeket érintő újságírói munkát és véleménynyilvánítási szabadsághoz fűződő jogunkat. A panaszt a rendőrség elutasította, emiatt a civil jogvédők segítségével bíróság elé vittük az ügyet.

Az első két eljárás során mondvacsinált okokra hivatkozva elmarasztalták a panaszosokat, ám 2023. április 13-án, a harmadik bírósági tárgyalás után a Fővárosi Törvényszék kimondta:

szükségtelen és aránytalan volt az intézkedés, ráadásul az újságírók véleménynyilvánításhoz való jogát is csorbította, ezért a két újságíró panasza megalapozott.

A kordon felhúzását a rendőrök ködös érvelésekkel indokolták. Ezek között szerepelt, hogy védett személy érkezik, illetve „a korábbi időszakhoz képest jelentősebb számú ellenőrizetlen személy megjelenése a Karmelita Kolostor főbejárata és a volt Honvéd Főparancsnokság közötti területen”.

Forrás: telex.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Persze, hogy jogellenes volt. Ez egy tipikus bolsevista rezsim lépés. Vagyis orbáni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Persze, hogy jogellenes volt. Ez egy tipikus bolsevista rezsim lépés. Vagyis orbáni...
Béla333
Te jó ég! Két és fél év kell egy maffiózó visszaélés kimondására...
Elképesztő ez az ország!
Posvány szar az egész!
sokanvagyunk
Rossz helyen kérdezgettek az újságírók - talán az ereszre felmászva jogszerűnek tűnt volna. :)
Qqberci
Na, akkor most néhány bírót megint kirúgnak...
lusta
Lassan elérjük a nagy előre menetelésben a pekingi Tiltott Város budapesti megvalósulását.
Nessy
@Horizont: Jó munkához/ döntéshez idő kell, lassúhoz még több! A kordonok időközben köszönik, jól vannak! Nehogy már a pórnép látványa, sőt, Uram bocsá' kérdése zavarni merészelje a fene mód védett személyeket!
csak úgy....
mit is tanult 0rbán viktor, csak nem jogot ? :) a nagy kordonbontó rontombontom, elfeledte a tanultakat és azt amit korábban hazudozott ?
vacsi
@Aki Én: Mi az, hogy "bolsevista rezsim lépés"? Gyerekkoromban még a parlament lépcsőjén is ugráltunk a barátaimmal. Igaz, állt ott egy katona, de nem szólt semmit.
Emmersson71
@KisTehen: Így van, a bíróságok és a bírók még függetlenek! A Fidesz az ügyeit nem is ott nyeri meg, hanem Polt NERtárs eleve nem emel vádat! Ha nincsen vádemelés, a bíróságoknak nincsen dolguk a félresöpört üggyel.
drrotf
Minden héten legalább egy olyan ítélet születik , jogerős, amely megállapítja, hogy a magyar kormány törvényt sért, úgy hogy kijelenthetjük nyugodtan, hogy a a mi országunkat szándékosan törvényt sértő emberek vezetik, akik vezetője Orbán Viktor!Képzeljük el azt hogy ezt egy jogvégzett ember csinálja, aki diplomát szerzett állam és jogtudományból, és aki felesküdött arra, hogy ő a törvényeket betartja és betartatja.Ez utóbbit biztos jobban csinálja, mert még egyszer mondom, itt nálunk hetente állapítja meg a bíróság, hogy egy egy ügyben a kormány, azaz a magyar állam törvényt szeget!
Aki Én
@vacsi: ...az, hogy az orbáni rendszer egy bolsevista rezsim.
Minden megnyilvánulásában, kivénhedt komcsikból, besúgókból, ügynökökből.
Péter2
@KisTehen: Hogy lenne már független ? Kit fognak elítélni pl az ügyben szabadságkorlátozás bűncselekménye miatt ? Mert a bíró döntése után, már szintet lép az ügy jogilag na erre válaszolj , mert ha nem szedik elő aki elrendelte a kordon felállítását , és jóváhagyta akkor már sz@r is került a gépezetbe , azokat már holnap ki kellene hallgatni , bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja miatt !
Péter2
@Maccska: Ne terelj ! Magyarországról van szó , sőt hozzá teszem, mert tanultam jogot , már a bírói hivatalnak is meg kellett volna tenni a feljelentést , mert tudomást szerzett a bűncselekményről ! ha nem tette akkor ők sem különbek és ők is bűncselekményt követnek el ! És csodálkoztok , hogy a jogállamiság létét megkérdőjelezik !!!
Aki Én
@Maccska: @KisTehen: Tényleg nem érzitek, mennyire szánalmasak és ostobák vagytok? Érthetetlen, hogy miért csináltok magatokból totál idiótát minden cikk alatt.
ómió
Nafene! Bíró efftársék már "kordonfelülíró építészek" is!? És még a karmelita "mindenkit beengedő kapuőrsége" is!? Igazán "univerzális efftársak"!
Németh István
A Fővárosi Törvényszék, nagyon nagy tévedésben van!A KORMÁNYszékhelye körüli biztonsági védelem sérthetet- len! avagy bűncselekmény!!!
Aki Én
@ómió: Milyen építészek, te agyhalott balfasz? Ennyit nem vagy képes megérteni?

,,Ezen a napon a Szájer-botrány kapcsán próbálták kérdezni a politikusokat: Varga Juditot és Semjén Zsoltot még sikerült, ám a többi minisztert már nem, mert egyszer csak a Készenléti Rendőrség tagjai két kordonnal teljesen elkerítették a miniszterelnök hivatalát. Az indoklás annyi volt, hogy védett személy érkezik."

,,a Fővárosi Törvényszék kimondta:
szükségtelen és aránytalan volt az intézkedés, ráadásul az újságírók véleménynyilvánításhoz való jogát is csorbította, ezért a két újságíró panasza megalapozott.

A kordon felhúzását a rendőrök ködös érvelésekkel indokolták. Ezek között szerepelt, hogy védett személy érkezik, illetve „a korábbi időszakhoz képest jelentősebb számú ellenőrizetlen személy megjelenése a Karmelita Kolostor főbejárata és a volt Honvéd Főparancsnokság közötti területen”.
Aki Én
@Németh István: Kinek hiszed magad, te elmebeteg korcs?
Németh István
Egy akármilyen helység, terület tulajdonosának vagy akár a bérlőnek az adott helysége és a területének önmagától is elvárt rendezetségét, biztonságát kerítéssel szmbólizálja! Van kapú, vagy be/ki járati lehetőség! A kerítés az azt jelképező kordon erőszakos megbontása bűncse-lekmény de a legjobb esetben is szabálysértés! ha ezt a baromfasz >>> Fővárosi Törvényszék, amely megett és alatt a kari-geri-geci-faszi ás a gyurcsány tevek ácsingóznak ráhatásilag baromságokat mond az tény! A normális elmék ezt fel tudják fogni!
De a lényeg a moslék usa-nató armada takarodjon Európából az usa nagykövete Magyarország-ról a biden -soros -rocsild pöcsére a kurva rohadt édesanyjával együtt aki a világra hozta! Az Eu.vezetése meg a bitófára pattanjon rohadásilag!
ómió
@Aki Én: Figyu, bolsiék elmebetege! Olyan "építészek", akik meg tudják határozni, hogy hova kell, vagy hova nem kell építési kordon! Eddig nem volt "közismert", hogy ezt bíró efftársak "jobban tudják"! Most pedig ez "efftársiasan kimondatott"! "Ködös érveléssel, ugyan, de igen! Az viszont nagyon sajnálatos, hogy "efftársiasan" a "védett személy érkezik" kifejezés abszolut nem értelmezhető! Oda már agykurkász kellene! Még, ha bíróról van szó, akkor is!
Aki Én
@ómió: Ez akkor nem építési kordon volt, te buta faszparaszt hazudozó csicska.
Te jobban tudod, mint a hatóság, te buta suttyó?
Kibaszott unalmas, egysíkú, elmebeteg faszparaszt vagy.
balos
Amit a suttyóságban kiemelkedőt nyújtó fideSS elkövet arra még az északkoreai zsírósdisznó is csak csettinteni tud!Remélem,hogy az új törvényeikkel sikerrel kivezretik az országot Európából,csak hogy végre a megérdemelt helyre a keleti pöcébe kerüljön!
ómió
@Aki Én: Már te is "jobban tudod" ott az elmeosztályon, bolsiék fajkreténje!? Ettől lettél még idiótább!? Inkább énekeld el a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat! Kreténebb már attól se leszel!
Aki Én
@ómió: Kibaszott unalmas, egysíkú, elmebeteg faszparaszt vagy.
gina
És,,, érdekli ezt a felfuvalkodott román zsiros kiskirályt??? NEM --- annyira félti a tyúksz@ros életét ez az elmebeteg. és a hatalmát,,,, neki mindent szabad, remélem egy nap a temetöben végzi ez a patkány és bandáj...
gina
@ómió: Te alkesz proli , azt sem tudod miket firkálsz, maradj a kocsmádban ott is a WC ben és húzd le magad idióta
ómió
@Aki Én: Hányszor mondjam még: ha ilyet nem akarsz látni, kerüld a tükröt, bolsiék idiótája!? Ennyit nem értesz!?
ómió
@gina: Szarkupac efftársnő! Kreténséged villogtatása helyett inkább úszkálj egyet a bolsi latrinában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.