A magyar honvédelmi miniszter nem nyilatkozott a román sajtónak Tusványoson.

A Tusványoson jelen lévő Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar honvédelmi miniszter fél órán át beszélgetett a magyar újságírókkal, de a román újságírókkal nem volt hajlandó szóba állni

- írja a transtelex.ro a Digi 24 hírtelevízió cikke alapján. A román hírtv újságíróját a beszámoló szerint egyszerűen levegőnek nézte a magyar miniszter.

Nagyon kiakasztotta a román sajtót Tusványoson a magyar honvédelmi miniszter, "dacos gesztusnak" értékelték a tettét – Ez történt a magyarul is értő bukaresti riporter előtt

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. MTI/Kovács Tamás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf John O’Sullivannal, a Danube Institute igazgatójával „A békéhez erő kell! NATO-csúcs után” című beszélgetésen vett részt Tusnádfürdőn. Az MTI beszámokój szerint itt Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy a NATO új védelmi berendezkedése megkerülhetetlenül fontos szereplővé teszi Magyarországot a keleti szárny megerősítése tekintetében, részben földrajzi elhelyezkedése, részben haderőfejlesztésének mérete és sebessége okán. A honvédelmi miniszter a pódiumbeszélgetésén rámutatott: Magyarország – az eredetileg vállalt 2024 helyett – már idén teljesítette azt a NATO-követelményt, hogy a hazai össztermék (GDP) 2 százalékát kitevő költségvetési forrást fordítson a védelemre. Szalay-Bobrovniczky Kristóf A békéhez erő kell! – NATO-csúcs után című fórumon az új védelmi berendezkedés elfogadásán kívül a vilniusi NATO-csúcs másik fontos eredményeként emelte ki azt is, hogy kijelölte a viszonyt a háborúban álló Ukrajna és a NATO között. A honvédelmi miniszter úgy értékelte, hogy a NATO erősödik, Finnország és Svédország csatlakozása erősíti a NATO-t, utóbbi tagfelvételének magyar megerősítését pedig "technikai kérdésnek" nevezte, miután a kormány támogatja a felvételt, és átadta a ratifikálás dokumentumait az Országgyűlésnek.

A vita végén, miután interjút adott a magyar sajtónak, a miniszter nem volt hajlandó válaszolni a román sajtó kérdéseire. A magyar sajtósok kérdéseire válaszoló miniszterhez odalépett a Digi 24 riportere is, aki arra kérte a tárcavezetőt, hogy néhány mondatban foglalja össze Magyarország álláspontját az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Szalay-Bobrovniczky erre megkérdezte tanácsadójától, hogy

kellene-e?

a válasz „nem” volt, mire a magyar honvédelmi miniszter távozott. A Digi 24 azonban egy magyarul értő riportert küldött ki, aki értette az előtte zajló párbeszédet, illetve látta, hogy a miniszter kimerítően válaszolt minden magyar sajtósnak. Romániában teljesen szokatlan, hogy egy kormánytag ne válaszoljon, akár röviden is, bármelyik lap, rádió vagy tévé kérdésére.

A riporter később úgy értékelte tusnádfürdői élő bejelentkezésében a jelenetet, hogy

ez lényegében egy dacos gesztus volt a bukaresti sajtó felé, amely jelen van az eseményen, és igyekszik a lehető legjobban tudósítani, bár nehézségekbe ütközik, tekintve, hogy a vitákon nincs magyarról románra fordítás

A bukaresti román sajtó képviselői egyébként nagy számban vannak jelen Tusványoson, ugyanis a tavalyi Orbán-beszéd után mindenki arra számít, hogy az idén is számolni kell erős kijelentésekkel. És, ahogy ezt a Digi 24 riportere is kiemelte, nem tudni egyelőre, milyen kimenetele lesz a szélsőjobbos szervezetek által bejelentett helyszíni tiltakozásnak – teszi hozzá a transtelex.ro.

Forrás: transtelex.ro/kozelet, MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A miniszter megőrizte identitását, tahó volt és az is maradt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
A miniszter megőrizte identitását, tahó volt és az is maradt.
Yoda69
"Romániában teljesen szokatlan, hogy egy kormánytag ne válaszoljon, akár röviden is, bármelyik lap, rádió vagy tévé kérdésére."

Mert Romaniaban demokracia van, Magyaorszagon pedig diktaturaba tarto autokracia.
Pálinkás Pál
én nem értem a románokat, hosszú évek óta hagyják ezt a csürhét ott tombolni,uszítani...ha én lennék a román hatalom,...akkor...
Pálinkás Pál
@Maccska: ti nem a HAZA vagytok, hanem egy dögkútba való sejthalmaz..!
simmering73
Megérdemlik a románok, ha ezt a nacionalista, soviniszta, irredenta csürhét beengedik az országba.
kulabombaafityiszre
Ki kell tiltani ezt a bunkó fideszes idióta csűrhét romániából.
Posványozzanak a saját hazájukban.
Aki Én
@Shikari: akkor mi a fasznak pofátlankodik oda?
Béla333
Büdös bunkóknak ez a természetes viselkedés itt Orbanisztánban...!!!
Giovanni Alba
@sgl: ma, 05:16
Ugye csak viccelsz, illetve az egységsugarú orbánfanok véleményét parodizálod?
" A Digi 24 azonban egy magyarul értő riportert küldött ki, aki értette az előtte zajló párbeszédet"
Emmersson71
...

Ha Romániába mész, tiszteletben kell tartanod...
Csizmás Kond
Csak azt nem értem hogy ha valaki buta azt miért kell még nyilvánosságra is hoznia ? ...és még az is szégyen, hogy egy újságíró olyan fórumra megy ahol nem ért egy szót sem, de tájékoztatni akar...
Nessy
@Csizmás Kond: Ez az újságíró értett! Kaszinó cézárunk otthon érezte magát!
csak úgy....
@Maccska: számomra az sokkal érdekesebb,hogy mitöl lehet az,hogy az itteni fidesz fanok egytöl egyig buta ,elvakult, gondolkodásra képtelen seggfejek,akik azt hiszik magukról,hogy ök szarták a spanyolviaszt!
Csizmás Kond
@Nessy: ...hát igen...mint a zámerikai kiküldött...
bence
Löködték volna ki az országukból ezt fidesz majmot !
Macskaszem
@Maccska: 8:42 Tudod, ők vannak kormányon és minden napra jut valami geciség, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül.
Yoda69
@Maccska: Roman troll létedre eléggé lenezed a fajtabelidet.
Macskaszem
Volt ott magyarul beszélő román újságíró is, de Bumburnyáczky a tanácsadóját kérdezte, hogy kell e neki válaszolni. Az meg azt mondta, hogy nem. Csak hozta a hazai f@sz formáját. Itt is csak a nekik tetsző újságíróknak válaszolnak, akiknek előzőleg odaadták a kérdéseket.
izéke
Jó pénzt fizet orbán a magyar költségvetésből a románoknak,hogy engedjék ott tombolni a sok idióta puliszkahuszárt. Ennél kevesebbért kitiltanák az egyszerű embert,ezek meg odamennek románozni és van az a pénz úgy látszik
dr. prédikátor
de mit is lehet várni egy fitymasz bunkótol!!! a románoknak már régen ki kellett volna tiltani az egész csürhét!!!4
telegdilaci
@justhpeter: Van közöttük egy normális is? normális ésszel fel nem fogható hogy ezek a Maffiózók,miért Romániában beszélik meg a Magyar Emberek gondjait,bajait hogy mi vár rájuk,mi köze a Romániában élőknek a Magyar közállapotokhoz,az Ország gazdasági helyzetéhez,még 13-évi Orbán kormány alatt egyszer sem fordult elő hogy az Országban tartanának a lakosságnak bármiféle tájékoztatót, az Összes végtermék Tusványosra jár évek óta X@RT-keverni,a Román kormány helyében be sem engedném ezt a sok X@RT-az Országba,mivel nem hívatalos úton vannak ott!
ómió
@m73: Ha utáltról fortyogsz, szarkupac efftárs, tekints a tetvesbolsi fajtádra!
Eladott Ország
Szalay Bobrovniczky Kristóf. Na ez bánatos kopasz faszfej, -újdonsült online lóversenyfogadás tulaj- szintén kavarja a szart az országnak rendesen, a köcsög !
twitter.com/MartinSzucsi/status/1682507121668104192/photo/1
Havanagi
@kulabombaafityiszre: Itt már nem tudja kábítani a kifosztott népet, Magyarországon már tudják a nevét: hazug tolvaj,hazaáruló.

"Közlés Tusnádfürdőn: a határon túli magyaroknak is jár egy sor családtámogatás" Na! Ezért hallgatják tátott szájjal.A mi adóforintjainkból csinál magának hallgatóságot Romániában,miközben rajtunk százféle adóval veri el a port.Románia is bűnös,hogy az ilyen,mindenhonnan kiutált szarzsákot beengedi az országba.
Revans
@durbincs:magára férne már 1 féregirtás büdös végbélféreg:))
jáger laszló
Lehet,hogy SZBK a románoknak ,majd a leendő drónokkal fog válaszolni!!!??
Valamire csak hasznosítani kell ezt a békefegyvert
nemdebár!!??csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Menjenek a románok a fenébe! Erdély mindig magyar volt és az is marad!
simmering73
@NKF: Tudod mi volt mindig matyar, hülyegyerek? Az Urálon-túli nyárfák, amikről lemásztatok.
balos
@NKF: Olyanokra akassza a magyar jelzőt akik,a mi adónkból "magyarkodnak"!nedveske nyomjad a nyelved a geci seggibe,mikor a putyin előtt térdelve nyeli a "mannát"!
Revans
@durbincs: Már saját magát is listázza,mint 50IQ-s midráncs fartúró!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Meglátszik IQ hiánya magán és ezt naponta közszemlére teszi!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
ómió
@m73: Szarkupac efftárs, az aberrók királya! Oszolj!
nemkati
@durbincs: tegnap, 20:45
Te most magadat is fartúrónak mondod? Tiszteletreméltó bátorság, hogy beismered. Bár már mindenki tudta.
Nanya
@Shikari: Az is nagyon helyén való te anyaabaszó ,ha most halasztást nem tűrve sámlit,kötelet kézbe ,irány a padlás és felkötöd magad,mielőtt mások teszik meg. De addig is leköplek !
Nanya
@durbincs: te korcs elmebeteg lóbaszó ,szőröstalpú senkiházi,buzi köcsög.
köpd ki a retkes pudvás pofádból az apád faszát te szarkupac ! engedélyeztem én neked,hogy itt vergődj?
amíg nem szólok kussba legyél mert én bizony lehugyozom a fejedet ,te görényutánzat.
Most szólok,hogy ne pofázz! TETŰ!
134.bátor
Roppant egyszerű a megoldás. Nem kell többet beengedni ezeket ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.