A Mészáros Lőrinchez tartozó Magyar Bankholding dolgozói izgulhatnak, meddig lesz munkájuk, ugyanis csoportos létszámleépítésre készül a cég.

Mészáros Lőrinc több száz embert rúg ki a Magyar Bankholdingból

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Telex megkereste a Takarékbank, a Budapest Bank és az MKB Bank fúziójával létrejött új gigabankot miután olyan információk birtokába jutott, a közelmúltban sok embert elküldtek a pénzintézettől.

Az MBH Bank cáfolta az értesüléseket, de az elismerte,  hogy múlt héten tárgyalást kezdeményeztek a bankban működő üzemi tanáccsal „a munkáltató csoportos létszámleépítési szándékáról”. Még október folyamán, a tárgyalások lezárultával döntenek a szükséges létszámleépítésről, és értesítik az érintett dolgozókat – írja a Telex.

„Az MBH Bank előzetesen elfogadott stratégiája mentén, az eredeti fúziós menetrend szerint, a fenntartható, gazdaságos működés érdekében szünteti meg az egyesült három bank működési és szervezeti párhuzamosságait, ami egy fúziós folyamat logikus velejárója és létszámracionalizálással jár”

- írták a lap kérdésére.

Ezek szerint a létszámleépítés egyáltalán nem váratlan, a kezdetektől azt tervezték, hogy a fúzió után megválnak emberektől. 

Az MBH Bank válasza alapján több száz dolgozót küldhetnek el. Jelenleg 9500 aktív munkavállalójuk van, az esetleges létszámleépítés a dolgozók kevesebb mint 5 százalékát érintheti, ami így is körülbelül 400-500 ember. Elsősorban Budapesten, irodai funkcióban dolgozó embereket küldenének el, köztük vezetőket is. „Az MBH Bank a törvény által biztosított juttatási csomagon túl egy átfogó belső program keretében tanácsadással és aktív munkahelykeresési támogatással segíti az érintetteket az elhelyezkedésben.”

Forrás: Telex.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
A Nemzethy Siker . Jut eszembe a Mindjárjönpénz Prüsszelből Tibor jó lenne ha igyekezne ( így évek távlatában Sikeresen ) mert Nemzethyiek százával rugdossák ki Nemzethyeket az ajtón mert NINCS Pííííz
Maguktól meg mindenhez is hülyék csak a szomszéd pénzét tudják lopni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Maccska: Mi is csak bérből és fizetésből élünk. Megy a gangeszi fajkevert felcsúti orosz ócskavasat gyűjteni?! Viccet félretéve csak Lőrinc elvtársnak akar pénzt szerezni, még a grazi kezelés előtt.
uploads.disquscdn.com/images/244f50c3278c84da82d4fd132481983ff6526130b26dd8cd3067390f32e4cd39.jpg?w=800&h=679
vitriol
lölő megteszi, mert megteheti! - vagy mert azt mondták: meg kell tennie!
rakitics41
Csak nem ebbe soványodott így le?Én korábban úgy tudtam hogy a szerelem tette ilyen sovánnyá ahhoz képest amilyen kis disznó volt!
Dr. Proktor
Több száz pedig magától távozik! Nincs ott már szükség bank szakemberekre, tolvajgyakornokok előnyben...
utánam a vízözön
A buta arcú bukott gázszerelő élet és halál ura - matyar népmese!
utánam a vízözön
Lefogyott a paraszt, de már késő!
Bizonyos kor felett nem lehet büntettlenül lefogyni!
Mészáros & Lőrincet pl. bünteti a meretes táska a szeme alatt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.