A kompetenciamérés siralmas eredményének okai összetettebbek annál, mint amivel a kormány ezt magyarázza, és a PISA teszt eredményei erre még csak rátett egy lapáttal.

Beérett Orbánék legalávalóbb bűne: Analfabéták a gyerekek, ez már egyértelmű a Kompetenciamérés és a PISA-teszt alapján

Durva lenyomatot hagyott a járvány alatti távoktatás a diákok szövegértési képességein a legfrissebb kompetenciamérési adatok szerint. A tavalyi pontszámok a legalacsonyabbak közé tartoznak a 2008 óta évről évre frissülő idősoron, sőt, a nyolcadikosok körében sosem mért szintre süllyedt a statisztika.

A Kompetenciamérés

Az Országos Kompetenciamérés Magyarország országos szintű közoktatási mérése, amelyet a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 99. §-a rendelt el. A mérést minden tanévben május utolsó szerdáján bonyolítják le Magyarország összes általános és középiskolájában a 6., 8. és 10. évfolyamokon. A köznevelés minőségét meghatározza, mennyire ha- tékony a tanítási-tanulási folyamat, a hatékonysággal pedig szorosan összefügg a belső és külső értékelés rendszere.

Azt mindenkinek tudnia kell, hogy a szövegértési képesség alapvetően befolyásolja diákok kilátásait a későbbi tanulmányaik során és a munkaerőpiacon.

A nyolcadikosok szövegértési kompetenciapontszám-átlaga a 2019-ben mért 1608 pontos csúcsról 1535 pontra süllyedt tavaly. A skála 1500 pontos értéke jelzi a hatodikosok körében a vizsgálat kezdetekor, 2008-ban felmért szintet.

Az 1400 pontos átlagot sem érték az ország észak-keleti és dél-nyugati részein találhatók a legrosszabb pontszámokkal jellemezhető járások.

Az átlageredmények csökkenésével párhuzamosan megfigyelhető az alacsonyabb képességszinteken telje- sítők arányának növekedése és a magasabb szinteken teljesítők arányának csökkenése mindhárom évfolyamon 2021-hez képest.

- írta jelentésében a minisztérium.

A nyolcadikosok 40 százaléka az alapszint alatt teljesített a szövegértésben és a digitális eszközök használatában, a tizedikeseknek pedig az egyharmada nem érte el az alapszintet.

Szakemberként ki kell azt jelentenem, hogy elképzelhetetlen az a tény, hogy ők később a betanított munkán kívül másra is alkalmasak lesznek. Hiszen képtelenek értelmezni egy nagyobb terjedelmű, összefüggő szöveget.

Hosszas tiltakozások ellenére a parlament elfogadta a státusztörvényt és derült ki az is, hogy idén utoljára vizsgáztak a már „megszokott” módon a diákok a 2023-as szezonban, jövőre drasztikusan átalakul a rendszer.

A legdrasztikusabb változás valószínűleg a magyarérettségit érinti, ugyanis sokkal inkább a lexikális tudásra helyezi a hangsúlyt, mint az elődjei. 2024-től a szövegértési feladatsor nyelvtani feladatokkal fog kiegészülni, míg a gyakorlati szövegalkotást és az érvelés eltűnik a vizsgáról, helyette egy irodalmi-műveltségi tesztet kell majd kitölteniük a diákoknak.

A fiatal felnőttek az egyik legnagyobb problémával néznek szembe, azzal szembesülnek, hogy az, amit az iskolától kaptak, semmire sem használható.

Nem tanulnak meg csoportosan dolgozni, együtt kutatni, és kommunikálni. A kormány nem biztosít számukra teret arra, hogy a digitális információk között szelektáljanak, elmondhassák a véleményüket, és akár igazolhassák a saját állításaikat.

Azzal, hogy a jövőre érettségizőknek már nem is kell érvelő fogalmazást írniuk, egyértelműen azt jelenti, hogy

a kormány és a teljes oktatási vezetés már itt el akarja törölni azt, hogy érvelhessenek, hogy elmondhassák a véleményüket.

A modern oktatási rendszer semmilyen szinten nem fér már bele a tantermi oktatásba. És utána ezzel a tudással kerülnek majd felsőoktatásba. Persze, az egyetemi oktatás is sok sebből vérzik, de az ország legjobb bölcsészkarain a tanárok előadók már nem a lexikális tudásra építenek, hanem a fent taglalt kompetenciára.

Tizenkét év fideszes oktatásirányítás és erőszakos átszervezés után van tehát egy alulteljesítő, a jövőre nem koncentráló, ami sok szempontból az összeomlás határán billeg. Vagyis, ami nem billeg, az már leborult.

A PISA-tesztek

És ami ennél is siralmasabb, az hogy az oktatási rendszer már nem nehézségekkel küzd, és vérzik el lassan, hanem konkrétan összeomlott. Nem tudja ellátni a feladatát, nem tud tanítani, nem tud tudást átadni, és pontosan ezt mutatja meg a mostani kompetenciamérés eredménye is.

A PISA-tesztek eredményeiből kiderül, hogy a 15 éves magyar középiskolások teljesítménye 8 éve nem volt ennyire alacsony.

A matematikai tesztek eredménye komoly aggodalomra ad okot. A tanulók 30%-a elvérzett, azaz

azt sem tudják, hogy lehet az árakat átváltani más pénznemre vagy két város közti alternatív útvonalakat összehasonlítani.

A szövegértési készségek sem jósolnak szebb jövőt: bár a diákok 74%-a meg tudja határozni egy közepes terjedelmű szöveg fő gondolatát,

26% funkcionális analfabétának tekinthető.

Mindössze 5% az, aki képes egy hosszabb szövegben különbséget tenni a tény és a vélemény között a tartalomra vagy forrásra utaló implicit jelzés alapján.

Olvasás-szövegértésben a magyar 15 évesek 5 százaléka ért el 5. vagy magasabb szintű olvasási szintet.

Ezek a tanulók képesek megérteni a hosszú szövegeket, kezelni az elvont vagy ellentétes fogalmakat, és különbséget tenni a tény és a vélemény között a tartalomra vagy a forrásra vonatkozó implicit jelzések alapján, a maradék 95% képtelen erre,

A legmagasabb teljesítményszintű csoportba a magyar tanulók mintegy 8%-a került. Ugyanez Szingapúrban 41, Tajvanon 32, Makaón 29, Hongkongban 27, Japánban és Koreában 23 százalék.

Konklúzió

Ez talán az Orbán-kormány legalávalóbb bűne az elmúlt 13 évben, mondjuk ki bátran, ezek a gyerekek, a korosztály 40%-a csupán arra alkalmas, hogy betanított munkás legyen egy kínai akkumulátor gyárban, és azért nem valamilyen készséget igénylő munkás, mert képtelenek értelmezni egy összefüggő szöveget, amelyet megkövetelnének a munkakörhöz.

A statisztikák szerint húsz iskolából csak tizennyolcban van csak matematikatanár, kettőben anélkül tanítják ezt a tárgyat, hogy arra képesítésük lenne, így ezek a számok a tanárok felmondásával, az oktatás teljes lezüllesztésével még siralmasabbak lesznek a következő években.

Felmerül a kérdés, mi lesz így a gyerekekkel? Nagy esély van arra, hogy 4-5 éven belül drasztikusan zuhanni fog a felsőoktatásba bekerülők száma, és a diplomát szerzők száma. Persze, a diploma nem egyenes út a sikerhez, azonban a jelenlegi piacon, a diploma értéke nem a megszerzett tudásban rejlik, hanem azokban a készségekben amelyet a hallgatók az évek során magukévá tesznek, legyen szó arról, hogy megtanulnak tanulni, vagy egész egyszerűen arról, hogy képesek önálló gondolatok megfogalmazására, érvelésre.

Cikkünk véleménycikk, mely nem feltétlenül tükrözi a Propeller.hu szerkesztőségének és munkatársainak az álláspontját, a cikk szerzője újságíró, és a jelenkor politikai változásainak kutatásával foglalkozó diplomás történész.

105 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
most nyolcadikosok, akik 0rbán hatalomrajutásakor születtek, szegény fideszék még csak gyurcsányozni sem tudnak a témával kapcsolatban!
a borjaiért aggódó apa , @KisTehen: nagyon jól látja a dolgot és az értelmi képességei szerint meg is magyarázza a problémákat ! - ti fö fideszesek, szemeteket most @KisTehen: re vessétek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
most nyolcadikosok, akik 0rbán hatalomrajutásakor születtek, szegény fideszék még csak gyurcsányozni sem tudnak a témával kapcsolatban!
a borjaiért aggódó apa , @KisTehen: nagyon jól látja a dolgot és az értelmi képességei szerint meg is magyarázza a problémákat ! - ti fö fideszesek, szemeteket most @KisTehen: re vessétek!
human
Orbán számára kedvező fejlemény, hogy butul a magyar. Dolgozik, eszik, alszik, konzultációt tölt. Ennyi funkciót szán a biorobotoknak.
jáger laszló
Pintér-féle oktatás színvonal mára bár beérett!! Pontosabban lezülleni látszik...
csak ennyi
barátilag
J.L.
lvegh78
Meséljetek még hazudozó nyomorultak! :)
lvegh78
@Shikari: valóban van! Németországban, Franciaországban, Svédországban, Hollandiában és még néhány nyugati országban, ahol már annyira sikerült integrálni a "menekülteket", hogy azok már nem szarnak a zuhanyzóba.
lvegh78
@jáger laszló: magácska sem szerepelne túl jól azon a teszten, próbáljon már meg összeszerkeszteni egy értelmes mondanivalót! :)
lvegh78
@Mirabilis: Óbán nyomja a valóságshow-kat a kereskedelmi tévékben? A libernyákok vezették be a mindennapos testnevelést ebben tespedt elbaszott világban, hogy a gyerek 2 szendvics között legalább mozogjon egy kicsit és fogjon valamit az agya a suliban? Orbán vitte be a politkát az iskolába vagy a DK!? Szerintem utóbbi.
lvegh78
@Mirabilis: mai napig emlékszem egy értelmes választóra 2002-ből, amikor leváltották Orbánékat. Azt mondta a hülye picsa, hogy nem tetszik neki az a sok drogellenes intézkedés.. Hát igen, meg is kaptuk utána 8 évre a szart. Ez is lehetne jobb, mert bőven vannak elbaszásaik.. de előbb egy ellenzék kellene..
lvegh78
"Cikkünk véleménycikk, mely nem feltétlenül tükrözi a Propeller.hu szerkesztőségének és munkatársainak az álláspontját"... ez olyan mint a segglyuk, mindenkinek van... a liberális barátok használják is mindenre is... de itt csak fel van hangosítva egy csendes kisebbség, és néhány óbánfóbiás ráugrott mint légy a takonyra. LOL
koszpeko
@Shikari: "Van egy gyorsan szaporodó idióta réteg, amelyik szellemi képességei a nullához közelítenek. Kerülik az iskolát, a környezet munkátlan, drogos, alkoholista és szubkultúrában él. A bűnözés a követendő példa."

Tökéletesen leírtad a gazdáidat és a mocskos bandátokkat.
koszpeko
@lvegh78: te ki a faszom vagy új nick névvel?
Ezodabasz
@Shikari: ma, 20:47 A fideSS maffia fehérgalléros bűnözői megmutatják a jó példát! Tőlük tanulnak! Ezt követi a fideSS-konda! A bűnözők magasiskolája az 0rbán rezsim!
Péter2
Készül a fidesz az unión kívülre , nekik többségében a tanulatlan, buta, propaganda által irányítható emberek kellenek , mert csak így tud győzni , meg persze némi csalás , közpénz osztogatás , stb aljasság árán , de viszont ezek a véglények, majd nem kellenek nyugatra , nem kell nekik félni , hogy kivándorolnak, mert ezeket ide fogja kötni az ideológia a mások iránti gyűlölet , legalább a határra majd nem kell műszaki zár ! A fidesz legnagyobb ellensége, az önállóan gondolkodó ember !
csak úgy....
@Shikari: te valamikor nyugaton zuhanyzókat és klotyókat pucoltál ,hogy ennyire jártas vagy
a dologban ? tibim, mintha valami pedagógusi diplomát emlegetttél volna! :)
Cherry
@Shikari: A tiéd mi??? egy retkes buzi román cigány vagy mint a gazdád Ennyi,,
Cherry
@m73: Hagyd mit is vársz egy retkes arabtól??? a hazájában a kezét amivel ir már levágták volna, de itt próbálkozik , azt hiszz ő valaki hahahahhaha
Nessy
@Péter2: A buta, félelemben tartott emberek előtt játszhatja O.V. a "nagy megmentőt"!
verőce21
"Beérett" a szadesz-maszop cigánytenyészete...!
jáger laszló
Csak gondoljunk arra hogy a kötelező tankötelezettséget módosították 18 évről 16 évre!!!
erről csak ennyit
barátilag
J.L.
Yoda69
Ez a cel.
Egy lebutitott tarsadalom, amely megelekszik egy zsak rohadt krumplival 4 evente, hogy szavazatat adja az ot vegletekig kizsakmanyolo rezsimre.
Designer
Az ilyen mérés sosem valid! Ha az adott populációt (KORTÁRSAKAT) belépésüktől a mai napig mérjük, a ebből vonunk le következtetéseket: javulás / romlás, akkor helyes! De korábbi évekhez nem korrekt viszonyítani! Túl sok a befolyásoló tényező a demográfia mellett!
koszpeko
@Shikari: Mi van bukaresti putri szökevény?
Tudjuk melyik klotyoból másztál elő.
Ez nem tetszik?
Ez van.
lvegh78
@koszpeko: csak nem le szeretnéd tiltatni a neked nem tetsző hangokat. Ismerjük a demokráciátokat 2006 őszéről..
lvegh78
@Péter2: most nagyrészt a dolgozni nem akaró, tanulatlan, nyelvet nem tudó, de öcccázz nettót a cigizésért meg fészbúkozásért akaró "véglények" (hogy a szavaiddal éljek) mennek külföldre, ahol óriási perspektíva nekik 8 általánossal vegetálni takarítóként. Na őket ki nevelte ki? Hagyjuk már...
lvegh78
@Nessy: félelemben tartott? Nahát valóban! Engem a liberálfasizmus intézett el vagy inkább csak próbált..., mert beszóltam a multinak, hogy elég a szivárványból, meg az érzékenyítésből, foglalkozzunk azzal, amiért pénzt kapunk. Erre kirúgTak... találtam sokkal jobb magyar céget jó fizetéssel. De a piacnak igaza lesz, mint mindig, ld. Budweiser sör... felkészül az Allianz, a Telekom és a többi szivárványos idióta..
Aki Én
@lvegh78: hogy tudsz ennyi butaságot ilyen ,,büszkén" összehordani?
Te is a propaganda ostoba áldozata vagy.
De mire van ekkora pofátok...?
kereső
@Designer: 04:25 A kompetencia mérés, mindig az azonos korosztályokban történik- 4.6.8. osztályokban- azaz a múltbéli összevetés. és a tendenciák megállapitásaai igy relevánsak. Ugyanakkor egy adott születési évfolyam felkészültségére is válaszokat ad- mert ugyanazon gyermek 10-12-14 éves korában elért tudását méri.
simmering73
Csak rá kell nézni az itt kommentelő fidesztálibokra. Szövegértés nulla.
simmering73
@koszpeko: Shikari nem tudja hol született. Éppen úton voltak Tel Aviv és Bukarest között
Menőmanó
Analfabéta gyerekből lesz az analfabéta szavazó. Ez a fidesz kormányprogramja. A lopáson kívül.
Csizmás Kond
...minden egyes buta diáknak van egy nem odavaló nemtörődöm szélhámos tanára...a többi cask tesztkérdés.
Aki Én
@Csizmás Kond: ...hú, baszki, ez pont az a téma, ami különösen nem az erősséged.
Szerintem a te esetedben sem a tanáron múlt.
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Hogy mersz megszólalni te baromállat?
Pálinkás Pál
szavazóbázist nevel...írástudó nem szavaz fideszre...
verőce21
A cigánytenyésztés volt a szadesz-maszop kormányok fő programja. A szavazóbázis teremtés. A szülészeteken minden második szülő nő cigány volt abban az időben...!
Ennek beérett mára a tudásteszteken mérhető eredménye.

Szerencsére, maszopék a 16 évesre leszállított szavazó korhatárt már nem tudták törvénybe iktatni. A Fidesz pedig nem is akarja.
Yeromos
@KisTehen: azt külön írjuk. Anyátok picsája. Látod így van ez ha nem a magyar az anyanyelved.
csak úgy....
@verőce21: butuska, a cigányokat nem kell szaporitani, ök szaporák maguktól is, lásd 0rbán család!
vacsi
@Mirabilis: Ostoba vagy! Az én unokáim hibátlanul írnak, olvasnak, nem okoz gondot a matek, jól ismerik a magyar történelmet, és az irodalmat, verseket tudnak. És persze, számítógépeznek is. Ez bizony a tanárok és a szülők érdeme, így, együtt!
Bástya Béla Elvtárs
Jászkiséren, Öcsödön, Sarkadon mértek? Ja, nem: Csépán!
Yoda69
@Maccska: Azért röhögnek ki, mert mar ez az évezred is Ázsiáé.
A következőt meg meg kell élnie a Földnek.
verőce21
@csak úgy...: butuska, a cigány MZP családnál még annál is több gyerek van...!
Nyírfa
@simmering73: 07.33

" fidesztálib " Ennél kifejezőbb definíció jelen piilanatban nem létezik a leírásukra.
Nessy
@lvegh78: ó, minő szerencse, hogy ma senkit nem bocsátanak el, ha rosszat szól, vagy ír! Hiszen mindenki tudja, hogy pártunkat és kormányunkat csak hódolat illeti, s nem bírálat! Hiszen a Pegazus, meg az új SZVH is csak azért figyeli meg az embereket, hogy ha gondja van valakinek, a segítségére siessen!
ómió
Pedig az efftársak "fixen a buziképzésre tesznek"!
Aki Én
@verőce21: Mit ki nem találsz, hogy védd a gazdád elbaszott politikáját. Nem véletlen vagytok kisebbségben a támogatásával, te buta vénember.
14 éve volt a ge-cinek, hogy ezen javítson, de csak zülleszteni tudott.
Jesszus basszus, valami hihetelenül buták vagytok ti fideszesek. Mondjuk ezért vagytok fideszesek.
Aki Én
@ómió: Nem tudnál néma kussban buta suttyó propagandista lenni, te aljas féreg?
A családodat hülyítsed, azoknak hazudozzál főállásban, te aljas bolsi!
Neked mindenről a beteg identitásod jut eszedbe, elmebeteg buzeráns?
csak úgy....
@verőce21: látod butuska, akkor meg mi a francnak szadesz-maszopozol?
te és a bándád nágyon benne ván a bínbak keresésbe,hogy a gyözi kollégád rágjá meg az bürkédet!
oszt a te szapora családodat a gólya forszírozta,mert az az 5 gyerök böcsületére válhat minden rendes cigánynak?! :)
verőce21
@csak úgy...: a cigány MZP pártfogoltadnak és elmebeteg sorstársadnak több gyereke van, mint bármelyikünknek...!
Aki Én
@verőce21: ...de senki nem is imádja orvérzésig, senki nem nyal be neki csontig, mint ti a díszcigányotoknak.
Érted, buta vénember?
Havanagi
A putris nagyon boldog lehet,ez az " igazi karácsonyi " ajándék neki.A sötétedés bizonyítéka.Magyarország ezt is saját népe bűnének,de leginkább az agymosott 2/3-nak könyvelheti el,aki nem gondol utódai jövőjére.Lehet jajvékolni Mária országa!!!
csak úgy....
@verőce21: te gyogyós, én 0rbánt pártolom, - hiszen ti csak öt érdemlitek! :)
az utóbbi idökben piszoku a buta proli szint alá csúsztál,gondolom ezt kívánja,várja el töled a haza!
Aki Én
@Pegero: Tisztán emlékszem, amikor itt kerestél magadnak ,,férfipartnert", félreérthetetlen módon.
Gondolom nem találtál, ezért vagy ilyen betegesen frusztrált, ezért kínálgatod magad, te buzeráns aberrált vén balfasz.
Otthon, ha kérhetjük, te buta suttyó!
Aki Én
@m73: ...ha csak nem a feleségének keresett itt férfipartnert.
Beteg egy idióta, az tuti.
balos
@csak úgy...: Így a jó,majd kitőltik a konzumációs ívet a kormány ablakoknál a "jelentkezők" indigóval!
Másol
csak megcsinálták közel 14 év alatt
verőce21
@csak úgy...: Téged valamilyen Dobrev Klára szatyrokkal bolondítottak meg ennyire...? :)
Ezodabasz
@Csizmás Kond: ma, 08:04 Te a @Shikari: Tanár úr diákja voltál azért vagy ennyire setét?
Ezodabasz
@Pegero: @ómió: @Maccska: @lvegh78: @KisTehen: @verőce21: @Bástya Béla Elvtárs: @Csizmás Kond: @Shikari: Ez csak nektek, rövid tömör olvasnivaló: preview.redd.it/plak%C3%A1tok-v0-pazu1dzbbeqb1.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=f592cc2bf8d7836ba262133e61fca81b81f76b11
csak úgy....
@verőce21: feledékeny vagy, te vén alkoholista pénzéhes,tolvaj buta pöcs, hiszen te kiáltottál ki engem a mai napon az mzp. hívének ! - karácsonyra kapsz tölem egy noteszt,hogy követni tudd a beteges,buta baromságaidat ! :)
simmering73
@lvegh78: Maga a kis tehén reinkarnációja? Próbálja már összeszedni a gondolatait, ne szarja tele a topicot, mint az a marha.
csak úgy....
@verőce21: neked nem ciki,hogy mindenáron rám akarsz kenyni valakit, mikor te vastagon 0rbánnal a lopóssal vagy bekenyve? :) te szoros rokonságban lehetsz a kis tehen kollégáddal...
Clavigo
@Pegero: Mi a gáz Mahmoud ? Nyugtalannak tűnsz... Szopatnak, allah majma ?
Ezodabasz
@Pegero: ma, 19:05 Nem ez volt a te mai leckéd, hanem ez: preview.redd.it/plak%C3%A1tok-v0-pazu1dzbbeqb1.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=f592cc2bf8d7836ba262133e61fca81b81f76b11
csak úgy....
@Clavigo: a faxi lement durbincsba ,- kár vele foglalkozni hiszen látszik, hogy elmebeteg !
csak úgy....
@Ezodabasz: vedd végre észre,hogy egy gyogyóst próbálsz meggyözni, ami lehetetlen!
namihami
A legjobb úton a tökéletes fideszszavazó ""kiképzéséhez"" ! Még az írás/olvasás csak-csak megy, ha a gondolkodás már nem is! De a Mi Istenünk és kiszolgálói, a magyar oktatással karöltve, már a számára helyes útra léptek!
verőce21
@csak úgy...: 19:00) persze, te csak MZP pólóban érzed jól magadat, te elmebeteg...!
verőce21
Beérett a szadesz-maszop legalávalóbb terve...! A cigánytenyésztésük legékesebb bizonyítéka a mostani Pisa-teszt.
Ezodabasz
@Pegero: Az elsőt meg lehetett nyitni te fasz!...Neked majd különórákat tartok jó? Egyébként most olvastam hogy nem elég hogy fideszes vagy, hanem buzi is? Rátettél még egy lapáttal? Ez így már nekem sok(k).
Ezodabasz
@Pegero: Akkor megnyugodtam:)) Nem vagy arab, sem buzi, sem fideSS-es ugye?
izéke
@verőce21: idióta,ezek a gyerekek orbán kormányzása alatt születtek,hol volt már akkor az szdsz meg az mszp kormányzás?
Ezodabasz
@Pegero: Akkor jólvan, ezt is megbeszéltük:))) Jóccakát!
verőce21
@izéke: te idióta, legalább összeadni-kivonni tanulj meg...! Veled kezdődött a negatív Pisa teszt...? :)
csak úgy....
@verőce21: 19:55 és te még állítod magadról,hogy te egy tanult és világot látott ember? :)
- pedíg a tapasztalataim szerint,te csak egy kis tehen,shikari & pegero színvonal!
ne nyugtalankodj, a fiaid közöl is buktak el a pisán...,ez nálatok egy családi vonás,hagyomány lehet!
csak úgy....
@verőce21: te vagy izéke apja,hogy tudod mikor született ...,remélem lássák,figyelik a szógák,hogy köll e má a gazdit kötözni vagy sem! :)
verőce21
@csak úgy...: Ha magadra veszed a Márki-Zay pólót, mindjárt hülye leszel? Vagy már hülye vagy, ha leveted is...?
csak úgy....
@verőce21: azt tudod gyogyós,hogy erich honeckerrel,csaucseszkuval és fidel castróval is úgy voltak a gyogyós híveik,mint te most 0rbánnal? :) -persze a te dolgod, - hiszen te nem egy zseni! :)
csak úgy....
@KisTehen: ugye te @verőce21: kutyája ... :) majd kíváncsi leszek a közös alomra...
verőce21
@csak úgy...: Mennyi pénzt adtál MZP-nek, hogy küldött neked egy reklámpólót...?
csak úgy....
@verőce21: azt tudod gyogyós,hogy erich honeckerrel,csaucseszkuval és fidel castróval is úgy voltak a gyogyós híveik,mint te most 0rbánnal? :) -persze a te dolgod, - hiszen te nem egy zseni! :)
verőce21
@csak úgy...: Beleszerettél a cigány Márki-Zay-ba...? Melyik továbbképzésen jött létre köztetek a nász...? Lesz újabb cigánygyerek?
Te fogod szülni? Németországban már szülhetsz...! :)
csak úgy....
@verőce21: örömmel látom és olvasom a beteges ,gyerekes agymenéseidet , - geci gyurcsány,- nem gondolt rád és a többi elmebetegre, akik elött bebaszta a lipót segítö kapuit!
verőce21
@csak úgy...: Bezzeg MZP-re nem mondod, hogy lesz@rod...!
Most is rajtad is van a Márki-Zay póló, hogy ilyen hülye vagy? Hordod, amíg nem törik a piszoktól…? :)
verőce21
@csak úgy...: 21:35) Most is rajtad van a Márki-Zay póló, hogy ilyen hülye vagy? Hordod, amíg nem törik a piszoktól…? :)
csak úgy....
@verőce21: azok a kurva látomásaid..., azt ugye tudod ,hogy nem normális elmére vallanak ? - te mzp pólós elmebeteg fasz! :)
verőce21
@csak úgy...: Te a kiváltságaidat írod másnak...?
Megszöktél Magyarországról, pedig a ”Lipót segítő kapui” akkor még vártak rád…! :)
csak úgy....
@verőce21: kevered a szezont a fazonnal, persze te csak egy 0rbánt védelmezö toprongyos buta gyogyós! :)
verőce21
@csak úgy...: Te elmebeteg, beleszerettél a cigány Márki-Zay-ba...? meghívtad Őt is…?
Két elmebeteg egy pár…! :)
csak úgy....
@verőce21: 0rbán elöl több százezer fiatal szökött meg te gyogyós, ezért is kellenek most nekik a migráncsok! - a kölkeid közül,gondolom már csak a pösze,kuka van otthon, a többi szintén nyugaton, a buta apjuktól távol! :)
verőce21
@csak úgy...: 22:19) Ezek egy elmebeteg látomásai...!
Mikorra várod az MZP bébijét, gyagyás...?
csak úgy....
@verőce21: te egy unalmas,buta,gyermeteg zavarodott fasz! :) ma már ne is untass!
verőce21
@csak úgy...: Passzol rád az MZP póló, gyagyás...?
verőce21
@csak úgy...: Te egy mentálisan beteg fasz vagy…?
csak úgy....
@verőce21: hé te buta részeges,tudatlan (magyar?) ! még jó, hogy az írástudatlan kölkeidnek csak 4 évente kell gyakorolniuk az X -et... :)
ez a pólós téma nálad ,mától kezdve a "kecskebaszó"? nem is csoda,hogy rendszeresen félrekúrt a feleséged egy ilyen unalmas,buta fasz mellett...,mint te vagy!
verőce21
@csak úgy...: Már megint a látomásaid...!
Megszöktél Magyarországról, pedig a ”Lipót segítő kapui” vártak rád…! :)
csak úgy....
@verőce21: te csak egy impotens ,részeges, zabigyerekekkel megáldott unalmas seggfej! :)
jóccakát, ma ne untass tovább!
verőce21
@csak úgy...: Azért szép kis elmebetegek gyülekezete vagytok ti ott az ellenzéki oldalon…! Ott vagy te, MZP..., Fletó…! Kell még valakit mondanom, Ildikó…? :)
verőce21
@csak úgy...: Te, az ilyen nagydarab buta emberek, mint te, mindig az hiszik magukról, hogy értenek a politikához...! :)
Nyírfa
@Nessy: tegnap, 09.41

Mert az úttörő, ahol tud, segít. És ez örökérvényű.
ómió
@Aki Én: Már megint tetvesbolsi aljas féregként ébredtél, szarkupac efftárs a tükörbe nézve!? Egyből a másra hazudással "nyitasz"!?
@Ezodabasz: Csak nem egy "kiváló efftársi butítófilmet" találtál magatoknak, efftársaknak!? Mindenkinek azt "ajánlod"!?
Aki Én
@ómió: Nem tudnál néma kussban buta suttyó propagandista lenni, te aljas féreg?
A családodat hülyítsed, azoknak hazudozzál főállásban, te aljas bolsi!
ómió
@Aki Én: Újra ébredtél, szarkupac efftárs!? Sikerül ilyenkor már tükörbe se nézve tetvesbolsi aljas féreg mivoltodra magadra ismerned!? Már anélkül is sikerül így önmagadat másokra hazudnod ott az elmeosztályon!?
telegdilaci
Nyugodjon meg mindenki és gondolja át jól akik most a hatalmat bitorolják voltak már minden Komcsi libsi,bolsi,csak még akasztott Emberek nem voltak de ami késik nem múlik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.