Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

A pótvizsgán átengedték: uniós biztos lesz Várhelyi Olivér

Jaume Duch, a képviselőtestület szóvivője arról számolt be a Twitteren, hogy a külügyi bizottság (AFET) délutáni brüsszeli ülésén meglett a szükséges kétharmados többség a magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásához.

Később Várhelyi a mikroblog-szolgáltatón közzétett üzenetében megtiszteltetésnek nevezte, hogy része lehet Ursula von der Leyen megválasztott elnök csapatának, s együtt dolgozhatnak egy erősebb Európa megteremtéséért.

Az EP házbizottságaként működő Elnökök Értekezlete csütörtökön áttekinti az értékeléseket, ajánlásokat, majd várhatóan hivatalosan is lezárja a meghallgatásokat.

A teljes biztosi testületről még az Európai Parlament plenáris ülésének is szavaznia kell. Ha minden a tervek szerint halad, akkor erre november 27-én kerül sor. Ehhez arra is szükség van, hogy megállapítsák, annak ellenére van mód jogilag az új összetételű Európai Bizottság hivatalba lépésére, hogy a kiválásra készülő Egyesült Királyság kormánya nem jelölt tagot a testületbe.

Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november elsején lépett volna hivatalba, azonban ezt el kellett halasztani. A jelenlegi cél december elseje, bár egyesek szerint ez sem tartható a hiányzó brit delegált miatt.

(Kép: MTI/AP/Francisco Seco)

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Nyilvánvaló, hogy a sok huza-vona után egy politikai alku köttetett.
Kérdés, hogy Orbán az alku ráeső részét betartja-e.
Ha az EU elhiszi - szamarabb a lónál,
ha az EU elhiszi - szamarabb a lónál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Halleluja! Végre teljesült O.V. álma! Megnyugodhat, és nem fog idegességében két stadiont építtetni valamelyik libalegelőn.
nevemnick
@sz@ros: annyi eszed van mint a szájnyalogató haverodnak.
Klubtag
Nyilvánvaló, hogy a sok huza-vona után egy politikai alku köttetett.
Kérdés, hogy Orbán az alku ráeső részét betartja-e.
Ha az EU elhiszi - szamarabb a lónál,
ha az EU elhiszi - szamarabb a lónál.
jesz
most jön csak a neheze...nehéz lesz az itthoni utasításokkal szembeállítani az unijó elvérásait...valakinek eleget kell tenni...

Most majd kiderül, tökös legény-e a gáton...mondjuk annyi fizetésért, és egyéb pótlékért, juttatásért talán izzadhat egy kicsit.
namihami
Na, kit fog elárulni? A Kenyéradó Gazdit vagy a Kenyéradó EU-t? Mert ugyebár, egy se..el--két lovat...
Tudja valaki a választ arra a kérdésemre, hogy egy már megválasztott EU-funkcionárius leváltható-e? Ha pl. menet közben mégis kiderül, hogy minden igérete ellenére mégis a Viktor cselédje maradt?
Davidovich
Nem Várhelyi volt pótvizsgán hanem az Unió! Várhelyi egy tisztességes magyar ember de a román és egyéb gyülölködő népek ellenünk szavaztak, mert nem tudják elviselni hogy mi magyarok nem vagyunk rasszisták és antiszemiták, megvédjük roma honfitársainkat és zsidó testvéreinket, ha kell ezekkel az uniós disznókkal szemben is!
verőce21
Győzött a demokrácia, a lipsik erőlködése besz@rással végződött!
A nemzetárulók piszkálódása füstbe ment terv maradt.
Peller Anikó
@namihami: Ezt most kérdezed? Előszöris nem derül ki. Mert hazudnak ezerrel és a cidány hazudozásra nincsenek felkészülve az úniós urak. Náluk az a természetes, hogy többnyire igazat mondanak és keveset lopnak. Nálunk ez pont fordítva van. Gecó bizonyára elmagyar áztaneki, ígérj meg mindent.

@dávid: te bizonyára valami másik filmet nézel.
Nyírfa
Volt egy másik cikk is, Dobrev Klára facebook-bejegyzése, amelyben felteszi a kérdést, hiszünk-e Várhelyi Olivér ígérgetésének? Megírtam, hogy NEM. Mire elküldtem volna, hűlt helye lett a cikknek.
namihami
@Peller Anikó: Eddig meglapulhattak a gazban, mert nem volt senki (magyar küldött se), aki a sumákolásaikat nem vagy csak nagyon halkan kiabálta ki. De most egy olyan társaság került ki oda, élén a Dobrev Klárával (nem csoda, hogy már most tüzet köpnek rá), akik állandóan figyelni és a legkisebb csavarását a világ fele kiabálni fogják. Ezért próbálják már előre lejáratni a teljes médiafegyverzettel. Szerintem lassan jobban félnek az ún. Gyurcsánynétől, mint a férjétől. Pedig az is vörös posztó.
verőce21
Óriásit roppantak a szemlőhegyi galádok! Tavasszal kénytelenek lesznek összepiszkoltatni ismét a krédót.
@Nyírfa: Hogy fogod ezt túlélni?
Peller Anikó
@namihami: Ezzel teljességgel nem értek egyet. Mert eddig meglapulhattak a grazban.

(a többi stimmel)
verőce21
Remélem, estére Böszméné leissza magát. :)
Nyírfa
@verőce21: Ne örülj előre! Hát Te hogy fogod túlélni, amikor beiktatják Dobrev Klára miniszterelnök-asszonyt?
Repülősó legyen a közeledben! :)
jancsipapa
@kakambuki: Ma nem lesz könnyű dolga az ATV betelefonálóinak...
CsipkeRózsa
@Davidovich: Csak ezért az egy hozzászólásért léptél be a Propeller-re? Akkor ez volt a bemutatkozásod.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy a magyar aztán nem rasszista, nem antiszemita, nem gyűlölködő. Bezzeg az EU! :)
Csak azért nem kérdezném meg tőle, hogy mit szól Lázárhoz, a mihazánkhoz stb., mert azzal kezdené, hogy Lázár egy tisztességes magyar ember, bezzeg...:))
csipetke
Mégiscsak lesz fidesz-csicska az EP-ben?
verőce21
@Nyírfa: (18:11) Beiktatják? - Legfeljebb mint egy ajánlott küldeményt...:)
RonaGyuri
micsoda? szó sincs pótvizsgáról, annyira tetszett nekik, hogy többször is akarták látni!!! =))
Aki Én
@kakambuki: @verőce21: @Pegero: orbán eredeti jelöltje csúnyán megbukott. Nem a ,,lipsik" miatt, hanem azért, mert Európa túlnyomó többsége olyan, mint Magyarország túlnyomó többsége. Szerencsére nem olyan elvetemült, műveletlen, ostoba hazaáruló, mint ti 2 millióan.
verőce21
@Aki Én: Ezt a sok szamárságot csak olyan buták gondolják, mint te vagy!
fahrenheit451
Ugysem teheti meg, amit Orban akar, mert ott kerem demokracia van, es EU kozos erdek First - az alkudozasok ellenere
Qqberci
Péter apostol 3-szot tagadta meg Jézust. Ahhoz hogy a biztosi poziciot elnyerje, Várhelyinek legalább ötször kellett írásban megtagadnia Orbánt...
Nessy
@Qqberci: De közben a háta mögött keresztbe tette az ujjait!
Most az, hogy biztos lett, nem jelenti azt egyikük esetében sem, egyedül dönthet bármiben. Az nem a magyar parlament és az ő bizottságai, ahol ha pártunk és kormányunk nagy vezére bejelenti, hogy Két treff és azt játsszuk, akkor azt játsszák, még ha ostoba licit volt is.
karma1
@namihami: Szerintem minden kepviselo visszahivhato. Azert valaszthattak meg, mert muszaj volt sietni. Ez az a pont minden esetben az eletben is, hogy veletlenul is kerulhet korpa a kaja koze. A sietseg sohasem jo - oliverrol eleg gyorsan ki fog derulni, hogy nem alkalmas az EU munkara, a puhos meg nem fog tetlenkedni, ezt most megint majd az orbani Magyarorszag EU-s elismeresenek fogja nyilvanitani, es azonnal el fogja kezdeni kuldeni az olivernek a kipcsakokert valo kiallasrol szolo ke're'st. orbannak fogy az ideje, a levego korulotte ritkul otthon is es az EU-ban is (talan ott egy kicsit lassabban, de ha rajonnek a tutira, akkor egeszen biztos valagbarugas lesz a vege).
A brit delegalt kinevezesere majd hoznak egy lex Brexit torvenyt, hogy majd akkor fogadnak toluk delegaltat, hogyha megis bent maradnak az Unioban, addig jegelik a kerdest.
Azert gondolom, hogy visszahivhatok es uj delegalttal helyettesithetok, mert emberek vagyunk, es emberek hirtelen meghalnak, vagy sulyos betegsegbe esnek, vagy mas miatt hirtelen nem tudjak ellatni a kuldotti feladatukat, akkor ezeket az embereket is kell es lehet is helyettesiteni uj szereplokkel. Mert ez lenne a logikus. Es az Unioban altalaban a logika menten szoktak hozni a donteseket. Itt most oliver eseteben le vannak vedve - ha barmennyire is elhajlik az irasbeli dolgozatatol, akkor Leyen asszony paros labbal rughatja ki. Ha viszont megsem potolhatja ot a fidesz, hat azert nem fogok tul sok konnyet ejteni.
Aki Én
@verőce IQ 21: ...igazad van, az olyanok, mint én.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.