Négy választás előtt álló kormányfőről írt a Financial Times.

Orbán Viktor magyar miniszterelnökről, Jair Bolsonaro brazil, Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki, valamint Recep Tayyip Erdoğan török elnökről írt legújabb vezércikkében a Financial Times.

A Financial Times már azt elemzi, hogy mit fog csinálni Orbán Viktor, ha elveszti a 2022-es választásokat

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A brit gazdasági lap azt fejtegeti cikkében, hogy mindhárom politikus „gyengébb lehet annál, mint amilyennek látszik”.

A cikk szerint a magyar kormányfőnél az a kérdés is felmerül, hogy esetleges választási veresége esetén elfogadja-e az eredményt, vagy – ahogyan a Financial Times fogalmaz – Donald Trumphoz hasonlóan „szembeszáll” vele.

A szerző véleménycikkében azt állítja, hogy az előrejelzések azt mutatják, hogy Orbán Viktor kiszorulhat a hatalomból, de megjegyzi: az is lehetséges persze, hogy a sajtó túlsúlya és az állami intézmények szigorú ellenőrzése a végén a javára billenti a mérleg nyelvét.

A Financial Times például 2017 szeptemberében egy szerkesztőségi cikkben azt írta, hogy „eljött az ideje annak, hogy az Európai Unió végre valódi szankciókat is fontolóra vegyen az Orbán-adminisztrációval szemben”.

Forrás: Index.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mit,mit...?!
Először is bejelenti, hogy csalás történt és utcára vezényli a focihuligánokat.
Ez egyszer már bevált neki 2006-ban!
Aztán meg jöhet a polgárháború...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Mit,mit...?!
Először is bejelenti, hogy csalás történt és utcára vezényli a focihuligánokat.
Ez egyszer már bevált neki 2006-ban!
Aztán meg jöhet a polgárháború...
kereső
Nem nagyon kell ezt elemezni. Vagy polgárháború- vagy azonnali letartóztatás hazaárulásért, a Magyar Köztársaság Alkotmányának megpuccsolásáért.
Eladott Ország
@Béla333: ma, 13:03 ♣ Tartok tőle , hogy a infantilis diktátor nem csak Kubatov féle csapatot vezényelné ki.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/60628558_610132649466646_3176085657776816128_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=mACnSXEdywgAX_SNQNF&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_PGgyIhhQzdt-xhs_nFIEDVhCzbH5mXszpKwU6a_mrAg&oe=61FB5E0F
Bűzös csápjaival mindent szennyez amihez hozzáér Beteg agya működteti az ezernyi nyálkás, tapadós csápjait, ragadós, mocsoktól hízott lénye egyetlen célja uralkodni a másik felett. A hatalommániás potrohos aprólékosan, minden részletre odafigyelve építette fel a hatalmát. Lassan és türelmesen mindenre rátette a kezét ami elérhető volt, minden fontos intézmény, az igazságügy, az oktatás, a demokrácia, a gazdaság a sikamlós csápjai áldozatává vált. Torkuk körül a potrohos bűzös csápja szorít, lélegezniük szabad csak, annyira csupán, amennyire a potrohos nagylelkűen megengedi nekik, normálisan működni és fejlődni, nem.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/190571127_518723932825665_3461123724113110434_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=UM-2itbXSF0AX9TxpSa&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT_Bftqdqn3N8VQhZDr35cq9V_XFirsprb4FAcgj945W0w&oe=61F7FFCB
Klubtag
Az FT nem, de én megfogalmazhatom, hogy az Orbán általi "...és az állami intézmények szigorú ellenőrzése..." = a szervezett csalással. Ugyanis a hozzám hasonlók, akik "kalandvágyból itthon maradtak", látják az apró részleteket is és kárvallottjai vagyunk a regnálónak nemcsak anyagi értelemben és legfőképpen nem is abban. Az ország mentálhigiénés elorbánosodása sokkal rombolóbb.
namihami
@Béla333: 13.03: Van ezellen egy egyszerű és gyors megoldás.
""Causescu-szisztémának"" hívják.
rokker33
Nem fogja elbukni szóval nincs miről beszélni!
jesz
...hát a tájmsz már csak tudja...azt sem értik, mennyi állami, és magánpénze van a nyerésre Orbánnak. Az ezermilliárdok sem számítanak, mert azt úgyis visszaszerzi.

Nos a tájmsznak még a pénz hatalmát kellene tanulmányozni, mit is ér vészhelyzetben...sokat...nagyon sokat...számszakilag? Akár 2/3-ot is.
Eladott Ország
@rokker33: ma, 13:58 ◘ A bűnöző román cigány és politikai prostituált bandája vajon mivel érdemelte ki, hogy maradjon?!
Vajon azzal, hogy Európa Bangladese lettünk, hogy történelmi rekordon az államadósság, hogy szart csináltak a forintból, hogy Európában nálunk a legmagasabb az infláció, legalacsonyabbak a bérek, a vásárlóerő, etc... Ha az EU lezárja a pénzcsapokat, mivel telibeszarta a fidesz a jogállamot, akkor a fidesz és természetesen az országnak is "kampó"! Nem mindegy hogy Európa vagy Ázsia!
Eladott Ország
@jesz: ma, 14:21 ☻ "Milliárdjaink nyomában! A New York Times nemrég hosszú cikkben foglalkozott azzal hogy az Orbán rezsim forintmilliárdokat költ egy ameriaki propaganda hálózat kiépítésére. A képen látható Szabó Éva asszony az Orly Múzeum a Magyar Kultúráért kommunikációs igazgatója a kaliforniai Berkeley városában. Nemrég bejelentette hogy Magyarország Los Angeles-i Főkonzulátusa és az Orly Múzeum szervezésében mindenkit szeretettel vár október 16-án délután az 1956-os forradalom megemlékezésére. Széles Tamás főkonzul a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést fogja átadni Gilbert Szilviának a San Francisco környékén élő magyarság érdekében végzett több évtizedes munkájáért. De miről NEM szól a bejelentés. Arról hogy a fotón látható Szabó Éva asszony, a rendezvény szervezője, nem más mint az Erdélyi Magyar Televízió marosvásárhelyi bemondója akit a Kőrösi Csoma Program 2019-ben először Clevelandba exportált propagandistaként majd Berkeley-be került. A Kőrösi Csoma Programot forintmilliárdokkal istápolják a magyar adófizetők. Gilbert Szilvia, akit kitüntetnek a San Franciscó-i Magyar Örökség Alapítvány elnöke. Az Alapítványt forintmilliókkal támogatja az Orbán kormány a Bethlen Gábor alapítványon keresztül. A család szorosan kötődik a San Francisco és Környéke Református Egyházhoz és a hivatalos adatok szerint Gilbert Szilvia alapitványa is a templom címén működik. A templom ugyancsak magyar adófizetői milliókat kap a Bethlen Alapból. Szóval a magyar adófizetők pénzekből támogatott erdélyi Szabó Éva megrendezi a magyar adófizetői pénzekből támogatott Gilbert Szivia kitüntetését amelyet a magyar adófizetői pénzekből fizetett Széles Tamás főkonzul ad át Berkeley városában. "
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/245624639_1206733839806521_7212484633634863195_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=o79WRR4Ox8IAX-KhyE0&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT-Qb5KV_PddN03S2uzy7ZPSsrNu8Na9fqeBvuW95Dx0Hg&oe=61D9421B
rokker33
@Eladott Ország: Orbánnak nagyon ostobának kellene lennie hogy ezt a választást elbukja, hisz minden adott a nyeréshez! Pénz hatalom háttérrámogatás / orosz, Kína Arab Emírségek, ukrán román kettős állampolgárságú magyarok stb! Szinte már a zsebében van a 2/3 erről semmi kétségem nincs!Ha bukja akkor tényleg ostoba és megérdemli, de nem hiszem, hogy ekkora hatalommal a kezében ez megfog történni!
Eladott Ország
@rokker33: ma, 15:00 ♦ Orbánnak soha nem volt még feles többsége, rendszerszintű csalással és a határon túli bérszavazókkal együtt sem, csak 49% ! Nos ebből lett a magyar választási törvény alapján kétharmad, mely a világ egyetlen egy demokratikus országában elképzelhetetlen lenne! Persze lehet választást úgy is nyerni, ahogy az legutóbb Beloruszoknál (Lukasenka) volt és közép-Ázsiában. Ha a bűnöző román cigány és bűnbandája hatalmon marad, az az ország tragédiája lesz! Engem mint nyugdíjas már kevésbé érint, de a fiatal nemzedéknek nagyon nem mindegy!
Medvepapa
Csak talál magának játszótársat ebben a világban. Pénze van, lopott már eleget. Talán egy Türk Köztársaság szívesen látná. De mit fog csinálni az itthon maradt talpnyaló csapata?
rokker33
@Eladott Ország: 15:13 Ez a lényeg! A 2/3 csak nálunk működik így máshol nem! Orbán mindent befog vetni a győzelem érdekében és ha veszít, akkor nagyobb balhét fog csinálni, mint 2006 ban!De erre jelenleg nagyon csekély az esély szinte 0 % ! Lukasenka is így nyer évtizedek óta és ezt Orbán is alkalmazni fogja! Túl sok veszteni valója van és ez nem a pénzről szól ,hanem a hatalomról!
Gyurka80
@sgl: Azért a lopást bizonyítanod is kellene! Érdekes, hogy mégis mindenre van pénz, még az alvállalkozókat is kifizetik! Böszmferi és bandája nem lopott (vagy igen miazhogy!) mégis csődbevitte az országot!?
Gyurka80
@Eladott Ország: Te nagyonhülye a határontúliak csak EGY képviselőt juttathatnak be.
Gyurka80
A hiteles (ja nem) nyugati libsi sajtó már kezdi a választásokra a hergelést, ti meg bedőltök nekik.
Sámannus
Mit csinyá mit csinyá, lop csak hazudik.
Így csinyájják, ha nem tetszik nekik az eredmény. A roma önkormányzatnál.Állítólag mert az új szabály szerint titkosan kellett szavazni. Más ürügyet nem találtak...
merce.hu/2021/12/15/megsemmisitette-az-alkotmanybirosag-az-orszagos-roma-onkormanyzat-valasztasi-listajat-aminek-elerol-leszorult-a-lungo-drom/
Gyurka80
Nyugaton nincs korrupció (?!), ott lobbi tevékenységnek hívják!
lusta
˝A szerző véleménycikkében azt állítja, hogy az előrejelzések azt mutatják, hogy Orbán Viktor kiszorulhat a hatalomból, de megjegyzi: az is lehetséges persze, hogy a sajtó túlsúlya és az állami intézmények szigorú ellenőrzése a végén a javára billenti a mérleg nyelvét.˝
Jaj de finoman fogalmazta meg a csalást.
Gyurka80
@Béla333: Ja 2006-ban úgy bevált, hogy böszmeferi és bandája még 4 évig kormányzott úgy, hogy csődbevitte az országot!
Gyurka80
@KisTehen: Igazad van a politikusok ott is korruptak, de az eu bürokraták a lobbiért kapnak pénzt mint szarosgentini stb.
rokker33
@Horizont: az biztos hogy kemény 4 év vár rájuk, ha nyernek! A beépitett embereket nehéz lesz megmozdítani ha mzp megteszi Orbán megtámadja, de ez a közel jövőben nem fog megtörténni! Orbán nem fogja hagyni hogy nyerjenek erre kicsi az esély!
ómió
Ez, bizony, efftársak, tág terület a ráhazudósdinak! Sőt! A delirálhatnéknak is!
Sámannus
Az ide toborzott orosz, csecsen zászlóaljak élére áll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.