A többi 26 uniós tagállamnak most Magyarország nélkül kellene az olajembargót kezdeményeznie – mondta Katarina Barley (SPD), az Európai Parlament alelnöke a Deutschlandfunknak.

EP-alelnök: Magyarország nélkül kellene nekivágni az olajembargónak

Katarina Barley igazságügyi miniszter, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) listavezetője a párt berlini székházában 2019. május 26-án, az európai parlamenti választások estéjén. MTI/EPA/Hayoung Jeon

Hozzátette, hogy persze ez egyáltalán nem ideális. De Orbánt csak sok pénzzel fogják tudni rávenni, hogy beleegyezzen az olajembargóba. És ez a pénzt aztán Orbán cimborái között lenne elosztva. Ebbe nem szabad belemennie az EU-nak – mondta a Magyar Hang szerint.

Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Bulgária is különösen érintett. Ez a három állam azonban az EU-val közösen próbál megoldásokat keresni,

„egyedül Magyarország használja ezt politikai játszmáira, és arra is, hogy ismét többletpénzt irányítson Magyarországra”

– mondta Barley. Orbán Viktor a helyreállítási alapból a jogállamisági problémák miatt zárolt támogatásokat akarja így kompenzálni – tette hozzá.

Címlapkép: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Forrás: Magyar Hang

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Málna
Eddig sem értettem, miért nem csinálják nélkülünk. Mintha direkt húznák az időt.
jesz
érdekes, de inkább szomorú, hogy Bulgária is beadta a derekát...ők hogy oldják meg a gáz és olajhiányt?...ráadásul ott sem maszületett bárányok kezelik a kasszát...
TASzSz
@Málna: Félnek hogy elindul a lavina!
magyar1
Végre egy értelmes kompromisszumképes ötlet.
polgarb
Ki kell b@szni M.o-got azEU-ból oszt jó napot!
Uriel
Simán. És utána simán kihagyni Matyarországot mindenből!
Kell a kétsebességes Európa, na!
És ha sokat kekeckedik O1G, kivágni a f@szba - ezt én mondom, magyarként! Bevállalom, hogy szar lesz nekünk - az első vérig...
Orbán első véréig!
Uriel
Ezt most neked mondom Orbán: Nem fogsz tudni elbújni a ki-bebaszott világon sehol !!!
Azonnal jelentkezem abba a fejvadászcsapatba, amelyik felkutat, levadász és Magyarországra visszahoz - élve vagy halva!
Te mocskos geci !!!
Nyírfa
Várom, hogy az EP vezetői eszerint is cselekedjenek: Orbánt negligálják, és tegyék, ami az európai közösség érdekeit szolgálja.
namihami
Hírünk a világban!
Európa motorját és déenesét kezdik végre értékén ""becsülni""!
Yoda69
O1G elvtársnőn mar mindenki átlát, mint a szitán. Nem jön be többé a kettős beszed es a páva tánc. Ezzel csak azt a 3 millió agyatlan barmot tudja a geci megvezetni, akik ra szavaztak. De az sem tart örökké, es akkor végleg a politikai szemétdombra kerül a tahó es a slepp.
colibri
Csak kérdezem, meddig lehet egyedüliként így kilógni a sorból??
simmering73
Már régen félre kellett volna állítani Magyarországot.
Csizmás Kond
...na ezért kellett ez a sok liba a zunióba...gágogják a más hülyeségeit.
Csizmás Kond
@colibri: Ha most azt mondanák, hogy mindenki vágja le a szárnyait te helyeselnéd ?
Csizmás Kond
Amikor a nyugatnak lehetősége lett hogy lezárja a széntüzelést stb egyből megszavaztatta mindenkinek, viszont most mamikor újra kellett sokhelyt indítani miért nem kért újbl szavazást ?...mert csak a maga érdekeit néző gőgös szarháziak egyesülete az egész unió
jesz
ezek az unijós vezetők a védettségük, gazdagságuk okán semmit nem fognak észrevenni abból, amilyen hülyeségbe beleviszik a többi bólogató országot...ezek jól fognak élni, nem spórolnak, télen jól fűtenek, nyáron ezerrel hűtenek, autóznak (a közösség költségén)...csak mi fogunk szopni...
Ugyanis Orbán simán belevisz minket a "nincs ez, se az" -ba...a vezetőinknek járni fog minden jó, de a népnek még morzsa sem...

Az lesz csak a szép új világ
Málna
@colibri: Bármeddig. Legalábbis egy demokratikus, liberális közegben. Nem is értem, miért kellen beállni a sorba, ha az nem szolgálja az érdekünket.
Clavigo
@Málna: Putyin inkább szolgálja az érdekeidwt,nemdebár... ..a Putrisét mindenképpen..
verőce21
Az Európai Közösség érdekeit nem szolgálja az olajembargó...!
Csak úgy tesznek, mintha...!

Ezzel is Orbánt akarják presszionálni. Ha O. engedne, utána néhányan sunyin kioldalognának az embargóból... Csak a magyar beleegyezés kellene, de nem lesz! Dr. Miniszterelnök Úr ezzel is az EU érdekeit védi!

Lehet egyenként is bojkottálni az orosz olajimportot, mi nem akadályozunk senkit...
Málna
@Clavigo: Már megint hülyeséget beszélsz.
verőce21
Magyarország nem fogad el olyan brüsszeli döntéseket, amelyek gazdaságilag ésszerűtlenek, és amelyek olyan áremelkedést jelentenének, ami indokolatlan...!
colibri
@Csizmás Kond: Sok liba van a zunióban? Én nem így gondolom. Igaz, ha még egyszer megszületnénk se lennénk egy véleményen mi ketten.
Csizmás Kond
@colibri: ...a kérdésemet szándékosan kerülöd ?
colibri
@Málna: "Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Bulgária is különösen érintett. Ez a három állam azonban az EU-val közösen próbál megoldásokat keresni,"
Tudsz olvasni? Érted is? Te mindig csak a saját érdekeidet nézed? Nincs miről beszélnünk!
Málna
@colibri: Persze, hogy tudok olvasni és értem is, amit olvasok. Miért kell hülyeséget kérdezni? Mi is közösen próbáljuk megoldani ezt a problémát az EU-val.
És persze, hogy mindig a saját érdekeimet nézem. Még szép. Te talán nem?
colibri
@Málna: Mi is közösen próbáljuk megoldani ezt a problémát az EU-val? Azt a 18 mrd eurónyi zsarolást nevezed te közös megoldásnak??
relatív
Az EU vezetőségében van normális ember IS, aki nem csak politikus, hanem ért IS valamihez ?!
Málna
@colibri: Igen, azt. Miért, az milyen közös megoldás, hogy ők kitalálnak valamit, ami nekünk okoz kárt?
Gazella
Telitalálat! Jogos az al-elnők verziója.
Gazella
@Maccska: mióta fasiszta állam Ukrajna?? Agyatlan!!! Mert védik ami az ővék!!! Orosz mióta van ukrajnában? 2014! Putin most lett agyilag beteg s rádöbbent hogy már nem tudja megkaparintani Ukrajnát s inditott háborút!! Ráadásul későn lépett, hisz be kell vonulni putinnak szanatóriumba az elborult agya miatt.
relatív
@Gazella: Te nem vagy százas, és lusta IS vagy tájékozódni !

Honnan van merszed ilyeneket vélni, megmagyarázhatatlan !?
Nessy
Jól van, na! Putyint hódolat illeti, s nem bírálat! Az oroszok csak baráti látogatásra vonultak be Ukrajnába,! Hogy kissé romba dől közben a fél ország? Hát, Istenem! Miért vannak útban azok a lakóházak, iskolák, kórházak! A civil lakosság meg rosszkor van rossz helyen. Ez nálunk is gond volt pl. 56-ban, amikor "bevonultak"!
magyar1
Az eu-nál nagyobb diktátor nemigen van, mindenki ott vásárol és azt amit akar, nehogy már megmondják hol és mennyiért vegyünk!
Lassan ott tartunk, hogy megmondják, hogy csak a Tesco-ban vásárolhatunk, ha így megy tovább.
Nessy
@Maccska: Azért tettem idéző jel közé a "bevonultak" szót! Menet közben lőttek mindenre, mindenkire. Többek közt egy kórházra, miközben a laktanyából mentek a belváros felé! Aztán, mikor unatkoztak, az Árpád hídról célba löttek a Nagy templom toronyórájára, miközben ott álltunk sorba kenyérért a lővonalban. Szerencsére, csak sérülések voltak, tragédia nem történt. Az tény, hogy 1945-s "felszabadításhoz" képest ez babazsúr volt.
Nessy
@magyar1: Ajánlom neked a CBA magyar üzletláncot! Ugyan jóval drágább, mint bármelyik multinál ugyanaz. Pl 4 darabos Danon natur joghurt CBA 499 Ft. Auchan 399 Ft. Sőt pár hétig Auchannál akciósan 299 Ft. És nem ez az egyetlen.
teuton
@magyar1: Na meg egy analfabeta fidesznyalonc. Tudod mit jelent egy szerzödes? Azt, hogy be kell tartani a szerzödesi felteteleket! Ha abban pedig az van, hogy a Bizottsag vagy a Tanacs megallapit valamit, akkor azt a tagorszagoknak kötelezö betartani(alaklmazni! Hallottal mar arrol, hogy a magyar törvenyeket meg kellett valtoztatni, mert nem voltak EU-konform? Mar a belepes elött kellett a törvenyeket/törvenykezest adaptalni! Persze egy analfabetanak hiaba meselek ilyesmit...Az EUbol pedig ki lehet lepni es a Szovjetunohoz csatlakozni mint Magyar Nepköztarsasag es akkor semmilyen EUs szabalyozast nem kell betartani!
magyar1
@teuton: Semmivel sem volt rosszabb a Szovjetunió mint az Eu.
magyar1
@Nessy: Tudom, hogy sokszor sokkal olcsóbbak a multik de te és mi fizetjük azt meg valahol. Nem szeretetből a két szép szemedért ennyi. Én voltam vállalkozó és semmi támogatást nem kaptam, míg ezek idejöttek milliárdokkal támogatták őket és még ma is támogatja valamiért a kormány.
Nessy
@magyar1: Élvezted 1945-t, az 50-s éveket? Valahogy nem voltam tőle elmosva. Úgy mellékesen, miután már nehezen mozgok, és a CBA van közel hozzám, fizetem a magasabb árakat, kisebb választékból.
ómió
Ez az, efftársak! Tegyetek keresztbe magatoknak! De nélkülünk!
teuton
@magyar1: SEMMIVEL??? Mikor jatrtal a faludon kivül mashol is? De a statisztikak tamulmanyozasahoz nem kell sehova elutazni, csak olvasni es a szamokat ismerni kell tudni! Akkor hasonlitgatsd össze: GDP, atlageletkor, alkoholfogyasztas, elelmiszerarak (NEM abszolut ertekben, hanem relativan, a fizeteshez viszonyitva!), munkaidö, nyugdij, a lakossag boldogsagindexe, stb. Arrol mar nem is beszelve, hogy bar volt allitolag egy covid-oltoanyaguk az oroszoknak (Putyin labvize), amit aztan egyik nyugati orszag sem engedelyezett, mert nem adtak hozza 2 ev ota (!!!) megfelelö dokumentaciot es az orsz cocid-halalozas messze meghaladja a Nyugat-Europait...
bence
Az EU végre lépjen ! Ne csak ígérgesse ! Tegyék is meg mielőbb !
bence
@Maccska: ! Akkor lennének csak nagyon hülyék ha nem tennék meg mielőbb ezt a lépést ! Nehogy már egész Európa orbán baromságának legyen a foglya ! Az EU helyében már rég kivágtam volna mint macskát sz..ni !
bence
@Maccska: ! Nem rólam van szó , hanem mindenkiről !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.