Egyre gyakoribb a jelenség, mutatjuk, milyen tünetek jelentkezhetnek. A D-vitamin-toxicitás egy korábban ismert és súlyos állapot, amely akkor lép fel, ha a D-vitamin túlzott mennyiségét táplálékkiegészítőkön keresztül fogyasztják. Kizárólag a kiegészítők okozzák, nem pedig a táplálkozás vagy a napozás, mivel a szervezet nem tudja szabályozni a kiegészítőkkel bevitt D-vitamin mennyiségét.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
a figyelmeztető orvosoknak valakik fizettek, hogy aszongyák ami a df nagyurak érdeke.
ez eddig is így volt, pl. a barackmag mérgező a dokik szerint, sőt, a desztillált víz is.
ésakkor nézdmámeg kishaver, hogy mibű csinálják a zinfúziót!
Peller Anikó
@Mirabilis: Nem.

A D vitamin tabletta kiegészítés hasznos lehet a covid ellen de nem véd meg! Ez a szükséges de nem elegendő feltétel. Napi 1-2 ezer felnőtteknek simán belefér ha nem akarunk a napon égni, amúgyis bőrrákot okoz a napozás, a bőr emlékezik az előző lesülésre.

Akár napi 10 ezer sem okoz túladagolást, de értelmetlenül nem kell ennyit enni.

Túladagolás napi 50 ezerrel érhető el, de ki az a marha aki kontroll és ajánlat nélkül ennyit eszik? Ezt súlyos D hiány esetén adják heti egyszer, a hiány megszüntetésére időlegesen.

A kövérek kaphatnak napi 3 ezret, normálisan már nem kell ennyi. Amúgy zsírban oldódó és a túl sok felhalmozódik. De a napi 1-2 ezer nem túl sok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.