Káncz Csaba geopolitikai szakértő éles kritikát fogalmazott meg az Orbán-rezsimmel kapcsolatban. 

Ugyan a kormány sikerként kommunikálja a tegnap esti EU-s megállapodást, szerinte

 az esti EU-s paktum azt jelenti, hogy a hazai rezsim SEMMIT sem kap a helyreállítási alap pénzéből, amíg végre nem hajtja az ÖSSZES jogállami reformot.

- írja, majd hozzáteszi, mindennek tetejébe OV mára példátlan politikai elszigeteltségbe navigálta magát az Unióban.

„a tagállamok elfogadták a magyar helyreállítási tervet, illetve 65%-ról 55%-ra csökkentették a felfüggeszteni javasolt arányt a három érintett magyar Operatív Programban"

- idézi.

Hiába a kormány hurráoptimista kommunikációja, az EU gyakorlatilag zárva tartja a pénzcsapokat, ha a NER továbbra is szétlopja a országot

Illusztráció: 123rf.com

Utóbbi azt jelenti, hogy mintegy 6,35 milliárd eurónyi felzárkóztatási forrásunk ragad be addig, amíg a 17 féle közbeszerzési és korrupcióellenes intézkedést maradéktalanul teljesíti a kormány.

Mint írja, azzal, hogy a helyreállítási program 5,8 milliárd eurós támogatási keretét elfogadja a Tanács, elhárul a veszélye annak, hogy a 80%-nyi részét elbukja az ország (ez akkor következett volna be, ha év végéig nem fogadta volna el a Tanács a programot). A pénzhez akkor jutunk hozzá, ha teljesítjük a Brüsszel által szabott feltételeket, benne 4 kulcsfontosságú igazságügyi reformmal.

Forrás: Facebook

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
orbán főhajtása annyit jelent, elismeri a korrupciót és a jogállam leépítését.
Ami az eu fő problémája.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
orbán főhajtása annyit jelent, elismeri a korrupciót és a jogállam leépítését.
Ami az eu fő problémája.
izéke
Nem a kifogásokat kell keresnie az Eunak,hogyan tudjon valamit adni hanem fel KELL szólítani orbánt,hogy takarodjon ki az EUból ,Budapest váljon ki az országból és városállamként létezzen mint pl.Monaco.
csak úgy....
@Maccska: 11:47 nem értenéd meg,hiszen te egy elmebeteg!
csak úgy....
@izéke: jó ötlet,de ki fogja kitólni a karmelita kolostort budapeströl, háry jános!?
Libbantölő
A baszadék szarhalmaz, skizofrén káncretek inkább kussoljon, mert még a tetves annya se szereti olyan hülye! Râadásul elmebeteg, Orbán fóbiás, agyhalott kiskutya! A lényeg az, hogy a baloldal szopott megint! Hahaha taknyosra lettetek megint szopatva kutyák! HAHAHAHAHAHA
Aki Én
@Libbantölő: Neked nem qrva mindegy, te minden fóbiás román kibic?
Clavigo
@Libbantölő: Neked nem a helyi propis kretén ,,a Németh Pista ,,a mutterod ?
csak úgy....
@Libbantölő: miattad és a hasonló szókincsel,elmével rendelkezök miatt vannak föntartva a romániai magyar iskolák?
Gazella
Na aki ezt bevette, hogy hurrá jön a pénz az igen nagy balfasz.
Nem fog jönni... ehhez nagyon kell dolgozni a kurványnak.
lusta
Hogy is jellemezte az egyik diplomata a helyzetet?
˝Ez az éjszaka Orbán számára megalázó volt. Le kellett nyelnie vétóit, és csak nagyon kicsi engedményeket nyert a feltételrendszerrel kapcsolatban. Mindezt azért, hogy megmentse az uniós pénzeket és ezzel egy kicsit megnyugtassa a piacokat.
Pálinkás Pál
@Libbantölő: nem tudom ,értelmezted-e gyökér, nincs pénz...és ami jön,azt is ellenőrzik...
Aki Én
@Pálinkás Pál: Nem érti, és nem is érdekli. Csak dühöng, mert egy kezeletlen elmebeteg.
justhpeter
@izéke: A kormánynak csak az a lényeg, hogy a mai pillanatot uralja. Hogy ez mennyire így van azt bonyítj a 2023-as nyugdíjemelés bejelentésének időzítése.
verőce21
Gondolom az is hozzájárult ahhoz, hogy az unió is kicsit visszábbvett..., hogy most vitték el vezetőszáron az EP alelnökét korrupció miatt...
Ilyen akusztikai viszonyok mellett fület sértő a magyar korrupció ostorozása...!
Gazella
@verőce21: gyökér!!! Magyarország kormány má ez a 13-dik éve, hogy lop és korrupcióban úszik, ez a különbség a görög és a magyar között!
Másik amit kapunk egy tenyérnyi EU pénzt az EU ezt is ellenőrizni fogja. A fagyasztott pénz addig nem jön amig a korrupció nincs felszámolva!!
Értve te gyökér baszó kecske fasz??!!!
Aki Én
@verőce21: Ezért akarja orbánt is elvinni vezetőszáron? Mert az nekik kellemetlen?
Azért érzed te is, hogy ez mekkora balfaszság, ugye, vén majom?
Giovanni Alba
@verőce21: ma, 14:05
Ó, igen, eléggé disszonáns, hogy az EP egyik alelnökét megvádolták, vagyonát zárolták, és vizsgálati fogságban van, vele szemben meg Farkas Flóri ügyében -amikor ugye az EMMI is elismerte, hogy a híd sem áll, a pénz is valahogy elfogyott- négy év vizsgálódás után történt az első tanúkihallgatás, és most, a kezdet után 7, azaz hetes év múltán a NAV bizonyítottság hiányában lezárta a vizsgálatot.
Ilyen akusztikai viszonyok között tényleg fület sértő az idióta röhögcsélés és másra mutogatás.
fergeteg
POLITICO : "Orbán Viktor győzelme a brüsszeli megállapodás."
NA TESSÉK...
Virág Árpád
@fergeteg: Most éppen nyalogatják sebeiket a LIBSIK! Egy fél órát kussolnak, sírdogálnak... Utána újult erővel destruktív módon rombolnak a dollárbaloldal pénzéből trollkodnak!
csak úgy....
@verőce21: ha orbánék be mernének lépni az eu. ügyészségbe, akkor nektek cca 8 éve nem lenne miniszterelnökötök és már te is ülnél! :)
verőce21
 No, feri és klára, most mi lesz azzal a hatalmas vereséggel amit elszenvedett azóbán?
verőce21
@Aki Én: Téged hamarabb elvisznek kényszerzubbonyban, te elmebeteg!
NKF
Balos,bunkókáim elmehettek a francba!
Az EU dumál ahol a legnagyobb a korrupció, !Előbb-utóbb Ursulára is sor kerül!Remélem! ,
Qqberci
@Virág Árpád: Ha orbán macska volna, akkor most tudná a saját sajgó seggét nyalogatni...
csak úgy....
@Virág Árpád: ti meg gyözelmi mámorban..., 0rbán benneteket csak az "eszetekért" szeret! :)
csak úgy....
@verőce21: kár érted! -belöled még díszpolgár is lehetett volna veröcén, ha nem csavarodsz be!
verőce21
Persze tudjuk: "semmi sem garantálja, hogy Magyarország képes lesz teljesíteni ígéretét a 27 jogállamisági reform elfogadására”.
Béla333
"...az EU gyakorlatilag zárva tartja a pénzcsapokat, ha a NER továbbra is szétlopja a országot"

Márpedig ők ezért "politizálnak"! Máshoz nem értenek, csak a lopáshoz!
namihami
""Én úgy mondok nemet, hogy vigyázzba vágom magam és mindent, amit elém tesznek, aláírom---OTT! A magyarázkodást pedig rábízom az itthoni sameszokra!""---nyilatkozta Orbán Viktor.
drrotf
Én nem háborodtam fel azon, hogy a felek tárgyaltak és megegyeztek!A tárgyaláson kompromisszum született, mind a két fél engedett az álláspontjából, és most mind a két fél úgy érzi és gondolja, hogy a tárgyalással elérte a célját.Minden tárgyalásnak ez az eredménye ha kompromisszumos megoldás születik, mindenki enged az álláspontjából és elfogad olyan megoldásokat melyeket korábban elvetett.Most azt értékelni hogy ki győzött és ki vesztett egy nagy marhaság és csak hiúsági kérdés ez, mert az ilyen tárgyalásoknak a lényege a megegyezés!Most ez megszületett , és ennek örülni kellene, nem pedig fanyalogni azon, ami nem teljesült és mit kellett elengedni a megegyezés érdekében.A feleknek nem lehetett az a célja, hogy legyőzzék egymást mert az EU nem egy erő szervezet, hanem egy gazdasági közösség, aminek célja nem egymás legyőzése, hanem a gazdaságuk ,tehát egymás erősítése, inkább az volt a cél, hogy megegyezzenek olyan kérdésekben amelyekben korábban nem tudtak. Most hogy egyezség született a végrehajtáson kell dolgozni, mert ez csak egy megállapodás, csak a lehetőséget nyitotta meg az ország előtt ,hogy hozzájuthat a pénzhez ami nagyon hiányzik az országnak, de az hogy tényleg mennyi jön az országba az később dőlhet el, a teljesítményünktől függhet.A korrupcióról meg annyit, hogy aki a történelmet és az irodalmat ismeri az tudja,hogy nem rendszer függő, mindenütt volt ,van és lesz mert mindenütt vannak gyenge jellemű , megvesztegethető emberek, csak az a nem mindegy, hogy a hatalmi rendszerbe mennyire épült bele ez a bűncselekmény!
verőce21
@csak úgy...: 15:36) Az csak belőled nem lehet sehol, te hazaáruló patkány!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 16:06
Mi a véleményed Farkas Flórián kimosdatásáról?
Nem a lopás a különösen felháborító, hanem az, hogy a vizsgálódás kezdete után 4, azaz négy évvel kezdődtek a tessék-lássék kihallgatások, és 7, azaz hetes év kellett ahhoz, hogy a NAV kijelentse, megszüntetik az eljárást, mégpedig bizonyítottság hiányában, ezzel meghazudtolva az EMMI-t és az OLAF-ot is.
"Nem csak az OLAF találta így, 2016-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is elismerte, hogy visszaélések történtek a projektben, ezért felmondta az uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal, és kötelezték a támogatás visszafizetésére. Végül csak 300 millió forintot kellett visszafizetniük, 1,3 milliárd forintot az állam vállalt át."
rtl.hu/belfold/2022/12/12/farkas-florian-hid-a-munka-vilagaba-nyomozas-megszuntetes
De a nyomozást bizonyítottság hiányában szüntették meg.
Neked ez nem furcsa? Így van rendjén, ez a magyaros gógyi?
csak úgy....
@verőce21: patkány a kurva anyád,aki a cigánytelepröl örökbe fogadott és írni-olvasni tanítatott, tök fölöslegesen!
0rbáni gyülölet gyökerek gyökereznek a templomba járó 0rbán érdekében!?
@verőce21: igyál pisit,talán segít! :)
csak úgy....
@Giovanni Alba: arról még nem kaptak föntröl semmit az efftársak...,egyenlöre maradnak a szocik lopnak programnál.
simmering73
@verőce21: Te tényleg ilyen hülye vagy? Tényleg.
csak úgy....
@simmering73: ök az urukat és prancsolójukat gondolkodás nélküliek szerény tábora! - a többiek meg a krumpliért...
csak úgy....
a magyar falvakban örömtüzek égnének,ha lenne miböl! az helyett kiszámolósdit játszanak,hogy ki fagy meg otthon elöször...,mert érdekes módon az orbán kormány megvédte öker a sosem látott migráncsoktól , csak a fagyhaláltól nem...
csak úgy....
@Pegero: benned is ott lappanganak azok az érzések,hogy te pedagógus voltál elözö életedben min a shikariban? :) ti bunkó patkány prolik...,mindíg is többnek képzeltétek magatokat,mint eredetileg vagytok.
verőce21
@csak úgy...: Belőled a "gyűlölet gyökerei" ilyen indulatokat váltanak ki?
@csak húgy...: vagy és más semmi...!
jesz
@csak úgy...: érthető az érvelésed, sajnos ez tény...de...ha nem is tőled, de csak úgy kérdezem, hogy a balfasz ellenzék a dkval az élen,miért nem járja a szegény falvakat, hogy favágás közben megbeszélje szépen, kedvesen a megtévedt szerencsétlenekkel, hogy bizony helytelenül gondolkodnak..

A mai nyolcvanéves idősek egész élete félelemben telt...lehet, hogy elegük lett...
csak úgy....
@verőce21: az,hogy gyülölöm az oktondi pockokat, mint ami te is ...,az nem jelent semmit! :)
gyere el hozzánk ,meghívlak és fizetem a cehhedet, te agyalágyult idióta!
csak úgy....
@jesz: magyarországon nem csak az ellenzék (akit igyekezett lejáratni milliárdokért a fidesz) balfaß , ti is azok vagytok! 0rbánék gyarapodnak és ti mentséget kerestek magatoknak...
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 17:28
Neked nem furcsa, nekem ennyi elég.
verőce21
@csak úgy...: Csodálatos egy állat vagy! Most rákapsz arra, hogy Orbán-t nullával kezdődően írod?
"nemkati"-nak mennyi jogdíjat fizetsz ezért, te idióta?
csak úgy....
@verőce21: anyád az állat,aki téged istállóban hozott a világra és nem jézusnak kereszteltetett,mert tudta,hogy kár lenne rád a keresztvízért! :)
valami fontos kérdésed van,vagy csak a nulla orbánotokat szeretnéd fényezni?
csak úgy....
@Maccska: most szeretnél kilépni a szovjetunioból? :) ti fideszesek mind ennyire buta faxok?
csak úgy....
@Pegero: unalmas vagy mint a sz..ar! -na meg buta is...
csak úgy....
@Shikari: farkas flóri lesz a cellatársad, szomszédban 0rbán az r. tónival! :)
csak úgy....
"Navracsics szerint a korrupció elleni harc akkora „kultúraváltást jelent”, hogy nem elég rá egy nemzedéknyi idő" :)
444.hu/2022/12/13/navracsics-szerint-a-korrupcio-elleni-harc-akkora-kulturavaltast-jelent-hogy-nem-eleg-ra-egy-nemzedeknyi-ido
csak úgy....
@csak úgy...: pedíg fideszék ellenzékböl még le akarták vágatni a tolvajok kezét..., hány éve is annak? :)
simmering73
@KisTehen: 14:53, 14:54 Akkor bújj elő orbán valagából, mert csupa szar vagy.
telegdilaci
@Aki Én:Sajnos hogy továbbra is építik a Stadionokat,amik egyre többe kerülnek az eredetileg tervezettnél,Nyíregyházán is épül egy 19-milliárdból annak az ott élők szerint 20-szurkolónak akik kijárnak a meccsekre,a Fővárosban épülő atlétikai Stadionra is pót költségvetést kell adni mivel az is több millióval többe kerül a tervezettnél,gondolom hogy a Brüsszeli támogatásokat, nem ilyen hobbi beruházásokra adják,hanem az Ország fejlesztésére!
Aki Én
@verőce21: Hogy te mennyire zabálod a propagandát...
De legalább ne okádnád ide.
ómió
A "tartalék", bizony, nagyon kell a brüsszeli efftársaknak! Hát, miből korrumpálnának még el sok-sok milliárdot!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.