Első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Felcsúton, a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén.

Orbán Felcsúton elárulta, mi az első számú nemzeti ügy

A magyarok történelmi tapasztalatai azt mutatják, hogy a jövőért vívott küzdelmet az nyeri meg, akinek van víziója – mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: 2010 óta az egész ország látja a jövőjét, amihez az kellett, hogy "elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot (...), de legalább is a saját világunkat".

Úgy fogalmazott,

"nem szabad imbolyogni, csúszkálni, botladozni, mint ahogy Európa néhány vezetője ezt teszi, nekünk, magyaroknak csak annyit kell mondani: így kell ezt csinálni, pupákok, és akkor megy előre a világ".

Orbán Viktor hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarország jövője

"a gyermekeinkben nő, a mi víziónk bennük és általuk válik valósággá. Építhetünk mi toronyórát láncostul, ha nincs gyerek. Ha elfogyunk, akkor a toronyóránk nem a magyar időt fogja mutatni".

Orbán Felcsúton elárulta, mi az első számú nemzeti ügy

Vannak azonban – folytatta –, akik erre készülnek Európában: amikor ugyanis egy brüsszeli bürokrata a kontinens jövőjéről beszél, akkor a bennszülött európaiakat temeti, "a mi helyünkre érkezőket" pedig általában élteti.

Ezt a képet a magyarok nem fogadják el – jelentette ki a miniszterelnök –, helyette "inkább az utánpótlás-neveléssel foglalkozunk". Az utánpótlást ezért első számú nemzeti ügynek tartja, és szavai szerint így függnek össze a nagy dolgok, Európa és Magyarország jövője "a mi kis akadémiánk életével".

Azt mondta: a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont legfontosabb feladata a nevelés,

"mi nem gyártjuk a futballistákat, mi nem droidokat programozunk, hanem egy olyan erőközpontot hoztunk létre, ahol reményeink szerint hősök születnek és nőnek fel".

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha a Magyarországon működő nyolc komolyan vehető labdarúgó-akadémia közül mindegyik tízévente felnevel két nemzetközi szintű játékost, akkor készen is van egy európai szintű magyar futballválogatott.

A Puskás Akadémia az első tíz évét lezárta, és "mi megvagyunk": Sallai, Kleinheisler – jegyezte meg.

Jelezte azt is, hogy a csarnokot a helyi középiskola tanulói és a Bozsik-programban részt vevő Vál-völgyi gyerekek is használni fogják.

Orbán Felcsúton elárulta, mi az első számú nemzeti ügy

Közölte továbbá, hogy a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem egy kettős életpályamodellről szóló megállapodást köt, így az arra fogékony gyermekeket a tanári pálya felé irányítják majd.

A miniszterelnök szerint ha az akadémiák jól végzik a munkájukat, akkor tehetségek indulhatnak útnak számos sportágban. Azt is mondta, hogy az akadémiák nagy egyéniségek köré épülnek: a kosárlabda-akadémia például Rátgéber László köré, a kézilabdában pedig Mocsai Lajos köré épült, és hamarosan egyéni sportágaknak is épülnek akadémiák, megállapodni készülnek ugyanis Kovács Katalinnal, "a magyar kajak-kenu sport nagyasszonyával", valamint a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinkával.

A kormányfő megjegyezte, könnyebb lett volna a dolga, ha pénteken Kleinheisler László vagy Sallai Roland a magyar labdarúgó-válogatottban "berámolt volna egy vagy két gólt" a görögök hálójába, hiszen könnyebb érvelni az akadémia mellett, ha a válogatottban helyt állnak a volt diákjaik, de sajnos nem így történt, a magyar válogatott kikapott Görögországtól. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy szeptemberben Budapesten mindketten gólt lőttek a görög válogatottnak.

A felcsúti komplexumot Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke adta át.

A központról kiadott, az MTI-hez eljuttatott háttéranyagban azt írták, hogy majdnem egyhektáros területen épült fel a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új sport- és konferenciaközpontja.

A létesítmény mintegy 12,5 milliárd forintból valósult meg, az akadémia 30 százalékos önerő mellett TAO-támogatásból fedezte a fejlesztést.

A többfunkciós létesítményben a labdajátékok csarnoka kézi-, kosár- és röplabdamérkőzések megrendezésre is alkalmas. A csarnokban a futópálya, boxring és konditerem mellett a szertornához szükséges összes eszköz is megtalálható. Az épületben a szertárak, öltözők mellett orvosi szoba, elsősegélynyújtó hely, edzői irodák és tárgyalótermek is helyet kaptak.

Orbán Felcsúton elárulta, mi az első számú nemzeti ügy

A konferenciaközponthoz egy 250 fős nagy és egy kis körelőadó, valamint tárgyaló tartozik. A központ nyitva áll a Magyar Labdarúgó Szövetség és más szakági szövetségek továbbképzései, tudományos szimpóziumai előtt, de az akadémia tervezi a konferenciaközpont üzleti célú hasznosítását is, így abban nem sporttal kapcsolatos rendezvényeket is tarthatnak – írták.

(MTI)

Fotók: MTI/kormany.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mi van a nyakában? annál fogva fel is lehetne lógatni! =))
kereső
@RonaGyuri: "szurkolói sál"!-Magyarország miniszterelnöke,,,,,,,,,,,,,???
Miből fogják fenntartani?
emerencia
@kereső: Mivel az életerős ifjúság tömegei kénytelenek menekülni a szülőhazájukból a jóléti országok GDP-jét növelni, az idősb korúak, rokkantak, betegek munkájából. Ez az orbáni trendi.
RonaGyuri
@kereső: miből, miből? Hát a mi adónkból
tudode
Na ugye bár EGY FECSKE NEM CSINÁL NYARAT, de egy félcédulás "halusi gyerek" képeSS Havait összebarkácsolni.
.
www.youtube.com/watch?v=q3b3c5FRvdQ
.
És az alkotmány, v milyen bíróság MEGKUKULT 7 éve!
csipetke
Na mivan? lőrinc kertje végibe is építettek valami birkahodályt?
És orbánnak az az elsőszámú nemzeti ügy,hogy a Csámpás Faláb fc-.be legyen elég utánpótlás?
Ez van,ha valaki nem szedi a gyógyszereit,vagy iszik rá...
Nessy
nem tudom, Orbánnak, vagy nekem kell felkeresnem orvosomat, gyógyszerészemet?
Igaz, a hülyeség állampolgári jog, és ő él ezen jogával!
human
@emerencia: Miből fogják fenntartani?
legalizált korrupció = TAO
kamazuka
,,szerint hősök születnek és nőnek fel".
Baszki!
akiről kiderült,hogy hős,az már mind a temetőben nyugszik!
Grafix69
Majd nemsokára a dolgozó emberek utánpótlása lesz a nemzeti ügy.
Clavigo
Ez egy ökör... Bolond vagy te Orbán.
csak úgy....
@simmering73: Gondolod? ...bírták tatárt,törököt és most egy alulról gyütt ,rángatózós pöcs ?
Clavigo
@kamazuka: Természetesen itt saját magára gondolt az Ordító Egér.
solidedge
Eddig aggódtam Orbán mentális állapota iránt, de most elengedem. Neki annyi.
csak úgy....
@solidedge: Csak ne járjunk úgy vele ,mint a szerencsétlen török Dugovics Titusszal,hogy magával ránt...
dr. prédikátor
Homo felcsutikusz! hogy nem baszod meg a jó kurva cigány anyádat te geci!!!
RonaGyuri
az eredmény (mert olyan is van): "U19-es Eb-selejtező: döntetlen Koszovó ellen"!!! =))
justhpeter
Egyetlen vigasz: ha bukik Orbán, bukik az őt megállítani vagy leváltani képtelen fideSS is. Végleg.
desiro
"mi nem gyártjuk a futballistákat, mi nem droidokat programozunk, hanem egy olyan erőközpontot hoztunk létre, ahol reményeink szerint hősök születnek és nőnek fel".
Na ezeket a hősöket verik el állandóan.
Andorra, Görögország stb. viki létre hozta a nemzethy bükkfa lábú gyerek gyárat.
RonaGyuri
Már megint ez a fránya „déjà vu”

Talán nem hangoztatták eléggé, vagy csak Őfenesége tömény arrogáns bornírt dumája terelte el a figyelmet

Az az igazság, hogy valójában mindenki arra figyelt, hogy Őfenesége elmondta, hogy mi is az „Első számú nemzeti ügy” –ünk.
Aztán még egy sor elképesztő baromságot, de azt most hagyjuk. Volt egy érdekes gondolat. Mire ez az ízé: „legfontosabb feladata a nevelés”, nem „nem focisták „gyártása” a cél”! S ha figyelünk a neve: „Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont ”! =))
Azért lássuk be ez mégiscsak fejlődés a leningrádi sportcsarnok budapesti változatához képest!!! Ami szintén (párt)konferencia központnak is épült!!! =))
human
1800 fős faluba konferencia központ közpénzből. Mindezt az akadémia 0 teljesítményéért cserébe.
Mit szóltok ehhez itt kommentelő fidesz szavazók?
kereső
Sok zöldséget hordott már megint össze ez a "nemzeti elveszejtő".És közben senki nem figyel arra,hogy már megint közpénz lett magánvagyonná.Mert ha jól tudom a felcsúti se magántulajdonban van.A TAO meg közpénz, akkor is ha a Tv.által került a felhasználásra.És közpénzen fogják fenntartani is. Ez az igazi sikkasztás,és hűtlen kezelés,meg hatalommal való visszaélés-nem sukoró.És ebben közreműködő a magyar országgyűlés,a kormány-és az is aki elfogadja.
Zeta
Kleinheisler, Sallai a hatalmad sikere a Puskás akadémiának. Ez álmodik, álomvilágban is él. Ideje lenne felébreszteni!
Gauntlet
Azt mondja pupákok! A 70-es évekbe a párttitkár nem beszélt így, mert azt mondták neki: Jóska sokat ittál! A jövő nagy reménységei 0-0-t játszottak. Koszovóval , érted - Koszovóval! Egy frissen alakult országgal! Meg kikaptak Máltától!
Lehet a lovagrend több pénzt ad focira?!? Weird!
kokopelli
"a kűzdelmet az nyeri meg,akinek VÍZIÓ"-ja van"!-mondja a mindentudó effendi!
Helmut Schmidt-et a kanzellárá választása után egy újságíró megkérdezte:
-Kancellár Úr! Vannak vízió-ja a "..."-hoz? ..a válasz az volt:
-Akinek víziója van,az menjem orvoshoz!" ;-)
magyarbakancs
"Első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást Orbán Viktor miniszterelnök "
Az első számú nemzeti ügy te idióta az itt élő emberek jóléte .
A sport meg az utolsó te kretén majom.
namihami
"" Mi nem drónokat gyártunk...hősöket nevelünk.""
Na, ez a hiba alapja. A pályára nem hősök, hanem focisták (érted: FOCISTÁK) kellenek. Olyanok, akik nem mrghalnak, hanem "" élnek"" a pályán. Ez az alapja a sikertelenségünknek. A többi csak TAO és társai.
kolnidre
Na,a grazi orvosi kezelésről is megvan a véleményem.Ez a barom azt hiszi,hogy az Ő érdeme az,hogy volt egy Puskás.
Eladott Ország
Nemzetünk megmentője, Európa pontenciális potenciálja végre ott van és azt csinál, ahol lennie kell és amit mindennél jobban imád. Jó, harmadik helyen imád. Mindjárt a hatalom és a pénz után. Erre nem sajnálja az adófizetők pénzét ( emlékszünk még arra a minapi hírre, hogy összesen 250 millió forintra lett volna szüksége a Honvéd Kórház sürgősségi osztályának ahhoz, hogy normálisan működni tudjon? Akkor jó), de szerencsére nem is fogta vissza magát. Most is jókat brüsszelezett, migránsozott és hazudozott, ami a csövön kifért.
tudode
Ez a "felszentelt"" LÓPISZTOLY egyáltalán tudatában van annak, hogy félcédulával mit cselekszik akkor, amikor SEBET EJT az anyaföldjén, azon, ahol az ORSZÁG ÉLÉSKAMRÁJÁNAK kellene lenni tele tűzdeli mindenféle nem odaillő beton izével, a PAPI bányájából!
.
Ezzel a puccos MŰREMEK átadással aláhúzza ANNYISZOR 15-étől MAGYAR MAGYAR ELLEN fog viaskodni, azaz az éhkoppon tartott RENDŐREI a nincstelenek ÜLDÖZÉSÉVEL, na nem TORONYÓRÁVAL, kis személyes motyókkal, amely felér a TAGJGETOSSZAL aazzal a különbséggel, hogy onnan aki akarta elvihette a felesleges csecsemőket, de AZOKAT akiket üldöztet NEM KELLENEK SENKINEK!
.
Ezzel a kulipintyójával "is" OSZTÁLYOZZA ÖNMAGÁT annyiszor AHÁNY MILLIÁRDOT tartóztatottak le a NER-katonák, v mi a pikulák!
.
Tudatlanul, v szánt szándékkal elismerte: A L K A L M A T L A N... sumákul vállalt feladatára!
sokanvagyunk
Lehet hogy ezek a már üzemben tartott szerzemények fogják biztosítani - no meg a helyi lányok - a felcsúti utánpótlást? Benedik Mioč, Dejan Trajkovski, Bacsana Arabuli, Bryan de Jesus, Ján Vlasko, Jonathan Heris, Gonzalo Vega, Ivor Horvat, Ezekiel Henty.
Dr plágium
Már nem hatnak a gyógyszerei, emelni kellene az adagot, vagy mással próbálkozni.
colibri
Úgy néz ki, mint egy polyáca. Ő az igazi pupák... meg persze az összes birkája!
Nessy
Az az érzésem, hogy a prioritási sorrendről többünknek más a véleménye! De miután nála van a kasszakulcs, az ő agymacskája a nyerő! Azért arra befizetnék, ha egyszer körbe kellene neki futni a pályát! Azt a videót szivesen megnézném az ostoba felolvasása helyett!
Edmond Dantes
Ők ketten adták át a Mészáros féle disznó hizlaldát is pár éve,ugyancsak Felcsúton.Foci,Mészáros,Orbán,disznó...jó társaság.
nezelodo
Így igaz , a Nemzeti Jövedelem túlnyomó hányadát a foci és a migráncs-Soros hirdetések meg a stadion építések adják, de azt is hozzá kellett volna tenni, hogy a nemzet én vagyok.
Macskaszem
Ez az első számú geci ügye, nem a nemzeté. A nemzet éppen őmiatta útálta meg a focit.
Veleda
A magyar focin már csak a piócás ember tudna segíteni. Esetleg egy migráncs utánpótlás!
nezelodo
@Veleda: Ne kívánd a fociban a migráncs utánpótlást, hiszen abban valóban kétharmada van az ötödosztályú focibuzinak.
Veleda
@nezelodo: A játékosok névsorát olvasva nehezen találok echte magyart.
kokopelli
@Veleda: (12:40.tegnap)..vagy tényleg egy programozó?A nyugat szerinte azt gyárt focisták helyett! Az ő akadémiája (ki volt az a marha,aki ezt a nevet ajánlotta?) egy marionette-báb-
színház parodiája! Össze meri hasonlítani a két minőséget! Milliók a stadionokban,borsos á-
rak mellett,kemény munka az utánpótlásnevelésnél az edzők részéről,és nem ß@r duma!
...hol él ez a megfeneklett tizedosztájú állítólagos focista? ;-))))))))))))))))))
Veleda
@kokopelli: Én különösebben nem értek a focihoz, de látom-tapasztalom, hogy az után pótlás nevelés, meg szakosztályok ahogyan működnek, meg minden ami ebben van----szóval ez egy óriási pénz ráfordítás kevés sikerrel. Aki benne van, az mind a pénzért csinálja. Mert erre van és nem kevés. Unokám is focizik U-14-ben, az edzője a Pista bácsi aki a sportpálya gondnoka. Nyírja a füvet és közben a szabadidejében havi 3száz ezerért edzője a kölkömnek. Totál kiakadtam, mert sorba vesztettek el minden meccset, a kölök lelkileg kikészült. Elősegítettem, hogy Pista bácsi maradjon a fűnyírónál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.