A tüntetések nem a kormányról szólnak, hanem a baloldal vajúdásáról – mondta Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában. Szerinte a megyei matricákat mindenki támogatja, igaz, az útdíjrendszer kiterjesztése is egy politikailag érzékeny, az embereket bosszantó lépés. De most a próbaüzem zajlik, szerinte értelmes javaslatok is vannak a módosításokra.

Nem a kormányról szólnak a tüntetések, különféle akciók, hanem a baloldal vajúdásáról – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök az útdíjrendszerrel kapcsolatban azt mondta, az ilyen politikailag érzékeny, az embereket bosszantó lépéseknél próbaidőre van szükség, amit most hallunk, az "a próbaüzem gépház-zaja". Ez a próbaüzem egy hónapig tart majd a kormányfő szerint, aki azt kérte, akinek bármilyen javaslata, kérdése van, most tegye fel, most tiltakozzon. Lehetnek változások, vannak értelmes javaslatok is – mondta.

A megyei matricát szerinte mindenki támogatja, de az is igaz, ha valaki egy másik megyében hajt le, mert ott van az első lehajtó, miért kell két megyére matricát venni. Az emberek életébe nem akarunk beavatkozni, de ahhoz akarnak közelíteni, hogy azok fizesssenek egy szolgáltatásért, akik igénybe veszik – tette hozzá.

Orbán az idei évvel kapcsolatban arról is beszélt, hogy néppárti kormányzás lesz, hiszen a parlament néppárti költségvetést fogadott el. Megismételte, hogy a 2014-2018-as kormányzati ciklusban a kabinet fő célja a bérből és fizetésből élő családok anyagi biztonságának megerősítése.

Az oktatási rendszerrel kapcsolatban azt mondta, idén, a következő hónapokban megkezdődhet és viszonylag gyorsan le is zárható majd a vita a 21. századi modern Magyarországhoz méltó, új oktatási rendszer ügyében. Az egészségügyben szerinte 2015 egyik kiemelt feladata a háziorvosok anyagi elismerésének megfelelő szintre emelését lesz.

A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy nincs időpont és konkrét program még Vlagyimir Putyin magyarországi látogatásához, Angela Merkel kancellár látogatása azonban ettől különbözik, annak "más az íze is", az időpont is megvan. Merkelnek szerinte tiszteletet kell adni, nem lehet kiadni neki a feladatot, "hogy milyen nótát húzzon", mert "nem prímás" – tette hozzá, és azt kérte a baloldali pártoktól, ne vetítsék rá a belpolitikát a látogatására.

Úgy kell jó szövetségesnek lenni az EU-val, a NATO-val és az USA-val, hogy ne engedjük belerángatni magunkat egy hidegháborúba, az az érdekünk, hogy a bizonytalan világban biztonságot nyújtó kapcsolataink legyenek – mondta Orbán a Putyin-vizittel kapcsolatos kritikákkal kapcsolatban.

Szerinte voltak már jobbak is a kapcsolatok az USA-val, "most olyanok, amilyenek". A jelenlegi helyzet szerinte senkinek sem jó, bár az együttműködésünk kiváló, például a gazdasági és katonai téren. A szuverenitásból azonban Magyarország nem enged, ez az alap, bár Orbán szerint ez csak politikai ügy, más területeken jó az együttműködés.

A párizsi vérengzéssel kapcsolatban Orbán azt mondta, megakad az ember torkán a szó, brutális és barbár cselekmény volt a terrortámadás, és a brutalitás különösen megrendíti az embert, ha a közelben történik. Magyarországon a közvetlen fenyegetés nem növekedett a TEK által neki összeállított anyag szerint.

Orbán azt is mondta, nem akarunk a bevándorlók célpontjává válni, de most nem az ész, hanem a lélek hangján kell szólni. Arra a felvetésre, hogy a fő gyanúsítottak francia állampolgárok, Orbán érdemben nem reagált.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gödörben
Az biztos, hogy próba. A tűrőképesség próbája.
simmering73
Ebben biztosak lehetünk. Ez a próbaüzem. Ha ezt beszopja a nép, akkor mindenhol fizetősek lesznek az utak.
Tekla
Most szólok: A megyei matrica legalább a szomszédos megye első lehajtójáig legyen már érvényes. Aztán a magyar állampolgár mért nem kaphat rá valami kedvezményt? Meg a hidakon átvezető szakaszok legyenek ugyanúgy ingyenesek ,mint az M0-ás
m.macskosz
De most a próbaüzem zajlik, ...
Talán nem ártana gondolkodni, mielőtt belebarmoltok mindenbe, aztán nem győzitek kikalapálgatni a hibákat, betömni a joghézagokat, amivel az esetek 99%-ában csak a selejtet termelitek, ráadásul az összes selejtet mi fizetjük. Nem próbaüzemmel kell kísérletezni, hanem le kell szállni a magas lóról és igénybe kell venni a szakembereket!
Clavigo
"""""" A baloldal vajúdása"""""... Ez bolond..ez semmit nem tud vagy nem akar megérteni. Meddig szopatod még ezt a népet ,Orbán elvtárs ??
Sziszifusz
A tüntetések a baloldal vajúdásáról szólnak ? Lehet, de a vajúdást egy új élet születése szokta követni ! Reméljük, hogy egy egészséges új politika szerveződés eltakarítja a mostaniakat.
papa.49
Szerencsétlen hazugovics a tüntetések azért vannak mert kezd a népnek elege lenni a hazugságaidból, soha a büdös életben igazat nem mondtál, ha jót akarsz lépjél le a politikai színtérről, mert ha nép lök le, marha nagyot fogsz esni!!!
vukkocska
Ennek tényleg elment az összes esze. Mi az, hogy a tüntetés a baloldal vergődése, amikor a politikamentes civilek szervezik. Már különbséget sem tud tenni civilek és politikai pártok között.Putyinnal sem cél, sem terv. Megint hazudik. Putyin nem jön ide csak úgy habokra, három repülővel egy sétarepülésre. Amit meg Merkellel kapcsolatban mondott, az végképp kiverte nálam a biztosítékok. Merkelnek tiszteletet kell adni és nem lehet neki feladatot adni? Már megint azt hiszi, hogy övé Európa? A szőnyeg alatt fog nála csúszni, amikor találkoznak. Úgy fog hebegni, mint a Gyurcsány vitánál.
magyarbakancs
Az egyszemélyű kormány kitalál valamit és a többi hajbókolónak ezt megkel indokolni.
Amikkor meg nagy a felzúdulás akkor konzultálunk,próbálkozunk.
A jövő időbeni fogalmazás több lehet,jobb-lehet ez a jövendő mondás kategóriája.
Ez ment a Kádár rendszerben is ,ha most összébb húzzuk magunkat akkor jövőre két év múlva jobb lehet.
Ez a nép a vágyak és ábrándok világában él.
silber13
Ez a fénykép félelmetes a maga valóságában...!!
bra048
Orbán szerint ez még csak a próbaüzem...Nem tudom mit szólna arra,ha a házához vezető utat csalánnal és rajzszögekkel ékesítenék. Hogyan jutna haza ? Hány sebet
szerezne útközben ? Viktor, Viktor már megint nem tudod, hogy rosszat szóltál ???
73
Az ember az ilyen cikkekhez szeretne valami frappánsat vagy velőset írni.De aztán mindig egy szó jut az eszébe az ilyen nyilatkozat után;ez egy hülye!
coni
Csinálhatnának rajta is egy próbaműtétet, szerencsétlen településeket elönti a szmog, amikor végre megépültek az elkerülő utak.
papa.49
@nyanya001: Hát, ritka jót nevettem, köszönöm...
silber13
@73: Figyeld meg a képen azt a nézést!! Több, mint furcsa...
zöldszem
Viktor!
Amikor a rossz irányba futsz, nincs értelme növelve a sebességet !!!
73
@silber13: inkább félelmetes!Látszik,hogy nem tiszta.
Hellcat
Nem lehetne ezt a hírt úgy kirakni, hogy a cigánykirály ne nézzen az arcomba a főoldalon? Amit pedig mondott erről a vajúdásról...az minősíthetetlen.
papa.49
Sokkalta jobban esne ha a Csillag ajtajának csapódását hallanánk amit utánad ÖRÖKRE BECSUKÓDIK!!!
sentinel216
" Ez a próbaüzem egy hónapig tart majd a kormányfő szerint, aki azt kérte, akinek bármilyen javaslata, kérdése van, most tegye fel, most tiltakozzon. Lehetnek változások, vannak értelmes javaslatok is – mondta."

Mi a búbánatos lópikulának duzzasztotta majdnem háromszorosára a nyakunkon élősködő sisere hadat, ha senki nem ért semmihez és az adófizetőknek kell megszervezni a kormány intézkedéseit? Kérjük visszaosztani azt a rengeteg pénzt, ha már tőlünk várják a tervezést és megvalósításokat! "... próbaüzem? ... gépház zaj?" - Idióta!
világlátó
Nem kis felháborodással olvastam ezeket a sorokat.Előszöris nálunk 2010 óta hallik a próbaüzem gépházi zaja. Ezt a zajt O.V. és szűk tanácsadói köre által gerjesztett abnormális politika kelti.
A megyei útdíj kérdés ad hoc jellegénél fogva hibás, elhamarkodott, nélkülözi az érintettekkel való minimális konzultációt is. Dilettáns munka - és kész !Egy autót összereléskor , fék nélkül próbára vinni hasonló következménnyel jár.
A néppárti költségvetésről. Ugyan ki nem ... le ezt a néppárti költségvetést. Magyarország mai és holnapi sorsa gondos mérlegelése alapján , a bevételi és a kiadási oldal elemei a szoros, de biztonságos megélést, túlélést szolgálják. A néppárti költségvetéssel törődjön az EU. pénzügyi biztosa.
A modern 21. szd.-i oktatási rendszer úgy rossz ahogy van. Magyarországhoz ez nem méltó oktatási rendszer. Lehet ezt mondogatni de attól még az nem úgy van.
Az egészségügy súlyos gondjait a háziorvosok kártyapénze nem oldja meg.
Angela Merkel látogatása kapcsán O.V. mondatai bizonyára eljutnak a kancellár asszonyhoz. Azt hiszem nem javít ez a buta megnyilatkozás a találkozó hangulatán.
" Ne vetítsék rá a belpolitikát a látogatásra ! " Éppen hogy legyen tele a Kossuth tér és környéke. Így tud üzenni a főváros népe Merkel asszonynak, legyen résen, mert ismét félrevezetik a képmutató, kétkulacsos , álelkötelezettséggel.
Magyarország külpolitikája sok évtizeden át a korabeli hidegháborús időszakban is elismert, elfogadott és korrekt volt. A mai külpolitika kalandor külpolitika, tisztességtelen, csőt becstelen, mert a hamissága már alig leplezett. Szövetségesi tisztesség hiányában a mi külpolitikánk perzsa vásár, sőt 19. szd.-i vidéki állatvásár, ahol ezer hájjal megkent lókupecek versengenek, ki tudja jobb áron eladni a vak, kehes lovat. Ha azt hiszi bárki is, hogy ez az igazi államférfiúi ügyesség, azt csak sajnálni tudom.Sem Merkel kancellár, sem Putyin elnök nem ezt a magatartást érdemlik. Tisztesség, becsület, őszinteség ! Miniszterelnök Úr !
karma1
Jo, hogy igy utolag ezt bejelentette...Biztos azt gondolta, ha zokkenomentes lesz, akkor az mar a teljes uzem, ha meg kiderul, hogy ugy sz@r az egesz, ahogy van, akkor csak "probauzem," akkor meg pofozgathatjak...
By Hofi: Megkerdezte Szendro Jozsi bacsitol, mi a velemenye a szinhazi bemutatorol?: Jozsi bacsi: "Fos"... Na de majd ha osszeall? ... "Akkor me'g lehet szar!"
silber13
A csúti Belisariust is biztosan próbaüzemre engedték ki, mert iylen báva-kába tekintettel szerintem az utcára sem mehetne ki, nemhogy a volán mögé engedjék!
colibri
Milyen próbaüzem az, amikor azonnal büntetnek? Előtte senkit meg nem kérdeztek? (még egmást sem!) Volt itt az utóbbi majd 5 évben sok-sok nagy volumenű elkúrás: magánnyugdíj lenyúlás, új alkotmány?, választási törvények megváltoztatása, stb és nem volt nagy negatív fogadtatása. Most megy a folytatjuk... ha hagyjuk! Hagyjuk?
karma1
@colibri: ORBANISZTANIIIIIIII !!!...:o))))
sentinel216
Új fázisba lépett az ápolt köpcös kényszerképzet világa. A horthy korszakon már túltette magát, most középkori rablólovag képében tetszeleg. Felköltözés a várba, a "birtokán" áthaladó utazók, kereskedők durva megsarcolása az új mániája. Főorvos úr, még több drogot neki!
papa.49
Muszáj ezt a bávatag, elmebajos tekintetét nézegetnünk, hiszen azt mondják a szem a lélek tükre, ennek a palinak igen sötét lehet a lelke...
dömdödöm
próbaüzem -persze ! azon röhögnek hogyan xopatják a jónépet .
Pár emmbert konkrétan segbe kéne rugdosni ezért
simmering73
A fényképről egy leszedált ember néz vissza ránk, ahogy megérkezik Graz-ból.
gibgab
Hát igen! Vannak akik vajúdnak, vannak akik agonizálnak! Az előbbi nagyobb perspektívával kecsegtet! :))
levarosbukta
Ez a hülye tényleg addig hergeli az embereket a pofátlan cinikusságával hogy még a végén valaki bukfencre lövi.
kecskésmihály
A miniszterelnök az útdíjrendszerrel kapcsolatban azt mondta, az ilyen politikailag érzékeny, az embereket bosszantó lépéseknél próbaidőre van szükség, amit most hallunk, az "a próbaüzem gépház-zaja". Ez a próbaüzem egy hónapig tart majd a kormányfő szerint, aki azt kérte, akinek bármilyen javaslata, kérdése van, most tegye fel, most tiltakozzon. Lehetnek változások, vannak értelmes javaslatok is – mondta. Szerintem a javaslatokat, kérdéseket hozzáértő szakemberekkel a döntés meghozatala előtt kellett volna megvitatni a Tisztelt Miniszterelnök Úrnak. A köznép nagyon örülne, ha felhagynának már az örökös tűrőképesség teszteléssel.
volvós
@silber13: 09:26

Rejtély, ki ül az " anyósülésen " :-)
volvós
Ügyesen kitért a kérdés elöl., hogy hol volt 2 hétig...
Csak a Merkel asszony és Putyin látogatásáról
beselt, csak ugy csorgott a nyál a mikrofonba...
Kurvára öszinte, jellemes lény !!
silber13
@volvós: Nagyitóval kellene megnézni...
jancsipapa
Próbaüzem alatt nem szokás büntetni . (persze ez nem is büntetés ,hanem rablás)
silber13
@73: 10:11-re : Ne légy már olyan "maximálista! " Hát mit akarsz a kommentednél frappánsabbat , valósághűbb, lényeget mutatóbb mondacsot??
volvós
@volvós: 14:34
beselt = beszélt ...bocsi !!
keresztapa
@jancsipapa: A róba üzemeltetésnek is van költsége, amit az igénylő fizet.
wagabund
Vessetek a mókusok közé, de mától Orbánt kedvelem...

Olyan tököset mert mondani reggel, amit kevesen vállalnának..
azt mondta, meg kell védeni Magyarországot a bevándorlóktól...

ő az én emberem..
keresztapa
@wagabund: Most is mint mindig tévedés mentes nyilatkozat, vajon mely bevándorlókra vándorlókra gondolt, mert több fajta van.
silber13
" Mene mene tekel upharsin " Fel tudod fogni, te csúti, ész nélküli pigmeus?
kakaósbögre
szó bennszakad,lehellet megszegik...mit is mondhatna ekkora bornírt hazugságözönre bármely tisztességes ember?
m.macskosz
@wagabund: És egyúttal exkuzálta magát, és bocsánatot kért a magyarországi magyar emberektől, amiért szavazatokért és pénzért állampolgárságokat osztogatott.
wagabund
@m.macskosz: ja... erre az érvre feltartom a kezem, vagy széttárom, mindegy...
wagabund
@Horizont: most, hogy így átgondoltam, megyek is az odúba..

így jártam...
F_Viktor
Nagy b@rom vagy druszám!

Egyetlen mondatot találtam amiben nincs hazugság, azaz csak kicsit sántít:
"Szerinte voltak már jobbak is a kapcsolatok az USA-val, "most olyanok, amilyenek"."
Toby
A fotó minden elmond: - "Na, parasztok, még állóhelyzetben is be van kapcsolva a biztonsági őv !"
nyanya001
Most szóljon ,most szóljanak ... mondta Orbán !
Vagyis az anomáliákat jelezzék az emberek, aztán valamelyik
nagyfejű felveszi majd a több milliós szakértői díjat miközben a lakosság oldja meg a problémát, , a Fidesz
meg majd féltéglával veri a mellét, lám, lám, ezt is megoldottuk !
De vannak kételyeim, hogy engednének !
wagabund
@keresztapa: (16.24) jó kérdés... annyira nem vagyok bátor, hogy akár találgatni is merjek...
F_Viktor
@nyanya001: Elég lenne ha Orbán meghallgatná saját fajtabeli polgármestereit, ha kíváncsi a Zemberek véleményére.
De sz@rik rájuk (is), ő már eldöntötte mikor azt mondta "szerinte a megyei matricákat mindenki támogatja".
palika
Ez a fajta duma, amit ez az ember, akit Magyarország miniszterének mondunk, megenged magának, felháborító! Ezt egy ősközösségben, azonnal elvágják a torkát!
gibgab
Próbaüzem? Hát igen, az egész ország próbaüzemmódban működik, sajnos. Dilettáns intézkedések, hülye és értelmezhetetlen törvények, hozzá nem értő vezetők sokasága, az egész ország egy káosz. A miniszterelnök és barátai meg próbálgatják, meddig tudnak még elmenni. Addig feszegetik a határokat míg lehet.
prielle
A tüntetések nem a kormányról szólnak, hanem a baloldal vajúdásáról...hát, ha így gondolja, ám legyen!
Az emberek BALOLDALI agyféltekéje felelős a beszélt és az írott nyelv, a logika, a számolási képességekért és az elvont, tudományos fogalmakért, ez alól Orbán Viktor és a kormánya sem kivétel. Itt az a BALOLDAL és vajúdás, ami ellen tüntetnek! Ezekből a vajúdásokból általában torz dolgok születnek!
Egyszerűbben: nem vagyunk olyan hülyék, hogy ezt a gyermeteg szöveget bekajáljuk!
lajospapa
Világos beszéd! Ha ezt megszokjuk jöhet a következő.
human
Próbaüzem. Az utolsó lehajtást jelző táblát meg a lehajtó után teszik ki, és ezért még büntetnek is. Vagy az meg csak próba büntetés?
Somogyi Katalin
Ebben a magyar abszurdban kevésbé lett volna abszurd, ha nem megyei, hanem a régiós matricákat vezettek volna be. (hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_r%C3%A9gi%C3%B3i). Vagy egy másik megoldás, ha a kötelező biztosításhoz hasonlóan minden magyar járműre, bármilyen utat is használ, a jármű típusától függően éves útdíjat kellene fizetnie.
brutus
@gibgab: mondta mar korabban hogy egy "laboratorium" !
lajospapa
@Somogyi Katalin: Adószedőnek soha ne adj ötletet! Megteszi, a másikat meg elfelejti visszavonni.
mariaberta
Ahhoz képest, hogy " próbaüzem", egyik napról a másikra a zemberekre zúdították, és egyáltalán nem érdekelte magasságos eljövendő királyunkat, hogy a próbaüzemet hogy fogadja az alattvaló. Most viszont úgy tetszik, -finoman akarok fogalmazni,--berezelt és alkalmazza a lenini lépés elméletet.
mariaberta
Lefelejtettem a lenini elméletet, vagyis magáévá tette az "egy lépés előre, kettő hátra'
A baj csak az, hogy fordítva alkalmazza.
gibgab
@brutus: Ahol ő az első számú méregkeverő!
Somogyi Katalin
@lajospapa: Hát erre nem gondoltam, de igaz lehet. Már csak az hiányzik, hogy háromszor szedjék be az útdíjat.
Desischado
Próbaüzem, persze! Teszteli mennyit nyelnek le az emberek! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én konkrétan nagyon rühellem, ha hülyének néznek! Mars vissza Grazba, és ki se gyere onnan, te agylobbos főtolvaj!
karma1
@Somogyi Katalin: Nyugodj meg, me'g ezt is megteheti - hiszen az orvosok egy idore felturboztak...:o))
Törölt felhasználó
A baloldaltól retteg ez az elmebeteg, pedig a sajátjai fogják kicsinálni, ahogy egy igazi diktátort szoktak...
kamazuka
Valahogy az az érzésem,a kormány is próba üzemben lenne.Próbálgatják a tűréshatárunkat.
Kóstolgat minket!
mate03
@világlátó: Nagyon tetszett az utolsó mondatod!Komolyan gondolod,hogy ez az emberszabású tudja mi az őszinteség ,a tisztesség és a becsület!?
Desischado
@mate03: Drága cimborám, kérlek szépen, ne sértegessük a majmokat! Szerintem ők is tiltakoznának ellene, hogy egy ilyen parazitát hozzájuk hasonlítsanak!
kukac50
Próbaüzemben az 1470 forint pénzbeszedés pofátlanság!
Bercifiu
@Somogyi Katalin: Az üzemanyag árába, be van építve úthasználati díj.
miazavalami
Ez még csak a kezdet? Na akkor most jön a fekete leves...
Somogyi Katalin
@Bercifiu: Köszönöm a figyelmeztetést. Nem vagyok otthonos az úthasználatban. Az tudom, hogy a benzin ára csökken. Lehet, hogy ez a "rezsicsökkentés" inspirálta Abszurdisztánt, hogy bevezesse a megye-matricát?
Toby
@wagabund: Ja, meg kell védeni az országot a bevándorlóktól, miközben szarért-húgyért osztogatják a magyar állampolgárságot, néhány éve még kínai honfitársaink is lehettek/vannak, Ukrajnában háborítatlan a magyar útlevelekkel és állampolgársággal kereskedés, 500.000 magyar gürizik külföldön, persze ott is adózik !
Na és a jenki korrupciós észrevételek ellen is kell egy országvédelmi terv.
Amikor a debilek és idióták kormányt alakíthatnak, az így néz ki !
világlátó
@mate03: Talán ha lenne ebben az országban valaki, aki egyszerű szavakkal, lassan, hogy megértse, elmondaná neki ezeknek a fogalmaknak az értelmét. Úgy tudom református vallású. De ha római katolikus, vagy izraelita, vagy evangélikus, mindegy, mert ezeknek a szavaknak az értelme egy és ugyan az. Csak ilyen ember nincs. Azaz van, nem is egy, de miután Habony, Lázár, Szijjártó és Rogán miatt senki nem fér a közelébe, ezért sem Erdő Péter bíboros úr, sem a többi egyházi vezető nem tud különórát tartani neki, nekik. A bukás pedig elkerülhetetlen, mert ezek a fogalmak nem csak a lelki béke alapvető kellékei, hanem országot, nemzetet vezetni akaró emberek alapvető és nélkülözhetetlen kellékei, ahogy országoké, nemzeteké is.
Ezért nem lesz soha tisztességes nemzet Azerbajdzsán sem. Nem épülhet egy nemzet más nemzetek fizikai elpusztítására. Örmény ország népét nem lehet baltával elpusztítani. Ahogy Izraelt sem lehet mind egy szálig elpusztítani, bármennyire is ezt tartalmazza a palesztin alkotmány. Nekünk hét szomszédunk van. Vizsgáljuk meg a kapcsolatainkat a szomszédainkkal. Aztán nézzük a szövetségi rendszerekhez való kapcsolatainkat. Ugye látható, hogy hol a tisztesség, hol a becsület, hol az őszinteség hiányzik, hol mindhárom. A mi országunk állami és egyházi vezetése sok deficitet halmozott fel az utóbbi évtizedekben. ... rendezni végre közös dolgainkat... stb.
A mi népünk nemes lelkű, lovagias, bátor, igazságszerető, szabadság szerető, emberek, közösségek sokasága. Kitartottunk vállalt szövetségeseink mellett sokszor még az ésszerüség leghátsó határáig is. Azt gondolhattuk, az Európai Uniós tagság végre pontot tett a hol ide, hol oda , de mindig rossz felé való elkötelezettségünk végére. Ezt az esélyt 2010 óta egyre csak csökkenni látjuk. Ennek egyetlen oka van, országunk politikája, annak irányítója, aki elvesztette a fonal végét.
Persze ez az időszak csak egy pillanat lesz országunk életében, de nekünk ez a pillanat is nagyon kényelmetlen már. Lépjünk ki ebből !
wagabund
@Toby: igaz, csak én másra gondoltam.. de a balhé megelőzése miatt nem részletezném..
Anna Mária
Mit össze nem hablatyolt már megint... se füle, se farka. Amit ezek művelnek, picit sem hasonlít a kormányzáshoz. Ezek csak növelik a káoszt.
Nem is értem, mi ez a szokásos pénteki kinyilatkoztatás. Normális országokban ilyesmi elő nem fordulhatna.
világlátó
@Anna Mária: Egyetértek. Ez a rádió hablaty valóban csak felbősziti a hallgatók jobbik felét. Amíg azonban a másk fele a hallgatóknak párás tekintettel tördeli a kezét és mindenre hajlandó kedvencéért, a műsor folytatódik.A monológok újabb és még újabb gondolatokat szülnek, amelyek kimondása mennyei zene a hazai Hamlet füleinek.
Lenni vagy nem lenni... óh kárhozat ! hogy én születtem helyretenni azt !
Lehet nem pontos, szíves elnézést érte, de ez jutott eszembe.
Bercifiu
A szakmaiatlanság, arrogancia, az emberek semmibe vevése jellemzi az Orsós kormányt. Kicsit szét kell nézni az Orsós bandában, s kicsiben ugyanezt látjuk.
Anna Mária
@világlátó: Nem tudom valahogy elhinni, hogy van, aki látva, mi folyik az országban, még hisz ennek az őrültnek.
világlátó
@Anna Mária: Amikor nincs más kínálat, amikor nincs egy mindenki számára érthető új és jobb vízió az ország holnapjáról, csak az etetés a rezsicsökkentésről, az ország jobb és még jobb teljesítményéről, szembe hazudva mindenkit aki az ellenkezőjét állítja, amikor az MNB. a Századvég, az Ekho Tv. és a Hir Tv.és még néhány kormányhű intézet csak a fantasztikus eredményekről beszél, miközben ugyanakkor az ellenzék teljes széteséséről és végső eltűnéséről nyomja a szöveget. Európa működésképtelenségét, az USA világgazdasági szerepének elvesztését , ezért új hidegháborús hangulat kifejlődését prognosztizálja, amiben most Magyarország a mérleg nyelve, olyan ország, amit az USA fel akar használni az oroszok Európa felé történő előrenyomulása ellen. Ezért nekünk mind Európa, mind az oroszok felé kellő távolságtartással kell viselkednünk. Ilyen politikai kommunikációs úthenger alatt azok, akik nem tudnak más Tv. csatornát fogni, mint a királyi, az Ekho és a Hir Tv.nem is hallanak mást. hogyne hinnék el ezt a kormányzati hírdömpinget. Be pereltetik az USA ügyvivőjét, megtagadják a vizsgálatokat a NAV. által elmúlasztott ellenőrzésekben, úgy tesznek, mint akit alaptalanul megrágalmaztak, miközben sok információnk van a különböző Áfa csalásokról, akadályozzák Hernádi Zsolt bíróság elé való kiadását, miközben tudják, hogy sok millió euróval korrumpálták a volt horvát miniszterelnököt.
Agyonhallgatják a MOL részvény és az EON. tározó vásárlásokat, a termőföldek sokezer hektárjait osztogatják a hűséges vazallusoknak, a trafikok disznó módon való elvétele és odaajándékozása a hű alattvalóknak, falvak gazdálkodóitól elveszik a megélhetésük bázisait és odaadják ugyancsak hűséges szavazóiknak. Iszonyú pénzek felett garázdálkodnak, adományokat osztogatnak a legközelebbjeiknek, amiből luxus kiadásokra is telik. arcátlanul a szülők megtakarításaira hivatkoznak. Ezek a pénzek a párt kasszából származhatnak csak- honnan is máshonnan. Az Mszp is.. .- mondják.
Akkor tehát nekünk is lehet.
világlátó
@Anna Mária: A politikai kommunikáció a kormányzópártok kezében van. A pénz is adott hozzá. Az ország narancs színű, a megyei kormányhivatalok, a megyei közgyűlések, a megyei jogú városok / Szeged kivételével /, a városok önkormányzatai, polgármesterei mind a Fidesz választottjai. A Minisztériumok, azok intézetei, NAV. AB. az igazságügyi szervek, ügyészségek, rendőrség, honvédség, mind a Fidesz által kinevezettekből és az általa támogatott választottakból áll. A legnagyobb munkáltató Magyarországon az állam, amihez az állampolgárok, a vállalkozók, a gazdasági társaságok, nagyvállalatok, a multik , a pénzintézetek adják a fenntartásukhoz szükséges pénzt. Ha nem elég, újabb államkötvény csomagot adunk el jó kamatra, ami hitel, amit nekünk és utódainknak kell visszafizetni.
Ezért aki ma az államtól kapja a jövedelmét, / a közhasznú munkás is / mindannyian azért szorítanak, hogy ez az állapot fennmaradjon. A hit, másodlagos kérdés. Élni kell, gyereket nevelni, lakást venni, illetve az adósságát fizetni, rezsit fizetni, autót fenntartani a munkába járás érdekében, okostelefont, tabletet, laptopot működtetni az informáltság naprakészsége miatt, stb. Milliók élnek így, holott ők is látják, tudják, ez így sokáig nem mehet. Úgy gondolom Ön már csak kívülről figyeli az eseményeket.
Ez nem biztos hogy kedvező állapot, mert a nyugdíjakat 1,8% - al emelik csak, de ha aktív állományban lenne, az még nyomasztóbb lehetne.
Feraj49
Mit szólna "Kedves OV." úr,ha nem fizetnénk adót ? /mint oly sokan viszik ki az eltitkolt jövedelmüket külföldre / Mikor jönnének APEH-esek,azt mondanánk,-bocs csak próbaüzem volt,és a háttérben a saját repülőgépem gépházának a zaja hallatszik./amivel menekülhetek,ha a tökömet szorongatják /
Dr. Felipe
"Nem a kormányról szólnak a tüntetések, különféle akciók, hanem a baloldal vajúdásáról – közölte Orbán Viktor a Kossuth Rádióban."

Valamit nagyon elrontottak ott Gratzban. A labancok bosszúja.
verőce21
"...az új rendszer igazságosabb, ráadásul a megyei e-matricák bevezetésével az autósok csaknem 70 százaléka olcsóbban veheti igénybe az autópálya- és gyorsforgalmi úthálózatot."
simmering73
A cikk címe helyesen.
Orbán az útdíjról: Ez még csak a kezdet.
simmering73
@verőce21: Ne terelj birka. Az M0-ról van szó. Ami elkerüli a városokat, községeket. Most nem kerülik el. Tönkremennek az utak, az emberek egészsége, sokkal több lesz a baleset stb.
papa.49
@verőce21: ,,Kis herceg,, te magadban vagy ennyire okos, vagy van segítséged is (néhány brossúra a Lendvay utcából)???
Nil
Ha nincs matrica bünti van amit meg kell fizetni - akinek muszáj mennie az kénytelen megvenni a matricát ha egyet ért vele ha nem
Nekem nincs autóm, de az egész undorító és megint a jó anyagiakkal rendelkezők járnak jól
Azt sem értem a BKK-nak mért kell a buszokra matricát venni - egyik zsebből ki,másikba be- csak tisztán törvényesen
verőce21
@simmering73: (09:44) Azt kihagytad, hogy a kocsik futóművei is hamarabb tönkremennek a rosszabb utakon! Akkor már két-háromszorosan megéri nekik venni egy Pest megyei matricát 5000-ért, egész évre.
mate03
@verőce21: Idézet a rezsibiztostól? Vagy szemináriumon hallottad?
1magyar
Visszaszoknak a régi, városi utakra az autósok és az önkormányzatok fizethetik a házak repedésből adódó károkat, a kátyúkárokat,a víz- gázvezeték károkat stb.
De ez már a kormányt nem zavarja, majd az önkormányzatok kigazdálkodják!
kamazuka
M 7-es bevezető szakasza ma reggel!
Hiszik vagy sem,
Kaposváron!
verőce21
@mate03: (09:05) Nem érdemel választ, de szemináriumra a szolnokiak jártak Czinege idejében. Írd azt, hogy nem voltál közöttük! :)
mate03
@verőce21: Nem emlékszel? Ott ültél mellettem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.