Magyarország érdekérvényesítő képessége ma sok tekintetben rosszabb, mint amilyen valaha is volt az elmúlt 25 évben, mert a gazdasági kilábalásnál olyan utat választott, amely külföldi érdekeket sértett – nyilatkozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: egy ország nemzetközi érdekérvényesítő képességét a gazdasági ereje határozza meg. A Fidesz-kormány 1998 és 2002 között megfelelő súllyal tudta az érdekeit érvényesíteni a nemzetközi fórumokon, az elmúlt négy évben azonban szerinte a kabinet olyan utat választott a "Gyurcsány Ferencék által nyakunkon hagyott csődtömegből" való talpra álláshoz, ami számos nemzetközi érdeket sértett, ez pedig csökkentette Magyarország érdekérvényesítő képességét – fejtette ki.

Ezt követően kiemelte, a magyar-román kétoldalú kapcsolatok rendszere mára olyan mély pontra jutott, hogy komoly aggodalommal tekintenek az erdélyi magyar közösség jövőjére. A kormány ezért a konkrét támogatások mellett olyan gazdasági kapcsolatokat is próbál kiépíteni, amelyek segítik a romániai magyar közösséget – közölte. A magyar kabinet a nemzetközi színtéren azt szeretné elérni – tette hozzá – , hogy Európa ne csak azoknak a hangját hallja meg, akik erőszakhoz folyamodnak, hanem azokét is, akik békés eszközökkel próbálják érvényesíteni alkotmányos önrendelkezési jogaikat.

"Azt szeretnénk, ha a környező országokban élő magyar közösségek megkapnák, ami jár nekik" – mondta Kövér László, megjegyezve, hogy az Európai Unió ebből a szempontból "kicsit torzan fogja fel az emberi jogokat", hiszen a "hizlalandó sertések és a tojóhibridek mentálhigiénéjével többet foglalkozik az európai szabályozás", mint a közösségek oktatási és kulturális önrendelkezésének védelmével.

A magyar közösségek önrendelkezésének biztosítása szempontjából a környező országok közül kedvező példaként említette Szlovéniát és Horvátországot, a szerbiai magyarság helyzetéről pedig azt mondta, ott többé-kevésbé javul a helyzet.

Kövér László Románia mellett, Szlovákiát is bírálta, amiért szerinte ott "egyenesen nemzetbiztonsági kockázati tényezőként" tekintenek a magyar közösségre. Úgy fogalmazott: a szlovák véleményformáló elit tisztességesebb tagjai lennének hivatottak arra, hogy önvizsgálatot tartsanak és megválaszolják, hogy "miért képtelenek arra minimális nagyvonalúságra", hogy elismerjék, ha az elit bűnöket követett el, és "ne állandóan azzal takarózzanak, hogy a szlovákokkal szemben követtek el bűnöket". Ezek a hivatkozások ráadásul "jelentős részben nem is igazak" – tette hozzá.

Kiemelte: a magyarok tömeges deportálása, kényszermunkára hurcolása a második világháborút követően az akkori csehszlovák politikai elit döntése volt, amit "haladó hagyományként" a különvált Szlovákia politikai elitje is a magáévá tett, miközben a németeknek megadta a minimális erkölcsi elégtételt – folytatta kövér László.

"Én itt látok egyfajta kisebbrendűségi komplexust is, amin azért túl kéne jutni" – mondta az Országgyűlés elnöke, aki szerint a szlovák nép többet érdemel ennél a megalázó helyzetnél.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Igazad van Lacika! Hiszen te és a vezéred itt maradtatok a nyakunkon!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
silber13
Igazad van Lacika! Hiszen te és a vezéred itt maradtatok a nyakunkon!
kakaósbögre
már hiányoltam a napi emúttnyócévezést.
bencemacska
Na látod ez a baj. Kötelet kellett volna, olyan kötéssel, amellyel a nemrég öngyilkosságot elkövetett gyilkos "dolgozott" Szentkirályszabadján.
pbalage
na jó, bocsánat, ha megsértettem bárkivalaki fideszérzelmű szerencsétlent, de ezek közül akárrmelyiket is meglátom, felbosszantom magam.
Jankó123
Nyögjük is, már úgy nagyjából öt éve!!!
:-)
hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Jankó123
@nyanya001: Há! Dikk mán! A bódog calád lefotóckodott more.
:-)
Abzug62
Amennyiben önmagukra gondolt, úgy a cím igaz!
verum
Ebből a csődtömegből hogy meggazdagodtatok!
Csak az országnak lóg ki a hátsója a nadrágból, Kövér elvtárs!
Macskaszem
Röhelyes ez a zelmútnyócévezés, mert abból már öt, a tietek volt, de csak a nyomort növeltétek, meg a saját vagyonotokat aljadékok.
nezelodo
Kövér et, ilyen nagy a baj, hogy megint a Fletó tetteivel kell eltakarni a szabad rablás elmúlt öt évét?
iskolakerülő
A Hupikék Törpikék-ben Ilyen bölcseletek után szokták Okoskát kibaszni a faluból!
Clavigo
Hülye vagy Teeee,..,Lájszlóóóó.!!
tarhonya
valami mást kellene már ki találni ...
Senara
A fránya internet www.kormanyozz.hu/2010/01/03/bajnai-gazdasagilag-stabil-biztonsagos-allapotban-adjuk-at-az-orszagot/ Bajnai Gordon szerint gazdasági értelemben stabil, biztonságos állapotban adják át az országot a következő kormánynak Kövér elvtárs hazudik !
papa.49
@Senara: Ehhez tedd hozzá hogy még a hazugovics is azt mondta, a kormányváltás után hogy ,,rendben van a gazdaság,, csak azóta rájöttek hogy valakik rengeteget elloptak már belőle az elmúlt 5 évben!!!
volvós
@Senara: 19:06

@Senara: Valóban, a NET nem felejt !!!
Még a kormányváltás után Brüsszelben is
a g.. i O.Viktor elismerte, hogy Bajnai rendben,
csöd és adósság nélkül adta át a
gazdaságot !!!
Ugyhogy amnéziás g...i kövérke !!
CAVINTONT bevenni, meg mást is...:-)))
szandokan
@pbalage: Miért kérsz elnézést? Csak hoztad a formádat. Egyébként meg a Kádár rendszert a mai napig nem heverte ki az ország, pedig arra nem öt év volt.
simmering73
1990-ben. Mikor még egy kis kupac szar voltatok és bekerültetek a Parlamentbe. Tényleg kis kupac voltatok. A légynek sem ártottatok. De nekem valamiért nem tetszettetek. Valami bűzlött körülöttetek. Mit kerestetek ti ott? És akkor még nem is álmodtam, hogy egy ekkora nagy szarhalmaz lesz belőletek, hogy beterítitek az egész országot.
eugen4402
Erre a szarözönre nem lehet mást mondani: alávaló, idióta, elvakult, baromi hülye rágalom. Az élpatkányok egymással versengve kábítják a maradék táborukat. Már írtam: mai adat, hogy az utolsó balos kormányzás (2009) évi kivándorló honfitársainknak hatszorosa hagyta el az országot tavaly. És csodák csodája, nem Ázsiába mentek, hanem az agonizáló nyugatra. Szóval mi van azzal a csődtömeggel?!?
papa.49
A ,,CSŐDTÖMEG,, a komplett fütyisz,meg a fülkebudiforradalmár szavazói...
Senara
@volvós: @papa.49: Birkának naponta kell ellenséget mutatni .Gyurcsány mint Belzebub jó nekik . Szerintem már vele fekszenek és kelnek .
volvós
@szandokan: 19:17

Sokszor olyan jókat irsz !! De ez most nagyon rosszul sikerült !!
Mit hagyott itt a Kádár-rendszer ??? Annyit tudok, hogy mindenki
dolgozott, volt munkahelye, és a fizetéséböl el tudta tartani a
családot, a rezsit fizette, söt még félre is tett ... Ha valaki
nem dolgozott, KMK miatt bevitte a rendör...De a munkaadó
bejelentette, a fizetését idöben megkapta a " boritékban "...
Nem voltak Mészárosok, Tiborcok, Lázárok, Rogánok,Tállaik,
Harrachok,Kósák, Szijjártók...akik munka és teljesítmény
nélkül lettek a semmiböl milliárdosok...Kicsit igazam van ?
" Look at your self ..."
nyanya001
@szandokan: Bocs, téves a tetszik ! :))
Ne a Kádárral foglalkozzál, az nem volt korrupt és nem lopta meg a népet, nem harácsolt vagyont ! hanem ezzel például !
propeller.hu/itthon/3104452-milliardot-kaszalt-honap-alatt-orban-veje#v1333442
bakegya
Hány évet is kurmányoztatok ti már-és mi történik MAGYARORSZÁGGAL?
A maffia nagyon erősmondjuk-de csakkk a bankolásba és vagyongyarapodásban.
Az országunk ugyanakkor fegyverkezik-halálrabiztosít lefóliázva-és egyenlőre fogalmunk sincs PUTYIN,VAGY A NATO FOGLAL BE BENNÜNKET-A MENEKÜLTEK KIZÁRVA.
EANNYIT INTÉZETT NEKÜNK A TEKNŐSÖTÖK A CÖLÖP TETEJÉRŐL A KÉTHARMADDAL, KÖTELES ET.
volvós
@nyanya001: 19:56

Kiváncsi leszek szandokán magyarázatára...
istvanka
Egy ilyen GECI huszár szélesgábor a nagy magyar!Aki amihez nyúlt azt szétbaszta a régi rendszerben!89 csak a patkányoknak hozott szabadságot a rabláshoz!
nyanya001
@volvós: Majd Gyurcsányozik, vagy Bajnaizik, de ehet, hogy megint
a Kádárt emlegeti majd !
Tudod, én meg arra vagyok nagyon kíváncsi, mikor látja be, hogy az
adókivetéseken kívül na meg a mutyizás, korrupció... stb. mit tud felmutatni 5 év
elteltével ez a kormány !
Cicamama55
A saját országunk dolgait kellene rendbe tenni, nem a szomszédokat bírálni állandóan. Miért akarják, hogy mindenki megharagudjon ránk?Nem elég, hogy Magyarország népét megosztották? A múlttal való állandó vagdalkozás, abban való turkálás, a történelem meghamisítása a jelenünket nem fogja megváltoztatni. Az ő 4+5 évük margójára az utókor számára nem sok jó fog kerülni, ha így folytatják. S akkor még enyhén fogalmaztam. Kis tódító maci, rémálmaiban Gyurcsánnyal szokott biztosan hadakozni. El sem hiszem, hogy ők régen ugyanazon az oldalon álltak. Mellesleg milyen érdekes, hogy ezt nem szokta felemlegetni a történelem átfésülései során.
Feraj49
Sajnos ilyeneket mond,akinek a hatalom elveszi az eszét ! Ezért is záratták be az elmegyógyintézeteket. Pedig biztos egy jó szobát kaphatott volna.
bakegya
@volvós: @nyanya001: SIKER-SIKER-és csakkk úgy zárójelben kurva gazdag "feltaláló-gyáros" vagyok,és nagyon tehetséges a sok tehetségtelen szerencsétlenség között-főleg ha még nőnek is szletett stb.stb,stb-nektek meg semmi nem elég -föl is fordulhatunk olyan szerencsétlenek vagyunk a gyűlölettől már nem is látunk -hallunk,ja és minden szoc érzékenységgel működő ember hülye,ha nem a fityiss szekerét tolja.Gyurcsányi,Bajnai de most már a Kádár is napi szinten karaktergyilkosságot érdemel...Valamit kihagytam?
kkalman
Hülye vagy Köteles elvtárs! A főnököd is elismerte, hogy a Bajnai rendben adta át nektek az országot. Már rohadtul felejtesz a főnököddel együtt. Ne felejtsd el a Cavintont bevenni, mielőtt súlyosabb lesz a baj.
izo
@kkalman: A Cavinton neked kell mert csődben és IMF hitellel adta át Libajnai az országot.
justhpeter
"Kövér: Gyurcsányék csődtömeget hagytak a nyakunkon"

Kövér testvér nem semmi egy manus. Szerencsétlen ember csődtömeget örökölt a szociktól. Oké, Laci, nézzük ti mit hagytok az utódokra. Semmit. Ami nem volt lehegesztve, azt vittétek, mint a szocializmusban. Tehát ha valamit akartok az utódokra hagyni vissza kell hozzátok a manyup 3000 milliárdját, a személyi jövedelemadó különbözetét, az egészségügyből, az oktatásból kivett milliárdokat, a lerövidített munkanélküli segélypénzeket, stb. Nem sorolom tovább, mert annyi pénzt tüntettetek el, hogy ha egyszer gyónni szeretnétek, három papot három hónapig biztosan lefoglalnátok, még kdnp-s protekcióval együtt. S még nem számítottam ki azt a nem vagyoni kárt, amit a pártállami egypárti tákolmánnyal, a visszamenőleges törvénykezéssel, a jogállam leépítésével okoztatok a keményen dolgozó kisembereknek. Ha kéritek a teljes listát, szervezzetek nemzeti konzultációt e témában is, szorgos népünk biztosan kész lesz összeállítani számotokra.
vukkocska
Hát ha ezért kereste fel Orbán ezt a negatívkampányosamerikait, hogy ennyi teljen ki belőle, ez egy nagyon gyenge érv. Igaz, nem csodálkozom, hogy Kövér visszanyúlt Gyurcsányékhoz, mert eljutott a II. világháborúhoz is, már hibásak a szlovákok, csehek, mindenki. Ezen tényleg már csak röhögni lehet, hogy milyen szánalmasak.
karma1
Istenem, hat ez a gyoker nem tud mar vegre elszakadni-leszakadni GYurcsanyrol? Valamit nagyon jol csinalhatott Fleto, hogy ennyire a bogyibe van a fityisznek...:o))
szandokan
@bakegya: Köszi, nagyjából meg is válaszoltad a kérdést...:-)
szandokan
@volvós: @nyanya001: Kismilliószor leírtam már, mi volt rossz a Kádár rendszerben, és azt is, mi az, amit visszahoznék belőle. Azért kíváncsi volnék arra, hogy a Munkáspárt miért nem került be még soha a parlamentbe sem, holott ők az utód. Vajon mégsem szerették annyira az emberek azt az időt?
Desischado
Már megint a Gyurcsány! Az első világháborút nem őr robbantotta ki? És az inkák birodalmát is ő rohanta le Pizarro helyett, a konkvisztádorok élén, mi? Hülye, hazug fidesz! Miért félnek annyira Gyurcsánytól? Valamit nagyon tudhat!
szandokan
@Desischado: Tudod, ez éppen olyan, hogy az árvízért, a jégesőért, a szárazságért, stb. meg Orbán a hibás.
eugen4402
O. V. a napokban beszélgetett Finkelsteinnel. Semmi jelentősége, egyszerű magáncsevely volt. Aztán váratlanul támadásba lendült az egész hadigépezet a front teljes szélességében. Minden napra jut legalább egy "hangsúlyos" beszéd, Orbán, Matolcsy, Kövér, tegnap még Varga is hadrendbe állt, megvédte az asszonykát, akinek sürgősen tolmácsra volt szüksége nemrégen. Valami azt súgja, ma Semjén szól a néphez, felkészül Rogán...
Desischado
@szandokan: Én ilyen butaságra nem gondolok, és szerintem mások sem. Értem a metafórádat, de az időjárásért nem felelősek. Viszont a rablásokért, az ország és az emberek módszeres kifosztásáért, a korrupcióért igenis felelősek. Senki alatt nem ment ilyen maffia módszer, és ekkora lopás, mint orbánék alatt megy! ezért ők a felelősek! A kedves veje négy hónap alatt 3 milliárdot szerzett/lopott közpénzből! Te remélhetőleg nem így óhajtod kistafírozni a gyerkőcöket! Egyébként hogy vannak? És a hátad?
aremy
@Desischado: a gerincteleneknek is van háta??
Anna Mária
Igaza van Kövérnek. Gyurcsányék valóban csődtömeget hagytak a nyakunkon.
A fideszt.
nyanya001
@szandokan: Nem kell leírnod, mi volt a Kádár rendszer hibája, igaz, akkor a keményen dolgozó kisember is eltudott menni nyaralni, volt munkája, kiszámítható volt az élet,
ami most folyik, az egyenlő az ország teljes leamortizálásával !
wagabund
@Desischado: 23.51

jó kérdés.. .szar lehet ez a folyamatos rettegés.
Bedécs LÁszló
@Desischado: Az elmebetegtől félni is szoktak.
mate03
@Desischado: Soha nem felejtik el,hogy nyílt vitában Feri felmosta Viktorral a padlót!Rettegnek tőle,mert tudják,hogy ő az igazi ellenfele a (fidesznek)!
Knapp75
Kövér két dolgot vallott be azzal, hogy csökkent az érdekérvényesítő képességünk:

- az ország gazdasági ereje csökkent
- hibás volt a szittyáskodó retorika, amivel próbálkoztak

Azaz minden tekintetben rosszul képviselték a választóikat.
Desischado
@mate03: Ez igaz! A csuti rém ezt a traumát úgy látszik, azóta sem tudta kiheverni! (kárörvendően vihog)
Tibor43
A pszichiáterek gondban lennének,ha a képviselőknek ki kellene tölteni egy olyan tesztet,amiken különböző képeket mutatnának nekik,hogy mit látnak azokban.
A legtöbb képviselő minden képen Gyurcsányt látná...
mariaberta
Ennél nagyobb csődtömeget, mint ami most van senki más nem tud produkálni. 5 éve uralkodnak a nép felett, és még mindig másra hárítják a felelősséget. Ócska egy banda.
wagabund
@Anna Mária: 8.06: a nap legjobb válasza.. :-)
eszegfu
@justhpeter: 21:39 Valóban, csak a lehegesztett csatorna fedelek (Putyin látogatásakor) maradtak meg... legalábbis arra a pár napra.
eszegfu
@kkalman: 22:12 Látja, látja a betüket...csakhogy nem érti..
Yoda69
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Desischado: Köszi, jól, Petinek minden rendben a csípőjével. Én elmegyek egy MR - re, mert hol nagyon fáj, hol kevésbé, még ha az orvos nem is talált különösebbet sem a vizsgálat, sem a röntgen alapján. Persze némi kopás látható, az is fájhat sajnos.
szandokan
@aremy: Rám gondoltál? Annyira jó, hogy még akkor is megnevettetnek a hozzád hasonló kis senkik, amikor még ülni is alig tudok.
szandokan
@Yoda69: Úgy van, hozd a lézerkardod, és a szokásos trágárkodásod közepette nyakazd le!!!
szandokan
@wagabund: Nem nehéz sok like - ot begyűjtened, csak szidnod kell a Fideszt. Nehéz, komoly feladat ezt csinálni egész nap...
Lackó50
@Cicamama55: Ez egy régóta bevett taktika. Már a régi Rómaiak kitalálták. "OSZD MEG ÉS URALKODJ!" Folyton az összefogásról beszélnek és mindent elkövetnek azért, hogy megosszák a társadalmat. Ha tényleg lenne itt összefogás, akkor abba azonnal belebuknának. Az elmúlt 5 évben csak rosszabb lett minden. Ők szenzációs fejlődésról beszélnek, miközben az egészségügy helyzete egyre rosszabb lett a bérek messze nem tükrözik ezt a félelmetesen nagy fejlődést a munkanélküliekből varázsoltak közmunkásnak nevezett rabszolgákat éhbérért. Ami tagadhatatlan, hogy a holdudvarba tartozók valóban rendkívüli módon meggazdagodtak és eddig nem látott módon gomba módra nőttek ki az üres stadionok, mert EZEN a téren rendkívüli elmaradásban volt az ország. Természetesen ez a legfontosabb, ami az emberek életéből hiányzott. Ezeknek a fenntartási költségeit, majd az adófizetők kompenzálják, mert úgy sincs másra szükség már ebben az országban. Rajtuk kívül mindenki hibás, aki nem ért egyet ezzel a politikával.
Dr. Felipe
"Gyurcsányék csődtömeget hagytak a nyakunkon"

Bizony lőrés szemű csapajev elvtárs, téged.
Yoda69
@szandokan: Ha valoban Yoda lennek mar megtettem volna :)
evacica
Hazugság volt minden szavad, most-már ne is tagad!
nezelodo
@Dr. Felipe: Bizony nekik köszönhetjük, hogy a nyakunkra hozták ezt a társaságot!
Bercifiu
Faszám! Öt évetek volt, hogy rendbe hozzátok, de nem, hogy javítottatok, hanem minden elkúrtok, minden törvényeteket már módosítani kellett, mert a haverok érdekeit sértette.
coni
Hetedszerre vizsgálják meg a 2010 évi államadósságot amit Bajnai hátrahagyott hátha korrigálni tudnak rajta s akkor nem lenne olyan magas az államadósság növekedés 2010 óta a bázishoz képest. De azért a számokat nehéz megidealizálni, még ha stratégiai nemzeti érdek is lenne, főleg, hogy kormányváltás után sokáig az ellenkezőjét mondták, csak most, hogy az elmúlt 5 év nem egy sikertörténet előveszik az adu-ászt (Gyurcsányt és Bajnait).
Vizual
10 éve volt már. Azóta amit átadtak nekik az leamortizálták, elkótyavetyélték, lenyúlták, eladták stb.
Tényfeltáró
@Dr. Felipe: Ez a lepukkant alak maga a csődtömeg. Ezt tényleg kár volt ránk hagyni.
istvanka
@szandokan: szerintem az orbáncossal semmi baj nincs!úgy szar ahogy hagyják,hogy follyon belőle a 2/3-ad szájába!
Toby
A szomszéd pénzéből qrwa büszkén fizetném ki én is a saját adósságomat, mint ahogyan a "magyar emberek" és a "keményen dolgozó kisemberek" magánnyugdíj megtakarításaiból tettétek - patkányok !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.