Nem, ez nem vicc, maga Balog Zoltán jelentette be egy pécsi kórusfesztivál után, hogy az Emminél azt fontolgatják, a mindennapos testnevelés után mindennapos éneklést vezetnek be az iskolákba – derült ki a hirado.hu oldaláról.

Balog Zoltán azt is elmondta: ez nem a tananyag növelését jelentené, mert azt inkább csökkenteni szeretnék, inkább egy olyan lelkületet vinnének az iskola életébe, amiből azok is profitálnak, akiknek nincs túlságosan jó hangjuk.

Azt már viszont nem fejtette ki, hogy ezt pontosan hogyan gondolták kivitelezni.

168 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@verőce21: Azt hát! Cigánytűncot, nevezetesen a " Hortobágyi csótányost " meg a "Csúti vitustáncokat!" Nagytudású Hoppálék Petikéje meg szerez valahonnan valami zenét. Elmebaj!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rayman
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verum
Régóta tudják már másutt, hogy nem éneklést kellene tanítani, hanem zenét. A kettő ég és föld.
Még mindig több értelme van, mint a mindennapos tornának.
rayman
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
verum
@rayman: - mondjuk tanyasi, falusi gyerekek, akik naponta több kilométert mennek a suliig, igen, jót tenne nekik még egy kis mozgás. Vagy éhesen, kalóriaszegény kajával traktálva, tényleg jó a testmozgás.
Viszont a zene összetettebb dolog, történelmet, morált, művészetet hoz közelebb a gyerekekhez.
Picit jobban kellene emlékezni Kodályra...
verőce21
Kell az éneklés, na! Én még a mindenórás cigánytáncot is bevezetném. :)
Yoda69
Anno a cocializmusban is volt enek-zene tantargy. Ruheltem, es ertelmetlennek tartottam mar akkor is. Ha valaki tud enekelnies/vagy zenelni az adottsag, nem kellene raeroltetni azokra akik nem tudnak, vagy nem akarnak.
Sziszifusz
Javasolnám. hogy az ének órákon a népdalokon kívül, nagyrészt a kormányt és O. Viktort dicsőítő hazafias indulókat énekeljen a tanuló ifjúság. Legyen minden általános és középiskolás lelkes, dalos híve szeretett vezérünknek.
Mobil123
Nem baj hogy a gyerekek nem tudnak írni, olvasni,számolni (mert nincs normális oktatás) de tudnak majd pl zsoltárokat énekelni. Ez lesz ám a minőségi oktatás!!!
silber13
@verőce21: Azt hát! Cigánytűncot, nevezetesen a " Hortobágyi csótányost " meg a "Csúti vitustáncokat!" Nagytudású Hoppálék Petikéje meg szerez valahonnan valami zenét. Elmebaj!
lampa laz
Nap indítónak mindjárt jó lenne elénekelni, párttal a néppe 1 az útunk, a jelszavunk munka és... elvégre munakalapú társadalmat építünk, vagy kerítést, vagy tudj isten mi a pi...t.
Cicamama55
A főiskolákra, egyetemekre ezzel az általános iskolákban előírt kötelező tananyaggal lassan CSAK az tud bejutni, akit első osztályos korától kezdve külön órákra járatnak a szülők. Úgy látszik, a KDNP ezt tűzte ki céljául. Buta, félkegyelmű, Balog úrhoz hasonló mosolygós, semmit mondó, bólogató Jánosok kinevelését.
micfild
@Yoda69: Fahangom van és botfülem. Egyetlen dolog miatt viseltem el az énekórát... nagyon rendes énektanárom volt. soha nem kellett énekelnem. csak a zeneelméletet kérte számon. azt megtanultam és ötös voltam énekből. -felsőben
alsóban az akkori ofőm rendszeresen megalázott. a mai napig gyülölöm azt a kotkodát.
verőce21
Szerencsére egyre több a jóhangú gyerek az általános iskolákban a demográfiának köszönhetően, legalább ezt az egy dolgot tanítsuk meg nekik!
De a cigánytánc marad! :)
silber13
Figyu csak, te miniszterré lett vándorköszörűs! Annyi marhaságot hordasz itt össze, hogy javasolnám a régi mondást: " Ne sutor ultra crepidam" És meg kéne maradnod a régi lábítós esztergánál. Az még talán menne is, te kis Pióker reinkarnáció!
papa.49
@Sziszifusz: Érdekes nekem is ez jött le, de légy szíves ne adjál tanácsot mert bevezetik)))))
tökölődő
Ez a Balogh is egyre hülyébb. Mit énekeltetne a gyerekekkel? a fel vörösök proletárokat? És a Lendvai Ildikó vezényelne, meg a Lamperth Mónika? Vagy Győzikétől a " Kék a szeme, arca csupa derü"? Igazi híve lehet ez a buta pap a vezérnek, ha már ötödik éve kimozdíthatatlan a bársonyszékből ilyen korlátolt fejjel...
Macskaszem
Kenyér helyett kornyika, igazi keresztény gondolat.
A kúrmány majd előírja a kötelező jókedvet, nem baj, ha üres a has, lukas a cipő, nincs áram, tüzelő, a gyerek teste, lelke az énektől épüljön, erre törvény lesz hozva, be nem tartása életfogytiglani közmunkával büntetendő. Ez már É-Korea, netán Tündérország, esetleg Bolondfalva?
wagabund
@Macskaszem: szomorú, de...minden szavaddal egyetértek...
a gyerek még játéknak éli meg, felnőttkorára talán elfelejti, de a szülők?

majd az ellenzék a sarkára áll...
JAJMÁR
Ennyit értenek meg az oktatásból, amennyit pl. az énekórából. Ezt a Balogot kellene beállítani az orsz.képviselők elé és napi 8 órán át énekeltetni mind. Ráférne a lelkületükre.
JAJMÁR
Persze, lehet mindennap énekelni egy órát, szerintem se árt, pl. még a helyes légzést is javítja,és alsóban szoktak is: pl. írás óra közepén egy 5 percet, mert pihenés, javítja a vérkeringést, de ha kezd szétesni a társaság, egy közös ének mindig összerendezi őket. Tudják ezt a tanítók - de kötelezővé tenni, első lépés a mozgalmi dalok felé.
Feraj49
Reggel mise,napközben hangulat növelő éneklés,délután megint mise! Legalábbis a legtöbb falusi iskolában.Az már nem baj,ha írni nem tud és dadogva olvas,éhesen megy az iskolába mert a szülei közmunkájából csak ennyire telik.Az éhséget elnyomja az éneklés.Valaki mondja már meg minek kell egy 5.-k osztályos tanulónak egy,meg kétismeretlenes egyenletet tanítani.A felesleges tornaóra.Ki kell engedni a gyerekeket focizni,a lányokat kézi vagy kosárlabdázni stb.Barmok békaügetés,meg indián szökellés,zsámolyokon való ugráltatás,magasugrás.Ami meg kell az élethez,azt meg nem értik.Emlékszem sorkatona koromban is nehezített meneteléskor alig bírtuk el a felszerelést,aztán elkiáltotta magát a őrvezető,hogy nóta! Mikor egyet sem tanított meg nekünk.Így állunk a hangulatjavító énekléssel is.
Horovitz Ernő
Nincs meg valakinek a "Nem eszik a pina lencsét" kezdetű népdal kottája?
Kedves segítségeteket előre is köszönöm...
Feraj49
A minisztériumban jó a hangulat Balogh úr ! Ön is azzal kezdi a napot,egy jó hangos "Ave Maria-val ? Azért vigyorog a képeken ? !
prielle
Gondolom én, nem a jobb közérzet miatt kell danolászni, hanem az átprogramozásért, a butításért! Sőt, a tanítás megkezdése előtt, legyen minden nap hálamise is! A perselyezésről sem feledkezzenek meg!
El ne felejtsék megtanítani a következő mozgalmi dalt!

Hej, kenyér, barna kenyér,
ki rajtad él, nem henyél.
Napkeltétől, napnyugtáig
kezében a kapanyél.

Grófi kastély de fényes,
az úri nép de kényes!
De sok csendőr vigyáz rájuk,
a szuronyuk de éles.

Fogytán már a türelmünk,
ökölbe szorul kezünk!
Elvtárs, hogyha üt az óra,
hej, mi is odaütünk!
prielle
@Horovitz Ernő: Megvan a kottája, de egyenesen Balog atyafinak küldöm el, hogy szélesebb legyen a rálátása a dolgokra!
silber13
@Horovitz Ernő: De, létezik ez a veretes mű, leginkább a St. Genitalia kiadó gondozásában. Ott bezserezheted, még egy tál lencsét is kapsz hozzá ajándékba!
silber13
@Feraj49: Vigyorog, mint pék kutyája a forró zsemlére. Nem úgy mint nagyon sok kisiskolás!
Tibor43
Indul a munkanélküli "utcai zenészképzés"...
pictor
Idióta döntés, még idiótább döntéshozótól!
nyanya001
Boldogan fognak énekelni a kis korgó gyomrú gyerkőcök, és éltetni fogják
dicső kormányunkat !
Már csak a táncika órát kell bevezetni ahol a sok gyermek eljárja a
csürdöngölőt miközben boldogan dalolnak a fényes tekintetű(tetű)
kormányról !
papa.49
@lópicigáspár: A ,,Halál 50 órája,, című filmből))))))
Január
Már bocs, de mit kell fanyalogni annyit? Ne csodálkozzon senki, ha az éppen kormányonlévők ellenséget látnak az ellenzékben.
Anno mindenkinek volt énekórája. Sőt énekkara is az iskolának. Kinek fájt emiatt a hasa?
Egy kis zenei kultúra ragadt a tanulókra. Én pl. énekkaros is voltam és a középiskolában nagyon hiányzott az éneklés.
Arról se felejtkezzünk el, hogy a zeneterápiának, az éneklésnek nagyon jó pszichés hatása is van,.
Szóval most egyáltalán nem értek egyet az itteni hozzászólásokkal.
picike
www.youtube.com/watch?v=rk7kWkyKEN8
Bessenyei Ferenc: Ha én gazdag lennék If I Were A Rich Man
volvós
Hát kár, hogy bezárt az OPNI...de a gúnyosmosolyú pedocsuhás mehet
Grazba a vezérrel kézenfogva a fizetéséböl !!!
Sziszifusz
@Január: 11:20
Az ének órákra valóban szükség van, de nem minden nap.
Az iskolai tantervek így is eléggé feszítettek, kevés az idő. A mindennapos testnevelés és ének oktatás valamint a heti 2-3 hittan óta elég sok időt elrabol. A matematika, magyar és a többi tantárgy oktatásának rovására megy, ennek az ötletnek a megvalósítása.
Az idióta KDMP-s ötletelések igazi célja a lakosság figyelmének elterelése az ország bajairól.
KERKA
Hüjje hozzáállás. Na így kell megutáltatni azt, amit szeretni is lehetne! A mindennapos kornyikálás, elveszi még annak is a kedvét, aki szereti ----NEM az éneklést, hanem a zenei fejlesztést. Ezalatt értem a éneklést, a mozgásos népi gyermekjátékokat, egy kis szolfézst, zenehallgatást. Ha már kötelező, akkor el van tolva az egész!!!
Megjegyzem, nincs is annyi ének szakos nevelő, tehát majd úgy járunk, hogy a botfülü matek szakos öreglány fogja tanítani a kis kece lányomat:))
silber13
@Január: 11:20 - ra: Való igaz, volt éánekóra, leginkább általánosban, ha jól emlékszem, heti 2 alkalommal, volt tán énekkar is. Amiket ott énekeltünk, há nem volt semmi. Bizonyára emlékszel az " A part alatt, apart alatt,,,vagy az egy kismalac töf-töf -töf...meg az " este van m-r nyolc óra, ég a világ a bolba... című nótákra, megspékelve a Kossuth nótával,meg Gábor Áronnal és más ilyenekkel Nekem az a problémám, hogy mégis mit akarna az EMMI énekeltetni a nebulókkal, mert nem inném, hogy kotettákat tanitanának velük. Szép az elgondolás, de megint egy eszelős sietségű kapkodás íze van a dolognak, a mindenáron való megfelelés kényszerét érzem. Koncepcó? Na az nincs! Csak ködös elképzelések!
Ami meg a zenei kultúrát illeti, ahhoz szerintem tanár kell!, A zeneterápia meg egy spáci tudomány!Sajnos nem látok mást, mint vad marakodást a Kedves Vezetőnél, néhány jó pontért, amit esetleg kisebb-nagyobb mértékű baksisra át lehet váltani!
KERKA
@Január: 11-20 Fentebb leírta a Silbert is azt, ami az én véleményem is. Valóban szép a közös éneklés, de nem mindenkinek van hozzá adottsága/képessége. És akinek nincs, az még jobban fogja utáni, és ez már baj!
Az éneklés legyen egy örömforrás, de ne kényszer. Egyébként fogalmam sincs, hogyan fogják bezsúfolni a napi órák mellé, mert mát így is napi 7 órájuk is van a gyerekeknek, vannak órák, amik délutánra maradnak. PL. a tornaóra. És mint írtam nincs is elég számú ének szakos tanár. Ez csak egy légből kapott Balogi nagyot mondás megint. Ötletelés:))
silber13
Aszondi a vándorköszörűs: ..." inkább egy olyan lelkületet vinnének az iskola életébe, amiből azok is profitálnak, akiknek nincs túlságosan jó hangjuk. "
Tess mán mondani: miféle lelkületet cipelnek be a suliba a szépen kornyikálók, amiből aztán a fahangúak is profitálnak?
bencemacska
Javaslom: Minden reggel 3/4 nyolckor megjelenni az iskolában és negyedóra fejtágítással kezdeni a napot.
Megnyitásként el kell énekelni: Szent Dávid XXV. zsoltárát: "Szűkölködünk nagy mértékben segedelem nélkül, reménykedünk Örök Isten te légy segítségül!..."
verőce21
Akik itt retardálva írogatnak Kodály országában az ének-zene képzés "fontatlanságáról", azok biztosan nem is hallottak még a kántortanítói iskolákról.
zöldszem
Pont annyira van szükség az énekórára, mint Afrikába a téli gumira!
glorianna
Nos, a hatéves elsősnek lehet max. heti 25 tanórája (ez is rengeteg, de ezen most nem akadunk fenn). Ebből 5 tesi, 5 lesz (?) ének, marad 15 óra az írás-olvasás-számolás tanulására és begykorlására, valamint a többi készségtárgyra, pl. rajzra.
A nagyobbaknál a heti 27 tanórából vinne el 10-et a két - egyébként valóban fontos - készségtárgy, és a maradékban kellene megoldani, h a tízéves készségszinten legyen képes egy sereg dologra, továbbá azt is, h gyarapodjanak a lexikális ismeretei is. Mindezt 30-36 fős osztályokban, agyonregulázott, agyonhajszolt és frusztrált tanerőkkel, erősen hiányos tárgyi feltételek között. Hm...
bencemacska
Bocsánat javítani kell magamat : az idézett szöveg jó, de nem zsoltár, hanem 31. dicséret.

Hogy miért akkor veszem észre a saját hibámat, mikor már az elküldött szöveget olvasom?!
bundi
@verőce21: így is a béka segge alá lett nyomva az elmúlt években az oktatás ott...miért kell még lejjebb tuszkolni, és ehhez miért tapsikoltok?...
levi
Nekem sose volt jó hangom, a kínok kínját álltam ki valahányszor a tanár kihívott énekelni az osztály elé. Teljesen felesleges, aki énekelni akar az úgyis jelentkezik különórákra...
Szeparepa
Lám ilyen egy ország, amit dilettáns hazaáruló agyhalott idióták maffijáa kezébe ad, az idióta népe...
bencemacska
@Feraj49: Hogy jön egy református pap az Ave Mariá-hoz???
nyanya001
Ej haj szál az ének
@zöldszem: meg a degenerált verőce dumájára !
zöldszem
" inkább egy olyan lelkületet vinnének az iskola életébe, "
Lelkületet???
Erkölcstan. Hittan. Énekóra. haladunk, haladunk olyan Ceaușescu-s idők felé!
Az első dal amit kötelezően énekelni kell, mondjuk lehetne" nem loptam én életemben..."
Hülye csuhás!
zöldszem
@nyanya001: Én, anno voltam énekkaros, a hangom megvolt hozzá. Viszont gond volt a magatartással, ezért pár óra után azt mondta a tanárnő, hogy inkább ne járjak.
Barátnőmmel, végig vihogtuk az órát, elég volt egymásra néznünk. Mondtam már, próbáltam normális lenni, de 5 perc után unatkoztam:)))))
zöldszem
@nyanya001: ma, 14:11Ők olyan lelkületet hoznak a propira:))))
nyanya001
@zöldszem: Dől belőlük a kultúra mint tehénből a trágya :))
verőce21
@bundi: (13:52) A szomszédom kislány unokái most vannak itthon Floridából. Egyértelmű a szüleik álláspontja, hogy nem szabad az USA-ban hagyni felnőni és iskoláztatni a kislányokat!
Szóval van még lejjebb!
Január
Balog Zoltán ezzel a mindennapi énekléssel egy kicsit elgaloppírozta magát, de azért heti két-három órában nem árt Kodály országában az ének/zene oktatás. Már csak az általános műveltség miatt sem.
Anno énekkaros koromban egyáltalán nem énekeltük az "egy kis malac töf, töf föf" és társait, hanem Kodály és egyéb műveket szólaltattunk meg. Volt egy nagyon ambiciózus és igényes énektanárunk, megszerettette velünk az éneklést. Akkor nem 30 fős, hanem 42-45 fős osztályok voltak, mégis "bírtak" velünk a tanarak. Vajon miért?
bencemacska
Itt úgy rossz minden, ahogy van.
Én 17 évig jártam iskolába (nem ismételtem egyszer sem!) úgy átlagban 2 évente volt iskolareform. Ezt a békát minden évben úgy nyeltük le, hogy ezért majd jobb lesz majd az utánunk következőknek.
Úgy látszik a mai diákok is "kísérleti nyulak"!
soljanka
Pár éve a kis elsős keresztlányom azt mondta novemberben, hogy kérjük meg a Gabi nénit, hogy engedje meg, hogy az ének órát becserélje valami másra. Mire szeretnéd becserélni?- kérdeztük. A válasz: hát angolra, vagy matekra, mert azzal a többiek is jól járnak, mert nem megy nekik, és többet gyakorolhatják, meg nekem sem kéne énekelnem.
Ha most megtudja, hogy minden nap lesz ének, akkor világgá jön utánam, az biztos :)
bundi
@verőce21: nem értem mire veritek magatok 2010 után az egész el lett baltázva...finoman fogalmazva...matek természettudomány 2003-2006-2009 stagnál...utána hirtelen nagyon visszaeseik...
szövegértés 2003-2006 stagnál, 2009 megugrik utána visszaeseik...ezt nem lehet a balos lejáratókampányra kenni...
index.hu/tudomany/2014/04/23/csapnivalo_a_magyar_pisa-bizonyitvany/
vagy itt
eduline.hu/kozoktatas/2013/12/3/PISA_felmeres_2012_R6M9JG
és itt vannak az eredmények összehasonlításnak...
en.wikipedia.org/wiki/Programme_for_International_Student_Assessment
megnézheted 2009-ig símán az usa előtt voltak a magyarok...aztán hírtelen 5-6 hellyel mögéjük csúszott az ország...és ezen a hittan a minden napos tesi, és az énekóra sem fog javítani...talán nem stadionra kellene elverni a pénzt...kedves tapsikoló elvtárs...
bundi
@verőce21: ja és ha megtennéd hogy ezt elolvasod...
tldr.444.hu/2015/05/07/akik-mar-nem-akarnak-egyetemre-menni-akik-mar-a-kozepiskolat-sem-fejezik-be/
tudom 444 de az adatoj az oecd-től vannak...pl magyar kötelező óraszám 5304 a sorban a legutolsó...
"Az EU és az OECD országok közül az első 10 osztályban (a gyerek 16 éves koráig) Magyarországon a legalacsonyabb, a kötelező, államilag támogatott, minimálisan előírt tanórák száma. Nálunk 10 év alatt 5304 órát oktatják a gyereket, az OECD átlaga 7475 az EU országoké 7209."
vagy...
"az OECD országok 195 tanítási napos átlagos iskolaévéhez képest Magyarországon csak ~180 napot van tanítás; nálunk a napközbeni szünetek is valamivel hosszabbak."
tehát ha az usába nem akarják járatni akkor a magyar rendszerbe még úgy sem erőltetnék az iskoláztatást az ismerősödék...ha jól sejtem...
Mézike
Zsoltárokat és templomi énekeket fognak a gyerekek énekelni?
Nehogy már kimaradjanak az agymosásból. Ha nem jár templomba annak ellenére hogy vasárnap már pláza sincs, akkor a templomot viszik a suliba...
silber13
@Mézike: Fenét kell zsoltárokat énekelni, bár a kottaismeretnek jót tenne. Akkor inkább már gregoriánt!
Mézike
@silber13: Akkor mit fognak énekelni mindennap?
silber13
@Mézike: bőséges a gregorián dallamvilág! Aztán rátérhetnek a többszólamúságra, persze a gatyát felkötve, mert az már keményebb dió!
Mézike
@silber13: Na látod! Pont ezért nem fogják ezt tanítani a gyerekeknek!
Csak az az igazán " keresztény magyar " gyerek aki zsoltárt énekel.
na + nemsokára bevezetik az új magyar himnuszt...
silber13
@Mézike: Nekem csak annyi a bajom ezzel, hogy attól félek, valamilyen őrült " szakember" fog belepofázni a dalokba! Olyan Hoppál féle betegagyúakra gondolok! Meg majd jönnek a pénzért ugyancsak buzgó házi dalszerzők! Abból meg nem sül ki semmi jó!
Mézike
@silber13: Félj csak tőle nyugodtan! Nem zenészeket, szakembereket fognak megkérdezni.
Mer' űk mindent tunnak!
silber13
@Mézike: Miért? Bach legszebb korál lőjátékai voltaképp egy-egy zsoltár bevezető zenéje, de meg nem mondanád, hogy egyházi énekről van szó.
gino
Ennek a csuhásnak vajon miböl tudna a lelkülete profitálni? Már nagyon ráférne!
qxy
A parlamentben meg nem kellene minden napos szoros elszámolás? kinek mennyivel lett több a pénze tegnap óta?
Mézike
@silber13: :-)
Jól van na... izé, nem vitatkozom a zenei "eszemmel" .:-)
F_Viktor
Ó, de örülök, hogy időben kimenekítettem 7 éves gyerekemet az EMMI, Balog és Orbán karmaiból...
Mobil123
@F_Viktor: Nagy szerencséje van a gyermeknek és Nektek is.
kakaósbögre
naszóval akkor körbeállok és kórusban eléneklem a kedvenc nótámat,idézném:éééédesanyám,te jó asszony...
Mézike
@kakaósbögre: Ha te egyedül szépen sorban állsz magaddal , és kórusban énekelsz magaddal ...:-)))))
Akkor te nem kakaóval vagy tele.
Jesszusom! Én gurulok a nevetéstől...:-)))
silber13
@papa.49: a Panzerlied mutatós zene volt az biztos!
justhpeter
Primitív kdnp gumicsont, primitív elővezetésben. Kérem tudomásul venni, a többség erre szavazott.
bencemacska
@silber13: A zsoltár asszociáció nyilván a papminiszter miatt van!-:)))
nemkati
Ma 5 után a Klubrádió Megbeszéljükben valamelyik zseni, Balogh vagy Hoppál azt találta mondani, hogy az óraszámot nem fogják emelni, de az 5 perces szünetkben, vagy a nagyszünetben, ebédidő alatt, vagy valami védett idősávban (ha ezt mondta, de ez nem tudom, mi a fene) lehetne énekelgetni.

Szeretném emlékeztetni azokat a baromarcú fideszeseket, akiknek már alig van emlékük az iskolákról, de beleszólásuk az van az iskolák életébe, hogy van ott egy oktatógárda, akik el tudják dönteni, hogy szükség van-e még egy kórusra, vagy bármire.

Valamint arra különösen szeretném felhívni a figyelmet, hogy sem az 5 perces szüneteknek, sem a nagyszünetnek, pláne az ebédszünetnek nem az a célja, hogy a tanórák között, más elfoglaltság helyett újabb feladatot szabjanak ki a gyerekekre és a tanárokra. Hogy ezek a szünetek pontosan mire valók, arról akár én is szívesen tartok nekik felvilágosító továbbképzést, de bármelyik tanárt, vagy bármelyik diákot is megkérdezhetik, hogy mi szükség van az óraközi és az ebédszünetre.
bencemacska
@nyanya001: És saját maga tetette fel a netre!
nyanya001
@bencemacska: És milyen veres az orra a piától :))
bencemacska
@nemkati: ma, 18:55

Hoppál volt az a főokos!
bencemacska
@nyanya001: Hát nagyon jó reklám! Szvsz. nagyon szereti a páleszt!-:)))
Mobil123
@nemkati: ".. pláne az ebédszünetnek nem az a célja.." - De ha a agyereknek nincs mit ennie akkor legalább az éneklés elveszi a figyelmét a korgó pocakjáról. :-((
nemkati
@Mobil123: 5 percenként elképedek, hogy micsoda balf...okra bízta a birkanép ezt az országot!
Mobil123
@nemkati: Az a baj hogy a birkanépnek ez még tetszik is :-((
nemkati
@kakaósbögre: @Mézike: Van is egy ilyen vicc. :)
A bolond elmegy a fényképészhez, és azt mondja, csináljon róla egy csoportképet.
- Semmi akadálya - mondja a fényképész. - Tessék laza félkörben felállni.
nemkati
@Mobil123: De mi a jófene tetszik ezeknek? Hát rajtuk ugyanúgy csattan az ostor! Érthetetlen.
prielle
@Január: Itt nem arról van szó, hogy legyen-e ének-zene oktatás, persze, hogy legyen, hanem a mindennapos énekórákról, a hirtelen ötletekről, pl. mindennapos testnevelés, de tárgyi feltételeket nem biztosítanak hozzá- tornatermek...Azt hiszik, ha valamelyikük minden koncepció nélkül csippent egyet az oktatáshoz, akkor megreformálták azt! Engem nagyon dühít ez a hozzá nem értő szervezgetések, lásd a KLIK-ben keletkezett problémákat, meg az egész trágyadombot!
Mobil123
@nemkati: Nézd az aki istenit egy valakit az nem veszi észre az egyén hibáit még akkor sem ha már 100-an mondják neki hogy "nyisd ki a szemed" . Hát a birkanépnek is mondhatja már lassan a félvilág hogy a jelen hatalom egy rakás szar és csak a saját zsebét tömi és őket hülyére veszi akkor is istenként tekintenek rájuk.:-(
nemkati
@Mobil123: Na azt nem mondanám, hogy a magyar az micsoda zseniális nép! Egy-egy fehér holló néha akad, de összességében siralmas a felhozatal. És nem is mondanám azt, hogy kizárólag a birkák a hibásak. Sőt! Elsősorban azok a dörzsölt, álságos politikusok a felelősek az ország kifosztásáért és lebutitásáért, akik kihasználják a tudatlan embereket a saját aljas terveikhez.
Mobil123
@nemkati: Mert a birkákat lehet :-) Minden hatalomnak meg volt és meg lesz a maga zsebre játéka , de ami most van , ilyen nyiltan és pofátlanul és még mindig nem fogják fel mi folyik ( a nyomor láttn sem amit hagy maga után a fidesz ) az országban az a nagy baj. És ez így fog maradni nagyon sokáig.
zöldszem
@Mobil123: Az utóbbi 1 évben már arra se nagyon veszik a fáradtságot, hogy hazudjanak valami szépet. Nyíltan, minden következmény nélkül lopnak, csalnak.
Mobil123
@zöldszem: Ne vették a fáradságot előtte sem .
Mobil123
@nemkati: Az emberek nagy része nem akarja , de sajnos belefásultak már mindenbe ill. soknak még van mit féltenie (munkahely, család, lakás stb)
zöldszem
@Mobil123: Nem, nem még nem dolgoztak egy jóízűt, hogy elfáradjanak. De milliárdosok lettek... Rohadékok...
Mobil123
@zöldszem: Nem igen tudsz olyan politikust mondani a parlamentbe aki dolgozott valaha is az életében.
zöldszem
@Mobil123:ma, 19:58 Eddig gondolkodtam, feladom...:)))
Feraj49
Ha ekkora ütemben megy a bevándorlás,hamarosan megoldódik mit kell megtanulni énekelni,és nem az angol lesz a kötelező nyelv tanulás.Bár ne legyen igazam..
Feraj49
@nemkati: ma 18.-re.Akik ezt a baromságot kitalálták,már régen járhattak még csak az iskolák környékére is.Az ötperces szünetekben sok iskolában, a gyerekek járnak egyik tanteremből a másikba,-cipelve a táskáikat-mert máshol vannak pl.a technika órák,vagy a számítógépes órák,de említhetném a tornaórát is ahol még át is kell öltözködni.Az már csepp a tengerben,hogy a tanárnak is fontos az öt perc,mert ekkor veszi magához az órához szükséges eszközöket,állítja be a videót stb.A gyerekek ilyenkor szokták feltenni azt a kérdést,amit a többiek előtt nem akartak megkérdezni,vagy elmondani.Összegezve egy barom aki kitalálta.Üljön vissza az iskolapadba,vagy legalább vegyen rész egy iskolai nyílt napon,hátha szorul valami "okosnak" nem nevezhető fejébe.
Feraj49
Mielőtt valaki kijavítana,hogy az "ötperces szünet" valójában 10 perc,annak elmondom ,miután a gyerek "bedobta " a táskáját a következő tanterembe,ennyi ideje mard a játékra,a WC-re.Igaz ott is énekelhetnének !
Feraj49
@bencemacska: Én felőlem bármit is énekelhet egy "szabad" országban,szabad "szappanozni"!
vitriol
minden nap el lehet énekelni a kormánytagoknak: "hej, te bunkócska"
papa.49
@silber13: A németek ezt nagyon komolyan vették, dicsőség volt abban az egységben szolgálni, hogy értelme volt-e egy zakkant elme baklövéseit végig csinálni, szerintem NEM))))))
Zsoel
Ezt kár erőltetni, a heti egyet is sokallom. Aki tud énekelni, az úgyis énekel magától (persze nem az iskolában, mert ennyi idősen még a jó hangúak számára is "ciki" a többiek előtt énekelni), aki meg nem tud, az nem is fog megtanulni, legalábbis nem az énekórán.
levi
"Énekkaros voltam...amíg rá nem jöttek honnan jön a zaj. "
EGO
Ez most tehetséggondozás vagy felzárkóztatás???
papa.49
@EGO: Egyik se megörült a pacák))))))))))))))
silber13
@Mézike: Új magyar himnuszt emlegetsz?? Tán valamilyen Ákos, vagy UFO Attila féle förmedvényre gondolsz? Na jó esye lenne Hoppál Prtikének is... Maradjon csak a mostani himnusz, a jónép meg tanulja meg rendwesen kiváltképp a karmesterek!! Azokra nagyon is ráférne, mert egy siratóéneket, gyászindulót csinálnak az eredetileg verbunkos ütemű műből.
silber13
@prielle: Ez a vándorköszörűs beteges ötletrohamainak egyike, épp úgy, mint a szegényebb gyerekek Hiltonbéli traktája, vagy a putnoki kisiskolások bőrigáztatása egy valamikori uszoda reményében!
evacica
Jobb lett volna ha maradt volna a kaptafánál, és a templomba énekeltetné a hívőket. Bár ,az a lelkipásztor aki így bele tud mászni a politikába és amilyenbe, arról biztos, hogy nem állíthatom, hogy megfelel a lelkipásztori hívatásnak.Ez a kormány biztos, hogy nem a Krisztusi tanítást követi már ami a szegényeket és az elesetteket illeti! Orbán is elvesztette a visszapillantó tükrét, elfelejtette,hogy honnan jött! Nagy kár, de mindenki fizet bűneiért előbb vagy utóbb!
lópicigáspár
@papa.49: Egy remek film volt, csak a végét egy kicsit elpremizálták amerikai film módon!
papa.49
@lópicigáspár: Igen különösen mikor a tiszti szolga kiakad, az ezredes meg kirugja, aztán meg egyedül indul felfelé a benzinraktárba))))))
silber13
@verőce21: De Balog bácsi egy rohadt szóval nem mondta, hogy ez a danolászás bizony pénzbe kerül. Nem mondom, hogy egy vagyonba, de egy iskolai kórus nehezen lenne meg egy pianinó nélkül. És feltételezem, az iskola rendelkezik egy akármilyen magnóval is!
verőce21
@silber13: Majd kihozzák a szertárból mindkettőt.
Mézike
@silber13: Nem lehetetlen az orbáni kultuszban.
Magukra kreálták a választási törvényeket, az alkotmányt magukra módosították...
zöldszem
@silber13: Egy drága, csúcs szuper zongorát már vett kusza szem Matolcsy.
silber13
@zöldszem: Tén csak nem a Bogányi "csodazongorára" ?Fenntartásaim vannak a hangszerrel kapcsolatban!
verőce21
Régen a kántortanítók egy szál hegedűvel tartották az énekórákat.
zöldszem
@silber13: Semmi sem számít, a lényeg, jó drága legyen.
Abból lehet, félre tenni...vagy is zsebbe tenni...
Ne meg ahogy Balog csuhás énekelt, ahhoz az "álámíníum" kanna is elég kísérőnek.
Falu helyen akad "áláminiumkánna" nem kell pianino. A pianino árával viszont lehet huncutkodni:
silber13
@verőce21: És egy szál hangvillájuk volt...Már akinek!
verőce21
@silber13: (19:28) A hegedűvonóval pedig jól lehetett fegyelmezni...
silber13
@verőce21: Apámnak nem volt hangvillája, A sipja sem, de volt 3 metronomja! Hogy azok mlyen ketyegélst tudtak csinálni!
silber13
@verőce21: Én a karmesteri pálcával kaptam a fenekemre! Anyám kétségbe volt esve, hogy apám agyonver. Én kötelességtudóan orditottam, ha meg elfelejtettem, apu odasúgott: kéretik orditani! Aztán ementünk fagyizni!
kamazuka
Végre egy remek ötlet!
Szeretném javasolni a The Dead Kennedys - Holiday in Cambodia
Című daluk népszerűsítését az iskolákban.
Kell hogy a kis nebulók tiszta látással és tiszta tudattal lépjenek a demokráciának nevezett vesztőhelyen a munka színpadára.
papa.49
@Mirabilis: Nem elbutulás ÍGY SZÜLETETT)))))))))
karma1
@Tibor43: 4.14.10-re: Ha meg utcai zeneszeket kepeznenek ki, akkor hagyjan, nem is keresnek olyan rosszul... De ahhoz valamilyen hangszeres oktatas is kotelezo lenne (zongora, harfa, nagybogo kicsukva)
karma1
@nyanya001: Kapaszkodj meg, Nyanyam Draga, nekunk annak idejen kotelezo volt a neptanc, igaz, en zenei altalanosba jartam. De meg ott sem volt minden nap enekora, csak hetente haromszor.
karma1
@Horizont: En mar tudom, hogy csak azert indul a korai daloktatas - es NEM zeneoktatas, foleg a zeneertest beleertve! -, hogy talaljanak megfelelo korust orban ala, amint a kufircolasra kesz fehervari huszarokrol danallik, kozszerepben...:o))
Feraj49
@qxy: tegnap 17,35-re.Nem is értem ,hogy a parlamentben miért nem vezették be a kötelező reggeli imát ! ? Utána meg mint a kisiskolás koromban, tanultuk kórusban mondva az egyszer-egyet.Ők meg mondhatnák a "TÍZPARANCSOLAT"-ot. Kezdhetnék mindjárt azzal,hogy NE LOPJ.
Csizmás Kond
Az iskolai éneklés és a zeneóra két külön fogalom...
Az éneklést, mármint a közös éneklést (mert az egyéninél szükségeltetik némi fül) nem osztályozzák tehát a kölök arra nem kap jegyet vagy más értékelést esetleg a részvét a fontos.
A zeneoktatásnál meg nem az értékelik, hogy kinek milyen hangképzési tulajdonsága van, mennyire kellemes pacsírtahangon tud trillázni, hanem az általános kottaolvasást meg a zenei jelek, szabályok és rendszerek tudását igyekeznek elsajátíttatni ami egyben bővíti az intelligencia hányadost.
karma1
Na jo, gyerekek, ugorgyunk! Most mar megvan a heti 5 tesiora, 5 kornyika, es hun marad a kotelezo lovaglas? Hat azt man eeefelejtettetek? Es a gyerkocok nyilazas-oktatasarol is volt szo!!! Az hun marad? Hat az a gyerok netuggyon hatrafele nyilazva lohatrul zso'tarokat eneku"ni? Tenyleg, azzal a baromsaggal mi lett?
Csizmás Kond
@karma1: Azt amit te baromságnak nevezel nem a kormány találta ki, hanem az orvosok akik bizonyítottan állítják, hogy a lovaglás, a lovakkal való bánás, a ló és ember viszony még a fogyatékos gyerekeknek is segít a felépülésben. nemcsak az egészségest tanítja meg olyan dolgokra amitől csak értékesebb lehet.
Csizmás Kond
@karma1: ...gondolom már meg is bántad...:)
Bercifiu
Zolika! Írni, olvasni, számolni, mert különben hülye lesz a gyerek, mint te.
bundi
@Csizmás Kond: gondolom az énekóra, a hittan, az erkölcstan a kötelező tesi, a lecsökkentett tanköteles életkor, a tankönyvreform, a visszavágott egyetemi férőhelyek, a gimnáziumok leépítése...tehát az új oktatáspolitika, hozzá fog járulni hogy a magyar gyerekek értelmi szintje ne zuhanjon akkorát az elkövetkezendő pár évben mint az utolsó 5 ben...te is így gondolod?
mert a pisa teszt is mutatja, hogy míg 2009-ben aránylag jó helyen állt az ország az utolsó felmérésen csúnyán leszerepelt...és a következő felmérés még csak most jön...per pillanat ott áll az ország hogy kötelező óraszámban az utolsó helyen áll...és ezen az éneklés nem fog segíteni, csak tovább hígítja a tudás megszerzésére fordítható időt...nem gondolod?
Csizmás Kond
@bundi: ...tudod minden attól függ honnan nézzük, de vegyük sorba...
- énekóra...szerintem az soha senkinek nem ártott ha egy héten egy két órát énekkel tölt egy osztály.
- hittan...nem kötelező tehát ha akar jár hanem nem.
- erkölcstan...ez sem kötelező sőt nem is ártalmas, legalábbis addig amíg erkölcsös ember tanítja.
- tesi...minden gyereknek kötelezően mozozgnia kell, ez pedig a minimális...tehát jó.
- tanköteles életkor...hát kérlek aki 16 év alatt nem tudja elvégezni a kötelező 8 osztályt az járhat bármennyit és el is végezheti azután akkor is egy nagyonbuta semmirekellő marad.
- tankönyvreform...na ez a demokráciában mindig is probléma volt...most is az. Ez szerintem abban áll, hogy a következő reformfelelős megkapja a fizetését...tehát szarügy.
- visszavágott helyek...nem visszavágták hanem szabályozták az ingyenélési lehetőséget. Most is lehet mindenkiből ügyész csak ha nem támogatja az országos ügyvédi kamara akkor fizetnie kell a taníttatást.
- gimnázium...hova annyi gimnáziumot amikor a nyolc osztályt is csak úgy tudja lezárni ha fizet ?
...és ez amit felsoroltál nem oktatáspolitika hanem nézőpont. ...és itt van amit előre írtam, ki honnan nézi onnan látja.
bundi
@Csizmás Kond: ööööö...heti egy két énekóra eddig is volt...nem ezt mondták...olvasd el a cikket...legalább a címét
"Az emberi erőforrások minisztere a sikeres fesztivál után bejelentette, hogy a tárca tervei között szerepel a mindennapos éneklés bevezetése az iskolákban. Balog Zoltán azt mondta, ez nem a tananyag növelését jelentené, mert azt inkább csökkenteni szeretnék, "
ez a hirado.hu-n van, tehát nem ballibsi médi hazudja tele a netet ezzel...
www.hirado.hu/2015/08/03/johet-a-mindennapos-enekles-is-az-iskolakban/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201508
és ugye egy nemzetközileg szabványos felmérésben amikor esik egy ország teljesítménye...vagy zuhan...akkor a "Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere" bejelenti hogy nem emelni akarják ezzel a tananyagot...mert azt inkább csökkenteni akarják...na ez nem semmi...és ezt még ki is akarod magyarázni...
tehát akkor most a miniszter mondja hogy még lejjebb akarják nyomni a színvonalat és ehhez még tapsikolsz is?...
a másik
"- hittan...nem kötelező tehát ha akar jár hanem nem.
- erkölcstan...ez sem kötelező sőt nem is ártalmas, legalábbis addig amíg erkölcsös ember tanítja."
a 2013-as kerettantervben benne van, hogy az egyik legalább kötelező...a másik választható
eduline.hu/kozoktatas/2012/10/11/Kerettantervek_2013_7OY744
"Az első, ötödik és kilencedik évfolyamokon a következő (2013/14-es) tanévtől új, kötelező tantárgyként jelenik meg az erkölcstan, illetve a helyette választható hit- és erkölcstan."
az utolsó pisa teszt 2012-ben volt, és három évenként van...eből az utolsó két évben már a hoffmannrózsa garázdálkodott...és a eredbmények nagyot zuhantak...2009 ben a science 22 helyéről a 32-re esett vissza az ország a mathematics 29-ről 39-re szövegértés 26-ról 30-ra...
en.wikipedia.org/wiki/Programme_for_International_Student_Assessment
és a reformok azóta kerültek bevezetésre igazából...
bundi
@Csizmás Kond: szerinted ezek a reformok javítottak a gyerekek helyzetén, a napi 5-6 óra megmaradt csak kötelezően bekerült napi 1-2 órában a tesi meg a hittan-erkölcstan kombó...valaminek a rovására...és most jön az ének...mi a cél hogy a magyar ismét nagy dalos közmunkásnemzet legyen?
mert ezzel az oktatással mást nem fognak elérni
olvasgasd:
www.ujkatedra.hu/ujkatedra/osszes-cikkunk/tanulas-feltetelei
vagy ezt:
nol.hu/belfold/a_gyerekek_teljesitmenyenek_dramai_romlasa_varhato-1409995
tudom a nol-t nem szereted:
www.hir24.hu/belfold/2013/10/21/a-tanulas-rovasara-mehet-a-kaotikus-tankonyvhelyzet/
hvg.hu/itthon/20130813_tankonyv_kiszallitas_kaosz
2013 ban ez volt
www.borsonline.hu/20140909_elkepeszto_kaosz_uralkodik_a_tankonyveknel
hvg.hu/itthon/20140221_Rendorok_gyujtik_iskolak_tankonyvigenyet
444.hu/2014/08/25/ha-tegnap-60-tankonyv-csomagot-nem-basztunk-el-akkor-egyet-sem/
ez volt 2014
és idén...kíváncsian várom...de már borítékolható hogy a kello nem lesz a helyzet csúcsán...
konyvkultura.kello.hu/konyves-kozelet/2015/01/uj-vezeto
444.hu/2015/06/30/negyedmilliardos-nyeresegbol-140-millios-veszteseget-csinalt-egy-ev-alatt-a-kello/
és visszatérve a régebbiekhez...emlékszem hogy fújtál cicuska a csúnya könyvtárszakosokra...a buta államilag finanszírozott bölcsészekre...
szerinted a hittan tesi énekóra kombó vállalhatóbb?...legalább is most ehhez tapsikolsz mert ehhez kell...
Csizmás Kond
@bundi: ismét azzal kezdeném, hogy minden attól függ honnan nézed és még hozzáteszem azt, hogy az is nagyon meghatározó, hogy mit akarsz látni.
Balognak nem tapsikolok, soha nem állhattam és úgy értékelem, hogy nem miniszternek való...az egy másik dolog hogy épen az.
Ez az oraszámzsonglőrködés pedig minden csak nem oktatáspolitika. Ilyen marhaságok még vannak a világ más országaiban is pl Svédországban ahol egyes iskolákban nincs kötelező tantárgy vagy értékelés csak elbeszélgetnek mindenről és mégis iskolának nevezik sőt dicsérik hogy jobb mint amikor tantárgyakat tanítottak...szerintem ez attól függ mennyire máskéntgondolkodó az aktuális miniszter.
A hittan és erkölcstan...ahogy mondod választható...tehát egyik se kötelező csak nincs lukasóra.
...és hogy honnan látod...szerintem aki valamiért ma pikkel az Orbán kormányra annak bármilyen oktatási politikát alkalmaznának akkor sem tetszene.
...és ez ahogy olvasom az utolsó soraidat nem csak a politikára érvényes látásmód ez nálad te mindet egyként látsz a hozzászólót is ha az nem a te ízlésed szerint szol.
bundi
@Csizmás Kond: nézzük az elejéről...nem tudom oroszlánzsonglőrködés alatt mit értesz...
a gyerekeim jártak oda is...és most az angol rendszerben tanulnak, ezért van összehasonlítási alap...mellesleg feleségem ott is itt is tanár, és velem az eszterházin ismerkedett meg amikor a fizikaszakon voltam...és ha visszanézed nem a módszerrel, hanem az oktatott anyaggal van gondom, a hittan erkölcstan nem választható, hanem kötelező...be is emeltem a kerettanterv szövegét...és az utolső részét ha jobban kibontanád a mondanivalódnak, megköszönném...így nem sok értelme van...csak terelés vagy csak összezavarás...
karma1
@Csizmás Kond: Mi tobb, a lanyom itt is reszt vett olyan programban, amiben testi-lelki serult gyerekeket lovagoltatnak, vagy akik nem tudnak felulni a lora, azokat lo- es kisallatsimogatasra viszik...

De gondolj mar bele, milyen ertelme van a lovaglasnak pl. Budapest VI. vagy V. keruleteben, hogy tudnak ezt kivitelezni, es a nyilazastanitasrol se feledkezz el kozben!
karma1
@Csizmás Kond: Csak meg azt az aprocska kulonbseget vedd figyelembe, hogy itt minden masodik haztartasban van lo, amit nemcsak hobbybol tartanak, ami nem mondhato el Ma.o.-n, ahol Pesten peldaul a Tattersal-t is bezartak jo par eve. Akkor mirol beszelunk?
karma1
@Csizmás Kond: Kiragadtad a "baromsagot" a nyelvi kornyezetebol, igy teljesen megvaltozott a kerdesem! Lecci, klasszikusokat - mint pl. en - csak ertelmesen szidjal, jo? En a lovaglasra es a nyilazasoktatasra gondoltam, mint baromsagokra, es arra, hogy vajon ezzel a ket dologgal mi lett? A mindennapos enekorakra - plane szunetekben, ami embertelenul rovid mar igy is - megadtad a valaszt te magad is, meg en is... Figyelmesebben blogolj, ne lilaba borult fejjel, jo?
Csizmás Kond
@bundi: óraszám..=.óra + szám és nem orosz + lány...
Csizmás Kond
@karma1: ...ha megengeded megpróbálok egy beírás alatt válaszolni...
Ha ott Zélandon van értelme a lovaglásnak ahol a ló betelepített állat akkor itt miért ne lehetne értelme sőt itt még hagyománya is van...?
A nyilazás meg szintén sport aminek ugyanúgy nagy hagyománya van csak azt nem értem, hogy te miért próbálod összekutyulni a kettőt ebben a formában, ugyanis tudtommal ilyenről szó sem volt ebben a programban, ez csak a nagyotmondaniakarók agyszüleménye.
Csizmás Kond
@silber13: ...te mit szoktál tüncolni ...?...:))
silber13
@Csizmás Kond: Nem kérdeztelek, hanyagolj a süket hsavasi dumádddal! Megint ordit rólad a nagy büdös kötekedhetnék! Hanyagolj!
Zsoel
A gyerek hazamegy az iskolából, az apja elkéri az ellenőrzőfüzetét.
- Matematika: egyes?
Durr, egy pofon!
- Biológia: egyes?
Durr, még egy pofon!
- Ének-zene: ötös?
Durr, egy harmadik pofon!
A gyerek felháborodottan tiltakozik:
- De apa, énekből ötöst hoztam, miért kaptam érte pofont?
- Azért, mert két egyes után még volt kedved énekelni!
karma1
@Csizmás Kond: Asszem megint elertunk a "legutoljara es soha tobbet veled" allapotaba, mert megint adod a hulyet, a meg hulyebb kerdeseddel.
Szoval szerinted parhuzam vonhato egy deli szigeti farmercsalad lotartasi- es -hasznalati feltetelei kozott peldaul Budapest, vagy Miskolc belvarosi lakosanak az adottsagai es lehetosegei kozott...

Mikor vagy hajlando felfogni, hogy a kormany kizarolag tereleskent es gumicsontragasra dobja be ezeket a temakat a nepnek - de ha nem, akkor az meg rosszabb, mert ilyen otletekkel csak leleplezi a sajat hulyeseget, hozza nem erteset...

A kotelezo nyilazas oktatasrol pedig megint a KOTELEZOvel van bajom, mert nem mindenkinek van kedve egy olesre is kivaloan alkalmas eszkoz hasznalatat MUSZAJBOL elsajatitani, mint peldaul nekem sem lenne... Annakidejen altalanos iskolas koromban nalunk is kotelezove akartak tenni a kispuskalovest, - kb 2 honapig ment a program - , de a regi atkosban volt annyi eszuk az elvtarsaknak, hogy ami nem megy, azt ne eroltessek,...
A mai otthoni rendszer annyival rosszabb, hogy koromszakadtaig ragaszkodik az altala kitalalt baromsagokhoz meg akkor is, ha az nyilvanvaloan nem kivitelezheto, vagy eppen karos (lasd vasarnapi zarvatartas), de mielott visszakerdeznel, hogy hogy kerul ide a vasarnapi zarvatartas, azt mondom, azert, mert idiotasagaban, karokozasaban pontosan egyenlo az iskolai oktatas szisztematikus lerombolasaval,... Es most pa, en tobbet nem reagalok a hulyesegeidre, mert nincs ertelme!
Csizmás Kond
@silber13: .na mi a baj nagyfiú csaknem léptem a lábujjadra ?...pedig én most nem is tüncöltem...:)))
silber13
@Csizmás Kond: Pakulárokkal nem tárgyalok!
Csizmás Kond
@karma1: Ne fogadkozz kislány mert úgyis mindig megszeged a fogadalmadat...ilyen csalfa vagy te...:)
A lótartás pedig nem a belvárosi szokások közé tartozik de mint látszik ezt te is tudod mert nem a wellingtoni kéjlóvaglókat említed hanem valami mást...
...és te mikor vagy hajlandó megérteni, hogy egyik kormány olyan mint a másik csak van aki mindig a másikra tüsszög ?
...a nyilazás meg tulajdonképpen nyálazás, ugyani ssoha nem volt kötelező sőt soha nem is említették, hogy iskolai program kéne legyen, ezt csak te próbálod elhitetni...mert azért nem hiszem, hogy komolyan gondolod...amúgy szerintem te is elsajátítottad a z új hazád nemzeti sportját a bumerángdobálást mert folyton visszatérsz a képzelt hülyeségeidhez.
Minden rendszer minden kormány ragaszkodik a saját baromságaihoz sőt az volna a furcsa ha nem tenné. Az olyan országok mint a te új hazád meg azért muszáj valamivel liberálisabb politikát folytasson mert a sokszínű tömeget csak így tudja megtartani, ugyanis ott nem a hazaszeretet a domináns hanem mint te is kifejezted a haszon...amit kap az illető mongyuk ingyen...
A reagálásról csak annyit hogy én a régi jó szokásomból fakadóan ezután is reagálni fogok minden hülyeségedre...
Csizmás Kond
@silber13: ja értem...szóval magadban beszélsz a tükör előtt ?...:))..de ha tüncölsz is akkor már bajok lehetnek...:))
karma1
@Csizmás Kond: www.sonline.hu/somogy/kozelet/egyetemi-tantargy-lesz-a-lohatrol-valo-nyilazas-353469

Szoval soha nem is volt errol szo,... Meg jo hogy igazad van, most latom csak, tenyleg!...:o))

Az ujzelandi nemzeti sportok az alabbiak: Rugby = All Blacks , Krikett - Black Caps

A bumerangdobalas az az aboriginek dolga - AUSZTRALIABAN!

Na, mara csak ennyit a muveltsegedrol, menj be a naprol, mert nagy sz@rban leszel, ha meg napszurast is kapsz, meleg van?
Csizmás Kond
@karma1: Így már teljesen érthető...szóval neked ez a hiteles tudósítás ahonnan az ihleteidet meríted...
én meg nagy hülyén végigböngésztem... az egész minisztérium által jóváhagyott oktatási programot...nahát...
és nemzeti sport...szóval még azok is lopottak...pedig a bumeráng sokkal közelebbi lett volna...
karma1
@Csizmás Kond: Csak a netrol szedtem le az infot, mindenki szamara elerheto...Csak arra irtam, hogy ilyenrol nem is volt szo soha sem,...Na, mindegy, teged a fene se akar meggyozni, nyugi, azt irsz, amit akarsz, meg amit a fonokeid diktalnak neked, oszt jonapot...
Csizmás Kond
@karma1: dehát nekem nincsenek is " fonokeim"...én nélkülük is ha akarok tudok dolgozni, ha meg nem akkor lehetnek százan is akkor sem fogok...nálam ez így megy.
rbela
Énekóra, "ez lényeges és fontos" szerintem . A többi lényegtelen.
bundi
@Csizmás Kond: oké...ezzel mit is akartál?
"óraszám..=.óra + szám és nem orosz + lány..."
nem tudom neked mi közöd az oktatáshoz...ha jól sejtem semmi...
a feleségem tanár volt ott is itt is...
én fizikát végeztem az eszterházin... tudom te überfasza vagy mindenből...de áruld el te az idei tananyag amiben pluszként jelent meg az erkölcstan a mindennapos tesi...miért fogja szerinted javítani a szövegértést a természettudományokat vagy a matekot...és ettől szerinted jobbak lesznek az idei pisa felmérés adatai?
Csizmás Kond
@bundi: na és mivel a nejed tanár volt neked nagyobb közözd van az oktatáshoz mint másnak ?...:)
...és überfasza az aki folyton dicsekszik valamivel..hogy mit végzett ő meg a kedves családja...na azok az überfaszák mert itt soha senkit nem érdekelt az, és szerintem mindenki végzett valami iskolát és tanult hogy meg tudjon élni.
...na mit tudnék újat mondani egy teljes intellektuel körből származó fizikusnak ?...
Amúgy soha nem mondtam hogy jó az oktatáspolitika de azt igen hogy nem jó. Most is csak azt írtam, hogy nem árt.
agnes200
Honnan van ennyi zseni a kormány "szakemberei" között!

Nekem már az erkölcstan is sok volt, meg a heti 5 tornaóra. Lépcsőházban, mert a tornateremben nem az elsősök tornáznak, az én gyerekem meg elsős volt idén. Szegénynek minden nap 6 órája volt, pénteken volt csak 5. Délután 2-kor ebédeltek minden nap. Mert az erkölcstan is fontos, a napi tesi is fontos, az ének is fontos. És akkor most várom, hogy bevezessék a kötelező sakkot, a kötelező pénzügyi ismereteket, a kötelező politikai népnevelést, a kötelező alkotmányos ismereteket.
Biztos attól fejlődnek testileg-lelkileg, ha minden szarért ott ülnek a padban az iskolában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.