A teljes magyar lakosság arcképének nyilvántartását és profilozását tervezi a kormány. Az adatbázis a hivatalos, okmányirodákban rögzített igazolványképekből épülne és gyakorlatilag bármelyik állami szerv hozzáférhetne, amelynek rendészeti jogosítványa van – írta meg a napi.hu.

A lap a kormány.hu-n vette észre, mit terjesztett elő a Belügyminisztérium. Az adatbázis elvben olyan technikai megoldásokkal épülne ki, amelyek réven nem alakulna ki egy személyi mappa minden polgáról, vagyis az arcképen kívül más természetes azonosítót – nevet, lakcímet – nem, csak egy kapcsolati kódot tárolnának. De természetesen szükség esetén ezek az adatok is hozzáférhetők lennének.

A Belügyminisztérium a törvény szükségességét többek közt a bűncselekmények megelőzésével, illetve felderítésével indokolja, de példának hozzák a személyvédelmet és a titkosszolgálatok titkos adatszerző tevékenységét is.

Emellett a törvény azt is megengedné, hogy a hatóságok egyszerre akár több tízezer polgár mobiltelefon- és internetforgalmát online ellenőrizzék, lehallgassák. Például az egymillió előfizetővel rendelkező szolgáltatóknak olyan csatlakozási pontot kellene kialakítani, amely lehetővé teszi az előfizetők 0,1 százalékának online lehallgatását, követését, ami minimum 3000 ember jelent. Igaz, a parlamenti szakbizottságban elhangzott beszámolók szerint a lehallgatások javát végző szakszolgálat komoly technikai kihívásokkal küzd – tette hozzá az újság.

A törvénytervezettel kapcsolatos társadalmi vitára mindössze 5 napot adott a belügy, tehát szeptember 1-jéig lehet véleményezni a javaslatot.

152 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyuszicsibe
Vityának küldöm ezt a Bikini- számot, és üzenem mellé, hogy nnna ezt kopizzad !!
"... mielőtt vééégleg elmegyek,
kapsz egy képet rólam;
ha hiányzom,ezt mindig nézheted,
szét is tépheted..."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
hajrá...isten hozott az európai észak koreában...
Nyuszicsibe
Vityának küldöm ezt a Bikini- számot, és üzenem mellé, hogy nnna ezt kopizzad !!
"... mielőtt vééégleg elmegyek,
kapsz egy képet rólam;
ha hiányzom,ezt mindig nézheted,
szét is tépheted..."
Freewolf
Nagyon jó ötlet lenne, ha nem a leigázóink használnák ezt a saját, magyarellenes céljaikra!
dodo571031
Ez a számítógépes arcfelismerő program már régóta létezik csak most az újságíronak más éppen nem jutott eszébe de azért valamit írni akart!!
nyanya001
Ez a sodrófás megfelel ? :)))))))))))))))
F_Viktor
Első lépés a XXI. századi jobbágyság legalizálásához.
Áldom az eszem, hogy még időben kimenekítettem családomat a fertőből, a leendő középkori állapotú Magyarországról...
eszegfu
@F_Viktor: Igazad van, ha megtehetted... de azt gondolom nem mindig ész kérdése ez, hanem bizony olyanok a körülményeink (pl. idős hozzátartozó), hogy nem tudunk lépni.
eszegfu
@dodo571031: Az lehet, hogy a program már létezik, de ennek felhasználására most tett javaslatot a Belügyminisztérium...véleményezési határidő ez év szept.1. ...nem? A cikkben ezt olvastam.
eszegfu
@nyanya001: 12:46 Nekem megfelelne, de attól tartok, hogy ez "fegyvernek látszó tárgy"-nak minősül... ugyhogy elég gázós-rázós.
eszegfu
@Freewolf: Pontosabban, szerinted ki legyen ennek az ötletnek a "felhasználója"? Valahogy nem igazodtam ki a hsz-den...
karma1
Hulyek, hat hova tettetek azokat a gyonyoru arckepeimet, amiket mindig masodpeldanyban mellekeltem a szemelyazonossagi igazolvanykerelmemhez, he?

Most vajon miert dobtatok be ezt az al-gumicsontot? Hogy a belugyet mas aspektusbol emlegessek most a nepek?
bretagne
Nem lehetne, hogy valami jó dolgon törnék a fejüket??? Ne az embereket tartsák nyilván.
Csak erre van eszük???
karma1
Na, ha arra kotelezik majd a nepeket, hogy csak az XY tarsasagnal keszitett fotokat fogadjak el hitelesnek, akkor megszuletett a FOTO-MUTYI!!! Mert egy db kep eloallitasa ma fillerekbe kerul, de ha kotelezik a nepeket, hogy csinaltassanak egyszerre 6-ot, es ebbol 2-t kell leadni (mondjuk), akkor az tuti, hogy a 4 kep arat valaki zsebben landoltatja,...

(Megjegyzem a regi igazolvanykepeknek is volt hivatalos minositese, szemelyi igazolvanykep ne'ven...)
F_Viktor
@eszegfu: MOST MÉG minden megoldható egy magyarnak az EU-n belül, de nem marad ez így sokáig. Itt az adófizetők körében nagyon kiverte a biztosítékot a magyarok viselkedése, s már a magyar állampolgárok felelőssége is szóba került a 72 halott menekült miatt.
Tegnap délután óta a rádiók betelefonálós műsoraiban egyre többen firtatják a magyarországi korrupciókat.
verum
Azért azt megnézem, hogy pl. a hajléktalanokat hogy fogják fényképezni és nyilvántartani. A külföldön dolgozókat hazahívják majd fényképezgetni, vagy jó lesz tőlük mondjuk egy gyerekkori kép is?
verum
@F_Viktor: - én meg átkozom az eszed, mert nagy bajban hagytad itt a hazádat.
Nem szeretnék a családtagod sem lenni!
Levendula
Szerintem már megvan nekik a személyigazolvány képünk.
Sőt, akit meggyanúsítanak a nyomozóik, azokról is készülnek képek.
Pláne, ha nem bizonyosodik be a gyanú, akkor sem törlik ezeket a képeket a nyilvántartóból.
Ugye???
prielle
Magyarország, szeretlek! Jól teljesítünk, a reformok működnek, a munkanélküliség csökken, minden magyar kettőszázvalahányezerrel vagyonosodott...mondja a kormány szócsöve, mi meg azt mondjuk, nekünk a fényképetek sem kell, mert anélkül is tudjuk, hogy hol vannak a bűnözők!
eszegfu
@F_Viktor: Elfogadom a véleményedet. Én változatlanul azt mondom nem mindenki számára megoldható, hogy elmenjen itthonról, még akkor sem, ha a lehetőség "most még" adott.
mtsl
A Q anyátok, kibaszott Nagy-testvérek!
Az enyémet nem kapjátok meg!
Megölök mindenkit, aki megpróbálja elvenni tőlem az enyémet!
nyanya001
@eszegfu: Ez csak simán egy fa testápoló :))
eszegfu
@karma1: 13:19 Abban igazad van, hogy régen a sz.ig.-hoz több fényképet kellett leadni. Ma viszont számitógépes grafika (fekete-fehér) helyettesiti a fotót, ez van a plasztik kártyán is. Vagyis azon nem látszanak a szem, haj szinei. Lehet, hogy ezért kellenek a fotók...
eszegfu
@mtsl: Most a fotóról beszélsz? Itt arról szól a cikk, nem a magántulajdonról, amit meg kellene védened.
karma1
@eszegfu: Itt csinalnak egy rendes papirkepet Rolad, (persze digitalis geppel), es arrol csinalnak egy digitalis masolatot.
Ez van a jogositvanyunkban es az utlevelunkben is. (Szemelyi igazolvany itt nincs, mindenhol a jogsiddal vagy az utleveleddel, vagy a fenykepes kreditkartyaddal igazolod magad).
eszegfu
@nyanya001: Nem egészen... ez egy titkos fegyver lehet, mert alkalmazása esetén a bőr kaméleonos tulajdonságokat vesz fel... piros, meggy, lila, fekete, majd sárga szinre változik.
eszegfu
@karma1: Akkor ebben M.o. jobban teljesit! Bi-bi-bi, nálunk számitógépes grafikai kép van, nem a hagyományos fotó.:)))
verum
@F_Viktor: - szomorú, hogy nem országon belül vannak firtatva a korrupciók! Mindig másra várunk, hogy megoldják a gondjainkat?
karma1
@nyanya001: 13.45-re: Na de a nyele a kezedben van Dragam, es ha Te ugy gondolod, akkor Te azt el is fogod sutni!!!...:o))
karma1
@eszegfu: Bi,bi,biiii, nem teljesit jobban, csak egy sz@rabb rendszert hasznal, bibibiiiiiii!...:o)))))
nyanya001
@karma1: El bizony, még a kapanyél is elsül, ha Isten is úgy akarja :))
mtsl
@eszegfu: Ez egy jó kérdés volt, ezért válaszolok rá.
A magyar ellenzék sehol sincs, és teljesen lebénult.
Nem beszélek szépen, két okból:
Q sokat iszok.
Próbálom feléleszteni a tüzet, az ellenállást az emberekben.

Che Guevara lájt vagyok.

Igazából országotféltő ember vagyok, mivel látom, hogy a teljes pusztulás felé haladunk.
volvós
@verum: 13:28

Te meg nem szoktál ennyire besárgulni az irigységtöl..
F_Viktor nagyon jól tudta, mikor KELL itthagyni ezt
a középkor felé vezetett országot !!!
Jaaa, hogy Te ezt nem teheted meg ???
Legyen ez a Te problémád !!
dr. prédikátor
A fenykép mellé a DNS-t is tárolni fogják mindenkitől ???
verum
@volvós: - bizony megtehettem volna kétszer is, de nem tettem. Mert valakinek, valakiknek maradni is kell, hogy legyen még meg az ország.
Lehet érte cikizni, gúnyolni, lekezelni - de aki bajban hagyja szeretteit, azt én nem sokra becsülöm.
karma1
@dr. prédikátor: Megint pisilni kell???
volvós
@verum: 14:00

Bocsika, de én nem akartalak cikizni, de az írásodból ez derült ki..
Nekem jónak írod, hogy ez az ország...de amikor Te sem
fogod bírni a Zorbán diktatura népnyúzó intézkedéseit,
lehet hogy késö lesz, lezárják ELÖLED (is) a meneküési
útvonalat ugyanolyan drótkerítéssel...mégegyszer bocsi,
nem akartalak bántani !!!
karma1
@dr. prédikátor: Elvegre az is egy DNS minta...:o))))
eszegfu
@mtsl: Az ellenzékkel kapcsolatos véleményeddel egyet kell értenem! A csunya beszéddel viszont nem értek egyet, főleg az indokaival... Az, hogy sokat iszol, vélelmezem a Te döntésed, és ha tetszik, ha nem, ez bizony feloldja az ember gátlásait és az közel sem biztos: pozitiv irányban. (Mindezeknek ellentmond, hogy a helyesirásodban nincs hiba, amire nekem nincs magyarázatom, csak annyi... lehet, hogy füllentesz a sok itallal.) Azt is tisztességes szándékodnak tartom, hogy "próbálod feléleszteni a tüzet, az ellenállást az emberekben", csak éppen ez nem biztos, hogy sikerül a csunya beszéddel. Vagyis ténylegesen sikerül is, de ez mind csupán a személyednek szóló "ellenállás", nem pedig az "országféltő" ellenállásra buzditó hozzászólás, tehát nem tudunk melléd állni... akárhogyan is érzem: igazad van bizonyos dolgokban. Megtehetnéd ezt mondjuk érvekkel, számokkal, akár humorral, kigunyolva... ez már sokkal érdekesebb és figyelemre méltóbb lenne! Nem áll szándékomban megbántani, de nekem akkor is ez a véleményem, ami természetesen nem biztos, hogy megegyezik másokéval, vagy a Tieddel.
verum
@volvós: - én már most sem csípem azt, ami van. Lehet, hogy egyszer életem mentése miatt menekülnöm kell, de addig inkább itthon küszködöm és a meglevő kis környezetemben igyekszem másfajta légkört kialakítani, mint amit a kormány teremt.
Éltem én vasfüggöny mögött is és sok mindent megéltem. De hiszem és tudom, hogy változást és jobbítást csakis azok hozhatnak ennek az országnak, akik itt élnek és küzdenek.
Én sem akarok senkit bántani, csak a véleményemet írom.
eszegfu
@verum: Én is ott érzem ennek a lényegét, hogy "aki bajban hagyja szeretteit".
eszegfu
@karma1: 14:07 Nem, szerintem most a "nagy" dolog következik.
verum
@eszegfu: - igen, én is így gondolom. Mert ha bárki egy jóléti országból telepedik máshová, mondjuk házasságkötés, vagy valami más, pl. hivatás miatt, az egy dolog.
De a bajban ott hagyni, aztán lekezelni az ottmaradottakat - ezt nem veszi be a gyomrom.
volvós
@verum: 14:13

Még csak annyit az elözökhöz:
F_Viktor nem hagyta itt a családját, hanem vitte magával,
és elintézte nekik a normális megélhetést, iskoláztatást,
a családot egybetartotta...Ez megbecsülendö !!!
Valóban, vannak akik nem vágynak nyugatra, azok, akik
a husosfazék mellett a töküket vakargatják havi milliókért ...
Azok viszont eltartják a családjukat, ebben a diktaturában !!
verum
@eszegfu: - és ezt ugyanúgy értem a nagy mostani menekültáradatra is. Aki tényleg háború, a népirtás, a borzalmak elől menti az életét, az egy dolog, minden bizonnyal én is menekülnék máshova.
De kötve hiszem, hogy aki a jobb élet miatt jön, az simán alkalmazkodni fog az európai kultúrához, szokásokhoz. Annak inkább tényleg a hazájában kellene változásokért küszködni.
verum
@volvós: - én vágynék nyugatra, a nyugati életre, itt nem vagyok nemhogy húsosfazék, de üres törött tál mellett sem. De itthon szeretnék élhető életet.
Minden családtagot, meg barátot nem lehet vinni.
Szerintem sokkal inkább az megbecsülendő, aki minden nehézség ellenére itthon küszködik a jobb körülmények, mégpedig tisztességesen elért jobb körülmények eléréséért.
Az én mércém legalábbis eszerint alakult.
verum
@volvós: - még valami. Nem azt mondom, hogy ne menjen, aki akar. De ha elkezd lekezelő lenni, meg hogy neki mennyivel több esze van -- akkor bizony ráhúzom a vizes lepedőt, hogy jobb ha inkább hallgat és csöndben élvezi ahol és amije van.
volvós
A cikkhez ::
Régen ( az 50-es években ) a Rákosi kép volt az óvodában a falon
Ha most sintérsanyibá képe lóg, a gyerekek megállnak a fejlödésben !!
volvós
@verum: ez a mondatod hasonlit a lézerjaniéra:
- Mindenki annyit is ér amennyije van !!! PLÀGIUM :-)))))))
Nálam a pont. Szép napot !
mtsl
Ölni kell ahhoz, hogy élhessünk.
A főgeci aberrált politikusaink nem hagytak más esélyt nekünk.
Öld meg mind, Isten majd szétválogatja.
verum
@volvós: minden rendes magyar illiberális honfitársnak
orbán-szobrocska van az ágya mellett:
nepszava.com/files/2014/04/orban-mellszobor-qpr.jpg

és ilyen kép a falán:
www.blikk.hu/data/cikk/2/33/9/11/cikk_2330911/2_o_tallai1-FACEBOOKXL.jpg
F_Viktor
@verum: Írod:
"én meg átkozom az eszed, mert nagy bajban hagytad itt a hazádat."

Tavaly áprilisig több nyilvános fórumon próbáltam felnyitni a Zemberek szemét, hogy nagyon nehéz helyzetbe vezeti az országot Orbán, valamint a Magyarországon eddig soha nem tapasztalt korrupcióval a magyar embereket lopják meg.
O'szt megszületett az újabb 2/3!

Amire büszke vagyok, hogy tavaly decemberben civilként harmadmagammal olyannyira legelőször vettük észre a menekült-kérdést, hogy a megkeresett hatóságok letagadták, hogy naponta 300-400-an érkeznek az országba. Januárban mi voltuk az elsők akik adományokat, ruhaneműket, takarókat gyűjtöttünk számukra. Hatásunkra alakult meg először Szegeden, majd az ő hatásukra az ország számos pontján a menekülteket segítő civilek mozgalmak.
Tudom, hogy Szeged baloldali város, de büszke vagyok, mikor ilyeneket hallok:
Botka László utasította az önkormányzati cégeket, hogy többféle eszközzel támogassák az átutazó menekülteket segítő civileket, és segítsenek a közterület tisztán tartásában is!

Tehát lehet, hogy "nagy bajban hagytam itt hazámat", de tőlem ennyi tellett. S mivel már most látszik - ha az EU továbbra sem lép fel keményen Orbánnal szemben -, hogy 2018-ban is EU ellenes, antidemokratikus, emberséget nem ismerő, korrupcióra hajlamos kormány kerül hatalomra, szándékomban sincs visszaköltözni Magyarországra.

Írod:
"Nem szeretnék a családtagod sem lenni!"

Anyósom, apósom már nem él, húgom évek óta Lengyelországban irányítja családi cégünket, szüleim majdnem költözésre készek, így szerintem okafogyott amit írtál :-)
eszegfu
@verum: Én még az sem zárnám ki, hogy nem a jobb élet reményében pakolja fel a családját... de ettől függetlenül azt gondolom -- ezt már többször itt is leirtam -- otthon kellene valahogy rendet tenni, élhetőbb országot teremteniük, akár EU-s, de akár amerikai segitséggel is... mégis az a szülőföldjük, akárhogyan is sikerül nekik bárhol a világon alkalmazkodniuk, azért az mégsem az igazi. Azt is természetesnek tartom, ha egy magyar ember kitelepül más országba, mert csak ott tudja családjának a "normális" megélhetést biztositani... ő igy látja jónak.
verum
@F_Viktor: -
"Tehát lehet, hogy "nagy bajban hagytam itt hazámat", de tőlem ennyi tellett. "
Igen, ebben egyetértünk és részemről itt a pózna vége.
verum
@eszegfu: - ismétlem, tegye, ahogy jónak látja.
De akkor ne cikizze, ne kezelje le az itthon maradottakat felsőbbrendűsége tudatában, mert aki marad az is így látja jónak és nem mind gyengeelméjű, vagy csaló.
karma1
@verum: 14.17-re: Kedves verum, SENKI sem kezeli a hazajat, azt hiszem, Te ebben most nagyon felreertettel bennunket (F_Viktort, volvost, soljankat, yoda69-et, bundit es meg egy csomo embert, koztuk jomagamat is!

Tiszteljuk, becsuljuk, akik otthon vannak, es otthon probalnak meg VALAMIT csinalni...Mi csak maskepp latunk sok mindent, mert nekunk MAS ralatasunk van dolgokra, es amiert mi TELJESEN MAS korulmenyek kozott, demokraciaban - nem illiberalisban, es nem unortodoxiaban - elunk, es mi azt latjuk, hogy lehetne mas is otthon az elet, es NEM a kisembereken mulna, mert ok dolgoznanak szorgalmasan, mint eddig minden rendszerben.
Mi csak azt latjuk, hogy egy manias milyen modon teszi tonkre fokozatosan az orszagot, hogyan veri szet az oktatast, az egeszsegugyet, hogyan szol bele muveszetbe, milyen latvanyos modonn lopja ki az adofizetok zsebebol a penzt - ez NEM leszolas, NEM cikizes...
Kerlek, ne vedd ezt a Teged ero atrocitasnak, mert mi egyaltalan nem vagyunk olyanok,... Az az egymillio ember NEM joszantabol tantorgott ki, es vitte a csaladjat is egy jobb elet fele, - ha ezek a kivandoroltak nem lennenek, es nem kuldenek haza a penzuket a hatramaradottaknak, akkor az orszag mar regen lehuzhatta volna a rolot gazdasagilag...

Igy pedig mindenki teszi a dolgat, amig lehet...
verum
@volvós: - nem tudom melyik mondatomra utaltál.
De az én véleményem szerint mindenki annyit ér, amennyi emberség, hit van benne.
A pont nálam - és neked is jó napot!
verum
@karma1: - nézd, ha valaki áldja az eszét, amiért kiment, akkor mi a véleménye azoknak az eszéről, akik maradtak?
Várom a válaszod!
F_Viktor
@verum: Írod:
"Mindig másra várunk, hogy megoldják a gondjainkat?"

Az EU eddig csak az Orbán maffia gondjait oldotta meg pénzzel.
A Zemberek problémáit nem fogja megoldani más, mert az EU-s, kohéziós FELZÁRKÓZTATÁSRA (mármint, hogy a magyar polgárok életszínvonala, az ország gazdasága, stb.) kapott ezermilliárdokból Orbánnak lenne a feladata.
Viszont ha megelégelik az EU kormányfői (adózó állampolgárai!) a korrupciót, akkor bizony az Orbán maffia mindent közvetlen a Zemberek zsebéből fogják kilopni a zsét.
verum
@F_Viktor: - ebben egyetértünk. Az ország valód gondjait nem fogja más megoldani, csak mi. Csak mi, akik itt élünk. Vagy ha nem sikerül, (mert egyre kevesebben vagyunk) mi fogunk szenvedni, mi, akik itt maradtunk.
Ennyi.
mtsl
Tényleg nem veszitek észre, hogy csúnya beszédem ellenére nem törölnek, nem tiltanak ki?
Vajon miért?
Mert igazam van?...
Mert orbán egy geci, aki képes tönkretenni egy egész országot, hogy királykodhasson- a szellemi torzalék!?

Meg fogom ölni orbánt, és ezzel egy egész országot felszabadítok a diktatúra alól!

Megölni orbánt...
karma1
@verum: Tudod, mi ugy ertettuk, hogy a mi elethelyzetunk szerint a legjobbkor leptunk ki a lehetosegeinknek megfeleloen, es en is aldom az eszem a sajat- es a lanyom sorsanak intezeseben... DE: Ez egyaltalan nem jelenti azt, hogy en BARKIT is azert leneznek, mert otthon maradt, es kuzd a napi problemakkal, nehezsegekkel, mint muslinca a viharban.
Magamat kophetnem szembe, ha BARKIT masodrangukent kezelnek az otthonmaradasa miatt!!! Nem ezt tanultam, nem ezt tanitottam a gyerekemnek!

Es hidd el, en innen, kulfoldrol probalok meg segiteni az otthoniakon eromnek es lehetsegeimnek megfeleloen olyanokon, akiken a kormany nem AKAR (tudna, de NEM AKAR), es a kornyezetuk is elutasito veluk szemben.

Azert, mert nem dicsekszem azzal, hogy mit gyujtunk itthon (Ujzelandon) a voroskeresztnek, meg egyeni segelykent mit kuldunk haza, az azert meg mukodik!

Szoval egy kicsit ugy erzem, hogy aki eljott, az sosem fogja tudni elszakitani a szalakat - nem is szabad!- de maskepp segithet az otthonmaradottakon...

Neked most legyen szep napod, nekem meg jo ejszakam, mert mar hajnali egy ora van, szombat...:o(((
verum
@karma1: - nézd, kell az itthon maradottaknak pénz, ez nem vitás.
De ennél nagyságrendekkel jobban kellene az ész, az értelem, a szakértelem, az, hogy küszködjünk a sok rossz intézkedés ellen, hogy legyen ellenállás, ellenvélemény, ellenzék.
A pénzzel, amit küldesz csak hozzásegíted az itthon maradottakat ahhoz, hogy megszokják a mostani rosszat.
Ne hidd, hogy nekem és a családom élethelyzetének nem tenne jobbat a kitelepülés! Én is vágynék emberi körülmények közé és arra, hogy egymás tisztelete gyakoribb legyen, mint a semmibe vevés.
De itthon szeretném elérni, itthon szeretném szembesíteni hibáikkal, bűneikkel azokat, akik semmibe veszik azt, akinek nincs semmije és aki esze, szakértelme nélkül hirtelen milliárdos, vagy annak kiszolgálója lesz.
F_Viktor
@verum: Írod:
"Mert valakinek, valakiknek maradni is kell, hogy legyen még meg az ország."

Értelmetlennek tartom, szélmalomharc, míg ennyi a birka az országban.

Írod:
"...aki bajban hagyja szeretteit, azt én nem sokra becsülöm."

Személy szerint én a szeretteim, a családom érdekében költöztem el!
F_Viktor
@verum: Írod:
"Szerintem sokkal inkább az megbecsülendő, aki minden nehézség ellenére itthon küszködik a jobb körülmények, mégpedig tisztességesen elért jobb körülmények eléréséért.
Az én mércém legalábbis eszerint alakult."

Nem gondolod komolyan, hogy majd az EU oltalma nélkül bárki is kritizálhatja majd a rezsimet? Amíg EU tag Magyarország, addig ha nehezen is, de fent kell tartaniuk a demokrácia látszatát, addig azokon a fórumokon amit még nem vásároltak fel a maffia-családtagok ott járathatjuk a szánkat, de amint:
a) az EU elzárja a pénzcsapot Orbán elől, az azonnal kilép az EU-ból,
b) az EU alapjogainak megsértése miatt kipaterolják az országot az EU-ból,
azután már nincs duma, ahogyan a középkorban sem volt.
Mint feljebb írtam, jön a jobbágysors, a határok lezárása (mert ugyebár milyen az olyan diktatúra ahol nincs kit elnyomni, kizsákmányolni?), amihez az alapokat szép sutyiban már meg is teremtették!
bakegya
@mtsl: eredeti gondolatok-egyet kell értenem mert egyébként ez a sintér banda nyír ki minden rájuk szaró magyart is.
ipan54
Az okostelefonok révén ezeket már régen megtehetik szerintem ! Meg még mi a jófrancot nem találnak ki ! A bünügyeket derítenék fel ilyen intenzitással (
wagabund
aszongya: tervezi a kormány...jó duma...ez már régóta megvan, csak nem kötik az orrunkra...
tiszta amerika..

mint az itt olvasó társak valamennyien tudják, saccperkábé húsz éve rögzítik, tárolják az összes telefonbeszélgetéseinket...hogy hol?aki nem tudja, annak úgyis mindegy, aki tudja, az meg nem fogja itt írogatni...
csak egyszerű összeesküvéselmélet: az egyik szolgáltató rögzíti az ügyintézővel folytatott beszélgetést..namost ez nem a vita elkerülése mitt van, hanem egyszerűen hangazonosítás..
aki most tiltakozásul valami csúnyát mutat a laptopját olvasván, annak felhívnám a becses figyelmét, hogy az állampolgárokról az adatgyűjtés mindenre kiterjed..
...nekem nincs takargatni valóm, de ezt a megfelelő szervek nem tudják...ezért biztos ami ziher, én is bennevagyok a pakliban..egészségükre.
bizony kedves szabadságra vágyó polgártársak...biztonságunk érdekében sok szokatlant kell elviselnünk...
aztán ez az egész vagy így van, vagy nem..

(meglepődött a világ, amikor megtudtuk/ták, hogy még a tízezer méter magasságban szálló utasszállító gépeket is lehallgatja egy akkor félelmetes technikájáról ismert cég)

úgyhogy ne szidjunk senkit...úgyis megcsinálják, ha tetszik, ha nem...ez olyan, mint a netadó. nagyon megható volt az a tüntetés, ami meghátrálásra kényszerítette a kormányt...
hihihi...mi meg beszoptuk...

jóreggelt kívánok.
JAJMÁR
Amíg azon megy a vita, hogy ki az "okosabb", aki itthon maradt, vagy aki nem, fölösleges bármilyen változásban reménykedni, Amíg "el lehet futni" a problémák és a megoldások elől, addig nem is lesz megoldás. De, ha mindenki elfut, akkor se! Teljesen mindegy, hogy külföldön vagy itthon élő magyar vagy-e, de ha érdekel a hazád sorsa, akkor döntési helyzetben szavazni kellene!
Az a szöveg, hogy elment az ország esze, - igaz átvitt értelemben - de amúgy nem, mert még pl. én is itt vagyok, és a családom is. Nagyon örülök, hogy a Verum is. Én nehezen adom fel, és nem látom be, miért kellene nekem idegen országban élnem, csak azért, mert harácsolók kerültek hatalomra? Mások meg nem így gondolják, nincs ezzel semmi probléma. DE, DÖNTÉSI HELYZETBEN, SZAVAZNI KELL, HA ÉRDEKEL A HAZÁD SORSA, még a világ másik végéből is.
verum
@F_Viktor: - bárki nem kritizálhatja a rezsimet, csak aki meri vállalni a kockázatot.
Mégpedig itthonról. Az egyre kevesebb értelmiségi létszámmal.
F_Viktor
@verum: Írod:
"nézd, ha valaki áldja az eszét, amiért kiment, akkor mi a véleménye azoknak az eszéről, akik maradtak?"

Miért nem tőlem kérdezed?

Ha a hozzászólásaimat el szoktad olvasni, akkor egyértelműnek kellene lennie, hogy birkázásaim nem annak az 1,3 millió embernek szól, akik tavaly áprilisban a kormányváltásra, az EU-tagságunkra, a demokráciára voksolt!
verum
@F_Viktor: - én tavaly áprilisban kormányváltásra szavaztam, meg Eu tagságra és demokráciára.
Toby
Figyeld a néphülyítési mesét !

Az előterjesztés arról szól, ami már ma is működik, azonban a szakszolgálatok valóban nincsenek felkészulve sem létszámban, sem technikában. Az informatikai figyelés csak betáplált szavakra, mondatokra, vagy mondatrészekre harap rá, de hagfelismerésre is képes. Azonban ezeket ki kell elemezni, értékelni és ehhez nincs meg a létszám !
Most, hogy leírom "Al-Kaida" máris ráharapott valahol egy szolgálati pc, vagy a jenki NSA !
Azonban ennek szövegkörnyezetét elemezni kell, amire a pc nem képes, vagy rögzít minden leírt mondatott, ami a szó előtt és után következett. Ezt egy terjedelmes anyag esetében kell elképzelni, amelyet végig is kell olvasni.
Hamarosan eljutunk ismét a házmesterséghez, amikor a házmester kötelező jelleggel jelentett minden lakóról, az érkezőkről, távozókról, ki kivel haverkodik, ki, mikor érkezik és távozik...stb.
Fosik a hatalom mindenkitől és mindentől, csak nincs annyi embere, hogy számára megnyugtató módon figyeltessen mindenkit, aki nem tetszik.
Bizonyos polgárőr csoportokat ( az echte megbízhatókat ! )már bevonták a megfigyelésekbe, követésekbe, ezek a csoportocskák irodákat, helyiségeket bocsátanak rendelkezésre a megfigyelésekhez.
Az sem véletlen, hogy kikerült a btk-ból a levéltititok és a távközlési titok megsértésének törvényi tényállása, így szabadon lehet a telefonforgalmat bárkinek lehallgatnia, aki rendelkezik a szükséges technikai eszközökkel - büntetlenül ! Ezért is alkalmaz a hatalom magánnyomozókat a megfigyelésekre, követésekre, és vissza is tértünk, hogy nincs elég erő eszköz a politikai ellenlábasok megfigyelésére, zaklatására amúgy "szolgálatilag" !

Mottó: "Nem mese ez, gyermek ! "
F_Viktor
@verum: Írod:
"Én is vágynék emberi körülmények közé és arra, hogy egymás tisztelete gyakoribb legyen, mint a semmibe vevés."

Ne hidd, hogy nem tisztellek ezért (elolvasom írásaidat, tudom hogyan gondolkodsz), de neked a gyerekeid már felnőttek, az enyém viszont 7 éves, ezért nagyobb felelősséggel tartozok a jövőéért.
verum
@F_Viktor: - nézd, ebben a témában én elég keményen és sarkosan tudok csak fogalmazni, bár nem akarok senkit megbántani. Azonban a véleményem egyértelmű.
A gyerekednek azt tanítod, hogy álljon odébb a nehézségek elől.
Nekem is volt a gyerekem kicsi és én is mehettem volna akkor is nyugatra. De valamikor valakiknek a gyerekeiket is meg kell tanítani küzdeni, mégpedig saját példán keresztül.
Keserves, de egy ország megmaradásának szerintem egyetlen útja.
verum
@F_Viktor: - egyébként szeretnék azok közé tartozni és szeretném, ha a gyerekem is azok közé tartozna, akik miatt nem szégyellik a külföldre szakadtak a magyar származásukat..
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"... nem látom be, miért kellene nekem idegen országban élnem, csak azért, mert harácsolók kerültek hatalomra?"

Engem sem a korrupció ijesztett meg, hanem az, ahogyan Orbán beleszól az oktatásba, a gyereknevelésbe, ahogyan napi 8-9 órában (8-16-17 óráig) általuk kidolgozott propagandával, hűbéres tanárikarral butítják, nevelik saját érdekikre a gyerekeket.

Lásd: "Emigrál a Pedagógus Karral szembeszálló tanárnő is"
www.168ora.hu/itthon/emigral-pedagogus-karral-szembeszallo-tanarno-is-138421.html
bakegya
Hát nekem -a sintér sanya parancsolhat amit akar-nem lenne pofám az e féle pofavizitációhoz!
JAJMÁR
@F_Viktor: 16:05 Mindezek sokat ártanak, de a gyereket mégis elsősorban a szülők nevelik. Igaz, hogy pénzbe kerül, de az állami iskola hiányosságait lehet pótolni. Nem hiszem, hogy sikerült volna egységes hűbéri tanárokat nevelni, de az tény, hogy nagyrészt olyanok maradtak a pályán. Az én "nagy" unokám a jövő héten kezdi az óvodát. Több óvodát megnéztek, mire kiválasztották ezt, és a fő szempont az óvónéni személye, a gyerekhez való kötődése volt. Tudom, felülfől és a hírekből nagyon rossz folyamatok látszódnak - és ez így is van -, de a hétköznapokban, helyi kis csoportokra lebontva azért ez nem igaz. Az emberi kapcsolatok számítanak elsősorban, és mivel nekem szerencsés kapcsolathálóm van, én jól érzem magam :)
Persze, sokkal jobban is tudnám :)))
papa.49
Fosőr te csak azt tarthatod nyilván amit én gondolok, hogy nyilvántarthatsz))))))))))
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"...a gyereket mégis elsősorban a szülők nevelik. "

Igen, az lenne az ideális. Azért az óvoda más, mint az iskola, mit csinál az iskolás mikor hazaér? Az egész napos tanulás után játszik, majd vacsi, fürdés, fogmosás, alvás...
Egyszerűen nincs ideje a szülőnek a gyereknevelésre, nem véletlen, hogy Orbánék 16 óráig nevelik át a gyerekeket (vagy mondj olyan indokot amiért erre szükség van, hogy kötelező, hogy nem a szülő döntheti el mikor viszi haza saját gyerekét az iskolából?).

Sajnos a tanárok is a rezsim felügyelete alá került, semmilyen szabad kezet nem kapnak, hogyan, mit oktassanak. Nem vagyok elvakult liberális, de ebben könnyen lehetne találni arany középutat.
libellle
Szerintem a göbbelske képével kellene minden határt kiplakátolni. Valószinü egy ilyen sunyi gonosz kinézésü patkánytól mindenki meg ijedne. Na Magyarország jó irányba halad. Volt egyszer egy hitler!!! Igy kell tovább nem elmenni a választásokra majd csak körül keritenek benneteket a rabszolgatartók
JAJMÁR
@F_Viktor: 16:33 Értem - egyébként ped.vér folyik bennem :) - csak remélem, hogy nem tart örökké ez a korszak, és az első lehetséges alkalommal minden hazáját féltő ember megmozdul, akár itthon él, akár nem.
(Mert hátha egyszer még haza szeretne jönni az is, aki most épp elmegy innen... :)
glorianna
Mi ebben az új? Amióta van fényképes igazolvány, azóta van ez is.
Mézike
@Nyuszicsibe: :-) folytatom.
...egy nagy trikó , ezt még tőled kaptam, képek amiket itt hagytál nekem...
DR Eric CARTMEN
CHIPET mindenkibe vazzzze !!! Éljen ORWELL !!!
Toby
-Következő lépés a "Nyomkövetőt mindenkire" projekt 10.0 verzió !
- Aztán minden este kötelező leírni, hogy aznap milyen módon és hány esetben, hány ember előtt szidta a qrmányt, majd nyilvános bűnbocsánat és önkéntes számüzetés !
A qrmányfosás nem ismer lehetetlent !
Mobil123
Ugye nem gondolja senki hogy nincs már meg ez a nyilvántartás?? Most csak tövényesítik mert valamiért kell!!
mtsl
Tőlem nem kapjátok meg, faszopók!
Mindenkit megölök, ha csak meg meri közelíteni a birtokom!

(Tényleg azt hiszik a tekesek, hogy mindent láttak? Hát nem láttatok mindent, geci bérenc náci kutyák!)
Toby
@mtsl: Megszerzik, ,meg se kérdeznek !

A rendőriskolákban az ujj - és tenyérnyomat levételének gyakorlati alkalmazása során szépen elteszik minden hallgató ujjnyomatlapját, minden szükséges adattal,hátha jó lesz az még valamire ! Vajon mire ?
dömdödöm
N a emberek ! sürgősen le kell váltani ezeket mert az alapvető emberi jogokba gázolnak bele
páros lábbal hátulról . Úgyhogy piros lap és végleges eltiltás !
dömdödöm
Magyarul : készülne ( vagy már készül ) mindenkiről a titkosszolgálati akta névvel fényképpel minden adattal előélet felkutatásával ,az állampolgár politikai szimpátia beállítottságát tárolva ha kiderül
:-((((((((((( Le kell váltani mind ! Ne feledjétek ! Sürgősen le kell mondatni mind !
dömdödöm
A nemzeti dohányboltokkal is érdemes vigyázni .ott mit árulsz el ,hogyan viselkedsz .
A legnagyobb fideszes vamzer helyek ! Énekelnek mindent mindenkiről amit hallanak .
Vigyázzatok nagyon !
kamazuka
A telefonos lehallgatással megoldható,hogy ki-kivel tárgyal tehát beazonosítható az üzleti érdek ,egy új történet első lépése,így a hatalom könyebben jut, újabb gazdasági előnyök birtokába.
Isten feltalálta a sztaniolpapírt másnéven az alufóliát.Ezzel baszhatják a tudományukat,mi több isten kitalálta hogy gondolkozzunk mielőtt megszólalunk!
Szeparepa
Akinek kártyás személyije illetve jogsija van, tehát az emberek 80%-ának már az arca kartotékolva van.. nem tudom mit kell a nagy semmi hisztérikusan rugózni már megint.. igen ez van, nagy testvér, szép új világ blabla... nyilván vagyunk tartva, újjlenyomattal, pacekkal, dns-el... inkább örüljünk ennek, mert így véd is minket az a kibaszott társadalom...
Captain Blood
@Mirabilis: ...és a retina-scanner? :))))
Wooooow Orwell újong a sírjában... mégsem hiába írta meg az 1984-et!!!
Sintér Sanyi a te képedet valszeg nem kell majd nyilvántartani, mert minden program kifagy amelyik megpróbálja betölteni!!!
justhpeter
Szeretett híveim, lassan csendben épül a rendőrállam, a pinocseti remekmű.
Adatbázis van a személyi adatainkból, adatbázis lesz a fényképeinkből, meg ki tudja miből. De ha már meglesz és össze tudják majd hozni az adatokat a képpel, jó lenne, ha az enyém alá azt is odaírnák, hogy ez NEM egy mocskos fideSS-bérenc. Azt hallom a hiradóban, hogy a rendőrnek joga lesz bejönni a lakásomba, ha azt gyanítja, hogy ott migráns van. Úgy gondolom, hogy nekem jogom van a portámon belül vasvillával a kézben szaladgálnom, ha úgy gondolom, hogy a rendőr jön migránskeresőbe. Tudom a golyó öl, de azt is tudom, hogy a vasvillával kezelt emberen ez már nem segít.

Jó lenne elgondolkodni emberek, mielőtt a totális rendőrállam elkezd uralkodni felettünk.
ila51
Eredjenek már a f@cba , én sem ismerem meg magam , amilyen képet csinálnak...
ila51
@Mirabilis: mondasz valamit...de ez az utolsó ikon frappánsan ütős
Hofipisti
Választhat felmenőt a Belügy: SS, SA, KGB, AVO stb. Széles a választék, mi meg csak sunnyogunk.
Hajrá Magyarország! Építsed a demokráciát!
Hajrá magyarok! Válasszátok a FIDESZT!
jolibaba
Hát ebből az országból tényleg sürgősen el kell tűnni. Itt a józan ész hiánycikk.
És még ezek akarják, hogy a külföldre távozott fiatalok visszajöjjenek? Ugyan minek?
Feraj49
@Mirabilis: ma 19,36-ra.Még Amerikában sincs mindenkiről ujjlenyomat véve,csak aki legalább egyszer bűncselekményt követtek el.Nálunk is azoknál van ujjlenyomat regisztráció.
1magyar
Ja, röhej! A menekültek meg papírok nélkül, ujjlenyomatot sem adnak.
Dr. Felipe
Itt hamarosan kurva nagy kubaszov lista épül.
wagabund
@Toby: 15.54..

na ezért kell qurvára meggondolni, hogy mit ír az ember...mert pontosan így van, ahogy írtad..
..ezt mondtam az unokáimnak, amikor kérdeztem őket a netes szokásaikról...először néztek,mint a lőtt medve, aztán láttam, hogy amit lehet törölnek, illetve óvatosak lettek.

azóta meggondolnak minden szót..

:-)
1magyar
@Mirabilis: Olvastam ezt is. De papírok nélkül szerinted hol lehet mászkálni csak úgy?
Neked sem lehet a saját országodban személyi igazolvány nélkül.
patkószeg
Orbán olyan fénysebességgel esik szét, mint Mrs.Lipton rosszul sikerült lottyadt pudingja. U.i. amikor egy eredetileg nem kényszeres ember olyan szintre ér pszichésen, hogy kockább lesz a legremekebb Rubik-műnél, akkor van vége, mint a botnak. Aki mindent és mindenkit kontrollálni akar, az elveszett mindent - csak még nem tudja. (Leginkább a talajt a lába alól.) A nejet, Anikót nemigen csíptem eddig, de hogy a migránsokat meglátogatta, és megmutatta az emberi oldalát, azt, hogy van szíve is, és képes volt Orbánnal szembefordulni - hát, le a kalappal előtte!

A "minden magyarról mindent tudni akarunk" nem fog összejönni, Fijjúgh. Csak hogy idézzem valahai nagyrabecsült tanárom szavait: "Oszt mibul Ubul, ha nincs mibul?"
1magyar
@Mirabilis: Ezt így elfogadom, de nem mindegyik háborús országból jön.
Én azért mindenképpen a helybeli segítség mellett lennék, ne kelljen eljönniük a hazájukból.
bence
@F_Viktor: De milyen jól tetted ! Bár én is megtehetném !
Fradigege
Szerintem már krv régóta benne van mindenki a rendszerben, akit az ügyfélszolgálaton lefotóznak. Mi ez a púder? Már vagy 20 éve ez átvillant az agyamon. Mindenkiről mindent tudnak. Ez a rendszer rég felállt már. Ne legyünk naívak. Az a kérdés, hogy ezt most miért hírdették be, hogy archíválnak minket. Elterelés? Szrjunk be?
Tényfeltáró
@papa.49: Ez van, amikor egy felkapaszkodott senki - fosőr hatalmat kap.
Desischado
@Freewolf: Bocsi, téves lájk! De ha a fideszre gondoltál, akkor rendben van!
Desischado
@F_Viktor: Tökéletesen igazad van! Én is így látom! Addig marad a banda az Eu-ban, amíg jön a pénz! Ez pedig 2020-ig lesz! Vagy szépen kiraknak bennünket, és akkor nézhetünk! De Eszegfűnek is igaza van, nem mindenki tud elmenni! De te ezt tudod. Én is mennék, kétszer nem kéne mondani! De nincs lehetőségem rá. De az biztos, hogy ha a magyarok nem ébrednek fel végre, és zavarják el ezt a bandát, vagy a jobbikot szavazzák a helyükre, akkor nyugodtan lemerem írni, hogy végünk van! De sajnos, még mindig sok a birka, meg a közömbös ember! Már régóta azon agyalok, vajon mi kell még ennek a népnek, hogy végre felébredjen?!

Valóban, lassan tiszta Észak Korea leszünk! De meddig tűrünk még?!
karma1
@JAJMÁR: Kedves, tisztellek, becsullek a kuzdesedert, azert, hogy jobbat akarsz a gyerekednek, az unokadnak.
De Te valoszinuleg anyagilag meg megteheted, hogy oda irasd oviba az uncsidat, ahova Te akarod!

De ugye azt elfogadod tolem, hogy NEM jarhat minden gyerek ebbe a kivalo ovodaba, es kesobb a legjobb iskolakba? Meg akkor sem, ha fizetni volna kepes erte... De sokaknak mar a taneszkozok beszerzese is embertprobalo feladat...

Es meddig lesz az, hogy Te valaszthatod ki az ovodat? Gondolj csak bele, mar szavazni sem mehetsz el oda, ahova szived es lakohelyed logikaja szerint mehettel volna... Akkor meg mirol is beszelunk?

Itt csak az segitene, hogy vagy az ellenzek osszerantana magat a 24. ora legutolso masodperceben, es lesoporne ezt a bagazst a szinterrol, torvenyesen szamonkerve mindent, a masik a durvabb megoldas, hogy valaki magara vallalja az uj Gavrilo Princip szerepet, es kilovi az elso harmat (a tobbi ugyis szetszaladna, mert a dilettantizmus es a haracs mellett gyavak is, mint a nyul).
De sajna tudjuk, hogy Gavrilo utan mi kovetkezett...
karma1
@mtsl: Kedves, ezzel ne viccelodj, ne is kecsegtess, mert ezert tenyleg kitiltanak... Inkabb nagyon vigyazz Magadra...
karma1
@Mirabilis: Nekem csak a regi szemelyim volt, mig otthon voltam, de ahhoz is ket db fenykepet kellett leadni, egyet az igazolvanyba szogecseltek bele, a masikat eltettek a kartotekommal egyutt... Megvan az, csak le kell porolni,... Persze, mar totalisan maskent nezek ki, de nem is elek otthon...

Ezutan kovetkezik a tattoo-krol keszult fenykepek rogzitese (ez mar jelenleg is muxik, ha valaki valamilyen buntenybe keveredeik, tetko alapjan mar beazonosithatjak, mert leveszik, mint az ujjlenyomatot...)
karma1
@verum: Akkor kezdjel majd el igazan ketsegbeesni, amikor mi errol az oldalrol teljesen eltununk, (F_Viktor, yoda, soljanka, volvos, bundi, en, es meg joparan,) mert ez azt jelenti, hogy akkor azok, akik elmentek a hazabol, mert mashol akartak azt az EGY eletuket viszonylag jobb korulmenyek kozott leelni - mert az azt fogja jeleneteni, hogy akkor mar TENYLEG lesz@rjuk, hogy mi tortenik az otthonmaradottakkal!

Irod, hogy azzal, hogy penzt es csomagokat, segelyeket kuldunk haza, csak konzervaljuk az otthoneloket abban az erzesben, hogy ez igy jo, ahogy most van, es nem kell semmin sem valtoztatni.

En pedig egyaltalan nem igy latom: csak azert segitik a kulfoldon elok az otthoniakat, mert meg ok, a kint elok remelik, hogy ezt a rendszert valahogy tul kell elni, es lesz jobb.
Ismetlem: ahogy ezek a kulfoldi tamogatasok elmaradnak, kezdhetnek imadkozni azok, akik otthonmaradtak.

A buszke magyarsagtol meg senki sem lett tulelo, legfeljebb martir. Akiket nagyon sajnalok, es buszke vagyok rajuk, de a tortenelem nem igazolta onfelaldozasukat, az orszag idorol idore ugyanabba a rossz helyzetbe zuhan vissza, amibol ok szerettek volna kivezetni oket, mert par gatlastalan bunozo, hazaarulo kezebe kerul az orszag gyeploje...
mtsl
@karma1: Normális ember voltam,amíg nem jöttek ezek, amíg nem kapott hatalmat a legalja.
Milyen amikor a legalja uralkodik?
Ilyen mocskosul szar!!!
Yoda69
Epuloben a kommunista diktatura.
56-ban ez ellen harcoltak elodeink. Itt az ideje eszbekapni emberek, mielott a fideSS befeszkeli magat a csaladokba is.
mate03
@nyanya001:!Valódi FA-testápoló.és milyen hatásos!!!
mate03
@eszegfu:! Igazad van! Én is lépnék,de 70-fölött már hova!?Legfeljebb a temetőbe! De oda sem,mert a Tiszába szórnak.
verum
@karma1: - miért esnék kétségbe? Te kétségbe esnél, ha nem lenne már kinek írogatnod egy magyar fórumon? Éld az életed, mint ahogy mi is itt idehaza és kész.
pistapapa
Csak a gazemberek és a hatalombitorlók irtóznak a nyilvántartástól.Az utóbbiakról még kiderülne,hogy nem a viselt néven születtek.
bence
@Desischado: ! Én megmondom ! Ha egy hétig a nagy többség nem jutna élelemhez , és mindenki egyformán éhezne , majd akkor megszűnnének közömbösnek lenni ! Egyből felébrednének és rákényszerülnének bátornak lenni ! Nyugodtan elkönyvelheti mindenki , hogy 2020 - ig sor kerülhet erre !
magyarbakancs
Orbanisztán ennyire fél?
A hatalom ami ere képes az fél és retteg.
panellproli
Könnyebb lesz a fekete autót küldeni azért aki nem a seggüket nyalja
JAJMÁR
@karma1: Tudod, hogy nagyra értékelem a hozzászólásaidat, ne érts félre kérlek. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember elinduljon a világba, és megpróbáljon ott gyökeret verni. Egy másik gyökeret. Én megpróbáltam, de az akaratnál tovább még nem jutottam. (Sőt, addig mondogattam, még helyet is kerestek nekem, no, akkor ijedtem meg és értettem meg, hogy én nem akarok innen elmenni.) Ezért is becsülöm azokat, akik megtették.
Nekem túl erősek a kötődéseim, vagy én vagyok gyenge, de már a gondolat, hogy el kellene szakadnom bizonyos emberektől, ha csak egy időre is, megakadályoz. Inkább legyen csak egy alma a vacsorám, de csak akkor megyek, ha ők is jönnek. De igazad van, mi nem tartozunk a legkiszolgáltatottabbak közé. Azt pedig tudod ugye, hogy én is szeretném, ha másképpen mennének itthon a dolgok, de biztos vagyok abban, hogy ehhez kelletek Ti is, akik vagy egy időre, vagy talán hosszú időre elmentetek innen. Ahhoz, hogy változást lehessen elérni, - hú, de rosszul hangzik, de mégis - az egész magyarságnak össze kell fogni.
Remélem azt is tudod, és tudjátok, hogy nagyon örülök annak, hogy írtok ide, mert így jóval szélesebb a látókörünk, és a megítélésünk is a politikát illetően.
4 éve én úgy találtam meg a propit, hogy kíváncsi voltam mások véleményére is, igazolást keresve,hogy nem vagyok egyedül az én meglátásommal. Szóval én örülök nektek :)))
Vazzemmaue
@eszegfu: Ne strapáld magad, hogy megértsd a farkasképűt.Mindegy, miről szól a cikk, lényeg, hogy magyarkodhasson. Ennyi esze van.Igazi szavazó!
eszegfu
@mate03: 9:18 Tudod, ha igazán egyedül lennék... talán meggondolnám. Mondjuk én "nekiindulnék" a világnak, és mi lesz azokkal, akiket magam mögött hagyok?! Ha a gyerekeim mennének el az unokáimmal, akkor meg állandóan vergődnék... egyik felem a jobb jövő reményében támogatná, a másik felem -- talán önzésből -- pedig ellenezné, hogy itt hagynak. Nekem, de azt gondolom minden embernek egy állati nehéz döntés: menni (ha alkalom adódik), vagy maradni?
eszegfu
@Vazzemmaue: 12:56 Nem vagyok sem az "igazságosztó", sem a "megmondó" ember... csupán kiváncsi. Érdekel, hogy miért is az a véleménye. Ahhoz, hogy mondjuk "győzzön a józan ész" -- szerintem -- tudnunk kell mit gondol a másik és vajon miért. Nincs szándékomban ugyan, de "legyőzni" a másikat mindig csak a saját "fegyverével", azaz a véleményével lehet. Igazad lehet abban is, hogy ne strapáljam magam... de sajnos nem tudok kibujni a bőrömből... ilyen vagyok.
Toby
@wagabund: AmennyIben az unokák már leírtak valamit, amit később töröltek, az attól még megmarad, csak nem a saját gépen !
A Finfisher kormányzati kémprogram működését nagyon jól bemutatja néhány videó, a hatalmi paranoia leszarja az emberi jogokat !
Mobil123
@Vazzemmaue: Azt el is felejtettem :-)) Alapjáraton gondoltam, hogy mindenkiről meg van minden adat, és nyilvántartásba vagyunk. Most valami van a hátérben amiért legalizálni kell ezt a nyilvántartást mert valamit akarnak, csak nem tudni még hogy mit .
soljanka
Úgy látom még kevés az ellentét, szükség volt egy újra- a hazájukat cserben hagyók...

Ha nektek ez jó, akkor csak fújjatok az új ellenségekre. (is)
Bercifiu
@Vazzemmaue: A lista mellé képek is kellenek. Rohadékok.
karma1
@JAJMÁR: 11.51-re: Kedveson Baratnom, nagyon szepen koszonom a kivalo osszefoglalast: ennel pontosabban senki nem tudta volna megfogalmazni azt, ami a kulonbseg (ha csak atmenetileg is) az elvandorolt es az otthon maradott magyarok kozott.

Mivel az erzekenysegunk, erzelmeink rendkivul szeles skalan mozognak, ezert van az, hogy valaki vegso ketsegbeeseseben, - es nem magaert, hanem a gyerekeert, csaladjaert- kivandorol, mig a tobbiek otthon maradnak.

Hidd el, egyik ut sem egyszeru, es a tavolsag felerositi a baratsagot is, hala az internetnek.
Amikor mi messzirol valamirol velemenyt mondunk, akkor mi nem cikizunk, nem bantunk senkit, mert mi ugyanazokon a nehezsegeken mar keresztul mentunk, mint amiben Ti vagytok most, de hozza kaptunk egy ugyanolyan nagy feladatod, a beilleszkedest, az uj felteteleket, nyelvet, munkat, embereket, de mi kapunk egy lehetoseget egy mas, jobb eletre.
Amikor en, vagy a tobbiek parhuzamot vonunk, es azt mondjuk, hogy "ez nalunk igy megy", akkor az nem dicsekves, nem is az otthonmaradottak lenezese, hanem egy egyszeru tenykozles: azt probaljuk kezzel-labbal elmondani Nektek, hogy a dolgokat lehetne tisztessegesen is megoldani, egyszeruen azert, mert itt MUKODIK a demokracia.

Akiket en ezen az oldalon le szoktam soporni, azok nem a magyarsag, hanem orban oldalan allnak, akar fizetesert meg ezen az oldalon is, akar csak azert, mert sotetek mint a Simplon alagut...
karma1
Folyt: Peldaul ha emlekszel meg Lenhardtibolyara, aki buszken dicsekedett, hogy ok a ferjevel mindketten nyugdijasok, es nekik havi 10 EZER forint a 10 %-os rezsicsokkentessel a szamlajuk, hat ok milyen jol is jartak! Na persze ugrottam, hogy "akkor havi 100 EZER forintos szamlajanak tetszik lenni a ket kisnyugdijasnak?" Es akkor elmondtam neki, hogy nalunk, Ujzelandon nem verik nagydobra, de 3 fele modon fizethetsz villanyszamlat, 24 oras fogyasztassal, vagy csak ejszakai arammal, vagy feltoltos kartyaval, amikor nem kerulsz tulfizetesbe, de akarmelyik modon fizetsz, novemberben 250 dollaros kreditet kapsz, vagyis novemberben SOHA nem kell villanyszamlat fizetned, sot, ha minden honap 20-ig befizeted a szamladat, akkor 10 %-kal kevesebbet fizetsz, mint a tenyleges fogyasztasod. Es ebbol a kormanyfo nem kovacsol politikai erot, nem veri a mellet, hogy o milyen jo is a nepehez, mikozben eroszakkal nyomja a szolgaltatokat a non-profitta valas fele, ami egy orult huzas tole. (Aztan kesobb ibolyacskarol kiderult, hogy mindket fia Jobbikos vezeto, Lenhardt Zsolt, es asszem Adam vagy valami mas a masik fia neve, most nem jut az eszembe.)

Mi csak fel akarjuk nyitni az otthoniak szemet, hogy nem muszaj mindent elhinni, ne hagyjak a gyerekeket, a tehetsegeseket is sikhulyeve tenni, mert akkor nincs jovo, fejlodes, csak rabszolgamunka meszaros parlagfuves foldjein.

A kezunk meg van kotve, mestersegesen megnehezitve a szavazas vagy a beleszolas legkisebb jogat is - de talan itt raebreszthetunk masokat is arra, hogyha mar otthon maradtal, nem kell feltetlenul azt az egy eletedet egy elmebeteg kiszolgalasara felaldoznod...:o((( Koszonom az emberseges, melyerzesu soraidat...
Desischado
@bence: Igzad van! Ha mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztani, mi folyik itt, akkor összefogna a nép! De itt a baj, NINCS ÖSSZEFOGÁS! Egyszer volt, az internetadónál!
JAJMÁR
@karma1: 15:16 Igen, értelek. Azt is értem miért mennek el emberek, és azt is, hogy miért maradnak és ezen belül mindenkinek megvan a személyes oka. Mint írtam, szívesen olvasom a hozzászólásaidat, és a Viktorét, a Soljankáét, Yodáét, a Bundiét... is és a legtöbb dologban egyetértek, vagy majdnem. Igen, emlékszem a lenhardtibolyára, és ne hidd, hogy innen, ahol én vagyok, nem látszanak a problémák, és nem értem a rezsicsökkentés lényegét. Persze, hogy értem :)
Egy pici "eltérés" talán itt van köztünk. Szerintem nincs "mi", meg "ti", csak mi vagyunk, akik változást szeretnénk. Írod, hogy "A kezunk meg van kotve, mestersegesen megnehezitve a szavazas vagy a beleszolas legkisebb jogat is megnehezítették"
Igen, nem véletlenül. Nektek ezzel, itthon mással, de akadályok vannak és lesznek is. Túl sokan dolgoznak már külföldön ahhoz, hogy kimaradhassanak, én úgy gondolom, hogy nélkülük, nélkületek nem lesz változás.
JAJMÁR
@JAJMÁR: folytatás: Nem a "szemfelnyitás"-ra van azoknak szüksége, akik ide írnak, hanem véleménycserére. Partnerként.
Ami hiányzik, az a hiteles ellenzék, jó és igaz hívószavak, hihető és követhető értékrend. Ezzel a maszlaggal, amit ma ideöntenek, a többség nem azonosul. A szemek kinyíltak, de ahogy sem Te, sem Én, egyedül, azon kívül, hogy leírom ide mást nem tudok tenni, így sokan mások se. Szerintem ez a probléma. Változatlanul nagyon szeretlek és becsüllek, és még sokáig szeretnélek olvasni is. Üdv :)))
karma1
@JAJMÁR: Draga Baratnom, megrikattal, olyan nagyon igazak a szavaid... Bar tudnam, hogy hogyan segithetnek azonkivul, amit eddig is tettem.

Szerintem azok, akik mar elhagytak az orszagot, ezzel a tettukkel mar "szavaztak" is, megpedig egy nagy-nagy NEM-mel a fidesz eszetlen orjongesere, a jobbik zavarosban halaszo szerencsevadaszaiban, de meg kell mondjam Neked, a legnagyobbat azokban csalodtam, akik tehetnenek valamit meg ebben a kaoszban is: jelesul Gyurcsanyra, meg az osszes tobbi, jelenleg egymas lehetetlenne tetelevel foglalkozo kis partocskara, akik egyenkent semmit sem ernek, de :Sok lud disznot gyoz" alapon TUDNANAK valtoztatni... NEM ERTEM, hogy miert nem teszik? (Illetve, ha a sejtesem igaz, es azert nem csinalnak semmit sem, mert kilora meg vannak veve? Ez lenne meg a legszornyubb leosztas!).

Igen, en is nagyon szeretem olvasni a rendkivul emberi, megis tenyszeru hsz-eidet, ha ugy erzed, hogy van valami otleted, es szeretned, ha segithetnek az itteni megoldast elmondva, akkor nagyon szivesen barmit megteszek!

Legyen szep napod,!
Vazzemmaue
@Bercifiu: Szerintem már vannak képek is,most legalizálni fogják.
Vazzemmaue
@1magyar: Érdekes, most nem minősülne beavatkozásnak, ha valamely hatalom a menekültek hazájában akarna rendet tenni? Nem megy az összefüggésekben való gondolkodás?
Grafix69
Ez is ez az embernek nem nevezhető valami ez is okoskodik itt minden szarral digitális igazolvány meg fényképes nyilvántartás meg minden fos. Olyan emberek mint ezek a Magyar Nép megnyomorítói na nekik kellene fényképpel elszámolni erről a gazdasági fasizmusról amit megteremtettek maguknak.Hányinger ez a Pintér meg az egész .
JAJMÁR
@karma1: 10:36 Egyetértek veled, ettől az ellenzéktől semmilyen megoldás nem várható. Rengeteg jó gondolat, ötlet kerül fel ide, a Propira, talán elolvassák... és én abban reménykedek, hogy valahol épül már egy új erő, új arcok, fiatalok :)
Frissülnie és tisztulnia kell a közéletnek, ehhez pedig a fiatalos hév, lendület és lelkesedés kell.
Vagy "pokolra kell menni", és ennél még sokkal rosszabb is lesz, mert ez kell ahhoz, hogy az emberek megértsék melyik út vezet oda, hogy soha többé ne lépjenek rá. Sajnos most ezt látom reálisnak.
Neked is szép napot :)
agnes200
Ha netán valóban a bűnmegelőzés lenne a valódi cél, akkor már nem több értelme lenne az ujjlenyomatok nyilvántartásának?
agnes200
Egy arcképes nyilvántartással inkább mondjuk tüntetőket lehet beazonosítani, de nem egy bankrablót, vagy autótolvajt.
agnes200
Ja, és üzenem a nagyon okos illetékeseknek, hogy az én személyi igazolvány képemet nyugodtan betehetik a nyilvántarásukba: annyira szar, görnyedt fotót csináltak rólam az okmányirodában, hogy már akkor sem hasonlítottam rajta önmagamra egy kicsit sem, azóta pedig még a frizurám is és a szemüvegem is más, úgyhogy ha valaki az alapján felismer, hát akkor én annak tényleg nagyon gratulálok!
Rumcájsz
Ez egyértelmű jele a félelmüknek!
Félnek a tüntetésektől,,,,,

Lesz abból épp elég hamarosan, úgy érzem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.