Váratlanul érte a németeket, hogy a magyar kormány csütörtökön úgy döntött, minden szerződésüket felmondja a Magyar Telekommal – értesült a 444.

A lap információi szerint a cégnél egyáltalán nem számítottak erre a fordulatra, nem volt semmilyen tárgyalás, puhatolózás arról, hogy az államnak valami baja lenne a szerződésekkel. Így ott is azt valószínűsítik, hogy valóban Kovács Ákos énekes volt az oka a lépésnek.

A magyar kormány a német államnak sem szólt előre, a budapesti német követségen a 444-től értesültek először a bejelentésről, és először nem is akarták elhinni, hogy ez megtörtént.

Egyelőre se a Telekom, se a német kormány nem reagált hivatalosan a kormány lépésére.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A történelemben lehet, hogy volt már rá példa, hogy a király az ágyasa miatt indított támadást egy főúr ellen, de hogy az udvari trubadúrja miatt? Hát ez szerintem példátlan eset.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
A Telekom majd megtanulja, hogy a diktatúrában, ha a kedves vezető kedvesét megbántják annak komoly következményei vannak.
nyanya001
Nem is lehet ott, ahol demokrácia van !
Mi egyre messzebb kerülünk ettől !
kutyahűség
Ákos nem az oka volt, csak az ürügye. Jövőre tervezik az EU-ban az egységesített tarifa-rendszer bevezetését (ill. 2017-re végleg), amelynek része pl. a roaming eltörlése is.

Egy középszerű művészke miatt, aki behajolt csontig a Fidesznek, még nem lesz tődzsekrach.
kutyahűség
@Alzheimer Fauna: Ugyan! Két nap múlva nem győznek mosakodni a németek és az EU előtt. Most keresik a PR-osok, hogyan húzzák ki Orbánt megint a fekából.
human
A történelemben lehet, hogy volt már rá példa, hogy a király az ágyasa miatt indított támadást egy főúr ellen, de hogy az udvari trubadúrja miatt? Hát ez szerintem példátlan eset.
eszegfu
Érzéseim szerint a Telecom egyik "arca" volt Ákos, igy neki a társaságot kellett képviselnie, az ő "szellemiségét". Ha ennek a "reklámnak" nem felelt meg, akkor akár fel is bonthatták vele a szerződés. A magyar kormány a Telecommal a telefonszolgáltatásra kötött szerződést, melyet -- szerintem legalábbis -- csak nem jó teljesités, vagy hiányos teljesités miatt mondhatnának fel azonnali hatállyal, esetleg a szerződés lejárta előtt bizonyos felmondási idővel... mindezekre természetesen mindenkinek joga van. De jelen esetben most "visszaadták" a pofont, amit Ákos kapott...bevédték a Kossuth dijas "müvészt"...nekem ez elég furcsa, megmagyarázhatatlan ellenlépés... ki ez az ember, akikért ilyenre is képesek?!
human
@eszegfu: Ha volt valamilyen hűségkedvezmény az előfizetéseknél, akkor azt vissza kell fizetni majd a költségvetésből a Telekom felé. Jól gondolom?
apoloes
Nem kell sírni! A Telekom is akkor bont szerződést, amikor akar, meg a Magyar Állam is. Pont.
apoloes
Egyébként ajánlom figyelmükbe az UPC-t. Ha előfizetnek kábeltvre is, akkor jutányos áron mobilozhatnak. :))
eszegfu
@human: Én is ilyesmire tippelek. De az is "jópofa", ha pl. a mai nap azonnali hatállyal felmondom a szerződést, bele is megy a szolgáltató, akkor mától nincs telefonom?! Véleményem szerint annak ellenére, hogy mindkettő szerződés, nem ugyanaz a kategória!
human
@apoloes: Nahát. Nem tán a konkurenciához van szerencsénk?
sentinel216
Mindenki nyugodjon le! A kedves vezető légvédelmi ágyúval ki is végeztethette volna a gaz Telecom magyar vezetőjét.
jancsipapa
Persze ,hogy nem hitték el . Náluk ilyen elképzelhetetlen .
silber13
Na és mi lesz, ha bekövetkezik egy német ellenlépés?? Megtehetik...
justhpeter
Miután tegnap ez ügyben már megszólalt az udvari bolond, a királynak már csak a pecsétet kellett ráütnie.
human
Egyébként összegezve. Orbán nem komplett.
KERKA
Csinálja a felhajtást egy olyan párt, amelynek a neve nyugodtan lehetne a Fidesz helyett a Vak Komondor párt. Már többször és többek bebizonyították, hogy nem éppen nőpártiak, vagy idős ember pártiak. Nagy az egójuk, igaz erre telik nekik.
Fradigege
Én nem szavaztam a zsideszre, tehát nincs semmiféle szerződés közöttünk, sőt számomra illegitim az egész galeri. A felcsúti nem a miniszterelnököm. A csúnya mészáros&mészáros nem ad a sertéstelep bevételéből. Én megérdemlem. Vegyük el tőle!
vonotok
Jövő héten az AUDIRA haragszik meg a mi vezérünk, púf még egy szerződés, két hét múlva a Merci, púf még egy szerződés. Így hát ÉLJEN a KIRÁLY !
A nép meg éhen döglött.
vitriol
@human: pedig gyerekkorában biztos KOMP akart lenni!
Nyuszicsibe
@vitriol: az anyja gyereket akart, aztán csak "ez" jött...
eszegfu
@silber13: 17:10 A "partneri" megállapodás keretében a szolgáltató kb. 2 évvel ezelőtt vállalta, hogy 2018-ra minden háztartásba szélessávu internet hozzáférést biztosit, vagyis ez a cég is "csak" beruház... kormányunk ezt "meghálálva" kiróta rájuk is a különadót.
gulyasgyula
@eszegfu: De menyiért lesz szélessávu internet .??,..A telekom az elmult évben 8 szor módosította a szerződését a ügyfelekkel ...Vagyis ártat emelt ..Az én pénzemből ne támogasson egy magán vállakozást ..A külön adót velünk fizettetik meg ..
kukac50
A Telekom még nem tudja ,hogy a kormány leépülőben van elérte a dackorszakot.
A kormány meg nem tudja,hogy a jó kutya nem ugat a szomszédba!
Minek avatkozik bele olyanba amihez semmi köze?
JAJMÁR
A szponzor a támogatásért cserébe kérheti, hogy a művész az ő szellemiségét terjessze. Ha nem ezt terjeszti, sőt, ezzel szembemegy, akkor joga van megvonni a támogatást, hisz megszegte a szerződést a másik fél. Az a szponzorált, aki nincs tisztában annak a szellemiségével, akitől pénzt kap, magára vessen.
Nem a szólásszabadságról szól a történet, hiszen azt mond, amit akar, de a szponzor meg azzal köt és bont szerződést, akivel akar.
Jogot az sért, - sorozatos jogot - aki ebben a jogában a szponzort akadályozza, sőt, bünteti.
Ha a Telekom továbbmegy, félek, hogy a Strasbourgi Bíróságon olyan kártérítést ítélhetnek meg neki, hogy abba belerokkanunk.
eszegfu
@gulyasgyula: Ebben igazad van, hogy mennyiért? Nyilvánvaló, hogy mind ennek az árával és a különadóval is megemeli a szolgáltatását. Azt viszont be kellene mindenkinek látnia, ha én valahova beruházok, akkor nyilván nyereséget akarok realizálni, hogy mondjuk a köv. 10 évben megtérüljön a befektetett pénzem. Ha nekem kell vennem egy uj számitógépet, hogy gyorsabban, jobban müködjön, akkor ezt is csak hosszutávon tudom "visszakapni", mert nem zudithatom egyszerre senkinek a nyakába az én beruházásom megtérülését. Azt a mondatodat, hogy az "én pénzemből ne támogasson egy magán vállalkozást"... nem igazán tudom értelmezni.
eszegfu
@JAJMÁR: 10:09 Pontosan ez a lényege, amit megfogalmaztál! A szponzori tevékenység ugye egy pénzbeli támogatást jelent, és ezért lehetnek elvárásai a cégnek. Ha jól belegondolok, akkor ezért Ákosnak "csak" annyit kellene tennie nem foglalkozik a napi politikával, főleg ugy -- ha már figyelemmel is kiséri az eseményeket -- hogy pontosan tudnia kellett: nem éppen "felhőtlen" a Telecom német vezetőivel a magyar kormány kapcsolata a különadó miatt.
JAJMÁR
@eszegfu: 10:37 Így van, az Ákos hibázott, de a Kövér hibázott először.
Az Ákos meg gyorsan meg akart felelni, de két ellentétes elvárásnak nehéz. (Csöndbe kellett volna maradnia.) Mindent elmond róla ez a viselkedés. "Olcsó húsnak híg a leve".
A kormány pedig ebbe beleállt, óriási hiba, a másik nagy hibájukat most követik el, mert nem ismerik fel, halmozzák tovább. Nem tudják abbahagyni, remélem, ez lesz a vesztük!
nyanya001
privatbankar.hu/vallalat/itt-a-bejelentes-indul-az-allami-mobilszolgaltato-287591
Ezért léptek ki a Telekomtól.
Az elsődlegesen kormányzati célokat támogató rendszert januárban élesbe állítja az MVM NET.

Napokon belül kész vannak az állomások.
Főlökött
Csak úgy nagyon halkan megjegyezve, "Győri ETO labdarúgóklub egyik legjelentősebb szponzora, az Audi felbontotta a szerződést a fociklubbal. Az ok természetesen a Quaestor-botrány." Jé, akkor nem csaptak ekkora hű-hót, a szerződésbontásnak, de érdekes.
karma1
@silber13: Talan ettol vegre eszhez ternek a nemetek, es meglatjak vegre, hogy orban egy utolso diktator, hazaarulo, es tobbnek kepzeli magat, mint egy orosz car vagy romai csaszar tette anno...
karma1
@apoloes: Nem tom ki vagy, azt se, hogy kinek tetszettel azonnal mindket reklamszovegeddel.
Tehat csak ugy altalanossagban felvilagositanalak egy apro tenyrol: amikor nagy cegeknek van strategiai, PLUSZ komoly egyeni szerzodesuk a magyar allammal, akkor az nem olyan, mint amikor a Joli neni ma kimegy a piacra repat arulni, holnap viszont mar nem, mert az ilyenfajta szerzodeseket NEM LEHET azonnali hatallyal felmondani, plane indoklas nelkul, ha a szolgaltato egyebkent teljesiti a szerzodesben vallalt szolgaltatast.

Lehet, hogy feletek ez egy elfogadhato eljaras, ugy altalaban a civilizalt vilagban ez elfogadhatatlan.

Ha ennyire "profi" vagy szerzodes-ugyekben, hogy a fenebe bizzon benned az ember UPC ugyben?
Egyebkent ha csak hirdetni jottel ide, akkor eltevesztetted a hazszamot, ez nem az az oldal...:o(((
karma1
@nyanya001: Nyanyuskam, ugyes vagy mint rendesen. Csak mint mar mashol is irtam, a Huawei software-ebe bele van a spy program epitve, ezert acsingozott ra orban: minden nehezseg nelkul bele tud majd barkinek a mobiljaba nezni, hallgatni, tudni fogja, (mondjuk, ezt eddig is tudta), hogy merre van a telefon tulajdonosa, a GPRS mar nem nagy kunszt.

Ha viszont a Telecom megmakacsolja magat, abbol akkora szivas lesz, es nem csak a magyaroknak, hanem az orszag gazdasagi, befektetesi megitelese kapcsan, amibe orban siman bele is bukhat. (Mondjuk, ezt nem annyira sajnalnam)...
teuton
@apoloes: Te valoban apolasra szorulsz! Az Akos szerzödese egy szponzori szerzödes, a masik egy szolgaltatasi! Tehat az elsö olyan, mint egy zsebpenz a gyerekednek, barmikor megvonhatod, ha nem tetszik amit dumal. A masikat pedig jogi szabalyozas köti. Na persze ilyen dolgok csak a demokraciaban fontos, az illiberalizmus törvenyei masok, az kezi iranyitasu diktatura...
pagoda
A Telecom 50 millió Ft-tal szponzorálta Ákos fellépéseit. Mivel Ákos erkölcsileg elmarasztalható, fél országot felháborító kijelentést tett nők irányában, ezért ezt nem helyeselve a szponzori szerződését felbontották. Ez egyedül Ákos dolga és magának köszönheti. Mi köze ehhez a Kormánynak??? A kormánytagok felháborító kijelentéseikkel, cselekedeteikkel bombáznak bennünket, miért nem azokkal foglalkoznak?
gulyasgyula
@eszegfu: Miért támogat egy Magyar énekest a Német telekom az ügyfelektől beszedett pénzből ..Ezért emelt // bocsánat egyoldalúan szerződést módosított // mert kitudja hogy ezen az énekesen kivűl még hány hasonló vállakozást támogat és ügyfelek díjainak az emeléséből teszi ...
Toby
Szerencsétlen németek, hát még nem ismerték ki azt a szellemi toprongyot ?
Nyugi - kedves németek - a szarházija mindig visszatáncol, ha egy nagy tenyér árnyéka közelít a vastagbőrű képéhez !
karma1
@gulyasgyula: Nagyon erdekes a velemenyed,... Tenyleg, miert pont akos irta a "foglalt" jelet a Telekomnak? Vajon ki ajanlotta ot annak idejen?
Ha viszont a Telekom magatol valasztotta akost reklamarcnak,es csengohangnak, akkor ezt sztem nem extra forintokbol teszi, hanem az amugy sem ingyenes sajat reklamkampanyanak a penzebol teszi, az pedig igy is, ugy is benne van a Telekom tarifaiba epitve.

Viszont @teuton: es@pagoda: blogtarsunk meglatasa tokeletes: ha valakit a Telekom valaszt, mert tetszik neki az illeto minden cselekedete, es a sajat, Telekom profiljaba nagyon beleillik az illeto, akkor munkat ad neki, szponzoralja, mert akos mindenhol a Telekom erdekeit kell, hogy kepviselje. Ha ezt nem teszi, vagy tesz egy ilyen kirekeszto, a 21. szazadban nem elfogadhato kijelentest a nokkel kapcsolatban (akik egyebkent tobben vannak, mint a ferfiak), akkor viselje a kovetkezmenyeit is.

Az viszont orban isonyatosan nagy baja, hogy meg a legmelyebb maganeletunkbe is beleeroszakolja a politikat, raadasul teljesen feleslegesen , latvanyosan megy neki fejjel egy tekintelyes nemzetkozi cegnek, mert "bantotta" - szerinte - a kis fide$$-es pincsikutyajat...

A vilagon semmit nem ert el ezzel a megjegyzesevel orban, kizarolag felhivta magara es az akossal valo kapcsolatara a vilag es a nemetek figyelmet, tovabba megerositette a mar ugyis kialakuloban valo rossz velemenyt a sajat szemelyerol, diktatorikus kormanyzasarol.
Na de amig habonyok meg roganok intezik a propagandajat, es hulyesegeket sugnak neki, addig ez lesz az eredmeny...:o(((
Lepényleső
Ennek kapcsán,nem lehetne,hogy bárki leigázzon minket? Hátha nem lenne ilyen rossz.
eszegfu
@gulyasgyula: 20:24 Értem már! Azt gondolom, hogy ez csupán "költői" kérdés lehet, hogy melyik cég kit támogat. De van más példa is... pl. a Tesco (tudod az a nyavalyás multi?!) ösztöndijat ad 2 parasportolónak... ezt én értékelem... de itt is felvetődhet a "költői" kérdés...
gulyasgyula
@eszegfu: Én egy ösztöndíj támogatást nagyon jó dolognak tartok de egy önjelölt világsztár éljen meg a tudásából ..Igaz hogy éneklésből él de attól még egy közepes énekes ...Ezen az alapon nálla sokkal több támogatásra érdemes dolog van az országba ..Ami még boszantó hogy az átlagos dumájára ugrik a telekom meg a kormány is ...Na innen büdös ez az egész ...
Kovács Béla
Tegnap Orbán miniszterelnök Brüsszelben elmondta, a magyar Alkotmány tartalmazza a szólás és sajtószabadságot. Ez biztosítja Ákosnak a véleménye elmondását. Arról is beszélt, hogy egy nagy magánvállalatnak is joga van meghatározni, kit támogat és kit nem.

-De felmondani egy szerződést olyan indokkal, hogy a művész által mondottak nem egyeznek a magánvállalat véleményével, ezt Magyarországon nem lehet.

-Ez lehet, hogy Németországban elmegy, de nálunk alkotmánysértő!

-Érdemes megemlíteni, hogy pld. Fischer Iván, Kertész Imre, Esterházy Péter, Konrád György és a többi "legnagyobb" véleményük ellenére évente milliárdos támogatásokban és kitüntetésekben részesülnek folyamatosan.
Kovács Béla
Érdemes megemlíteni, a magyar kormány és a Telekom közötti, most felmondott szerződések 2015.12.31-ével le fognak amúgy is járni.A következő évekre a kormány a Vodafonnal kötött szerződést még novemberben. (Talán ez is befolyásolta a Telekom és Ákos közti véleménykülönbséget)

-A felmondás tehát szimbolikus, de hasonló viselkedés esetén a Telekom ebből tudhatja, hogy mire számíthat a stratégiai partnerétől.
Kovács Béla
"...Rogán Antal asszonya seggét markolja egy keresztény szimbóleum társaságában..."

Én keresztény "szimbóleumot" (hi) legfeljebb abban látok, hogy a saját feleségéét markolja. Tudom, ezeken az oldalakon az a normális, ha más feleségéét, de a kép ezért keresztényi!
human
@JAJMÁR: (tegnap 10:09) Alap esetben a Telekom kiválaszt valakit, akit szponzorál és így meg is vonhatja tőle ezt. Abban az esetben viszont, ha valaki megmondta neki, hogy pont Ákost kell szponzorálnia a "barátság" kedvéért, akkor érthető, hogy miért pattog Orbán.
DR Eric CARTMEN
A magyarok nem hitték el hogy az Audi és a Mercedes szerződést bontott a Telekom miatt !
human
@DR Eric CARTMEN: Mikor pár hétre leállt az egyik autógyár nagyot esett a GDP. Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz mikor minimálisra csökken az EU támogatás és még pár gyár is bezár vagy csak csökkenti a termelést.
eszegfu
@gulyasgyula: Azt nem mi válogatjuk meg, hogy milyen cég kit szponzorál, sőt a szerződés felbontását sem szabhatjuk meg... a Telecom igy döntött! Egyébként a kormány a szerződését dec.18. 11:08 hsz-ében @nyanya001: nagyon jó cikket linkelt be... érdemes elolvasni!
Toby
Vihar a biliben ! Amennyiben a Telekomnak is joga, hogy kivel köt és kivel bont szerződést, akkor mi a lókakinak pofázik bele egy minielnök ebbe ?
Orbánc csupa ellentmondás, egy többszörösen bővített mondat végén már el is felejtette, hogy milyen álláspontot képviselt az elején !
nezelodo
Ne tegyenek úgy a németek, mintha többféle forrásból nem értesültek volna már a döntéshozó mentális defektjeiről!
Csizmás Kond
..azt még nem tudni, hogy mi az ok de hogy Orbán a hibás az ziher...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Nem a Gyurcsány?Ez meglepő,sőt megdöbbentő.:-)
Csizmás Kond
@hetöndöe: Ilyen ez...bármit képesek vagytok elhinni csak az Orbánról szóljon...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Miért,nem bontottak szerződést?Akkor ki hazudik?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Erődemonstráció.Az ok mellékes,az meg mondjuk gyerekes együgyűségre vall.
Csizmás Kond
@hetöndöe: hát persze mindegy az ok csak köpni lehessen...
ha fogalmad sincs mi az ok akkor mégis miből állítasz tényeket ?...hacsak nem a betápozott sajtóból ...mert az most akár a drog úgy hat sokakra.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Akkor minek is köpködsz is?
A tények a következők:
A fitymasz udvari,elkényeztetett dalgyártó haverja tett egy kijelentést,ami a szponzorának nem tetszett és felbontotta vele a szerződést,mely egy polgárjogi szerződés és senkinek semmi köze hozzá.
Erre tisztelt nem fiatal és nem demokratikus qrmányunk szerződést bontott a Telekommal,mely amúgy is lejárt volna nemsoká.Tehát csak izmoztak egy kicsit,hogy majd ők aztán revansot vesznek,mint Tahó Józsi a kocsmában öt feles után és különben is ne báncsák az ő általuk hőn szeretett Ákoskát.
Ha nem értesz valamit,kérdezz nyugodtan,tán még van remény,hogy fejlődhetsz.
Csizmás Kond
@hetöndöe: tehát erre...biztos vagy benne vagy csak a duma hatott ?
...és hol köpködtem ?
amúgy Ákos nem érdekel, sem a zenéje sem a jelleme nem hatott rám sőt ki nem állhattam, de az ilyen sunyidemokratahíreknek sem dőlök be elsőnek.
egymosollyaltobb
Szerintem Ákos énekel, szponzor szponzorál. Ha Ákos azt énekel amit akar, mert véleményszabadság van, akkor szponzor is azt szponzorál akit akar, mert véleményszabadság van. Szerintem ez a demokrácia nem?
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...mi igaz ?...pl az igaz, hogy Ákos miatt van az egész ?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Na bökd ki az elméletedet,fantáziában nálatok úgy sincs hiány,csak a tényeket nem szeretitek annyira.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Nincs elmélet csak valóság. Senki nem tudja miért történt ami megtörtént csak találgat mindenki és elvárja, hogy neki legyen igaza.
Amúgy ha tényleg Ákos miatt lépett a kormány akkor miért lenne baj ?...ki tudja mi állt az eredeti szerződés mögött ?...amúgy ha egyik szerződést bonthat a másik miért nem ,...
...és ki nem szarja le az egészet telekomostól és ákosostól ahogy van ?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Akkor még egyszer megkérdezem,mi nem igaz a hírben?
Csizmás Kond
@hetöndöe: ..fogalmam sincs...de nem is állítottam olyant, hogy volna benne valami...csak csodálkoztam hogy mennyire ízlik egyeseknek...
hetöndöe
@Csizmás Kond: " Ilyen ez...bármit képesek vagytok elhinni csak az Orbánról szóljon... "

"...hacsak nem a betápozott sajtóból ...mert az most akár a drog úgy hat sokakra. "

"az ilyen sunyidemokratahíreknek sem dőlök be elsőnek. "

Akkor ezeket se te írtad ugye.
Ezek szerint te vagy bedrogozva,nem a sajtó.:-)
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...szerintem nálad nem a beszélgetés és a vita a fő ok...
Én írtam de mindenkiket válaszul valamire...és oda kell párosítani ahol írtam mert ott más az értelme.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Aha,ha öreganyámnak kereke lett volna,villamos lett volna.Egy nagy két lábon járó hantagép vagy te,aki mindig ideröfög valamit,oszt mikor ezt megcáfolja valaki,akkor elkezdett hinteni a hantalisztet.Komolytalan vagy,az is maradsz.Csá!
Csizmás Kond
@hetöndöe: az hantázik aki hazudik...és az röfög aki a disznó.
nem akartalak semmire rávenni sőt te próbáltad eladni a véleményedet...
mariaberta
Miért? Nem tudták, hogy ÁKOS nagyember? A frizurája után ítélve még nagyobb, igencsak hasonlít,na kire? Nem segítek, Találjátok ki kire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.