Komoly fizetésemelést kaphatnak az MNB dolgozói – számolt be a hvg.hu. Matolcsy György, elnök fizetése elérheti az 5 millió forintot havonta, de milliókkal nőhet az alelnökök juttatása is, a felügyelő bizottság tagjainál pedig négyszeresére nőhet a tiszteledíj.

Duplájára emelnék Matolcsy fizetését

Bánki Erik fideszes képviselő nyújtotta be azt a módosító indítvány, amely lehetővé tenné, hogy az alelnökök az elnöki fizetés 90 százalékát kapják, a mostani 70 helyett.

A Monetáris Tanács tagjainak fizetése megduplázódhat és 3 milliót vihetnek haza havonta. 

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Remelem, majd az elszamoltataskor a kirott bortoneveket is meg kivanja valaki duplazni,... Mondjuk, az atb@szott magyar nep...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Még is mi a bánatos pics@nak ??? Nem lop eleget???
Aki Én
Nincs az a kis pénz, ami ne jönne jól...
De miért nem az a brutális, irigylésre és dicsekvésre méltó 1.6%???
verum
A tanárok, orvosok, ápolók várhatnak.
Aki Én
Valamikor a reményteljes közeli jövőben:

,,Duplájára emelnék Matolcsy büntetését..."
nyanya001
A Simor fizetése pofátlan volt !
Ez nem lesz pofátlan mert a horda tagja !
Rumcájsz
El lesznek zavarva a harácsolásukkal együtt a búsba!

Unalmas már és betelik a pohár lassan a mindennapos lopások miatt!

Mielőbb meg kell szabadulni a kártevőktől!!!
bundi
ennyi pénzért megéri nekik lehajolni a szappanért ...nem?
JAJMÁR
Elbírja a költségvetés, majd átcsoportosítják pl. a gyerekétkeztetési alapból!
karma1
Remelem, majd az elszamoltataskor a kirott bortoneveket is meg kivanja valaki duplazni,... Mondjuk, az atb@szott magyar nep...
Cicero
Költse gyógyszerre a drága. Vagy újrasterilizált műtéti eszközre.Nyomorékok.
Slade
Mert a bandzsa halandzsa megérdemli. A többi patkány is. Rohadna meg az összes meg az is aki rájuk szavazott.
dr. prédikátor
meg az anyád 3.14 csáját! szemét pöttyösseggű kuszaszem!!!Geci!!!
pbalage
így ha kiteríti a húszezreseket, akkor legalább rendesen látja a pakli mindkét végét,
aztán nem is fog panaszkodni, hogy az asztal egyik végén van mindig csak zseton.
Dr. Felipe
A salgótarjáni maflás után nem csodálkozom hogy duplájára, triplájára emelkednek a fizetések, mert az óra ketyeg elvtársak.
Most kell lopni ami belefér elvtársak.
Jozefina
Költse patikára!!! Vajon mennyi csorog vissza valahol az orbán maffiának!!??? Remélhetőleg az új Kormány visszakövetel majd az elszámoláskor minden fillért!!!
1magyar
Pofátlan fizetés? Nem ennyi volt az elődjének, a Simornak vagy hogy is hívták?
Toby
Ez csak "síráspénz" Salgótarjánért ! Gondolom polt-bűnpártolóné fizuját is a minimál fölé emelik !
Kutyuska
Tegnap Orbán azt mondta, hogy a gazdasági növekedés nem teszi lehetővé a pedagógusok béremelését. Matolcsyval mi a helyzet?
Fradigege
Azonnal levágni a fszát! Annak idején a simor fizuját csapolták meg. Én ha hatalomra jutok, deportálom őket.
nezelodo
Több haszna is lesz ennek az emelésnek. Megspórolják a melót azoknak, akik a nyomorenyhítő fideszes akcióterv keretében gyűjtést akartak kezdeményezni a javára. A másik, hogy végre törlik az értelmezőszótárból a "pofátlanul magas fizetés" szócikket, hogy a népek ne találgassák, mit is jelent az.
Turok
Ez még csak egy javaslat, kétlem, hogy meg mernék lépni. Ennyire nem lehetnek hülyék.
nezelodo
@Turok: Ne legyenek kétségeid, meglesz.
pan
matolcsy így is Q sokat keresett.
Jobb ember lett?
Szerintem sem.
Ha kétszer annyit keres, akkor nem kétszer jobb, hanem kétszer rosszabb ember lesz.
A pénz és a hatalom mechanikája már csak ilyen.
Kiforgatja magukból az embereket, és előhozza belőlük a legrosszabb énjüket:
A jókat rosszá teszi, a rosszakat még rosszabbá.
Ennyi.
eszegfu
@1magyar: @Pági: 2010. szept.1-től lett Simornak 2 milliós fizetése a 8 millió helyett. Nem az a baj, hogy Matolcsy fizetése majd közel lesz a havi 5 millióhoz. Hanem Simor fizetését ugy kritizálták, hogy "teljesen indokolatlan egy állami alkalmazottnak 1-2 milliós fizetést adni", meg hogy "végre csökken Simor András MNB elnök ARCÁTLAN fizetése". Azt mondom erre: helyes, de akkor Matolcsynak se legyen ennyi!!! Vagy akkor hagyták volna Simor 8 millióját és most nem kellene felháborodnom Matolcsy, meg az alelnökök pénzén!! A "következetesség elve" ilyenkor hol van?!
Turok
@eszegfu: Simor 8 milliója is nagy pofátlanság volt, remélhetőleg Matolcsy sem veszi erre a bátorságot. Azt mondta a Fidesz választáskor, hogy mindent másként fognak csinálni, mint a szocik. Valóban...
eszegfu
@Turok: Azért Simor kinevezését is érdemes megnézni...2007-től lett az MNB elnöke Gyurcsány javaslatára, de az akkori köztársasági elnök Sólyom László (MDF, Fidesz javaslatra fogadták el) nevezte ki. Fizetését -- mint ahogy most is -- törvénnyel határozták meg. 2009-ben elérte, hogy az MNB 20 %-kal kevesebb pénzből üzemelt, tehát képes volt a takarékosságra. Tényleg nem irigylem senkinek sem a fizetését, de ha akkor Simor pénze pofátlan volt és csökkentették 2 millióra, akkor most Matolcsy 5 milliós fizetése is az!! És azt kell feltételeznem, hogy a "módositó inditványt" bizony "átnyomják" és ez már nem Matolcsy "bátorságán" mulik. Az meg végképp nevetséges, hogy "másként fognak mindent csinálni"... igen gyakorlatilag minden adott helyzethez törvényt módositanak, vagyis nem a kabáthoz választják a gombot, hanem a gombhoz a kabátot! Ez a posta vezérének fizetése történetéből is látszik. Fondorlatos módon a postát átsorolták valami pénzügyi tevékenységre, igy a főnök nem közalkalmazott, tehát nincs felső határa a fizetésének. Minden igyekezetem ellenére semmi jó döntést nem látok! Csupán O.V. 10 méteres körzetében lévők élvezik a jólétet -- Kunczét idézve -- legtöbbünk pedig ezen kivül esik. Befejezésül... az is egy pofátlan kijelentés, hogy a gazdaság jelenlegi helyzete nem teszi lehetővé a különböző ágazati követelések végrehajtását, de az MNB elnöki, alelnöki, felügyelő bizottsági tagjainak fizetésemelésének nincs akadálya!
Turok
@eszegfu: Én is csak migráns ügyben értek velük egyet maximálisan, a többi intézkedéseikkel egy bizonyos réteget sújtanak, egy másikat meg feljebb emelnek. Nincs meg a köztes út.
eszegfu
@Turok: Hsz-d első részének kivételével egyetértünk! Azt hiszem előbb-utóbb előkerül a migráns, no meg a kvóta kérdése is...megvárjuk mi lesz O.V. népszavazási kezdeményezésével... majd akkor beszélünk, "ütköztetjük" a véleményünket...
zöldszem
@Turok: "Nemcsak Matolcsy György fizetésének emeléséről szól Bánki Erik fideszes képviselő törvénymódosítási kezdeményezése. A 444 arról ír, hogy a javaslat arra is kitér, hogy a Postához hasonlóan a Magyar Nemzeti Bank adatait is tikosítanák.Az indoklásban üzleti érdekekre hivatkoznak, ami egy jegybank esetében, több mint furcsa hiszen piaci versenytársai nincsenek.
A törvény ráadásul egy jogerős ítélettel is szembe megy, hiszen néhány héttel ezelőtt kötelezték arra az MNB-t, hogy adja ki mire költötte el alapítványokon keresztül a közpénzt. Úgy tűnik, hogy a bírósági döntésre, törvénnyel válaszol a Fidesz." Idézet egy mai cikkből.
A törvényt naponta szarják le, akik alkotják!!!
Amit most már a hatalom művel az országgal, az félelemkeltő.
Visszamenőleges hatályú törvények, kopaszokkal megtámogatott választási iroda. A kukta alatt a gőz egyre nő, egyre furább dolgok lesznek.
Mindent megtehetnek! Meglépik!!!
Lophatnak csalhatnak,a földeket kiránthatják alólunk ... de a lényeg, a migráns kérdést jól kezelik!!!
bakegya
Ezt a primitív hebrencs palit gályarabságra se használnám-lófax a vöröspöttyös seggébe,lopott ez már eleget,hogy életfogytiglant kapjpn.
kamazuka
Az,,,, olyan 15 ezer dollár körűl van.
Nem sok,persze honnan nézve!
Borda
Ejnye mááár! Gondolhatnátok,hogy nem olyan könnyű mindent összepakolni és fejvesztve menekülni a Bahamákra,amikor eljön a falhoz állítás. Arra kelleni fog némi töke...öö...tőke.
Turok
@zöldszem: A migráns kérdés is kérdés, és fontos. Remélhetőleg azt nem fogják elbaltázni.
papa.49
A xartolcsynak fizetésemelés csak AKKOR HA VAN A SEGGÉN PIROS PÖTTY, EGYÉBKÉNT CSÖKKENTENI KELL A FIZUJÁT!!!
zöldszem
@Turok: Orbán non-stop a migránsokkal riogat, nem másért, minthogy a lopásokról, mutyikról elterelje a figyelmet! Ez a cinikus népszavazás a menekültekről csak olaj a tűzre. Semmi értelme, csak üres pénz kidobás. Egy népszavazásnak nincs hatása az EU-ra! Ne gyere azzal, hogy mert kíváncsi az emberek véleményére, Paks 2, Olimpia, stadionépítés, ezekről vajon miért is nem lehet szavazni? Aki akarta aláírta a kvótapapírt ott a vélemény, miért kell egy több milliárdba kerülő szavazást csinálni? Ami semmit nem ér??
Nézd:hvg.hu/itthon/20160229_kormend_befogado_allomas_menekulttabor_szentgotthard

Miért is? A háttérben megkötötte a 1924 menekült kvótát?
Vizual
Hát igen. Orbáné az ország és Matolcsyé az MNB. Most olvastam, hogy pár új rákgyógyszert bár kapni lehet, de nem finanszírozza az OEP mert drága egy kezelés. Némelyik kezelés 1.5 millió forint. Ez a kis zsebpénz ezeknek a tolvajoknak nem okoz gondot. Gond csak azzal van, ha nem tiltakozunk. És nem kell félni, hogy Matolcsy is saját testőrséget csinált. Azt hiszem okkal csinálta, mert tudja...
relleporp
Soha nem lesz elszámoltatás, soha nem lesz falhoz állítás. Eddig sem volt és eztán sem lesz. Ezt jegyezzétek meg.
vadsanca
Biztos "megérdemlik". De vajon miért is? Mit tudnak, amit más nem? Ez vérlázító, ahogyan szórjuk a pénzt! Hová lett a 2 milliós plafon? Ezt miért kellet megszüntetni? Az államadósággal mi lesz? Másik, emberek fagynak meg otthonukban, mert nem tudnak tüzelőt venni abból a "sok" pénzből amit fizetés-,vagy nyugdíj gyanánt kapnak.
Jó lenne már "rendbe" tenni az országot!
Desischado
És erre van pénz, ugye?! De az embereknek meg nincs! Hogy rohadnának meg! Meddig tűrjük még ezt a pofátlan rablást?!
Yoda69
Mer, meg nem annyi. Micsoda hiba. Gyorsan rendezni.
percsi
Nehéz lesz majd a luxusból a rohadó matracokat megszokni! Én már nem izgatnám a népet!!
puki
Szerintem sokkal többet kellene emelni.
Mert megérdemelik
telegdilaci
@karma1: Ezek mind mocskos Bűnözők! hogy nem sül le a mocskos pofájukról a bőr! a Diktátorral az élen! hogy lehet ezt meg engedni,ezért nincs az Egészségügyre,Oktatásra,Bérekre nincs,pénz,mert ezek a szarháziak,két kézzel szórják,fejjel lefele lógatnám mindet,fel,aki ennyire,semmibe nézi a Magyar Embereket,meddig,akarnak ezek a rohadékok,el menni.Egy kis keresetű termelő munkát végző melósnak ez minimum 4-éves,munkabére! de ők honnan tudnák,teljesen elszaladt velük a ló remélem az ilyen dolgokba,buknak majd bele csak az agy mosott,Fidesz hívőknek is fel kellene ébredni,végre!
karma1
@kamazuka: Tudom, hogy eleg unalmas az, ha valaki mindig azzal jon, hogy "Nalunk ez ugy megy..." de most megint meg kell szolalnom, mi a sok, ill. mi a keves ugy altalaban.

Itt, Uj-Zelandon, tehat nalunk a minimalber most 14.75 cent, x 200 HUF-fal, es minusz 20 %. (Ez a visszafele szamolva 15 % ado ). Ha valaki 40 orat dolgozik, akkor ezt meg kell szorozni ezzel a szammal. Amikor birkanyirok mellett dolgoztam, akkor leszedokent 25.00 dollaros orabert kaptam (ez ezelott 7 evvel volt)tehat 20 dollart tISZTAN kaptam fizeteskent. A lenyeg, hogy altalaban egy het alatt kb. dolcsit is, mert szezonban nincs szunnap. (Kb. fel even keresztul, csak ha 2 napig esik az eso egymas utan.) Tehat en 7 evvel ezelott majdnem 1300 dollart kerestem tisztan, szoval nem elerhetetlen a millios fizetes havonta, persze termelo munka mellett. Egy szakmunkas (epito acs, viz-gazszerelo, burkolo, vill.szerelo orankent 50-70 dollaros bert is kaphat. DE: a miniszterelnoknek es a politikusoknak maximalt fizetese van, John Key milliardos uzletembol lett politikus, es most kb. tizedannyiert melozik, mintha a sajat bizniszeben dolgozna. Viszont itt MINDENKI befizeti az adojat, es nincs korrupcio. Talan, ha otthon nem ez a rablobanda ul az emberek nyakara, es mas lenne az adozasi szokas otthon, akkor jutna az elorejutasra, fejlodesre is...
karma1
@Borda: Szia, Borda, hol bujkaltal eddig? Jo latni ujra! Jo blogolast!...:o))))
zöldszem
@karma1: Számcsavar, "számkavar"! Matolcsy számítás, kuszem nézés...
"De elnézed nekem mert engem szeretsz..." lalalala...-:))))
karma1
@zöldszem: " Igy rossz ember nem lehecc..."... Pontosan! Az volt a lenyeg, hogy meg 1300 embert SE...
Es mocskosul manipulalja a nepet, hiszen a bicskei allomas kozeleben laknak rokonaim (2 km-re onnan), es az tobb mint 10 eve nyitva van, tobbszaz embernek ad menedeket, az ajtaja nyitva van, es soha semmi buncselekmeny nem tortent meg arrafele a menekultek reszerol... Ha nem volt baj ennyi ideig, akkor most miert festi az ordogot a falra? A menekultek meg mindig nem Ma.o.-n akarnak letelepedni, es meg mindig nem csinaltak "terrorcselekmenyt", barmennyire is szeretne ez a tetu orban...:o(((((
evacica
@telegdilaci: Addig ameddig engedjük! Sajnos még sokan nem ébredtek fel ebben az országban, és nem veszik észre, hogy a kormány csak a saját zsebével és a haverok zsebével törődik! Szégyen ami ebben az országban történik, a szemünk láttára lopják szét a nép vagyonát!
evacica
Mi van Lázár úr? Most ez nem pofátlanság? Csak az előző MNB elnöknek volt magas a fizetése? Mióta hatalmon vannak nem győzik a zsebüket tömni, és nyomorba taszítani az zembereket!!! Ez a pofátlanság és aljasság amit maguk csinálnak!
human
Milliós fizetés emelés, titkosított alapítványi működés. Így már érthető, hogy Matolcsy fegyveresekkel akarja védeni az életét ahogy a maffia tagok is teszik minden okkal.
kukac50
Meg is érdemlik a bankárok,hiszen 1,5 millió forintos deviza hitel is sokat hozhat a konyhára.
Aki felvette háza szigetelésére, az már befizetett 6 millió forintot úgy gondolta elég kamat 4,5 millió forint tovább nem fizet. Megjelentek Náluk a végrehajtók mert jelzálog hitel volt.
Uzsorázásért sok jár a bankoknak, de börtönévekben kell számolni.
Orbán így segített!
perfekt
Mit mondott a misszionárius pap erre -- "hát a faszom nem kéne még"?! mamátok- 3.14.-oroszul tea.
Borda
@karma1: Szia! :-) Nem bújkáltam, csak nem akartam infarktust kapni a halálbrigádtól és inkább nem olvastam a töketlenségeiket.
Bercifiu
Emberek! a hülyeség gyógyszer nagyon sokba kerül. Inkább disszidáljon Szíriába.
Lepényleső
Én öt milliárdot adnék neki havonta a fizetésemből,akkor is,ha nekem csak a tizede maradna.
karma1
@Borda: Orulok, hogy vigyazol az egeszsegedre, igazad van, Beloled csak egy van, es csak Te tudsz vigyazni Magadra!...:o)))
Azert jo blogolast, ha megis ittmaracc!...:o)))))
panellproli
Még ez sem elég neki még a 250 mFT alapítványi pénzt is el akarja rakni, nem beszélve a megvett drága festményekről, érme és fegyver gyűjteményről, kastélyokról. Ennek a féregnek semmi sem elég? Hogy azt a bandzsa szemét verné már ki valaki!
Szókrakész
Én a vérnyomását emelném duplájára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.