A Fidesz Gyurcsány Ferencet, a DK jelenlegi elnökét, volt miniszterelnököt és a szocialistákat hibáztatja a brókerbotrányért.

A kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írja: azért folyhattak több mint egy évtizeden át Magyarországon brókercsalások, mert Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt annyira fellazították a brókercégekre vonatkozó szabályokat, hogy a csaló brókerek zavartalanul becsaphatták az embereket.

A Gyurcsány-kormány ráadásul 17 milliárddal tömte ki a Quaestort, Gyurcsány Ferenc és a baloldal az elmúlt hónapokban pedig végig a brókerek oldalán állt, nem szavazták meg a brókerpiac szabályozására, pénzügyi felügyeletére és a kártalanításra vonatkozó törvényeket – fogalmaznak.

A Fidesz azt is kijelenti, hogy a polgári kormány feltárta az évtizedes pénzügyi korrupciót, rendet tett a brókerpiacon, és az Alkotmánybíróság által kijelölt keretek között kártalanítást biztosít a csalások áldozatainak. A Quaestor-ügy keddi tárgyalásával megkezdődött az igazságszolgáltatás, amelyre Magyarországon ilyen nagyságrendű ügyben ilyen gyorsan még nem volt példa – írják.

A közleménnyel a Fidesz a DK alelnöke, Varju László korábbi sajtótájékoztatójára reagált. A független képviselő azt állította, hogy a Quaestor-ügy igazi felelősei nem a vádlottak padján, hanem a kormányban ülnek, mert a botrány nem történhetett volna meg Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Matolcsy György jegybankelnök közreműködése nélkül.

A Fővárosi Törvényszéken kedd reggel kezdődött a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőper tárgyalása. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.

A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Ez már annyira cinikus és pofátlan, hogy nincs is mit írni rá. Röviden: a qrva anyátokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez így igaz, pl.. Szájjártatót is ők késztették rá! =))
szaboria1
Amikor hatalomra került a Fidesz akkor miért is nem tett róla? Mert nekik is nagy hasznot adott, pláne amikor a csőd előtt vette ki Szijjártó prütyi a minisztérium pénzét.
dr. prédikátor
"A Fidesz azt is kijelenti, hogy a polgári kormány feltárta az évtizedes pénzügyi korrupciót, rendet tett a brókerpiacon, és az Alkotmánybíróság által kijelölt keretek között kártalanítást biztosít a csalások áldozatainak."

Na !!! ehhez kell aztán vastag bőr, úgy e viktor szopkin!!!Hogy nem szakad rátok a pöcegödör!!! Mocskos tolvaj banda!!!
Maxipocak
Ez már annyira cinikus és pofátlan, hogy nincs is mit írni rá. Röviden: a qrva anyátokat.
vonotok
Ilyen nincs. Legközelebb ha a " Nagyvezérnek " szorulása lesz azért is Gyurcsány lesz a felelős??
Ó a fenébe, csak nem tippet adtam annak az örült törpének???
Toby
Érdekes, hogy Gyurcsány - Tarsoly közös fotót még nem láttam és mintha nem gyurcsány mentette volna ki a milliárdjait a Nagy Bukta előtt pár nappal, leszarva a több százezer "panelproli" buktáját.
Csak úgy eszembe jutott...mocskos tetves patkányok!
Hellcat
Nem lenne ekkora a maszatolás ha tényleg a szocik lennének a hibásak...
Csizmás Kond
Orbánkormány, Gyurcsánykormány...
A hiénák mindenhol alkalmazkodni tudnak, bármilyen kormányban.
solidedge
A Fidesz terve, hogy az ilyen dumával a nagyon hülyéket is maga mellé állítsa. Ők is vannak néhányan.
Yoda69
@Csizmás Kond: Nem kell osszemosni. Most a questorrol van szo, az pedig egyertelmuen a fideSS bune. Meg szargyarto is ott kamatoztatta az allami vagyont, amibol megvette budai villajat 200 millioert.
qxy
Na. nem baj. ha ő az akkor ő az semmi gáz. De akkor most lépjen ez a másik csaló.- ha ti be mártottatok, akkor én is .- és el kezdene kitálalni . Ki mit is tett mit is lopott mit is csalt és az egész parlament,( mert mind megérdemli) mehet a levesbe.
namihami
Hát ki más? Ez nem lehetett kérdéses.
Bár én most perelnék a Bajnai helyében.
És vigyázat, mert a Soros a nemzetközi bíróságokon fogja kezdeni a pereskedést.
Toby
Mint amikor lopáson érik tetten a karámtagot, mire elkezd üvöltözni, hogy " szoci vagyok ...szoci vagyok".
Cicamama55
Bármi hihetőbb lenne ennél! Egyes minisztériumok, kormány közeli emberek adott napon mentették ki a nem létező és létező pénzeket... S az infókat a mi drága miniszterelnökünk szolgáltatta nekik.
wagabund
A Fidesz megtalálta, ki a felelős a Quaestor-ügyért: Gyurcsány...

tuttam..ki más?
Perwool
Meddig akarjátok még a szoci kormányok bűneivel takargatni a mostani kormány bűneit?
Loptak azok is. (szaros Nokiás dobozban)
Ezért lettek elzavarva, hat évvel ezelőtt.
Oszt mi változott hat év óta?
Nem Nokiás dobozban viszik ki a közpénzt, hanem kamionnal.
6 éve vagytok kormányon...kezetekben az ügyészség..eddig mit csináltatok. A Quaestor már a csőd bejelentése előtti napokban is csak egy hónapos átfutással vállalta a pénzüket kivenni akaró befektetők kifizetését, a Szijjártó Péter vezette külgazdasági és külügyi tárcának – közel négymilliárd forintnyi állampapírja ellenértékén kívül – 72 milliárd forint névértékű, megőrzésre átadott részvényét is sikerült visszaszereznie tőle. Ki súgott neki Gyurcsány?
Nincs az a szar mennyiség, amit ezek ne tudnának másra kenni!
Kofoka
@qxy: Hát igen... csak azt felejtették el, hogy 2010 óta ők kormányoznak(?) és ha annyira hiányolták azt a brókertörvényt, akkor már 2010-ben a szokásos módon - egyéni indítvány - be is adhatták volna... Szóval ki is a hibás... ugye hogy nem kéne annyira mutogatni másokra
Pálinkafőző Rézüst
Sürgősen karámba velük, és állatorvost hívni...:)))
Szókrakész
Igazuk van.
Tényleg a Gyurcsányék miatt történhetett meg mindez.
Ők az ötletgazdák.

A fidesz csak magasabb szintre fejlesztette!!!

Mindet sittre!!!
bakegya
Jobban jártok ha önként feldobjátok a pacskert-annyi mocsok van már a fejeteken.
koszpeko
@Csizmás Kond: Meg a románok is.
Te már csak tudod kik a hiénák.
micfild
@Maxipocak: Azért loptunk mert ti hagytátok.
Perwool
@koszpeko: De, abraknak volt nokiás doboz, csak "vajból volt és elolvadt"!
Az a szomorú valóság, hogy a szoci szavazók legalább a sok lopás után elzavarták a p**ba a kedvenceiket ... és a Fidesz birkák ???
Minél többet lopnak Orbánék, ők annál hangosabban bégetnek !
Rózsika Hatházi
Tegnap egy volt nemzeti bank, felügyelő bizottsági tag nyilatkozott, hogy a bankban többen is tudtak a Quaestorban zajló ügyletekről. Vajon, miért nem jelentette egyikőjük sem? Miből tudtak annyi embert megvenni, vagy mivel tartották őket sakkban?
koszpeko
@Perwool: Erről az a véleményem amit leírtál,hogy az tehet a 2/3-ról aki nem ment el szavazni.
A narancsosoknak pár százezer ember csinálta meg a hatalmat.
Ha elmentek volna szavazni a távol maradók, tudod hol lett volna ezeknek 2/3?
hetöndöe
Meg az anyátok rongybatekert ,vasporos csicsáját,ezt csak az elkábított fitymaszos hívők eszik meg.
Tán a Gyurcsány körül forgott ez a geci?Nézzétek már meg kikkel van állandóan lefotózva sötét orbánimádó gyökerek!
wagabund
ezt a kvesztoros csalót még sajnálják is, mert sokat fogyott az előzetesben...

150 milliárdot emlegetnek, amit csak úgy fedezet nélkül szedtek be, 70 milliárdnak volt valamilyen engedélyezett fedezete..ez 210 millárd...

na most jön az ami összehasonlíthatatlan: a nokiás dobozban 15 milliócskát saccoltak..cuslagot 70 millióval vádolták meg, hat évet kapott..a bkv-s lopásoknál még nem ültettek le senkit, pedig ott loptak ám rendesen...
namost itt többezer állampolgárt lopott meg ez a gyökér, mondjuk szerényen 150 milliárddal...
akkor ez a fasz hány évtizedet fog kőbányában dolgozni?

semennyit...ugyanis kulcsár végül húsz milliárddal lett meggyanusítva 12 évvel ezelőtt...és még szabadon..akkor ez soha nem megy böribe...most fogalmazza a saját ítéletét...nem akar sokat adni magának..
Törölt felhasználó
még a kisvasútat is Feri rendelte meg. Szarházi tetves anyjukat is eladó férgek ezek.
Desischado
Már vártam, hogy Gyurcsányt teszik ezért is felelőssé. A gond ezzel csak az, hogy sajnos elég fidesz birka van, aki ezt el is hiszi. Ilyen aljas, mcskos kormánya még nem volt ennek a nyomorult országnak! Legyenek átkozottak mindazok, akik a hatalomba segítették őket!
Csizmás Kond
@Yoda69: szerintem igen. Amúgy az lenne az összemosás ha nem lenne kapcsolat de van tehát ez nem összemosás hanem viszony.
A Szíjártó lakásvásárlása szerintem nem befolyásolta a csődöt, tehát ez az összemosás amit te próbálsz beleerőltetni.
Csizmás Kond
@koszpeko: Akár románnal akár cigánnyal inkább barátkozok, mit egy ilyen fatökű gennyládával mint te aki magyarnak hazudja magát mert szégyelli a fajtáját..
bakegya
@Mirabilis: dehogy nem változtatott-orbán gyóző rúgott egy nagyot a középső fia valagába,az szólt a feleségének,a lajosnak,az lezsírozta a sintérsanyával , a lézerrel és a matolcsival,a rogánnak,tiborcnak,mészárosnak,hernádinak,garancsinak,vitézien -tarlósnak a szíjgyártóval már csakkk egyeztetni kelleltt és terrorban tartani időtlen időkig az magyarokat világszervezetten-AZ EU POLGÁRAINAK ADAKOZÁSÁBÓL-
QUAESTORBÁNIA CIGÁNYVAJDÁJÁNAK a GYURCSÁNYI AZ EGYETLEN AKIT MÉG NEM VOLT KÉPES +BEVENNI+
herczeg0210
Semmi újság, ezt eddig is tudtuk! Nem kéne valami újat keresni már végre? Kifogyott a munició?
Yoda69
@Csizmás Kond: Szoval szerinted az elfogadhato, hogy szargyarto fogja az dofizetok milliardjait ami a miniszteriavn bizza? Beteszi a questorbaa kamat nagy reszet meg elrakja maganak? Ha bukta an van akkor az allam penze bukik, viszont a haszonmind a szargyartoe.
Ilyet azert az MSZP-seknem csinaltak. Ez nem csak hutlen kezeles, de egyben hazaarulas is.
Csizmás Kond
@Yoda69: ..pontosabban mit fogott, milyen adófizetők milliárdjait ?...mi volt rábízva ???
Jankó123
Gratulálok Gyurcsány Miniszterelnök úrnak, hogy ennyi év távlatából is tud ártani ezeknek az értelmi fogyatékosoknak!
Csak így tovább jó erőben egészségben!
koszpeko
@Csizmás Kond: Mi van círmi?
Nő a talpadon a szőr?
Vagy a nyelved lett szőrös a seggtől amit nyalsz?
Yoda69
@Csizmás Kond: A Kulugyminiszterium tobb szaz millard forintot kezel evente. Nos ezt a penzt nem egy osszegben koltik el, igy valahova tenni kell addig ami szukseg van ra. Mit ad isten szargyarto pont a questorba tette egy nagy reszet, ami uta jelentos premiumot kapott tarsolyektol. Ebbol vette a hazat. Ne tegyel ugy hogy nem ismered a sztroit.
percsi
Rendszerváltás óta ugyan az a banda dézsmálja az országot. Kezdenek csiripelni a madárkák, ideje volt már. Remélem Tarsolynak megered a nyelve, nem viszi el egymaga a balhét. Ezeket a kapzsi férgeket eddig tejben-vajban fürdettük, a fizikai munkát nem bírják, eltartani nem akarjuk, mi jöhet számításba?
Csizmás Kond
@Yoda69: ...és Szíjártó mióta pénzügyi felelőse a külügyminisztériumnak ?
Folyton a ti pénzeteket emlegetitek...ha már így van akkor azért nem lehetne tégedet éppúgy hibáztatni mit a Szíjártót ?
...és a ház...nem is tudom...de ha ezt így fogod fel nem is lehet vitába szállni.
Csizmás Kond
@koszpeko: koszospelenka...azért mert a hatszögű dilikukás jelvényedet lecserélted még az eszed nem jött meg...és hogy vetted észre hogy szőrös a talpam ? nyalás közben ?
Yoda69
@Csizmás Kond: Te ennyire sotet vagy? A mi penzunk a mi adonkat jelenti te nagyon bugyuta. A tied ha fizetsz adot egyaltalan, az enyem, ea minden embere aki itt fizet adot.
Persze szemlyesen nem o a penzugyi felelos, biztos van ott is egu penzugyi osztaly. Viszont o a numero uno gore a kulugynel, tehat adhat ilyen jellegu utasitast. Csakhat valami oknal fogva poltek ezt nem vizsgaljak. De ha bukik a fideSS, aklor ezzek a gecik a barsonyszeket priccsre fogjak cserelni
koszpeko
@Csizmás Kond: Igen.
Amikor térdeltél a fejed bent volt egy narancssárga seggbe talpadat akkor láttam,hogy szőrös.
Szőrös?
Azt hittem még egy fej mert az amit láttam már hajnak nevezhető.
Csizmás Kond
@Yoda69: az adó nem a tied...és erről nincs amit többet vitázni.
Yoda69
@Csizmás Kond: Az ado az allame, de az allam a nep, tehat vegeredmenyben az ado a nepe, es a nep javat kellene szolgalja, nem pedig a fideSSeseket hizalalni.
De ezt te a pont agyaddal ugysem ertheted, ugyhogy tenyleg felesleges errol vitazni.
Menj inkabb dugd vissza a fejed orban seggebe, mint az koszpeko oly szepen kifejtette fentebb.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...előbb tanulj meg magyarul...majd azután társalgunk.
koszpeko
@Csizmás Kond: Te meg tanulj meg viselkedni.
cirmi.
A román vért nem tagadod meg látom.
Gyökér vagy és az is maradsz.
Nem is értem miért állnak veled szóba.
Egyszerűen egy sötét tapló vagy.
Nem veszed észre hogy nincs magyar billentyűzet Yoda előtt.
A román sötétség amit te itt képviselsz.
Csizmás Kond
@koszpeko: otrombább vagy a szarnál ami a gatyára ragad, mert azt le lehet mosni de téged nem lehet lekaparni.
koszpeko
@Csizmás Kond: Tapadok rád mint a kullancs amíg el nem takarodsz innen.
Csizmás Kond
@koszpeko: ..már sok ilyen hozzád hasonló szart túléltem, úgyhogy ne álmodozz.
koszpeko
@Csizmás Kond: Hidd el szőröstalp cirmi el fogsz takarodni.
Csizmás Kond
@koszpeko: Na erre befizetek...tudod az ilyen lagymatag köpködők soha nem zavarnak nagy vizet. Nincs egy értelmes szavad csak a szarozáshoz értesz ezért nem is lehet másnak nézni mit ami vagy...és néha belelépik az ember de csak annyi...letörli és megy tovább az élet.
...hányódó kutyaszar vagy a járdán...
koszpeko
@Csizmás Kond: Annak legalább van valami haszna.
A növények örülnek neki.
De te arra sem vagy jó kis fika,hogy valami végterméknek lehessen téged nevezni.
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...én nem gyűjtök ilyen fotókat...
hetöndöe
@Csizmás Kond: Ennyire vagy hiteles,szart hányni minden konkrétum nélkül.:-)
jolibaba
Már kezdtem félni, hogy nem derül ki ki a felelős az egész Quaestor -ügyért. A végén még az is kiderül, hogy Gyurcsány súgta meg Orbánnak, -természetesen, hogy mentse a bőrét- mielőbb vegyék ki a pénzüket, mert tönkre megy cég.
Vagy nem?
Vizual
Persze Gyurcsány...Ennyit tudnak 8 év után Orbán hívei.
Csizmás Kond
@hetöndöe: nem biztos, hogy értem mi akar lenni...egyet tippelek,,,,valamelyik szarakodó te vagy...??
jolibaba
@Yoda69: De hát arra a szülők, nagyszülők, déd- és ükszülők adták össze a pénzt... Micsoda tájékozatlan vagy. A Quaestor csak ürügy nem tudtad? nehogy az ősöket el kelljen számoltatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.