Semmilyen konkrétumot nem mondott Portik Tamás arról a tízmillió forintnak megfelelő euróról, amelyet állítása szerint Rogán Antalnak adott át 2010 körül. Egyebek mellett ezért utasította el az ügyészség azt a feljelentést, amelyet a vallomás kapcsán a fideszes Tényi István tett hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt. A nyomozóhatóság szerint Portik kijelentései „életszerűtlenek”, így nem nyomoznak a miniszter után – írja a Magyar Nemzet.

Nem nyomoznak Rogán után

A nyomozóhatóság egyebek közt azért utasította el a feljelentést, mert szerinte Portik Tamás nyilatkozatának valóságtartalma „már önmagában is erősen kétséges”, de a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok is erre mutatnak. A feljelentést elutasító határozat szerint például Portik a pénzátadás helyszínéül előbb a Centrál Kávéház melletti szűk utcában valamilyen pártirodát nevezett meg. Ez a KNYF következtetése alapján feltehetően a Fidesz Magyar Polgári Szövetség ötödik kerület, Cukor utca 5. szám alatti irodája lehetett.

Majd röviddel később már az Aulich utcai pártirodát jelölte meg a színhelyként. De – mint írták – Portik a pártiroda felépítését sem tudta leírni.

Az átadott pénzzel kapcsolatban is voltak az ügyészségnek aggályai: Portik 10 millió forintnak megfelelő euróról beszélt, de ezen túl semmit nem mondott. Az ügyészség szerint Portik a vallomásában ugyanis nem tért ki „ a pontos euró összegre, annak forrására, címletezésére, illetve egyéb olyan jellemzőire, ami nyilatkozatát tartalommal töltené meg és hitelt érdemlővé tenné".

Végezetül az ügyészség megállapította, hogy a Portik Tamás által elmondottak valóságtartalmával szemben olyan ésszerű kételyek támaszthatók, ami alapján a nyomozás törvényes elrendelésére nincs törvényes alapja a nyomozóhatóságnak.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Érdekes. A szocialista Hagyónál elegendő volt egy Nokiás doboznyi pénzre utalni. A Fidesznél mennyi az ingeküszöb?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fem
Itt a vége a jogállamnak!!!
Hány hét telt el?...
Egész csapat dolgozhatott azon, hogy kiderítsék mik a lehetőségek rogán tisztára mosása ügyében..
NEM TALÁLTAK SEMMIT.
NEM TUDTÁK VOLNA ROGÁNT TISZTÁRA MOSNI.
MERT TÚL SOK A BIZONYÍTÉK ELLENE.

Ezért jött a "B" terv: Nincs nyomozás.
Van annál mocskosabb alávalóbb gazember, mint aki nem vállalja a felelősséget a tetteiért, nem bánja meg,m nem próbálja jóvátenni, miután lebukott?
Jellemző!!!
solidedge
Érdekes. A szocialista Hagyónál elegendő volt egy Nokiás doboznyi pénzre utalni. A Fidesznél mennyi az ingeküszöb?
colibri
Miért nem lehetett ezzel kapcsolatban fogadni? mennyi embernek lehetett volna pénzhez jutni az ügyészség döntésén! Még! működik a fidesz-rendszer, összezárnak sajátjaik megvédésében, de meddig tehetik, könyörgöm?? Az a szomorú, mindenki, aki gondolkodni képes, tudja, hogy rogán egy jellemtelen, erkölcstelen multú és jelenű féreg!
kkalman
A nemzethy főmosodás ismét megdolgozott a bizalomért, amit a csutkai geczitől kapott. Hányni tudnék tőlük!
szmeagol
Nem is kell nyomozni, rögvest lámpavasra vele, oszt' jónapot!
kisrigó
Sajnos,hogy semmi meglepő nincs a döntésben. Még azt sem merték megkockáztatni, hogy majd a mentelmi jog megvédi! Persze az nem tart örökké, aztán jön a bebukás. Jó lenne, ha más "kliens" is meg merne szólalni, de joggal félnek, nem szeretnének "hirtelen" meghalni, mert sajnos ezektől minden kitelik!
nevemnick
Magyarország és polgárainak szembeköpése.
Csak...na ugye.
Fradigege
A nyomozóhatóság illegitim. Feneketlen pénzeszsák. Tűzre vele!
fem
Portik győzött.
Az elítélt gyilkosságra buzdító felülemelkedett erkölcsileg Rogán Antalon.
Mi van velünk emberek!?
Mi üti ki a biztosítékot, hogy végre kiakadjunk, a Parlament elé vonuljunk, és kirángassuk onnan ezeket a kutyaütő fehérgalléros gazembereket?

Az ezeréves magyar történelemben Orbán a legrosszabb.
Ekkora gengszter még nem állt ennek az országnak az élén!
human
Nyilván a nyomozásnak azzal kellett volna kezdődni, hogy megnézik a vagyonosodását. És kiderülne, hogy sokszor 10 millió forintról volt, van szó. Szóval nem az a 10 millió kínos Rogánnak, hanem a másik száz.
barckmagdi
TÓNI te NEM VAGY VALÓDI..., ne izgulj, még védenek, de eljön az igazság pillanata!
Anyukád büszke lehet rád!
Hellcat
Ennyi idő alatt minden bizonyítékot vígan eltüntettek és még ennek ellenére sem indul nyomozás...érdekes...biztosra mentek.
moareka
Miért is nem csodálkozom? Portik nyilatkozatának valóságtartalma megkérdőjelezhető...Tényleg? ...és a Tóni tagadásának valóságtartalma hiteles?
Fem-nek van igaza, miszerint ekkora gengszter még nem állt az ország élén...
colibri
@fem: Ha megengeded, folytatnám a gondolatodat azzal, hogy sajnos ennek a legrosszabbnak nem látszik a vége! Sokan meg sem érhetik, hogy megváltozzon az élet Magyarországon, normális politikusok normálisabb életet biztosítsanak az állampolgároknak. Lehet, hogy ez a világ pusztulásra van ítélve? (nem csak orbán miatt...)
karma1
Es akkor valaha valaki kotelezheti ezt a guluszemu patkanyt arra, hogy a sajatmaga altal kezdemenyezett feljelentesben csak EGYSZER szembesitsek Portikkal?
Mert abban a pillanatban atomjaira hullana rogan...
Yoda69
Varhato volt. A polt fele ugyeszseg nem fog nekimenni a gazdaallatnak. Tetvek vagytok mind, de logni fogtok.
dr. prédikátor
Boritékolható volt! Mint már leirtam többször maffiózó a maffiózónak nem vájja ki a szemét, a szemét !!! A geci arrogáns tonyó egyenlőre megúszta a felfüggesztést!!!De remélem eljön az ideje annak hogy lógjon az összes geci fütyiszes maffiózó!élükön a cigus fecalicussal!!!Ezeknél mocskosabb szemetebb patkány népség még nem volt kormányon!!!Már az se számít ha kamionnal lopják a pénzt!!!Bezzeg a nokiás dobozra/ha volt egyáltalán/ugrottak!!!Teljes mértékben elhiszem amit Portik állított!Kiváncsi vagyok hogy mikor fogja megöngyilkolni magát egy wc kefével!
eugen4402
Valakinek cseng a telója, és egy MÁSIK valaki így szól hozzá:
- Nincs sok időm, figyeljen! Ön dönt: akar-e elseje után is ügyész maradni, vagy elmegy közmunkásnak? Maga okos ember, tehát jegyezze: Portik vádja nem életszerű! Kicsit vizezze fel, aztán dobja át az MTI-nek...
Perwool
Zushlag 75 millió ?
Simon Gábor 250 millió ?
Szilágyiné 100 milliós végkielégítés ???
Mi van most ??
Simon 250 milliójáról mindent tudnak..még a bécsi bank pénztárosának a hajszínéről, szeme színéről is pontos infójuk van...de arról nem akarnak tudni, hogy Rogánnak minden böffentésre növekszik szobái száma, a letelepedési kötvénybizniszből legkevesebb 15-20 milliárd, Portik 10 milliója, Giro-Szász vagyonbevallásába miként kerülhet 750 millió kp
gázszerelő 6 év alatt 25 milliárd + 5 trafik + 1400 hektár + 4000 hektár
Vajna 5 kaszinó, évi 15 milliárd
Tiborcz 3 milliárd
Matolcsy 260 milliárd és a sor végtelen...
" Portik 10 millió forintnak megfelelő euróról beszélt, de ezen túl semmit nem mondott."
Mit kellett volna mondania? Felsorolni a bankjegyek sorszámát?
Gátlástalan ganyé tolvaj banda!
karma1
@Perwool: Pont ez jutott eszembe: meggyozobb lett volna, ha bemondja a bankjegyek sorszamat?
Szemet bagazs...
human
@Perwool: Itt arról lehet szó, hogy Rogán nem csak magának lop. Ebből visszaoszt a pártnak és a fejeseknek. Ha bukik, mindenki bukik. Ezért nagy az összetartás minden kormány lévő intézmény részéről.
Jozefina
Nem fog menekülni a szemétláda korrupt vidéki suttyó!!! Lesz még elszámoltatás, teljes vagyon elkobzás, börtön.
Perwool
@human: @karma1: Nincs min csodálkozni!!!
Orbán mentálisan komolyan beteg, viszont abszolút nem hülye.
2010-ben azzal kezdték, hogy az összes olyan szervezetet kinyírták, vagy fideszessé tették, amelyik bármilyen disznóság ellen felléphetne.
Hova lehet ellenük menni?
Rendőrség?
Pintér?
Ügyészség?
Polt?
ÁSZ?
Domokos?
PSZÁF?
Matolcsy?
KEHI?
Gaál?
Ezek közül melyik lép fel a ganyé hordával szemben?
Mangu
@solidedge: Nem ingerküszöb kérdés, hanem "Maffia" - zárt a rendszer, nehéz lesz váltani!
human
@Perwool: Már a választások előtt elkezdték a tisztogatást ugyanis önkormányzati szinten már többségben volt a fidesz. Már 2010 előtt lekezdték például csókosoknak kiadni az iskolai beszerzések nagy részét. De az igazgatóleváltások is már 2010 előtt elkezdődtek. Már akkor sem vették figyelembe a tantestület, szülői munkaközösség és a diákönkormányzat véleményét.
Perwool
@human: Isten, haza, család.
Ezeket a kifejezéseket a Fidesz-KDNP szimpla politikai PR szlogenné silányította, hogy eladja bóvli politikai termékét.G Fodor bevallotta, hogy a polgári Magyarország csak PR-fogás volt...a valóság a zsellértársdalom létrehozása a cél...
human
@Perwool: Amíg a Győzike showra van vevő, addig a fidesz PR-ra is lesz vevő.
magyarbakancs
"Nem nyomoznak Rokán után."
Ez az ember arra sem érdemes,hogy a @átsómat kitöröljem vele.
Az ügyészség teljesen ki üríti a törvénykezésben való hitet.
Hellcat
Ez már nem a "szeg a demokrácia koporsóján" kategória...itt már a föled szórják rá.
Január
A korrupciós vádakra azért az érintettnek válaszolnia kellene. Amennyiben nem válaszol a hallgatása "beleegyezést/elfogadást" jelent.
Ezen a szinten már nagy pénzekről van szó, igaza van "human"-nak a 8:42-es hozzászólásában...
Kutyuska
@Perwool: Az van, hogy ha Rogánt nem húzzák ki a slamóból, akkor magával rántja az összes többi korrupt szemetet a Fideszből.
Nil
Csak spórolnak- a mentelmi jogát úgysem függesztenék fel, akkor meg minek nyomozni.
AZ egy másik kérdés hogy ha becsületes lenne, akkor magától mondana le és kérné a nyomozást maga ellen
Perwool
@Kutyuska: Első és legfontosabb lépés lenne egy működőképes igazságszolgáltatás megteremtése..ebből az országból 240 milliárd tűnt el a rendszerváltás óta..gyakorlatilag büntetlenül rabolhatott és rabolhat az uralkodó elit...
Európa közepén uniós ezer milliárdokkal a hátunk mögött vezetőink Latin-Amerikát csináltak az országból... Gazdaságilag Albánia van mögöttünk!!Európa skanzenje vagyunk a Rákosi korszakból!
human
@Perwool: Nem tévedtél pár nullát? Úgy emlékszem a teljes államadósságunknál is több tűnt el.
Tódor
Nem nyomoznak rogán után. ELŐTTE KELLETT VOLNA, BAZDMEG!
Tavryni őrnagy
Legalább nem fog a csapból is ez folyni hiába és értelmetlenűl.
nezelodo
Elgondolkodhatnak a szavazók, hogy a maffia épült-e be az államhatalomba, vagy az állam a maffiába?
papa.49
Nem baj tonyo már fonják azt a kötelet amin himbálódni fogsz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.