Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szerint egyre több baloldali mondja azt, hogy részt vesz és nemmel szavaz az október 2-ai kvótanépszavazáson, mert nem párt-, hanem nemzeti ügyről van szó.

A politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján felidézte az MSZP XV. kerületi önkormányzati képviselője, Móricz Eszter minapi nyilatkozatát, amelyben a migránsok betelepítését ellenző politikus azt mondta: hívő keresztény nőként mást gondol a kvótanépszavazásról, mint az, aki nem veszi alapul, hogy a migránsok által képviselt dolgok ellentétesek a keresztényi magatartással.

Az MSZP elnöksége azonban hétfőn "berendelte" őt, majd Móricz Eszter közleményt adott ki, miszerint félreérthetően fogalmazott, és kijelentette: nem vesz részt a népszavazáson – mondta a történtekről Kósa Lajos.

A frakcióvezető ezt úgy kommentálta: az MSZP képtelen maga mögött hagyni "a bolsevik hagyományokat", vagyis hogy

"persze, mindenkinek lehet a pártban különvéleménye: a börtönben meg az akasztófa előtt".

Pedig a kötelező betelepítési kvóta ügyében "nyilvánvalóan nemzetrontó politikát folytat" az MSZP – fogalmazott –, és egyre több választója, sőt politikusa szerint is rossz álláspontot képvisel a kérdésben a szocialista párt.

A Fidesz mindenkit arra biztat, vegyen részt a népszavazáson, voksoljon nemmel, mert nem pártok, hanem a nemzet ügye melletti kiállásról van szó – mondta, hangsúlyozva: semmilyen brüsszeli szervezet nem dönthet arról, hogy nem magyar állampolgárok hogyan és mennyien élhetnek Magyarországon. Ez a magyarok elemi joga – jelentette ki.

A frakcióvezető-társainak múlt héten írt nyílt levéllel kapcsolatban – amelyben arra buzdította őket, mondjanak nemet a kvótareferendumon – Kósa Lajos közölte: eddig csak az MSZP képviselőcsoportjának vezetőjétől kapott választ. Ebben Tóth Bertalan azt írta – idézte –, hogy nincs igaza a Fidesznek, ez egy értelmetlen kérdés.

Holott az Európai Bizottság jogszabályalkotást kezdeményezett a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban – hívta fel a figyelmet KósaLajos –, Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke pedig bejelentette, hogy az EP ősszel napirendjére tűzi az általa támogatott kvóta kérdését. Ráadásul Martin Schulz szerint felső limit nélkülinek kellene lennie a kvótának – tette hozzá.

Azt a hétfői hírt, hogy az Európai Bizottság nem áll el a kötelező uniós kvótarendszerre vonatkozó tervektől, a Fidesz frakcióvezetője úgy kommentálta: az Európai Bizottság mindig is kvótapárti volt, ezért ez a mostani közlés egy "ténybejelentés".

Angela Merkel német kancellár hétfői nyilatkozatáról – mely szerint legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét, mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság – a kormánypárti politikus azt mondta: nem értékelné úgy, hogy a kancellár gyökeresen megváltoztatta volna az álláspontját, mert pártja, a CDU azt kommunikálja a választóinak, hogy "jönnek ugyan a migránsok, de úgyis szét fogjuk őket teríteni kötelezően az Európai Unió különböző országaiban, és ez lesz a megoldás".

Arra a felvetésre, miszerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint a Fidesz megkereste a pártját azzal, hogy kampányoljon az igen szavazat mellett, Kósa Lajos úgy reagált: ez természetesen nem igaz,

"hazudik Gyurcsány már megint".

A felveendő háromezer új magyar határvadásszal kapcsolatos kérdésre elmondta: már több mint háromezren jelentkeztek, de voltak, akiknél akadtak alkalmassági problémák.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kósa "20%lajos"" (mára azért már, együtt fejlődve a világgal, több az a 20%) vádaskodása kb. annyi mint a légyfing. Ez a Lulu már annyiszor és annyi helyen csillogtatta meg szép szavait és a mindenhez való hozzáértését, hogy aki komolyan veszi, na az is az Ő kategóriája.A röhej csak annyi, hogy Debrecen, ez az alapjában véve szép, cívis város egyáltalán hogyan választhatta meg ezt a politikai és erkölcsi nímandot.
Bár, ahogy Budapest beérte egy Taplósfütyivel, az azért valahol magyaráz bizonyos választói igényeket és a kapcsolódó szellemi szinvonalat. Ha igaz a dolog kicsiben, akkor nagyban is áll a zászló.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Bár csak az lenne a legnagyobb hibája, hogy vádolja Gy-t! =))
nevemnick
Fóóóóóóóóóóóóóóóbia?
A hát!

:D
namihami
Kósa "20%lajos"" (mára azért már, együtt fejlődve a világgal, több az a 20%) vádaskodása kb. annyi mint a légyfing. Ez a Lulu már annyiszor és annyi helyen csillogtatta meg szép szavait és a mindenhez való hozzáértését, hogy aki komolyan veszi, na az is az Ő kategóriája.A röhej csak annyi, hogy Debrecen, ez az alapjában véve szép, cívis város egyáltalán hogyan választhatta meg ezt a politikai és erkölcsi nímandot.
Bár, ahogy Budapest beérte egy Taplósfütyivel, az azért valahol magyaráz bizonyos választói igényeket és a kapcsolódó szellemi szinvonalat. Ha igaz a dolog kicsiben, akkor nagyban is áll a zászló.
solidedge
Aki nemmel szavaz fogalma sincs, hogy mire adja le a voksát. A szavazás ugyanis nem a migránsokról szól (ekkora pénzt és energiát erre nem áldozna a Fidesz). A Fidesz kap egy biankó csekket amivel a Fidesz vezetésen kívül senki sem tudja, hogy ezzel mire fogják magukat felhatalmazottnak tekinteni. A kormányszóvivő megpengette, hogy a szavazásnak jogi és politikai következményei lesznek, de nem árulja el, hogy mik azok. Majd a népszavazás után. Lehet, hogy az válik hazaárulóvá aki nemmel szavaz. ne legyen igazam.
dr. prédikátor
Te szerencsétlen takony 20%!!!Elmegyek szavazni és rá foglak rajzolni benneteket a szavazólapra!!!tudod mi lesz az??? Egy nagy ONDÓ!!! mert gecik vagytok!!!
papa.49
Kupakoslaja, már a 2 % eszed is elpárolgott, nem teszel te mást mint összezavarod az embereket, mert a ti számotokra az a jó, ha mindenki mindenkivel hadakozik, és nincs semmiben egyetértés az ellenzéki pártok, csoportosulások között!!!
Csukd be a lepcsest, húzd magad alá a farkad, oszt takarodj a náthás 3.14. csába!!!
anka
" persze, lehet a pártban mindenkinek külön véleménye:
a börtönben meg az akasztófa előtt".
- ezt igen nagyszerűen mondtad te hibbant, mert ez vár rátok!
namihami
@dr. prédikátor: Csak vigyázz az ikszekkel, mert láttad-hallottad, hogyan tudják érvényessé tenni a szavazólapot.
Bennem már az is felvetődött, hogy a golyóstollat is vigye, aki elmegy, mert már a Tesco is árul törölhető és újraírható tollakat. Tudom, dolgozik bennem az üldözési mánia, de ezek a fiúk igen ötletesek, ha a zsebükről van szó. Ráadásul ez a balf@sz ellenzék, ellenőrzés híján, szinte feladja a labdát.
papa.49
@namihami: Ez csak ,,operett ellenzék,, ...
lampa laz
...és már megint megszólalt az orrhangú kósakupakosfaszalajos, de minek...
dr. prédikátor
@namihami: majd elintézem, viszem a saját filctollat azt nem tudják manipulálni. És szabályos x et teszek a kockába!!!De van jobb megoldás is!! csak az üres borítékot kell bedobni az urnába ! A szavazólapot meg el kell vinni emlékbe!!!
namihami
@papa.49: Az operett, bár nem az én műfajom, de vannak, akiknek szórakoztató.
Ezen az ""ellenzéken"" viszont lassan már csak röhög az emberfia. Azt is csak kínjában. Tehát ez az ellenzék egyre inkább csak röhejes.
papa.49
@namihami: Én itt az ,,operett,, kifejezést a súlytalanságára értem az ellenzéknek, az operett könnyed, vidám műfaj, ezek viszont csak könnyűek, és cseppet se szórakoztatóak, inkább dühítik az embert...
Clavigo
Sőt Lala,,,,,,,a hutuk meg a tuszik is elmennek szavazni.Egyébként lecc@rom a nemzeti ügyeteket,,,a bohóc ellenzékkel együtt.Talán Gyurcsány és a DK. a kivétel...oszt jó napot.
Clavigo
1-2 jelentkező nem alkalmas határvadásznak...Lala,,,Te mi a repedt f@ccra lennél alkalmas,,ha a seggnyaláson kívűl,, bárhova is munkára jelentkeznél ??
silber13
@Clavigo: Meg ott lesz Lala nagy feledezettje: Füst Milán, meg a Caligula helytartója!
Perwool
Milyen ügy? Nemzeti? Akkor minek szavaztunk 2014-ben? Teljes felhatalmazást kapott a kormányzópárt 4 évre. Minden eszköze megvan, hogy a belátása szerint cselekedjen. Minek is kell Juliska nénit megkérdezni? Azt sem tudják miről van szó, tipikus népbutítás: hívószó: migráns, válasz: nem. Plusz még egy kis beszaratás, Ne kockáztassuk. Mit is?
Mekkora szerencséje van Orbánnak Gyurcsánnyal.
Mindig lehet rá mutogatni, ha valami kínos ügy adódik.
justhpeter
@dr. prédikátor: Nem jó. Az üres lap helyett bármilyen belekerülhet. Főleg ha semmi ellenőrzés nem lesz.
justhpeter
A tákolmányról miért nem kellett szavazzunk ?
A manyup elvételéről miért nem kellett szavazzunk ?
A rokkantak megnyomorításáról miért nem kellett szavazzunk ?
Paks 2-ről miért nem kellett szavazzunk ?
Az olimpiára jelentkezésről miért nem kellett szavazzunk ?
Clavigo
@justhpeter: Ezeket mind "ajándékba" kaptad,,,,,vagy kapni fogod az Orbán kondától.
dr. prédikátor
@justhpeter: Igen ! de településenként és választókörzetenként van kiadva a szavazólap!! Darabra!Ahány szavazó annyi szavazólap, de mégis az a jobb ha az egész fütyisz bandát rárajzolom, Mondjuk nem egy ondó lesz rajta hanem több!!!
Perwool
@justhpeter: "Főleg ha semmi ellenőrzés nem lesz."
A szavazatszámláló bizottság teljesen pártsemleges! Másképp el sem vállalhatjuk, még a közvetlen család tag esete is kizáró tényező!Semelyik párt vagy szervezet tagjai nem lehetünk.A szavazatszámláló bizottság 3 főből áll, ha nem lesz delegált, akkor be hívják a póttagokat, mivel csak úgy nyithat ki a szavazó helység, ha az Sz.sz.B 5 főből áll. Pót tag a szavazás közben is behívható, ha valami nem várt esemény történik(valaki rosszul lesz a Sz.Sz.B tagok közül) Felesküszünk, hogy mindenben törvényesen járunk el! Itt ezen a szinten nincs csalás!!@dr. prédikátor: által írt "emlék" az elég kellemetlen dolgot okozhat. Mivel az utolsó szavazólappal is el kell tudni "számolni". Nem untatlak, de nem olyan egyszerű a szavazatok összeszámolása. Szigorú szabályok vannak előírva!
Manhattan
Ezer szerencse, hogy a mi Viktorunk soha nem tévedett, soha nem hazudott, és eszében sem jutna választást csalni. Bezzeg Merkel vállalja a választási kudarcokért rá háruló felelősséget, de nem hátrál.
szép új világ
Ez a LükeLala megint valami jóféle anyagot szív.
justhpeter
@Perwool: Eszembe sem jutott a szabályokban kételkedni.
Bringás
@dr. prédikátor: Ugatást hallottam ?
Mintha pride lenne. Jönnek a bu,,,ik!
Bringás
@dr. prédikátor: Igen és neked írtam!
mekkelek
"persze, mindenkinek lehet a pártban különvéleménye: a börtönben meg az akasztófa előtt"

Itt a fideszrôl beszélt a 20% ugye?
tutajos
@Bringás: Tudtad?
Szegény kijózanodott szülőid ember elé nem mernek mutatkozni azóta, amióta fater a "családi bizsut" a hátsó perselybe tuszkolásának eredményeként téged elöl vártak, de hátul érkeztél!
De mindezek ellenére dicséretet érdemelsz azért a teljesítményedért, amellyel ezen a fórumon és még számtalan másikon bátorkodsz megugatni azon emberek véleményét, akik
"elöl" születtek!!!
Ja, még annyit: a faszt sem érdekli, hogy mennyit jattolnak neked az Illibsi akolból, de azért
megkérdezem: NEM SZÉGYELLED MAGAD ???!!!

"Nix ugribugri!"
surdilloFUJT
@Bringás: Egyetlen bizonyítékot az állításodra!!!Jelentsék fel,de nem merik,mert félnek tőle,és attól,hogy kiderül az igazság!!!
tutajos
@dr. prédikátor: Tudtad?
Az üres borítéknál nagyobb ajándékot már nem is adhatnál Viktor von Baltássynak!
Ha már sk.aláírásoddal igazolva átvetted a borítékot, akkor Ők nyertek!
Miért is mentél oda???
"Na, ugye!"
Lepényleső
Kizárt,hogy ezt egyszerre el tudta mondani? Keresztényi erény,ha nem segítünk a másiknak?
Kevesebben voltak a szélső jobb áldozatai,minta a balosoké? Ferenccel meg még mindig
jobban jövünk ki ha hazudik,mint azokkal akik hazudnak, lopnak,stb.?
simmering73
Nálatok nagyobb nemzetrontó nem kell elmeroggyant kupakos.
Desischado
@namihami: Akkor már ketten vagyunk paranoiásak! Nekem ugyanezek a félelmeim. Nem megyek! Akkor legalább nem tudják hamisítani a szavazatom.
kóser alias Mr 20% alajos, már megint rendelésre hazudozik, és adja a sík hülyét!
Yoda69
kupak, inkabb csendben maradtal volna, akkor most bolcs lennel. Igy viszont hulye vagy.
Bringás
@surdilloFUJT: Ha kiderül az igazság, a Dunába fog úszni!
Bringás
@tutajos: Tudod paraszt, szégyenkezz te! A mocskos libsi paraszt ugatás nem tántorít el! Leleplezem a mocskos, hazaáruló bandát és látni fogja mindenki, mik vagytok!
NaponTamas
Gyurcsányt sem értem. Könnyedén megszüntethetné az egész fideszt,csak be kellene lépnie a pártba. Az mszp-t olyan sikeresen leamortizálta ,hogy csóri pártnak annyi szavazója nincs ,hogy egy lerobbant trabantot arrébtoljanak.
Szókrakész
Kósa akkor szóljon, ha a Feri igazat mond.
Akkor Kósát se fogjuk egy ideig hallani.

Az mszp pedig szépen, szemellenzővel, mega-giga csőlátókészüléket csúcsra járatva Merkel nyomdokaiban halad.
papa.49
Hiába kurvára kell az az 50 % + 1 szavazat!!! A gond akkor lesz ha apait, anyait bevetve se jön össze több, mint 3 milla, na akkor a ,,zsarnokgyík,, a hazugovics elvonul kis restaurálásra a sógorokhoz, ami remélhetőleg eltart örökre!!! Még egy vereséget ez már nem él túl, a 2002. s után is zokni volt hónapokig, a parlament környékét meg kerülte 3.5 évig, csak a ,,tiszteletdíját,, vette föl havonta!!!
Aki Én
@Bringás: Basszus ember, téged zaklattak gyerekkorodban? Hogy a bánatos faszba tudtál ennyire félrecsúszni?
evacica
@NaponTamas: Talán tévedsz egy kicsit, nem Gyurcsány amortizálta le az MSZP, ha nem olyan Szili Katik és társaik! Gyurcsánynak a kisujja is többet ér mint ezek a tolvajok együtt véve! Sajnos Gyurcsány túl naiv volt és nem ismerte fel a pártjában a görényeket!Szili már megkapta a júdás pénzt! Ott díszeleg Orbán jobbján mint a többi gerinctelen!
evacica
@Horizont: Én majdnem biztos vagyok benne!
papa.49
@Horizont: Az egyik valamilyen Feri, a másik meg Imre...
Bringás
Tisztelt Honfitársunk!
Mi, magyarok időről időre népszavazáson döntünk a jövőnket meghatározó legfontosabb kérdésekről. Így lesz október 2-án is...

Mindenki menjen szavazni és nemmel szavazzon! Ezt kívánja a magyarság elemi érdeke!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.