Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke nemmel voksol az október 2-ai népszavazáson.

A szeretetszolgálat vezetője az M1 aktuális csatornán szerdán elismerte, hogy a tagság az Európai Unióban (EU) kötelezettségekkel jár, ugyanakkor feltette a kérdést, hogy megkérdezték-e a tagállamokat akkor, amikor "hívták" a bevándorlókat.

A Máltai Szeretetszolgálat elnöke fityiszt mutatott a migránsoknak

Kozma Imre atya arról beszélt, hogy szerinte az EU nem lesz képes kezelni a bevándorlási hullámot, mégpedig azért, mert az európai kereszténységet "kilúgozták", Európa szekurális lett, és lemondott a keresztény értékrendről.

A keresztény emberkép Isten és ember közös történetét jelenti, és "ebben a közös történetben mindig érvényes értékek határozzák meg az egymáshoz való kapcsolatunkat". Ehelyett a szekuláris ember úgy gondolja, hogy az értékeket ő maga határozhatja meg – fogalmazott az elnök.

Félő, hogy ha "nincs nekünk elegendő lelki erőnk", akkor az érkezők fognak bennünket formálni, alakítani – hangoztatta Kozma Imre.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Öregpubi
Na egy gonddal kevesebb, mikor döntenünk kell az adományokról és az egy százalékról. Nagyon szégyellje magát magát ez az álkeresztény...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Teljesen mindegy mire voksol a gatya, mert a kérdés az,

mit szeretnénk az országgyűlés (am a gekibán) beleugatása nélkül.

De mivel az országgyűlés tízpercenként hoz törvényeket visszamenőleg így a népszavaztatási bohózat abszolút értelmetlen.
namihami
Ugye, hogy a keresztényi és felebaráti szeretet, miként azt egy Jézus nevű anno, valamint egy Ferenc nevű mostanság oly fennen hírdeti, na az hegyeket képes megmozgatni, mi több csodákra képes.
Földi helytartóik csak a fentiek iránymutatása szerint járnak el. Valóban aszerint járnak el?
Ezen szavai figyelembe vételével kell Kozma ""atya""-t és a többi egyházi személyt a további anyagi és erkölcsi támogatásunkról biztosítani.
justhpeter
Az atya szép csendben átigazolt az Istentől Orbánhoz. Holnaptól nyugodtan reklámozhat sampont is.
Öregpubi
Na egy gonddal kevesebb, mikor döntenünk kell az adományokról és az egy százalékról. Nagyon szégyellje magát magát ez az álkeresztény...
Bástya Béla Elvtárs
Állampolgári kötelességem, hogy elmenjek szavazni! Azt hogy mit jelölök be, nem tartozik senkire!
eszegfu
@justhpeter: De hát Isten helyi "megbizottja" itt a Földön O.V...nem?!:)
human
Frankó. Tehát csak a keresztények tudják, hogy mi a tisztességes és helyes életmód. Köszönjük. Tessék már megnézni kedves Tibi atya, ohhh bocsánat, Imre atya, hogy a FIDESZ-KDNP mit művel a kereszténységnevében már 6 éve.
justhpeter
@eszegfu: Lehet tévedtem. Ezek szerint Orbán azért járt nemrégen Ferenc pápánál, hogy eligazítást tartson neki.
eszegfu
@justhpeter: Na látod! Mégis tudod a "frankót"!:))... tehát nem tévedtél, csak elfelejtetted!:))
A kerékpáros bekaphatja
Adjon nektek lelki erőt a Bátor-csuti Gazdátok, aki mióta Mini-szterelnök, még a budira is a TEK-kel kísérteti magát, mert az neki erőt ad és úgy könnyebben nyom.
sentinel216
@Bástya Béla Elvtárs: 09:50

Majd ha magasságos kormányzó és a sleppje állampolgárként kezeli az embereket és nem rabszolgabirka bérszavazóknak, akkor teljesítem állampolgári kötelességemet. Amíg zsarolással, fenyegetéssel kényszerítenek, engedtessék meg, hogy védekezzek és semmisnek tekintsem a "ravasz cigány" módszereket!
sentinel216
Ez a "népszavazás" olyan mint a kocsmában a csaló snóbli. akármit dugsz, három! ... és annyi is lesz, ha a szavazatszámláló bizottságok összetételét nézzük.
Béla333
Nem akarom bántani, de nem úgy néz ki a feje a fószernak, mint aki tele van jóindulattal, sokkal inkább egy zombi film főhőse.
Akinek ez segíteni akar, az inkább világgá szalad!
joopapa
"Kozma Imre atya arról beszélt, hogy szerinte az EU nem lesz képes kezelni a bevándorlási hullámot, mégpedig azért, mert az európai kereszténységet "kilúgozták", Európa szekurális lett, és lemondott a keresztény értékrendről." Ez már mekkora marhaság! Nem azért képtelen kezelni mert az európai kereszténységet "kilúgozták", egyszerűen mert nincs egységes elképzelés, ja és sokan vannak! De itt gondolom arra gondolt hogy ha lenne egységes Európai kereszténység, lehetne keresztes hadjáratot vívni ellenük(ironia) Szerintem nincs is számottevő kereszténység Európában, az hogy valakit megkeresztelnek attól az még nem lesz hívő! Engem is megkereszteltek, de nem hiszek istenben! De ezt az állkeresztény papot vagy ki ez, nem hallottam hogy a mélyszegénység vagy más a szegényeket ért negatív intézkedés miatt felemelte volna a szavát!
dr. prédikátor
A Máltai szeretetszolgálat elnöke!!!csak úgy igazi körösztény módra!!!Igaz kozma atya!!!???
Eriksson
Vannak akik nem hallgatnak az okos szóra, pedig egy 50 éve felszentelt pap valószínűleg tudja, hogy mi az alapvető különbség vallás és vallás között.
S azt semmiképpen nem lehet felróni neki mint római katolikus pap, irgalmasrendi szerzetes, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója létére, hogy a keresztényeket óvná mindenek előtt.
panellproli
Na itt is kilógott az ördög patája a reverenda mögül, akár a többi szemforgató templomban csuszó-mászó potentátjaiknál és magas rangú egházi vezetőnél. Na ezért tanított anno szegény anyám arra, hogy csak a papoknak ne higgyek
laja70
A szeretetszolgálat már csak a fidesz érdekeit képviseli!
Eriksson
@laja70: Ha a butaság fájna, ordítanál.
hemami
@Eriksson: A pápának is ezt kellene tennie : óvni a keresztényeket a muszlimokkal szemben. Kozma atyát senki nem vádolhatja embertelenséggel, de ez nem egyenlő azzal, hogy kiszolgáltassuk magunkat egy olyan hódító és igenis rasszista ideológiának, mint amilyen a muszlim vallás, amely a sajátján kívül semmilyen más vallást és eszmerendszert nem tűr meg és nyíltan hirdeti, hogy a legfőbb célja a " hitetlenek " kiirtása , vagy legalább is szolgasorsba kényszerítése, és az egész világ iszlamizálása , valamint a sharia törvénykezés bevezetése. Na akkor ki is az igazi rasszista ?Nem ok nélkül félünk tőlük. És igaz az, hogy most nem pátpolitikáról van szó ( én sem imádom a Fideszt ), hanem a szerencsétlen utódaink életéről és megmaradásáról. Aki az iszlámot segíti a keresztényekkel szemben, az nem normális , mert igenis a fanatikus vallásuk az alapja minden bajnak. @Eriksson: @Eriksson:
1magyar
Jó kérdése van: megkérdezték-e a tagállamokat mikor idehívták a muszlimokat?
A saját fejét,vallását mindenki félti.A hígagyúak nem látják be, hogy a saját életükkel játszanak?
Eriksson
@hemami: Az írásoddal csak egyet érteni tudok, s aki olyan véleményen van mint Te is, azok azok az emberek, akik nem az önsorsrontó politikát követik.
Nem is értem, miért jó lehordani mindenkit a sárga földig, aki nem ért egyet a bevándorló milliók inváziójával? Ennyire kihalt volna az európai emberek egy részéből az önvédelem képessége? Vagy arra vágynak, hogy leigázott népként éljenek, örök életveszély fenyegetettség mellett?
Nessy
Akkor talán Kozma atya, mint a "Szeretet szolgálat" egyházi vezetője kaphatná az ilyen - olyan támogatásokat vatikáni valutában! ( Isten fizesse!)
RonaGyuri
@justhpeter: istentől? Úgy érted a pénztől?
Nessy
@hemami: Ennyire elkorcsosultunk az utóbbi pár száz évben? 150 év alatt nem sikerült muszlimmá válnunk, 45 év alatt pravoszlávvá, végig megmaradtunk magyarnak, megőriztük a nyelvünket, kultúránkat, katolicizmusunkat. Ne érts félre, nem vagyok bevándorlás hívó, igaz kivándorlás sem. Csak ezt a feneketlen gyűlöletet nem értem, ami már mindent elborít.
Hofipisti
Kozma atyát is elérte az a betegség, mint ami korábban Tőkést: a népszerűség megbontotta egyenes gondolkodását. Mindkettőjüknek a Biblia tanulmányozására, és a Krisztus által hirdetett felebaráti szeretet átgondolása válhatna hasznossá. E "szent emberek" figyelmébe: az ő hitük egyik alapja, hogy bármilyen bőrszínű, nemzetiségű, vallású, nemű stb. ember Isten teremtménye, s az ő felebarátjuk is! Én legalább is valahogy így tanultam.
Captain Blood
Kozma Imre! A délszláv háborúban a máltai kereszt alatt gyűjtöttem adományokat a rászorulóknak!!! Nem találtam elutasításra talán a Máltai Kereszt miatt!!
Most én szégyelem magam Ön helyett!!!
Apatszerek
Egyébként semmi akadálya, hogy a pápa menekülteket fogadjon be. Ott a Szent Péter-bazilika, a befogadóképessége 60000 fő. Ott bőven elfér a Leszbosz szigetén épp a szigetet felgyújtó és a keresztények ellen dzsihádot hirdető 5000 fő. Csak egy kis szeretet és barátság
hiányzik nekik. Tehát, ahogy az írás mondja, ne csak szavakkal
legyen bátor a szentatya, hanem tegyen is valamit a menekültekért. Utána magyarázhat. Kozma atyának. Ha még életben lesz..?.
laja70
@Eriksson: Elnézést kérek méltóságos birkaságodtól! A papságot is bedarálta a fideszkdnp rendszer - akár tetszik, akár nem! @Eriksson a fideszkdnp még nem felkent, de nagyon elfogult segédpápajelöltgyakornokhelyettese!
patyuka
Én mindig fenntartásokkal szemléltem napjaink egyházi/vallási alapon szerveződő "szeretetszolgálatainak" a "karitativitását", mert - miközben meggyőződésem, hogy a rászorultak/elesettek általuk nyújtott segítését/gyámolítását, a nekik juttatott adományokkal élve, szekuláris szervezésben/keretek között is szolgáltatni lehetne - a történelem tanúsága szerint a hatalom és az ezotéria(sic!) - aminek tagadhatatlan kútfejei a vallások, korifeusai pedig a papság... - aligha cáfolható önös érdekből igen gyakorta összefonódnak és -játszanak. És a "hasznosíthatóság" tekintetében számukra ez a tevékenység közel sem "szent és sérthetetlen"!
Desischado
Ez is beállt orbán csatlósai közé. Szégyen ezt hallani egy "kereszténytől". Ennyit a szeretetszolgálatról!
1magyar
@Szeparepa2: A szarházi áruló te vagy meg a hasonlók akik idetelepítenék a gyilkosainkat a nyakunkra.
kukac50
Akkor már nem él az a hit,hogy szeresd felebarátodat,segíts a szegényeken?
Fideszes seggnyaló lett?
Bástya Béla Elvtárs
@sentinel216: ÉN CSAK A MAGAM NEVÉBEN BESZÉLTEM! Egyes szám első személy! Én így gondolom, te úgy...
bundi
@1magyar: ok...akkor mi a megoldásod a csökkenő és elöregedő népességre...már most sem fenntartható a nyugdíjrendszer...kb 20 év múlva ki fogja fizetni a nyugdíjad?...magyarországon 100 családban átlagosan 144 gyerek születik...tehát 200 ember csinál 144-et erre mit lépsz?...honnan jön majd pótlás a hiányra? és ebben még nincs benne a kivándorlás...
bundi
@1magyar: de itt egy cikk...
propeller.hu/itthon/3242674-csak-iden-eddig-egy-paksnyival-lettunk-kevesebben
ha minden évben eltűnik egy nagyváros...paks, szeged...békéscsaba...akkor mit tennél?...
kiscsillag66
Eddig tiszteltem Kozma atyát. Ezek után nem fogom. Miért kellett neki is beállni a fidesz mögé???
(szándékos a kisbetű!)
1magyar
@bundi: 200 ember csinál 140-et és abból 70-nek nincs esélye normális körülmények között felnőni,dolgozni és megöregedni.
Az emberéletnek nincs becsülete, szülik halomra a gyerekeket pénzért de hogy milyen ember lesz belőle az már mindegy?
Meg kellene adóztatni a robotok által végzett munkát, sok lehetőséget vesznek el az embertől, amellett, hogy nagyon hasznosak.
1magyar
@Szeparepa2: A te és a hasonlók vagyonát el kell venni 60 %-ban és odaadni nekik, a lakásodat leválasztani és beköltöztetni oda őket.
bundi
@1magyar: ok...de a magyar akkor is fogy kb évente 50-60 000-el...
varrólány
@bundi: A jóléti államokban is úgy van hogy alig van gyerek . Minél jobban élnek annál kevesebb születik. Elérnek egy életszínvonalat és nem akarnak lejjebb kerülni . Akik meg szegénységben élnek azok szaporodnak pl. Pakisztán , Afrika.
Gondolod majd a bevándorlók tartják el a nyugdíjasokat Európában vagy itt? Majd dolgoznak 8 órás munkarendben ,munkafegyelemben? Csökkenő népességre ez sem megoldás , hiszen az ellátásuk nem kevésbe kerülne persze ők szaporodnának munka nélkül .
bundi
@varrólány: gondolkozz el mit csinálnak akik elmentek az országból, mennyiért és hol...és ha a nyugat a hiányző munkaerőt emberanyagot a keleti országokból szívja el...ti még is honnan akarjátok feltölteni azok helyét akik elmentek...vagy a természetes fogyást...mert ukrajnáből erdélyből délvidékről csak beköszönnek...és átszállás után mennek tovább nyugatra, ahol a természetes fogyás miatti űrt töltik ki...neked van otleted magyarország mit tegyen?...
varrólány
@bundi: Ha mindenki azt nézné vagy az lenne a legfontosabb hol élhet meg jobban hol kap több pénzt akkor az egész világ vándorolna. Persze hogy a nyugati országok többet tudnak fizetni , de boldog családot ők sem tudnak adni
Az ország problémáját nem nekem kell megoldanom , az ötlettel meg nem megyünk sokra . De leírtam ha több pénzt fizetnének itt akkor se biztos lenne több gyerek mert sok embernek a saját jóléte a legfontosabb . Persze a gyerekvállaláshoz kell egy társ elsősorban és azt nem a kormány adja hanem saját választás , és ez se könnyű sőt ahogy látom az egyik legnehezebb . Ha a mi szüleink is csak a pénzt látták volna maguk előtt akkor mi se születtünk volna meg . Persze tudom nem lehet példálózni a régi dolgokkal , mert egész más az értékrend .
bundi
@varrólány: ok akkor mi a megoldás?...egyébként ahogy itt látom...a világ lakossága tényleg vándorol...
1magyar
@varrólány: A mi szüleink azért szültek olyan sok gyereket mert a fogamzásgátlás még nem volt megoldott.
Sokan vagyunk a bolygón, ezért élhetetlen. De a gazdagok a legnagyobb paraziták.
aremy
@eszegfu: a földön nem csak nálunk Magyarországon.
F_Viktor
@varrólány: Írod:
"Gondolod majd a bevándorlók tartják el a nyugdíjasokat Európában vagy itt? Majd dolgoznak 8 órás munkarendben ,munkafegyelemben?"

Nem is olyan régen, egy a Máltai Szolgálatnál dolgozó szociológus mondta nekem, "ha valaki személyes tapasztalat nélküli kritikát fogalmaz meg, az csak előítélet".

Én több száz iszlám vallásúval dolgoztam eddig, rossz tapasztalatom nem volt a munkájukkal, 48C-os melegben nem 8 órát, hanem 12 órát dolgoztak végig terepen.
Reggel fél 7-kor megjelentek eligazításon és 19 óráig dolgoztak.
Románnal pl. volt olyan tapasztalatom, hogy a pasi reggel a feleségét küldte dolgozni maga helyett :-)
varrólány
@F_Viktor: Persze tudom te meg ismered szinte mindet! :-)
Sajnos , vagy szerencsére nem tudok személyesen mindenhol ott lenni. Legyen neked igazad én nem bánom akkor szorgosak dolgosak!
Akkor már tudom miért olyan erős a német gazdaság mert ők ott dolgoznak !
F_Viktor
@varrólány: Írod:
"Persze tudom te meg ismered szinte mindet! :-)"

Megértelek, hogy személyesen nem tudsz mindenhol ott lenni, de gondolom a magyar embereket ismered?
Ismered azt a 4 fiatalt akik rendszeresen turistákat raboltak ki?
Ismered azt a taxist, aki egy angol párt vert meg?
Ismered azt az 55 éves nagyszokolyi férfit, aki buszsofőrt bántalmazott?
Ismered azt a 24 éves férfit, aki két napja Terézvárosban megkéselt és kirabolt két amerikai turistát?
S ezek csak az utóbbi két hét bűnügyeinek 2 százaléka.

Ezek fényében milyenek a magyarok?
Agresszív, primitív népség, akik munka helyett bűnözésből élnek meg?
bundi
@varrólány: bocsi kicsit érdeklődnék...neked milyen személyes tapasztalatod van vagy volt muszlimokkal kapcsolatban...mert ugye te csak azt szólod le amiről tudsz és nem vagy olyan butuska libuska aki csak azért gyűlól valakit mert azt mondják hogy gyűlölnie kell...olvastad az 1984-et ha nem ...ajánlom figyelmedbe...
varrólány
@F_Viktor: Nono, nem vetted figyelembe a szmájlit! De pontosan idézted vagyis másoltad! :)

"Megértelek, hogy személyesen nem tudsz mindenhol ott lenni, de gondolom a magyar embereket ismered?"
Minél több véleményt megtudok, olvasok hidd el annál kevesebb embert akarok megismerni Remélem jól számoltad ki a 2 %-ot nehogy több legyen az ám!
Nincs olyan ország ahol nincsenek bűncselekmények .
varrólány
@bundi: Bundika , nem én vagyok az aki napi szinten gyűlölködik , fröcsög arra aki másképp gondolkozik, vagy más a véleménye. Bemondásra nem lehet gyűlölni, nem tudom nálad hogy megy az ilyen . Én osztottam szoroztam és leírtam amit gondolok és a nem túl jó megérzéseimet.
Szerintem nincs olyan ember aki világosan látna mik történnek a politika színfalain belül vagy inkább a mocsarában. Attól hogy itt írogatunk még nem lesz változás csak az értékes idő telik , múlik!
bundi
@varrólány: én meg csak arra céloztam, hogy volt is , van is muszlim munkatársam...ismerősöm...akár csak spanyol, brazil, német angol, afrikai, ...stb...tehát talán első kézből szerzett információk alapján momóndhatom...amit mondok...és a másik...tudod most én is uhyanolyan gazdasági, megélhetési bevándorló vagyok itt mint amilyenek miatt ott folyik a hiszti...de ha csak 100 km-el hagyod el a határotok...ausztria felé...már ott is megkáérdezheted az ottani migránsoktól, hogy ők is megerőszakolják az osztrákok nőit és verik a helyieket?...mert ugye a migránsok ehhez értenek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.