Magyarországon nem azért van munkaerőhiány, mert elvándoroltak a szakemberek, hanem azért, mert az elmúlt években 600 ezernél is több munkahelyet teremtett a kormány – mondta Kovács Zoltán csütörtök este az M1 aktuális csatornán.

A kormányszóvivő szerint nem az elvándorlás miatt van munkaerőhiány

A kormányszóvivő szerint a munkaerőt "felszippantotta" a magyar gazdaság, amely négy éve folyamatosan bővül.

Hozzáfűzte, hogy az ország erősödésével váltak lehetővé olyan intézkedések, mint az adócsökkentés és a bérnövekedés.

Kovács Zoltán kitért arra is: az országnak elemi érdeke, hogy minél több szakmunkása legyen, illetve a képzett munkaerőt sikerüljön itthon tartani. "Ennek pedig elengedhetetlen feltétele, hogy elinduljon egy bérfelzárkóztatás mind a régió, mind pedig az Európai Unió átlagához képest" – tette hozzá.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Nagyon nagy gáz az,,hogy van cirka egy milla kretén,,akik ezt a moslékot lelkesen bekajálják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Nagyon nagy gáz az,,hogy van cirka egy milla kretén,,akik ezt a moslékot lelkesen bekajálják.
kakaósbögre
ez egyébként gyárilag ekkora idióta?baszki,amit hazudott azonnal agyonverte a következő mondatával.sírok.
papa.49
Erre csak egyet mondhatok SZERENCSÉTLEN HÜLYE!!!
nyanya001
Ehhez már pofa kell b@szki !
Olyan aljas mint tiedé meg hordádé akiket szolgálsz !
quadrocopter
Fú vazze, ennek a tar verébnek van felsőfokúja, milyen az, amelyik csak simán smithpálozott vagy "tömjén doktorozott"?
human
Húúúúúú a mindenit. Ez igen. Persze lehet, hogy ők mérték fel jól az ország értelmi színvonalát és én vagyok túl optimista.
Zeta
Na Kovács "úr" , kezdjen el számolni . Hányan vannak közmunkára ítélve? éhbérért? Ezek számát, önök szerint, jövőre növelik!
Hányan mentek ki külföldre dolgozni?
Hányat kerültek ki a munkaügyi központok látóköréből?
Ez alsó hangon, nagyon szerényen ,600000 ember! Na mit, és ki szippantott fel?
A bérekről ne beszéljünk, mert fognak sztrájkolni , nem csak az Audinál, Mercédesznél ,
namihami
A fiúk szépen tömött sorokban mennek elfoglalni a hülyeség várát. Újabb bajnok vívja a várfalakat. A Rezsisziszi, a Kupaklali és a többi bajvívó méltó harcostársat kapott ennek a ""lángésznek"" a személyében.
Ezeket a ""bölcsességeket" vajon egyéni kitalációknak tudhatjuk be vagy van erre egy csapat és csak leíratban jön át nekik.
Here Potter
Azért van elvándorlás, mert ott szebben süt a nap. Komolyan letekerném a fejed, mint egy villanykörtét.
Szókrakész
Tehát logikusan gondolkozva!
Minél több munkahelyet teremtenek(szoc meló), annál jobban nő a munkaerőhiány!
Akkor ennek egy gyógyszere van!
Ne teremtsetek annyi "munkahelyet"!!!
kajla
@Szókrakész:, van rá gyógyszer, össze kell fogni és elzavarni ezt a szemét bandát
aremy
négy éve a közmunkások tábora nőtt ha hinni lehet a kormánynak.
silber13
Hallom ám az életfájdalom ordítását, ha ez a krapek megszólal.
1magyar
Ha mindenki itthon maradt volna, ma egy tál rizsért dolgoztatnának a tetves gazdagok mindenkit.
quadrocopter
Olyan gyorsan teremtenek munkahelyeket, hogy a születés nem képes utolérni!
TomasP
TÉNYLEG? Az állam nem létesített munkahelyeket (csak a közmunkát így az itt maradt képzetlenebb emberek tudnak dolgozni éhbérért, akik a nyelv ismerete nélkül nem mertek elindulni külföldre) Befektetők pedig nemhogy be csak kimentek az országból. Az adózás, a visszamenőleges rendelkezések, a korrupció elhatalmasodása miatt. A kommunikációjukban nem csak mostanában erősödött meg a gazdaság, hanem már mindakkor, amikor hatalmon voltak (pl. folyamatosan már 7 éve is). A szakmunkások képzését is tönkre tették, mert nincsenek iskolák a tananyagokat radikálisan csökkentették, de legfőbbképpen az általános ismeretek szintjén is csak a buta faragatlan emberanyagot részesítik előnyben. Az sem mellékes, hogy kötelező iskolalátogatást is csökkentették 2 évvel így sokan nem is akarják befejezni csak a 8 általános majd 16 évesen képzetlenül, kikerülnek a munkavállalók világába. Miért a választások előtt szeretnék (ígéretben-majd tervvel, ha ennyire jól megy az országnak, akkor miért nem azonnal rendelték el) a bérek felzárkóztatását. Nyugati bérekhez, hm, hisz a régió leggyengébb bérét kapják a munkások (statisztikailag is) pedig azt is befolyásolják, hogy kedvezőbb legyen a számítás, még romániai is megelőzött minket több éve.
Nessy
Mondja ő, hiszik a birkák! Elö lehet írni a magasabb bért, aminek következtében be fog indulni az inflációs spirál. A Pék Szövetség már jelezte, hogy januártól várhatóan 30 %-kal drágul a kenyér. A 0,9 % bőven fogja fedezni az eddigi és várható "árrendezéseket" Érdekes az "átkosban" sem volt soha áremelkedés, csak árrendezés. Nincs új a nap alatt! A közmunkások által létrehozott érték repít minket hova is??
papa.49
,,Szarvivő,, a napra ne menj, mert az a kevés kis eszed is elpárolog ami van, ha a nap megsüti a fejed)))))))))))
eszegfu
Nem tudom ki irta le Kovácsnak ezt a "komoly" megállapitást, hogy a munkaerőhiányt a 600 ezer "uj munkahely" teremtése okozta?! Csak néhány adat: 2015.okt. 4.390.670 munkát végző, mig 506.520 munkanélk. ember volt, mig 2016. okt 3.678.730 dolgozó és 226.482 munkanélküli. Hova lett az a kb. 710.000 ember, aki 1 éve még dolgozott, és mi lett azzal a 280 ezer munkanélkülivel?! Ha 600 ezer munkahelyet teremtettek, akkor miért csökkent a dolgozók száma 710 ezerrel + a 280 ezer volt munkanélkülivel is nőni kellett volna a foglalkoztatott létszámnak! Tehát ez csak arról szól: a regisztrált munkanélküliek már "kiestek" a rendszerből, mert letelt az idő, továbbá (akár igaz is lehet, hogy 600 ezer közmunkást foglalkoztatnak) csak arról nem szól, hogy közben hány munkahely szünt meg! Az átkom, hogy ők is tengődjenek vagy 10-20 évig munkanélküliként, rajtuk nem fog, hiszen már szépen felhalmozták nemcsak a kenyérre, hanem már a kalácsra valót is.
lampa laz
Agyilag viszont sikeresen leépítik ezt az országot ilyen és hasonló brutális hazugságokkal. Ennek ellenére is sajnos még mindig ez a legnépszetűbb párt és ez gyalázat.
human
@eszegfu: A realitással már nem foglalkozik a kormány. Ez már tündérmese színvonal.
Cefi
HÁÁÁÁTAKKOR MI A KURVA ANYÁDTÓL BAZDMEG??? Te szarjankó! Te nem a viktor aranyerének sziámi ikre vagy? Mikor volt a szétválasztó műtét?
eszegfu
@human: Sajnos igaz, ahogy @Nessy: megállapitása is helytálló: "Mondja ő, hiszik a birkák!" A "paraszti" ész is azt diktálja, hogy pl. a kormány azt mondja: 200 Ft 1 kg valami, de én látom, tapasztalom, hogy az 300 Ft-ba kerül, akkor nem hiszem el a kormány "mondókáját"! Szerintem ennek igy kellene müködnie, nem ugy, hogy O.V., vagy bárki "mondta" és én elhiszem.
human
A hét másik nagy beszólása Lázáré volt, aki eldicsekedett vele, hogy neki sincs ujjlenyomata ahogy Pharaonnak sincs. Csak a biztonságpolitikai szakértő még nem találkozott ilyen esettel. Egyedül olyan esettről tud mikor valaki égetéssel eltüntette saját ujjlenyomatát. De miért is tett volna ilyet Lázár és Pharaon?
Hellcat
Ha ezt Göebbels hallaná irigységében magzatpózban sírná magát álomba...
colibri
No, ezt is megérte Sorosnak kitanítatni! Megáll az ember esze, amilyen lángelme lett belőle.
vonotok
Zoli ! Nem akarlak emberi mivoltodban megbántani, de te hülye vagy !!!
Szókrakész
@eszegfu: Ezek azt hiszik, hogy a "nép" nem tud számolni.
Nem tud 2 látszatra különböző, de mégis egymásba kapcsolódó hírt, adatot elemezni, összekapcsolni.

Hülyének néznek minket!!!
Szókrakész
@eszegfu: Az eü orvoshiánnyal küzd.
A fidesz, a parlament viszont fullon van doktorral.
Spin doktorral.

De kérdem én!
Nekik nem kéne letenni a hippokratészi esküt?

hu.wikipedia.org/wiki/Hippokrat%C3%A9szi_esk%C3%BC

Csak egy részlet belőle.

"Tehetségemhez és tudásomhoz mérten fogom megszabni a betegek életmódját az ő javukra, és mindent elhárítok, ami ártana nekik. Senkinek sem adok halálos mérget , akkor sem ha kérik, és erre vonatkozólag még tanácsot sem adok."
eszegfu
@Szókrakész: Az a baj, hogy -- tisztelet a kivételnek -- sokan vannak a "hülyék". Talán nem is az értelmi képességükkel van a baj, hanem lusták gondolkodni, vagy nem is akarnak, mert megmondják nekik a "tuttit".
eszegfu
@Szókrakész: E jó ötlet... majd a következő életünkben talán megvalósitható!:) És kösz a "spin doktor" kifejezést! Ezt még nem hallottam, de rákerestem... nagyon tetszik!
Szókrakész
@eszegfu: Sajna a nagy többség lusta fejleszteni önmagát, utánajárni az igazságnak.
Leköti őket a mindennapi megélhetésért folytatott "harc".
Este pedig holt fáradtan örül, ha a hülye tévéműsorokat nézheti.
human
@vonotok: Van az a pénz amiért korpásodik a fejbőr.
qxy
Nagyon nyakon vágnám ezt a fityfirittyet. van ugye ennek testvére? mert egyedül ekkora barom nem lehet . Vagy súgnak neki?? a sok hülye mi? " mongyadcsak mongyadcsak. ja hány nő betűve kel írni hogy ténnap.- " Nemtom, de két t az tuti, me muttidőőőő há me hogy ténnap nem??
kamazuka
Az elvándorlás nem csak munkahelyeket teremt,de a reálbérnövekedés egyik alappillére!!!
A regionális fejlesztések sarokköve!!!
Cefi
@kamazuka: Bakker, besírtam... :-)))
kamazuka
@Cefi: Aki ismer tudja, hogy ez tőlem realitás!
kamazuka
A bérfelzárkóztatás egy érdekes verseny lesz.A kormány törekvései mellett regionális alternatívák is napvilágra kerülnek.A verseny,mert a bérszinvonal növelésében versenyhelyzet alakúl ki 3 és fél -4 éven belül.Ez a verseny tulajdonképpen a most használatos nyugdíjat kivezeti a piacról és egy új dinamikusan,de irányított nyugdíjszínvonal emelkedést valósít meg.A bérszínvonal növekedésének számai /minimálbér/,most még kormányhatáskör kizárólag,de léteznek alternatívák,melyek nem GDP specifikusak,ezáltal egy új-szemléletű ám más módszeri alkalmazás tekintetében, regionális viszonyok közötti finanszírozást tesz lehetővé párhuzamosan.Ezáltal a jelenlegi hazai bérszínvonal két-három részre történő feloszlása egy kormányi, a GDP számok szerint,egy értékpapír, de nem hozam szerinti,és az ember igénye szempontok eredménye összességében.
Jozefina
Ez az agymosott is csak kinyilatkoztatni tud, mint flóri! Ha kérdeznek tőle már megakad!!! Hihetetlen nagy bunkó!!??
eszegfu
@Cefi: 18:44 Igy látszik, milyen hiányosak az ismereteim! Ezt a számot is ismertem, de fogalmam sem volt az együttes nevéről! Kösz.!:)
Kutyuska
Szerintem inkább Kovács szippantott be valamit, mielőtt nyilatkozott.
Kutyuska
@human: Lázárnak az agya is sima, onnan a tekervények hiányoznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.