Jövő péntekre idézte be Dobrev Klárát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága.

Beidézte Gyurcsány feleségét a NAV

(Fotó: YouTube/ATVzrt.)

Dobrevet, aki az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft.-t vezeti, tanúként akarják meghallgatni, mivel az Altus több alkalommal nyújtott kölcsönt a hárommilliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Human Operator Zrt.-nek – írja a Magyar Idők.

A lap úgy értesült Dobrevnek valószínűleg Szegeden kell választ adnia a hatóság munkatársainak kérdéseire.

Az Altus Portfólió Kft. tavaly februárban csaknem nyolcvanmillió forint rövid lejáratú kölcsönt adott Czeglédy Csaba cégének, majd augusztusban további 90 millió forintot

- írta a lap, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc egyik Facebookos bejegyzéséből tudni lehet egy harmadik, idén tavasszal biztosított kölcsönről is. Mindez pedig az Altus részéről felveti a tiltott pénzügyi szolgáltatási tevékenység gyanúját.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@papa.49: Képzeld el. Pesten Tállai nekiállna kihallgatni Dobrev Klárát. Rövid gondolkodás után milyen kérdések vetődhetnének fel ?
Hányadik perc után kérjek segítséget ?
Felezzük meg ?
A közönség segítségét kérjem vagy telefonon hívjak fel valakit ? Orbán járatos-e ebben vagy hívjak mást ?
Szakértői segítség szükséges ? Németh Szilárd vagy Kósa Lala otthon van-e ?

Mindenesetre hosszú kihallgatás lesz. Tállainak kellene küldeni egy zöld ágat, hogy zöld ágra tudjon vergődni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nyomják Krahácsot...
Persze semmi értelme, de egyik oldalról tudják mutatni, hogy ők mennyire dolgoznak, a másik oldal meg panaszkodhat az üldözöttségre!
papa.49
Még jó hogy nem Rióban kell neki vallomást tennie, Pesten nincs senki aki kihallgathatná ???
justhpeter
@papa.49: Képzeld el. Pesten Tállai nekiállna kihallgatni Dobrev Klárát. Rövid gondolkodás után milyen kérdések vetődhetnének fel ?
Hányadik perc után kérjek segítséget ?
Felezzük meg ?
A közönség segítségét kérjem vagy telefonon hívjak fel valakit ? Orbán járatos-e ebben vagy hívjak mást ?
Szakértői segítség szükséges ? Németh Szilárd vagy Kósa Lala otthon van-e ?

Mindenesetre hosszú kihallgatás lesz. Tállainak kellene küldeni egy zöld ágat, hogy zöld ágra tudjon vergődni.
eszegfu
Ez igen izgalmas kérdés -- és most nem az Altusról beszélek, hanem ugy általában. Egy vállalkozás - mindegy milyen társasági formában -- "gazdasági tevékenységet" folytat, hogy bevételre tegyen szert. Vannak engedélyköteles tevékenységek, mint pl. a "pénzügyi szolgáltatás". Szerintem : ha a vállalkozás NEM FOLYAMATOSAN végzi ezt a tevékenységét és nem a bevételszerzés ezzel a fő célja, NEM EBBŐL ÉL, akkor ehhez nem kell engedély, tehát szerintem ennek semmi köze a "jogosulatlan pénzügyi tevékenységhez". Ha pedig szó szerint nézem a pénzügyi szolgáltatások, mint tevékenység tartalmát, akkor a cég nem foglalkozott betétgyüjtéssel, p.ü. lizinggel, pénzforgalmi szolgáltatással (ügyfél számlák vezetése), letéti szolgáltatással, követelés vásárlással, nem voltak ilyen jellegü "ügyfelei"... egyszerüen kölcsönt adott egyetlen cégnek. Tulajdonképpen a "bróker marcsi" elleni vád is engedély nélküli pénzforgalmi szolgáltatás, de ő sok ügyféllel "dolgozott, befektette a pénzeiket, időnként kamatot is fizetett, stb.tehát a szolgáltatás minden ágát gyakorolta...igy nála "megülhet" ez.
Tulajdonképpen a Nav-nak kell megfogalmaznia és törvényi helyekkel alátámasztania miért is gondolja, hogy ez engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatás... nem lesz könnyü dolguk szerintem. Az Altus meg pontról pontra megválaszolja... ebben biztos vagyok.
wagabund
@eszegfu: Dobrev szép lassan, helyesen artikulálva elmondta, hogy nincs hazai megbízatásuk, nincs hazai bevételük, minden unijós bevétel után adóztak, ahogy kell...ami maradt, abból adott kölcsönt...nem érti mit is akarnak tőle...illetve érti, csakhát...
őket többet vizsgálták, mint az ember elképzelné...soha nem volt észrevétel.

nemsokára választások lesznek...valakit már csak be kellene mutatni a vezetőszáron..
eszegfu
@wagabund: Valóban "példát akarnak statuálni"... pedig ilyenekkel Gyurcsányt nem fogják "lenyomni", Dobrevet meg pláne! Nagyon birom az asszonyt! Kb. fél évvel ezelőtt volt, amikor az Altus egyik pere után sajtótájékoztatót tartott, ami 30-40 perces lehetett... egy élmény volt látni, hallgatni! Kerek mondatok, ismétlések nélkül, érthető, nem a kérdést megkerülő válaszok...szóval nagyon "egyben" van a nő!
RonaGyuri
beidézték? meg voltam győződve, hogy - ahogy szokták - rabszíjon vezettetik el! =))
Clavigo
Ebből megint égés lesz a Zorbán kondának...Remélem!!! Ez a hölgy nagyon okos... :) :) :))))) Tállai elvtárs és nemzethhyyyy revizorai " kapaszkodhatnak "...Bár az is lehet ,,hogy már az ítélet is kész van...
Jozefina
Klára zsebrevágja az egész bagázst. Ez csupán lejárató kampány a Gyurcsányra tekintettel!!
Mézike
@eszegfu: Én már nem igazán tudom és akarom követni mindazt a sarat amit a zorbánkormány az elmúlt alig nyolc évben kiráncigált mindenhonnan ahol csak felbukkant Gyurcsány neve. Sztem t6isztában vannak ők azzal hogy nem találnak semmit ami miatt " vérpad" illetné. De vannak hívek akiknek ez a szentbeszéd, és meg kell adni ami nekik jár.
karma1
@Clavigo: Szerintem kispalyasoknal meg lehet irni elore az iteletet, mint ahogy Virag elvtars is tette, a Tanuban, de Dobrev Klaraval es Gyurcsannyal meg veletlenul sem! Megint olyan helyre nyulkal ez az idiota csuti torpapa, ahol egyszer mar megegette magat, el is huzott onnan a szegyeneben...
Nincs az a vallalkozo, aki masfel milliardot "csak ugy" tartana egy mezei maganszamlan, amibol annak es ugy adhat penzt , ahogy akar.
Ha viszont a cegnek a neve'n van ennyi penz, amit nem hasznal, akkor miert ne adhatna ennyit kolcson???Es miert ne adhatna azt tisztesseges banki kamatra? Hiszen megszakitja a kamatozo betetet, masfel milliard forint havi kamatjabol mar szerenyen meg lehet elni egy honapban. Azert a baratsag sem arrol szol, hogy a masikat lenyuljuk, vagy anyagi hatranyba hozzuk. Ezt egy kozepes ugyved is ugy adhatja elo Klara asszonyek neveben, hogy csak na.
Sokkal izgalmasabb az a kerdes, hogy vajon miert zarolta csak ugy ukk-mukk-fukk Czegledy berkifizeto szamlajat a NAV, amirol tudtak, hogy abbol fizeti a munkabereket?
Ezt semmikeppen sem tehettek volna meg.
Tehat ezt allati alaposan le kell majd papiroznia a vadloknak, ha Czegledyvel peldat akarnak statualni. Bar a Sukoro/Csaszy ugy utan, ahol buncselekmeny sem volt, megis bortonbe mentek artatlanul az emberek, mert nem akartak Gyurcsany ellen vallani - mert nem is volt mit -, na, abban az orszagban barmit el lehet kepzelni...Ezzel azert nagyon nagy faba vagta a fejszejet a csuti toporonc...:o(((
42
A parlament elítélt egy embert, aki ellen még vádat sem emeltek.
Egy héttel előtte megírta a kormánysajtó, hogy beidézik Dobrev Klárát kihallgatásra.
Bárki bármit is mond, Magyarországon már csak a demokrácia látszata van meg.
Nessy
@karma1: Majd a választás után kiderül, hogy nem úgy van az úgy van, mint már nem egy esetben, amiről persze a királyi média hallgat mint sz@r a gyomban, de addig lehet a híveket "etetni"! Sőt még börtönbe is lehet csukni, mert ha és talán, esetleg...
eszegfu
@Mézike: 11:38 Bevallom én sem tudom követni ezt az egész "hadjáratot"! Persze lehet szeretni és utálni is Gyurcsányt, de hogy a feleségén keresztül akarják meghurcolni, ez már szinte "dedós" módszer. Én csupán egy igazán értelmes, okos nőnek, Dobrevnek drukkolok! Nem bujik a férje mögé, mindig egyedül áll a vádakkal szemben és bizony helytáll! Az viszont nem világos: ha ennyiszer bebuknak a "szentbeszédükkel", akkor miért dugják ujra és ujra a hurokba a fejüket?!
Equus
nem értem... miért éppen Szegeden? Lehetett volna Záhony, esetleg Lenti vagy Sopron, netán Nagylak, Balassagyarmat, Bóly... vagy az összes helyre egyszerre.
Azt értem, h a család által rendszeresen látogatott élelmiszerboltban rendre felírják a napi vásárlást és hétvégeken fizetünk, ami miatt jogosulatlan pénzintézeti tevékenység miatt eljárás indul a bolt ellen. Azt is értem, h a haveromat elítélhetik, mert egyszer az ő pénzéből tankoltam, másszor ő fizette a mekis számlát és megint máskor a taximat is ő fizette, amit utólag rendeztem vele.
Csak azt nem értem, h ezek a büdös köcsögök miért utaztatnak vkit pusztán a családja miatti félelmükben...
vukkocska
Dobrev Klárának egyedül több esze van, mint az egész fideszes bagázsnak. Szijjártót és szüleit mikor hallgatják meg a több százmilliós kölcsönnel kapcsolatban? Pedig csak egy egyszerű vagyonosodási vizsgálatot kellett volna kezdeményezni. Mi köze bárkinek ahhoz, hogy kinek ad kölcsönt akkor, amikor van miből adni. Miért is nem tudták Gyurcsányt sem adózásával semmi mással lefülelni? Mert nem volt mit. Pedig kutakodtak utána rendesen.
CsipkeRózsa
Naponta olvassuk a polgármesterek 100 milliós visszaéléseit, csalásait, egyéb disznóságait, őket senki nem hívja sehova. Nem hallja, nem olvassa sem az ügyészség, sem a rendőrség, sem pedig a NAV.
wagabund
@vukkocska: érdekes, győzike is csupa kölcsönből él, őt mésem idézik kihallgatásra...valamit jobban tudhat, mint Dobrev..de vajon mit?...
quadrocopter
A horda motivációja politikai!

"Jogosulatlan pénzügyi tevékenység

Aki törvényben előírt engedély nélkül
a) pénzügyi szolgáltatási vagy kiegészítő pénzügyi szolgáltatási,
b) befektetési szolgáltatási, illetve befektetési szolgáltatási tevékenységet kiegészítő szolgáltatási, árutőzsdei szolgáltatási, befektetési alapkezelési, kockázati tőkealap-kezelési, tőzsdei, elszámolóházi, központi értéktári vagy központi szerződő fél,
c) biztosítási, viszontbiztosítási vagy független biztosításközvetítési,
d) önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, magán-nyugdíjpénztári vagy foglalkoztatói nyugdíj-szolgáltatási
tevékenységet végez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
[Btk. 408. §]"

Ha jól olvastam, a Dobrev-cég kölcsönt adott és nem pénzügyi szolgáltatást végzett annak kamatos pénzügyi vonzataival!
Lepényleső
A nav (az állam) 61 % -ot von el,amivel azt csinál amit akar. Nehogy már a fennmaradó 39%
felett szabadon rendelkezzél,hiszen megdolgoztál érte. ???
egyvandor
Frlszabadultak az erőforrások és jön a választás.
2002-es K&H botrány? Kipipálva. Ügy elsikálva.
Gorbán, szokványos bárki ellen bármikor elindítható adó vizsgálata óriási perpatvar mellett meghiúsítva.
Questor ügy elsikálva. A károsultak letojva.
Millió lenyúlások korrupciós ügyek, Kuszaszemtől farkasflóritól kezdve a legalsóbb szintekig.
De hála Istennek Gyurcsánynak van felesége. Ha rajta sem találnak fogást akkor vannak még családtagok.
egyvandor
@justhpeter: Nem gondolom, hogy fideszes seggfejeket küldenek a kihallgatásra. Van az a pénz amennyivel találnak rá olyat akinek ettől nemkorpásodik a haja. Legfeljebb az elvárások olyan megalapozatlanok, hogy nehéz szakmai alapon végrehajtani a koncepciót.
egyvandor
@papa.49: "Pesten nincs senki aki kihallgathatná ?"
Megbízható fideszes nertárs kell ennek a súlyos ügynek a kivizsgálására és el kell tartania a a választásokig.
bakegya
Klárán nehéz lesz egy ekkora taplónak fogást találni ,mint a G...orbán!...állati szar alak ez az emberszabású TÁLAI IS ,HA ILYEN PISZKOS MUNKÁRA BE LEHET VONNI!
Equus
@bakegya: kérdés volt bármikor is, h ez a malacképű féregnyúlvány tállai önjáró lenne?
kisrigó
@quadrocopter Igazad van, de ezt olyan jóóó harsogni, hogy "beidézték Dobrev Klárát!" Az már elsikkad sok embernek az agyában, hogy TANÚKÉNT! Arról már nem is beszélve, hogy mit akarnak "tanúsítani", hisz ott van előttük, hogy adtak kölcsönt. A módszerük, hogy vádolnak, holott tudják, hogy nincs igazuk, de beszélnek róla. TV műsorban hallottam, hogy néhány bíróságon sikerült "megfelelő" vezetőt találni, köztük Szegeden is. Már a Czeglédi ügyet is egy huncut csellel hozták Szegedre, egy makói cég kapcsán. Most már lehet Dobrevet is Szegedre hívni! Alávaló, sunyi banda!
Fradigege
Gondolom vannak olyan ügyvédek a zsebükben, hogy a NAV elmehet legelni utána.
karma1
@Equus: 14.03-ra: mert mas az ugymenet, es kitalaltak, hogy a razos ugyeket videki birosagokra szignaljak ki, ezzel ugy csinalva, mintha annak nem lenne semmifele politikai hattere... Igy targyalt egy csomo ugyet a Kecskemeti Jaras Birosag, meg hasonlokat.
En inkabb azon csodalkozom, hogy miert nem mentek Gyurcsanyek mar regesregen Hagaba, a Fuggetlen Nemzetkozi Birosagra Csaszy-Sukoro ugyben, mert akkor talan meg be sem kellett volna vonulniuk oda a bortonbe ezeknek a szerencsetleneknek...
bencemacska
@karma1: ma, 23:23
Nem mehetnek addig nemzetközi bíróságra, amíg minden hazai lehetőséget nem merítette ki. És még van valami panasz lehetőségük, de hogy mi nem tudom!
A nemzetközi bíróságon meg 2-3 év. amíg ítélet születik!
karma1
@bencemacska: Dragam, en a Sukoro-uggyel kapcsolatban emlitettem a hagai birosagot, mint forumot, mivel ott mar nemcsak, hogy megszuletett a dontes, de mar ulnek is artatlanul, buncselekmeny hianyaban a "bunosok"...
En errol beszeltem 23.23-ban...:o))))
bencemacska
@karma1: 23:48
Én is arról beszéltem.
Mielőtt Császy bevonult a börtönbe, akkor mondta (azt hiszem Kálmán Olgánál), hogy meg kell várniuk az ítélet írásban való kézbesítését, mert utána lehet valamilyen eljárásbeli akármire hivatkozni! Ők a jogászok, meg ügyvédeik is vannak, én elhittem, amit mondott, de bevallom, pontosan akkor sem értettem!
Ő mondta azt is, hogy mire Hágában ítélet születhet, akkorra letelik a börtönbüntetésük!
Nem véletlenül kellett nekik olyan gyorsan bevonulni!
bakegya
@Jozefina: az az tekintetnélkül ,vesszen mindenki aki orsos viki utjában van!
bakegya
@Equus: igazad van ,de azért megint igen nagy súllyal nyomul a latba az adóhivatal irányából a sintér kezére minden potenciális ellenfélnek a lejárató kampánya.kilóg a NEMZET LÓFAXA MEGINT PÁRTUNK ÉS KURMÁNYZÓNK POFÁLÁBÓL.
EGY HÁNYADÉK EZ AZ ORBÁN TERV ÉS ANNAK VÉGREHAJTÓ emberei,mint a rogán,szíjártó,lázár,kósa,vakondi,stb.vida után most ez a fényezett agyú NAV-os "hűtőszekrény" tálalhatja a gyurcsánynénak a szart a polcról!!!
Desischado
Dobrev Klára fel fogja mosni veük a padlót, már megint házhoz mennek a sallerért. Hajrá, kedves Klára, táncoltassa meg ezt a mocsok bandát! Elképzelem, hogy tállai "hallgatja meg", és máris rám jön a nevetőgörcs!
bencemacska
@Desischado: ma, 04:46
Sok samesza van ahhoz, hogy ne ő legyen a felmosórongy!
bakegya
A MINDÖRÖKKÉ ÉRVÉNYBEN LÉVŐ ORSOS GYŐZŐ ORBÁN VIKI SIPOS BÖSKE TERV SOROS SPEKULÁCIÓJA "gyurcsányi" családjának újrahasznosításán matat, Magyarország miniszterelnöke vicctor orbán!!!
kereső
@bencemacska: DE, ha az" emuttnyolcévben",mindenért gyurcsányahibás, akkor ezért a nyócévért mindenért orbánahibás.Nem?
bencemacska
@kereső: ma, 11:25
Nem értem a válaszod! Lehet, hogy nem fogalmaztam valahol világosan?
Ha végignézed a az utóbbi évek történéseit - visszamehetünk 1988ig is - minden rosszban benne volt a "szőrös keze".
Történt valami rossz nélküle?!
kereső
@bencemacska: De, teljesen világos,amit irtál.Lehet,hogy konkrétan azt kellett volna irnom, hogy igenis mindenért orbánahibás, nem bujhat mindig más mögé, nem takarózhat másokkal-sem függönnyel.Különösen a második-és harmadik kormányzati ciklusban elkövetett bűneiért nem.Ha mások-csicskások, a kiszolgálószemélyzet-tették is, ő a felelős mindenért.
kukac50
BELE LEHET AZ OLYAN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS MUNKÁJÁBA SZARNI AMELYIK AZ ÚJSÁGOKNAK EZT MÁR HETEKKEL EZELŐTT ELMONDTA!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.