Szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott 65 évnél idősebb emberek kaphatnak a kormánytól ingyen számítógépet. Az internetet is ingyen adnák nekik.

Ötezer számítógépet oszt ki a kormány 65 évesnél idősebbeknek az idősügyi infokommunikációs program keretében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Ötezer számítógépet oszt ki a kormány a 65 évnél idősebbek közt

Fotó: pixabay.com CCO

Jeneiné Rubovszky Csilla elmondta, a számítógépeket az ingyenes internetszolgáltatással szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott emberek kapják meg, az eszközök használatára pedig megtanítják őket.

A miniszteri biztos hozzátette, egy országos felmérés szerint a digitális eszközök elsősorban az idősek magányának csökkentéséhez, az ellenük irányuló bűncselekmények megelőzéséhez és az egészségük megőrzéséhez járulhatnak hozzá. Példaként azt hozta fel, hogy megtanítják a nyugdíjasokat videotelefonálni, bűnmegelőzési Skype-konferenciákat tartanak nekik, és a demencia enyhítésére szolgáló játékokat is kifejlesztenek.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én biztos nem kapok, pedig elmúltam 68. a lában csak 2/3, és kisnyugdíjas vagyok ))))))))))))))))
Menjetek a büdöspicsába a lekenyerező ,,ajándékokkal,, tetves gecik !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Én biztos nem kapok, pedig elmúltam 68. a lában csak 2/3, és kisnyugdíjas vagyok ))))))))))))))))
Menjetek a büdöspicsába a lekenyerező ,,ajándékokkal,, tetves gecik !!!
wpym
Meg az Erzsebet utalvannyal sem tudnak mit kezdeni, nemhogy egy szamitogeppel...
quadrocopter
Választási parasztvakítás, vagy a horda idős hozzátartozóinak ingyen géphez juttatásának módja, amelyet aztán az unokák kapnak meg ingyen nettel!
Ki v an ez találva, mert olyan horda jóság nincs, hogy ne húznának hasznot belőle!
cs.n.
@papa.49: propeller.hu/itthon/3285504-veszjelzesre-is-alkalmas-karperecet-ad-nyugdijasoknak-kormany
Százezer leginkább rászorulóból kap ötezer. Csak ezt mostanában nem emlegeti Jeneiné.
namihami
Jó nekik, lesz számítógépük.
Akkor már csak az ennivalót, a fűthető-élhető lakást, esetleg a használatához szükséges áram visszakapcsolását kell megoldani. És jöhet a világháló.
magyarbakancs
Nem szeretném ha megsértődne valaki ,de egy idősebb hölgyek ,és urak nagy része nem is tudja kezelni a számítógépet.
Még a mobilt sem.
eszegfu
Jól lemaradtam... nem is tudtam, hogy a Rubovszky lány miniszteri biztos!
@papa.49: Hiába vagy Te "egészség károsodott", pontosan tudják, hogy még dolgozol a nyugdij mellett, tehát nem vagy "rászorulva"... igy döntöttek.:(
cs.n.
@Sámannus: Az tuti. A böngésző kezdőlapján meg a pestisracok.hu lesz a 888.hu mellett.
dr. prédikátor
@magyarbakancs: Én már elég idős vagyok, 74. De amint látod még tudom kezelni a gépet. Sőt ha muszáj lennevagy arra kerül a sor még az ÁK 47 est is tudom kezelni!!!
Eriksson
Most már csak az a kérdés, hogy a milliónyi nyugdíjas közül hogy választanak ki ötezret.

Vagy mindnek, vagy egynek se, mert így igazságos.
Veleda
Talán egészségügyi felmérés szerint történik az osztogatás? Nem hinném, hogy ezzel bárki is foglalkozna!
eszegfu
@dr. prédikátor: 10:10 Most őszintén: hány éve "kezelsz" számitógépet? Én egy "cseppet" fiatalabb vagyok és nem számitok "gurunak" a számitógép terén, de vagy 25 éve használom. Először még bekapcsolni sem tudtam. Vagyis nem mindegy, hogy 65 éves kor felett tanuljuk meg, vagy fiatalabb korban...szerintem van igazsága @magyarbakancs-nak. Az ÁK (Állami Könyvterjesztő) meg nem tudom hogy jön ide?!:)))))))
Veleda
A számítógép használatának alapjait még a munkahelyemen sajátítottam el, mert a munka körömhöz szükséges volt. De hozzáteszem, sokat segítettek a családom tagjai. De aki egyedül álló, kitől várhat majd segítséget? 65 felett már nehezen megy a netezés megtanulása.
Információ szerzéshez persze nagy segítség , de egyedül nem megy:))
dr. prédikátor
@eszegfu: Kb 95 óta ismerkedem a számítógéppel.Ez a harmadik gépem.Amire szükségem van azt tudom.Az ÁK 47 es NEM AZONOS az állami könyvterjesztővel./ Csak arra céloztam hogy nem érzem még magam öregnek/
Nessy
@Shikari: Hol, ki, milyen alapon választotta ki az ötezer időst a millióból?
Nem érint, mert ugyan erősen túl vagyok a 65 évemen, de már lassan 30 éve használok számítógépet.Munkaeszközöm volt. Még a Commodor 64 volt az első.
Tehát nem az irigység beszél belőlem!
Veleda
@dr. prédikátor: Gyakorlatilag van 22 év jártasságod a neten. Ez sokat számít. Én először 2005-ben ültem a géphez, de nem a hírek olvasása volt a feladatom, hanem a táblázat kezelés/szerkesztés. Ügyirat kezelés. Gőzöm nem volt hozzá, nehezen is ment:))
Csizmás Kond
persze hogy itt mindenki számítógépszagértő...
...egyik ismerősöm könyvel...'88-tól számítógépen... és a fia kellett megtanítsa a fészbuk kezelésre, beírásra, filmnézésre, letöltésre, stb...
eszegfu
@dr. prédikátor: 10:46 Értettem ám!:)) Az ÁK-val csak hülyéskedtem... tudtam, hogy milyen "harcias" vagy és hogy rögtön "kiakadsz"! Bocs. a tréfáért!:))
Látod, pont ezt mondtam én is, hogy nem vagy öreg a számitógéphez sem, ha már 20 éves gyakorlatod van benne, de aki 65 felett kezdi el... az már kissé "necces"!
Eriksson
@justhpeter: Gondolod, hogy ötezer szavazat megér ennyi befektetést? :)))
justhpeter
@Eriksson: Azt gondolom, aki Orbánra szavaz a számítógépért, az kb 100 ezer forintért adja el a lelkét és a jövőjét. nekem már nincs sok hátra, tehát a lelkem, a jövőm és az időm sokkal többet ér.
namihami
@justhpeter: Azt mondod, hogy 100 rongy/darab? Van bennem némi kétely, hogy a valamelyik miniszter haveri és csicskás környezetéből leselejtezett gépekről és hagyományos monitorokról (tehát nullára írt) gépekről van itt inkább szó. Azok meg kapják otthonra az újat (lásd Parlament)
Adják az amortizálódott gépeket. Némi szerencsével még a Tomi beléptetőkapus gépei is belekerülhetnek a ""nagy szívjóságba"".
Nessy
@Shikari: Majd meglátjuk, mennyibe is kerül ez a "szép gesztus" a valóságban!
Lehet, hogy ez is olyan lesz, mint az Erzsébet utalvány. Nettó 27 milliárd, bruttó 45 milliárd! A differencia? Valahol, valakiknél.
cikicakk55
Nem rég volt róla cikk,hogy új laptopokat kapnak a honatyák. Na meg van,honnan lett az 5000db laptop. Most már csak annyi kérdésem lenne,hogy az egyedülálló dementáltak, Altz -Heimeres betegeket,hogy fogják megtanítani a gépet kezelni.Sok a saját gyerekét nem ismeri fel.Szegény anyukám is ilyen volt,sajnos tudom. A mozgáskorlátozottaknál meg nem kellene a nyugdíjas korig várni.Miért nem jár egy 30-40 éves mozgáskorlátozottnak is számítógép? Én 62 éves vagyok,nagyon szeretek netezni,bár az utóbbi időben már nem tudok olyan sokat ülni.Párom 66 éves és soha nem volt odáig a számítógépért.Mi mind a ketten az idősebb fiunktól tanultuk meg az alapokat, a többit magunktól,vagy skypon esetleg másik levelező oldalon kérdeztük meg.Windowst telepíteni nem tudok,félek a vírusoktól,letölteni nem szoktam épp ezért,bár azt is ismerem.Számomra az újságolvasásra kell a gép. Azért tényleg megnézném azt az 5000 nyugdíjast aki megkapja a gépeket. Vajon hánynak FideSS tag a gyereke,unokája?
Eriksson
@namihami: Igaz lehet, mert a napokban volt hír, hogy mennyiért kapnak új laptopokat a képviselők.
Eriksson
@cikicakk55: Valahogy, valamilyen szempontok alapján csak kiválasszák őket.
glorianna
@eszegfu: :) Az AK fegyver, az idősek szgéplezeléséről csak annyit, hogy 90+ éves anyóspajtás 87 volt, amikor nekibuzdult, mert szereti a régi filmeket :D Egy szegedi halászember pedig 84 volt, amikor életében először bekapcsolt egy számítógépet, aztán félélv múlva már a Linuxba ásta be magát. Aztán van tizenéves fiú ismerős, aki még telefonálásra sem használja a kis okoskáját... Azaz: sokfélék vagyunk mi, emberek ;)
CsipkeRózsa
A fidesznek két haszna származik ebből, jó kampányfogás, és valamelyik "közeli" sokat kereshet a gépeken.
A kiválasztás lista alapján történik, van több névsor a fidesz-kedvelőkről.
Nessy
@Shikari: Nem azt mondtam, hogy "ellopják". Csak drágábban számolják el, mintha egy szaküzletben megvennék. Nem ez lenne az első eset!
cikicakk55
@glorianna: Kivételek mindig vannak,mert az erősíti a szabályt. Azért az átlag nem az amit írtál. Kevés a fiatal aki nem ért a számítógépet,de sok az idős aki nem is akar.
papa.49
@anka: Ez megint üt mindent ))))))))))))))))))))))
desiro
Az már eszébe sem jut a fidesznyik bagázsnak, hogy gorbán leamortizált gépeit adják a szerencsétlen hívőknek, akik ezt boldogan kezet csókolva fogadják és imába foglalják a
nemzetmegmentő nevét.
terlasz
Boldog lesz a nyugdíjas, hogy végre adhat valami ajándékot a kis unokának, mert nagy valószínűséggel használni használni nem tudja. Olcsó néphülyítés!
Desischado
@anka: Drága vagy, megit megnevettettél! A hirdetéshez én is csatlakozom!
Ártunk és kurmányunk csak szavatokat akar, vagy ez is valami mutyi? -mert kötve hiszem, hogy a szívjóság vezérelné őket! Ami nincs is nekik!

@justhpeter: Mi a fenéről beszélsz?! Csak nincs valami baj?! Éljél az emberi kor legvégső határáig, teljes szivemből kívánom neked!Félre a negatív gondolatokkal! (megölelget)!
magyarbakancs
@dr. prédikátor: Tiszteletem a Hölgynek Úrnak.
Kivételek mindig erősítik a szabályt.
Nagyon sokáig kívánom,hogy jó egészségben használja a számítógépet.
dr. prédikátor
@magyarbakancs: Köszöntem, férfiból vagyok!
magyarbakancs
@dr. prédikátor: Tiszteletem az úrnak.
Én is férfiból vagyok.
kiscsillag66
Inkább pénzt adnának az idős embereknek. Már "jóságukban" nem tudják, mit csináljanak.
Nessy
@anka: Már Lucifer is megmondta Ádámnak: "Tragédia? Nézd komédiának, és szórakoztatni fog legott!"
Mézike
Szociálisan hátrányos helyzetű ez azt jelenti hogy a csirkefarhátot is dekára veszi. Egészségkárosodott. Nyugdíj fele gyógyszerre megy. És egyedülálló...
Pont nekik van szükségük számítógépre és internetre. Mert ez helyettesíti az ápolást és az élelmet.
Tavryni őrnagy
@bakcsubakka: Majd ha fizettek, utàna pofàzzunk.
Sámannus
@cs.n.: DDD
Én nem így gondoltam nézd meg a wifid kezelő felületét vezérlő programot, lehet hogy te is meglepődsz. Még nem tárgyaltam szakemberrel róla, de az én gépemen is van ukrán és orosz cím. gondold csak el bármit használunk, ezek skubiznak minket.
cs.n.
@Sámannus: Nekem nincs wifim, mobilnetem van telefonon. A yandex is pont erről ismerős, mert régebbi készülékeken ruszkik által megbuherált Opera Mini böngészőt használtam. Hozzáteszem, egész jók voltak. Legalábbis "butatelefonra" jobbak voltak, mint az akkori verziói a böngészőnek.
Sámannus
@cs.n.: Szerintem ha használsz internetes kapcsolatot az böngészőtől függetlenül a wifik látóterébe is kerül Az már csak leleményesség kérdése, hogy milyen internetes szolgáltatásra kattintasz rá. Nem tudjuk, hogy a világhálón milyen úton jön létre a kommunikáció a gépek között.
Én ezzel már úgy vagyok, hogy csak annyit veszek figyelembe, hogy bárki rá tapadhat a gépemre is, még azt is látja, mit nézek a tvben, vagy telefonálok-e. Ha üldözési mániám lenne, kidobnák minden cuccot a lakásomból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.