Az idei választás nagy vesztese a hátsó sorból figyeli majd az üléseket. 

Nem csak új, szakállas külsejével jelzi a Fidesz választási győzelmének legnagyobb narancsos vesztese, Lázár János, hogy kivonul a politika frontvonalából.

Lázár Jánost 2010 és 2018 között a Parlamentben a bársonyszékes első sorokban láthattuk. Először frakcióvezetőként, később államtitkárként, 2014-től pedig már miniszterként.

Lázár János a Parlament leghátsó sorában ül majd

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter érkezik a Fidesz-frakció zárt alakuló ülésére a Képviselői Irodaházhoz 2018. május 3-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az újabb ciklust viszont fontos tisztségek nélkül kezdi meg. Ráadásul a 24.hu információi szerint a parlamenti patkó leghátsó sorába kérte magát. A lap szerint korábbi mentora, a 2002 februárjában elhunyt Rapcsák András régi helyére fog beülni.

Az egyéni országgyűlési képviselői mandátumának hódmezővásárhelyi átvételekor Lázár mosolyogva ugyan, de láthatóan csalódottan úgy fogalmazott:

Két ciklusnyi kormányzati munka után az embernek nem csak drukkerei, hanem ellendrukkerei is vannak, házon belül és házon kívül. Főleg, ha olyan kormányinfós stílusa van az embernek, mint nekem. Sokan szorítottak tehát azért, különösen február 25-e után, hogy a választásokon megbukjak és a 2018 és 2022 közötti politikából eltűnjek. A választóknak hála, ez nem így történt. Visszatértem, maradok és küzdök tovább.

(via 24.hu)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@Eriksson: Lázár valóban jó képességű ember, kár, hogy a tehetségét nem a haza felvirágoztatására, hanem a haza fosztogatására használja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Mert ott a helye.
Vagy az utána következőben.
papa.49
Még ez a hely is esősen túlbecsüli a ,,képességeit,, a ,,táskahordozónak,, ))))))))))))))))))))))))
Hellcat
@nevemnick: Ott a helye? Nincs helye a parlamentben szerintem...
nevemnick
@Hellcat: azért írtam, ,,Vagy az utána következőben" mert a leghátsó sort már nem követi még egy... :D
Eriksson
@papa.49: Lehet, hogy táskahordozóként kezdte Rapcsák polgármester mellet, de képességeit még az ellenségei is elismerik. A legértelmesebb, legértékesebb ember a közéletben.
cikicakk55
Egyáltalán nem azért írok,mert Hódmezővásárhelyen lakom és sajnálnám Lázárt. Sajnálom azt a Lázárt aki Rapcsák halála után volt,akit az egész város követett,mikor a kórházunkat meg kellett védeni és egy hatalmas háztömböt fogott közre Vásárhely népe,így jelezve,hogy nem adjuk a kórházunkat.Sajnos azóta prostituált lett belőle a politika prostituáltja. Még is azt írom,hogy Lázár már Ősszel jelezte,hogy ha csak teheti ha rajta múlna.,akkor a 2018-as választás után vissza vonul.Akkor még rá is kérdeztem,hogy mit jelent az,hogy ha "tehetné,vagy ha rajta múlna? " Hisz szerintem nem kötelező Orbán Miniszterének lenni. Akkor lép ki amikor akar,nem hinném,hogy van olyan,hogy kötelező. Orbánnak a Hódmezővásárhelyi vesztes Polgármester választás volt az utolsó szeg a politikai koporsójában. Lehet,Őt szidni,de én már 30 éve ismerem és amikor csak tudtam megnéztem a kormányinfót.Én láttam rajta,hogy elég sok kérdésnél szíve szerint azt mondta volna,hogy " basszátok meg,igazatok van,elegem van abból,hogy nekem kell hazudoznom." Természetesen Ő is rendesen megtollasodott és lopott nyalt,gombot vart a pénzért,de nála is volt egy szint,épp úgy mint Simicskánál,mikor már azt mondta,hogy ez már neki is sok. Persze,sajnálni nem fogom,mert abból a sok milliárdból ami neki is lepottyan,még a dédunokája is vidáman munka nélkül eléldegélhet. Már ha akkor még lesz Magyarország,és nem veszik el tőle az összes lopott pénzt. Megérdemelné!
Macskaszem
@Eriksson: Lázár valóban jó képességű ember, kár, hogy a tehetségét nem a haza felvirágoztatására, hanem a haza fosztogatására használja.
justhpeter
@Eriksson: Macskaszem fenti véleményét osztom.
Eriksson
Ha valaki tisztséget vállal, akkor az úgy becsületes, hogy lojális a megbízójához.
Lázár most azt mondja, négy évre szerződött, a munkát elvégezte, most már szeretne visszatérni városába.
Szerintem tisztességgel járt el.
Eladott Ország
Szép öltönyt és vasalt inget húzni bárki tud, jó autót vezetni is, ezektől maga, Lázár úr még nem lesz úriember. Újvágású sem. Az úriemberség ugyanis más fogalom, mint amit maga, Lázár úr felfogni volna képes. Úriember például nem lop. Sem nagy, sem kis tételben, én már a maga látványos rablásait szemlélve is pontosan tudtam, hogy reménytelen eset. Azt hittem, Lázár úr, hogy maga egy jobb sorsra érdemes cigány. Valóban igazságtalanság, hogy ötszázalékos pártocskák ücsörögnek a parlamentben! A tizenöt százalékos pártocskák se ücsörögjenek! Ki kell őket dobni a fenébe, a világon semmi szükség nincs annak a többször háromszázezer-egymillió embernek a képviseletére. Nevetséges, lássuk be! Bőven elég lesz, ha csak a fidesz kerül be a parlamentbe, úgy nemhogy kétharmaduk, de háromharmaduk lesz és ez a realitás, hiszen rájuk közel kétmillió ember szavazott a nyolcmillióból ,plusz a külhoni nemzettestvéreink és az ukránok. Csodálatos! Én a könnyekig meg vagyok hatva attól, hogy Lázár János és a visszafogottan nagyvonalú, az ellenzéket is tiszteletben tartó, járda- és útépítő fidesz engem is képviselni óhajt, nem csak a kétmilliós kétharmadot!
wagabund
..."Az idei választás nagy vesztese a hátsó sorból figyeli majd az üléseket. "...

hát nagy vesztesnek éppen nem mondható... hátha még tudnánk az" igaz "igazat is, akkor nem rágnánk a körmünket...(máraki)
wagabund
@Horizont: ettől féltem, hogy megkérdezed...nos szeretnék légy lenni a plafonon, ahol ezt bizalmasan megbeszéli a feleségével...
papa.49
@Eriksson: Mivel a Rapcsákot személyesen ismertem, ha ő ennyire kalibrálta a pacákot akkor ennyit is ér, pökhendi nagyképű, hazug beképzelt alak ...
Persze ez az én véleményem nem szükséges vele egyetérteni !!!
Eriksson
@papa.49: Elhiszem, hogy nem kedveled, de én egy ember véleménye alapján mégsem itélkeznék. Lázár életútja magáért beszél, s ha nem lett volna kivételes tehetség, ekkora karriert nem futhatott volna be 2002-2012-ig mint vidéki polgármester, majd később egyre magasabb posztokont, öbbnyire kifogástalanul. Amit ugye Rapcsák 2002 előtt még semmiképpen sem tudhatott.
Cicamama55
@Eriksson: 13.54 , 14.51 Maximálisan egyetértek Veled!
RonaGyuri
Nyugi Jankó a vádlottak padján előrébb fogsz ülni! =))
wagabund
@Horizont: mint észrevetted, fogalmam sincs...megasztán van más bajom is, mint Lázár...
wagabund
@Horizont: na jóóó...bevallom nincs is...illetve mégis...az urológus..

.-(
wagabund
@Horizont: inkább az urológus nem viccel, amikor kedvesen megkér, hogy hajoljak le...egyikünk sem szokott kacagni.

:-(
lampa laz
Ugyan már, koptertóni örök riválisa miatt dobta be a durcit, mert most csuti azt favorizálja. Van is miért, hiszen a pénzlenyúló projektek luxustóni találmányai meg persze guccsi-kokain-báró árpié.
Vadász jankó most a leghátsó sorból fog sziporkázni, h a főnök újból felfigyeljen nélkülözhetetlen tehetségére, és ha az füttyent neki, ő mint a kutya nyálcsorgatva újból a lábai elé heveredik.
papa.49
@Eriksson: Igen volt ott valami 22, vagy 24 milliárd adósság amit nagyvonalúan kifizetett az ország, azért ezt is a lézerpiszkos hozta össze a regnálása alatt !!!
Eriksson
@papa.49: Nem látok oki összefüggést az ügylet és Lázár értelmi képessége, tehetsége között.
papa.49
@Eriksson: Én viszont azt látom, hogy a nevezett
1 szarházi, aki szántszándékkal okozott ekkora deficitet a városának,
2 teljesen alkalmatlan, bármilyen feladatra a birkák terelésén kívül ...
Ahhoz talán ért mert ott volt a szülei gazdaságában ...
Eriksson
@papa.49: Te azt gondolsz amit akarsz, nekem az teljesen mindegy.
papa.49
@Eriksson: Ja így könnyű elfogytak az érveid a pacák mellett (mondjuk nem is nagyon lehettek) és szépen kifarolsz a témából !!!
Na mindegy veled se érdemes vitatkozni mert az ELV felülírja nálad a józan észt !!!
papa.49
@Eriksson: Azért majd még megfigyelheted mekkora bukás lesz a ,,tramvaj,, amit a lézeres kitalált tíezen milliárdért, a kihasználtsága vetekedni fog a felcsutkai sebesvonattal )))))))))))))))
kulabombaafityiszre
@papa.49: ma, 18:23
Lézer egy kis pitiáner tolvaj.Azért tünt okosabbnak,mert nála csk hülyébbek voltak és vannak a zorbán kormányban.Pár kérdéssel simán sarokba lehet szorítani.
hvg.hu/gazdasag/20180212_Van_olyan_kerdes_ami_meghaladja_Lazar_Janos_kepessegeit
Eriksson
@papa.49: Figyelj. Én egyáltalán nem akartam veled vitatkozni. Nem tudom mit láttál bele, én ennyit írtam csupán:
Eriksson
@papa.49: Lehet, hogy táskahordozóként kezdte Rapcsák polgármester mellet, de képességeit még az ellenségei is elismerik. A legértelmesebb, legértékesebb ember a közéletben.
thumb_up3 replyVálasz
error
access_timema, 13:54
@papa.49: Vitatkozni meg értelmes dolgokról lehet, de úgy nem, hogy elbeszélünk egymás mellet.
Pálinkafőző Rézüst
a kis meleg cigó csak befért... Miket tudhat...óóóóó fővajda figyelve vagy...
human
Hogy ez engem mennyire nem érdekel. Ami viszont érdekel:

Hódmezővásárhelyen a közgyűlés fideszes többségének sikerült átvernie azt az útfelújítási beadványukat amit az új polgármester szakmaiatlannak és megvalósíthatatlannak nevezett, mivel olyan bevételekből tervezik azt megvalósítani ami valószínűleg nem fog befolyni a város kasszájába. Így pedig eladósodik a város.
És ha ez nem lenne elég, ma tájékoztatta a lakosságot a polgármester, hogy az állam 1 milliárd forint visszafizetését helyezte kilátásba, mivel az előző városvezetés az aktuális pályázatokkal kapcsolatosan szabálytalan számlákat, illetve már egyszer más pályázathoz beadott számlákat talált.
Nagyon úgy néz ki bár Lázár a kispadra került, azért a hatalom besegít neki visszaszerezni a várost még ha azt csődbe is kell vinniük.
human
@Horizont: Azt még nem is írtam, hogy korábban a polgármester saját hatáskörében átcsoportosíthatott 100 millió forintot. Na ezt a lehetőséget is elvette a fideszes képviselő bagázs a polgármestertől. Így képviselik ők a város lakosait.
Commenter
@Horizont: mint a bukott rossz gyereket. Be az utolsó padba, vagy a szamárpadba. Büntetve van, rovót "igazgatóit" kapott. Én a helyébe már csak ezért is kilépnék a pártból, és ezzel nem Lázárt akarom védeni megtette ő a kötelességét már akár a mór, így tehát mehet is. Kukoricacsőre nem kell majd térdepelnie?? Micsoda óvodás módon büntetik. Kósa meg még mindig szabadlábon az1300 milliárdos csengeri deutsch nénjével együtt...
Zeta
Hát sajnálni nemtudom a táskahordó embert.
human
@Horizont: Az ellenzék nem figyel. Látniuk kellett volna Esztergom esetét. Már abból sem tanultak. Látniuk kellett volna Hódmezővásárhely esetét. Abból sem tanultak.
Jól látható volt, hogy egyetlen hiteles jelölttel leváltható a fidesz. De ez a hajó már elment. Az erőviszonyok (pénz és hatalom) olyan mértékben változtak hogy itt már csak erőnek erejével lehet változást elérni. Az ellenzék áltatja magát, ha azt hiszi 2022-ben választás lesz. Ha ugyanis a jobbik marad a külön utas politikánál (aminek lehet létjogosultsága), akkor 100%, hogy egy választáson megint a fidesz nyer. Ha pedig mégis összeállna egyetlen ellenzéki erővé Orbán nem hagyja szó nélkül. Ha kell törvényekkel vagy erővel, de el fogja lehetetleníteni a választást.

El kell felejteni, hogy Orbán valaha elismerné, hogy az ország nagy része nem őt akarja miniszterelnöknek. Ilyen alternatíva Orbán számára nincs.
human
@Horizont: A hatalom már annyira rátelepedett a társadalomra, hogy gyakorlatilag gúzsba kötötte és nem ereszti. Sajnos erőszak nélkül itt már nem fog változni semmi. Vagy forradalom vagy polgárháború lesz. Csak a mikor a kérdés. Egy jól szervezett civil mozgalom esetén 4-5 éven belül, legkésőbb egy újabb kijózanító fideszes győzelem után. Ha folytatódik a széthúzás és győz a beletörődés, a reményvesztés akkor évtizedek múlva, de bukni fog a hatalom. Ez törvényszerű.
human
@Horizont: Ha van egy szikla az két módon mozdítható el a helyéről
A/ Egy hatalmas erőgéppel kitoljuk a helyéről. Egy perc alatt megvan.
B/ A szél és a víz szemcséről szemcsére lebontja. Ehhez évszázadok kellenek.
Még C/ pont lehet amit írtál. Az pedig lehet holnap is és lehet 20 év múlva is.
Csizmás Kond
@Horizont: vagyis ha veszít nem áll vissza...így az egész baloldal mehetne mosogatni.
papa.49
@Horizont: Erre tippelek én is valami pici dolog lesz az a bizonyos csepp a pohárban, és utána a káosz mert nincs egyetlen hiteles vezető se a porondon, akik vannak azok mind alkalmatlanok arra, hogy összefogják az embereket, de azért bízom benne ez nem lesz örökre így !!!
Csizmás Kond
@Horizont: ..Lázár veszített a választáson de visszament ahogy fogalmazol asszisztálni, és nem otthagyta a francba az egészet...szóval ezen a választáson nem csak Lázár veszített reputációt hanem majdnem az egész baloldal, most akkor mind ott kéne hagyják az egészet és pályát váltsanak ?
Jozefina
Így lesznek az elsőkből utolsók!!! Fog ő még ülni??!!!
kokopelli
@Horizont: (07:47)
Eszembe juttatad a legrégebbi haverom nejét,aki a konyhában a
királyi adót húzza be magának naponta a konyhában főzés köz-
ben,és utána oktat mindenkit,a világ folyásáról és a kormány hős-
tetteiről,de a választásokon a tanár fia miatt az LMP-t választja! Va-
lóban rosszabb mint Jereván! A kanadai haverunkat a tengengeren-
túlról,engem a nyugatról, a szomszédot és a schweizi születésű lá-
nyát a hazájukról (a mama schweizba ment férjhez 40 évvel ezelőtt)
...tetejébenés este behúzza magának a "soap-oper"-eket a hányásig!
Ilyen az élet,"mert hülyék nélkül unalmas lenne a világ"-mondta egy
okos ember anno...!?
kokopelli
@Horizont: ..hol az értelmiség?!A nagyja ill. a liogikával rendelkezők,már "dobbantottak"!
Én sohasem hallgattam rádiót,még út közben sem! Vagy látom ki beszél,vagy inkább ze-
ne! Saját "égetésű" CD-k,régi oldiek-kal! (Oldies but Goldies)! ;--)))))
papa.49
@Horizont: a 11.09. re Nem való politikusnak az biztos, nagyon jó gazdasági szakember de a politikában sokszor megvezették, és ezért is fogyott el körülötte a levegő !!!
Nézd meg az igazán jó szakemberek köszönik de nem kérnek a politikából, pedig ezen a téren nem állunk egyáltalán rosszul, miért, mert már mindenki rájött, hogy nincs akkora támogatottsága, hogy eltudja söpörni a fütyiszes bagázst !!!
Eladott Ország
@papa.49: Láznak jogi végzettsége van. A gazdasághoz annyi köze van, hogy csak magának szeret számolni. Belenyomja a párnába, nem kefélni; egy a párna, egy a részvény.
papa.49
@Eladott Ország: Ha van olyan neki, sokszor megfordul az ember fejében, mikor egy jogi kérdésben adott válaszukra jön a lebaszás Brüsszelből !!!
desiro57
A sitten kellene neki is ülni nem a parlamentben!!!
Eladott Ország
@Horizont: tegnap, 14:39; Oké. Lengyel magyar két jó barát együtt issza Gyurcsány borát. Egyik tizenkilenc a másik egy híján húsz.
Eladott Ország
@Eriksson: május 4 19:08; A Lázárjankó féle jogászokból annyi van, hogy Dunát lehetne rekeszteni. Még ha a történészeket és a közgazdászokat is hozzáadjuk és beültetjük őket az ország házába, nos akkor nesze picsám láss csodát és ott vagyunk ahol a part szakadt. Sajnos az eredményt egy egész ország szívja meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.