Magyarország 2030-ra Európán belül az öt legjobb ország közé kíván kerülni, ahol érdemes élni és dolgozni – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén történtekről számolt be a sajtó képviselőinek Budapesten, kedden.

Kiemelte:

a Magyar Nemzeti Bank, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium javaslatait vitatták meg az ülésen.

A versenyképesség javítására kidolgozott elképzeléseket nyár végéig áttekintik, illetve egy-egy feladat elvégzéséhez felelősöket is hozzárendelnek – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

A kormány gondolkodik azon, hogy az egészségpénztári megtakarítások adókedvezménye megmaradjon

- mondta újságírói kérdésre Varga Mihály.

Varga Mihály: Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Varga Mihály pénzügyminiszter beszél, mellette Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón a Pénzügyminisztériumban 2018. július 10-én. MTI Fotó: Soós Lajos

A cafetéria a gazdaságpolitikai ösztönző rendszer egyik eleme csak, a költségvetéshez benyújtott módosító javaslatok között is van olyan, amelyik a területet érinti – tette hozzá utalva arra, hogy az egészségbiztosítások mellett a nyugdíjpénztári megtakarítások támogatását is fontosnak tartják.

Ami a szociális hozzájárulási adót illeti, azért tervezték a további csökkentést 2019 júliusától, mert az adott év lezárását követően lehet az értékelést elvégezni – jegyezte meg a tárcavezető utalva arra, hogy a kormánynak nincs ellenére további adó- és járulékcsökkentés sem.

A rendszerváltozás után először 2016-ban sikerült megállapodást kötni a szociális partnerekkel, a munkaadók komoly terheket vállaltak a közterhek csökkentésének fejében – mutatott rá Varga Mihály arra a kérdésre, hogy milyen újabb közteher-csökkentések várhatók. Azt is jelezte, hogy a hatéves bérmegállapodás forgatókönyve szerint kíván haladni.

A kormány azzal számolt, hogy az év egészében 3 százalék körüli infláció valósulhat meg

- így kommentálta Varga Mihály újságírói kérdésre a legújabb inflációs adatokat.

A bürokrácia mérete a legtöbb összevetés szerint a többi visegrádi országhoz hasonlítva Magyarországon magasabb

- mondta Varga Mihály arra a kérdésre, hogy mi a kormány álláspontja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége azon javaslatáról, miszerint 100 ezer főt szükséges elbocsátani a közszférából, megjegyezte: a kormány elrendelte a létszámstopot, nem tervezi, hogy a következő hónapokban az államigazgatás mérete tovább növekedjen.

Arról pedig közös gondolkodás zajlik, hogy miképpen lehetne "a közszolgáltatások színvonalának megtartása mellett, kisebb létszámmal" elvégezni a feladatokat – mondta a miniszter.

Forrás: MTI

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Misuka! Ahhoz az kéne legelőször is,hogy az egész Fidesz bandát összeláncolva vigyék a vallatóba,ahol kirázzák belőletek a lenyúlt Manyup pénzt és azt a sok ezer milliárdot amit zsebre vágtatók az adófizetők pénzéből. Persze kéne egy új normális kormány,akikből most per pillanat egyetlen főt sem tudnék megnevezni. A jelenlegi pártok egyike sem alkalmas,még koalícióban sem. Még ha teszem fel nem lopnának annyit mint a Fidesz,akkor is alkalmatlanok egy országot irányítani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ha azokra gondoltál akik itthon maradnak, nagy lesz a menekülés. Azt már fel sem tételezem, hogy ez a kijelentés pozitív tartalommal bír, hiszen jót még nem tudtatok csinyáni..
RonaGyuri
ja, persze mert az csak így megy??? =))
F_Viktor
Ma vicces kedvében volt a varga misi...
Nessy
Aztán kiknek a számára lesz a "legélhetőbb", miniszter úr???
Clavigo
Miska, amihez eddig hozzá nyúltatok ,,az szarrá vált,,vagy eltűnt. Egy élhetetlen,depressziós " trágyadombot " csináltatok ebből a Zországból,,a zeemúút nyóóc év alatt.,,oszt jó napot.
cikicakk55
Misuka! Ahhoz az kéne legelőször is,hogy az egész Fidesz bandát összeláncolva vigyék a vallatóba,ahol kirázzák belőletek a lenyúlt Manyup pénzt és azt a sok ezer milliárdot amit zsebre vágtatók az adófizetők pénzéből. Persze kéne egy új normális kormány,akikből most per pillanat egyetlen főt sem tudnék megnevezni. A jelenlegi pártok egyike sem alkalmas,még koalícióban sem. Még ha teszem fel nem lopnának annyit mint a Fidesz,akkor is alkalmatlanok egy országot irányítani.
simmering73
Na Misi erre éppen tudom a választ. Amig ti regnáltok biztosan nem, de tudom borítékolni, hogy ez az ország sose lesz az első öt között.
Gauntlet
Azt elbaxtátok, Misi ! ide még a hajléktalan migráns se gyün !
A tablóképről meg kiutálják a fogyatékkal élőket !
Gauntlet
@cikicakk55: ha nem lenne kollaboráns, az öreg szakállas szoci jó lenne.
staro2
Mi ez a megengedhetetlen lazulás?
Mi az hogy az ötben??
Miért nem a galaxis legélhetőbb országa akartok lenni???
CsipkeRózsa
Mit értek el a lassan 10 év alatt? A hátralevő közel 12 év mennyivel lesz jobb? Az ötbe kerüléshez kevés, a tízbe kerülésbe sem elég.
tudode
Bocsika!
.
Ez a HAJÓ ELSÜLLYEDT betonteknők formájában.
.
Nézzük csak! Ez olyan MELLÉKTERMÉKBŐL mesebeli várat "kívánó" építés!
.
Talán a DÉDUNOKÁINK megélik, hogy ÉLHETŐ LEGYEN ez a LEHARCOLT, kizsigerelt ország arra való tekintettel, hogy
-
------ Súlyos ütést kapott Magyarország: úgy néz ki, befellegzett a jövőnknek
2018. július 10. kedd 12:00

https://www.penzcentrum.hu/otthon/sulyos-utes...
.
https://infogram.com/85dbcfe8-22f0-4667-b0f7-...
.
Hogy mászik ki az ország ebből s NYAKIG ÉRŐ MELLÉKTERMÉKBŐL az a JÖVŐ zenéje azok után, hogy MINDENKI elfoglalja MÉLTÓ HELYÉT:
.
https://www.youtube.com/watch?v=xdCVt-otAdA&t...
.
Buksza miniszter ILLENE ELSZÁMOLNI a lóvéval, ahelyett, hogy ÁLMODOZIK már ő is!
papa.49
@cikicakk55: Csatlakozom az általad leírtakhoz, az összes ellopott pénzt kiverni belőlük, az utolsó petákig, talán 20 év múlva normális ország lehetne hazánk !!!
lópicigáspár
Már kezdtem azt hinni, hogy azt mondja, már rég benne vagyunk!
Clavigo
@lópicigáspár: Azt majd csak két nap múlva,,,,,
namihami
Könnyen lehetünk az öt között, csak a megfelelő döntnököket lesz nehéz összeszedni.
Bár egy Putyin, Kim Dzsong Ún és hasonló társa nagyot lendíthetne a sárba ( júj, majdnem egy másik anyagszerkezetet találtam írni) ragadt szekerünkön.
Peller Anikó
@Nessy: A minyiszter úr arra gondolt, hogy nekik még nem eléggé élhető az ország de dolgoznak rajta.
Zeta
Már megint forditva kell nézni a rangsort?
Úgy igen, azért mar nem kell kűzdeni, elég lesz tartani a poziciót.
Madácsi Pali
Ehez már csak a NER-en kívülieket kel hontalanná nyilvánítani, a kisnyugdíjasok pedig addig éhen halnak.
tudode
Nem csoda, hogy a LEGVÁNYADTABB picike, gondnokság alá helyezett Misike, mivel mai hír, hogy
.
----- Magyarország nyomorfalvai: itt élnek a legszegényebb családok
.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/magyarorsz...
.
"""A KSH adatai szerint 320 ezer forint felett a bruttó átlagfizetés Magyarországon. Alaposabban is górcső alá véve a helyzetet viszont kiderül, hogy a jól kereső kevesek húzzák fel az átlagot. Amennyiben pedig földrajzi bontásban vizsgáljuk a jövedelmi viszonyokat, még aggasztóbb a kép. A legszegényebb magyar településeken élők gyakorlatilag "vegetálnak".""
.
Mi a LÓPISZTYT csináltak, miközben a GAZDI a büdzsében KUKÁZOTT, miközben a FÉL ORSZÁG rágja az ajtófélfát!

.
tudode
@tudode: .
.
Jav.
.
Mi a LÓPISZTOLYT csináltak, miközben a GAZDI a büdzsében KUKÁZOTT, és legalább a FÉL ORSZÁG rágja az ajtófélfát!
wpym
A társadalom felső, rabló rétege számára most is tökéletesen élhető, a többinek pedig marad a nyomor vagy a kivándorlás. Ezen a jelenlegi politikai klientúra nem fog változtatni...
justhpeter
Engem jobban érdekelne az, hogy varga a kivégzőosztag előtt merne-e igazat mondani ! mert ameddig ez a veszély nem fenyegeti, biztosan csak etet bennünket.
Borsodi
@wpym: Ez a Magyar valóság.Itt Borsodban lassan már azzal is beérnénk ha biztonságban hagynának élni! Mert annyi már fekete,hogy nappal is sötét van,a becsületesen munkából élők kivételek.De az a része aki kivül belül sötét,a kártékony részük leamortizálják az országot.Nekik élhető,és a fellengző politikusoknak, akiket a vagyonuk gyarapodása hajt..
Jozefina
Kívénság listám nekem is van. Nyerjek a lotton. A fidesz-kdnp meg menjen tanganyikába!!?? Nem nagy kívánság???
Pálinkás Pál
Ehhez először is a fidesz hordát el kell takarítani...
wpym
@Borsodi: Egyetértek.

De van (volna) megoldás.
tulipan
A HÜLYE narancsos pénztárnok, ELFELEJTI hozzátenni, hogy csak a vérnarancsosok és sleppjük számára, a több menjen, ki merre lát!!!
tulipan
@Pálinkás Pál: Totálisa, gyökerestől, unokaktestvérig számítva!!
Nessy
Már sok évtizede az a cél, hogy "utolérjük a nyugatot".
15 éven belül beérjük az osztrákokat! Ja, ha azok hátramenetbe kapcsolnak!
Mi vagyunk Európa motorja, pár év, és mindenkit lehagyunk! Miután mindenki elhúz mellettünk.
Ötödik legélhetőbb ország leszünk! Mármint az etiópokhoz viszonyítva!
tulipan
@Nessy: "Már sok évtizede az a cél, hogy "utolérjük a nyugatot". "

Ez inkább, sok évszazados kissebbségi érzésból fakadó hiábavaló ábránd!
tulipan
@Nessy: "utolérjük a nyugatot". "
Jóformán, Mátyás Király óta erre áhitoznak!!!
Sámannus
Hány csontvázat hoztál össze Misa? Hány deviza hitelest nyomorítottatok meg, hánynak szedtétek el a nyugdíját. A 27 %-os adót a hajléktalan, és a nyomorék is megfizeti. Ideje lenne leállni a hazudozással.
Macskaszem
Egyelőre az utolsó öt közé sikerült leküzdeni az országot, és ez eléggé zavaró azok számára akik nem szeretik a kábítószert.
Rockxy
Kapitalizmusban dolgozni nem nagyon érdemes.
Azért van olyan sok élősködő.
tulipan
@Rockxy: Aha, szerinted a kapitalizmus egyenló a narancsos rablás, csalás, rendseréevl? Szerintem nem! Te teljesen tévesen igyekszel terjeszteni!!!
Évszazadok óta a becsületesen tervező, majd aíz elképzeléseit szorgalmasan kivitelező, dolgozó, több évtizedre tervezet emberi vallalkozások, az egészen új meg még újabb találmányok bevezetése és ehhez bankoktrül felvehető kölcsönok (Tőke=kapitál) egységes rendszere volt a KAPITALIZMUS és normális helyen ma is az! A narancsos haramiák ebből maffiarendszert csináltak, majd hogy neve legyen a gyereknek,
elnevezték "illiberalizmusnak'"!!!
tulipan
@Rockxy: Aha, szerinted a kapitalizmus egyenló lenne ajelenlegi narancsos rablás, csalás, lisebelés bbszolutr keresztényi rendszerével? Azt képzelitek, mint a kommunisták, vagy éppen a hitelerisák hogy "ez most már a végső' állapot"???
Nahát, szerintem nem! Te teljesen tévesen igyekszel terjeszteni!!!
Évszazadok óta a becsületesen a munkáját szerető és tervező, majd az elképzeléseit szorgalmasan kivitelező, dolgozó, több évtizedre tervezet emberi vallalkozások, az egészen új meg még újabb találmányok bevezetése és ehhez bankoktrül felvehető kölcsönok (Tőke=kapitál) egységes rendszere volt a KAPITALIZMUS és normális helyen ma is az! A narancsos haramiák ebből maffiarendszert csináltak, majd hogy neve legyen a gyereknek,
elnevezték "illiberalizmusnak'"!!!
Rockxy
@tulipan: Te nevezed illiberalizmusnak.
A zorbánék csak másolják a globalista aljasságokat, mert nem is tehetnek mást egyelőre.
tulipan
@Rockxy: Zanásitva! Nem én nevezem, hanem Őnarancso dagadstsága!!
tulipan
@Rockxy: Kikérem magamnak! Én ekkora baromságot ÉN soha nem találtam volna ki! Ez a rablásaik elkendőzését szolgálta!!!
https://444.hu/tag/illiberalis-demokracia...
Rockxy
@tulipan: Ja tudom, mindig más a hibás, meg a felelős.
És akkor te mi vagy, csak nem áldozat? :)
tulipan
@Rockxy: Nem világbos a lopgikád, de nem baj, megszoktam narancsagyúaktról!!!
csipetke
Bakker!Ezt hallgattuk az átkosban is,hogy elvtársak,még néhány év,és utolérjük a nyugatot.Ennek már 50 éve,és még mindig azt várjuk,hogy ez megtörténjen.Ha nem tűnnének el ezer milliárdok az eu-s pénzekből kézen közön,és az a pénz valóban az ország boldogulására fordítódna/fordítódott volna,már nem Európa sereghajtói között lennénk.Ezt nem tudja megmagyarázni a fidesz sem,hogy mijabánatoslóalkatrésznek kellett pl ennyi felesleges stadion,az ezermilliárdok eltűnéséről már nem is beszélve.
bencemacska
Én meg egy milliárdot kívánok nyerni a lottón!
Melyikünk van messzebb a normalitástól???
Rockxy
@tulipan: Szerinted a dinnyeügy súlyosabb, mint az, hogy a zorbán idetelepíti az izráelieket?
tulipan
@Rockxy: Igazán vicces vagy! A vekkeres Dagadék, bárkit idetelepít, zsebbe kapott, ,jó pénzést! Sok már kinai, koreai, vietnami, ilyen-olyan arab, na bumm izraeli is had legyen!t Felőlem...!
A dinnye viszont, az eper, a málna, a meggy, a cseresznye, a barack után, a sokadik gyümölcs,amit nem szednek le! A parasztokat ezek után, miből kártalanítod???
Rockxy
@tulipan: Te károgsz, és én kártalanítsam a parasztokat?
Majd inkább te!
Add el a tulipánt és lesz miből! :D
tulipan
@Rockxy: Nem meglepő, de hülye vagy! Mindig megfogadom, hpgy nem állok szóba, az agyatlan narancsosokkal, de csak próbálkozom,újra, meg újra velük! Hátha lehet mégis értelmes társalogást folytatni, de minden alkalommal kiderül, hogy az ilyen naracsynikok, mint Te is, tök reménytelenek!!!
Rockxy
@tulipan: Tudom, hogy hülye vagyok, mondták már mások is! :D
Szerintem ne add fel, én drukkolok neked!
Éjjen gyurcsány!
Vagy vona, vagy mittudomén...
CsipkeRózsa
"Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában"

Nem kívánságműsor ez!
CsipkeRózsa
@Rockxy: "Szerinted a dinnyeügy súlyosabb, mint az, hogy a zorbán idetelepíti az izráelieket? "

Azért tudsz kitalálni hülyeségeket. Honnan veszed, hogy az izraeliket telepíti ide.
Rockxy
@CsipkeRózsa: Ja, a fősodrú média ezt nem is fogja megírni.
Jártam a lakóparkokban.
De miért is véded ennyire a zorbánt? :)
CsipkeRózsa
@Rockxy: Orbánt nem védem, de én úgy tudom, ő nem az izraelieket, hanem a neki kedves "migránsokat" telepíti be.

Sok izraeli Magyarországon született, lehet, hogy itt vett egy lakást, de nem nagyon költöznek ide véglegesen. Vagy már vissza is mentek, elment a kedvük az "egésztől".
tulipan
@Rockxy: Igen a dinnyeügy (és a többi le nem szüretelt gyümölcs ügye) fontosabb az ország szempontjából !
Mindenki éljen, aki akar és tud! Ámde "Addig éljen mig a honnak él, de szakadjon élte pillanatja, melyben attól elpártolni kél! Egy király sem inkább, mint hitetlen, nyűg a népen a rossz, s
tehetetlen!" Vörösmarty Mihály
tulipan
Há',persze, kerge marha, narancsos ábrándok, nem látjátok, hogy a "zország", csak úgy "hasít"???

https://privatbankar.hu/makro/csak-ennyit-tud...
tulipan
@CsipkeRózsa: A honi " fosodort'" tekintve eléggé el nem itélhető módon!
csak úgy....
Ebböl a Vargából semmi humort nem néztem ki,pedig van neki...
tudode
Mi van?
.
Gondnokság alá helyezett NYÚZOTT BÉKA:
.
Közzététel: 2018. júl. 13.
.
------ Gazdaságélénkítő javaslatok az MNB-től
https://www.youtube.com/watch?v=NvcZZgRgKQA...
.
2018.07.12-i Egyenesen. Interjú Surányi Györggyel. Ha Ausztria fejlettségét 100-nak vesszük, akkor 2030-ra felkúszhatunk ennek 80 százalékáig – ígérik egy kormány elé kerülő 180 pontos jegybanki javaslatcsomag összeállítói. Reális várakozás ez? Megkérdeztük Surányi György közgazdásztól.
---------------------------------------
.
Ez beér egy ORBITÁLIS kritikával az ELTOLCSITÓL!
.
Xarba van a karaván, azaz az ORSZÁG!
.
Álmodozunk, álmodozunk, de HAZUGSÁG VOLT MINDEN SZAVA!
.
Elvitte a SZARKABŐRBE BÚJ kígyó a REFORMOKAT, mert paritáson, v hogyan az a 4% csak 1% körül sikeredett, azaz ÁTVERTÉK a laikus országot GALÁRD MÓDON!!!
kereső
@csak úgy...: szerintem is ez volt a hét vicce!
kereső
https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/matolcsy-un...

-miután reprivatizálta az állam,feltőkésitette,majd privatizálta!!
CsipkeRózsa
@Rockxy: Az izraeli lakópark nem azt jelenti, hogy izraeli emberek lakják, azt jelenti, hogy izraeli a befektető.
Rockxy
@CsipkeRózsa: Tudom, hogy te jóhiszemű vagy, de a zorbán nem az.
CsipkeRózsa
@Rockxy: Én nem csak "hiszemre" mondom, hanem olvastam az ilyen témájú cikkeket.
tulipan
Miért? Mi a baj azzal, ha enged beköltözni Israelieket? Ezek javarészt itt születtek és minden szemétség ellenlre is kötödnek az országhoz!!!
Mirabilis
Kíván lenni. Tehát most nem az. És tenyleg nem. Különben nem hagynák el százezrek Mo.-ot.
tulipan
@Mirabilis: Kivánna lenni, immáron 70 éve!
Mirabilis
@tulipan: Főleg a fidesz éra alatt, kis dagadt törpe ezt sugallja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. February 17., 21:01
Kasza Tibi és Csuti videóra vette, ahogy anyatejet kóstolnak
Itthon - 2019. February 17., 21:40
Kerékpárost gázolt halálra egy autó Nyírmadánál
Sport - 2019. February 17., 20:47
Megvédte címét a Nyíregyháza