A miniszterelnök a Kossuth Rádióban ígérte be a pluszpénzt, de beszélt a migrációról is.

Idén is lesz nyugdíjprémium – erősítette meg Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán beígérte: idén is lesz nyugdíjprémium

Fotó, címoldali kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Elmondta, csütörtök délután Varga Mihály pénzügyminiszter azt a tájékoztatást adta neki, hogy a gazdasági adatokból teljesen egyértelmű: az év végén, novemberben, lesz nyugdíjprémium, a gazdasági növekedés ugyanis elérte azt a szintet, amely alapján ez megilleti a nyugdíjasokat.

A csata még nem dőlt el

A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes európai képviselők csatája még nem dőlt el, a mérkőzést meg kell vívni, és májusban az európai parlamenti (EP) választáson meg kell változtatni az európai politikát – mondta Orbán a rádióban.

A kormányfő kifejtette: ma az EP-ben és az Európai Bizottságban is elsöprő többségben vannak a bevándorlást támogatók, akik "egyben egy komoly demokráciaproblémát is jelentenek", hiszen olyasmit képviselnek, amit egyébként az európai emberek nem akarnak.

Az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek vagy rossz dolognak tartják a migrációt – jelentette ki Orbán Viktor. Szerinte a döntő mondat az, hogy a migráció rossz dolog, az valójában lakosságcserét jelent.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Nem nyugdíjprémiumra van szüksége a nyugdíjasoknak, hanem inflációkövetőre, ami arányban van bérnövekedéssel is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szép új világ
Nem nyugdíjprémiumra van szüksége a nyugdíjasoknak, hanem inflációkövetőre, ami arányban van bérnövekedéssel is.
magyarbakancs
Dobok koncot nem velem foglalkoztok.
Nem tudom kimondta Cézár? "oszd meg és uralkodjál."
nevemnick
@szép új világ: ez ócóbb. Látod, hogy az otthon ápolási díjjal is mit szarakodnak, de közben stadionokkal, lakástámogatásokkal, óvodákkal és kórházakkal a külhoniakat nyomatják ezerrel.
Ez a kormány Magyarország szégyene.
namihami
A méltóságos beigérte a tutit az ő alattvalóinak.
Mégis szép az élet.
magyarbakancs
@namihami: "A méltóságos beigérte a tutit az ő alattvalóinak.
Mégis szép az élet."
ÁMEN
Hellcat
Ok a bérek emelkednek 10% al, nem a kormánynak hála...az árak emelkednek 15% al...hála a kormánynak...nyugdíjak mennyivel emelkednek?
Yoda69
Jon a tizezres bozsi, aztan KUSS.
Az pedig senkit ne zavarjon hogy a 10%-os inflacio nemhogy a nyugdij emelest viszi el, de meg minuszba is taszitja a kispenzueket.
Eladott Ország
A svájci indexálást kell újra bevezetni, nem könyöradományra van szükség. Egyébként meg dugd fel...
papa.49
Azért még ez nem BIZTOS, mert addig még rengetegszer változhat a reggeli elképzelése ))))))))
KisGenyo2
@Eladott Ország: "A svájci indexálást kell újra bevezetni" az szerintem svájcba való.
KSH átlagbéremelkedés %-osan kellene emelni a nyugdíjakat.
KisGenyo2
@Yoda69: "Az pedig senkit ne zavarjon hogy a 10%-os inflacio" Ugyan honnan ez a szép kerek adat? Felkent inflációszámító vagy?
Vagy arra gondolsz, hogy a paradicsom nyár óta 240-ről 6-800-ra drágult? XD
És mi a helyzet a dinnyével? XD
Nemá!
Eladott Ország
@KisGenyo2: A svájci indexálás : 50%-ban a várható inflációt, 50%-ban a várható nominális keresetnövekedést veszi alapul az év eleji nyugdíjemeléskor. Ha a tényleges infláció vagy keresetnövekedés az év elején várt értékeket meghaladja, a nyugdíjasok visszamenőleg megkapják a különbséget. Az indexálás miatt a nyugdíjasok számára tehát közömbös az infláció. Érdekeltek viszont abban, hogy minél jobban menjen a gazdaság szekere. Ha ugyanis gyorsabban nő a gazdaság, magasabbak a béremelések, és így a svájci indexálás miatt a nyugdíjak is gyorsabban növekednek.
wagabund
A jól fizetett "idősügyi tanács"-nak az lenne a dolga, hogy sérelmezze az egyre gyengébb vásárlóerejű nyugdíjakat(is)...évente egyszer meghallgatja őket Orbán, akkor valamiért ez nem jut eszükbe...meg a tízparancsolatos "gyógyítás" káros hatása sem...

vajon miről beszélgethetnek ?
Yoda69
@KisGenyo2: En a maginflaciorol beszelek. Az 5-10% kozott ingadozik amiota a fideSS kurmanyoz.
Csak amikor eltolcsiek szamoljak az inflaciot, akkor atlagoljak a vasszog, a kenyer, a tojas es az uzemanyag aranak emelkedeset. Na es persze szeretnek megfeledkezni arrol a tenyrol is, hogy ugykodesuk ota a forint 30%-ot romlott, ami szinten mindenre ranyomja a belyeget.
volvós
Mi köze van a nyugdijasnak a ( megúnhatatlan ) migrácsozáshoz ?? A nyugdíjas már ezerszer befizette a saját nyugdíját, és nincs rászorulva a kormányra...selm(g)eci szőke kuszafogú ugyis lenyúlta pariban a viktorral együtt a 3 ezer milliárdot...Mocskos banda !!!
Nessy
Ezt a törvényt még nem "módosították", nem törölték el, így jár Préminimum!
A migráncsokkal meg szédítse a híveit, a demens otthonok lakóval együtt!
Talán, ha a nyugdíjjárulékot nem a költségvetés nyelné le, esetleg még a svájci indexálás is vissza jöhetne! Apropó! Hol az Orbán által 2010-ben megígért 14. havi nyugdíj?
Az "idősügyi tanács" mi az ördögfülinek van? Orbán glória szidolozásán kívűl foglalkoznak azzal is, ami a feladatuk lenne?
Yoda69
@Nessy: 14.havi? Az az ablakban. Szerintem rovidesen a 13.havit is el fogja torolni, mint ahogy az idosek utazasi kedvezmenyet.
lampa laz
Idősügyi tanács, ez jó, és kik a tagjai? A zöreg orbán meg az asszony? Akkor azért vagyunk ilyen jól képviselve, nekik a hülyére vert gyerekük összelopta már a csirke farhátra valót, mi meg dögöljünk meg...
kolnidre
Ha ő ígérte akkor egyáltalán nem biztos.
egyember
@kolnidre: "Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek!"
Borsodi
Normális nyugdíjat adjanak ne alamizsnát.Milyen ország az ahol a csalók érvényesülnek a becsületesen dolgozók meg egyik napról a másikra élnek.
Inkább a nyugdíjasoknak adakozott volna,nem Szerbiának foci akadémiát ajándékozgat 3 milliárdért.Szégyen gyalázat ami itt folyik ebben az országban.
terlasz
Európa ura szeretne lenni. Azt gondolja, hogy ehhez elegendő folyamatosan migránsozni. Sajnos van rá kereslet, de reméljük, hogy nem elégséges.
wagabund
@solidedge: tegnap...

a megszokás hatalma(vagy az olvasni tudás hiánya) de először prémiumnak olvastam..nem is értettem...
...másodszorra már sikerült a "préminimum" kisilabizálása...

igen, az lesz. találó.
desiro
Fosik a cigó, hogy elveszti a birkáit.
namihami
És ha ő ---júúújjjj Ő--- azt igéri, hogy lesz, akkor lesz/vagy nem lesz.
De az Úr szava (általában) szent. Hiszen minden jó tőle ered, ő (bocs, mát megint, szóval Ő) ad mindent személyesen az ő (a qrva életbe, tehát Ő) általa áldásos népének.
relatív
A fogalmak értelme nem világos sokaknak országunkban.

Ami jár - törvényben meghatározott - azt nem ígérheti senki sem, az jár, egy kormányzatnak kötelessége betartani, végrehajtani !

Az országban kényszerű jövedelmek növekményeinek nyugdíj vonatkozásában minimum a korábbi - szocialista kormányok alatti - nyugdíj éves-emelésre lenne szükség azok végletes leszakadásának elkerülése végett.
Eladott Ország
@relatív: Akik meg most mennek nyugdíjba, azoknak meg a következő évek alatt fog elinflálódni a nyugijuk, ha marad ez a nyugdíjprémiumnak hívott hülyítés a svájci indexálás helyett. Ki van ez találva, osztogatva-fosztogatva hogy vakuljon a paraszt.
Zeta
Attól nem nő a jólét!
Ami most van az csak a nyomorukat növeli. Imfláció követő? Nem az infláció a nyugdíjasok kosarában másként néz ki! A svájci alapú indexálás az igen, de azt elvette tőlük, miért?
advocat
Vazze Viltor! Ezt TÖRVÉNY írja elő - tudod, hogy az mi? - nem sok közöd van hozzá! Azt az országgyűlés alkotja. Persze 48 %-os kétharmaddal átírható. Persze az agymosottak beveszik! Mint jeleztem a korban vagyok, csak még tudok gondolkodni. Remélem.
Egyébként is áldja meg a Jóisten! Olyan rendes ember! Vélik. Dehát van ami ellen nem lehet tenni. Hiába. Ezek a németek. Alzheimer elvtárs!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.