Karácsony Gergely főpolgármester is reagált a Budapestet megbénító havazásra. Jelezte: kevés a hómunkás, a latyakot pedig csak az esti csúcsforgalom után kezdik el takarítani.

Karácsony: nincs elég ember a hó eltakarítására – a latyak legalább estig az úton marad

A főpolgármester Facebook oldalán közölte: 

Tájékoztatást kértem a Közterület-fenntartótól a hóeltakarítási munkákról. 70 munkagép dolgozik, viszont a szükséges 300-400 munkás helyett csak 216-an jelentkeztek, erre próbálunk megoldást találni. Két budai buszvonalon jeleztek elakadást, ezt már megoldották. Az előrejelzések szerint dél körül eláll a havazás Budapesten, így a délutáni csúcsra már a főbb útvonalakat meg lehet tisztítani. A sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd.

(Kép: MTI/Balogh Zoltán)

Forrás: Facebook

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@Shikari: Ja, Tarós is mennyit lapátolt? Ja, hogy ő még ahhoz sem értett? Jó volt az nektek. De a főváros többet igényel ám!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
görbetükör
@Shikari: Ja, Tarós is mennyit lapátolt? Ja, hogy ő még ahhoz sem értett? Jó volt az nektek. De a főváros többet igényel ám!
Aki Én
@Shikari: A lájk mellé be kellene vezetni a mosolygós jelet. Biztos csúcsot döntenél, annyira nevetséges vagy :)
Málna
Csak 216 munkanélküli férfi van Budapesten?
Nessy
Esetleg a sok álomtitkár, szócséplő, parlamenti melegben punnyadó képviselő kimehetne havat söpörni. A törvény javaslatokat nélkülük is törvényesíteni lehet, hiszen mindent megszavaz a lojális fidesz frakció. Hogy mit szavaz meg, amúgy sem tudja.
De mielőtt politikai síkra terelődik a téma, ez évtizedekkel ezelőtt is igy "működött"! Reménykedjünk az enyhülésben, és az égiek megoldják a problémát. Legfeljebb este, reggel okoz majd gondot a lefagyott latyak.
Macskaszem
Ki az a hülye aki 500 Ft órabérért dolgozik? Nyolcórai munkáért 4240 Ft elég siralmas.
Nessy
@Macskaszem: Arról nem is beszélve, hogy a felvételhez szükséges: személyi, lakcím-, TAJ-, adókártya. Nem tudom melyik hajléktalannak van pl. lakcím kártyája. Ergo, ha menne is, nincs rá lehetősége.
36
@Macskaszem: Így van. Tessék a hólapátolóknak is nyugati órabért fizetni, főpolgármester úr!
nevemnick
Havas utak... Ilyenkor jó vezetni, mert a mazsolák nem jönnek ki, a vérprofik meg már az árokban vannak. :D
36
@nevemnick: Igeen!! Én imádok hóban farolni.
nevemnick
@36: ezért szeretem a fronthajtású autót, de a Nivával is kitűnően megy... :D
36
@nevemnick: Végre valaki, aki nem úgy fogja fel a havat, mint problémát, hanem valami jó is van benne.
36
@Shikari: Ja. Viszont, egy "igazi demokráciában" a dologtalansághoz is joga van bárkinek. Így élvezze csak Karácsony a helyzetet-no és persze azok is akik megválasztották-.
Nessy
Hajléktalan lakcím kártyája: Kerek erdő jobb sarka! Ez minden alkalmi munkavállalásnál probléma, hogy sokuknak nincs lakása, ergo nincs lakcíme, ezért hivatalosan nem alkalmazható. És nem csak most!
Nessy
@36: Nem tudom éveid számát, nem tudom hol laksz. Nincs is hozzá semmi közöm! De a párcentis hókáosz itt a fővárosban legalább is, pártoktól kormányoktól, választóktól független, és több évtizedes probléma!
Nessy
@Shikari: Tényleg úgy csináltok, mintha ez a probléma most fordulna elő először! Gondolom ezek után a márciusi hókáosznak is anno Karácsony volt az oka! Igaz, akkoriban a kormányfőt Orbán Viktornak hívták, a főpolgármestert Tarlós Istvánnak.
Bár akkor már húsvét közelgett.
Dr plágium
@Nessy: Van lakcím kártyájuk, annyit írnak rá, hogy Budapest...
nevemnick
@36: idén januárban négy nap alatt, átlag 30-40 cm-es hóban végignyomtuk három Nivával, (az egyik horvát volt) tíz fővel a horvátországi Papuk hegységet, Darnóc-Kaptol és Kutjevo-Orahovica útvonalon, részben fő-, de többségében erdei utakon.
Az volt a móka... :D
Dr plágium
Kizártnak tartom, hogy hosszabb ideje az utcán élő, testileg is leépült ember képes lenne 8 órában havat lapátolni. Még egy egészséges jó kondiban levő embernek is sok!
Béla333
Szoktak valami olyasmit csinálni, meghirdetik, hogy rendkívüli hómunkásokat vesznek fel...
36
@nevemnick: Hajrá! Jól nyomjátok! YouTube-on esetleg fent van az utatok?
Nessy
@Dr plágium: Az ide állítólag kevés. De be is fejezem! Ez évtizedek óta minden havazásnál a fővárosban probléma, úgy hogy az lepne meg, ha a XXI. században meg tudnák oldani! Azt viszont nem tudom, hogy a szomszédos templom és parókia, meg a mellettünk lévő zárda előtt melyik arkangyal feladata a járda söprés?
jesz
nincs elég lapátos? Ötven éve nem fordult elő, hogy volt elegendő lapátos...mindig meglepődtek, ha esett a hó...és ez a lepődés tavaszig tartott.
Nessy
@Shikari: Majd ő is küld egy SMS-t, hogy ha elakadsz, ülj át egy másik autóba, vagy várd meg a következő buszt. Ha nincs fedett váró, élvezd a szabad ég alatt állva a szép hóesést! A hegyen lakók már megszokták kiskoruk óta.
nevemnick
@36: a horvát srác felesége készített snitteket, mi egy rövidített változatot kaptunk meg DVD-én, én csak fotóztam. De megkérdezem holnap.
verőce21
@Nessy: Már régen fűthető járdákat kellett volna építeni legalább az V. kerületben. A hozzájuk tartozó társasházak terhére.
Nessy
@nevemnick: Mikor az orvosi ügyeletnek anno sikerült egy Nivát szerezni, kevesebb gondom lett. Bár azért előfordult, hogy doki is meg a pilóta is lapátolt, ha a hegyre kellett menni beteghez.Volt viszont az alkatrész beszerzéssel, javítással. Akkoriban még nem volt szervize. De azért áldottuk a gyártóját! :-))))
36
@Nessy: Egy zalai településen lakom és ha leesik a hó-és még hófúvás is van, akkor hirtelen nincs se ki, se be a településre-ez csak egy pár óra hosszat tart. De ilyen esetben a polgármester és/vagy még egy-két traktorral rendelkező gazdálkodó, egész éjjel tolja a havat a közúton. Ahova kell udvarokba is befordulnak és eltolják az akadályt. A közmunkásaink pedig, tolólapos kis traktorral a járdát tolják, úgyhogy gyorsan megoldódik a helyzet. A gyerekeket, aznap nem viszik iskolába, így nagy az öröm, mert játszhatnak kint a hóban.:)
Tudom, voltak ennél nagyobb havak is. Sokkalta nagyobbak korábban. Azt is túléltük. Ha minden kötél szakadt, a honvédség küldött járművet. Ma már sajnos ez nem menne, mert azt is sikerült szétbaxni, felszámolni a nagy "szabadság és liberalizmus" égisze alatt.
nezelodo
@Nessy: Minek küszködsz a csikarival, végre van valami amihez ért, és mégsem fog hólapátot! Még a végén megtudom, hogy nálunk is a "Geri" szüntette meg a szülészetet, és ha esik pár centi hó, csak angyalszárnyon lehet legtöbbször oda eljutni. Enyhe vigasz, hogy a fideszes tettesek közül kettőt már korán elvitt a whisky, egyet meg a népakarat.
36
Nem értem amúgy, hogy mi a gond a hóval. Zöld politikus is Karácsony. Örüljön neki hogy hullik. Ez a természetes, hovatovább zöld. El sem szabadna takaríttatnia. Dízel üzemű kotrókkal?! Környezetszennyező!
kissé felnőttem
Gergely ! Évek óta bevett szokás Sopronban hóeltakaritás á dehogy, kiteszik a 30 -as táblát aztán ennyi az út tele kátyúval a hó latyakos hozzá sem nyulnak Csengeri utca ha valaki mégis lapátolni akarna ott, Más Határátkelők a kilépőig latyak vagy amit akarsz azon túl tiszta itt- ott már száraz is. Este hazafelé forditva, a határig száraz és tiszta onnan meg??? hogy csinálják vagy itt nem csinálják ?de adókat szednek meg rínak, akkor munka is kéne mögéje.
kolnidre
Az a lényeg,hogy államtitkár van elég
Csizmás Kond
...nézve a képet és olvasva a síránkozókat hogy nagy a hó...vazzzeee...
CsipkeRózsa
Én már lapátoltam a havat (régebben), nagyon élveztem, jó társaság volt.
rokker33
Hol van a sok hajléktalan és rászoruló akik a Blahán állnak sorba az ingyen ételért! Mikor Budapesten ingyen osztogatnak ételt akkor több 1000 ren állnak sorba, mikor meg segíteni kellene egyik sincs ott és aki ott van az is tartsa a markát a pénzért!Nah Én csak olyannak adnék ingyen kosztot aki tesz valami csekély dolgot a városért!!
Nessy
@Pegero: Tévedsz! Ez már évtizedek óta neuralgikus esemény! Leesik a hó, megáll a közlekedés, nem jelentkeznek hómunkásnak! Számomra az lenne a meglepő, ha nem így lenne! Igaz, Tarlós ezzel sem a kerületében, sem a fővárosban nem foglalkozott, ráhagyta a köztisztaságiakra.
Fox W Mulder
A Bayer mé nem rántja gyorsan ossze a cöföt lapátolni ?
Ja hogy ebből nincs pártpolitikai haszon ,vagy ha van is ilyen áron ( munkával ) nem kell ! :-(((((((((
Szemét söpredék !
Dr plágium
@Nessy: Ha Tarlós marad, nem mernék szidni. Az Karácsony új tehát muszáj neki esni (akkor is ha az elődje sem oldotta meg a hasonló helyzetet) Igazából a Közterületesek dolga a havat eltakarítani, szerződésük van és nem kevés pénzt kapnak érte.
rokker33
@Csizmás Kond: Milyen összefogás?A rászorulók meg a munkaképes hajléktalan emberek sosem mentek havat lapátolni,l inkább órákat állnak sorba az ingyen ételért meleg teáért,de hogy cserébe egy lapátot megfogjanak áá fel is lázadnak! Karácsony meg a többi politikusok miért mennének havat lapátolni!A fidesz sem és Tarlós sem tette meg 10 év alatt soha!
36
@Csizmás Kond: Ahogyan illusztris tagjuk mondta, írta: "A lónak a faxában".
Yoda69
Hol volt megbenulva a varos? Ma egesz nap autoban ultem. A Hungaria egy kicsit valoban be volt dugulva, de nem a ho miatt, hanem mert egyik sav fel volt bontva, a kulso sav meg buszsav, es nem lehet szabalyosan hasznalni. Ezt sem ertem, miert nem csak csucsforgalmi orakban tarjak fenn ezt a savot a buszoknak, mint a legtobb nagyvarosban.
Csizmás Kond
@rokker33: ...mongyuk akik sorba állnak az ingyenkajáért fele sem rászoruló...de az lapátot sem fog...
Csizmás Kond
@36: ...jajveszékelnek mint amikor a róka bemegy a lúdolba...
Clavigo
@Shikari: @Csizmás Kond: Tegyétek magatokat hasznossá,végre,seggfejek.
Csizmás Kond
@Clavigo: ...anyukádat tedd hasznissá fafej.
volvós
A qrwanyját a Közerület fenntartónak !!! Egész évben felkészültek, és az 5 cm-es havazás megbénította a várost...Hogy van az, hogy Bécsben 1 nap alatt eltakarítják a havat és nincs fennakadás, káosz még a hegyi útvonalakon sem ??? Jaa, itt nem lopják el az anyagot és a gápparkot is " felkészítik " ( igazából )
CsipkeRózsa
Gyerekek, akik itt hozzászóltak, hányan voltatok, akik lassabban jutottatok célba, mint általában.
Aki Én
@Csizmás Kond: ,,...amúgy most hol van az összefogás ???"
Hiányolod a sintéreket?
Clavigo
@Shikari: Akkor már ketten vagytok...Lapát legyen nálatok,,oláhok...@Csizmás Kond:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.