Eddig 600 milliárd forinthoz juttatta a családokat a kormány a családvédelmi akcióterv keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vasárnap.

Eddig 600 milliárdot költöttek családvédelemre – mégsem születik több gyerek

Novák Katalin azt mondta, hogy július óta több mint százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását.

A babaváró támogatásra mintegy 64 ezer, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására mintegy 24 ezer kérelem érkezett, a használt lakás vásárlására és a kétgyermekesekre kiterjesztett családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető hitelt pedig több mint hatezren igényelték – közölte.

Hozzátette, hogy bővülnek a bölcsődei férőhelyek, és januárban hatályba lépett a négygyermekes anyák szja-mentessége, valamint a nagyszülői gyed is, ezzel a családvédelmi akcióterv minden pontja elindult.

Az államtitkár elmondta: a családok jelzáloghitel-tartozását a második gyermek születésekor egy, a harmadik gyermek érkezésekor négy, minden további gyermek születésekor újabb egy-egy millióval csökkenti az állam.

A hitelelengedés lehetőségétől azonban azok a családok sem esnek el, amelyekben már vannak gyerekek, így például ha egy kétgyermekes családba születik a harmadik, illetve egy háromgyerekesbe a negyedik, akkor is négymillió forintos elengedést kaphatnak a családok – hívta fel a figyelmet Novák Katalin.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az idei költségvetésben két és félszer annyi pénzt – több mint 2200 milliárd forintot – fordít a kormány a családok támogatására, mint 2010-ben.

A kormány célja, hogy egyre könnyebb legyen Magyarországon családot alapítani, gyermeket vállalni és nevelni. A támogatásokkal továbbá a magyar népesség csökkenését is szeretnék megállítani – mondta.

Az államtitkár ebben a kérdésben biztatónak nevezte, hogy mintegy negyven éve nem volt olyan magas a házasságkötések száma, mint az elmúlt hónapokban. 2019 novemberében például kétszer annyian házasodtak össze, mint 2018 azonos időszakában.

Kép: Wikipédia

Forrás: MTI

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Talán meg kéne nézni, hogy mire is költötték???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Novák szatyor!!!nem akarsz egy kicsit szopni???
Jozefina
Talán meg kéne nézni, hogy mire is költötték???
Macskaszem
Nem baj, fő, hogy gazdagék kaptak egy csomó potyapénzt, amiért nem kellett keccsölni.
verőce21
Még jóformán "kilenc hónap" sem telt el a bevezetés óta.
Klubtag
@Jozefina: ...meg kéne kérdezni borkait...ő "autentikus"...és kiderül ma, hogy a győriek is tudják-e mi a különbség...a hiteles családpolitika és a fidesz-kdnp népnemzeti szex-biznisz-korrupciója között...
verőce21
@Macskaszem: Úgy ahogy írod! A gazdagék.
Vannak nemfideszes ismerőseim, úgy szidják a rendszert, mint itt ez a 36 db félnótás lypsi a blogon, de minden kedvezményét kihasználják a "rendszernek".
tudode
Klasszisokkal több utód születne, ha a betonteknőkre elköltött száz milliárdok nem a betonszarkofágokban, és a NER-tagok hokizserbében landoltak/nak volna, az asszony kölcsönökkel prostivá téve azokat, akik mégis életre hozzák a mama a szegény fiatalok az utódaikat
.
Nézzük csak:
.
Sportra
.
www.google.com/search?q=sportra+ford%C3%ADtott+p%C3%A9nz&oq=Sportra+&aqs=chrome.1.69i57j0l7.8992j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
NER tagok hokizsebébe:
.
www.google.com/search?q=NER+tagok+lop%C3%A1sai&oq=NER&aqs=chrome.0.69i59j69i57j35i39j69i59j0l4.4837j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Kis Katona ilyen ez az élet, a családok megvédik magukat a rablógarázdálkodóktól úgy, hogy a betonszarkofágokban ki tudja hány utód vált angyalkává!
.
A nyalás nem segít a gyermekáldáson, mondja az egyszeri embőr!
Nessy
Ahol meg több gyermek születik, ott segítség helyett megbélyegzés a sorsuk! Gondolom, nem a közmunkás, vagy a minimálbéres családok vették meg a pár ezer kedvezményes autót.
Ilyen már volt egyébként anno. Három gyermek esetén soron kívűli lakás kiutalás. Akkoriban
Eladott Ország
"Ma Magyarországon 4-500 ezer gyermek nem jut elegendő mennyiségű és minőségű ételhez, 40-50 ezer pedig szó szerint éhezik. Mindez hatalmas arány annak fényében, hogy jelenleg hazánkban 1,4 millió 15 év alatti gyermek él.
A KSH adatai szerint a 7 évesnél fiatalabb gyermekek 42 százaléka él a szegénységi küszöb alatt."
Amióta Orbán Viktor az ország miniszterelnöke (~)1 millió magyar ember él jobban, külföldön.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/82135503_709533506120052_51240853921857536_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_ohc=vToQULYIe60AX97r9i8&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&_nc_tp=1002&oh=c8169c92e1da4b7de12ce206747bdabf&oe=5ED94F51
ómió
Hát, "elkúrni" meg "fogyik a magyar"-t mondani biztos könnyebb volt, mint visszacsinálni!
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:44; Már csak egy megszorítás maradt hátra!
uploads.disquscdn.com/images/2a0869fb21228e73fc0ec6943d1366a8d3a22b0738d2ba1f50c4fd00ee7d3b6a.jpg
Családbarát kormány márpedig csak egy van. A legbarátibb családtámogatásnak én mégis azt tartom, amikor a várandós anyát teszik ki a csecsemőjével az utcára télvíz idején kilakoltatás címén. Ez halmozottan baráti. És mindamellett keresztényi. Az elmúlt 30 évben senki annyi gonoszságot nem művelt a magyar családokkal, mint éppen ez a maffiabanda, kezdve a devizahitelek ránk szabadításával, folytatva a nyugdíjvagyon ellopásával, a földek elrablásával, a visszamenőleges törvénykezéssel, a szociális ellátórendszer szétverésével, az oktatás lezüllesztésével, a társadalom megosztásával, a rabszolgatörvény elfogadásáig. És nem azért hagyom abba, mert elfogyott a gazemberségük...
Apu vagy anyu miért nincs otthon 5-re? Szerintem se apu se anyu nem lesz otthon 5-re, vagy szombatonként. Mi lesz azokkal a gyerekekkel szombatonként, akiknek mindkét szülőjét túlóráztatják és nincs nagyi? Azokra majd vigyáz Novák Katalin, mert akkora szíve van őnekije? Hát mert így apu meg anyu majd jó sok pénzt kap, és akkor gazdagok lesznek. Majd valamikor, harminc vagy ötven vagy soha év múlva.
justhpeter
@Eladott Ország: A megszorítást támogatom. Mivel az államkötvényes bizniszben már tettek egy-két kört, javasolnám őket a börtönbizniszbe is beengedni 15-20 évre.
kokopelli
@Borsodi: Kétszer találgathatsz!Harmadikra én jövök! (;-))
Sámannus
Most akkor azért a hatszázmilliárdért nem dolgozott meg senki? Eszem faxom megáll. Micsoda hazudozó csürhe!
Béla333
Lopnak ezek bármit is csinálnak. Bármire költ az állam, a kormány, ott rögtön megjelenik a lopás, a korrupció. Felülszámláznak, rosszabb minőségben csinálnak valamit, mint ahogy kellene, teljesen felesleges dolgokra költenek milliárdokat, ahová meg kellene költeni, oda meg nem adnak egy fillért sem.
Egy szar banda, az országnak csak a kárára vannak!
Nessy
@Sámannus: Valamiből ki kellett fizetni! Valakiknek, akiknek már/ még nem jár kedvezmény, ezért meg kellett dolgozni és adózni! Nem a TAO pénzek csökkentek, meg a sport kiadások, meg az urizálás.
Sámannus
@Nessy: Meg kell hagyni a fütyisz kupi rengeteg sok pénzbe kerül. Már korábban is mondtam, hogy a babváró hitelnek sok feltétele van. Az is lehet, hogy most készülnek kib@szni azokkal, akiket nem kedvelnek, mert azt szülni sem fogják hagyni, legalábbis a lombik program kisajátítással egészen biztos, hogy ez a céljuk.
Nessy
@Sámannus: A meddőségi centrumok államosításával félő, hogy úgy járunk mint a kórházak államosításával. Még ami addig működött , azt is hazavágták! Amiből nálunk népnemzeti lesz, annak annyi!
kissé felnőttem
futószallagról hordják az aprónépet a gólyák. Kékben a fiuk rózsaszinben a lányok.
26 ezer gólyát számoltam meg
12 másodpercenként visznek ki egy- egy bébit
az uj szülőkhöz a gyerekgyárból 600 milliárd , ezt ki számolta neked ki ? ja hasraütéssel oké
SystemError
Akkor itt is 600 milliárd ment a levesbe... Nem lehet, hogy a jövőkép nem csak pénz kérdése... ?Elhiszem, hogy a Fidesz így viszonyul a nőkhöz és a családképhez, hogy nehhh itt a pénz szüljéé wázzze?
lampa laz
Ennek nagyrésze MÁK÷-ba lett fektetve, tehát visszakerült az államhoz. A tolvajok fejedelme tudja hogyan kell megforgatni a pénzt, mindig úgy ad, h közben vissza is veszi búsás haszonnal amit aztán szépen lenyel. A hülye adós meg majd fizet ha tud, ha nem akkor úgy járt. Ebből aligha lesz népszaporulat.
Lepényleső
600 milliárd amit ők mondanak,aztán hogy a tények mit mutatnak? Száz év múlva talán majd tisztán láthatnak?
ómió
@Eladott Ország: Neked ennyire pihe-puha érzés telehazudni a kiberteret a bolsevik mocskoddal? Kilakoltatás? Kérdezd meg a D-209-es meg a Böszme efftársadat, hogy miért szűntették meg a Fidesz-kormány alkalmazta kamattámogatott Ft-hitel intézményét és miért hajtották bele a "népet" a devizahiteletek nyomorába! Fidesz-kormány idején nem volt devizahitelfelvétel, még akkor se, ha jó bolsi tetű módjára azt most idehazudnád! És majd, ha megtudtad, közöld, lécci, a "várandós anyával meg a csecsemőjével"! A nyugdíjvagyont meg, tetüfi, pufajkás efftársadék lopták ki abból az állami nyugdíjkasszából, amelyikből a nyugdíjakat fizetni kellett, azaz, terelték át efftársi magánnyugdíj-kasszákba, amik meg nem fizettek egy fillér nyugdíjat se! Így aztán már az állami nyugdíjfizetés is államkölcsönből történt, csak, hogy a magányugdípénztári efftársak gazdagodhassanak, nekünk meg a fülünkön folyhassék ki az adósság! Szóval, aljadékefftárs, az állami kasszából kiterelt, kilopott pénz lett ugyanoda visszatéve, ahonnét a tetübandád kilopta, csak, hogy legyen miből nyugdíjat fizetni aljadék, és azt is ne kölcsönből kelljen! A földek elrablása, te trágyadomb? Az akkor volt, amikor efftársaid 45. után kolhozba terelték a népet, miközben a földjét elrabolták! Mindenkitől azt rabolták el, amije éppen volt: a paraszttól a földjét, az iparostól a műhelyét, a kereskedőtől a boltját, nem volt kivétel! És még te ugatsz rablásról. te fajkretén aljadék!? A szociális ellátórendszer meg az oktatás, te tetü!? Böszme vezéred egyebet se tett, mint kórházbezárt,iskolabezárt, vasúti szárnyvonalbezárt, az addigi általános tb-jogosultság-megszüntetett és népzsebelt! És még te ugatsz, bolsevikok tetves kutyája? A társadalom megosztása? A létetek nem egyéb, mint ez, rombolással, lopással, aljas hazudozással egybekötve, már Kun Béla efftársadék óta! Amúgy te tényleg egy "rabszolga" vagy - törvény nélkül is - a bolsevik mocsadékbanda egy tetves rabszolgája!
Sámannus
Ha nem lesz továbbra sem sikeres a program, egyre több lesz az ebből származó kamatyadó.
Így is lett kitalálva, ugyanis ez pótolja a kedvezményezetteknek a hozamot. Ezek szerint az állam, csak hitelező, kiadása alig van
ómió
@Eladott Ország: Hányszor kell még leírjam? Ne küldj nekem bolsevik "szakirodalmat"! Nem élek vele! Hazug! Amúgy, látszik, miből vagy "felvértezve"!
ómió
@Eladott Ország: Értetlen emberrel (linkjeid) nem megy a diskurzus.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 11:35; Amióta a doktor csúti bűnöző cigány és politikai prostituált a miniszterek elnöke, ~ 1 millió ember él jobban. Külföldön... és egyre többen lesznek a kettős lábbal szavazók. CSOK-olom!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/82135503_709533506120052_51240853921857536_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_ohc=vToQULYIe60AX97r9i8&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&_nc_tp=1002&oh=c8169c92e1da4b7de12ce206747bdabf&oe=5ED94F51
kokopelli
@Eladott Ország: ...és az dolog hátulütője,hogy a csemetéik biztosan kinnt is maradnak! (;-))
csak úgy....
@Shikari: "Nagyon bántja az ellendrukkereket, hogy a kormány családvédelmi programja azokat veszi célba és támogatja, akik hasznos tagjai Magyarországnak! "
akkor az eleve kizárt,hogy te valaha kaptál ! a te neved,mint "profi nyalóka" szerepel a kubatov listán...
terlasz
Nyilvánvalóan mindennek van egy bizonyos kifutási ideje, de azt is megtapasztaltuk már, hogy az Orbán-kormány élen jár az önmagát fényező drága látszatintézkedésekben .
kokopelli
Az a lényeg,hogy a nyugat irígykedik M.o.,családpolitikája miatt!...az utazgató csaj szerint is!
..na meg az iskolaredszer,és sok minden miatt! Elég,ha csak ő érti! Szegény,látta már őt orvos?
Klubtag
Ezt írtam tegnap 10 óra körül "...meg kéne kérdezni borkait...ő "autentikus"...és kiderül ma, hogy a győriek is tudják-e mi a különbség...a hiteles családpolitika és a fidesz-kdnp népnemzeti szex-biznisz-korrupciója között..."
SAJNOS NEM TUDTÁK...
csak úgy....
@Shikari: ezt az irígykedés dolgot verd ki a buksidból!:)
tibim,te öshonos? csak melózni ne köne...,mert ha kimennél a napra,rögvest lebuknál dade
Clavigo
@Shikari: Szültél ma már,Bunkókám ?? Te hol vagy őshonos,,,réti néger ? Mesélj Shicarescu...
ómió
@Eladott Ország: És részedről az összes tahó aláírta? Mind a 6 ökör?
kokopelli
@csak úgy...: Már azt sem értem,hogy ki az a "nyugati ember",aki irígykedik!!Csak nem az akinek VAN minimál-
béres küszöbje,24-30 napos szabija plusz szabipénzzel,karácsonyi különpénzzel,lakásépítési havi hozzájárulása
(pl. a négytéglás biztosítónál) minden hatéves ciklusban kifizetve magasabb kamattal,utiköltségtérítés(un.km-pénz
a melóba a 6.km-től akár bringára is) stb...stb!Nincs is idejük panaszkodni,mert a pénzt ki kell adni,vagy elhelyezni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.