Válaszlevélben reagált Orbán Viktor miniszterelnök az Európa Tanács (ET) főtitkárának bírálataira, melyeket Marija Pejcinovic Buric a koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos magyarországi jogalkotási folyamat kapcsán írt keddi levelében fogalmazott meg – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök reggel.

Teljes hatalomátvétel: Orbán elküldte az Európa Tanács főtitkárát

A magyar miniszterelnök fölkérte a főtitkárt, hogy legyen szíves tanulmányozni az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat pontos szövegét, valamint vizsgálja meg más államok hasonló jogi gyakorlatát is – mondta a sajtófőnök.

Ha Ön nem képes segíteni nekünk a jelenlegi válsághelyzetben, kérem, legalább tartózkodjon a védelmi erőfeszítéseink akadályozásától

- zárta az ET főtitkárának írt levelét Orbán Viktor.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az EU úgy tudom segít, anyagi támogatást nyújt a vírus elleni küzdelemben. Senki sem akadályozza a védelmi erőfeszítéseket, csupán a kis szánalmas emberke hatalomvágyát próbálják csökkenteni. Nagy különbség.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nagyon pofán kéne már vágni ezt a retardált barom arrogáns disznót! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: még akkor is, ha neki kiosztott tasli nagy része bennünket is ér! =))
Klubtag
Hiába no, a felcsúti kocsma stilusvilága kitörölhetetlen OV kommunikációs tárházából...
solidedge
Az EU úgy tudom segít, anyagi támogatást nyújt a vírus elleni küzdelemben. Senki sem akadályozza a védelmi erőfeszítéseket, csupán a kis szánalmas emberke hatalomvágyát próbálják csökkenteni. Nagy különbség.
dr. prédikátor
Ucyan már, mit lehet várni egy kikupálódott füstös cigánytól???
csipetke
A vírusválság leple alatt a jogállamiság utolsó morzsáját is a földbetaposta a puhos.Kiváncsi vagyok,hogy a vírus elleni védelemre kapott nemkevés pénz nagyrésze hol fog kikötni. Senkinek nem kívánok rosszat,de hogy a puhos még nem szedte össze a vírust?! Ezt még az ördög se vinné el,mert még az se bántja a közeli rokonait...
Pálinkás Pál
Remélem most kiírja magát ez a görény a történelemből...Eu helyébe ezentúl egy fillért se...
Yoda69
@Pálinkás Pál: Egyetertek. Fel kene fuggeszteni minden kifezetest Magyarorszagnak, amig ez a geci van van hatalmon. Lehet hogy fajdalmas lenne a nepnek, de megerne, mert belebukna O1G elvtars.
ómió
Pedig efftársilag nyilván a "junijóról" kéne példát vennünk! Semmittevésben, Orbáncsesztetésben - ja, meg még hazudozásban is - verhetetlen!
Pálinkás Pál
@Yoda69: pontosan,saját emberei csinálnák ki pénz nélkül...
Pálinkás Pál
@ómió: Magyarázhatsz,most eléritek hogy az unio elzárja a csapot és kivéreztet titeket...már rég ezt kellett volna tenni...pénz nélkül szétesik a klánotok,nem tudjátok fizetni a megvett rajongóitokat...és mivel az unióban nem lesztek tényező,putyinnak sem kelletek majd...mi lesz veletek???
vacsi
Tökéletesen igaza van! Ha valaki segíteni nem tud, legalább ne ártson!
balos
@vacsi: o1+1geci kinek segít!aki a seggét nyalja!Izluk neked?
Nessy
@vacsi: Ha az unió bármilyen rendelkezést adott volna ki, jött volna a "nemzetállamok önrendelkezésébe" beleszólás elleni reklamáció.
Amit megtehetett, pénzzel támogatja a védekezést, majd a későbbiekben a gazdaság újra indítását. De hogy majd ki mire költi abba természetesen ne szóljon bele.
kereső
@vacsi: Ha az eu milliárdok, amit ad- nem segitség, akkor mi a segitség? Ja, hogy -mint varga mihály pénzügyminiszter elkottyantotta, már előre elköltötték- , hogy mire? Azt nem tudjuk.
Aki Én
@vacsi: Épp csak azt nem látod tisztán, ki árt valójában.
Egyébként egy kritika sosem lehet ártalmas.
ómió
@Pálinkás Pál: Arra a "csapra" gondolsz, amiből eddig egy csepp nem jutott pl. a műszaki határzár, a kerítés költségeire? Nem is tudom, "mi lett velünk" miatta!!! Pedig úgy "kivéreztünk" ám, hogy ihaj! Nálatok a "rajongókat" úgy veszik? "Sajátosan" efftársi! Bár én inkább nálatok a "genetikát" vélem mögötte.Putyin meg majd csak ellesz valahogy a Szemlőhegyen, ha Böszme vezíretek megint meghívja a zsidóktól lopott villába, ne sajnáld!
volvós
Majd ha viktordakotát elküldik a 3,14-chába, na majd az lesz a " show !
Rockxy
ki ismeri azt a viccet, amikor a firkász mást ír a címbe, mint amit a cikkbe?
Aki Én
@ómidióta: Hazudsz! A senkitől meg nem védő, schengeni határhoz képest vicces, sokszorosan túlárazott kerítésre kaptunk támogatást. Húzd ki a fejed a gazdád valagából, mert már azt sem látod milyen évszak van, te ártalmas, beteg bolsi féreg!
Nyírfa
Én már 20 éve küldöm Orbánt , de az istennek sem akar menni. Még a szék lábába is belekapaszkodik, csak porondon maradhasson. Piszok rossz lehet ennyire ragaszkodni valamihez, ami felülmúlja a képességeit.
volvós
@durbincs:...felébredtél mocskos román buzi ???
Aki Én
@durbincs: ...igen. Az írásaidból is tisztán látszik, hogy mindenki retardált, oxigénhiányos, nagy a diletációs hézag az agyakban.
Jó, hogy te vagy nekünk!
Pálinkás Pál
@ómió: arról a tyúkhálóról beszélsz,ami többe került mint a kínai nagyfal??? mintha nem látnám sehol hogy azóta is elszámoltatok volna vele!!! a 6 milliárd euro amit az unio most küldött a korona miatt ,az hol van??? várom hogy megvilágosítsd elmémet ezekben a kérdésekben!!!
Yoda69
@ómió: Ugy latom fogalmad sincs az Unio hogyan ad penzt. A kerites, vagy a stadionok nem tartoznak abba a kategoriaba, amit az Unio tamogatna.
Varos vilagatas, igen. Es lam meg azt se tudtak orbane rendesen megcsinalni, mert a nemzethy vejko tularazta a beruhazasokat, gagyit adott at az embereknek, ami miatt mar tucatnyian meghaltak balesetben. Es mindezek tetejebe, a magyar adofizetoknek meg vissza is kell fizetniuk a penzt, 280 millio Eurot, mert mint kiderult elsikkasztottak a penzt.
volvós
@durbincs: 10:51...ezt a ringyó anyádnak címezted ??? Köcsög !!
Csizmás Kond
segít a zunió...beletaszítani a szarba mert egyebet nem, sem a fertőzőáradatot nem volt hajlandó megálítani sem a megelőzéshez vagy a kezeléshesz szükséges eszközök kézhezjutásában nulla, minden ssükséges eszközt kínától és másoktól kap egész európa...szóval a zunió egy nagy szarkupac.
Gyütt Mönt
@ómió: ha ellenségünk az EU, ki kell lépni belőle.
Gyütt Mönt
@ómió: lécci mesélj miként lopott Gyurcsány a zsidótól, mivel azt a zsidótörvények alapján korábban elkobozták és az akkori kormány bekebelezte. Lásd Google.
kereső
@Shikari: Olyan profi módon hazudik, hogy tanitani kéne. Az ellenzék 120 napot adott volna a vészhelyzet meghosszabitására. Nem kellett- csakis és kizárólag a végtelen! Akkor most ki is a magyar emberek "gyilkosa"???
Yoda69
@Shikari: Nektek naciknak ez a letelemetek, masok alazasa es elpusztitasa.
Mocsok, fergek vagytol egytol egyig.
Gyütt Mönt
@Shikari: hiányolom az EU-ellenes óriásplakátokat, rajta Marija Buric-cal. Olajjal oltjuk a tüzet.
csipetke
Azannyát! Viktorviktorovics kemény vót,mint a kád széle...Az ET-nél is átlátják a fidesz/orbán mocskos akcióit.A puhos nem véletlenül nem írt a törvénytervezetbe határidőt.Ő az idők végezetéig akar teljhatalmat.A politológus szerint '22-re gyúrnak ezzel a retkes játékkal,és miután orbán ahelyett hogy folyton folyvást nyilatkozik,ha kell,ha nem,inkább azzal foglalkozott volna,hogy időben elkezdi intézni a védőfelszereléseket.Nincs még egy ilyen ország,ahol az egészségügyi dolgozók,és a mentőszolgálat a közösségi oldalakon kunyeráltak maszkokat,és fertőtlenítőt.Még az elején tartunk,még eztán fog igazából berobbanni a járvány,és ebben nagy "érdeme" van/lesz orbánnak,aki a védőfelszereléseket késve rendelte,és már el kellett volna rendelnie a lakhelyelhagyási tilalmat.Megvárja,még kidöglik a fél ország.Az egészségügyet sikeresen lepusztította a 10 év alatt,merugye első a stadion,meg a kisvasút,második helyen a külhoniak,aztán a haveri kör,pereputty,és talán aztán jöhetnek a magyar emberek
CsipkeRózsa
@ómió: Sorold fel, a többszázezer zsidó házat, lakást kik lakják?
CsipkeRózsa
@Foxley: Egy ómió hozzászólás miatt:

"ómió
@Pálinkás Pál: Arra a "csapra" gondolsz, amiből eddig egy csepp nem jutott pl. a műszaki határzár, a kerítés költségeire? Nem is tudom, "mi lett velünk" miatta!!! Pedig úgy "kivéreztünk" ám, hogy ihaj! Nálatok a "rajongókat" úgy veszik? "Sajátosan" efftársi! Bár én inkább nálatok a "genetikát" vélem mögötte.Putyin meg majd csak ellesz valahogy a Szemlőhegyen, ha Böszme vezíretek megint meghívja a zsidóktól lopott villába, ne sajnáld!
CsipkeRózsa
@Shikari: Arról beszélek, amiket elvettek'44-ben, vagy később. A gój-lakásokról nem volt szó. Nagyon jól tudod.
CsipkeRózsa
@Shikari: Meddő vita, én ómió által, az időnként Gyurcsány lejáratásához használt, mondatát válaszoltam meg. Oda ez hiányzott.
CsipkeRózsa
@Shikari: Azt írták, írják, írni fogják, de azt nem tudom, hogy morzsolgatja-e.
vacsi
@Yoda69: És, ki jönne helyette? Mit gondoltok, akik ott állnak sorba (Jobbik, MSZP, LMP, Dk, meg még ki tudja, kik), azok mire várnak? Hát, a pénzre - ezentúl ők szeretnének jussolni! Csak ők még buták is!
csak úgy....
@Shikari: tibim,te egy munkakerülö kretén a munka alapú társadalomban?
orbán a karmelitáktól elkobzott kolostorban rendeztette be a "rezidenciát"
kereső
@vacsi: Mert orbán okos? Ne mond. Szerintem egy velejéig romlott, aljas gazember, aki ráadásul hijján van minden emberi empátiának- mindennek, ami az embert -a humánt!!! emberré teszi. Mert nem az a kunszt, hogy két lábon jár, és gondolkodik. Az csak az egyik része az emberségnek.
csak úgy....
valaki árulja már el nekem végre,hogy a magyarok (többsége?) miért szeretik a diktatúrát és a diktátorokat?
Sámannus
Káder János te hol a túróba vagy a sitten? Kötözd má meg ezt a szélhámost
vacsi
@csak úgy...: Én csak azt tudom, hogy én miért szerettem a Kádár rendszert: mert minden szigora ellenére biztonságot adott - és az ország fejlődött.
ómió
@Gyütt Mönt:Úgy, hogy a háboru útán a zsidók visszakapták ellopott ingatlanaikat, kivéve azokat, amelyeket nem a volt tulajuk, hanem a "jó efftársak" kaptak meg!
ómió
@Yoda69: Akkor, ugye, azért ígért (ám azóta se teljesített!) az Unió részbeni hozzájárulást a kerítéshez, mert az "nem tartozik abba a kategóriába" - a saját védelme nyilván ilyen - amit finanszírozhatna. Öblösebb hazugságokkal gyere, mert ezek túl átlátszóak!
ómió
@Aki Én: Ígéretet kaptunk, te önmagát állandóan a másikra hazudni igyekvő bolsi féreg, de azon kívül egy fillért se! Vonszold már ki a pofád Lenin efftársad seggéből, hátha jobban látsz!
Aki Én
@ómidióta: Nálad butább, unalmasabb, mellőzött, aljas férget keveset hord a hátán a föld.
Yoda69
@ómió: A menekultek Gorogorszag, vagy Olaszorszag teruleten lepnek az Europai Unioba. Nem Magyarorszag teruleten. A kulso hatarokat kell jobban orizni, nem belsoket.
En ilyet sehol nem olvastam hogy az Unio akar reszben is tamogatta volna a kerites epoitest. Ezt csak a taho akarta elerni, de nem jott neki ossze..
ómió
@Pálinkás Pál: Sok volt a pálesz, Pálinkás efftárs? Miféle 6 milliárd euróról delirálsz? 2000 milliárd Ft-nak azért már híre ment volna, ha mi kaptuk volna, nem gondolod? Még a "tyúkhálóhoz" való hozzájárulást se kaptuk meg, ami ennek töredéke lenne! Mellesleg anélkül a "tyúkháló" nélkül a libling migrijeitek talán már téged is kirugdaltak volna a saját lakásodból, amit - úgy tűnik - meg is érdemelnél! Az "elszámolását" meg kérd ki, közérdekű adatigényléssel, ha már annyira "kiváncsi efftárs" vagy!
Nyírfa
@vacsi: ma, 7.28

Ebben egyet gondolunk.
tudode
Amúgy FELFÜGGESZTVE!
.
444.hu/2019/03/20/az-europai-neppart-felfuggesztette-a-fideszt
.
Még a koronavírus is jól jött az EU bacilusának!
ómió
@Pálinkás Pál: Ne linkelj ide nekem a Lenin összesből, nem vagyok vevő a hazudozásotokra! Éppen az előbb volt szó a híradóban róla, hogy az EU-s támogatási keretből (a koronavírus ellen), amit a "legsárosabb" uniós országok közt osztottak szét, Magyarország egy fillért se kapott. Most akkor nálunk vagy lényegesen jobb a helyzet, vagy nem vagyunk elég efftársiak! Ennyit a 9 milliárdodról, Pálinkás efftárs, de azért "számoltasd el róla a Zorbánt"! El ne feledd!
ómió
@Yoda69: Nem is tudtam róla, hogy Szerbia már uniós tag lenne! Mikor léptetted be? Ha meg mégse az - még, ha belehazudnád se - akkor a szerb-magyar határ mégis csak uniós külső határ! Annak védelméért pedig például a görögök kaptak már pénzt Brüsszeltől rendesen. Talán, mert határvédelem fejében sokáig nem tettek semmit? Mert úgy könnyű!
ómió
@Aki Én:Fölfortyant belőled a szarkupac, bolsiék fajkreténje!?
Nessy
Gondolom, az 5,6 milliárd eurós segélyt nem küldi vissza a kormányfő!!!
Kéretik időnként legalább a királyi médiát elolvasni! A migrációs helyzetben is kaptunk, nem is keveset!
CsipkeRózsa
@ómió: 9:01

Visszakapták, ezt ők mondták neked? Különösen a többség, akik nem is jöttek vissza.
evacica
A kormány sajtó Mese hülye gyerekeknek éjjel nappal!
Borsodi
Orbánt kéne már el küldeni vagy neki adni Romániának,ott úgyis szeretik.
surdilloFUJT
@durbincs:Idétlen állat megint itt okádod a vezíred baromságait???
Yoda69
@ómió: Szerbiabol max szerbek tudnak migralni, nem pedig afganok, vagy sziriaiak. Ez eddig nem esett le neked?
ómió
@Yoda69: Érdekes! Pedig azokkal van tele Szerbia! Vagy ez bolsi szemmel nem látható?
ómió
@CsipkeRózsa:Úgy gondolod, az efftársak 45. után senkinek nem adták vissza? Látod, még az is lehet! Nyilván attól tudtak még évtizedekig jókat antiszemitázni! Ma meg kisnyilasékkal koalíciózni!
Borsodi
@durbincs: Veled szeretnék egyszer összefejelni te féreg.Különben jó volna ha nem a mi véleményünket kritizálnád hanem próbálná hozzá szólni.Igaz ez nem csak a te hibád mert a moderátornak vagy szerkesztőnek is ugyan úgy a seggébe van szorulva a feje ha tűri a mocskolódásaid mint neked.Talán még tetszik is neki,hogy a nyelvetek közös seggbe van.
Béla333
"...az első mentőcsomag részeként nem kell visszafizetni az európai strukturális és beruházási alapokból származó előfinanszírozások összegét, ami Magyarország esetében 861 millió euró. Sőt, a Bizottság döntése értelmében ez az összeg kiegészül a 2020-ra vonatkozó előfinanszírozási kerettel is, amely további 607 millió euró, ez a két összeg adja ki tehát a nagyjából 520 milliárd forintnyi uniós forrást, amely már most az Orbán-kabinet rendelkezésére áll. „Erről tíz nappal ezelőtt kapott értesítést a magyar kormány, ..."
www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/posts/3297797996901030

Először besöprik a pénzt, majd elküldik a jó xxx-ba azokat, akik a pénzt küldték. Nyilván azért mocskoskodik a kormány, mert ezeket a pénzeket - a többihez hasonlóan - is el akarják lopni. Ugyanis ennyi segély után nehéz lesz megmagyarázni, hogy miért is nincs pénz a védekezésben erre sem, meg arra sem!
Jozefina
Egy dilettáns irányítja ezt az országot!!!???
Yoda69
@ómió: Hogy tele van Szerbia afganokkal es sziriaikal azt nem tudom. De te biztos jobban tudod. Viszont ha ott vannak, akkor csak ervenyes dokumentumokkal lehetnek ott, mert Szerbia sem fogad be illegalis bevandorlokat.
ómió
@Yoda69: Ó, igen! A migrik kizárólag az "érvényes dokumentumaikról" híresek! Ezt, akár el is standupolhatnád! "Sikerrel"!
Yoda69
@ómió: Latom fogalmad sincs az eljarasrendrol. Dokumentumok hianyaban be sem lephetnek az orszagba, csak az elkulonito zonaban tartozkodhatnak. Innen vagy tovabbjutnak ha meglesz a doksi, vagy visszadepoprtaljak a kiindulo orsagba.
Lepényleső
Vannak védelmi erőfeszítések a kormány részéről? S ezek pont annyira hihetőek mint eddig bármi amit mondtak?
csipetke
Erre még a politológusok is azt mondták,hogy ez egy bunkó beszólás volt orbántól.De mit várhatunk tőle?Csak hozta a formáját,a vidéki tahót...
ómió
@Yoda69: "Eljárásrend"? Mondd! "Otthon vannak" nálad? Az a párszázezer, aki 2015-ben, még a kerítés megléte előtt, "átgyalogolt" rajtunk, "dokumentumok hiányában be se léphetett volna az országba", mégis megtette! Na, ugyanígy vannak most Szerbiában is, csakhogy onnét képtelenek tovább menni!
Yoda69
@ómió: Az a parszazezer migrans, aki nalunk volt tovabb akart menni Nemetorszagba, azonban O1G nem engedte oket. Ehelyett felhozta oket a Nyugatiba es ebbol kovacsolta maganak politikai toket. Azxt varta hogy a migransok majd szetverik a fovarost, es akkor kozejuk lovethet. Nem tettek, ok csak egy normalis vilagba vagytak tavol a haboruktol. Miutan nem volt mas valasztasuk gyalog indultak tovabb, es ezt az orban media hazug cikkekkel fuszerezve teritette.
Ja es meg annyi, hogy az a tomeg azert lehetett benn az unioban, mert a Gorogok beengedtek oket az Unio jovahagyasaval. Mellesleg a magyar kormanyt is kapott penzugyi tamogast a migrans check-pointok kiepitesre, hogy mindenkit regisztralni lehessen. Ezt a penzt elloptak termeszetesen, es reg-pontokat se letesitettek. Csak keritest.
Yoda69
@Shikari: @durbincs: Mocsok roman hazaarulok. A magyarok katasztrofalis veszelyben vannak a fuhreretek miatt, es meg ti pofaztok itt? Hogy rohadnatok szet aljadekok.
Yoda69
@Shikari: @durbincs: Szopjatok csak egymast bocskoros roman gecik.
Takarodjatok haza innen, naci rohadekok!
ómió
@Yoda69: Az a párszázezer tovább akart menni? És úgy gondolod, ez a pár tízezer Szerbiában tartózkodó nem akarna
tovább menni? Ugyanolyanok, mint amazok voltak: erőszakos, okmányok nélküli, muszlim ingyenélő "honfoglalók"! Ennyit nem látsz? Vagy csak akkor vennéd észre, ha "O1G" beengedné őket és éppen téged vernének ki a lakásodból? Amúgy a déli határról, anno "Orbán hozta fel őket", de kifelé meg már nem vitte, oda "gyalog kellett" menniük? Azoknak, akik "csak egy normális világba vágytak, távol a háborútól"? Ennél veretesebb hazugságra nem telik? Számold már össze, hány háborúmentes, "normális" országon mentek át, amig Németországba értek? Számtanból is mindig gyenge voltál? Ez a "közéjük lövetősdi" meg "demokrata vezíretek", Gyurcsány efftársatok sajátja! 2006-ban tanújelét adta! Gyenge próbálkozás Orbánra hazudni! Különben a Szerbiában most táborozók is azért lehetnek ott, mert a görögök sokáig simán átengedték őket magukon! És a magyar kormány is "kapott pénzügyi támogatást" migráncsügyileg? Ennyit össze kell itt hazudnod? Kvótára megy? Megsúgom: egy fillért se! Check point persze létesült, csakhogy kizárólag magyar költségvetési pénzből! Ennyire "lopták azt el"! Ez a "támogatás" is olyan lehetett, mint, ami a napokban kiderült: az Unió "utólagos átcsoportosításra" ad lehetőséget - olyan pénzekre, amik már eredeti rendeltetésük szerint el lettek költve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.