Novák Katalin Fidesz-alelnökből lett köztársasági elnök újabb, eddig nem ismert kegyelmi döntése került elő.

Novák Katalin újabb hajmeresztő kegyelmi döntése került elő

Hány ilyen döntése lehet még? Forrás: facebook

A Kaposvári Járásbíróság 2022 januárjában ítélt börtönre egy nőt, aki egy bíróságon volt takarító. Titokban rendszeresen felbontotta, majd visszazárta a bírósági leveleket, feltúrta a bírók asztalán az iratokat, le is fényképezte azokat. 1 év 10 hónap börtönt kapott, majd Novák tavaly februárban megkegyelmezett neki.

A nőt a felvételi beszélgetésen tájékoztatták munkája bizalmas jellegéről, majd igazságügyi alkalmazotti esküt is tett. Kulcsa volt az irodákhoz, még elnöki irodába is be tudott jutni – idézi a hvg a forrást.

Az ítélet szerint:

"Hivatalos bírósági, postázásra előkészített lezárt levelet személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd a lezárt borítékot felbontva, annak tartalmát jogosulatlanul megismerte, ezt követően a borítékot visszazárta."

"Bírói döntésre váró, ügyiratborítóban elhelyezett vádiratot személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd annak teljes tartalmát a saját Iphone típusú mobiltelefonjával jogosulatlanul fényképen rögzítette."

"X büntetőügyében tárgyalás tartása iránti kérelmét, amely Y bíró irodájában ügyiratborítóban volt elhelyezve, személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd annak teljes tartalmát a saját iPhone típusú mobiltelefonjával fényképen jogosulatlanul rögzítette."

"1-1 darab hivatalos bírósági, postázásra előkészített és lezárt levelet személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd annak tartalmát jogosulatlanul megismerte, ezt követően a borítékokat visszazárta."

A nő a tárgyaláson elismerte a bűncselekményeket és a bűnösségét, de vallomást nem tett. A bírósági iratok szerint "iskolai végzettsége, jelenlegi munkaviszonya, jövedelme nem ismert. Férjezett, kiskorú gyermeke nincsen. Vagyontalan. Büntetlen előéletű."

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott cselekménye a közbizalmat nagy fokban gyengíthette. A nőt 1 év 10 hónap börtönre ítélték folytatólagosan elkövetett tiltott adatszerzés bűntette miatt, és nem függesztették fel a büntetést, éppen a fentiek miatt. Emellett három évre a közügyektől is eltiltották, illetve örökre eltiltották attól, hogy állami szervnél, "de kiemelten bíróságon, ügyészségen, rendőrségen" dolgozzon.

A nő fellebbezése miatt az ügy másodfokra került, a Kaposvári Törvényszék 2022 márciusában helybenhagyta az ítéletet, és azt írta, "a vádlott cselekménye a bíróságok működésébe vetett közbizalom megrendítésére alkalmas volt, ahogy arra az elsőfokú bíróság helyesen mutatott rá".

Az ügy ezután a Kúrián kötött ki, amely 2023. április 18-án tartotta a tanácsülését, és fenntartotta az első és a másodfok határozatát, a felülvizsgálati indítványt nem találta alaposnak, ugyanakkor, mint az indokolásból kiderült, ekkorra már kegyelmet kapott a nő.

A köztársasági elnök 2023. február 7. napján meghozott – az igazságügyi miniszter által 2023. február 9. napján ellenjegyzett – KEH/443-7/2023. számú határozatával a terhelttel szemben kiszabott büntetés hátralévő részének végrehajtását kegyelemből 2 évi próbaidőre felfüggesztette – áll a dokumentumban.

Ugyanígy derült ki az is, hogy K. Endre kegyelmet kapott, ott is a Kúrián kötött ki az ügye, de mire összeült a tanács, addigra már döntött Novák Katalin, így ez bekerülhetett a dokumentumokba.

Forrás: hvg, E-akta

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@KisTehen: Ezt te tényleg megkérdezed??? Normális vagy? Én még a férjem levelét se bontanám fel, nem is tettem, de a főnökömét pláne nem. A te erkölcsi tartásod a béka segge alatt ezer km-re van. Milyen ember vagy te? naponta elárulod tízszer. Hogy nevelt anyád, apád?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Méhes
mindenhez bólogatnod kell,nem tanultál katika esetéből semmit,ő is írt,bólogatott ,aztán a világ szégyene lett
izéke
@KisTehen: te ebben nem érzel semmi különöset? Ennyi erővel tarthatna egy általános amnesztiát és minden bűnözőt szabadon engedhetne...annyi eszetek van
Horizont
@KisTehen: Ezt te tényleg megkérdezed??? Normális vagy? Én még a férjem levelét se bontanám fel, nem is tettem, de a főnökömét pláne nem. A te erkölcsi tartásod a béka segge alatt ezer km-re van. Milyen ember vagy te? naponta elárulod tízszer. Hogy nevelt anyád, apád?
Eladott Ország
Nem tartom kizártnak, hogy eljön majd az az idő is, amikor az összes ellenzéki pártot betiltják, és a vezetőiket börtönbe zárják, mint ahogy a banánköztársaságokban szokták. Úgy tűnik Orbánnak Észak Korea nagyon bejön. Legalábbis az irány arra mutat. Hát, kérem ez lenne az az alkalom, hogy az összes ellenzéki párt testületileg visszalépjen minden soron következő választástól és kivonuljon a parlamentből is. Ideje, hogy végre befejezzék ezt a demokrácia-bábszínházat és végre rendszerellenes parlamenten kívüli erőként működjenek és nem, a rendszer részeként. A fidesz-kdnp kormányozzon egyedül és győzze meg a nyugatot arról, hogy Magyarország kifogástalan demokrácia és jogállam. – Bár ezt a megélhetési politikusok ezt biztosan nem fogják meglépni.
division
@KisTehen: Neked nyilván nem jelent semmit, hiszen a Fideszhez köthető (bezzeg ha Gyurcsányról derülnének ki hasonlók, ajaj...), számodra egy csóró gázszerelő pillanatok alatt milliárdossá válása is normális, meg az is természetes hogy a 2% - os emelés az megegyezik a 32,2% - ossal, na meg az is rendben van hogy sorban zárják be a kórházi osztályokat (nálunk már bejelentkezni sem lehet a kardiológiára, majd egy központi szám lesz valamikor, de azon is csak a háziorvos jelentheti be a beteget, csak ő kérhet időpontot). Én nyilván megyek magánba, de a "férgese" lehet meghal, de van aki szerint ez így van rendjén. Istenem, hogy ment a lázadozás anno az ellen a nyomorult 300 forintos vizitdíj ellen...Én akkor még Fideszes voltam, de jó ötletnek tartottam, hiába, nem mindenki elvakult.
Horizont
@division: Ő nem elvakult hanem aljas hülye.
Eladott Ország
A feudalizmusban meg kell jutalmaznod a hűbéreseket/vazallusokat, hogy megtarthasd a hatalmad, csak hát ez egy középkori találmány. Végtelenül elszomorító és jól mutatja valódi helyünket a nagyvilágban, hogy ezt lazán meg lehet csinálni ma Magyarországon, sőt 3 millióan még tapsolnak is hozzá !
colibri
Hibát hibára halmoz a kegyelemosztó fideszes elnöknő. Bocsánat, a neve már pedofilsimogató. Pedig nem ilyenekkel kellene neki foglalkozni. Az pl. hogy különálló sminkszobája van, nagyon meglátszik rajta. Ég és föld a különbség az egykori műanyag fideszes fülbevalós novák és a két éve államelnök posztot betöltő nő között. Ki gondolná, hogy vidéki kiruccanásai alkalmával is edzőteremben kezdi a napját, mint ahogy azt nemrég Gyulán is megtette. (Közben a sok kivezényelt gyerek várta a vár előtt a nyirkos hidegben.) Szóval, hiába a magas titulus, a magas fizetés, a sok-sok repkedés és a luxus élet, amit az eltitkolni próbált és mégis kiderült kegyelem gyakorlásával ezután megkeserít a sors, mert nem kevés borsot kap az orra alá. Igaz, a hozzá hasonló elvhű barátai még kiállnak mellette, de a sokaság elítéli és a lemondását tartja indokoltnak.
Béla333
Már megint csak röhög az emberekre. Neki mindent szabad...
Sámannus
Igen megbízható nertárs lehetett.
Horizont
Biztos vagyok benne, hogy Novák nem alszik jól. Na nem a lelkiismerete miatt, hanem Schmitt Paja példája lebeg a szeme előtt. Felépítette magát CelebKató bájvigyor meg minden, aztán összedőlt egy pillanat alatt. 5 milliós fizu, utazgatás luxusrepcsivel, villa, sándorpalotai luxus melóhely, tucat csicska körülötte stb. Jajjaj szegény Veresné még a végén Veres Pityu alezredesi fizetéséből kell majd megélniük. :DDDDDD Milyen nehéz is az élete... a szívem megszakad érte. Ja nem...
colibri
@Eladott Ország: 17:52 Az alkalom, amit az ellenzékkel kapcsolatban írtál nagyon időszerű. Sőt, már 2014-ben ezt kellett volna tenni! Pedig akkor még ki gondolta, hogy ez az állampárt örökre a nyakunkon marad és minden csak évről évre rosszabb lesz? Hogy az ellenzék ennyire szétaprózódik és teljesen ellehetetlenül? Ennyi elszabott hibát helyrehozni is nagyon sok időbe kerül és a legnagyobb baj, hogy sokunk életében már nem fog változás történni! Pedig nagyon nem így képzeltük el...
Cherry
Ez a fidesz rib@nc sosem lesz a nép miniszterelnöke. aljas felkapacskodó OV retek
jesz
Egy darabig nem szerepel, megnyugszanak a kedélyek, aztán a nép elfelejti...jön a tavasz, mindenki(na jó,majdnem mindenki)mással lesz elfoglalva
namihami
Na, kinek kémkedett???---ez volt a 20 forintos kérdés!
A helyes választ adók egy mezővel előbbre léphetnek!
Méhes
@Maccska: Mi köze vanGöncznek a pedofilsimogató Katihoz? Irhatnád az egész politikai szereplőgárdát,oldaltól függetlenül .Mást nem tudsz amikor kiderül vmi erről az ocsmány bandáról akkor rögtön véded őket.Miért is,???,jó pénzért,? Mást nem tudok elképzelni ilyen hülye nem lehet vki.
nezelodo
@Maccska: Na, itt a pegazusos jucika mindent aláírt, és neki az államtitkárának közel százmilla csúszópénze sem szúrt szemet, (csak ennyivel bukott le). Itt már csak az a kérdés, mennyire áll közel a felmentett pedofil zsaroló az nindzsánkhoz.
Horizont
@Maccska: berakhatod egy milliószor is, de ez mennyiben menti fel Novákot???
Te hülye vagy Fülöpkéddel együtt. Kínotokban már nem tudjátok hogyan védjétek be a NER ribancokat.
Nessy
Alapjába véve a felterjesztő (I)gazságügy miniszter, aki végül majd ellenjegyzi is az államfő döntését van olyan negatív szereplője az egész ügynek, mint az államfő. Ez koprodukciós kegyelem! Az, hogy bírósági iratokat lefotóz valaki, hogy leveleket felbont, lefotóz, majd visszazár, tényleg csak apró csínytevés! Tényleg?? Nem bűntett??Mit meg nem tud az ember! Nem lehetne már az elején megkegyelmezni, még a nyomozati szakban? Hiszen ezekben az esetekben a biróságok részéről idő és energia pocsékolás a tárgyalás, majd ítélethozatal!
izéke
@Maccska: na mi van bolhás,romlott egeret ettél? :))))) jöhetsz te Árpibácsival,akkor is a katyi a pedofilsimogató,te pedig a katyisimogató :))) a szarából is ehetsz ha jó cica leszel
justhpeter
Túl sok már az az idő, amit ez a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe a hatalomban töltörr, ami alatt természetesen magabiztossá is lett és elszemtelenedett. Mára már ott tartunk, hogy a saját "szentségeiből" is politikát, árut, akciót csinált, aminek eredményeként a szekrényükből egyre több erkölcsi hulla pereg ki és igazolja, hogy a korábbi "szentségek" csk a politikai látványpékség részei.
Méhes
@Maccska: Az értelmezéseddel baj van.
izéke
@Maccska: akkor is a katyi a pedofilimádó,ezerszer is Gönczözhötsz :))))
division
@Maccska: @Philip Marlowe: Ti pont olyanok vagytok mint a Durbincs volt. Ő volt az aki állandóan ugyanazokat a marhaságokat szajkózta egy cikken belül milliószor ( mondjuk ha 10000 ft/komment, akkor megértem). Tegyétek is be az állatságaitokat, legalább minősítitek magatokat. Persze lassan nem lesztek itt már csak kb. ketten olyanok, akik szerint még mindig kizárólag visszafele kell mutogatni. Nem az lenne a normális, hogy az akkori hibákat immáron mellőzzék, tanuljanak belőle? Nem lehet a múltból táplálkozni állandóan. Pont mint az ovisok: "Nem is én kezdtem, hanem a Feri!" Na pont ilyen szinten vagytok.
izéke
@Maccska: Göncz már rég meghalt,ellene már úgysem tudsz mást tenni,mint az emlékét mocskolni. De a katyi még él,ellene igenis kellene tennie a társadalomnak. De látom,nálatok a megafosban bármilyen szart imádtok amit a fidesz elétek rak. Bezzeg,hogy kárognál,ha nem a katyi,hanem Gyurcsány adott volna kegyelmet ennek az embernek.
dr. prédikátor
Ez egy mocskos szemét fitymaszos fapicsa ringyó!!!
Horizont
@Maccska: 19:13
Áruld már el kik azok a lipsik? És itt ?? Milyen elvekkel? Csak ezt tudjátok fújni. Lipsik...Gyurcsány...Brüsszel...Soros. Annyira szánalmasak vagytok.
Még azt se látjátok -ti nem lipsik hahaha- hogy repedezik orbán rendszere minden mutató szarul áll, mindenki utálja aki normális a világban. De ti mindennap kezet csókoltok neki aztán segget nyaltok. Ingyen. Nektek NEM Magyarország az első. Hazaárulók vagytok mind -nem lipsik-.
Pálinkás Pál
no ezért kellett ez a " nemzethy fidesz szajha "...
kereső
Megtaláltuk Novák Katalin egy újabb kegyelmi döntését, ezúttal egy "közbizalmat nagyfokban gyengítő" bűncselekmény ügyében:
"Ki is felügyeli a NER titkosszolgálatát? Ja? Az Arrogáns Tóni...
Gondolod, hogy őket nem érdekli, hogy a bírók közül kit és mivel lehet megzsarolni?
Ne felejtsd el, hogy maffiaállamban élünk..."

" Vagy éppen egy vállalkozót, akinek a fővállalkozó- általában a közbeszerzés nyertese- elfelejtette kifizetni a munkadijat."
Toller Béla
Szerintem gyárfás is jól fogja magát viselni a börtönben, portik meg egyenesen kultúros lesz ott ! És kegyelmet kapnak majd ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.