Az európai parlamenti választások tétje, hogy hány voksot kapnak a háború-, és hány voksot a békepárti erők – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő úgy fogalmazott: valójában a tét a háború.

Elmondta, van esély arra, hogy a háborúellenes képviselők többségben legyenek az Európai Parlamentben. Önbizalomra adhat okot, hogy ma a békepárti erők egyáltalán eljutottak odáig, hogy nyitottá tudták tenni az európai választást, egy éve még nem így nézett ki a helyzet.

Orbán Viktor kikelt magából a Kossuth Rádióban: "Nem ebben állapodtunk meg, nem erről volt szó!"

A béke irányába tolódik az európai emberek gondolkodása, amit a választás segítségével is ki kell fejezni – hangsúlyozta.

Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, akik a baloldalra szavaznak, a háborúra adják a voksukat – mutatott rá.

„Nem ebben állapodtunk meg”

Orbán Viktor szerint egy éve még nagyobb arányban támogatták az európai emberek a háborút. Uniós csatlakozásunk 20 évéről azt mondta: nem ebbe az unióba léptünk be. Akkor még nem volt szó migránsok millióinak a beengedéséről.

Akkor azért csatlakoztunk, mert jólétben és békében reménykedtünk. Nem erről volt szó

- tette hozzá.

Nem ebben állapodtunk meg

- mondta a kormányfő.

Orbán Viktor: Egy történelmi keresztúton áll Európa

A választások tétje, hogy melyik politikai erőnek mennyi képviselője lesz – mondta. Most az a kérdés, hogy mennyi voksot kapnak a háborúpárti vagy éppen békepárti erők.

Van esély ma arra, hogy a háborúellenes képviselők többségben legyenek.

Ha jól csinálják a békepárti erők a saját országukban, akkor lehet esélyük a sikerre – tette hozzá. Egy történelmi keresztúton áll Európa.

Forrás: MTI

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakonyiisti
demagóg buzeráns, a hívei meg agyhalottak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakonyiisti
demagóg buzeráns, a hívei meg agyhalottak...
szaboria1
Emberek mit is mondott ORBÁN NE AZT NÉZZÉK MIT MONDOK HANAM AMIT CSELEKSZEM.
Eddig is mit csinál amit itthon mondott annak az ellenkezőjét tette az EU-ban nem szavazok de aztán mégis mellette szavazott.
Horizont
Az apád f@szát, te szemét hatalommániás, hazug, tolvaj, rettegtető.
Tudtam hogy egy rohadék vagy, már minden vörös vonalat átlépsz.
Ki akar itt háborút te görény??? Rajtad kívül???
Mert a vészhelyzeti kormányzás jól jön mi??
Nektek mi a béke? Ha Ukrajna megadná magát Putyinnak és átadná az egész Ukrajnát Oroszországnak. Mondd ki. Békézel itt örökké. És az a sok agyatlan híved be is szopja.
Állandóan a félelemre építesz és sok hülyénél be is jön. Hájas dagadt tépett tollú roggyant békegalamb olajággal a szádban...ja nem inkább egy tábla tokaszalonnával.
Falhoz tudnálak kenni.
KisTehen
@Horizont: most is te háborúzol mama :)
Horizont
Ilyen szar miniszterelnöke soha nem volt még az országnak.
Billibácsi
Azt mondtad, hogy azért csatlakoztunk, hogy jólétben és békében éljünk? Hát ezt jól elbasztátok! Bár azért jólét az van, neked és a haveroknak. De rajtatok kívül van ebben az országban még kb. 9 millió ember! A jóléttel kapcsolatban róluk valahogy elfeledkeztetek!
izéke
Hempergessék meg szurokban és tollban Brüsszel főterén ezt a putyinimádó majmot kormányostól együtt :)))
colibri
Állítólag 67 szer mondta ki a "háború" szót a mai beszédében a saját rádiójában (szerencsére csak olvastam!). Legalább annyiszor gondolom róla, hogy egy sík idióta! Békéről papol és ész nélkül fegyverkezik. Járjon úgy, ahogy gondolom!
lusta
@szaboria1: Erre a legjobb példa a 27 millió eurós lőszergyártás és szállítás az ukránoknak. Az Unió adta, amire a pedofilsimogató föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk pályázott. Ennyit a béke/háború pártiságról.
Menőmanó
Nincsenek háborúpárti erők, te mocskos pofájú szarjankó. Te meg a Puttyos rohadék gazdád a háborúpárti, senki más.
farkas
@bakonyiisti: Lehet menni az ukrán lövészárokba- szerencsétlenek.
tothjani
De ha O1G nem árulja el a NATO-t és az Uniót, akkor egy erős Unió árnyékában háború sem lenne.
tothjani
@farkas: Pedig az ilyen élősködő szarjankók fognak menni mint te, csak éppen Putyin oldalán.
Sakk Matt
Kapott az ország annyi pénzt, hogy abból olyan tejjel-mézzel folyót lehetett volna építeni, hogy még a Holdról is látszana.
Csak a NER ellopta!
ceni
Már bocsi de ezt a háborús propp dumát már csak a barom hívei meg az MP.-t imádók veszik b e éppen úgy mint hogy az ukrán támadta meg a ruszkit. Jó lenne már normálissan gondolkozni addig míg nem jön a következő Trianon.
Cherry
Ezt a beteg barmot már Graz sem fogadja, annyira elmebeteg hogy undoritó. a kinézete már magáért beszél vérbenforgó szeme, zsiros potrohos pojáca...
bakonyiisti
@farkas: mit ugatsz román cigány...?
Cherry
Veled valaki megállapodott hahahahhaha rád sem sz@r senki te elmebeteg cigányfajzat hahahhah
kereső
-Nagyon rövid az emlékezeted orbán! Te méltatlankodsz? Te milyen megállapodást kötöttél Magyarország 10 millió állampolgárával- a 2006-2010 közötti igéreteid alapján, amikor 2010-ben megnyerted a választást. Szó sem volt a jogállam lebontásáról, a demokratikus intézmények felszámolásáról, az igazságszolgáltatás elfoglalásáról, a nemzethy tőkés osztály létrehozásáról, a civilek jogfosztásáról, a sajtószabadság felszámolásáról, az eu-s támogatások ellopásáról, az ország közvagyonának magántulajdonná konvertálásáról, arról, hogy ,2009-ben bementél Szentpétervárott putyin irodájába , mint európai politikus és ki jöttél onnan, mint putyin ölebe, nem volt szó arról, hogy másod/és harmadosztályú állampolgárokká degradálod az ország lakóit, az egyházak kezébe játszottad át az oktatást, most meg már a vagyont is viszik. Erről volt szó orbán,hogy ezt fogod tenni, amikor hatalomra kerülsz? Te vádolsz másokat hazudozással? Te hivatkozol "állitólagos" megállapodás felrúgásra...hiszen nem is tájékoztattok a valós megállapodásokról..., csak az általatok közölt elhajlitott valóságot tartalmazókról. Egy háborús búnös tömeggyilkoshoz, egy saját polgárait gyilkoló kommunista hatalomhoz kötöd az ország sorsát...azon szövetségeseink helyett, amelyeket az ország - NEM TE- választott, saját önös érdekeid érvényesülésért...áruló lettél orbán. Az ország, és szövetségeseink elárulója. Mi a renegátok sorsa orbán? Tudom, ti kiemelt fizetéssel alkalmazzátok az árulókat, mi meg akiket elárultatok megvetésünk kisérjen holtad után is. A szégyen itt marad, amit okoztál .
telegdilaci
@Sakk Matt: Sajnos az a legnagyobb baj hogy nem az Ország fejlesztésére fordították a 14-év alatt az Országba bejött Euró ezer milliárdos támogatásokat,hanem ellopták egyes gazemberek gazdagodtak meg a temérdek támogatásból akár jólétben is élhetnénk el-Q-tuk szemétbe kidobott pénz lett a támogatásokból,most meg le vagyunk gatyásodva hitel hitel hátán már a fejünk búbjáig ér a fekália Ember legyen a talpán aki kitudja rántani a X@RBÓL-az Országot úgy hogy ne menjünk csődbe és ne legyünk valamelyik kommunista Országnak egy gyarmata a temérdek hitel miatt amit képtelenek leszünk vissza fizetni és lehet még az unokáink is nyögni fogják a hitelek törlesztését!
Dr. Proktor
Bizony, bizony, nagyon igaza van!
Mikor beléptünk az EU-ba, akkor úgy állapodtrunk meg hogy jogállamként fogunk viselkedni...
RonaGyuri
ez igaz; nem az volt a megállapodás, hogy ti csak loptok, csaltok és hazudoztok a többi meg fizeti a személyes gazdagodásotokat! =))
Eladott Ország
Tökéletes összefoglalója arról, hogy Orbán és a fidesz nem adhat mást csak mi lényege. “Kér út áll előttünk…” mondja a Béke Mangalica. Számomra is dettó kettő! A nyugatiak háborút akarnak. Béke mantra...Egy a jelszónk a béke... Hányok és közben röhögök!
twitter.com/i/status/1784175928160956861
Egy kis retro... vagy valami olyasmi. Két dicsőséges vezér, mindkettő csak egyet akart: békét.( TV híradó: úttörőknek kisvasútja medve módra szusszan..
twitter.com/i/status/1784601244759117938
Eladott Ország
@farkas: Amikor akkora streetfighter vagy, hogy egy óvoda megnyitójára is golyóálló kevlár mellényben mersz elmenni. Egyedül felkészül mindenre egy képzett utcai harcos? Ráadásul egy pici faluban. Györ-Sopron megyei Acsalagon. SZÉP. Helmuth barátjától könyörögte ki, a legelső, páncélozott mercijét. Hú, de rég is volt. Már akkor is érezte, a többség mélységes gyűlöletét, ez tartja a hátát, mert gerince nincs.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272603864_2004431166428274_6678557315961392460_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=rNlVSp3VhqIQ7kNvgHnQTke&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDs07aX7TCv0S2d4spA7jDv87RYmystiigTNQve9OMcVQ&oe=663A9599
Orbán az utcai harcos ( streetfighter)
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Ftelex.hu%2Fassets%2Fimages%2F20220301%2F1646124612-temp-CdmiIa_cimlap-normal%401x.jpg&key=nYGdnx6CcdGFvc7lxpzFsA&w=800&h=628
Csuti vezír páncélzat! Nem hagytak helyet a zsebhokizáshoz és a szotyola kereséséhez! Még a pocakhely is adott. Lassan ez kell mert a golyóálló mellény már nem elég tizenöt biztonságival sem.
liveangarsk.ru/files/images/129a4cea9978be911e084a6c4e9f7750-na_zakaz.jpg
Könnyebb elhozni a jobbágyokat Pestre, mint a kevlármanökent elvinni beszédet celebrálni! Remek B+. Mondjuk tényleg könnyebb 500 embert utazgatni, mint a gecit. Persze olcsóbb is. Lesz díjátadás is?
uploads.disquscdn.com/images/51dcba610a4c358b31e2c0247d766bdd98fb1aec242b872844271e00d9fd8e5b.gif?w=800&h=235
sokanvagyunk
Bízzon a Tiszásokba, abba a minimum 6-7-be, ők mind háborúellenesek.
Dr. Proktor
@sokanvagyunk: Mindenki háborúellenes, nincs ebben hiba, csak terelés a birkáknak!
Atitom
Akkor én háborúpárti vagyok, mert nem a Fideszre fogok szavazni? Lehet, hogy igaza van Viktornak, mert a sok moskos tolvajt mind kiküldeném a frontra, hátha gyorsan fejbe lövik őket.:)
Horizont
@sokanvagyunk: orbánon és rohadék bandáján kívül mindenki háborúellenes.
rücsü41
Mi ez a királyi többes szám?Nem ebben állapodtunk meg mondja a" Király", pedig nem is ő állapodott meg, hanem egy baloldali kormányfő népszavazás után.Ezt a szöveget én is elmondhatnám,"Viktor nem ebben állapodtunk meg," ha nem abban hogy együttműködünk!Érted , együttműködünk, és nem azt vállaltuk amit Te csinálsz, hogy a 27 tagállam, közül egyedül Te akasztgatod kis vas rudacskákkal az EU kerekeinek a forgását!Nem gondolkoztál még el azon, hogy hogy lehet az hogy csak egyedül vétózol , és addig gyakorold ezt , hogy a szervezet azon gondolkodik ,hogy hogyan tegyen e miatt taccsra, hogy ne számítsunk már semmit ebben az európai szövetségben.Ezt éred el nem pedig azt ,hogy az európai párt családok az oldaladra állnak, és majd kisöpritek, vagy ahogy fellengzősen fogalmaztál ,elfoglaljátok Brüsszelt!
kakukkmadár
EZERMILLIÁRD forintért vettünk az oroszoktól gázt és olajat. Mert nem mi fizetjük meg az orosz tankok és rakéták árát, mert mi békepártiak vagyunk. Hát persze viktor.
Clavigo
Idióta,muszkaszopó görény... Hogy baszna már szét a koleszterin,,inkább ma,mint holnap..!
Toller Béla
Te nyavalyás ! A legnagyobb jólétben élsz, neked nagyon bejött az Unió. Van egy általad letarolt országod, mit akarsz még ? A strómanod 200 millió euróval ígért rá a következő versenyzőre egy horvátországi aukción, tényleg, mi kellene még ? Jut eszembe, a békéért eriggy Moszkvába, kérd meg őket, hogy hagyják abba és menjenek haza ! Nem fogja őket üldözni senki ! Te...legfeljebb !
Toller Béla
Hja, és amikor megállapodtunk, te ott sem voltál, éppen az oroszokat kergetted volna ki az országból, de egyet sem találtál már...
balos
@rücsü41: A gecivel megállapodni?Nonszensz!Olyan,mint nyáron vízből falat építeni!
Eladott Ország
Békegalamb. Egy 3.14csán rúgás, és repülhet Szibériáig...
twitter.com/janos_hary/status/1786420039513428080/photo/1
Orbán: “ Ha béke lenne a Magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.” Úgy tűnik csak nálunk van háború, a többi tagállamban nincs, ezért ők hasítanak különösen a románok és a bolgárok.
twitter.com/juteszembe/status/1786278720115777991/photo/1
human
Bla, bla, bla.
Valójában Orbánnak az a baja, hogy már az EU-ban is kritizálják a mérhetetlen lopását és a demokratikus pilliérek szétverését Magyarországon. Mészáros Lőrinc a szimbóluma Orbán rendszerének. Nem a tehetség, a tudás számít, hanem hogy kit ismersz, ki a rokonod. Márpedig ahol a tudást a gátlástalanságra cserélik abban az országban nem lesz fejlődés, hanem lassú lecsúszás.
A románok már beértek minket életszínvonalban. A szintén lenézuett bolgárok mindössze 0,1%-al vannak lemaradva, ami semmi. Ez 14 év Orbán kormányzás eredménye.
Nanya
@Horizont: Nem csak hatalom mániás ! Nevezzük nevén a gyereket ! Van rálátásom az ilyen fazonokra. El nem abbortált,( a szabolcsi orvostól vett botmixer ötlet) idióta,akinek fogalma sincs az őt körűrvevő történéseknek. Annyira önteltté vált,hogy nincs értékítélete, Nagyon rövidre fogva a kórismét: HÜLYE !

És az is aki még hisz neki !
terlasz
Leginkább azzal van a baj, aki beveszi ezt az arcpirító hazugságot.
Egy gránát sem tudná megsérteni a bőrt a pofáján.
verőce21
Magyarországnak különösen távol kell tartania magát minden háborús konfliktustól...! A XX. században kétszer rángatták bele mindenféle aljas indokokkal világháborús konfliktusba, minden alkalommal vesztesként és óriási teherrel került ki belőle...!

A Nyugat mindig nyertes volt minden háborúban, akár győzött, akár vesztett...! Ez lebegjen a szemeink előtt, és ennek megfelelően a béke oldalára tegyük a voksunkat a választásokon! Az ország megmaradása a tét, ne feledjük...!
simmering73
@KisTehen: Te beszopod ennek a hülyének a dumáját? Szopóstehén.
Toller Béla
Idefigyelj, dagadt ! Veled senki, semmikor, semmiben sem állapodott meg ! Nem kergetted ki az oroszokat sehonnan sem, és nem akadályoztál meg egyetlen balkáni háborút sem. Kezdetben volt néhány túlérett, jó húzásotok a gazdaságban, de immár tíz éve tök síma a víz felszíne, nem kavartok hullámokat,. Dől össze az egész, miközben loptok, csaltok és hazudtok. Nem kellene ezt abbahagyni ? Mára, gyakorlatilag, nem tudsz igazat mondani, megint választási költségvetést viszel, told magad előtt az állam csődjét. Megvárod, amíg rád gyújtják a házadat ?
Horizont
"14 éve retteg ez az ország. Folyamatosan. 14 éve a Rákosi-féle húrokat pengeti, és riogat mindenfélével, ami aztán szerencsére soha nem következik be. Most sem fog. Rogán rá- és belecsavarodott ebbe a 2022-ben sikeresnek bizonyult háborús kampányba, és ez lett az idei választások slágere is. Kicsit remixelték, kicsit változtattak a tempón, de ez ugyanaz a moslék. Mert ha akkor bejött, akkor most is be fog. Csak a tétet meg a paráztatást kell emelni: világháborúval, sőt egyenesen atomháborúval riogatni. Ennyit tudnak, erre képesek."

www.kolozsvaros.com/2024/05/03/igen-beke-kell-beke-kell-vegre-ebbe-az-orszagba/
lusta
@Sakk Matt: Mi kaptunk 80 milliárd eurót. A négyszer akkora lengyelek 160 milliárdot. Össze lehet hasonlítani, ki hová jutott. Különösen annak a ténynek birtokában, hogy mi hol álltunk 2004-ben és a lengyelek hol voltak 2004-ben.
Nanya
@lusta: Köszönjük orbánemese !
Nanya
Ezt a háborúpárti mocskot visszafogjuk nyomni a fejére !
A képviselőknek pedig ,esze annyi amennyi látszik!
A háborúpártiságra kért e egyetlen képviselő is bizonyítékot ? Tudtommal nem.
És ha nem,akkor HAMIS VÁD !
Feljelenteni minden hazai ,európai fórumon mindet !
Apropó ! Tudtommal a rémhírterjesztést büntetik Magyarországon !
A magyartalan hazudozóra ez nem vonatkozik?
bence
@Sakk Matt: ! orbán és pereputtyával az élen !
bence
Már megint a hazug pofája jár ! "Ne azt nézzétek amit mondok , hanem amit csinálok" Békéről pofázol miközben mindent elkövetsz , hogy hájszálra legyünk a háborútól !
Nanya
@bence: Ki szítja a" háborús" feszültséget: Ki fenyegetőzik állandóan háborús retorikával?
A BALOLDAL?
Az ellenzék alig várja,hogy bombázzanak bennünket,hogy gyermekeink halomra haljanak,hogy magyarok ezrei haljanak meg,hogy lövészárokban hajthassák pihenőre a fejük.
NA AZ VESSZEN MEG AKI EZT SUGALLJA !
DE AZ IS AKI ELHISZI !
bence
@Nanya: ! Ki szítja ? orbán az örökös hazugságaival !
Nanya
@bence: Amit művel,az kimeríti a rémhírterjesztés teljes skáláját.
Nem vagyunk hülyék,látjuk a szomszédban a háború mit tesz.

De azt állítani ,hogy ebben az országban bárki is háborúpárti,az túl megy minden határon !
Dr. Proktor
Kis hazánkban egyedül a fidesz háborúpárti, mert ennek ürügyén üzemeltetheti a háborús szükségállapotot, azaz a zárt kasszás rendszerét...
Nanya
@verőce21: Na látod te idióta ! EZÉRT KELLENE A POFÁJÁT BEFOGNI,NEM NYALNI EGY AGRESSZOR SEGGÉT EZERREL.

Te is tudod ugye,mert a faiskolában is tanítják,hogy Magyarország vezetői a történelem során ,mindig a ROSSZ OLDALON ÁLLTAK !
Szerinted most másként van?
Csak kérdezem: Hogy lehetsz ilyen ostoba hülye több mint kétmillió sorstársaddal együtt?
verőce21
@Nanya: Persze, ha a háború pártján állna a kormány, mindjárt más lenne, ugye te ostoba...?
Nanya
@verőce21: A qrva anyádat ! iTT OLVASOM ,HOGY TOBOROZ,FEGYVERKEZIK A TETVES KÚRMÁNYOD TE BAROM !
Takarodj,mert felrúglak mint a két hete napon száradt kutyaszart ,vazze !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.