A magyar-szerb határszakaszon létesítendő ideiglenes biztonsági határzár megépítéséhez 6,5 milliárd forint elkülönítéséről döntött a kormány – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón, a Parlamentben.

Szijjártó Péter a bevándorlás ügyében nyomatékosította: Magyarország maradéktalanul betartja az EU-s jogszabályokat, egyúttal egyeztetéseket kezdeményez az illegális bevándorlásról EU-s vezetőkkel. Azt is mondta: a kormány a jövőben minden határszakaszon, ahol a törvénysértő bevándorlás megakadályozására nincs más hatékony mód, az ideiglenes biztonsági határzár felépítésének eszközét fogja alkalmazni.

Szijjártó Péter nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy Magyarország maradéktalanul betart minden európai uniós jogszabályt, maradéktalanul megfelel minden EU-s kötelezettségének, "semmilyen EU-s jogszabály magyarországi alkalmazásának felfüggesztéséről nincsen szó, ilyen döntés nem született".

Kifejtette: Magyarországra idén 61 ezer illegális bevándorló érkezett, közülük 60 922-en Szerbia felől. Ez az elképesztő illegális bevándorlási nyomás – szavai szerint – súlyos technikai és kapacitásbeli problémákat okoz Magyarországnak, hiszen a bevándorlással foglalkozó összes munkatárs a déli határnál teljesít szolgálatot. Teszik ezt annak érdekében, hogy Magyarország meg tudjon felelni minden európai uniós előírásnak, köztük a dublini követelményeknek, és regisztráljanak minden bevándorlót, aki Magyarország területére érkezik – mondta.

Magyarországon minden erejével azon van, hogy ezt a súlyos technikai, kapacitásbeli problémát a lehető leghamarabb orvosolja, hogy a bevándorlással kapcsolatos összes uniós aspektusnak megfeleljen – jelentette ki a miniszter.

A kormány arról értesült – folytatta –, hogy Ausztria és tíz más EU-s ország illegális bevándorlókat kíván visszaküldeni Magyarországra. "Mi ezzel nem értünk egyet", mert ezek az illegális bevándorlók nem Magyarországon, hanem Görögországban léptek be az EU területére, így oda kell visszaküldeni őket – mondta.

A kormány szerdai ülésén utasította Trócsányi László igazságügyi minisztert, hogy kezdeményezzen haladéktalan konzultációt az Európai Bizottság első alelnökével a Dublin III-mal kapcsolatos jogalkalmazási kérdésekről, a külgazdasági és külügyminiszternek pedig az EU külügyi főképviselőjével kell konzultálnia a nyugat-balkáni illegális bevándorlási nyomás mielőbbi hatékony kezeléséhez szükséges és lehetséges uniós lépésekről.

Szijjártó Péter tudatta továbbá, hogy a magyar-szerb határszakaszon létesítendő ideiglenes biztonsági határzár megépítéséhez, az anyagbeszerzéshez 6,5 milliárd forint elkülönítéséről döntött a kabinet. "Az a célunk, hogy az állam maga építse meg az ideiglenes biztonsági határzárat", ezért a kivitelezésre a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a honvédelmi tárca képviselőiből munkacsoport jön létre – tájékoztatott, hozzátéve, hogy a mérnöki előkészítés már folyamatban van.

Közölte azt is: az ideiglenes biztonsági határzár mielőbbi megépítéséhez szükséges törvénymódosítások ügyében a kormány arra kérte a Fidesz-KDNP-frakciót, alakítson ki "parlamenti egyetértést" a jogszabály-módosítások mihamarabbi országgyűlési megtárgyalása érdekében.

A jövőre vonatkozóan a külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: "minden határszakaszon, ahol a törvénysértő (...) bevándorlás megakadályozására nincsen más hatékony mód, ott az ideiglenes biztonsági határzár felépítésének eszközét fogjuk alkalmazni".

Szijjártó Péter azt is mondta, hogy a magyar-szerb határon létesítendő határzár nem kétoldalú kérdés, az nem Szerbiáról szól. "Magyarország és Szerbia együttműködése és kapcsolatai soha nem voltak olyan jók, kiegyensúlyozottak és hatékonyak, mint most" – hangsúlyozta, megerősítve, hogy a jövő szerdai magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozón ez a kérdés is szerepelni fog, de a szükséges tájékoztatást már most szerdán megadja szerb kollégájának telefonon.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Gondoltam hogy a csuti dögevő addig nem nyugszik míg az egész országot körbe nem keríti. A párttitkár apucitól volt mit tanulni.

A birkák meg csak legelnek a kerítés mellett.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Persze petike !!! Dunakeszin a 167 milliós házad körül, amikor bent vagy !!!
Apropo ! Visszadtad már a " szüleidnek " a kölcsönt ?? És miböl élsz ??
Fradigege
@volvós: Petike háza megvétele után közölte, hogy spórolt, a szüleitől kapott ugyebár és a legmenőbb, hogy különböző jó befektetésekre hivatkozott. Tarsoly Csabikával rengeteg fényképen pózolt, majd bedőlt a Quaestor, ami ugyebár befektetésekkel foglalkozott. Nahát, hogy ezt nem kombinálja össze senki?
Dr. Felipe
Gondoltam hogy a csuti dögevő addig nem nyugszik míg az egész országot körbe nem keríti. A párttitkár apucitól volt mit tanulni.

A birkák meg csak legelnek a kerítés mellett.
Vizual
Csak nehogy mások is kedvet kapjanak hozzá. Pld. Ausztria.
Anna Mária
@Vizual: Orbánék következő kerítése az osztrák határon fog épülni. Nehogy belopakodjon valami értelem a szabad világból.
volvós
..." A kormány arról értesült – folytatta –, hogy Ausztria és tíz más EU-s ország illegális bevándorlókat kíván visszaküldeni Magyarországra. "Mi ezzel nem értünk egyet",..."

Ausztria és 10 más EU-s ország ezt jó magasról lesz@rja,
hogy ti egyetértetek-e, vagy sem,petike észnél legyél !!!
kihúzod a gyufát, ezeknél az országoknál
(is); ,aztán állhatsz sorba a vízumodért, hogy mehess
mozart-golyót venni a Mariahilfe strasséra...
eszegfu
@volvós: 12:25 :)))) Pontosan ezt gondoltam először én is!
eszegfu
@nyanya001: 12:27 Szerinted még "müködő-képes" Lehel kürtje?! Adnék ugy balkézről 1-2 embernek vele...
solidedge
Mészáros Lőrinc valószínű, hogy kormányzati kérésre a héten adja be a kerítésgyártó üzemre a pályázatot.
bencemacska
OV figyelmébe szeretném ajánlani a következőt:

Nem kellene már egy Külügyminisztert kinevezni, mielőtt a fél világ rajtunk röhög?
soljanka
Na nézzük:
9 napja Rogán : Nem lesznek szögesdrótok, pedig lehetnének
7 napja a kormány utasítást adott a belügyminisztériumnak, hogy építhető-e kerítés.
6 napja Lázár: nem szívesen építünk kerítést
5 napja: 4 méter magaskerítést építünk
2 napja : a kerítés nem oldja meg a menekültügyet ( Kovács Zoltán)
1 napja: Délután 16 órakor, kedden:
"Magyarország egyoldalúan felfüggeszti a Dublin III. rendelet alkalmazását, azaz nem fogadjuk vissza a Nyugat-Európából hozzánk visszaküldött menekülteket. A Belügyminisztérium közleménye szerint Magyarországnak nincs kapacitása több menekült fogadására. A döntés ideiglenes, ha javulnak a feltételek, újra fogadunk menekülteket." (Kedd délután)
Kedd este:
"a döntésről már tájékoztatta is az osztrák külügyminisztériumot Perényi János, hazánk bécsi nagykövete. Kovács Zoltán kormányszóvivő pedig megerősítette a felmondás tényét."
0. nap. Azaz szerda délelőtt
"Szó nincs semmiféle EU-s jogszabály felfüggesztéséről, ilyen döntés nem született."

És csodálkoznak, ha hülyének nézik őket.
36
Küldjék őket, Görögországba. Az volt az első úniós állam, ahol beléptek a menekültek.
vitriol
@bencemacska: ov nem tud olyan minisztert kinevezni, /saját készletéből /aki ne lenne nevetség tárgya a nagyvilágban
Mézike
Körbe veszik az országot, mi meg itt ülünk a kör közepén Pataky Attila ufó guru , és egyéb egyedekkel együtt...
qxy
Szerintem, ki kellene hírdetni hogy minden politikus 5 millió jutalmat kap de csak akkor ha bent van pontban 9 órakkor szerdán. és ha mind bent van, na akkor kellene a kerítés de a parlament köré hogy nem tudjanak kijönni.oszt aki akar dobálhat be nekik száraz kenyeret. De aki kenyérrel menne a kerítés közelébe azt a TEK esekkelel zavartatnám.
mariaberta
Van egy jó ötletem, segítek Szíjgyártónak. A legegyszerűbb, kerítsék körbe az egész országot, és "lélek az ajtón, se be, se ki!!!
qxy
@mariaberta: de, de , júliusba megyek haza. akkor én sem tudok haza menni? az nem jó.
qxy
@Horizont: Na ezt nem bírtam már tovább és harcoltam egyedűl maradtam. pedig csak becsületesen dolgozni akartam és a családomnak mindent meg adjak. Nem hagyták.Mentem.
Manhattan
@Dr. Felipe: Aztán ha körbeértünk, kitesszük az Állatkert táblát. ))
Január
Az illegális határátlépés megoldását nem lehet egyetlen ország nyakába sózni, hanem Eu-s válasz kell a problémára!
Nekünk soha semmikor nem volt gyarmatunk, a gyarmatokból nem mi gazdagodtunk meg.
Most a volt gyarmati országokból jönnek a bevándorlók, akik célországnak még nem is minket választottak, hanem a volt kizsákmányolóikat, azok pedig ránk szabadítanák a problémájukat.
Talán az okokat kellene megkeresni és azokat orvosolni a migráció fékezésére!
iskolakerülő
@qxy: Ne csengess!! A három majom a portás, a vezér pediglen debil. Körbe kerítik magukat így jó, nem tudnak majd elszökni a kötél elől.
paolo006
@bencemacska: mát az egész világ rajtunk röhög!
paolo006
Úgy látom nem értitek még mindíg. Ezt az elmebeteget nem érdeklik a bevándorlók. Nem magukat kerítik körbe hanem bennünket. Aztán se ki se be és indul a terror. Jó lenne már komolyan venni mert egyre veszélyrsebb a helyzet. Ez már nem játék. Véresen komoly. Nagyon véresen.
qxy
@paolo006: szerintem van okuk rá . sajnos. és egy kalap alá vesznek.- a Magyarok.
justhpeter
Arra figyelemmel, hogy ha a kerítést is nagy tételben rendeljük meg komoly árengedményt kaphatunk meg kellene fontolni nem kellene-e egy füst alatt az egész országot körbe keríteni. A kerítésen belül egy széles árkot is ásni végig, hogy ki ne menjen a harangszó.
mariaberta
@paolo006: Ez így igaz. De ahogy elnézem ez tetszik az zembereknek, mert semmiféle komoly ellenzék nincs. Amig a baloldal egymást b---- gatja, nem változik itt semmi, és ez a
ámokfutó tönkre tesz mindent, amihez hozzáér.
paolo006
@mariaberta: ez az ellenzék nem ellenzék. Már rég lefeküdtek a fideSS-nek. A csuti alamizsnáján élnek. Hazudoznak össze-vissza. Ezeket el kell felejteni új erőkre van szükség akár civilekre. A bűnöző bandát bojkottálni kell. Antidemokretikus választáson nem szabad elindulni.
Lackó50
89-ben mi kezdtük lebontani a vasfüggönyt és most mi kezdjük újra felépíteni azt. Kár volt lebontani. Lassan teljesen körbe leszünk kerítve, mint régen Ez az "ideiglenes" szó már egyszer bevonult a köztudatba, mikor itt voltak az "ideiglenesen nálunk állomásozó szovjet csapatok" Ez akkor több mint 40 évet jelentett. Na ennyit az ideiglenesről. Ha ezt a pénzt a menekültekre költenék?? (Persze ez egy költői kérdés volt) De ettől függetlenül nagyon sok helye lenne ennyi pénznek, Ami először 22 milliárdnál kezdődött és most 6 és fél lett belőle. (Valakit kifelejtettek a pénzosztásból?) Így, ilyen mentalitással már bátran pályázhatnak az olimpiára. Meg lesznek lepve, ha ebből a pénzmosásból kihagyják őket.
mariaberta
Remélem nagyhatalmú uraimék sem mehetnek túl a kerítésen. Mert gondolom ebben sem lesz kivétel, mint ahogy ezt eleinktől már megszoktuk, "együtt élnek a néppel"""""
Cicamama55
@Fradigege: Teljesen egyet értek! Én is ezt szoktam hiányolni, hogy ezekre az összefüggésekre nem jön rá senki?! Miután "kifizették" az államot, beindultak az új vállalkozások...Rohadt érdekes dolgok ezek!
nyanya001
@Lackó50: Az a 6,5 csak az anyag !
Én így hallottam a híradóban !
Fradigege
@Cicamama55: Nem látják a fától az erdőt. De ez a Dunakeszi-gyártelepről gyűtt', tényleg ezt is mondta, amikor szabadkozott, hogy ugyanmár miből tellett ennek az aranyifjúnak 167 millióra zsebbűűl?!
Cicamama55
Nekem az eszembe jutott az is, hogy ezután a fémtolvajoktól is kell már a határt majd védeni...Azt sem fogják tudni, hogy a kifelé, vagy a befelé tartók a bevándorlók..
Lackó50
@nyanya001: Igen, de azt mondták, hogy rendőrökkel, határőrökkel, katonákkal és rabokkal akarják felépíteni. Erre még kíváncsi leszek. Mindenesetre elég nagy bátorság a rabokat a határra kivinni. Na de nem ez a egyetlen rossz döntésük. Így a munkabért megspórolhatják. Még az is kérdés, hogy a rendőröket honnan fogják elvonni a "közérdekű" munkára. Kevesebb trafi lesz az utakon?
nyanya001
@Lackó50: Elképzelhető, hogy rabokkal építtetik meg, hiszen rendőr
így is kevés van, ha még azokat is kivonják, még több bűnözés lesz !
nyanya001
coub.com/view/708t3
Ezen garantáltan besz@rtok ! ( bocsánat ! :) :)))))))
Anna Mária
@nyanya001: Ezt milyen összefüggésben vakogta? Menekültügy?
Desischado
@Horizont: A szivemből szóltál drágám! Én nem értem, ebben az országban mindenki sík hülye?! Tisztelet a kivételeknek! Nem látják, hogy ez parasztvakítás, terelés a mocskos ügyeikről? És ez gumicsont, amin most szépen rágódunk? És veszélyes szegmens is, hiszen katasztrofális következményekkel járhat, ha például megszegjük Dublin III megállapodást, és MINDENKIT MAGUNKRA HARAGÍTUNK?! Václav Hável-nek igaza volt orbánt illetően. Ez a lény egy kész atombomba! Ha nem állítjuk meg az országra nézve szörnyű következményei lesznek az őrült ámokfutásának! Vagy én vagyok paranoiás hülye? Mondjátok, hogy rémeket látok!

@paolo006: Pontosan erről van szó! Ettől félek én is!
simmering73
Egy kérdés. Ez a fideszbagázs lesz Európában az utolsó kerítéshajlító?
Boszi27
@nyanya001: Nem illik kinevetni embertársunk fogyatékosságát! :))) Amúgy sem egy szellemi óriás, ráadásul diszlexiás is! :))))
kukac50
Szijjártó próbálja megmagyarázni,hogy rosszul értelmezték az első verziót.
Szerintem fogalmuk nincsen,hogy mit kellene tenni, ezért bedobták a Dublin egyességet megszüntető dumájukat, várták a reagálást és utána próbálják megmagyarázni,hogy Ők nem úgy gondolták. Csak egy ország Népe nem olyan hűje,mint ahogy Ők gondolják.
meggondolatlan kapkodást csinálnak, nincs egy épp eszű politikusunk akinek eszébe jutna szólni, gyerekek ezt így nem lehet csinálni.
eszegfu
@nyanya001: 00:21 Hát erre könnyü volt "garanciát" vállalnod! :)))) Ugy történt minden, ahogy irtad! Még arra sincs esze a szerencsétlennek, hogy ne használjon olyan szavakat, (vagy "irja körül") amiket nem tud kimondani.
Freewolf
Igaza van! Magyarország védelmére ilyen időkben nem szabad sajnálni a pénzt!
mariaberta
@qxy: Átvágod a kerítést, mint tették ezt annó a keletnémeteknek.
magyarbakancs
Be indul az acél és vas ország építése..
Rákosi pajtás lázálma felbukkan újra.
Freewolf
Feltétlenül meg kell akadályozni, a terroristák, a bacilusgazdák és a bűnözők beáramlását. A sok képzetlen, nyelvet nem beszélő idegen massza Magyarországon!
libellle
@36: ès ezt ki állapitotta meg te, vagy az okos miniszterelnöke ennek az országnak. Amennyiben igen akkor nem sokat ér a megállapitás. A tiéd azert mert csak ugy beszélsz konkrét tények nélkül a miniszterelnöké kormányával együtt azert nem mert nem tudja mit beszél.
mate03
@nyanya001: !Ez az emberszabású a (fideszben),vezetőségi tag lehet! Ennél van még lejjebb!?
nyanya001
@mate03: Mindig azt hiszi az ember, hogy nincs már lejjebb, de aztán
van !
Ez jellemzi az egész bagázst !
nezelodo
@Freewolf: Igazad van, sok az idegen massza, de szavazhatnak, meg van pöcsétes papírjuk, Ha meg bajt csinál, lerománozza, szerbezi a sajtó, oszt jónapot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.