Erdő Péter szerint az egyházak "nem jogosultak arra, hogy befogadjanak menekülteket", mert "ha így tennének, akkor embercsempészek lennének."

Ehelyett a Katolikus Karitász csendben, szerényen, de hatékonyan teszi a dolgát, együttműködve a menekültekkel foglalkozó a hivatalos szervekkel – mondta a bíboros, esztergom-budapesti érsek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia őszi tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Kifejtette: nagyon sok figyelmet fordítanak a kiskorúakra, rendkívül aktív a karitász például a fóti gyermekotthonban ahol nem csak élelmiszercsomagokkal és tisztítószerekkel segít, hanem és pszichológiai és egyéb személyes munkával, hiszen az oda érező gyermekek sokszor nagyon stresszes állapotban vannak.

Hasonlóképpen segít számos más katolikus szervezet is – hangsúlyozta a bíboros, példaként említve a Szent Egyed közösséget, amely "nagyon diszkréten, és nem is a saját zászlóját kibontva dolgozik". Jelen vagyunk minden olyan helyen, ahol a társadalmi szervezetek a legrászorulóbbaknak a segítségére megjelennek – hangsúlyozta.

Erdő Péter szólt arról is, hogy a Katolikus Karitász további segítségre is kész, ezt azonban nehezíti, hogy a migránsok jogi helyzete szinte napról napra változik. Fölmerült – tette hozzá –, hogy "nyugat-európai modellek szerint bizonyos stabil, intézményes segítségnyújtási formákat szervezzünk, például befogadó állomásokat". Európában a katolikus egyházi szervezetek többnyire befogadással és az integrálás segítésével segítenek, például egész családokat helyeznek el épületeikben, intézményeikben.

Magyarországon azonban átmeneti a helyzet, hiszen az ide érkezők többsége nem akar itt maradni. Lényeges különbség az is – mutatott rá Erdő Péter –, hogy jelenleg Magyarországon senkinek nincs joga ahhoz, hogy helyet adjon a saját házában a menekülteknek, mert előtte egy hivatalos állami eljárást kell lefolytatni.

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Így beszél egy álkeresztény miközben mossa kezeit...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Kíváncsi lennék hogy milyen vallásúak ezek? Muszlimok segítenék-e a katolikust?
coyote3
A katolikus Karitasz... és hol vannak a papok erdőke???
justhpeter
Megint megvan a mentő ok, hogy a "keresztényeknek" miért nem kell semmit tenni. Rendben. Ha ez így van bíboros úr nem kell csodálkozni, ha az emberek csak lézengenek a templomban.
Mobil123
Csendben teszik a dolgukat magyarán imádkoznak jó esetben mert másra alkalmatlanok vagytok hacsak nem pénzbeszedésről van szó.
Captain Blood
Erdő Péter most köpted szembe az előljáródat Őszentsége Ferenc pápát!
Nem vagyok vallásos, de kívánom, hogy Jézus minél előbb jőjjön el és kergesse ki ezt a bagázst a templomokból, ahogy már egyszer tette...

Erdő te hitvány csuhás hogyan is szól a keresztény tanítás???
Toby
Bíboroska, vagy Érsekecske ( nem ismerem a papi rendfokozatokat ! )

És ha a menekültek teledobálnák egy tisztes, adómentes osszeggel a perselyecskéket ? Akkor se ?
papa.49
Annyit azért megjegyeznék tisztelt Bíboros Úr hogy ha '56. ban az osztrák papok is így tettek volna akkor igen keserű lett volna a magyar menekültek kenyere a lágerekben!!! Itt semmilyen mostani hazugságot nem fogadok el hiszen az unokatestvérein léptek meg akkor a szüleikkel, akik ráadásul még betegek is voltak, már a lágerben elkezdték őket gyógyítani, miközben arra vártak hogy megjöjjön a papírjuk Amerikából))))))
lampa laz
Szegény påpa, hogy szégyellheti magåt most, mert ennyi ökörséget ritkán hord össze egy ember, mint ez a pap. Látszik, hogy zorbán főpásztor befolyása alatt van.
amaramaistanna
Így beszél egy álkeresztény miközben mossa kezeit...
Cicamama55
"Magyarországon senkinek nincs joga ahhoz, hogy helyet adjon a saját házában a menekülteknek," Isten háza nem a sajátja...Nem csodálom hogy a KDNP olyan amilyen, ha a bíboros úr ilyen. Ők nem az égi Urat szolgálják! Szégyen az összes magyar katolikus emberre nézve ez a szellem amit ő képvisel...A pápáig eljut a hír remélem, s nem hagyja szó, illetve tett nélkül...Nem örülök magam sem a bevándorlóknak, de az egész ügy kezelése szervezetlen, meggondolatlan. Ha már év elején látható volt, miért nem készültek fel rá?! Nem csak itthon, de az egész Unióban?
lampa laz
@Mirabilis: hogy mik lennėnek, papok, akiknek hivatalból kötelességük lenne az elesetteken segíteni, mint ahogyan azt Ferenc pápa is teszi, aki éjjelente hálózsåkot, élelmet visz a hajléktalnoknak. Csak håt ezeknek a zorbán a főnökük, az engedélye nélkül nem tesznek semmit, ezt ma ki is mondta.
sentinel216
Mikor Horthy fogdmegjei üldözték a más vallásúakat, politikai ellenfeleiket, cigányokat, a magyar keresztény egyház akkor is hallgatott.
Hofipisti
A bíborosi bársonyszék - tetézve a kormány irányában folyamatos pénzsóvársággal - teljesen elhomályosítja a benne trónoló emlékezetét, netán egyháztörténeti ismereteit:
1. A keresztény hit kötelez az elesettek támogatására
2. Az alapvető emberség alapján ugyanez a kötelezettség fenn áll.
3. A bíboros úr nem hallott még Kelemen Krizosztom főapát úrról, aki 1944-ben - a Nemzetközi Vöröskereszt védelme alatt - 760 embernek nyújtott menedéket az apátságban, nyilván nem a Szállasi-kormány külön kérésére.
Szégyen gyalázat ez az egyházi nyilatkozat. Remélem körlevélként a vasárnapi misén közreadják ezt az embertelen mosakodást.
A magyar katolikus egyház éppen ezen nyilatkozatok által jelzett kizárólagos önszeretete,
az emberekkel szembeni alapvető kötelezettség semmibe vétele, az álságos ájtatosság folyamatos eljátszása révén önmaga teszi tönkre az emberekben - igaz, egyre csökkenő mértékben - még meglévő elfogadást az egyház iránt. Maga a katolikus egyház hajtja az ilyen megnyilvánulásokkal el a hívőket, s szaporodnak el a mindenféle kisebb és nagyobb, tisztességes és álságos gyülekezetek, "szekták".
Magyarország - és vele a katolikus egyház is - jobban teljesít!
Fradigege
Tömlyénezi itt magát. Embercsempész? Akkor lennének embercsempészek, ha fizetnének nekik zsebbe. De gagyi duma. Ingyen kellene befogadni őket. Persze, én azért foglalkoztatnám őket. Sepregetnének, serénykedhetnének a templomok körül. Részt vennének minden szent misén. Adnék nekik ecsetet a kezükbe, hogy kipofozzák a templomokat, cserébe lenne a tető a fejük felett, szerény étel és ital, amit közösen elfogyasztanak. A katolikus egyház így fentről le. Fogadjunk, hogy ez nem jutott az eszébe. És, ha majd megáll Szíriában a háború, akkor megtisztulva haza térhetnek. De Erdő Péter egyből a bűnre gondol. Itt lelkiismereti zavarok lehetnek. Embercsempész, aki hajlékot ad? Hogyan?! Csak is valami zsebbe lóvé miatt lesz valaki embercsempész. Valami nem gömbölyű.
karma1
Ahogy elnezem ezt az erzelemnelkuli sejthalmazt, akinek az erdo peter nevet adtak valaha, halat mondok az Istennek, hogy a Vatikanban olyan okos papavalasztok ulnek, hogy nem ot valasztottak meg papanak, hiszen emlekszunk ra, papavalasztaskor az esetleges nagyon is eselyes befutok kozott emlegettek.

Vajon a papai szekbol mit mondott volna? Akkor most Gyurcsanyt kiatkozza az egyhaz kebelebol, mert az onzetlenul segit a menekulteken, netan embercsempeszkent gondol ra is?

Es ezek a szennyek miatt kell a gyerekeknek hittant, meg erkolcstant tanulni a szetzullo iskolakban?
karma1
@Mirabilis: EZ lenne a legkevesebb... Ebbe a valamibe Jezus tanaibol a vilagon semmi sem szorult bele...
karma1
@Mirabilis: Haaaat, ha jo evjaratu volt a misebor?... Igen, ezt a megnyilvanulast NEM lehet szo nelkul hagyni... Egyebkent mindenkinek, meg neki is van egy "fonoke" (Speciel itt a foldi fonokere, a Papara gondoltam)
Eriksson
@karma1: Szerintem egy katolikus világnézetét, főleg egy magasrangú felelős tisztségviselőjét nem kellene bírálniuk a nem katolikusoknak.
Miért nem lehet elfogadni, hogy más véleménye van dolgokról, mint más vallások képviselőinek?
Erdő Péter majd elszámol lelkiismeretével az Úr színe előtt.
varirmag
"Ehelyett a Katolikus Karitász csendben, szerényen, de hatékonyan teszi a dolgát, együttműködve a menekültekkel foglalkozó a hivatalos szervekkel – "
"sok figyelmet fordítanak a kiskorúakra, rendkívül aktív a karitász például a fóti gyermekotthonban ahol nem csak élelmiszercsomagokkal és tisztítószerekkel segít, hanem és pszichológiai és egyéb személyes munkával, hiszen az oda érező gyermekek sokszor nagyon stresszes állapotban vannak."

Más egyház is segíti a migránsokat ?

Muszlimok ? Hitgyülisek ? Izraeliták ? Reformátusok ?
quake
www.origo.hu/itthon/20150902-menekult-onkentes-segitseg-egyhaz-katolikus-reformatus-etelosztas.html

A katolikusegyház, aki főletéteményesnek tartja magát, aki szerint a pápájuk Krisztus földi helytartója kussolnak, és SEMMIT nem tesznek!
Csak egyet, amit mindig Constaninus óta: Nyalják a regnáló politikai uralom seggét!

Idézet a cikkből:

"A Magyar Katolikus Egyház egyelőre nem válaszolt az Origo kérdéseire."

"Zsohár Zsuzsa szerint az egyházi támogatás csak csepp a tengerben:
főként protestáns felekezetek segítőit látni, KATOLIKUSOKAT NEM."

A kereszténység nem a bevándorlók miatt veszít (veszíti el a hívőit), hanem a hitetlensége, a dogmái, az erkölcstelensége, az emberek iránti érzéketlensége miatt.

Te laikus, azt hiszed, hogy a katolikus papok érted tesznek valamit?
SEMMIT nem tesznek érted, a lelki üdvödért, csakis saját saját magukért, a saját lelki üdvükért tesznek mindent!
A gyakorlatban: Én a katolikus pap az égbe jutok, a mennyországba, ti kocahívők meg mentek a pokolba - és ezt egy katolikus pap komolyan így gondolja, és semennyire nem érdekli, hogy veled mi lesz!!! - Ezt jobb, ha tudod.

És orbán, a diktátor gennyláda ezekkel pózol...
karma1
@Eriksson: Te komolyan hiszed, hogy erdo csak az Istennek tartozik elszamolassal? Akkor hogyan terjesztheti az Ur es Jezus Krisztus szeretetet, aki nem tett kulonbseget emberek kozott a hituk szerint, hanem MINDEN raszorulon segitett?

Mint kereszteny, mi tobb: KATOLIKUS egyhazfonek NEM lehet maganvelemenye! O nem egy fomunkaidos igehirdeto, aki napi 8 oraban hirdeti Isten dicsoseget, aztan hazamegy, es otthon veri a szuleit, szomszedait - vagy igy kepzeled?
Az o pozicioja egy allando 24/7 szolgalat, es a szeretetrol, segitsegnyujtasrol szol!
Nem fogadom el, hogy mast mond es mast cselekszik, mert ezt pont o nem teheti meg!
Eriksson
@karma1: Eszemben sincs se bírálni se dicsérni, nem vagyok hívő katolikus. Ebből kiindulva tőlem azt csinál és mond, amit akar. Nincs kompetenciám felülbírálni a cselekedeteit.
kkalman
A bíboros úr ezzel a nyilatkozattal szemközt köpte Krisztust és a tanait. Tette mindezt úgy, hogy ő ma Magyarország legfőbb egyházi személye. És még az sem mondható el róla, hogy az orbáni klasszikus, nem az a lényeg amit mondok, hanem amit teszek, érvényes lenne rá.
Szeparepa
Ez elég nagy náci duma... Ha VALÓBAN menekültről van szó, a háború miatti poszttraumás sokk miatt el lehet tekinteni a bűncselekményektől amiket a menekült elkövetett... Az ilyen valós menekülteket, pedig be kell fogadni... és aki nem teszi meg, ha teheti, az embertelen...
A csalókat viszont, természetes hogy nem kell befogadni... amit a bíboros mondott, az CSAK A CSALÓKRA, A HAMIS MENEKÜLT MEGÉLHETÉSI BEVÁNDORLÓ PARAZITÁKRA IGAZ... DE AZOKRA BIZONY IGAZ... nem ártott volna ezt hozzáfűzni kedves Péter...
wagabund
..."nagyon sok figyelmet fordítanak a kiskorúakra"...

...nos erre anyósom sátáni hangon felröhögött...
-mi történt mama?
-nézd meg ezt az egyházfit...aki aszongya, azért nem fogadnak be menekülteket, mert azt a törvény tiltja...megnézném én azt a kommandót, amelyik rátörné a nagy faajtót valamelyik templom gondnokára, mert menekülteket, etet, elszállásol..
-és Gyurcsány?
-áááá... arra sem merik, mert akkora arcvesztéssel járna akár nemzetközi szinten is, hogy mégsem vállaják..pedig nagyon szeretnék megcsípni..
...miután kidühöngte magát, kérte az altató sörikéjét..

(látva az elsőáldozó képeit, nem csodálom, hogy olyan "kedves" volt vele a papbácsi)
justhpeter
@Eriksson: Senkinek nem jutna eszébe bírálni a bíborost, ha úgy élne és úgy tenne, ahogy a szószéken és az oltárnál beszél. De tegnap mindkettőt meggyalázta a szégyenletesen megalkuvó nyilatkozatával. Eddig sem voltam vallásos, de ezek után nem is leszek, engem ilyen emberek ne képviseljenek, de ne is mondják meg hogyan éljek. Sem a templomban, sem az iskolában, sem a tévében. Azt gondolom, a bicskei vonaton ülők tisztességesebben képviselik vallásukat, mint a magyar bíboros a püspöki palotában.
nezelodo
@Eriksson: Van némi ellentmondás, mert a nem katolikusok is "Mária országában" élnek. Vagy csak az uralom, jár nekik a morgás joga nem?
Dr plágium
@Eriksson: Ez butaság, akkor senkit nem lehet bírálni csak azért mert más a világnézete???
eugen4402
Az osztrák katolikusok másik Istenhez tartoznak, mert Schönborn bíboros 2 nappal ezelőtt jelentette be, hogy 1000 migránsnak biztosítanak szállást egyházi épületekben.
eszegfu
@eugen4402: 7:01 Pont ez jutott eszembe! Kiegészitve csak annyit... nem a "hasára ütve" ajánlotta fel, hanem kérte a helyi papokat: mérjék fel hány menekültet tudnak elhelyezni. Ez számomra "ékes" bizonyiték arra, hogy az osztrákoknál valóban elválik a politika az egyháztól. Érdekes módon Erdő Péter még a tv. életbelépése előtt tudja, hogy aki migránsokat befogad, az embercsempésszé válik. Azt gondolom: kár volt megszólalnia.
dr. prédikátor
Ez már a magyar katolikus egyház szégyene!!!Ez a főizé hablatyol össze vissza, tudja ez egyáltalán hogy mi az a keresztényi szeretet???Ezek a mocskok még a magyar nyomorultakon se segítenek, nemhogy egy idegenen!!!Én még nem láttam híradást arról hogy mivel, mikor segítették a magyar hajléktalanokat vagy rászorulókat!!!De remélem egyszer a teremtő számon kéri rajtuk a mocskosságukat!!!
patkószeg
Szívből remélem, ha Isten színe elé kerül, igazságosan ítéltetik meg és megkapja azt a büntetést ott, ahol biztosan megkaphatja, amit itt a bűneiért nem ad meg neki senki.
Jozefina
Az egyháznak vállalnia kellene ezt az "embercsempész" szerepet tisztelt Erdő Úr!!! Így viszont sima bűn elkövető marad, miután nem segít embertársain!!! Lelke rajta!!!
eugen4402
@eszegfu: Jól gondolod: kár volt megszólalnia, de talán valami titkos belső késztetés hatására bizonyítani akarta, hogy ha Isten akarja, akkor bármely törvényjavaslat elsülhet, másrészt a magyar bíborosok mindig is szoros szimbiózisban éltek (élnek) a mindenkori hatalommal.
nezelodo
@Jozefina: A történelem ettől viharosabb időszakában nem szokott ilyen finnyás lenni az anyaszentegyház.
eszegfu
@patkószeg: 7:51 Nem vagyok hivő ember, igy én szeretném látni még itt a földön is, hogy valamilyen formában "elnyeri" büntetését. Ha mégsem sikerülne, akkor egyetértek Veled.
eszegfu
@eugen4402: 8:06 Nem hiszem, hogy ez az "égi" Isten akarata lett volna...inkább egy magát "földi" Istennek képzelő emberé, ami "felülirta" Erdő szeretetének irányát.
eugen4402
@eszegfu: Csak nem arra a kis köpcös fickóra gondolsz, aki tragikus hirtelenséggel akkorára hízott, mint a Gellért-hegy...? :-)
1magyar
A magyarországi muszlim közösség hogyan és mit segít ezen testvéreinek? Azzal rukkoljon már elő valaki!
eszegfu
@eugen4402: 8:16 Te kis gondolatolvasó!:)))) Egyébként minden rosszindulatuságom ellenére, jó szándékkal tanácsolnám: csináltasson már egy uj öltönyt, talán még kölcsönt sem kellene felvennie! Nem vagyok egy modell alkat (vagyis könnyebb átugrani, mint megkerülni), éppen ezért én sem veszek fel ennyire szük, kihizott ruhát... a "stájlisztom" is ezt ajánlaná.
Strong
Szerintem mindenkitől csak annyi segítség várható el amennyit csak tud...nem több - nem kevesebb...

Szerintem a keresztény egyház be sem tudná fogadni őket: mert iszlám hívők...

(nem adja össze a pap a házasolandókat sem, ha nem térnek meg, meg ilyesmi..)
karma1
@Eriksson: 23.53-ra: Nem ertettel meg, pedig asszem, eleg vilagos voltam. Az ELVrol van szo, arrol, hogy ki mit mond, ki mit tesz a sajat posztjan a menekultekert.
Ha ezt mondja a BIBOROS, Magyarorszag ERSEKE, akkor ezzel csak azt bizonyitja, hogy koze nincs ahhoz a vallashoz, amelyiknek allitolag a felkent papja.

Kb ugy kepzeld ezt el, hogy mondjuk az orvos befejezte a 10 oras ugyeletet, es hazaterese kozben balesetet lat. Ha elforditja a fejet, es elmegy mellette, akkor bizony a sajat mesterseget, az eskujet szegi meg. Nem alkalmas orvosnak. Mindkett hitvallas: egyikuk a lelkipasztorkodas mellett tett hitet, a masikuk a gyogyitas mellett. Ha barmilyen okkal kimenekul az eskuje alol, akkor az nem alkalmas tovabb arra, amire feleskudott.
Vörös Margit
Gondolom Semjén már benyújtotta a módosítási javaslatot, hogy ez az akadály megszűnjön.
nezelodo
@1magyar: Gondolom úgy mint a gazdag cigányok a szegény rokonaiknak, ők is a többségi társadalomtól várják a könnyen jövő adóforintjaikat.
Eriksson
@karma1: Piszok jó fantáziád van, bármihez tudsz pillanatok alatt életképet kreálni. Nem is óhajtok veled vitázni, mert az olyan mint lukas vödörrel vizet hordani.
Egyet azért ne felejts el: sok keresztényt a muzulmánok megöltek, csak azért mert keresztények. És e tény cáfolásához semmilyen európai érv nem jöhet szóba.
Ha Európát ellepik a muzulmánok, itt nem lesz kegyelem se kereszténynek, se ateistának, se zsidónak, a saría törvényei lesznek mérvadóak. Akár erőszak, akár gyilkosságok árán is. Így gondoljunk szegény menekültekre.
karma1
@Eriksson: Aztan gondoljunk meg a "templomos lovagokra" , akik eppen Keletre vonultak harcolni a keresztenysegert, es valoszinu, hogy ok se az ott elo keresztenyeket, inkabb a poganyokat es mas hivallasuakat tamadtak le es oldokoltek le a "hit neveben"

Szoval 1 -1, abban igazad van, hogy barmi is elkovetkezhet, de ezzel a fajta problemakezelessel a beka s@gge alatt van a humanitarius hozzaallasunk.

Egyenlore nem Kalasnyikovval jonnek, amiota elkezdtek nagyobb aranyban beozonleni az orszagba, azota inkabb visszahuzodva, mielobb at akartak haladni minden orszagon, vegcelul Nemetorszagot, Angliat tekintve fo uticelnak.
Miert nem segiti ebben a magyar kormany oket? Miert hangoztatja meg mindig a plakatokon keresztul, hogy ne gyertek, ne vegyetek el a munkankat, tiszteljetek a kulturankat, stb., ahelyett, hogy kihelyezett gyorsitott ugyintezessel tullennenek az egeszen. Nem stresszelnek az amugyis szazszor megvezetett szerencsetlen magyarokat, nem huzogatnak az Unio bajuszat , egyaltalan: nem viselkednenek 5 eves, retardalt, elkenyeztetett kolok modjara a politikusaink...

Ha ugy tetszik, en gazdasagi menekult vagyok ott, ahol elek, es igen ketsegbe tudtam volna esni, ha itt nem talalok segito kezekre.
Ugyhogy kerlek, ne piszkalj azzal, hogy milyen a fantaziam, mert en ezen az egeszen tul vagyok. Legalabb 10-szer olyan jol dolgozom, mint az itteniek, soha nem kertem segelyt, csak allando letelepedest, majd allampolgarsagot, es elismerest, szeretetet kaptam mindenhonnan.
Reszemrol nincs tobb hozzafuznivalom ehhez, csak azt tartom, hogy ez a valami, ami az erdo peter nevet viseli, magas poszton ul, valoszinu, nem Trabant jon erte reggelente (mert valoszinu a kenyelmet a s@ggnyalasert a kormanyunk magasan dijazza), ez az atlagember szintjet sem uti meg, pedig hivatalbol neki kene a legelso segito kezet nyujtania.
karma1
@Eriksson: Ja, honnan tudod, hogy en nem vagyok katolikus? Egyebkent beszeltem katolikusokkal, haaat ebben a pillanatban melyen szegyellik, hogy azok...:o(((
Eriksson
@karma1: Örülj, hogy veled minden rendben, megtaláltad a számításod, és még csak a háborús körülményeket sem kellett megtapasztalnod. Mondjuk ott ahol élsz, ott mindenki bevándorló aki számít valamit, úgyhogy nem olyan nagy kunszt.
Eriksson
@justhpeter: Hogy egy katolikus bíboros mit mond, az egy dolog. Ő a katolikus álláspontot képviseli. Ezen kívül ezerféle vallás van még a világon, melynek követői a saját elöljáróik útmutatása szerint élnek, s ezek még egymástól is nagyban eltérnek világnézetileg, és csak a magukénak tartoznak felelősséggel. Már ha hívők.
Ennél sokkal rosszabb helyzetben vannak a nem vallásosak, mert nekik a saját lelkiismeretükkel kell elszámolniuk.
justhpeter
@Eriksson: Értem. Én nem vagyok vallásos, tehát nekem a lelkiismeretemmel kell elszámolnom. A bíboros vallásos, neki Istennel kell elszámolnia, mivel lelkiismerete nincs. Így teljesen rendben van.
Dr plágium
@dr. prédikátor: Pedig segítenek ... ha rájuk íratják az ingatlant cserébe helyet biztosítanak idős hívő embereknek szeretet otthonaikba...
bencemacska
@Eriksson: ma, 09:59
Egészítsd ki egy gondolattal. A muszlim világban is járnak - sőt élnek - a katolikus egyház hittérítői. Most elsősorban ők vannak életveszélyben és alkotják a menekültek egy részét!
Legalább kimehetnének a papok körülnézni és nekik nyújthatnának egy kis lelki vigaszt, vagy egy tányér ételt.
Ott nem lenne probléma a disznóhússal sem!
KERKA
Megszólalt a Pilátus. Én mosom a kezeimet, ti meg csináljatok amit akartok.
KERKA
@Dr plágium: Judás elnyerte méltó büntetését:))
Eriksson
@bencemacska: Azok a hittérítő papok akik ott tartózkodnak hittérítés céljából, bármikor visszatérhetnek az Anyaszentegyház keblére, presztízsveszteség nélkül. Bajban azok az emberek, családok, közösségek vannak akiket megtérítettek, akik véres rongynak számítanak az Iszlám szemében.
Dr plágium
@KERKA: Reménykedem, hogy ő is elnyeri :)
Eriksson
@bencemacska: Erdő Péter legalább a Szír katolikusokkal törődhetne. Meg azokkal az arabokkal, akik Istenhívők lettek.
Boszi27
@justhpeter: Remélem Isten sem mindent bocsát meg.
KERKA
Bogdánffy Szilárd a volt kommunista diktatúra romániai vértanúi közül az első, akit a katolikus egyház boldoggá avat. 1934-ben szentelték pappá, a második világháború idején számos zsidó üldözöttet mentett meg Nagyváradon.
Bogdánffy Szilárd boldoggá avatásán(2010) a szentbeszédet Erdő Péter bíboros mondta.

tortenelemportal.hu/2010/10/boldogga-avattak-bogdanffy-szilard-vertanut/
karma1
@Eriksson: 10.26-ra: Pontosan igy van, itt meg a maoriak is bevandoroltak ide , ok sem oslakosok, viszont eppen ezert sokkal nagyobb az empatia a menekultekkel szemben. Epp most targyal az itteni parlament arrol, hogy emelik a kvotakat, evi 750-rol 1000-1200-ra. Ezek a papirok nelkuli bevandorlokra vonatkoznak.
karma1
@Eriksson: Ja, es akkor meg nem is emlitettem a spanyol hoditok eroszakos hitteriteset az indianok majdnem teljes kiirtasaval,... Amerika pedig eleg nagy foldecske volt, es ugye mennyire orultek a katolikusok, hogy az igaz hitet vihettek a hitetlenek koze?...:o))

De nem akarlak piszkalni ezzel, mert kulonben nagyon jol latod a dolgokat,... erdo peternek nemcsak mint katolikus egyhazfonek kene irgalmasan segitseget nyujtani az elesetteknek, hanem mint egyik ember egy masik embernek, aki szenved... Semmi nem indokolja ezt a boduletesen hulye es embertelen kijelenteset, amivel tulajdonkeppen megalazza es megkerdojelezi azoknak a maganembereknek a segitseget, akik nevtelenul segitenek a sajat penzukbol, idejukbol a raszoruloknak. Ezaltal embercsempesznek titulalva oket is, meg tobbek kozott Gyurcsany Ferencet is. Nem gondolod, hogy azert ez egy kicsit tulzas?
Eriksson
@karma1: Az amerikai indiánoknak nem volt hová menekülniük, kénytelenek voltak átadni életüket és vérüket, földjeiket és életterüket a hódítóknak. De gondolj bele, ha ők nem jó szívvel, barátsággal fogadják a konkvisztádorokat, tán még a mai napig az indián kultúra mindennapjait csodálnánk.
Mint mondtam, nem érdekel Erdő Péter véleménye..
karma1
@Eriksson: 12.25-re: De most ezek a szegeny megteritett keresztenyek is a menekultek kozott lehetnek, akik mindent hatrahagyva menekulnek az orajuk vadaszok elol,... De ez sosem fog kiderulni, mert a magyarokat ez abszolute nem erdekli, es mindenkit egyszeruen terroristanak allitanak be, hatha a magyarok szepen maguktol meglincselik szerencsetleneket
Mennyire le lehet szakadva a vezir orcaja, hogy a lincseles helyett kajat, vizet, ruhat osztanak a raszoruloknak... A vezir nem igy gondolta...
Eriksson
@karma1: Ahogy én tájékozódtam, ez em így van. Éppen most van a tévében egy műsor, egyenes közvetítés a menekültekről. Tényleg egy rossz szavuk nem lehetne a bánásmódra, de valószínű, hogy külső uszítás eredményeképpen mégis ultimátumokat adnak, hogy ezt követelnek, meg azt. Szóval skandallum, ahogy viselkednek.
bencemacska
@Eriksson: Abban igazad van, hogy visszatérhetnek, ha még élnek. De ott vannak azok is - jól mondod - akiket megtérítettek , pappá neveltek és az ő munkájukat folytatják.
Olvastam olyan menekültekről, akik katolikus templomot kerestek M.o-n, de zárva találták, és kérésükre se nyitották ki , hogy imádkozhassanak. csak azért akartak hála imát mondani,hogy eddig már eljutottak!
DR Eric CARTMEN
Kedves Erdő "úr" ! Figyelmébe ajánlanám a főnöke szavait ! (tudja, aki Rómában lakik !! )
Eriksson
@bencemacska: Na látod, mekkora gazemberség ez a hittérítés is? Egyébként imádkozni mindenütt lehet Istenhez, nem kell ahhoz templom. Sőt, a templom már fal a hívek és Isten között.
karma1
@Eriksson: 14.22: Hogy milyen nagyon jol latod ezt!? Bizony, ha letezik Isten, akkor pont nincs ilyen "Isten szolgajara" szuksege, mert O nem ilyen...:o))))
karma1
@Eriksson: 14.03-ra: Igen, en is minden oraban legalabb 10 percet egyenesben latok mindent a Keleti pu. elol, meg a bicskei vonatrol... Meg arrol, hogy a csuti vezir mennyire foszologve alldigal a szonyeg szelen, amikor a fejere olvassak a dolgait...
Senkinek nincs egy hatarozott intezkedese, a menekultek a vegletekig elcsigazottak, mindenhol duhos katonak, rendorok kiabalnak veluk, es kozben latjak, hogy Merkel beengedne oket, de orban nem engedi kiutazni, atutazni oket Ma.o.-n. En eddig meg azt csodalom, hogy nem voltak komolyabb atrocitasok, de mar latom, hogy arra megy ki a jatek, hogy annyira felpiszkaljak a menekulteket, hogy azok nekimenjenek valamilyen formaban a rendoroknek vagy a katonaknak, es akkor mar be lehet vezetni elso lepesben a gumilovedekes szuksegallapotot, aztan kesobb az eleset, mert ezzel is azt mutathatja mindenkinek - foleg a sok hulye retardalt fidesz-hivonek - hogy o bizony megvedi a magyarokat mindenaron.
Viszont a fociultrak orjonghetnek, az nem szamit, mert a vezir hobbijanak kedveloirol van szo, a focit urugyul felhasznalo szelsojobbosok randalirozasarol...
Nem inkabb amiatt kellene szuksegallapotot hirdetni?
karma1
@Eriksson: Itt azt is mutatta a hirado, hogy a szlovakoknal egy lemoshatatlan szamot irnak a kezfejukre, mert kezelni ok sem tudjak a belepoket, na de arra kozel sem mennek annyian, mert az nagy kerulo , ha Nemetorszagba akarnak menni.

Viszont az itteni TV- nemetorszagi kikuldott riportere meginterjuvolt egy kb. 5-6 tagu csaladot - papa-mama rahedli gyerek - akik nyilatkoztak egy tolmacson keresztul, hogy boldogok, hogy ott lehetnek, ott minden jo, es szabadok - mondta ezt egy kb. 3 meter magas DROTKERITES MOGUL!!!
Bar eddig csiptem Merkelt, de sztem O se tudja, mit kene tenni, es nem hiszem, hogy ott engednek oket akkora fenenagy szabadsagba kiengedni mondjuk a hamburgi utcakra, mint ahogy Ma.o.-n kolbaszolnak mindenfele az orszaguton, varosokban.
Eriksson
@karma1: Merkelnek csak regisztrált menekültek kellenek, amíg ez nem történt meg, nem mehetnek tovább. A többi vagy igaz vagy nem.
A focibalhé nagyon is életszerű, hiszen indul a Román - Magyar! :) A vigyázást is Román - Magyar rendőrök intézik.
Eriksson
@karma1: Na igen. Azok szegények mér elérték álmaik netovábbját, de a fekete leves majd csak ezután jön amikor kiderül, hogy Merkel asszony sem fogja tudni kezelni egyszerre több ezer migráns ügyét. Ők még csak most fognak szembesülni azokkal az állapotokkal amiket eddig kifogásoltak a többi ország hozzáállásáról.
karma1
@Eriksson: A lenyeg az volt, hogy abba a marha nagy szabadsagba, amit Merkel meg a nemetek felajanlottak a menekulteknek, a hapsi meg a csaladja egy baromi magas drotkerites MOGUL nyilatkoztak a keritesen innen allo riporternek, aki NEM tudott ehhez a fenenagy szabadsagba csoppent csaladhoz bejutni!

Na es persze EZ a riport mar nem jut el az "ajfonok"-ra, ami a menekulteknel van. (Tenyleg, hol toltik fel a telcsiket?)
Eriksson
@karma1: Most mondja a tv, hogy a törökökél pillanatnyilag 2 millió szír van, és az uniótól semmiféle segítséget nem kapnak. Képzeljük csak, ha azok is mind elindulnak erre.
Eriksson
@karma1: Ott is vannak marha nagy kerítések? Csaknem?
karma1
@Eriksson: Rosszabb lesz, mint II. Szulejman ostroma volt,...:o(((
Eriksson
@karma1: Magyarországon főleg benzinkutakon.
karma1
@Eriksson: Csak de, es a nyilatkozo ferfi nem mondott, csak par szot, de amig azt mondta, allati idegesen nezett korbe, mintha attol felt volna, hogy odajon valami or, vagy valaki, aki elhessegeti a keritesrol. Az a hagyomanyos drotkerites volt, tudod, az a kb. 6x6 cm-es lyuku, zoldre festve .
karma1
@Eriksson: Ez erdekes, nekem nagyon jo telcsim van, nem is logok rajta egesz nap , csak 3 honapos a keszulek, de azert minden nap kell toltenem...Hmmmm... Ok pedig bizt@Eriksson: s, hogy sokkal tobbet hasznaljak, figyelik a hireket, tartjak egymassal a kapcsolatot.
Eriksson
@karma1: Na azon nem fognak átmászni, az hottziher, ha már meg vannak félemlítve.
karma1
@Eriksson: Hat elegge besz@rtnak nezett ki a csaladfo... Ne kerdezd, milyen nemzetisegu ... Burnuszos...
Eriksson
@karma1: Gondolom felváltva használják. De ha olyan jól értesültek mindenről, lehet, hogy hamarosan visszasírják a magyar táborok állapotait.
bencemacska
@Eriksson: Szerintem ott van a félreértés, hogy Merkel a "befogadás" alatt azt értette, hogy akit a regisztráció után menekültnek tartanak, és szír állampolgár, azt nem toloncolják vissza M.o-ra. Ezt a migránsok úgy értették, hogy mindenki mehet!
Röszkénél viszont kinyiffant a regisztráció - hogy mi nem volt, azt nem tudom - és mindenkit Bp-re küldtek. Nyilván mentek a Keletibe a vonatokhoz!
Persze az is szép, hogy ha Sopronba váltok jegyet, akkor minden zokszó nélkül letesznek Bicskén! Ilyen esetben még én is dühös lennék!
Eriksson
@bencemacska: Ha belegondolsz, hogy milyen feltartóztathatatlanul nyomultak fel a vonatra, mit lehetett tenni? Szálljanak fel akkor, aztán valahová majd csak megérkeznek.
Ha lehetne velük együttműködni, biztos másként történnének a dolgok.
Eriksson
@karma1: Beszartnak? Itt még nagylegények voltak.
varirmag
Nem küldte őket senki Budapestre !
A menekült táborokban kellett volna jelentkezniük,utazniuk.
Kaptak igazolást a határon hogy ingyen utazhatnak a befogadóállomásra, ahol etel,ital,orvosi ellátás várta őket.Ott kellett volna megvárniuk hogy regisztrálják,ujlenyomatot vegyenek,elbírálják a kérésüket.
De ezeket nem érdekelte mi a törvény ők a fővárosba jöttek,itt letáboroztak a parkokban,a játszótereken. mindent össze-vissza szemeteltek,de a nagyobb gond az volt hogy össze-vissza sz@rták is.
Ezért jelöltek ki a számukra "tranzit zónákat"
Regisztrálni őket csak akkor lehet, ha MÉLTOZTATNAK megadni a szükséges adatokat/iratokat és MÉLTÓZTATNAK megengedni hogy ujlenyomatot vegyenek tőlük.

De ők semmire sem voltak hajlandók, CSAK KÖVETELŐZNI tudnak,de azt nagyok erőszakosan.
karma1
@Eriksson: Erre mondjak azt, hogy" Nyugtaval (buktaval) dicserd a napot!" Hidd el, NEM kolbaszbol volt az a nemetorszagi kerites... Olyat meg Merkel se tud...:o))
bencemacska
@Eriksson: ma, 15:09
Az tudtommal ENSZ által fenntartott tábor!
Eriksson
@bencemacska: Lehetséges, de a tv azt mondta, hogy ott vannak a törököknél 2 millióan és az eu-tól semmiféle segítséget nem kapnak
bencemacska
@Eriksson: ma, 15:22
De miért adtak el nekik jegyeket, ha nem volt megbeszélve az osztrákokkal és németekkel, hogy mehetnek?
A kommunikációhoz viszont tolmácsok kellenének! És nem is csak angol! Az arab tolmács is csak a szírekhez jó!
Egy szó, mint száz: a konzultáció és plakátkampány helyett fel kellett volna készülni! Nem a vezír utcáját kellene csak lezárni, hanem a migránsoknak kellett volna helyet biztosítani a mi védelmünk és az ő nyomoruk enyhítése érdekében!
Esetleg el kellett volna fogadni az EU-i adminisztrációt a regisztráció végrehajtásához!!!
Én csak találgatni tudok, hogy mi lenne jó. Tudni csak azt tudom, hogy ami most van az nem jó!!!
Eriksson
@bencemacska: Senkinek sem jó, ez biztos. De nincs precedens a problémák megoldására. Ha volna, akkor számon lehetne kérni. De így?
A jegyeladást tényleg nem értem, mert arról volt szó eredetileg, hogy csak okmánnyal rendelkezők válthatják.
Tényfeltáró
A muszlim nevű pasaparkban lenne elég szálláshely a menekülteknek, a rablópasák és alibabák között.
patkószeg
Én annak örülnék a legjobban, ha a Pápa a holnapi nappal felmentené a hivatalából Erdő Pétert, és elküldené kolduló barátnak. Az az ember, aki keresztényként és papként ilyen mondatot kijelent, az nem való oda, ahol van. A menekültek befogadása nem bűncselekmény, hanem irgalmasság, a menekültekkel való gazdasági visszaélés a bűncselekmény - amikor egy ember gátlástalanul pénzt fogad el, kényszerít ki nyomorult emberekből.
Ha egy bíboros a keresztényi alázatot, kötelességet, irgalmat implicite bűnnek kiáltva ki, MEGTILTJA a híveinek a segítést, az többé nem méltó a székére.
bakegya
A BÍBOR -BÁRSONY VISELŐJE NEM ISMERI A TÖRVÉNYT-de ami még súlyosabb a TÍZ PARANCSOLATOT SEM-a BIBLIÁT pedig byugodtan tűzredobhahatja!
lampa laz
@gibgab: ez a pap 1 rohadt patkány, most láttam újból a tegnapi megnyilvánulását, csak ez jutott eszembe róla.
Lackó50
Isten megadta nekik a feloldozást. A kezükbe adta a kifogás lehetőségét. Ők "diszkréten" segítenek. Nehogy bajba kerüljenek a kormány szemében. Az, hogy becsülettel kiálljon a szegények megsegítéséért, az már meghaladja a sunnyogó képességeiket. Majd meggyónják a bűneiket és ezzel minden el van intézve.
gibgab
@lampa laz: Szégyellje magát! Aki így nyilatkozik, annak nincs hite, csak érdeke van.
bagira
Nem csak muzulmánok, de keresztények is vannak a menekültek között. Az ő lábukra is rácsapták a templomajtót. Ennyit a keresztényi könyörületről.
A kereszténység nagyon régóta álszent, gonosz vallás. Annak idején Spanyolországban békésen éldegéltek egymás mellett keresztények, zsidók, muszlimok, majd jöttek a "felmentő" keresztes hadak, és igazán "demokratikus" módon mindenkit legyilkoltak a városban, vallási megkülönböztetés nélkül. Igen, a keresztényeket is.
Lepényleső
"Igaza van "atyám",azt a nem túl sok embert is beszélje le arról,hogy segítsen,hivatkozva a törvényszegésre. Ajánlanám,hogy a biblia olvasásának kezdjen neki,aztán keressen vala-
kit,aki értelmezi is azt önnek."
namihami
Erdő "atya". Csak a fényévekkel bigottabb lengyel papság szavait kéne meghallani és ...
Szégyellheti magát a (majdnem) teljes magyarországi klérus a feltétlen és örömmel teljesített és rendszeresített se..nyalás mesteri szintre való fejlesztéséért és állandó műveléséért.
Toby
A "kereszténydemokrata" eltartott gittegylet szájzárat kapott, hogy alig köhög a tárgyban, vagy a csubakka beígérte, hogy "nézetkülönbség" esetén, egy vastag parlamenti létszámcsökkentés lesz köztük, ha nem az "egy a zászló egy nemzet" nótát fújják ?
wagabund
most ez az egyházfi jóváteheti a baklövését.. eddigitől sokkal több migráns érkezik hazánkba, elgyötörten, éhesen, sebes lábakkal, koszosan..saccperkábé majd húszezer...
nos mehet a határra, és lábatmoshat, kötözhet, ételt-italt oszthat... talán nem kerül belzebub üstjébe.
dr. prédikátor
Tényleg érdekes! A keresztényszarszáju harach ilyenkor hol kussol??A viktor szopkin hátsóját tisztogatja???
human
A Quaestor hálózatnak még Erdő Péter is része? Meg sem lepődök akkor a mentalitásán.

"A Quaestor később is hű maradt az egyházhoz, az Erdő Péter bíboros által kezdeményezett, italkereskedelemmel, étkeztetéssel, mozgó vendéglátással foglalkozó Vinum Primatis Zrt.-ben bukkant fel. A cégben a Quaestor és az Incoronata, a Mátyás-templom kulturális központja 50-50 százalékban lett tulajdonos."
nol.hu/velemeny/foldindulas-vagy-maradas-1524639
papa.49
@Mirabilis: tegnap 22:01.re Lehetőleg Szíriába menjen))))))))))
amaramaistanna
Később azt találta mondni.hogy inkognitóban segítettek a menekülteknek. Erre mondta Konok Péter:
Megjegyezném még, hogy a Török Szultán is mindig az inkognitó miatt vágta pofán szegény Tuskó Hopkinst.
amaramaistanna
@amaramaistanna: Most vettem észre a hibát,természetesen: ...találta mondani...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.