Orbán Viktor nemrég adott interjút a Politico magazinnak és úgy tűnik, nem is tette hiába. Már ki is jött egy lista a lapnál az EU jelenét és jövőjét leginkább befolyásoló személyekről, ahol a magyar miniszterelnök az első helyen végzett.

A magazin aszerint választotta a lista tagjait, hogy kik azok, akik "alakítják, felrázzák és felforgatják" a kontinenst.

Politico: Orbán befolyásolja leginkább az EU jövőjét

Orbán Viktor életrajznál úgy fogalmaznak: a magyar kormányfőt lehetetlen ignorálni, pedig ezt nem könnyű feladat elérni egy 10 millió lakosú ország vezetője számára, amely alig rendelkezik természeti erőforrásokkal. Akár szeretik őt, akár nem, mindenképpen figyelmet kell szentelni a magyar kormányfőnek. Közönyösnek maradni nem lehet.

A Politico azt is kiemeli: álláspontja miatt az európai vezetők ki akarták közösíteni, most azonban ő az európai jobboldal vezéralakja és szerencsehozója.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán olyan, mint a bográcsba pottyant madárpiszok. Bármennyire kicsi is a francnak kell utána már az a gulyás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Azt hiszem, hogy már régebben is jeleztem, hogy a hülyék paradicsoma nem vígjátk, hanem dokumentumfiim:
www.youtube.com/watch?v=e6GaAfqGppQ
human
Orbán olyan, mint a bográcsba pottyant madárpiszok. Bármennyire kicsi is a francnak kell utána már az a gulyás.
Aki Én
Valóban nem lehet figyelmen kívül hagyni, ami nem feltétlen pozitív. Nézzük csak meg itthon.
Együtt élve ismerszik meg a másik... Sok minden hajtja ezt az embert, de a nemzetérdek, úgy általában a közérdek, korrektség, becsület, őszinteség a legkevésbé. Pedig az ő tehetségével lehetne nagyon gazdag úgy is, ha közben közérdekűbb és kevésbé korrupt.
Tulajdonképpen módjában állt egy szerethető államférfinak lenni, de nem élt vele. Nem tudom mi ennek az oka, talán az alapvető intelligencia, a gyökerek?
human
@Aki Én: Orbán ördögi köre:
1. családjával együtt meg akar gazdagodni
2. ehhez valahonnan gyorsan, sok pénzt és befolyást kell szerezni
3. ehhez pedig át kell írni a törvényeket
4. ehhez meg kell venni embereket
5. mivel ez sok pénzbe kerül ismét a 2. pont lép érvénybe
dömdödöm
A fenti a legjobb grafika ami valaha készült róla . Szicíliasítva van !
keresztapa
a magyar kormányfőt lehetetlen ignorálni, pedig ezt nem könnyű feladat elérni egy 10 millió lakosú ország vezetője számára, amely alig rendelkezik természeti erőforrásokkal. Akár szeretik őt, akár nem, mindenképpen figyelmet kell szentelni a magyar kormányfőnek. Közönyösnek maradni nem lehet.

A Politico azt is kiemeli: álláspontja miatt az európai vezetők ki akarták közösíteni, most azonban ő az európai jobboldal vezéralakja és elfogadott vezéregyénisége szerencsehozója.
A Tündik bündije
A "meghatározó" és "befolyásoló" jelzők még távolról sem jelentik azt, hogy jó, amit csinál. Egy időben Oszama bin Laden is ilyen volt a világpolitikában.
nyanya001
Orbán abba a tányérba sz@rik ahonnan ő és a holdudvara igen jól megélnek !
kutyahűség
Orbán olyan, mint a tüske a köröm alatt. Rohadtul nem érdekel, észre sem veszed, de egy idő után kénytelen vagy vele törődni, mert az a rohadt kis vacak meggyűlt és már fáj.
keresztapa
,,Néha Putyin és Erdogan is megnyalná a tíz ujját

A Politico gazdasági populistának nevezi Orbánt, aki erős szerepet szán az államnak és konzervatívnak, amennyiben a keresztény értékeket hangoztatja és a korrupció, szex, erőszak miatt ostorozza a nyugati társadalmakat. „A legtöbb európai országban, mondhatom, hogy az európai országok 90 százalékában szakadék tátong az emberek véleménye és a politikai elit véleménye között” – mondta nemrég."
keresztapa
@nyanya001:,, Orbán abba a tányérba sz@rik amelyből az elfogult liberális fogyaszt ahonnan ők igen jól megélnek"!
nyanya001
@keresztapa: Milyen liberális ?
Egyenlőre ez a maffia kormány az aki felettébb jó él az EU által
adott milliárdokból !
keresztapa
A Politico című amerikai hírportál európai kiadása szerdán listát közölt a jelenlegi Európát legnagyobb mértékben alakító személyekről, és a rangsor első helyére Orbán Viktor kormányfőt tette. A Die Presse című osztrák lap Ivan Krastev bolgár politológussal közölt interjút, amely szerint Orbán Viktor a második legbefolyásosabb politikus Európában Angela Merkel után. A La Repubblica című olasz napilap az Európában épülő fizikai és mentális falakról írt.
keresztapa
@nyanya001: ,, Milyen liberális"? amilyen librális tányért az asztalra tett! (IN)
Lepényleső
Akkor viszont igaza lesz ovinak,vége az Eu-nak.
human
@keresztapa: A fidesz van kormányon 2010 óta. Jó reggelt! Mészáros 2010-ben még csak kisvállalkozó volt. Jó reggelt! Habony 2010-ben legfeljebb vitrinnel kereskedhetett. Jó reggelt!
De gondolom Orbán számodra még mindig tisztességesebb, mint a liberális oldal. További szép álmokat, jó éjszakát!
keresztapa
,,Aki azt mondja, hogy Európa alapjai nem keresztény alapok, és nem akarja ezt megvédeni, az a saját identitását, saját önazonosságát, saját gondolati kereteit számolja fel. Vannak ilyenek ma akik a sok színt vallják .Európában."..@nyanya001:
keresztapa
@human: Ki a fenét érdekli a FIDESZ itt személyről van szó! Az meg Orbán Viktor kormányfő!
justhpeter
@nevemnick: Csak vissza ne adják. Egy kép jelenik meg előttem: Orbán napóleoni diadalmenetben megy Európába és viszi magával két szárnysegédét Rogán Tónit és Kósa Lalát. Egy biztos, nem IQ tesztre mennek.
cs.n.
Nekem egyik név sem mond semmit a listáról, gőzöm sincs, kik ezek, akik közül Orbán lett az első. Seehoferen kívül. Ki a második helyezett, Margrethe Vestager pl? Ha valaki tudja, vendégem egy sörre. Guglizni nem ér. :)
teuton
@Lepényleső: Akkor bizony OV-nak es minden pereputtyanak vege, mert ha bedugul az EU-s penzcsatorna amin a penzek befolynak, akkor a patkanyok egymast fogjak felzabalni..
teuton
@keresztapa: Az kimaradt az idezetedböl, hogy OV a felforgatok között all az elsö helyen, tehat aki Europat leginkabb NEGATIVAN befolyasolja! Mert a cikkben igy van benne pontosan...
teuton
@justhpeter: Menjenek, csak, de vissza nem jöjjenek!
teuton
@cs.n.: Na latod, a senkik között szerepel OV neve...;-)
Desischado
Ha ennyire odavannak érte, ingyen vihetik! És ráadásul ingyen bónuszként a holdudvarát is!
human
A TIME magazin is elég bizarr személyt választott az év emberének 1939-ben:
www.scrapbookpages.com/DachauMemorial/TimeCover.html
"For the year 1938, Time had chosen Adolf Hitler as the man who "for better or worse" (as Time founder Henry Luce expressed it) had most influenced events of the preceding year."
keresztapa
@teuton: Minden életképes előremutatás ami a haladás irányába mutat, a leült semmirevaló emberek felfogása szerint felforgatásnak minősül! Ez a bagyuta személyek ismérvei! Van aki felismeri, van aki a felismerés tudatáig nem képes eljutni! @teuton: Nos nincs az igazságnak olyan bugyra amely mind nyitva lenne! Amúgy meg miért ne lehetne okosabb egy személy ma, mint tegnap volt? A német hatóságok visszaküldik a jobb élet reményében érkező afgánokat ... Egyenlőre: ezután majd következik az alul iskolázott szírek, akik nem hoznak gazdasági hasznot, ez mind csak idő, felismerés kérdése, amikor a haszontalan létszám felülmúlja, a hasznot hozok létszámát. Akkor már késésbe lesz Németország, mert a párhuzamos társadalom kialakulását már elősegítette, lerakta alapját, ami elég ahhoz, hogy az egymással élés feltételei ne valósuljanak meg! A társadalom ami Német volt csak múlt időként lesz említve.
keresztapa
Brüsszel durvul: ez a menekülthullám túl nagy ahhoz, hogy ne állítsuk meg
Index Ma 00:54 Külföld +

Az Európai Tanács elnöke szerint veszélyes Angela Merkel befogadó politikája. Másfél évig zárva tartaná az unióba érkezőket. Alakulgatnak a vélemények! Viszont messze vannak még az igazi veszély felismerésétől!
teuton
@keresztapa: Latszik, hogy elvakult vagy es semmit nem ertesz! Vagy nem akarsz! Azonkivül -jo szoakas szerint- nem tenyekkel vitatkozol, hanem legbölkapott allitasokkal dorongolsz le! Tehat a kerdesek: Szerinted mi a különbseg a betelepülö es a menekült között? Jogilag is ertem... Milyen jog szabalyozza e kettöt? Az afgan vagy balkani bevandorlo az nem menekült, tehat jogosan küldik barhonnan vissza, ha nincs szükseg ra. A szirek több mint 90%-a jogilag menekült, akikket EU-törvenyek, genfi egyezmeny, etc. alapjan kötelezö befogadni! Mindenfele alairasgyüjtes vagy szajtepes ellenere! Az ET elnökere valo hivatkozasod pedig szemenszedett hazugsag! Vagy a Habony-müvek termeke? Martin Schulz pontosan az ellenkezö velemenyen van, a befogadas mellett! Es nyiltan kritizalja az elutasito orszagokat, köztük Orbannal az elen! Persze az is lehet, hogy mivel nem tudsz nemetül, inkabb a tudatos magyar felreforditasnak (?) hiszel... Itt egy kis valogatas azokbol a megnyilvanulasaibol amiknek te pont az ellenkezöjet allitod! www.google.de/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=martin+schulz+zur+fl%C3%BCchtlingskriese
teuton
@keresztapa: Meg 1 dolog... Mivel a te megnyilvanulasaidbol mindig mindenfele teny vagy konkret szam kimarad, most az egyszer aruld mar el hanyan települtek be az utobbi 50 es 25 evben Nemetorszagba, es ugyanigy Magyarorszagra? Aztan a lakossag szamahoz kepesti %-ot is közöld! Valamint azt, hogy miert ajandekozza MO külföldieknek az allampolgarsagot (vagy eppen horribilis összegekert arulja a letelepedesi jogot!), egy demokratikus nyugati orszagban ezt viszont hosszu evek alatt, kemeny feltetelekkel kell kierdemelni? Valamint hany magyar mondott le a magyarrol es lett külföldi allampolgar, es hany EU-allampolgar lett kizarolag magyar (nem lkettös!) allampolgar? Guglizz, azatn közöld amit talaltal! Ugye nem tolong senki azert, hogy Orbaniaban elhessen???
keresztapa
@teuton: : Minden életképes előremutatás ami a haladás irányába mutat, a leült semmirevaló emberek felfogása szerint felforgatásnak minősül! Ez a bagyuta személyek ismérvei! Van aki felismeri, van aki a felismerés tudatáig nem képes eljutni! Ilyenekkel nem áll fent az egészséges vita kialakulása feleslegesen nem koptatom a klaviatúrát.
keresztapa
Merkel mama kissé szenilis, mert elfelejtette, hogy ő hívta őket. Csak az a baj, hogy nem tette hozzá, csak diplomások, jól képzett szakmunkások jöhetnek,
teuton
@keresztapa: Mar megint van 1 baj a betüerteseddel. A "reformcsomag" meg nem került parlamenti elfogadasra! Azonkivül hol van benne az, hogy a menekülteket elutasitjak? Az van benne, hogy szigorubban vizsgaljak a jogosultsagot! Valamint az is, hogy barmelyik orszagbol/menekülttaborbol befogadjak az arra jogosult szireket, nem hivatkozhatnak (mert nemzetközi egyezmeny szabalyozza!) haborus menekülteknel biztonsagos 3. orszagra! Görögorszag pedig regen ki lett mar veve a Dulin 2-böl! MO mennyire vizsgalja a jogosultsagot a genfi egyezmeny es EU-törvenyek szerint, ha nem regsiztral csak a hatarra fuvaroz es mindenkit elutasit???
teuton
@keresztapa: Ez meg hazugsagnak is rossz! Mutatsd mar meg valahol amire hivatkozol! Mikor es hogyan hivott valakit?
Freewolf
Orbán el fogja érni, ha a népharag elsöpri a Merkel féle szörnyeket, hogy az EU-t fogja vezetni!
JAJMÁR
@Freewolf: 13:36 Nem fogja. Rajta tapos már, nem lesz mit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.