A szociális biztonság nem minimumkövetelmény, a szociális ellátásban dolgozóknak a maximumra kell törekedniük, így válhat a társadalom is befogadóbbá – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken, békéscsabai sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár kifejtette: az állami fenntartású szociális intézmények felújítására 2015-ben csaknem tízmilliárdot fordítottak, ami azt mutatja, hogy "az állam tud jó gazda lenni, volt értelme az állami fenntartás megszervezésének".

A kormány szerint szociális ellátásban a maximumra kell törekedni

Czibere Károly úgy fogalmazott: a szociális intézmények megújítása, korszerűsítése mellett fontos a szociális szakemberek "megújulása", folyamatos képzése is a szolgáltatások színvonalának emeléséhez. Utóbbit szolgálta 2014-2015-ben a bérpótlék és a bérkiegészítés formájában adott béremelés, és az idén reményei szerint elinduló életpályamodell – tette hozzá.

Az MTI-nek elmondta: bérpótlékra 2014-ben 12 milliárd forintot fordítottak, a bérkiegészítésre abban az évben 7,5 milliárdot, tavaly 20 milliárdot, idén pedig 28 milliárd forintot költenek. Hozzátette: reményei szerint júliusban kerülhet a kormány elé a szociális ágazatban dolgozók életpályamodellje, amely – elfogadása esetén – 2017 közepén indulhatna el.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ott a maximum a Blahás sorokban !
Piszkos tetvek !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Minimális fizetésért maximális elvárás. A szociális ágazatban dolgozók a létminimum alatt keresnek ők maguk is szociális segítségre szorulnak.
nyanya001
Megvan a maximum, ennyi nyomorgó csak a háború után volt köszönhetően
nektek !
Toby
Ott a maximum a Blahás sorokban !
Piszkos tetvek !
pbalage
Szóval "a krumplieves legyen krumplileves."
Végülis akkoriban se történt semmi érdemi, de a krumplileves az krumplileves lett és mindenki ismerte a receptet.
1magyar
Az államnak is a maximumra kellene törekedni a szociális ellátásban. Ha már munkahelyeket nem tud teremteni legalább a szociálisan rászorulók ne dögöljenek éhen.
Ahogyan aktív dolgozó korában behajtották az emberektől az adót,járulékot, rászorulókról ugyanúgy kutyakötelességük gondoskodni.
Bercifiu
Nem szociális ellátásban kellene gondolkozni, hanem munkahely teremtésben, termelésben, s megélhető fizetésben.
A sok segíj, meg közmunka, csak szavazat irányításra jó.
radios45
@1magyar: rohadjanak meg ezek,, a magyar állam-magyar kurmány maximumra törekszik az adók behajtásakor, és minimumra csökkentette a szociális kiadásokat, válság idején 2010-óta, sok ezer mlrd-ot vettek el.
Az idei évre pl. 62milliárd ft-ot csoportosítottak át különböző presztizs beruházásokra, stadionépítésekre stb. vettek el a szociális rendszerből.
A KÖZMUNKÁSOK bérét 1ft-al sem emelték, és szó se esik róla, hogy emelni akarnák valamikor is, 240ezer ember éhen hallhat..
radios45
@Bercifiu: ha sokallod a 22ez.ft.os fht.t, vagy a 28ezres segélyeket, akkor élj meg belőle, itt ahol rendes munkahelyek sincsenek.
Szókrakész
Már itt is az életpályamodell?

Ezek valahol valamit bevezetnek, aztán minden szakágban, területen kötelezővé tennék.
Ki akar élete végéig hajléktalanokat babusgatni?
cs.n.
Csak úgy összehasonlításképpen: a vajdasági gazdaság élénkítésére 2× annyit költenek, mint erre.
nemjoezigy
Ez a köcsög megint nem tudja mit beszél, vagyis tudja, mondja a propaganda szöveget.
A valóság pedig az, hogy aki önszántából a szociális ágazatban dolgozik, az a maximumra törekszik, szemben a kormánnyal, aki mindezt hátráltatja.
Nem kellene a vezetésben annyi pénzt felvenni fizetés és juttatás címén, nem kellene annyit lenyúlni.
Nem kellene olyan törvényeket hozni, ami az eddigi nem jó helyzetet is tovább rontja:
Pl: eddig egy segítő segíthetett az ápolásra gondozásra szorulónak. Most van aki bevásárolhat, van aki a lakásban segíthet. Ez két ember, két költség!
Normális aki ilyen törvényt hoz?
NEM!

Más: nézzék meg, hogy ez a pénz amit ide szántak, mennyi ember közt osztódik, és amit a kormány, meg a képviselők kapnak az mennyi Ft/fő.
Ez összehasonlíthatatlan, pedig értelmesebb munkát végeznek a szociális szférában és az egészségügyben mint a fent említett élősködő naplopók!
nemjoezigy
@nemjoezigy: Tudtam, hogy van még az embertelenségből a tarsolyukban: hvg.hu/itthon/20160129_Nem_lehet_tobb_beteget_apolni_az_otthonab?s=hk
"A szaktárca által nyilvánosságra hozott keretszámok alapján azt írta a napilap, hogy nem bővíthetik a települések az időseknek otthonukban segítséget nyújtó falugondnoki, tanyagondnoki hálózatot, és a napi egyszeri meleg ételt biztosító szociális étkeztetést sem. Nem növelhető ezeken kívül a férőhely a fogyatékossággal élők lakóotthonaiban és a többnyire idős, beteg embereket ellátó, ápolást, gondozást nyújtó intézményekben sem."
Mi ez ha nem az árokba lökése az idős beteg embereknek! Akik nem mellesleg (többségében ledolgozták, befizették a tb-t)
Persze mondták a fideSSnyikek, hogy nem hagynak senkit az árok szélén, hanem mint látjuk belelökik az embereket. (ezek az emberek az országot építették, nem úgy mint ez a rablóbanda)
1magyar
@cs.n.: Ha igaz, szégyelljék magukat!!! Az itt élő magyarok legyenek a legfontosabbak, ne a más országban élők. Nem azokat kellene képviselni, ezek az európai vezetők elfelejtik kiktől kapják a megbízásukat, kik fizetik őket. Élen Merkellel.
micfild
@radios45: ők megmondták.. senkit sem hagynak az út szélén.. hát nem is, mert átmennek rajta lánctalpassal utána meg berúgják az árokba
Feraj49
Na a szociális biztonsághoz annyit,hogy a nejem munkakörét 18 éve megszüntették,azaz munkanélküli lett.Azóta sem sikerült munkát kapnia. Pedig 2 tanfolyamot is kitűnővel végzett el amit a munkaügyi központ által szervezett .Mert már nem 20 éves ő sem.Mindenféle segély nélkül fizetem utána aTB-t,hogy orvosi ellátásra jogosult legyen.32 év munkaviszony és folyamatos tb.befizetése ellenére sem nem lehet rokkant,mert "elmúlt" szerintük a tüdőembóliája",a törött lába is "meggyógyult",a 190-es magas vérnyomásával /amit a gyógyszerek sem tudnak levinni/ nem tudnak mit kezdeni.
Akkor jön ez a hülye majom és nyilatkozgat,mert szófóshatnékja van,és csak idegesíti az embereket.Kiket akar becsapni, átverni ?Ez nem büntethető kategória ?
nemkati
@nemjoezigy: Ez a két hír így egymás mellett nagyon szépen mutatja hogy
1. hazudnak reggel, délben meg este
2. nem tudják, hogy mit kell csinálni
3. kontárok ehhez is, mindenhez - kivéve a lopást

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.