A haldokló egészségügyről készített összeállítással sokkolta követőit Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök, aki ma a Demokratikus Koalíció elnöke.

Facebook-oldalán így kommentálta a kisfilmet:

A magyar egészségügy jelenleg az összeomlás óráit éli. Rendes egészségügyi ellátás ma már csak a kiváltságos keveseknek jut. A sokaknak, hiába fizetnek adót, nem jár a gyógyulás lehetősége.

Ez Orbán Magyarországa. Ez a kevesek Magyarországa.

108 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@Szókrakész: - miért hazudsz? Aki itt él ebben az országban, tudja, hogy Gyurcsány többet tett az egészségügyért! A vizitdíj is jól jött, de Orbán leszavaztatta a birka néppel.
Orbánnak százszor annyi oka lenne buknia, mint Gyurcsánynak, de ő diktátor módra bevédi hatalmát. Soha olyan mértékben nem sérültek emberi jogok, mint amióta ő a kisisten.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
A tényeket mi is tudjuk. Mit tesz Gyurcsány úr és a pártja mindez ellen?
human
Ütős. Ilyen egyszerű, számszerűsített üzenetekkel még talán fel lehet rázni a lakosságot.
karma1
Miert hagytuk, hogy igy legyen?

Gyurcsany, Teged nagyon ertekellek, de MIERT CSAK MOST JOTTEL EZZEL ELO???
Ezek nem tegnap borultak le, aztak el, az orvosok , apolok, noverek nem tegnap , hanem mar 6. eve folyamatosan vandorolnak ki...

Baloldal, ellenzek - ma nem letezik Magyarorszagon...:o)))
human
@verum: Semmit, mert nem ők vannak kormányon. Hogy mit tenne azt meg meg kell nézni a weboldalukon gondolom.
human
@karma1: A politikában és főleg a kampányban az időzítés nagyon fontos. Ha túl korán kezdenek el egy témában kampányolni, arra egy meghatározható időn belül ráunnak az emberek annak ellenére, hogy még mindig aktuális a téma. Szóval az időzítés az fontos.
verum
@human: - érdekes módon a Fidesz tudott mit csinálni ellenzékként!
Nem csak akkor kell cselekedni, ha hatalmon van!
Ahogy az idézet szól, egy demokrata diktatúrában vagy az utcán van, vagy a börtönben!
qxy
szapúlja ez a szemét, mert nem ő teszi el a sok pénzt ö sem csinált semmit
Ha ő lenne most akkor ellene is lehet ugyan ilyen filmet csinálni Egy szóval, mind mind szemét tolvaj gazember. Ö is volt fent. lehetett volna bizonyítani mert ami a fontos hogy a nép bizalmát el nyerje. ez nem azonos a seggnyalók hízelgésével.Mert ha bizalom van amit tettek az ország érdekében a nép érdekében akkor lehet bárki, nem bírná meg ingatni a bizalmat hisz " szeretik" tisztelik, bíznak benne. Na ez a három szó aminek a mai időben nincs értelme a politikusokkal kapcsolatban. Kivéve ha pénzről van szó ami zsebbe megy. mert azt szeretik nagyon
Sziszifusz
@verum: 09:34
Például közzé tette ezt az összeállítást azért ,hogy legalább az is megismerje ezeket a körülményeket, aki eddig nem tudott volna róluk. A többi párt mit tesz ?
Ezen a helyzeten, az éppen regnáló kormány tudna javítani, jelenleg az Orbán kormány.
Amennyiben nem teszi akkor a kormányváltás lehetne a megoldás. Erre kellene komolyabban törekedni az összes ellenzéki pártnak, ellentéteiket félretéve, összefogással.
Néha azonban olyan sejtésem van, hogy a DK kivételével egyik párt sem akar kormányváltást. Erőtlen bohóckodásaikkal csak az ellenzékiesség látszatát kívánják fenntartani.
Szerintem tartanak attól, hogy kormányváltás után, a megörökölt helyzetet, Orbán kormánya által elhelyezett " időzített bombák " miatt, nem tudják megfelelően kezelni és jöhet a bukás.
kamazuka
Szép videó!
Akkor vegyük át mégegyszer.
Kinek a miniszterelnöksége alatt vettek ki 200 milliárd forrást az egészségügyből?
macskaköröm helyett...:ki volt miniszterelnökséged alatt az egészségügyi miniszter,és miért volt fontos széfek biztosítása az ágyak mellett?
Soroljam?
verum
@Sziszifusz: - ugyan, ne mondd, hogy nem tudod, hogy az egészségügy romokban? Hogyha konkrétabb számokat tudsz, mivel lesz jobb, ki fog jobban tenni valamit?
Rég balhét kellett volna szervezni, rég összefogni a többi párttal és sztrájkot sztrájk hátán szervezni!
Az emberek ha tömegével kimennek az utcára pl. netadó miatt, utána azt mondják vége, menjetek szépen haza. És ez van minden szónoklatnál. Vége, menjetek szépen haza.
Én mélységesen tisztelem Sándor Máriát - de az öt perces néma csönd csak arra volt jó, hogy lenyugtassa az indulatokat. Tudom, hogy nem ez volt a cél, főleg nem neki, de ez volt a hatás.
Szépen lenyugodva mindenki hazament - és a hatalom tojik az egészre.
Mert ez a birka nép nem tud mit csinálni. Hát akkor tűrjön és bízzon benne, hogy ne ő haljon meg holnap egy műtét miatt, hanem majd valaki más. :-(
eugen4402
Ez egy remek összeállítás, tetszene is, ha nem a mai magyar viszonyokról szólna. Szeretnék, de nem tudok élcelődni ezen a nyomoron, mert jövő héten be kell feküdnöm ... És az sem vigasztal, hogy itt a fejléc alatt hirdeti egy reklám a 24 órás halottszállító-ügyeletet, tehát nem maradok az út szélén...
verum
@eugen4402: - nem tudom, mi a bajod, de jobbulást! Nem lehetne inkább magánklinikán megoldani?
eugen4402
@verum: Még nem tudom. Csütörtökön talán kiderül. Kösz a jókívánságot.
wagabund
@karma1: 9.39..azért ezt mégsem kellene...ha nincs elegendő információd, akkor inkább hagyd..

tudod ő volt az aki bevezette a vizitdíjat, kórházi díjat,stb..aztán az akkori ellenzék sikeresen le(nép)szavaztatta azokkal ezt a forradalmi reformot, akik ma hőbörögnek Orbán ellen...rutinjuk van ebben..sőt, az emeszpé szájhősei is besegítettek..
Én meg öregkoromra itt szopok amikor sorszámot, vagy bármilyen ellátást kérek(nagyritkán)

onnan inkább fínomabban kellene ide köpködnöd..ha már ennyire benne vagy...

ne válaszolj, mert ki vagy ikszelve.
Szókrakész
Ferike!

Mikor hatalmon voltatok, abban merült ki az összes eü helyzetet "javító" intézkedésetek, hogy mindent lepukkantottatok, hogy aztán "az állam nem jó gazda" címszóval privatizálni tudjátok.
Mellette a mengelice hordágy Ágnes által a kórházakra ráerőltetett minitrezorok kötelezővé tétele, ...

Semmiben nem különbözöl ezektől.
Hála Istennek egyre kisebb az a réteg, akit megtudsz vezetni.
A nép látja, tudja, tapasztalja, hogy mi van, és ez a lejtmenet nálatok kezdődött az mszp-szdsz érában.

Nem véletlen buktatok akkorát és azóta is levegő után kapkodtok.

A népnek HITELES politikusokra van szüksége, nem pedig ilyen ellenzékből tényfeltáró, tudom a tutit, de kormányon ugyanolyan hazug, csaló politikusok, mint amilyenek ti vagytok.
Szókrakész
@human: Ha semmit nem tesznek, nem tudnak tenni ellene, mert nem ők vannak kormányon, akkor mi a lópénisznek ülnek a parlamentben?
Onnan is elhúzhatnak, hogy ne az adófizetők pénzét emésszék fel, égessék.
verum
@Szókrakész: - miért hazudsz? Aki itt él ebben az országban, tudja, hogy Gyurcsány többet tett az egészségügyért! A vizitdíj is jól jött, de Orbán leszavaztatta a birka néppel.
Orbánnak százszor annyi oka lenne buknia, mint Gyurcsánynak, de ő diktátor módra bevédi hatalmát. Soha olyan mértékben nem sérültek emberi jogok, mint amióta ő a kisisten.
verum
@Szókrakész: - kisebbségben a Parlamentben nem tudnak tenni semmit, főleg ha Kövér még ki is zavarja onnan őket.
Bár már látnám, hogy a fideszes maffiát zavarnák ki onnan!
verum
@Szókrakész: - én kérdezem, hogy miért?
Jozefina
Gratula a videóért!!! Érthető és világos!!! A DEK-nak és Gyurcsánynak van egyetlen esélye, hogy örbánt és csatlósait elzavarja, keményen felelősségre vonja és az iazságszolgáltatásnak megfelelően vagyonelkobzásra, börtönre ítélje!!! Ezért fosik orbán és a maffia által vezetett államgépezet is.
human
@verum: 2010-ig a fidesz azzal kampányolt, hogy kolbászból lesz a kerítés és elszámoltatás (haha :). Közben a városokat eladósították, hogy a díszburkolattal minél több választót nyerjenek meg maguknak. Szerinted ezzel kell kampányolnia az ellenzéknek is? Mehet tovább a demagóg hazudozás és kormányon meg majd elcsitítják azokat akik ezt számon kérik? Hogy fogunk így előrébb jutni?
Szókrakész
@verum: Még egy felkiáltójeles kérdést sem értesz meg.
Nem csoda, hogy a gyurcsányi féle sötétséget preferálod!

Rólad és a veled folytatott "beszélgetésről" ennyit.
Menj inkább plázázni!
Az legalább meglátszik rajtad.
verum
@Szókrakész: - nem megyek plázázni, nem szoktam hétköznap sem, nemhogy vasárnap. De szükségesnek tartom, hogy aki akar, az menjen és ne föntről mondják meg, hogy mit tehet és mit nem szabadidejében.
Hazudsz, mert Gyurcsány többet költött az egészségügyre. Nem eleget, ez tény, de Orbán meg még a kevésnél is kevesebbet. Bűnösen a saját hobbiját helyezi előtérbe az ország léténél.
Én válaszolok neked, mert kedvem most így tartja - és mert szívesen leplezem le a hazugságot.
verum
@human: - igen, egyetértek. Ezért is írtam korábban, hogy mit tesz Gyurcsány és a pártja?
Egyébként Gyurcsányékat még mindig inkább lehet felelősségre vonni, mint Orbánékat, akiket sehogyan sem!
amaramaistanna
@karma1:Ha tette volna a dolgát nem itt tartanánk. Magára hagyta Dr.Molnár Lajost és az SZDSZ-t amikor beindították a reformokat. Gyurcsány nem tudott kormányozni, csak ötletelt.Ha és amennyiben akkor végrehajtják az egészségügy reformját,akkor nem itt tartanánk. Jó lenne,ha a saját felelősségét beismerné, s levonná a megfelelő következtetéseket, s visszavonulna a politikai közélettől.
világlátó
@karma1: Tisztelettel köszöntelek ! Jogos a kérdés.Csak arra tudok gondolni, hogy nem jól választottak felelős minisztereket és hozzájuk szakmailag felkészült irányító , elemző döntéselőkészítő apparátust. Legyen ez egészségügy, vagy más gazdasági, szolgáltató ágazat.Amíg az új kormányoknak kívülről diktálnak , azaz a támogatók embereit kell bevenni a kormányba és azok vezető intézményeibe, addig mindig hátrányba kerül a szakmaiság és a pozíciókért, a rangért és egzisztenciális előnyökért folyik a könyökharc.Valószinüleg a Gyurcsány kormányra is ez lehetett a jellemző.Ha lenne egy a pártoktól elszigetelt fejvadász, vezetőkiválasztó, felkészítő, minősítő , tartalékképző, gyorsan csereszabatos szakember " raktár ", ahonnan a legjobbat tudják adni az adott pozícióba, garanciákkal és kötbéres felelősséggel, akkor talán a szakmaiság lenne a meghatározó. Ha ez az intézmény felnőne a hivatala erkölcsi és szakmai csúcsára, ha a működése költségei nem az éppen aktuális kormány és annak vezető pártja szubjektív döntésétől függne, talán még minta is lehetne a depolitizálás hosszú és rögös útján.Ha majd a gazdasági élet szigorú szabályai kimunkálására képes kormány vezetheti az országot és nem egy hagymázas távoli víziókba révedő miniszterelnök EGYMAGA dönthet életről és halálról, talán megszabadulunk egy ránk hagyott magyar átoktól, ami már nehezen viselhető.Az nem lehet, hogy mi rosszabbak vagyunk más népektől, itt a világ közepén, ahol minden adott egy normális élethez. Más népeknek sem vizük, sem termőföldjük, sem élelmük, mégis élnek, részesei a föld népességének, a kősivatagból virágzó ültetvényeket varázsoltak a két kezükkel, a tudásukkal, élniakarásukkal, állandó üldöztetés és fenyegetés közepette. Egy afgán kollégámtól kérdeztem egyszer, hogy lehet Afganisztánban élni, Elérzékenyült és fátyolos szemmel azt válaszolta, hogy ha majd béke lesz, gyere oda,megláthatod, ott olyan vidékek is vannak, ami olyan mint a paradicsomban. EZ a hazaszeretet egy kis mozaik kockája.
karma1
@amaramaistanna: Ugye ezt most egy viccnek szantad? Gyurcsany OTLETEL??? Akkor orban mit csinal szerinted? Ugye nem azt akarod mondani, hogy a rossz Gyurcsanynak mennie kellett, mert nem tudott kormanyozni (otletelt) viszont orban azert van a nep nyakan 6. eve, mert olyan nagyszeru ME???

Egy kicsit csodalkozom ezen a beirasodon, ...
Sajnalom, hogy olyan rovid az emlekezeted, amibe mar nem fer bele, hogy Gyurcsany a demokracia keretei kozott probalt meg kormanyozni, ekozben pedig az akkor ellenzekben levo orban MINDEN olyan intezkedest elkaszalt (lasd: 300 forintos vizitdij), amivel egy kicsit is elorebb lehetett volna lepni...
Persze, nem csak ezt kaszalta el, hanem minden mas, epkezlab otletet. Gyurcsany pedig betartotta a parlamenti es egyeb szabalyokat is, torvenyesseget, es volt olyan hulye, hogy egyenlo felkent tekintett orbanra, aki viszont eleg vastagboru ahhoz, hogy most minden torvenyt ex lex csinaljon a sajat pereputtya es stromanjai javara, a korrupciot a torveny szintjere emelve - persze, csak ha ok hasznaljak ezeket a torvenyeket...
Tudtommal nem SZDSZ-es volt, es az MSZP hatralt ki Gyurcsany mogul, hagyva ot egyedul harcolni a reformokert...
verum
@amaramaistanna: - alapjaiban egyetértek, de sajnos nincs más karizmatikus, aki helyére lépne. Szerintem szívesen átadná, de nincs kinek.
És Gyurcsány legalább nem a hobbijára költötte az ország pénzét. Tény, hogy gyenge kezű volt, tény, hogy kormányozni nem tud, de talán tanult hibájából.
Én még mindig a legkevésbé rossznak tartom őt. Mert jót azt sajnos nem tudok.
verum
@karma1: - sajnos a kormányzás azt is jelenti, hogyha kell, erőskezűnek kell lenni. Enélkül nem megy semmi reform, azokat át kell tudni verekedni.
karma1
@világlátó: Amikor szoba kerul az a kerdes, hogy van-e elet orban utan? es ha most megdontjuk, akkor mit kellene utana csinalni, akkor en mindig azt mondom, hogy kizarolag szakemberekbol allo ideiglenes kormanyt kellene felallitani, akiknek az a dolguk, hogy ezt az Augeiasz istallojat valahogy kitakaritsak, hogy elni is lehessen benne, tehat a tudosok felmernek a termeszeti kincseinket, a munkaero kinalatunkat, a mar meglevo infrastrukturat, es ehhez igazitanak a terveiket, eloszor 2-3 eves rovidebb tavuakat, kesobb pedig mar csak a koltsegvetesre es a fejlesztesre koncentralhassanak.
Termeszetesen a felere vagy harmadara csokkentenem az ilyen-olyan allamtitkarsagokat, minden gittegyletes bizottsagot megszuntetnek - kezdve a Mindennapi Enekles Bizottsagatol a 77 fele teljesen felesleges kutato-, szaktanacsado es utokalkulacios (statisztika-fenyezo) tarsasagot, akik szemmel lathatolag csak a penzre mennek, ertektermeles nelkul.
Termeszetesen legeloszor az alapkatyvasz helyett azonnal visszaallitanam a Magyar Alkotmanyt, annak jogait es kotelessegeit, es a parteletet megprobalnam visszaszoritani, es a parttagsagot nem eletpalya-karrier modellnek lenni, mert ezeknek az embereknek van modja ma egyedul lopni, igergetni, a nepet tonkretenni.
A felallitando szakertoi-tudomanyos kormany elso tevekenysege lenne az Alkotmany-visszaallitas, aztan a fo agazatok helyzetenek felmerese, szuksegszeru megtamogatasa, (egeszsegugy, oktatas, munkanelkuli- es nyugdijpolitika).
Csunya dolog, de azonnal leallitanam a kulfoldre meno penzeket - aki mindenhonnan kolcsonker, ne nagyvonaluskodjon a sajat , otthon elo nepe zsebere-, igy mar a vajdasagi 50 milliardnak is itthon kene maradnia.
Meg kb. hasonlo elkepzeleseim volnanak...
karma1
@verum: Asszem , nem "eroskezunek " kell lennie egy politikusnak, hanem "hatarozott"-nak es elkotelezettnek - foleg a sajat nepe felemelkedesenek erdekeben...
Fentebb mar mondtam, hogy Gyurcsany maximalisan megprobalta betartani az europai demokratikus szabalyokat, amire jelenleg orban nagy ivben sz@rik... Nem ismetlem meg, de tudod, mire gondolok,... Azt is gondold vegig, hogy az eroskezuek pl. a diktatorok, autoriter orszagvezetok, nagyadag demagogiaval megspekelve...
En a mai napig sokkal szivesebben teljesitek egy olyan KEREST, amit emberseges szavakkal mondanak nekem, es amit meg kell csinalnom, mintha valaki valahonnan a magasbol UTASIT - eros kezzel, esetleg bunteto szankciokat kilatasba helyezve-, hogy marpedig ezt a feladatot MUSZAJ teljesitenem.
Mindket tipusu fonokbol volt tapasztalatom, gondolom, nem kell mondanom, hogy melyiknek dolgoztam szivesen.
Magyarorszag nepe nem retardalt 5 evesekbol all, talan meg egyszer vissza tudja szerezni a megtepazott onbecsuleset (bar egyre nehezebben, mert rengeteg megalaztatason megy at napjainkban), hanem felnott, felelosseg-vallalo emberekbol, akiket lehet esszel, szivvel jol szervezettseggel kormanyozni. Csak erre orban nem alkalmas, kizarolag a don quijote-i szelmalomharcra, nemletezo ellenseg ellen...
egyvandor
@verum: "Mit tesz Gyurcsány úr és a pártja mindez ellen?" GyF (ugyanúgy mint a többi apró párt tagjainak) lehetősége most nem sokkal több mint a tied. De a nem létező frakció pénzük terhére csak megcsinálták pl. ezt a kisfilmet. A mérhetetlen kdnp frakció pénzéből pl százszor ekkora propaganda filmet is simán megengedhet magának.
Törölt felhasználó
Hatás vadász, de igaz és az is igaz, hogy Gyurcsány alatt sem volt sokkal jobb állapotban. Nem is ez a lényeg, hanem hogy ez már középkori szint, ahol most van...
verum
@egyvandor: - nem adok igazat. Példát kellene venni a Fideszről, hogy hogy kell ellenzéknek lenni!
Mert ha senki semmit nem tud tenni, az nagyon nagy baj! Akkor kormányzásra sem valók!
verum
@ziziplanet: - hogy mára milyen lenne a helyzet az egészségügyben, ha Gyurcsány marad hatalmon, arról azért lehetne vitázni!
Legalábbis Gyurcsány nem költötte volna saját hobbijára az ország sokszázmilliárdnyi pénzét!
verum
@karma1: - nem vagyunk egyformák. A fidesz-fanok is az ország népe és ők csak az erős kéznek hódolnak be, mert eszük az nincs. Mátyás király is erős kezű volt, meg Bethlen Gábor is.
Nem az erős kézzel van baj, hanem azzal, ha valaki visszaél vele.
Egy jó szülő szigorú, nem engedékeny - csak az a lényeg, hogy egyúttal igazságos is legyen.
egyvandor
@verum: "érdekes módon a Fidesz tudott mit csinálni ellenzékként!" 2002 után a beékelt pártkatonákkal, érdekeltségüket szem előtt tartó oligarchákkal és a demokrácia szabályait semmibe vevő obstrukcióval igen. Ezt ellenzékiségnek nevezni azért elégé unortodox dolog.
egyvandor
@Szókrakész: "Ha semmit nem tesznek, nem tudnak tenni ellene, mert nem ők vannak kormányon, akkor mi a lópénisznek ülnek a parlamentben?"
ÉJJENAZEGYPÁRTRENCCER!
karma1
@verum: Akkor rosszul fogalmaztam: mert szerintem egy szulo inkabb hatarozott, kovetkezetes, na meg szereti a gyereket, tehat az iranyitasban van szeretet is, nagy adag...

En a szigorusag helyett alkalmaztam a hatarozottsagot es kovetkezetesseget: bevalt!
Persze, orban a sajat partjaban azt csinal, amit akar, de ne rakja bele az alapkatyvaszba, hogy mindenkinek kotelezo legyen...:o))
egyvandor
@verum: "akkor kormányzásra sem valók" Ebben sajnos egyetértek. A helyzet kb olyan mint amikor mindenki megőrült már az elszabadult pokolban. Semmi nem számít csak a másokon való átgázolás és akkor nincs senki aki ezzel szemben alkalmas lenne fellépni.Tehát maradjon Gorbán.
Törölt felhasználó
@verum: Nem kérdés, hogy melyik a kevésbé rossz, de nagy reformokat Férjnek sem sikerült véghez vinni, persze a fidesz sem hagyta. Mindenesetre 300ft-os vizitdijnál kicsit komplexebb reform ötlet kellene. Egészség, oktatás, roma kérdés tipikus szociális jellegű ügyek, de komolyan senki nem mert hozzányúlni, mert politikailag tuti bukó és csak többletforrással működik. Azt nem kérdőjelezem még, hogy jobb volt-e Feri, de azt, hogy a rendszerváltás óta csak egyre szarabb az is biztos..
egyvandor
@karma1: A szakember akkor dolgozik hatékonyan ha tudja pl szoba festő esetében, hogy milyen színre fesse a szobát. Ez meg már politika.
szaboria1
@karma1: Nem vagyok biztos benne de azt hiszem pont Orbánék találták ki, hogy mekkora létszámnak kell lenni egy koalíciónak ahhoz, hogy javaslatot nyújtsanak be a parlamentbe.
verum
@ziziplanet: - többletforrás lett volna bőséggel eu-s pénzből. Szerintem soha nem fogjuk megtudni, mennyi folyt el kézen-közön.
Hogy túl sok a korrupt az országban, ez vitathatatlan. És ehhez kellene az erős kéz, ettől megpucolni az országot.
Ha keményen büntetnek, ha feltárják a lehető legtöbb szemétséget, az emberek meghunyászkodnak, akárcsak most és nem rizikóznak.
De nem lehet abból kiindulni, hogy mindenki tisztességes, jó szándékú és megvesztegethetetlen.
Kell az ellenőrzés.
És ha ehhez még szakemberek ülnek a megfelelő poszton, akkor kész a siker.
De tény, hogy nem csak gazdaságilag kell tudni, hogy mit hogyan, de az emberi gyengeségre is rá kell játszani. És minden azon múlik, hogy ezt melyik hatalom hogyan teszi.
karma1
@egyvandor: A hasonlatod nagyon jo, de maradjunk annyiban, hogy ELOSZOR kitakaritani kell azt a ganedombot, aminek a tetejen ulve nezik le most a sajat hazajukat ezek a felkapaszkodott kis senkik.
Tehat: ha a sok okos ember meg tud abban egyezni, hogy a sz@rt ki kell lapatolni, majd az istallot fel kell slagolni, akkor ELSO LEPESBEN eleg lesz, ha FEHERRE meszelnek minden falat, tehat lesz egy tiszta helyseguk, egeszseges feherre meszelve...:o))))
Aztan szepen feltoltik az istallot takarmannyal, egeszseges allatokkal, szerszamokkal, akkor majd lehet azon is elgondolkodni, hogy akkor befesthetjuk valamilyen szinure is a falakat.
verum
@egyvandor: - sokan nem akarják, hogy maradjon, de ha nem tudjuk hogy ne -- akkor maradni fog.
verum
@karma1: - én meg azt mondom, bizony kell a büntetés is. Ezt értem keménységen. A gyerek és a felnőtt egyaránt feszegeti a határait. Ha büntetlenül átlépheti, át fogja lépni.
karma1
@szaboria1: Ezt elhiszem - bar nem tudom, de ez most nem is erdekes -, inkabb arra kene koncentralni, hogyha ezt a fidesz talalta ki, akkor lehet, hogy ezt csak az uj alapkatyvasz mondja ki, ami ugye a Kiskateja a fidesz kormanyzasnak, es akkor ezt az eredeti Alkotmany visszaallitasaval el lehet torolni.
Ugyanis azokat a torvenyeket, amit az egyik kormany hoz (hogy maganak kedvezzen), az egy masik kormany siman el tudja torolni. Ezek nem kobe vesett alapigazsagok, csak nehany meteorkent feltuno (majd remelem elhalo) politikus-imitator szemelyes talalmanya...
verum
@egyvandor: - 12:06-ra ne felejtsd el a láncos kutyákat sem, meg azt sem, hogy Orbán kordonbontása következmény nélkül maradt.
Nem a randalírozást és gyújtogatást kívánom, de hogy békés tüntetés, meg öt perces néma csönd nem hoz semmi eredményt, az fix.
Sztrájk és keményen, és minél több területen. És ehhez te, vagy én kevesek vagyunk, ehhez szervezettség kellene, amit a pártoknak kellene megvalósítani.
Ha mernék, vagy ha meg nem vették volna őket kilóra. :-(
Törölt felhasználó
@verum: Én egyre inkább hiszem azt, hogy a politikusra mint olyanra nincs szükség. Valós, nem! képviseleti demokrácia, alkotmánybíróság és szakértői, szakmailag számonkérhető kormány, akik szakemberek, mint egy cégben. Ők csak javaslatokat tennének verziókra, az alkotmánybíróság kiírná népszavazásra, amit lehet(pl arról nem lehet szavazni, hogy nyirjanak ki valakit, stb) és a félévente digitális szavazáson eldölt kérdéseket, pedig mint egy céges féléves terv végre hajtaná a kormány. Így nem lenne az hogy 4 évig jobb vagy bal kormányban. Lássuk be vannak tipikusan bal és jobboldali ügyek, amikben erősebbek, jobbak az adott beállítottságú emberek. Ez valós demokrácia lenne, emberi(politikusi) tényező kiíktatva, korrupció minimalizálva.. Nem hiszem ha egy fideszesnek feltették volna a kérdést az elején, hogy kórház vagy stadion, oktatás vagy matolcsynak 250milliárd, stb, akkor hülyeséget választottak volna a jobboldaliak..
karma1
@verum: Igen, kell, a buntetes KILATASBA HELYEZESE, de kizarolag elkovetett BUNTETTEKERT, nem pedig a mindennapi gyakorlatba beepitve.
Az en gyerekemet soha nem kellett megbuntetnem - barmennyire is hihetetlennek tunik - mert mielott eljuthatott volna addig, hogy rosszat csinaljon, azelott megallitottam ot, es leultem vele megbeszelni a dolgokat. Igy aztan megusztam a gyerekeknel szokasos hiszti korszakot, a kozteruleten magat hanyattvago gyerek viselkedeset.
Amikor eloszor probalkozott volna elete elso hisztijevel, epp csak kinyitotta a szajat, hogy o most itt toporzekolni fog, en ekkor megfogtam az egyik kezet, a szemebe neztem, es teljesen nyugodt hangon (ami ilyenkor meg jobban felpaprikazza a gyereket - megkerdeztem tole: Mondd, csillagom, tudod, hogy most miert akarsz toporzekolni? Erre ugy meglepodott, hogy azonnal abba is hagyta, majd elmondta, hogy le akarta hozni a babajat a kutyasetaltatashoz, es nem tudta, hogy hogy fogom ezt fogadni? Mire mondtam neki, hogy oltoztesd fol a babadat, es megyunk setalni a kutyusokkal, a babaknak is kell a friss levego. A lanyom ezutan az eset utan soha tobbet nem akart hisztizni, mindig megkerdezte, hogy megteheti-e ezt vagy azt a dolgot. Eleg sokszor mondtam neki, hogy nem, de elmagyaraztam neki, hogy miert nem.
Csak erobol, csak buntetessel NEM lehet politizalni, felelemben tartott emberek lelke elsatnyul, lesz beloluk egy kivul kepmutato, belul frusztralt egyeniseg.
Bocs a hosszu tortenetert, nem akartam, csak nem tudtam massal megvilagitani, hogy a poroszos szigorusag szolgalelkuseget okoz, mig ha valaki valamit jol csinal, akkor azt azonnal meg kell dicserni, mert egy jokor elmondott dicseret ezerszer tobbet jelent, mint egy allandoan belebegtetett szigoru buntetes...
karma1
@verum: 12.38-ra: Nagyon igazat irtal...:)
Sziszifusz
@Csizmás Kond: 12:43
Tényleg ???
...és a fenti videóban látható dolgok közül melyik az ami nem fedi a valóságot ?
Csizmás Kond
@Sziszifusz: ..a videóbéli valósághoz neki van a legnagyobb köze...mert a dolgok maguktól sosem indulnak el...
Rumcájsz
@Csizmás Kond: @Sziszifusz: A felmállott padló és egyéb falakon található omlások, Flettónál is volt!

Ki a kutya, ki az eb, azt nem Mi fogjuk eldönteni... A kártya szét van osztva!
Mézike
@Csizmás Kond: Ja értem.
Még mindig jobb mintha "elhinné" azt a sok okosságot amit a vezír összehord.
Csizmás Kond
@Rumcájsz: ...bántja az orrát a hátrahagyott bűz...
Csizmás Kond
@Csizmás Kond: ...szerintem nagyobb százalékát tőle tanulta...
Mézike
@Csizmás Kond: nem hinném. Sztem nem értettél meg.
A vezír hiszi el azt a sok marhaságot, hazugságot saját magának amit összehord...
Csizmás Kond
@Mézike: a hit kérdése mindig bonyolult...:)
emerencia
@eugen4402: Ha a neved után az a négy szám az irányítószámod, akkor földik vagyunk. Itt a városban még nincsen nagyon rossz állapotban a kórház és vannak egész jó dokik is. Ha pedig máshol élsz az országban tudd, hogy léteznek még elhívatott egészségügyisek akik még a rossz körülmények ellenére is meggyógyítják a betegeket. Én mindenesetre szorítok neked.
verum
@karma1: - nem tudom miből következtettél arra, hogy én a nem elkövetett bűnöket is büntetni akarnám?
A hiszti egy dolog. A viselkedések zömét beszélgetéssel lehet alakítani. Én pl. azt tudtam megbeszélni a gyerekkel, hogyha látja, hogy ideges, vagy fáradt vagyok, ne ellenkezzen, ne nyaggasson, várjon, amíg készen állok rá, különben ingerültségem igaztalanságot is okozhat. Megértette, mert amikor lehiggadtam, vagy picit szusszantam, mindig szóltam, most beszélhetünk.
Azonban egy nagyobb gyereknél már fennáll a drog, az alkohol veszélye, meg ugye a rossz társaság. A büntetésnek én sem vagyok híve, sokkal inkább a megelőzésnek.
Én bizony szoktam ellenőrizni amikor kicsi volt a fiam, hogy mit olvas, mi van a táskájában, stb. Nem volt semmi gond, nem volt semmi következmény. De bizony sok gyereknek jó lenne ilyen ellenőrzés, talán sok minden megelőzhető lenne. Mert büntetés kell az elkövetett bűnért, de a megelőzés legalább ilyen fontos.
És ha az élet mindennapjaiban több ellenőrzés lenne, aminek szabálytalanság esetén lenne következménye, élhetőbb lenne az élet. Akár a kereskedelem, akár a pénzügyi világ, vagy akár az élet bármely területén.
verum
@ziziplanet: - szerintem meg nem lehet így igazgatni országot. Népszavazás csak akkor hatásos és szükséges, ha nem kell hozzá spéci szakértelem, vagy megfelelő infó.
Kellenek vezetők, mert nem egyedül élünk a Földön, van nemzetközi megoldandó feladat is.
De ahol a zsigerekben van a kiskapu, ott sajnos a vezetők is ilyenek.
Ahol a szakértelem nem érdemel tiszteletet, ahol mindenki azt hiszi, hogy jobban tud mindent, megfelelő tanulás, nyelvtudás nélkül, ott semmi nem fog sikeredni.
Kell egy erős kezű kormányzás, de tény, hogy ez kétélű dolog.
Én abban látom a legfőbb hibát, hogy nem tiszteljük egymást, önmagunkat sem és nincs állampolgári büszkeség sem. Nem amolyan jobbikos-féle, hanem ami arról szól, hogy a jogaimnak érvényt akarok és hogy az akaratomnak, elképzelésemnek érvényt akarok szerezni. Hogy tiszteljenek vezetőink, mint állampolgárt és a hazugság, a csalás legyen szégyen.
Mert ma egyik sem az!
papa.49
A számok nem hazudnak, sőt még a ,,ráolvasás,, se segít rajtatok hülye szemét fütyisz!!!
bencemacska
@karma1: ma, 11:15

Nálad az igazság. Gyurcsányt elsősorban a saját pártja döfte hátba OV vezényletével!!!
bencemacska
@verum: ma, 11:20

Hátország nélkül nem megy. Ha a miniszterelnököt nem támogatja a parlament, elmehet az erőskezűségével is meg a jó ötleteivel a p...ba.
Ha az akkori MSZP - SZDSZ képviselők nem 10-szer annyi irányzatot képviseltek volna, mint ahányan voltak, nem kellett volna "őszödi beszédet" tartani.
Szili K.-ról ne is szóljak!!!
verum
@bencemacska: - mert Gyurcsány akkor is és most is rosszul választja meg embereit. Vagy talán nem is választja, aki csapódik hozzá, azt fogadja.
Ez nem szervezés, ez nem irányítás, ez csak arra jó, hogy sodródik, amerre az ár viszi.
Ezért mondom, hogy Gyurcsány tényleg nem való irányításra, kormányzásra. És hogy nem sokat tanult ebből, az látszik, hogy a DK-ban milyen emberek veszik körül.
Engem pl. Vadai Ágnestől kiráz a hideg, de a többiért sem tenném még langyos vízbe se a kezem!
bencemacska
@ziziplanet: Nem lehet összehasonlítani egy világválság időszakának lehetőségeit és az emelkedő gazdasági körülmények adta lehetőségeket!!!
Törölt felhasználó
@verum: Én úgy gondoltam, hogy szakértők kidolgoznak teljes alternatívákat és arról szavaznak az emberek. Egyfajta interaktív történet, de nem a borsodi juhásznak kell szakorvosi és költségvetési célszámokban gondolkodnia. Röviden nem lenne éppen jobb vagy baloldali kormány, hanem kilennének dolgozva jobb és baloldali megoldások egy adott kérdésre, akár több is és ezek közül választatának a polgárok egyfajta lebutított"ha ezt választod akkor ezzel jár infóval" HIdd el jobb lenne.. Ma nincs parlamentális demokrácia sem..
verum
@ziziplanet: - ez utópia. Nincs ugyanis teljes objektivitás. Kiszínezni lehet bármit, hogy hűdejó, közben bukta. És ismétlem, megfelelő szaktudás és infó nélkül választani sem lehet az alternatívák közül. Lásd, a vizitdíjat! Ha azt mondják az embereknek, hogy egy forinttal kevesebb adót jelent valami, megszavazzák, holott lehet, hogy az ország gazdasága bukik bele.
Nincs más lehetőség, mint tisztességes vezetés és tisztességes ellenzék. Ha ez nincs, az országnak annyi.
eugen4402
@emerencia: Sajnos, már nem első alkalommal fogom "élvezni" a megyei kórház vendégszeretetét, ezért személyes tapasztalataim is igazolják, hogy igenis vannak lelkiismeretes orvosok, nővérek, akik még ilyen körülmények között is hivatásuknak élnek, csak - úgy tűnik - egyre kevesebben maradnak. Köszönöm az együttérzésed, hidd el: rám fér... Mellesleg a négyjegyű szám a születésem időpontjára utal, földrajzilag pontosan a "másik parton" élek, tudod, ahol a nap lenyugszik...
bencemacska
@eugen4402: Minden jót kívánok a kezelésedhez. Én mindig abban reménykedem, hogy jó orvost találtam, és a lehető leggyorsabban irány haza.
Férjem a következő héten megy, úgyhogy ismerem a helyzetet, csak sajnos ő már 2903, ezért kemény lesz!
eugen4402
@bencemacska: Köszi a buzdítást, jól jön ilyenkor. Lélekben megerősít egy kicsit.
Törölt felhasználó
@verum: Túlértékeled a polgárok döntési szabadságát, abból amit írtam vagy akkor nem jött át.. Nem kéne szaktudás, mint ahogy most sem, amikor szavazol egy pártra, aki aztán képvisel..Ez ami most van pont ugyanúgy nem jó. Hangulati elemek alapján váélasztunk 4 évente, aztán majd lesz valami... Tehát mégegyszer én kidolgozott, önmagában is müködő alternatívákra gondolok, mint ahogy most mondjuk hoz a fidesz egy "szakpolitikai" döntést, hatástanulmányokkal, gazdaságra, társadalomra gyakorolt hatással. Készítene ilyet az mszp, dk, stb is és a különbség a megoldások között inkább már szociális, beállítottság beli lenne, nem gazdasági és ezek közül választana a nép... Ha valami szar irányba menne azonnal lehetne orvosolni, sokkal felelősebbek lennének a polgárok, hiszen az adott párt dolgozta ki, de a polgárok választják az irányt. Nem hiszem, hogy ez a mostani nevezzük képviseleti demokráciának jobb lenne egy zsákbamacskánál vagy oroszrulettnél:) Nem látom a mostaniban a granaciákat, mint ahogy a jelenlegi fidesz példa is mutatja
verum
@ziziplanet: - mondd, te bíznál egy olyan hatástanulmányban, amit a Fidesz tálal neked?
Ismétlem, nincs objektivitás ilyenben sem és a tévedés, tévesztés lehetősége pont annyi, mint választások előtt a pártok kampányainál.
Tisztességes vezetés, ellenőrző fékek beiktatása - én csak ezt az egy alternatívát látom.
Törölt felhasználó
@verum: Nincs tökéletes demokrácia, mint ahogy objektivitás is relatív. Viszont két dolgot össze lehet hasonlítani.

Miért most, amit a fidesz csinál fékek nélkül az miért jobb, annál amit írtam. Szerintem az állandó verseny és, amit írtam ezt okozná hogy minden kérdésben verseny lenne és ha fidesz nem csinál hatástanulmányt, de a többi párt igen, akkor bukta. Vagy ha 4 párt hatástanulmány egyezik kb, de a fideszében az jön ki, hogy a föld lapos, akkor is bukta. A mostani rendszer, arról szól, hogy választás előtt bármit megígérnek, hazudnak, manipulálnak, te ez alapján választasz...

Én értem, amit írsz, de ne a tökéleteshez viszonyítsunk, hanem a mostanihoz... Egy ilyen kérdésben nincs 100% objektív vagy tökéletes csak törekedni lehet egy egyensúlyra.

Az igazi baj, hogy a képviseleti demokráciában megvoltak a garanciák erre részben. A fékek és ellensúlyok formájában, de ezzel nem számoltak őseink, hogy kétharmadot kap valaki és ehhez sátáni a hozzállás, akkor mi lesz, hát ez..:)
verum
@ziziplanet: - utópia amit írsz. Szerintem egy bármelyik ellenzék (a Jobbik kivételével) jobb lenne, mert fékeket jobban be lehet tenni. Főleg, ha a Fidesz az ellenzék.
És nálunk is be kellene vezetni, hogy kettőnél több alkalommal ne lehessen senki miniszterelnök, vagy köztársasági elnök.
Törölt felhasználó
@verum: A totális demokráciát én is utópiának tartom, de azt mondani hogy attól, hogy a nép egy kicsit szélesebb kőrben szólhatna bele a dolgokba, nem csak 4 évente ettól útópia lenne hát nem tudom. Ilyen alapon, akkor egy népszavaz is az... Nyilván ezt a modernkori civilizációk majd bizonyítjék hogy erre felé megy-e a dolog vagy nem. Eddig erre nem volt technikai háttér vagy nagyon költséges lett volna. Bocs, hogy ezt mondom valószínúleg van közöd a joghoz és az alapján, ahogy az érveimre egyszavasan "útópiának" mondod mindazt, amit írok. Kicsit olyan, mintha rutin tanult dolgot mondanál, ahelyett hogy kicsit belegondolnál. Volt, hogy azt mondták repülni lehetetlen vagy a nokiák korában sem gondoltuk volna, hogy emberek ölik majd egymást egy okostelefonért. Itt azért van egy olyan faktor is, hogy demokrácia szól a népakaratról is. Lehet egyszer jobban beleakar szólni a nép. Na ez nem hiszem hogy magyarországon a közeljövő lenne, de pl. japánban, ahol alanyi jogon jár a net lehet hamarabb eljön..

Amúgy nem a képviseleti demokrácia ellen vagyok, de változnak az idők, emberek, társadalmak, technika. Eddig nem voltak közösségi hálózatok. Megváltozik a gondolkodásunk, mind egyénként, mind közösségileg...Azért az hogy ez mit fog szülni, igen ma még útópia, mint ahogy minden az volt 10,20,30 éve..
emerencia
@bencemacska: Kemény lesz de nem reménytelen. Jobbulást kívánok a férjednek.
verum
@ziziplanet: - nézd, ha népszavazás nincs ellehetetlenítve, akkor szélesebb körben tud beleszólni a dolgokba a jónép.De a vezetők azért vannak, hogy döntsenek. Hogy kellene lenni nagyobb elvárásnak szavazás előtt, az tény. Hogy nem generálódik egy hatékony és tisztességes párt, az azért jellemző egy országra. Mert hogy nálunk nincs egy se ilyen, ez igaz.
Most akkor a nép vegye át az irányítást? Lovak közé a gyeplőt? A demokrácia nem erről szól!
Törölt felhasználó
@verum: Nem tudunk ettől a vagy fekete vagy fehértől elszakadni. Nem kell a lovak közé dobni a gyeplőt. Nem is mondtam ilyet, az eleje kihangsúlyozom, hogy nem erről beszélek.

Akkor nézzük a fordítottját. Csak egyféle diktatúra működik vagy létezik? Működnek vagy működtek?

A "demokrácia nem erről szól". A demokrácia fogalmában nincs benne, hogy a joggyakorlásbak lenne felső vagy alsó korlátja.. Vannak korlátai, ezt szabályozza az alkotmánybíróság. De a nép demokratikus jogainak gyakorlására nincsen minőségi, mennyiségi megkötés. Ill, ha már mindenképpen beakarjuk korlátozni, akkor is 10-20 féle demokrácia létezik. Szóval biztosan nem fekete vagy fehér. Na mindegy próbálok beszélgetni a dologról, de látom egyféle dolog van sziklaszilárdan benned, ami tiszteletreméltó, de nem biztos, hogy örökké életképes. Nem sértettségből, de ez így elég meddő vita vagy elmélkedés.
világlátó
@bencemacska: @verum: Az öszöd előtti /ma sem jobb / mszp.valóban " elküldte " Gy. F.-et.
Az un. nagy öregek felelőssége nagyobb, mint a többi mszp-s képviselőé. Nekik kellett volna helyre tenni azokat, akik még több pénzt akartak keresni, még több költségtérítést akartak kierőszakolni, még több egyéni juttatásokért lázadoztak.Nem tették. Egyszerüen nem fogták fel, hogy az ország kormányzásának a joga és felelőssége került a kezükbe. / mellesleg éppen Gy. F. jóvoltából, alkalmassága, karizmája, fellépése okán /Nem alkalmas vezetőnek - írod verum. Nem születünk vezetőnek. Azzá válunk, ha egyébként rendelkezünk jónéhány velünk született adottsággal, a felnőtté válásunk évei alatt szerzett tudásunk begyűjtésével és integrálásával, jónéhány tréninggel, ahol a készségfejlesztés, a vezetővé válás ismérvei, a jártasság majd a készség szintre emelés a végeredmény.
Már többször írtam, hogy a megválasztott új kormányt, még az eskütétel előtt el kell vinni egy motivációs, majd egy készségfejlesztő végül egy vezetői tréningre, hogy kiderüljön, ki mit hozott a kormányba az ajánlólevélen kívül, amit valami nagyon befolyásos ürge írt, némi csere érték reményében.Ekkor még lehet cserélni az arra alkalmatlanokat.Még nem okoz károkat. Ezért még csak megsértődni sem szabadna, nemhogy átülni az ellenzékhez.Megjegyzem, ha azok befogadják , az csak jobb helyzetbe hozza az új kormányt.
A tréningeken a kormány alakításra kijelölt miniszterelnökjelölt is levonhatja a tanulságokat, a személyes konzekvenciákat. Vagy eltitkolja a tréningek eredményét, / nem tudja, mert együtt vannak, mindenki tudja ki hol áll /vagy olyan tanácsadókat választ a jelenlévőkből akiik minden szempontból alkalmasak.Így lehet vezetni.Méghozzá demokratikus stílusban.
A közvélemény ma Gy. F.- ről nem a közvélemény, hanem a közzé tett vélemény. Folyamatos karaktergyilkolás, ami bár minden nap megtörténik, az istennek sem akar ez a pasas kimúlni. Vajon miért? Mert nap mint nap a közvélemény életjelet kap Gy. F. -től
verum
@világlátó: - én sem úgy gondoltam, hogy valakiből azonnal jó vezető lesz. De a képességnek meg kell lenni, ami bizony vele született tulajdonság. Ha megvan, akkor a körülmények által jó vezető lehet valaki.
Hogy Gyurcsány nem az (bár emberileg különbnek tartom a többi politikusnál) az látszik abban, amit korábban is írtam, hogy milyen embereket vesz maga köré.
Orbánról nem sok jót lehet mondani, de hogy született vezető, azt nem lehet tagadhatja szerintem a legnagyobb ellensége sem. Csak nem jól bánik a hatalmával sajnos.
És ezt tréning ki nem mutatja szerintem, mert a hatalom kihozza a rejtett tartalékokat mindenkiből.
verum
@ziziplanet: - nincs közöm joghoz és nem betanult szöveget mondok. Hogy miért tartom utópiának, amit mondasz?
Gondolj bele picit: a nép ha dönt, a jelenlegi fidesz-fanok is nép, meg a szélsőjobbosok is nép és ez a kettő igen nagy százalékban van ahhoz, hogy ne bízzam a túl nagy beleszólásba.
Nem csak a vezetőink rossz "alapanyag", de a tisztelt polgárok nem tudom hány százaléka, de szerintem több, mint kellene.
Ebbe gondolj bele picit...
világlátó
@ziziplanet: Amint látod, szaktanulmányt, megvalósíthatósági, megtérülési számításokat itt már nem készítenek kormányzati szinten. Persze tudom vannak intézmények, intézetek, ahol még tudják hogy minden komoly döntés előtt számolni kell az eredménnyel vagy a következménnyel.
A századvég és Lánczi , valamint talán Habony és a bankelnök Matolcsy a meghatározó szakértő tanácsadók , nincs szükség másra./ ezek pedig busás fizetséget adnak a saját tanácsadóiknak./ a szombathelyi stadionra 9 milliárdot adott a kormány, mára ez az összeg 16,8.-milliárdra nőtt. A többi is. A KÖZGÉP által végzett, majd félbehagyott közút, híd stb. beruházás folytatása brutális pénzt fog felemészteni, mert nem készült erre a leállításra , majd a folytatásra hozzáférhető számítás./ gondolom /
Ahhoz hogy a hazai politikai-gazdasági érdekcsoportok mindannyian készítsék el saját jól alátámasztott számításaikat és versenyeztessék azt meg... - ezt én most megvalósíthatatlannak látom.A mai mindent átpolitizált helyzetben erre csak és kizárólag a Századvég milliárdjai adnak pénzügyi fedezetet.Azért kapták ezt a rengeteg pénzt hogy a miniszterelnök elgondolásait hozzák megvalósítható helyzetbe.De nézd a közbeszerzés helyzetét.Vagy nézd a Lázár minisztérium, Cspregi miniszterhelyettes pénzosztási munkásságát. Vagy a termőföld értékesítés folyamatát. És amit nem látunk, nem tudunk.
Vagy nézd a fidesz szándékát, amikor a GY.F.kormánya tanácsadói szertződéseit miképpen veszi most nagyító alá.Mert az mindig bejön, hogy amit itt nálunk most kifogásolnak, azt mind a GY. kormány hozta tető alá, a Gy. és Bajnai kormányok, akik az évszázad legkorruptabb kormányai voltak. Ezzel már le is rendezte a kritikus ellenzéki felszólalókat, sőt az országgyűlés elnöke még ordít is velük egy sort.
A vezetési módszerek már az automatizmus szintjén működnek. Pedig tudod, hogy az ellenzéki oldalon is van néhány igazi nagyágyú. Gondolj csak Bokrosra, Surányira, Békésire
de még többeket is fel tudnék sorolni, mint akik tudnak.
Desischado
@eugen4402: Remélem, minél hamarabb rendbejössz, bármi bajod is van. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neked!

Ütős videó, én már megosztottam. Sajnos, nagy igazságokat mondd ki!

@bencemacska: Nem tudom mit takar a számsor, de a kedves férjednek - és neked is- minden jót és neki is mielőbbi gyógyulást kívánok, neked meg kitartást! Öleld át a vállát, puszild meg, és mondd neki, hogy szereted, - ez hihetetlen erőt fog neki adni, meglátod! A szeretet a legnagyobb segítség, ha baj van.
lampa laz
@eugen4402: ma 10:00, gondolatban mindannyian veled vagyunk és nagyon szorítunk a felépülésedért. Jó egészséget. És kérünk egy kis helyzetjelentést az egészségügy állapotáról is, ha már sajnos meg kell tapasztalnod.
Nagy Péter
@Szókrakész: Igazad van: HITELES politikusok kellenek. Szerinted a mostaniak azok ??
Való igaz, hogy az MSZP-SZDSZ kormány alatt is sok és komoly hibát csináltak, így belőlük is sok volt, de a mostaniakhoz képest csak tanonc inasok voltak.
Szókrakész
@Nagy Péter: Én ezt soha nem is tagadtam.
Csak már utálom, hogy ezek mindig egymásra mutogatnak, a saját szennyüket elfelejtik, csak ellenzékben "becsületesek, okosak".
Közben pedig az ország egyre mélyebbre süllyed.
Ráadásul minden hír, minden csalás, sikkasztás(Quaerstor, ...) esetén mindkét párt neve egyszerre, vagy kicsit egymást követve bukkan fel mindig. Soha nem csak az egyik, vagy csak a másik.
A tipikus
2 szerelmes pár
mindig együtt jár,
egy tányérból esznek,
mindig...

És persze a vége mindig a "kéz kezet mos".
karma1
@wagabund: Bar Magadnak letiltottal, es kerted, hogy ne valaszoljak, akkor most az egyszer meg utoljara megteszem - bar nem tudom , mivel "erdemeltem" ki mely utalatodat:
- hogy tudd, nem vagyok retardalt, es a magyar egeszsegugy szemelyesen is es melyen erintett meg 2006-ban is, amikor eloszor otthon jartam.
- A vizitdij egyaltalaban nem ismeretlen fogalom, ezt a penzt Gyurcsany nem a legijabb stadionja epitesere kerte, hanem ment volna egyenesen az egeszsegugybe, de ezt Te is tudod...
- A korhazak valoban nem orban alatt kedtek el leromlani, de nem is Gyurcsany alatt. Azert azt vedd figyelembe, hogy Gyurcsany akar vitustancot is jarhatott volna, mig orban volt ellenzekben, MINDENT megvetozott, amit Gyurcsany vagy mas minisztere nyujtott volna be a Parlamentnek , reformintezkedeskent, vagy gazdasagi, szocialis javitas erdekeben.
2006-ban egy eleg komoly mellmuteten estem at a mar bezaras elott levo Karolyi Korhazban, Ujpesten, es a tapasztalataim a lehangolonal is szomorubbak voltak, bar tudtam, hogy erre a korhazra mar regesregen meg van adva a kilovesi engedely. Viszont nem nekem kellett a WC papirt bevinnem, a korhazi koszt ugyan keves volt, de eheto, es ejszakara is volt noverszolgalat, valamint szuper sebeszek voltak munkaban.
Akkor meg csak magyar allampolgar voltam, DE nem volt TAJ szamom, igy - erthetoen- fizetnem kellett a szolgaltatasert, es nem keveset. Nem voltam kivetelezett, 4 agyas szobaban voltam. Ugy altalaban az egesz korhaz a "tisztes kopottsag" allapotaban volt, DE MUKODOTT!
Amikor most nyaron voltam otthon, egy csaladtagom volt korhazban, sajnos, mar "abban" az allapotaban, amikor csak egyiranyban lehet kijonni egy korhazbol.
Az illeto mar morfiumot kapott, amit a csaladnak kellett a szigoru venyre, vadaszattal beszerezni, de mikor bevittuk a gyogyszert, fel napig nem talaltunk embert, aki azt beadja, kozben lattuk nem csak a mi rokonunk fajdalmat, hanem akik meg a szobaban voltak, es NEM volt , aki beszerezze nekik a gyogyszert.
karma1
Folyt.: Tehat a tobbieknek meg csak eselyuk sem volt arra, hogy az utolso oraikat legalabb fajdalommentesen, meltosaggal elhessek meg. Es ezutan mar csak a szocialis temetes lesz a kovetkezo orbani aldas, amiben reszesulhettek.

Tehat: lehet, hogy nem tudom, mi volt a mult honapban a korhazak allapota Magyarorszagon, de tudom, mi volt tavaly juliusban - es az nekem epp eleg.

Kiikszelesedet a szemelyemmel kapcsolatban egyaltalan nem ertem, de elfogadom, nehanyszor erosen felreertettel mar az itt torteno beirasok alapjan - ezt sajnalom, bar tovabbra sem ertem.
A hsz-idet mindig orommel olvastam az osszeteveszthetetlenul egyeni nyelvezete miatt, a humanitasa miatt.
Szeretettel elbucsuzom Toled, biztosan tudod, mit miert teszel, nem foglak tobbet zavarni Neked szolo beirassal, lajkkal.
karma1
karma1
@verum: Valoszinu a 12.35-os beirasod alapjan, de azota ez tisztazodott...:o)))
belga
Gyurcsány miniszterelnökként nem mérte fel, hogy a magyar lakosság nem hogy egy magánbiztosítós eü-et nem fogad el, hanem a co-payment még oly minimális bevezetése mint a vizitdíj is alkalmas arra, hogy komoly "fegyver" legyen az ellenzék kezében.
Meg kellett volna nyerni a háziorvosokat -és általában az orvosokat- a vizitdíj támogatásához, és csak utána bevezetni. Tájékoztatni kellett volna az embereket arról, hogy ha nem történik pénzbevonás a rendszerbe, akkor az történik ami: eü-i dolgozók eltűnnek, eü teljesen lepusztul.
Hogy Orbán hogy képzeli azt, hogy itt egy virágzó Mo épülhet ilyen ellátás rendszer(ek) mellett, azt elképzelni sem tudom. Mert azt nem akarom elhinni, hogy valójában nem érdekli ha az ország tönkremegy.
Törölt felhasználó
@verum: Aztért írtam, hogy minden kérdést előtte az alkotmánybíróságát átnézne és a nyilvánvaló emberjogi, gazdasági kérdéseket, ha olyan akkor nem engedné tovább.

Én demokrata vagyok és elfogadom, ha egy ország 10 jobbikos, nem egyezik a véleményem velük, de a demokrácia része, hogy olyanok is beleszólnak, akikkel nem egyezik a véleményem. Valahol az is mutatja, hogy egy országban van még demokrácia, hogy sokféle párt van. Azért é-koreában próbálj meg egy pártot alapítani, a gondolatot nem élnéd meg.

Szerintem nem olvastad végig amiket írtam, kb minden érvedre az előtt írtam, hogy mondtad volna. Mindegy ez nem kényszer, de egyezzünk ki abban, hogy sokféle a világ, sokféle demokrácia van. Hidd el a hollandok pl nem ugyanúgy gondolkodnak a környezetvédelemről, ahogy mi. Nálunk elképzelhetetlen, az ahol kezdődik náluk..:)
verum
@ziziplanet: - nézd, az egyet nem értés (vagy talán tényleg elbeszélünk egymás mellett) szerintem abból fakad, hogy én merőben másként vélekedek a kormány, az állam feladatáról.
Szerintem túlontúl sokban határozza meg az emberek életét. Ha a piacgazdaságot hagyják működni, akkor az működni fog. Ez igaz szerintem még az egészségügyre is, meg az oktatásra.
Az állam feladata szerintem: a közbiztonság fenntartása, a tömegközlekedés biztosítása, alapvető egészségügyi ellátás biztosítása és a valóban rászorultaknak szociális háló biztosítása, a törvények és elsősorban az adófizetés ellenőrzése. Slussz.
Minden mást szinte lehetne magánszektorokra bízni. Még az energiaszolgáltatás, a nyugdijrendszert is. Az államfenntartási költségek is drasztikusan csökkennének az adókkal együtt, hanem minden piszlicsáré dolognak lenne miniszter gazdája. Minek? Ha az állam osztogat, a korrupció kiirthatatlan.
Nincs állami dotáció, ami nem működik jól, az csődbe megy. Van konkurencia, majd az átveszi a helyét. Nem tarhálni kell a gazdaságban, hanem hatékonyan működni. Hagyni az embereket vállalkozni, hagyni élni. Én ebből a szemszögből látom a dolgokat.
verum
@ziziplanet: - még valami. Ha a megélhetésnek van tere, a politikai hozzáállás fontossága el is sikkadna.
egyvandor
100. fölött.
A Feri megint felkavarta a vizet :DDDD
Törölt felhasználó
@verum: Ezekben tökéletesen egyetértek veled, de mégis ott tartunk, ahol. kb annyi a szerencse, hogy megszűnt a kétharmad. Nyilván a fidesz sok-sok hibára hivta fel a figyelmet, nem csak nálunk, hanem az eu-ban is. PL szép gondolat a bizalom, bizni a haladásban. Aztán jön egy fidesz, ami nem páratlan a történelem során, hogy egy "náci" párt úgy játsza ki az amúgy jóindulatú rendszereket, hogy mindig határvonalon táncol, páváskodik. Valahogy vissza kell adni a nép kezébe azt, hogy nyilvánvaló gaztetteket ne lehessen véghez vinni.. Bebizonyosodott, hogy a kétharmad gyakorlatilag, nem demokrácia a jelenlegi alkotmány, alaptörvény szerint, hanem királyság. De ezt visszaállítani szintén a nép feladata, hiszen ahhoz is kétharmad kéne, hogy ezt visszaállítsuk..:) Szerintem jópár évtizedig nem lesz ebben az országban politikailag kétharmados egyetértés választások szintjén, viszont egy kérdésben simán. Akkor egyezzünk ki abban, hogy helyre kéne állítani a jogrendet, a fékek ellensúlyok rendszerét és a választási bizottság függetlenségét, szabad sajtót, stb...De ez politikai úton gyakorlatilag most lehetetlen..:(
spu00
@ziziplanet: @verum: Elnézést, hogy bele szólok érdekes beszélgetéseikbe, de ha nem bánják egy két szóval hozzá tennék.
Azt, hogy mit hiányolnak az érthető és tényleg szükség lenne rá.Ha megvizsgálják a nyugat demokráciájának kialakulását, akkor rájönnek, hogy egyik ország sem volt olyan helyzetben, mint M.o, s az ő demokráciájuk nyugodt körülmények között alakult ki, melyeknek alapvető filozófiájuk volt az emberek tisztelete, s azok elfogadása.Ha megvizsgálnák, akkor a gazdasági állapotok hosszú idő alatt alakult ki, s azokat az emberek elfogadták, elfogadják.
A pártok létre jötte már egy konszolidált időszak eredménye volt. Az, hogy voltak átmeneti időszakok, az csak erősítette őket.
Addig amíg M.o nem erősödik meg gazdaságilag, s az emberek nem gondolkodnak nemzetben, addig csak álmodozni lehet. Vannak ennek a kormánynak hibái, s még lesznek is, de jelenleg jobbat nem tudnak létre hozni. Ha valaki csak a jelenlegi helyzet alapján tud véleményezni, s azt nem veszi figyelembe, hogy honnan kerültünk ebbe az állapotba, azt csak sajnálni lehet.
Törölt felhasználó
@spu00: Sajnos a jelenlegi helyzet is válhat néhány kormány, évtized alatt kiindulóponttá..ez csak korosztály kérdése. Társadalmilag elég nagy probléma szerintem az az újgazdag, kultúrálaltan "kitömött" réteg, akiknek gyerekei abban az értékrendben szocializálódtak, ami ma folyik és ehhez még sok pénzt is ad apuci meg egy új 7 bmw-t és azt a batyút az élethez, hogy te! megtehet fiam és ha baszakodik, akkor mosd le a föld színéről, ha kisember akkor még röhögd is ki, hogy mit képzelt.. A fidesz egy nagyon tudatos társadalmat épít gondolva arra is, ha ők már nem lesznek, akkor az eszme, a kiépített origarchák, új kiskirályok éltessék tovább, amit ők elkezdtek és legyen később is szavazóbázisa a fidesznek...
Borsodi
@ziziplanet: Egyet értek veled a fidesz valóban ezt tervezi,és a szegényeket nagy ívben leszarja csak a szavazó táborát erősíti.Ugyan ezzel a szisztémával építkeznek a fideszes polgármesterek és azok slepjei,Munkát biztosítanak Közmunkát dolgozni se kell csak tudd kire kell szavaznod. Ha kiderül,hogy mégis másra szavazol se neked se a hozzátartozódnak nem lesz munka a városban.Ezért szavaznak a fideszre nálunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.