Ratkó Anna egészségügyi miniszter 1953-tól súlyosan korlátozta a terhességmegszakítást, 1956 júniusától viszont az anya kérésére lényegében feltétel nélkül engedélyezték a művi abortuszt. Az 1959 és 1973 közötti évek mindegyikében több terhességet szakítottak meg, mint amennyi gyermek ezekben az években világra jött. A kisgyerekek három éves koráig járó gyermekgondozási segély (gyes) 1967-es bevezetése után lassan változott a trend, s 1974-től bár változó mértékben, de a születések száma minden évben felülmúlta a terhességmegszakításokét. Az 1990-es évek közepén mért csaknem 79 ezer művi vetélés száma az ezt követő két évtizedben kevesebb mint felére, 30,4 ezerre esett 2016-ig - derül ki a KSH napokban publikált elemzéséből. A 100 élveszületésre jutó művi vetélések száma 1964-ben tetőzött 140 terhességmegszakítással, 2016-ban ennek a mutatónak az értéke 33 volt, vagyis minden három születésre eset egy művi vetélés.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
A modern világ oda nevelte az embereit, hogy ma már nem tudnak különbséget tenni a szükséges vagy az akarat között.
Ma legtöbb nő csak azért szül, hogy bizonyítson...ez a baj.
Sámannus
Úgy látszik hogy a lopás még most is fontosabb eftársak. holnap után az állam is bezár, a zsiványok meg le se s@arják mi lesz.
RonaGyuri
@Horizont: azt nem tudom, de azt igen, hogy benyújtani még ő nyújtotta be, de a jóváhagyásnál már nem ő volt miniszter! =))
png
Pápa bácsi, anyunak három abortusza volt.
Megölte három testvérem.
Akkor most anyu a pokolra jut, Pápa bácsi?
RonaGyuri
@Horizont: 15:55 ez tévedés a törvény hatálybalépésekor már nem volt miniszter!
papa.49
Mindegy de valamiért nem igen hiányzik, hogy megint úgy legyen !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.