Az elmúlt években szeptemberről szeptemberre egyre szélesebb körű támogatásban részesültek a családok – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Rétvári Bence kifejtette:

a tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál.

Emellett idén már az ingyenes KRESZ-vizsga, ingyenes nyelvvizsga is mind olyan támogatás, amely csökkenti a családok terheit.

Mindezek mellett jövő januártól – négy év alatt – a második gyermek után járó adókedvezmény is megduplázódik.

Az államtitkár kitért arra, hogy az iskolák is jobban felszereltek

Több mint háromszázzal nőtt a tornatermek, tornaszobák száma, segítendő a mindennapos testnevelést.

A kormányzat azt is célul tűzte, hogy valamennyi járásban legyen uszoda.

Közlése szerint minden évben 3 milliárd forintot fordítanak arra, hogy tantermeket, tornatermeket, uszodákat építsenek.

Rétvári Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta:

van még fejleszteni való, de a kormány fejlődő pályára állította az oktatást.

Magyarországon most sokkal nagyobb biztonságban van az oktatási rendszer, mint 2010-ben volt – mutatott rá az államtitkár.

A pedagógus-utánpótlás kapcsán kiemelte, hogy 50 százalékkal emelkedtek a bérek.

Elmondta továbbá, hogy a jövő évi költségvetésben 800 millió forinttal többet fordítanak a Klebelsberg-ösztöndíjra, amely azt célt szolgálja, hogy a fiatalokat ösztönözzék a tanári pálya választására.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ha ez a "fejlődő pálya", milyen lehet szerintük a nem fejlődő?
Vagy az alapítványi és egyéb alternatív iskolákra gondolt?
lampa laz
B+, folyamatosan bakizol, nem fejlődés ez, hanem fejreállítás.
Kutyuska
@lampa laz: A szent ember lefelejtette a fejlődő elől a vissza igekötőt.
Eladott Ország
Keresztény Bence, téged kellene már fejlődő pályára állítani és szkafander nélkül kilőni az űrbe!
Rockxy
Nem állította fejlődőre.
Ahhoz először tisztára kell seperni az emtéát.
Az országfejlődéshez meg a nemzeti bankot.
Cicamama55
Megsemmisítés előtti kilövésre készen áll az oktatás mindenestől, úgy ahogy van ..Mindent leépíteni, totál tönkre tenni ez a cél?! Etelközig meg sem állunk! :((((((((((((
Klubtag
Legjobb magyar a buta, beteg, anyagilag kizsigerelt magyar...esetleg még a száműzött magyar, aki hazaküldi a lovettát...
Hellcat
@RonaGyuri: Nem rohad csak furcsán érik...
Kutyuska
Tulajdonképpen azonnal be lehetne zárni az iskolákat. Minek vannak? A nemzeti érzelműnek nevelt óvodásokból, lövészetet tanuló iskolások lesznek. Minek ismerni a betűket, számokat? Minek kellenének a tanárok? Legyen minden "iskolában" egy pap aki megtanítja a fideszes "erkölcsöt" és egy katona, aki lövészetet oktat és kész.
Minek gondolkodni?Ilyen felesleges dolgokkal ne töltse a jövő nemzedéke az idejét. Tanuljon meg tapsolni, amikor Orbánt látja, hallja, ehhez nem kell nagy ész, valamint tanulják meg azt, hogy aki nem fideszes, az nem magyar, nem is ember, nincs létjogosultsága. Tanuljanak meg keresztény fideszes módra gyűlölni . Ennyi pont elég is, ez illik a fél-ázsiai fidesz bagázs jövőképébe.
Micike
"A kormány fejlődő pályára állította az oktatást" -hazudja a pofánkba Rétvári, az egyik főkeresztény.
Gondolom emiatt a baromi fejlődő pálya miatt van, hogy playboy nyuszi "Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a friss kétharmados győzelem után leszarja az egészet és posztolt egyet a Facebookra, hogy a gyerekei megkezdik az általános iskolát, csak épp nem a világszínvonalú magyar közoktatásba íratta be őket, hanem egy méregdrága magánintézménybe, a budai SEK Budapest International School-ba, ahol gyermekenként évi 2 millió forint a tandíj.
Ide járnak az államtitkár gyermekei.
2 gyerek = évi 4 millió forint tandíj.
Az iskola, ahová az államtitkár csemetéi járnak, büszkén hirdeti, “küldetése, hogy kiemelkedő színvonalú oktatást nyújtson nemzetközi kitekintésben.
Céljuk “egy olyan ifjú generáció felnevelése, akik képesek arra, hogy cselekvő módon járuljanak hozzá egy jobb világ megteremtéséhez. Őszintén hisszük, hogy az oktatás a legjobb módja annak, hogy felkészítsük gyermekeinket arra, hogy tudjanak alkalmazkodni a bennünket körülvevő világ kihívásaihoz. Az átfogó, multidiszciplináris és személyre szabott oktatásnak köszönhetően a diákok az élet minden területén könnyen kamatoztatják tudásukat.”
Sőt:
“-A tanuló és a világa az iskola pedagógiájának és az egész létének mércéje, mely tiszteli, mint egyént, gondoskodik képességeinek felfedezéséről és azok teljes körű kibontakozásáról
- Az iskola szabadon és szabadságra nevel. Elfogadja ezt a kihívást, és arra törekszik, hogy a tanuló felelősséget vállaljon a saját cselekedeteiért. Az iskola nem tesz különbséget nemzeti, nemi, faji, ideológiai és vallási hovatartozás alapján.
- Az iskola fejleszti a tanuló szolidaritását
- Értékeli a munkát, ami a személyiség fejlesztésének és értékelésének legfontosabb tényezője, mint a szociabilitás és a nem rivalizálás vagy a törtetés eleme.
-Az iskola emberi közösség, nyitott minden megszerzett oktatási tapasztalat felé, hogy sikerre vihesse célkitűzéseit.”
A Rétvári majd...
Micike
@Micike: Folytatom: Rétvárii majd akkor vauzzon, ha a fenti célok a Klebelsberg Kúnó Intézményfenntartó Központ hitvallása lesz. Csenben remélem, hogy azért az álomtitkár gyerekeinek is jár az ingyen tankönyv és az ingyen ebéd, vagy esetleg az már benne van az évi 4 milliós tandíjban?!
Pálinkás Pál
@Shikari: Gyanítom még a parlamentbe sem jutnátok be ,ha nem szavazhatnának a büntetett előéletűek,meg minimum kéne hozzá egy érettségi is!!!
Micike
@Shikari: (15:19)
2.559.192 szavazat a Fideszre a 8,2 millió szavazásra jogosultból, sőt az 5.366.400 szavazáson részt vetvő állampolgárból, hogy jön ki a 2/3 ? Számolj utána és ne szajkózd már ezt a csacskaságot!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Gyönge voltál Pali ! A külhoni (ukrán,román,szerb,horvát) ´friss állampógárokról teljesen megfeledkeztél! Neked csak a cigók baxxák a csörödet! ;)
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Te azt gondolod hogy a határon túl csupa egyetemi docens vallja magát magyarnak???Jártál te kinn náluk...beszélgess el velük,főleg azokkal akik orbán hívők...
Pálinkás Pál
@Shikari: Hogy ne vádolj elfogultsággal,igazad van...és azt sem engedném szavazni,aki nem rak be a közösbe.../nem a nyuggerekről van szó...azok betették annak idején/
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Isten ments! mirü is beszélgetnék velük, már megint más malomban örlünk!
Eladott Ország
@Micike: Hogy jött ki a 2/3-ad? A fidesz számítógépes algoritmusával, amit senki nem ellenőrzött le, az input adatok bevitelével és egyéb rendszerszintű csalással.
csak úgy....
@Shikari: hülyegyerek! szerinted az eu nehezményezné ha a román , ukrán ...stb nem szavazhatna magyarországon? mindenki ott ahol él és fizeti az adót.
Edmond Dantes
@Shikari: Maga még matematikából is hülye.Ráadásul keveri a szavazatok számát a mandátumokkal.A kettő közötti összefüggés formuláját a Fidesz úgy alkotta meg,hogy ilyent még a világ nem látott.Jellemző,hogy ez csak a hülyéket nem háborítja fel,sőt maga még lelkesen harsogja is a boldogságát.Ugyanekkora szavazat százalékkal a CDU koalícióra kényszerül,Orbán meg kétharmadot kap!!!Ez magának a tisztességes kétharmad.Az abszolút többséget megnyerték volna tisztességes körülmények között is ,csak náluk a tisztesség,mint fogalom,ismeretlen.Persze magánál is.
csak úgy....
@Shikari: boldog karácsonyt! ;) ...nálad sosem lehet tudni,hogy mikor mit lafatyolsz...,be köll vallanom,hogy hasmenést szoktam kapni töled,tibor!
papa.49
Látjuk azért van ez a 4300 szám a hiányzó tanárokból, ha semmit nem tettek volna a szám is sokkal kisebb lenne !!!
nevemnick
tibcsi, te mondvacsinált bodzagyűjtő vállalkozó! Nyugodj már le 3.14csába.
Rosszabb vagy egy értelmi sérülnél.
papa.49
Majdnen helyes amit mond, csak nem FEJLŐDŐRE, hanem FEJTETŐRE állítottátok az oktatást !!!
Eladott Ország
@Shikari: www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html
fidesz-kdnp szavazat : 2 824 551 fő 49.27 % = kétharmaddal ?! Az OPNI meg zárva!
youtu.be/MZRWhBhHvO8
justhpeter
Bencének azért van a képen kicsit ferdén a feje, mert elborult az agya. Különben nem mondana egy ilyen égbekiáltó baromságot.
desiro57
hülye vagy bencus, miért járnak a gyerekeitek magán iskolába???
evacica
A jó édes anyukátok, amihez csak nyúltok, azt vagy ellopjátok, vagy tönkre teszitek!És a ti gyerekeitek miért nem járnak az általatok fejlődő pályán álló szét rohasztott intézményekbe!? Mert ennyire bíztok benne! Mocskos hazug banda!
dr. prédikátor
Ehhez a gecihez képest a Mülhausen báró igazmondó juhász volt!!!
Aki Én
@Shikari a butuló propagandista: Nevezheted akárhogy, de a tényen nem változtat.
Nincs és sosem volt többségi támogatottsága a jelenlegi kormánynak.
Sőt, 2002-ben több szavazattal bukott meg, mint amennyivel később ,,kétharmados" lett.
Tehát a nagy többség okádik tőletek. A szavazóbázis egy részének még az sem tiszta, hogy ki a kormányfő.
De te sem gondolod komolyan, hogy a többség olyan klubhoz akar tartozni, melynek te is tagja vagy...
Eladott Ország
Végtelenül örülök az ő örömének és lelkesedésének, de komolyan. Azt sajnálatosan elfelejtette megemlíteni a kereszténydemokrata politikus, hogy az a csodálatos perspektíva, amit ő lát a szemével, leginkább a NER-kompatibilis ifjakra igaz. Ez nekik igen jó hír, ha azonban a fidelitasos ifjú reménységekre, az ő hihetetlen erkölcsi és szellemi teljesítményükre gondolok, elkezdek csomagolni, még mielőtt nem késő elhúzni innen a csíkot. Ahogy ezt nagyon sok fiatal – köztük rengeteg diplomás – meg is tette az elmúlt években. Ráadásul folyamatosan csökken a friss diplomások száma. Akkor is, ha a kormány ezt ügyesen kommunikálja, mert az új képzési rendszerben az alapképzés és a mesterképzés is ad diplomát. Ameddig a régi rendszerben az egyetem elvégzésével egy diploma volt megszerezhető, az új rendszerben kettő – az alapdiploma és a mesterdiploma -, úgyhogy a kormány ügyesen összeadja a két diplomát, holott az nem két fiatal egy-egy diplomája, hanem az új rendszerből adódó duplázódás. A valóságban mintegy 20 százalékkal csökkent a diplomát szerzők száma.
tudode
Azt majd a TÖRTÉNELEM fogja eldönteni, hogy ÁLDÁS v ÁTOK az országra ez a SEREGNYI jog-ász. akiknek FŐ FELADATUK a szakbarbár GAZDI jogi kis-, és nagykapun ki-, be császkálása, az ŐFÉNYESSÉGE dicsőségére, amelynek hatása a VALÓVILÁGBAN pont az ellenkezőjére SIKEREDIK/dett, előtérbe helyezve az ÜZLETI HASZNOT, már ami az OKTATÁST a menekültügyet, az egészségügyet, stb-t illeti!!!
..
De az már a TETEJE MINDENNEK, hogy megtalálták a kiskaput a Paksi atomerő működtethetőségével kapcsolatban is JOGI agyafűrtságukkal, ez MÁR A HATALOMMAL VALÓ VISSZAÉLÉST súrolja!!!
.

-------- 2018. augusztus 29. 17:20• ÁLLAM, ÉLET
.
------- Jogi kiskapu mentette meg a Paksi Atomerőművet
g7.hu/allam/20180829/jogi-kiskapu-mentette-meg-a-paksi-atomeromuvet/?utm_source=HL&utm_campaign=HL20180901
.
EZEK tényleg ÉLET, HALÁL urai lettek!!
.
"""""Ezt erősítik meg egyébként a Vízügyi Főigazgatóság Domborinál, a Paks utáni első mérési ponton regisztrált hőmérsékletadatai is. Ugyanabban a hat napban, amikor Paks alatt 29,8 fokot mértek, nagyjából 10 kilométerrel lejjebb késő délutánra 30-30,2 fokig hevült a Duna.
.
Mások mellett ez is magyarázhatja, miként fordulhatott elő, hogy múlt pénteken.. az Átlátszó csapata 30 fok feletti hőmérsékletet mért ugyanott, ahol elvileg a Paksi Atomerőmű csak 28,42-t.""""
.
Valaki ÁLLÍTSA MÁR meg ezeket a JOG-ÁSZ-okat, akik OLYAN MÉLYRE SÜLLYEDTEK, hogy már belepofagolnak a TERMÉSZET dolgába is, veszélyeztetve a LAKOSSÁG ÉLETÉT!!!
dr. prédikátor
@durbincs: megjöttél? homo primitivicus??? Kirecskáztad magadat ???!!!
dr. prédikátor
@durbincs: Kis buzernyák fasszopó recskarém!!!Homo primitivicus!!!
nezelodo
"Isten segedelmével uralkodásom kilencedik évében sikerült fejlődő pályára állítani az oktatást!" Felség, a pályára állítás talán sikerült, de vajon jó-e az irány?
kisrigó
A Rétvári inkább maradna csendben, vegye fel a fizetését, de legalább ne ártson! Azt nyomatja, hogy a szülők ne a tapasztalataiknak higgyenek, és sajnos sok embernek be is jön. Ez a szellemi kútmérgezés szerintem.
Gauntlet
Sajnos nem, mert ha igen, a sok tanult fő lemos benneteket a hatalomról. De 2,8 millió így is elhitte. sajnos. Ezt sosem fogom megérteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.