A Sargentini-jelentés elleni határozati javaslatot terjesztett a Ház elé Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.

A dokumentum elfogadásával az Országgyűlés arra szólítaná fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot elleni valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

"Kijelentjük, hogy Magyarország maga védi a határait! Fenntartjuk a kerítést és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát" – tartalmazza az ország szuverenitásának megvédéséről szóló előterjesztés.

Határozatban utasítaná vissza a Fidesz a Sargentini-jelentéstFotó: MTI /Kovács Tamás

A javaslat kimondja, hogy a Sargentini-jelentés a demokratikusan megválasztott magyar parlament saját hatáskörében meghozott döntéseit támadta meg, ezzel pedig túllépte hatáskörét és megsértette az ország szuverenitását.

Visszautasítjuk a Sargentini-jelentésnek nevezett hazug bevándorláspárti vádirat rágalmait. Visszautasítjuk a jelentést, amely azért támadja Magyarországot, mert nem fogadott be bevándorlókat, elutasította a kvótát, jogi határzárat hozott létre, és büntethetővé tette az illegális bevándorlás szervezését

- olvasható a dokumentumban.

A javaslat szerint az EP bevándorláspárti képviselői a tartózkodó képviselők szavazatát figyelmen kívül hagyva, csalással fogadták el a Magyarországot és a magyar embereket rágalmazó jelentést, ami elfogadhatatlan.

"A magyar Országgyűlés egész Európára nézve veszélyesnek tartja, ha egyes üzleti csoportok és egy spekuláns üzletember érdekei akadálytalanul érvényesülnek az Európai Unióban, és felülírhatják az alapszerződésben lefektetett szabályokat" – olvasható a dokumentumban, amely úgy folytatódik: "elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az illegális migrációt támogató szervezetek a magyar embereket megbélyegezzék".

Csak a magyarok dönthetnek arról, kivel szeretnének együtt élni és kivel nem

- tartalmazza a határozati javaslat, amely az Országgyűlés és a magyar kormány kötelességének nevezi, hogy érvényt szerezzen az emberek akaratának.

Forrás: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz és nem fordítva. Nevetséges a bűnöző, politikai prostituált banda vergődése.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."Határozatban utasítaná vissza a Fidesz a Sargentini-jelentés"...

ez a mondat akár Rákosinál is elhangozhatott volna, vagy a é.Koreai kedves vezető szájacskájából is, amint az öklét rázza..

nem lehetne valami komolyabbat határozni? mert ezt röhögés nélkül nehéz kimondani...például itt a kocsmában is visszautasítottuk a hideg lecsót, mert tegnapi...hozott a főnök friss pörköltet..ez már valami...de csak úgy határozatot hozni?

legalább azt a nőt dugja meg valaki, talán visszavonja az agyrémét..
mackoka46
A jelentés minden szava igaz, bár hiányos. A dögleni valóknak jóval több bűnük van, mint ami a jelentésben szerepel. Máshol már a füstre tették volna őket.
Fradigege
Ezzel elfűrészelik a fingot. Vihar a biliben.
Sámannus
Ha ez a három geci az Unió lábára lép, akkor röhögőgörcsöt kapnak.
namihami
És a KocsismáLé-NADRAGulyás duó határozati javaslata valamint a Fideszbirkák által ennek elfogadása a rettegésbe kergeti az EU-t.
Fetrengeni fognak a röhögéstől. A véleményük pedig már úgyis megvan a teljes Fideszről, Törpenapcsijával az élen. Tökéletes kórisme szegény Vezérünknek a szociális alapon történő grazi kezeléshez.
tulipan
Tessen mán' mondani: A Tákolményuk,7. új verziójába is belefoglalják??? :)
tulipan
A jelentés minden szava igaz, bár hiányos. A dögleni valóknak jóval több bűnük van, mint ami a jelentésben szerepel. Máshol már a füstre tették volna őket.
A magyar nép 49 %-a VISZONT, a hazug rablókat kedveli!!!
Pálinkafőző Rézüst
fideszesek...ugyanmár... lopnak, csalnak, hazudnak. Vissza lehet utasítani? Persze. De attól még igaz. Pont mint a jelentés.
tudode
Azok, akik, MEGSZAVAZZÁK a Sargentini jelentés elutasítását, függetlenül attól milyen színű, szagú, azok EGYÉB ALJASSÁGRA képesek, ismerve a NER jogállását, ülését!
csak úgy....
ezek a fijjuk egyre nevetségesebbek,amit nem bírnak cáfolni ésszel és érvekkel,at meg köll támadni! :) Gyözö bácsi,hí a haza ! most csapty oda a kölöknek...
Mobil123
Tehát akkor csak azzal az egy ponttal nem értenek egyet de a többi ok.
tudode
Ettől kezdve SZÓRAKOZZANAK azzal, ami EGYIDŐS VELÜK függetlenűl a "veterántól", és az ő PAPAGÁJKOMMANDÓJÁTÓL, nem csak a "magyarul" menekültek befogadásáról szól a Sargentini jelentés, hanem arról, hogy a kivénhedt "falusi gyerek" ,nótáját fújják, akkor amikor FATORNYOS FALUJÁTÓL egy köpésre, személyes tapasztalatom szerint BICSKÉN is volt MENEKÜLTTÁBOR, akikkel a falu lakossága EGYÜTT TUDOTT ÉLNI!
.,
Papagáljok figyelmébe:a VILÁGHÁLÓN több minden SZÁZEZER találat érhető el:
.
------ 1990 óta menekültek befogadása
Nagyjából 104 000 találat (0,40 másodperc)

www.google.hu/search?q=1990+%C3%B3ta+menek%C3%BCltek+befogad%C3%A1sa&oq=1990+%C3%B3ta+menek%C3%BCltek+befogad%C3%A1sa&aqs=chrome..69i57.22079j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------
.
Szégyentelen MEGÁLHETÉSI BAGÁZS!
..
A dicső VEZÉRÜK KALÓZKODÁSA következtében ezeknek az ifjú titánok tudják, de NEM MONDHATJÁK, hogy az országban "csak" GAZSÁGSZOLGÁLTATÁS VAN, mivel a JOGÁSZOK (egy, két kivételével) és az ALKOTMÁNYBÍRÓKNAK is előbbre való a zsebük, mint a SZAKMAI TISZTESSÉGÜK, csatlakozva a kisstílű papagájkommandóhoz, mert BE VANNAK tojva, nem merik KINYÖGNI, hogy asszisztáltak/nak a JOGÁLLAMISÁG lenyúlásához, mert, mint a HÜLYE GYEREKEK!
.
. --- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
.
---- Ebből tényleg rendszerváltás lett
tldr.444.hu/2018/07/27/ebbol-tenyleg-rendszervaltas-lett
-----------
.
Szégyelljék magukat egytől egyig A KUSSOLÓK, mert az ADÓFIZETŐK fizetik a NINCS MIT, amiből KIRÁLYHOZ MÉLTÓ életet élhetnek, míg az alattvalók kotorásznak a KUKÁJUKBAN!
Eladott Ország
Hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz és nem fordítva. Nevetséges a bűnöző, politikai prostituált banda vergődése.
csak úgy....
@Shikari: nagy kö esett le a szívemrü,tibim ! :) már azt hittem,hogy valahun egy pétschányi kis falucskába ,kaptá egy pógármaestrói állást,érdemeid elismerése gyanát! ...és örökre itt hagytál bennünket! oszt milyen vót a továbbképzés ? vót a rumba cola ? föves cigi? ;)
kokopelli
@Eladott Ország: Az "Ordító egér" jut eszembe!A schweizi kisváros hadat üzent
az USA-nak! Nem néznek ezek s fityiszesek filmszatírát? Azok legalább megtá-
madták New Yorkot,igaz hogy senki sem tudta az amik közül! Szegény "Ficktor" ! :-(
Ez a csődület még egy bandának sem felel meg!Minden tag ugat, mint Bábeli to-
ronynál,csak a főnök legyen elégedett! ;-)))
Pálinkás Pál
megkergültetek narancsmarhák...az EP-t biztos érdekli a ti szaros határozatotok..mondjak valamit...a honi lakósságot sem!!!
nevemnick
Tipikus bűnözői védekezés.
A legtöbb esetben újra elmeszelik a delikvens, sőt még az ügy ,,vakargatása" következményekén többet is varrnak a nyakába.

Mert megérdemlik.
CsipkeRózsa
A kormány szereti megszavaztatni a határozati javaslatokat az EU ellen.

"Határozati javaslatot nyújtott be a Parlamentnek öt fideszes képviselő élükön Gulyás Gergely frakcióvezetővel amelyben elítélnék az Európai Parlament november 16-i határozatát."

nepszava.hu/1147740_parlamenti-hatarozatban-itelne-el-az-eu-t-a-fidesz
kereső
Minden magát demokratának valló képviselőtől egy határozott NEM!!!-et várok. Nincs sunnyogás,nem tudok dönteni,tehát tartózkodok,vagy el se megyek- ...
Az egyetlen lehetséges válasz a nem, aki nem azzal szavaz, az a kormányt képviseli és nem Magyarországot.
Eladott Ország
Felmerül az a kérdés is, hogy van e joga a kormánynak határozatban elutasítani, az Európai Parlament döntését? Egyáltalán jogképes e ?
Klubtag
Minden kinyilatkozásuk, határozatuk egy-egy újabb bizonyíték a jelentés megalapozott voltára.
Semmi érdemi új infó, csak az eddigi hazugságokat mantrázzák újra meg újra hideg szemekkel, cinikus közömbösséggel, lefojtott gyűlöletüktől megrészegülve, sandán figyelve, hogy a főnök látja-e mennyire elkötelezettek. Ha nem volna ilyen szánalmasan tragikomikus, akár kabarett produkciónak is beillene.
kereső
@Eladott Ország: a kormány benyujtja. a "parlament" meg, az állampárt képviselőinek szavazatával elfogadja.
cikicakk55
@Eladott Ország: Mióta érdekli Orbánékat az,hogy van joguk,vagy nincs joguk.Nem fogták még fel,hogy az Unió törvényeit nem irkálhatják úgy át,mint itthon az Alkotmányt tákolmánnyá,a törvénykönyvet Fidesz úszógumiként a tengerben. A Sargentini jelentés egy piciny része foglalkozik csak Orbán menekült politikájával.Annyira oda vannak a kerítésér,de követelték annak felépítésének az árát. Az meg sem fordul a fejükben,hogy azért jönnének a kerítést védeni,hogy az ott szolgálatot teljesítő magyar rendőrök és katonák többet lehessenek a családjukkal és rendesen étkezhessenek,pihenhessenek. Azt a heti 13 menekültet akik erre jönnek segítenek elkapni. Sargentini jelentésének 108 oldalában többségében Orbán antidemokratikus törvényei,illiberalitása, Lopásai, az Uniós pénzek saját családon belüli szétosztása, a Média lenyúlása, az igazságszolgáltatás pártosodása és egyéb törvénytelenségek garmadáját tartalmazzák. Ez teljesen Orbánra vall,hogy az egészből csak is a migráns kérdést látja,azt is rossz oldalról. Kár erőlködnie. Ott van sajtó amelyik minden oldalról körbejárható. Nem csak az orbáni véleményt szajkózzák.Ott az Unióban végre látják mi megy itt,csak azt sajnálom,hogy ehhez több mint 8 év kellett. Félek,hogy a következő 8 évben a fel jelentgetések, a válaszok küldözgetése és az időpontok tologatása lesz a fő téma. Ismerve az Unió gyorsaságát.
creativehun
Már rég ki kellett volna baszni az egész bagázst az unióból.Az üszkösödésnek indult testrészt is levágkák,bármily fájdalmas ia döntés..,hogy megakadályozzák a test további üszkösödését! Mindaddig amíg az orbán vezette fidesz maffia vezeti ezt az országot addig magyarország...tetszik - nem tetszik egy üszkösödésnek indult végtag az EU testén. Persze...való igaz,hogy nem Magyarországot és nem a magyar embereket ítéli el a jelentés...azonban amíg van pár millió agyhalott addig hű kórképet fest az ország szellemi állapotáról!
magyarbakancs
"Határozatban utasítaná vissza a Fidesz a Sargentini-jelentést"
Brüsszelben meg össze csinálták magukat.

Lehet ,hogy küldenek egy bohóc ügyi EU-s biztost.
Mint itt Orbán is mondta egyszer kérdezzék meg a bohóc ügyi államtitkárt.
Cicamama55
Ez az egész cirkusz pont annyira lehet majd hatásos, mint egy ellenzéki képviselőnek a javaslata a mai magyar Parlamentben...
kereső
@Cicamama55: ha már "kenyeret" nem tud adni, legalább cirkusz legyen. Nem igaz?
2RHA
@CsipkeRózsa: gulyás egy féreg, orbán is az.
ruszkik bábjai, ügynökakta titkosító fideSStrógerek
terlasz
A fideszre jellemző aljassággal kiragad a 12 pontból egyet, majd megtölti hazugsággal és nyomatja az általunk fizetett propagandahálózatán. Ez jól működik a "nem volt taggyűlés" óta.
A tudatlan, információhiányos ember könnyű irányítani, esetenként megvásárolni.
nezelodo
Na igen, a rágalmazó ordítja Európára a rágalmazó jelzőt. Kiragad egyet a tizenkettő közül, azt szajkózza, hogy a többi igaz, de a lakosságra hátrányos mocskosságait leplezze Orbán.
magyarbakancs
@Shikari: "Nagyon helyes! Magyarország tiltakozik a liberálfasiszta terror ellen!"
Tényleg jó a cuc ,amit szívsz.?
Már korán reggel hat rád az elvakultság mételye.
magyarbakancs
@Shikari: "Elvakult? Nem vagyok liberális, hogy gondolkodás nélkül böfögjem vissza az előre megrágott Eu-s liberális szemetet!"
Liberális nem vagy, mert gondolkodás nélkül böfögöd vissza Orbán Hülyeségét
magyarbakancs
@Shikari: "Orbán a többség képviselője és mint a kétharmad része, én is helyesnek találom a politikáját!"
Melyik többség mert 8 millió választóból 2,7 millió szavazott Orbánra.
Hol itt a többség,
Ja és volt egy elbukott népszavazás is.
magyarbakancs
@Shikari: "Ott a kétharmad a parlamentben. Nem a szél fújta össze!"
Ebben igazad van nem a szél fújta össze hanem a Fidesz ragta magának össze.
Úgy alakítva át a választó jogot ,hogy neki kedvezzen, és a körzeteket is.
magyarbakancs
@Shikari: Én tojok gyurcsányra,Vonára,Orbánra meg a többi szar magyar politikusra.
Ha nem veted volna észre párt semleges vagyok.
Nem érdejel egyetlen megélhetési politikus szar,süket dumája.
De te aztán beszopod Orbán link dumáját minden kritika nélkül.
Csak legyen kihez igazodni tudjál ilyen embere vagy.
magyarbakancs
@Shikari: nem is nyalom egy párt seggét sem .
Te meg lehajolsz odáig.Én tudom mit gondoljak erről a szar MAGYAR értelmiségről aki az elmúlt 28 évben vezette az országot.
Bogár Imre anyakendót kötnék a nyakukba mindnek.
Szétlopta a hazámat ,ki fosztotta és el kótya vegyélte a nemzeti javainkat.
A jelenlegi meg ipari méretekben lop.
evacica
@Shikari: Bolond lyukból bolond n szél fúj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.