A Reformátusok Szárszói Konferenciáján mondott a nem vallásosak számára bicskanyitogató dolgokat.

Kövér László szerint a lelkészek felelőssége, hogy a hívek jó helyre szavazzanak a választásokon
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 444.hu szúrta ki, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke egy kerekasztal-beszélgetésen úgy fogalmazott, 

„keresztény ember nem szavazhat olyan pártokra, amelyek nyíltan vagy a gyakorlatukban tagadják a keresztény hitelveket meg az abból fakadó gyakorlati következményeket”.

Kövér kijelentette: a legrosszabb kereszténydemokrata politika is jobb, mint a legjobb nem keresztény politika. Azt pedig skizofréniának nevezte, ha egy gyakorló keresztény olyan pártra szavaz, amely nyíltan vagy nem olyan nyíltan, esetleg csak a tetteiben tagadja meg a kereszténység programját.

Hogy ez ne fordulhasson elő, az „a közösség felelőssége, adott esetben az egyházi közösségekről beszélek, beleértve a lelkészeket és a plébánosokat is”

- fogalmazott Kövér.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Morcosbajsz, nem kéne újra bevezetni az inkviziciót? Az Orbán-tagadókat Pénztáros Lőrinc hőerőművében kéne elégetni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Morcosbajsz, nem kéne újra bevezetni az inkviziciót? Az Orbán-tagadókat Pénztáros Lőrinc hőerőművében kéne elégetni...
SystemError
Esküszöm csak a második gondolatom volt, hogy ez az ostoba, tahó paraszt, hogy élte túl a rendszerváltást.. Az első, hogy ez amúgy nem zavarja a valódi, jóérzésű keresztényeket, hogy egy ilyen náci-komcsi agyatlan patkány beleugat a vallási értékekbe és annak gyakorlásába patkány káderként?
colibri
Az a "jó helyre" az ő olvasatában csak a fidesz. Az a fidesz amelyik lop. csal, hazudik, korrupt, az ellenfeleit a földbe tapossa, és azokat az állampolgárokat, akik nem őket követik, semmibe veszik, még a magyarságukat is megkérdőjelezik. Gondolkodó ember szavazzon ezekre?? Meghagyom azoknak a falusiaknak, akiknek összességében van 8 osztály végzettsége! A papok meg csinálják össze magukat, ha pénzért! a korrupt politikusok talpnyalóivá lesznek és a templomot használják fel ilyen aljas tetteikre!
Nessy
@SystemError: Itt már tényleg elmeorvos kell! Kövér naponta mond olyan orbitális ostobaságokat, hogy az ember nem tudja sírjon, vagy röhögjön!
Hogy is van az egyház és állam elválása? Vagy már megint Isten helyett az államot, a politikát szolgálja a klérus? Mi köze a papnak /lelkésznek, hogy ki kire szavaz? Vagy van az a pénz, amiért kellően buzdítják a híveiket?
Tényleg már csak a szent inkvizíció hiányzik. Úgyis le van már betonozva a Kossuth tér, remek nyilvános autodafékat lehetne rendezni!
nezelodo
Mégsem olyan hülye, mint hiszik, hiszen éppen most állítja hivatalosan is a NER állományába az egykori békepapokat. Az egyházak meg azért, hogy túléljék és gazdagodjanak, minden rendszert kiszolgálnak.
nevemnick
B+, a rats bandájának tagjai, már félelmében nem tudja, hogy mit beszél.
Lassan már a zabszem sem fér a fényesre nyalt hátsójukba.
Lepényleső
Ki felekezettől függetlenül tölt be egyházi tisztséget,s vállal ezekkel sorsközösséget,
biztosan elnyeri majd az örök üdvösséget?
nemkati
És a többezer letelepedési kötvénnyel Magyarországon letelepedett muszlimnak és kínainak mit üzen, ők kire szavazzanak?
simmering73
A mi lelkészünk messze ívben kerüli ezt a mocskos politikát.
papa.49
A ,,száj elmondja, milyen ÜRES A FEJED,, !!!
Clavigo
Kövér,,,te még szaros komcsinak is hülye voltál..
Jozefina
Előbb-utóbb keresztes háború is lesz? A rendszert kiszolgáló papok fognak megszentelni minden patkányt, akik ellenzéki fejeket visznek a nagyvezér lábához??!!
Borsodi
Gyomor forgató hova jutottunk,gyerek koromban egy párttagnak ha meghalt az édesanyja nem temethette el pap,mert kizárták a pártból.Nem mehetett templomba.Most meg csak a vallást sulykolják azok akik régen ellene voltak.Hagy döntse már el mindenki mit is szeretne,és kire szavazzon.
Sámannus
A lelkészek felelőssége, hogy a hívek a Mennyországba jussanak, te pedig a pokolba
csak úgy....
ennek a kivénhedt, vót komcsinak,csak az allah vagy az agyrágó bogár túlórázhat a busa fejibe..
kereső
Tisztességes, szabad-és demokratikus választásra készül Magyarország. Nem is értem, hogy az Eu miért is kutakodik jogállamiság, és eu-s értékek ügyében ? Hiszen a mai Magyarország a demokrácia netovábbja.
Hülye magyar, szavazz a "hazafias népfront" jelöltjére -azaz a fidessre, mert ha nem igy teszel- nem fogjuk fenntartani a településedet, bezárjuk a postákat, az orvosi rendelőket, nem lesz még közmunka sem...etc.
kereső
Ja, és el ne felejtsem, nem fogsz üdvözülni, a pokol mélységes bugyraiban lesz a helyed, nem a mennyekben Isten jobbján.
Klubtag
Keresem, kutatom az illetékes egyházak reagálását - például. hogy kikérnék maguknak Kövér felszólítását.
Ez is igazolja, hogy a fidesz-kdnp minden mocskában mennyire otthonosak, haszonélvezők és persze bűntársak.
justhpeter
@fideszes gyökér: Istennek ehhez semmi köze.Viszont a nemzeti-kleptokrata rendszert jó pénzért kiszolgáló "egyházi méltóságoknak" annál inkább.
De hát mit várunk ?
A baltás gyilkos kiadása ellen ezek a "méltóságok" nem emelték fel a szavukat,tehát benyaltak. Másik "méltóságtól" tudjuk,
hogy nem lehet menekültet befogadni, met azzal bűnt követünk el. Némák maradtak a "méltóságok" amikor a nemzeti-keresztény sajtós a Pápát mocskolta. Eltűrik, hogy egy gazember helyettük és nevükben az oltár előtt és a szószéken hirdesse az igét,
Ezeket az egyházakat kellene nekem támogatnom ? Amikor eltűrik, hogy papjaik és lelkészeik aktív szerepet vigyenek egy korrupt rendszer választási programjában ?
Tudom, pénzért mindent !
De ne tőlem !
RonaGyuri
Laca nem laca-facázik

s a birkák meg békésen bégetek, a pásztorok meg ….

Hogy a derék Házelnökre időnként rájön és még magéhoz képest is elképesztően arrogáns dumákat ereszt el az egy dolog. Azonban néha még érheti meglepetés a gyanútlan szemlélődőt. Most éppen a Reformátusok Szárszói Konferenciáján tört rá az agybaj.
Az egy dolog, hogy (mint írják) „a nem vallásosak számára bicskanyitogató dolgokat mondott”, de a hívőket is igencsak elgondolkodtathatta volna. Sőt igazából a szervező református egyházra. Lévén ez a derék komcsi tróger egyenesen elvárásként fogalmazta meg, hogy „az egyházi közösségekről beszélek, beleértve a lelkészeket és a plébánosokat is” a Fidesz támogatása! =))
tulipan
Idióta Házmester! Főleg, ha csupán olyan öregek járnak a templomba, akik nem is tudnak 1%-ot adni!!! :D
Aki Én
Elsősorban a politikus felelőssége, pontosabban erednénye, hogy a választó kire szavaz. Ezt ők pontosan tudják, ezért kell hazug propagandára költeni a közpénz százmilliárdokat.
Civilek ne politizáljanak, csak a megvásárolt pedo..., akarom mondani papok.
Madácsi Pali
Te Laca! Hallottál már a tiz parancsolatról? Tudod a keresztény-zsidó hit alap tanításáról. Na ha eszerint kormányoztatok volna akkor beszélhetnél, így csak az "Istened nevét hiába a szádra nevedd"pontot is sérted.
kereső
@justhpeter: nincs más választásod jelenleg, ha akarod-ha nem a te befizetett adód is támogatja őket.Mit támogatja ,Magyarország legnagyobb haszonélvezői mostanság az egyházak-és külhoni testvéreink.
Dr plágium
Már megint? Nem a lelkészek hanem a választópolgárok felelőssége te faszfej.
tudode
Ennek tényleg elment a józan paraszti esze, mert prostit csináltak a lelkészekből is!!!
Ludmilla
persze,csuhások,térdre ,imára... Mégis hogy képzeli ez a félkegyelmű,hogy a papoknak ilyen feladata lenne?
Klubtag
@Ludmilla: ...de könyörgöm, ha a papok kussolnak és nem háborodnak fel ezen, akkor ez csak azt jelentheti, hogy bevállalják a kövéri szereposztást...
Ludmilla
bevállalják..tisztelet a néhány kivételnek
tulipan
@Ludmilla: NIEMÖLLER, MARTIN (1892–1984, német protestáns lelkész)
Németországban először a kommunistákért jöttek, s én nem emeltem szót, mert nem voltam kommunista. Aztán jöttek a zsidókért. s én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Aztán a szakszervezetiekért jöttek, és én nem lévén szakszervezeti tag, hallgattam. Aztán jöttek a katolikusokért, és nem szólaltam föl, mert protestáns vagyok. Aztán eljöttek értem, és ekkorra már nem maradt, aki szóljon.
SystemError
@Nessy: Az hogy ez egy szardarab, ami mindig fent marad a fidesz egyik sajátossága, de a jóérzésű keresztényeket tényleg nem értem, hogy nem szólnak. Tök mindegy ki milyen alapon szólitgatjka fel őket, egyáltalán a tény nem zavarja őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.