A koronavírus-járvány rövid időre háttérbe szorította az ellenzéki pártok belső konfliktusait, ugyanakkor a járvány csillapodásával újra felerősödik a már régóta tartó átrendeződés az ellenzéki oldalon – olvasható a XXI. Század Intézet legfrissebb elemzésében.

A Jobbiknak annyi, Dobrev feltör – izgalmas átrendeződést jósol ellenzéki térfélen a kormányközeli intézet

Az elemzés szerint

a Jobbik szétesése megállíthatatlannak tűnik, a "baloldallal szövetkező egykori nemzeti párt" a rendszerváltoztatás óta eltelt időszak egyik legnagyobb szavazótábor-vesztésén ment keresztül. Ennek hátterében

- fűzték hozzá – a Vona Gábor által elindított "néppártosodási" stratégia áll, amelynek keretében fokozatosan feladta önállóságát a párt.

Az MSZP mindeközben – a közvélemény-kutatások szerint – egyre mélyebbre süllyed, míg a "liberális Demokratikus Koalíció" végleg az ellenzék vezető ereje lett – írták.

"Az MSZP sokáig megpróbált ellenállni az újabb pártok nyomásának, azonban mára elvesztette ezt a képességét. Sem Mesterházy Attila, sem Botka László nem tudta megállítani Gyurcsány Ferencék közeledését, hiába igyekeztek egy önálló identitást adni az MSZP-nek, az a belső és külső ellenállás következtében teljes mértékben kudarcba fulladt"

- tették hozzá.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök pedig mindeközben saját feleségét, Dobrev Klárát igyekszik a "frontvonalban" tartani, hiszen ő kevésbé elutasított, mint a korábbi miniszterelnök – írta az intézet. Így – fűzték hozzá – a jövőben

Gyurcsány Ferenc lényegesen kevesebbet szerepel majd, a főbb vitatémákat Dobrev Klára viheti.

Ezzel az a céljuk – olvasható az elemzésben –, hogy előbb-utóbb létrejöjjön egy egységes ellenzéki párt, amelynek ő vagy a felesége a vezetője. Ebben a formációban a Momentum töltené be a DK koalíciós partnereként az "új SZDSZ" szerepét, míg az MSZP, az LMP és a Jobbik már nem kapna szerepet, teljes mértékben felolvadnának ebben az új alakulatban.

Az intézet szerint a szintén liberális Momentum mindeközben Hadházy Ákos és Szél Bernadett "pártnélküli politikusokkal" szövetkezik, hozzájuk hasonlóan a Párbeszéd is a "botránypolitizálást" részesíti előnyben.

Az LMP jövője kérdéses, a zöld formáció láthatóan igyekszik felvenni az ellenzéken belül egyfajta centrumpozíciót – írták.

A kormánybarát intézet úgy véli,

 az ellenzéki polgármesterek kudarcai jelentősen ronthatják az ellenzék 2022-es esélyeit, ráadásul a koronavírus-járvány során mutatott magatartásuk sem segítette őket.

Karácsony Gergely például csak jóval később, egy hónappal az országos operatív törzs megalakulása után hívta életre a fővárosi operatív törzset, emellett jelentősen veszélyeztette a járvány elleni védekezést az olyan döntéseivel, mint a BKV-járatok ritkítása, a fizetős parkolás fenntartása vagy például a fővárosi fenntartású idősek otthonaiban tapasztalt mulasztások – áll a kormánypropagandától sem mentes elemzésben.

(MTI)

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Qqberci: Azért befizetnék egy Dobrev Klára - Orbán elvtárs miniszterelnök jelöltek vitajára... :):):) Meg arra is,,hogy a Zsîrmore hogy tudna a vita alól kibújni,,,,:):) Nem merne odaállni Dobrev Klára elé...:):):)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Csutkány, a végén még egy nő fog kiakolbólintani? :-)))...
Clavigo
@Qqberci: Azért befizetnék egy Dobrev Klára - Orbán elvtárs miniszterelnök jelöltek vitajára... :):):) Meg arra is,,hogy a Zsîrmore hogy tudna a vita alól kibújni,,,,:):) Nem merne odaállni Dobrev Klára elé...:):):)
Eriksson
@Rockxy: Klára!!! Így helyes. :)))
Működik a családi úthenger, uniós üzemanyaggal.
Csizmás Kond
Gyurcsányék mindig is a teljhatalomra pecáztak...minden pártbomlásban benne van a kezük.
csak úgy....
@Eriksson: közben a fátyolos szemeidnek úgy tünik ,hogy az utód miniszterelnök (orbán) családja és haveri köre nyomorog? te ritka buta.
csak úgy....
@Csizmás Kond: több mint 10 éve nem gyurcsány a fönök,persze neked ütödött macska, még 20 év múlva is ö lesz a mirelit egered!
Clavigo
@Csizmás Kond: Egyedül csak aZsírmore nem törekedik teljhatalomra...és egyetlen pártbomláshoz sem volt köze... :):):) Hol élsz te jó ember,,???
csak úgy....
@Clavigo: romániában a hargitán élhet,onnan a magasbu különösen jó rálátása lehet a dógokra...
peterkelemen
Orbán és álellenzéke. Akik ma bent csücsülnek azokat mind ki kell végezni, mert pont miattuk nem látják sokan, hogy Magyarországon már régóta egyszemélyes kormányzás zajlik és iganis diktatúra van. Már régen ki kellett volna vonulnia mindegyiknek a magyr parlamentből. Ezt szokták csinálno ott ahol VALÓDI ellenzék működik és nem egy olyan akik pénzért eljátsszák a színjátékot.
szegfue
@Clavigo: 18:14 Én is kiváncsi lennék rá!! Ráadásul egy nő, aki O.V. szemében nem számit.
teuton
@Clavigo: Orban nem mer kiallni senkivel nyilvanos vitara, amiota Gyurcsany felmosta vele a teveben a padlot, pedig a Feri sem egy nagy szonoktipus. De az amatörszinesz is jobb egy ripacsnal, aki csak felolvasni tudja a sajat (?) beszedeit is. Orban retorikailag leragadt a focipalya szelen...
Gauntlet
Menjenek a 'csába! A kormány tételesen nekiment - a polgármestereknek, meg a Jobbiknak IS !
Vak aki nem látja!
szegfue
@BarbaraWA96: Neked és társaidnak meg ideje lenne innen eltünni!!
CsipkeRózsa
Budai Gyulának mi köze van ehhez?

Egyébként, Orbán egy körözött hazai bűnözővel is közösködik, a MOL vezér Hernádi Zsolt a védelme alatt áll. Van külföldi körözött is Orbán közelben, akit szintén Orbán mentett meg a börtöntől. Akad még nagy baltás haszon is Orbán életében, meg egyéb sötétség is.

Budai foglalkozhatna Orbánnal is egy kicsit, ráadásul közelebb vannak egymáshoz.
CsipkeRózsa
@Gyütt Mönt: Előbbi a linkedre válasz.
kereső
@CsipkeRózsa: Két olyan ember biztositja orbánnak a 2/3-ot, akik már ügyészségi vád alatt állnak- simonka, boldog istván. Miről hadovál a fideSS???
teuton
@Pegero: Ein is üzenek neked, de mar kinöttem a kiscsoportbol ezert nem kepeket nezegetek, csak azt mondom: Bede-troll kuss!!!
relatív
Röhejes, amikor egy kormányzópárt az álmait/vágyait sulykolja a kormányzás helyett.

Abban reménykedik, hogy a mindenki előtt világossá vált hozzá nem értésüket mindenféle városi legendával ( melyben azon reményeiket fogalmazzák meg mellyel erősen csökkenő táborukat ismét fel tudnák zrikálni valamiféle gyűlöletre ) el tudnák terelni a választók figyelmét, és hazugságaikkal/rágalmaikkal a hatalomban maradásukat prolongálhatják, mert annyira félnek az ellenzéki pártok sikerétől, a felelősségre vonásuktól !

A túlfizetett sleppjükbe összehordott gerinctelen szószátyárok erőlködése sem lesz azonban erre elegendő !
ómió
"Csak" attól annyi neki, hogy Ballik-ba ment át!
luiz
Karácsony meg nem lesz főpolgármester, ja fingottam
RonaGyuri
hogy mit??? "Az LMP jövője kérdéses, a zöld formáció láthatóan igyekszik felvenni az ellenzéken belül egyfajta centrumpozíciót"
sokkal inkább még jobban benyalnak Orbánéknak:
os.mti.hu/hirek/153470/az_lmp_parlamenti_frakciojanak_kozlemenye
bence
Nem véletlenül akarja a fidesz tönkretenni a pártot ! Úgy rettegnek Gyurcsánytól , mint ördög a tömjén füsttől !
ElizabethVU77
Idejе tаlálni egy állаndó baгátnőt. Soк egуеdülálló hölgу vár itt -> ki​​s​sia​​.cl​ub
Rockxy
Hajrá térfél!
de a jobbikis húzzon bele
evacica
@Csizmás Kond: Te is tudod, hogy ez nem igaz!A Gyurcsányi gyűlöleted elveszi a józan eszed!Próbálj meg reálisan gondolkodni, hátha fog menni!
Csizmás Kond
@evacica: Pedig így van, sőt a régi időkre emlékezve képzeli el a nagy és hatalmas egypártot amibe mindenki be akar terelni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.