Megtaposták és meg is gyújtották. Fradiszurkolók tették, a Facebookon büszkélkedtek el vele.

Ferencvárosi futballszurkolók egy csoportja éjjel leszaggatta a ferencvárosi városháza épületére kifüggesztett szivárványos zászlót. Tettükkel a Facebookon egy szurkolói csoportban közzétett fényképekkel büszkélkedtek el.

A képek tanúsága szerint a zászlót megtaposták és meg is gyújtották.

Ez a város.... Nem az a város... FERENCVÁROS !!!!!!!”

– írták a bejegyzésben.

Ez a város.... Nem az a város... FERENCVÁROS !!!!!!!

Közzétette: AG'93 – 2020. augusztus 14., péntek

Budapesten korábban a Főpolgármesteri Hivatal homlokzatára is kikerült – a rendszerváltás óta először – az LMBTQ közösség zászlaja. A fővárosban hagyományosan a nyárnak ebben az időszakában tartják a Budapest Pride Felvonulást, de idén csak fesztivál lesz, kisebb eseményekkel a koronavírus-helyzetre tekintettel.

Címlapkép: Facebook/AG'93

(hvg.hu)

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Még szerencse, hogy eldicsekedtek vele. Már arra gondoltam, hogy az agysebész-konferencia résztvevői tették. Most, hogy letépték a zászlót, meg is szűnt a homoszexualitás, ami egyébként kötelező lett volna jövőre, de így megúsztuk, hála ezeknek az okos és bátor férfiaknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsó
Még szerencse, hogy eldicsekedtek vele. Már arra gondoltam, hogy az agysebész-konferencia résztvevői tették. Most, hogy letépték a zászlót, meg is szűnt a homoszexualitás, ami egyébként kötelező lett volna jövőre, de így megúsztuk, hála ezeknek az okos és bátor férfiaknak.
Csizmás Kond
Direkt heccelik az embereket az ilyen zászlókiakasztásokkal...mert ne mondja senki, hogy néhány ferdehajlamú egyed többet ér egy egész városrésznél.
luiz
gyáva primitív álarcos tízen éves fideszpatkányok. Múltkor két ilyen fiatal Albert Einstein hagyta ott a fogát a Deák-téren, mikor összefutottak a velük egy szinten lévő analfabéta kannibállal
Jozefina
Mert idóták valamennyien. Fogalmuk sincs a szivárványzászló történetéről. Mondhatni bunkók is!!!
Remélhetőleg a biztonsági kamere felvette őket és megkapják méltó büntetésüket. És hol voltak biztonsági őrök??? Pintér pibuljairól nem beszélve!!!
Csizmás Kond
@Jozefina: A horogkeresztes zászlónak sem az az értelme amiért mindenki prüsszög...
A zászló értelmét a felhasználó érdeke, szándéka határozza meg, és itt a buziság jelképét akarják népszerűsíteni ami sokunknak nem tetszik.
Nyírfa
Roppant intelligens tett volt, méltó a fidesz szellemiségéhez. Még több fradit az országnak!
Sziszifusz
@Shikari: 09:09
Hááááát ..., akit ilyen könnyű provokálni, az bizonyára alig várta már, hogy legyen, vélt vagy valódi oka, hőbörögni, garázdálkodni. Főkép, ha a háttérből, veszett kutyaként, uszítja is őket valaki.
A balhézás a lényeg.
Egyébként pedig, úgy vélem, ez az esemény csupán "vihar a biliben". Vannak ebben az országban fontosabb dolgok is, mint a "buzik" zászlóival foglalkozni.
Csizmás Kond
@Nyírfa: Ezzel ugye elismerted, hogy aki nem fideszes az mindenki buzi ?
ómió
Nem bírják a "buzimódit"? Nem csoda!
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Ebben teljesen igazad van, a swastika ősi jelkép, a gittler elmélyedt a homályba vesző tudásanyag felderítésében, nyitottak volta és gyűjtötték a fura dolgokat. Mondlyuk a buzikat is begyűjtötték, hát mit mondjak, úgyis sokan vagyunk. Ha tetszik hanem.
Jozefina
@Csizmás Kond:IGEN SOK IDIÓTA FIGYELMÉBE:
"Története
A szivárványszínek szimbolikája számos kultúrában jelen van, és igen hosszú múltra tekint vissza mint a sokszínűség, a befogadás, a remény és a vágyakozás szimbóluma. A jelképnek bibliai forrása is van, Noé történetében a szivárvány jelzi Isten ígéretét, hogy többé nem lesz hasonló özönvíz. Az 1524-25-ös német parasztfelkelésben már használták a szivárványzászlót mint az új kor, a remény és a társadalmi változás jelképét. Thomas Müntzert, aki a forradalmi mozgalmakat a bibliai tanítással kapcsolta össze, gyakran szivárványzászlóval a kezében ábrázolják."
"Békemozgalom

A PACE zászló
A szivárványzászlót Olaszországban egy 1961-ben tartott békemenet során használták először. Igazi népszerűségre 2002-ben tett szert, amikor a küszöbön álló iraki háború elleni tiltakozásul meghirdették a Pace da tutti i balconi (béke minden erkélyről) mozgalmat. A legelterjedtebb változata hét sávból áll (lila, kék, világoskék, zöld, sárga, narancssárga, piros), a közepén pedig a PACE (béke) felirat található. A zászló azóta az egész világon elterjedt mint a békemozgalom szimbóluma."
"Más csoportok és szervezetek
A szivárványzászlót számos más csoport és szervezet is használja. Az Andok népei társadalmi mozgalom szivárvány színű zászlója a wiphala nevet viseli. A tibeti imazászlók gyakran szintén a szivárvány színeiből állnak. Az Oroszországban található Zsidó autonóm terület zászlaja szintén szivárvány színű."
Csizmás Kond
@Jozefina: Ha időd és kedved úgy tartja tőlem az egész wikipédiát ide másolhatod, de guglizni én is tudok...szóval mint leírtam az számít amiért épp használják, a többi csak irodalom.
...és ha már ennyire szeretsz magyarázkodni, a hozzád hasonlókat kéne idiótáknak nevezd ( az is szerepel a wikipédiában
) mert azok nem tudják felfogni hogy az kisajátítás elég alacsony értelmi szintet jelképez.
Qqberci
Tombolt a keresztényi megértés és szeretet...
Namely
@Borsó: A pride-nak semmi köze a homokosokhoz. A buzik nagy része sem ért egyet vele.
" ami egyébként kötelező lett volna jövőre"
Tényleg meg kell várni, amíg itt is drag queen lesz az oviban, hogy szabadon molesztálja a gyerekeket?
namihami
@Qqberci: És a szurkolói intelligencia.
Vajon a Fradi-csordában egy vizsgálat esetén hány meleget találnánk?
Jozefina
@Csizmás Kond: "guglizni" lehet, hogy tudsz de olvasni nem!!! Mégegyszer ide írom: "A szivárványzászlót számos más csoport és szervezet is használja. Az Andok népei társadalmi mozgalom szivárvány színű zászlója a wiphala nevet viseli. A tibeti imazászlók gyakran szintén a szivárvány színeiből állnak. Az Oroszországban található Zsidó autonóm terület zászlaja szintén szivárvány színű"
Namely
@Nyírfa: Hogy jön ide a Fidesz? (Azon kívül, hogy neked mindenről az jut az eszedbe).
Sziszifusz
@Shikari: 10:31
Szerinted a fradi ultrák a normális többséghez tartoznak ? Na ne már. " Ezek ilyen mocskos senkiházi csürhe ! "
2006-ban is ilyenek primitív harcosok törtek, zúztak gyújtogattak Budapest belvárosában. Ők a Fidesz forradalmi élcsapata.
Nessy
Tisztelt urak! Ezek után legközelebb eső után az égboltról is "tépjék le a szivárványt"! Kissé macerásabb lesz, mint a zászló, de ha rombolni kell az maguknál nem okoz gondot. Hol a metró, hol a tv székház, mikor mi adódik!
Nyírfa
@Csizmás Kond: Hallottál már a logikai bukfencről?
Csizmás Kond
@Jozefina: ...szerintem te csak magadat figyeled...erre a számos másra írtam a kisajátítást...
A zászló, egy jelkép, és az nem lehet másnak is a jelképe mert akkor összetévesztendő...
Nyírfa
@Jozefina: " Béke minden erkélyről "

Szívemből szól. Legyen így!!!
Pálinkás Pál
@Jozefina: és ezek után a nemes eszmék után,amit írtál...kisajátítják a buzik!!! szerinted ez rendben van??? akkor ha már ilyen nagy történész vagy.vázold már fel a horogkeresztes zászló eredetét is...mert ugye tudod hogy köze nincs a fasizmushoz,mégis mindenki azzal azonosítja!!! éppen ezért irkálhatsz bármit a szivárványos zászlóról, akkor is a buziság jelképe lett..és így sok embert zavar!!!
Csizmás Kond
@Nessy: Azért van valami a szivárvány és a nemiség között, ugyanis van egy olyan mondás, hogy ha át tudsz bújni a szivárvány alatt megváltozik a nemed :)
Nessy
@Csizmás Kond: nem a nemed változik, a kívánságod teljesül! De mindegy is!
Nyírfa
@Horizont: 10.35

Ugrásra készen várják, mikor, hol lehet, kell randalírozni. A pestisrácok tévé pedig majd élőben közvetíti, felháborodva, hogy hány helyen kell rendet csinálniuk a derék önkénteseknek. Bárhol, bármikor várhatóak pogromok. Jelen pillanatban itt tart az ország.
justhpeter
Ezen a szinten tökéletesen érthető, hogy a nemzeti keresztény csürhének nem tetszett a Tudományos Akadémia. Nem tudtak vele mit kezdeni, hiszen az Akadémián nem bégetnek, nem csoda, hogy nem találták a hangot.
Nyírfa
@Nessy: Zárd el a tudás útját, és zombivá válik a világ.
Csizmás Kond
@Nessy: A kokárda is jelkép ...a szabadságé
Csizmás Kond
@Nessy: ...nálunk a kívánságteljesülést a talált lópatkó fejen keresztüldobása jelképesítette...:)...és még rá is kellett köpni...:)
solidedge
A Ferencváros szurkolóinak buzi tagozata tépte le. Szerénységük tiltja hogy reklámozzák őket.
Málna
Ha látatlanban választanom kellene egy fradista és egy homoszexuális társasága között, gondolkodás nélkül az utóbbit választanám.
simmering73
Vajon rendelésre tették vagy csak úgy spontán jött az ötlet?
Giovanni Alba
@Málna: Én is jól érezném magam egy leszbi társaságában. Közös ízlés, közös érdeklődési kör.
namihami
@simmering73: Ennek a szintnek (SE) kell már a rendelést leadni. A Vezér felé történő feltétel nélküli megfelelés és az a hit, hogy a gondolatait is előre kitalálják és végrehajtsák, már ezekre és olyan hasonló tettekre sarkallják a cselédeit, amilyen pl. ez is volt. A szimpla örömszerzést akarják a számára biztosítani.
""A Vezérünk biztos örülne neki, ha megtennénk!""---és ez az oka, hogy meg is teszik.
luiz
A szolárium barna, borotvált lábú fradi ultrák XD Szerintem még a puncijukat is gyantázzák
SystemError
@Málna: Egy libsi csaj még a munkaköri szerepe ellenére sem árulja el a barátait? :) Amúgy helyes!
Csizmás Kond
@Málna: ...ez jó...:) ...de mond látatlanba miről tudnád hogy buzit választottál ?...hacsak nincs valami közös vonzalom...:))
Málna
@Csizmás Kond: Jajj, ne legyél már ilyen szőrszálhasogató. Ez csak egy elvi felvetés volt. Azt akartam demonstrálni vele, hogy amennyire megvetem ezeket az agyatlan szurkolókat, annyira nincs bajom a melegekkel. És igen, én is ahhoz vonzódom, akihez a homoszexuálisok.:-)
Csizmás Kond
@Málna: ...a szurkoló, pontosabban az egyoldalú szurkolás beteges fanatizmus. Aki a sportot szereti az bár örvend a kedvenc csapata győzelmének de ha az ellenfél jobban játszik ugyanúgy kéne értékelje. Az e-fajta duhaj egyedeket én sem szeretem sőt kimondottan hülyének nézem, ugyanis lehet hogy megfizetik a rikoltozását de a tettei már a saját felelősségét terhelik.
...és az utolsó mondatod...vagyis tényleg ráérzel ?...:)
balos
Majd amikor égetik a könyveket újra akkor kérem a támogatóik azt is fogják vállalni?Természetesem igen,mert szégyenlik,hogy nem tudnak "olvasni" sem!
Málna
@Csizmás Kond: Fene tudja...Én nagyon szeretem a Barcát - egyáltalán nem fanatikusan - és nagyon nehezemre esne most dícsérni a Bayern Münchent.:-) Pedig tudom, hogy megérdemelnék.
Ezeket a folyton balhézó drukkereket egyébként én nem tartom igazi szurkolóknak. Meggyőződésem, hogy őket nem a sport és a csapat szeretete tartja össze, hanem a balhé, a csordaszellem, a közös ellenség. Egyedül senkik, így csapatban meg erősnek érzik magukat. Pont, mint az Orbán-fóbiások.:-)
Nem, nem érzek rá semmire, a férfi homoszexuálisokra gondoltam, akik ugye a férfiakhoz vonzódnak, ahogy én is, nőként. Ennyi a közös bennünk.
Csizmás Kond
@Málna: ...melléértettem...elnézést...:)
dehamár a sportot előhoztuk, és is szeretem és napi renden megnézek valamilyen mérkőzést viszont azon a néhány néven akik a tetszésemnek megfelelően játszanak soha nem osztom meg magam hogy csak ez vagy csak az...azt szeretem ha jó húzós és sportszerűen kivitelezett játékot látok...ha nem nem is tudom nézni.
Amúgy a focit már nem annyira szeretem mert nagyon kiszámított és előrebetanult játékot játszanak...régebb sokkal inkább sport volt mint ma.
Málna
@Csizmás Kond: Na, hát nem vagyunk egyformák. Engem meg kimondottan csak akkor érdekel egy sportközvetítés, ha szurkolok valakinek. Ez mondjuk elég ritkán fordul elő, leginkább az olimpiák magyar érdekeltségű számainál.:-) A Barcelona az egyetlen kivétel, bár szerintem inkább Messi drukker vagyok, miatta kezdtem el nézni a meccseket középkorú nőként. Amúgy nem értek a focihoz, és más csapatok hidegen hagynak.
Csizmás Kond
@Málna: úgy ötödik elemitől a középiskola második osztályáig futottam...elég jó sikerekkel de akkor a tanulás miatt na meg már nem is volt olyan vonzó és abbahagytam, majd kétévet korcsolyáztam...hokis akartam lenni de nem értem fel pénzzel és ennyi volt a sportkarrierem...most leginkább a sznúkert nézem meg a hokit...
luiz
Csak nem letörölte a facebook a kis náci fidesz patkányok oldalát? Ja, de XD :D
Gazella
Pedig a fradisták között is hemzsegnek a biszex , homosok..
Gazella
Tudja valaki hogy mi a Pride jelentése???... szerintem kurva sokan rosszul tudják...értve a faszbukosokra
kokopelli
@Gazella: ...a német az egyszerűen "der Stolz"-nak,"büszkeség"-nek fordítja! (ohne "Faßbuk) (;-))
Nessy
@Gazella: A gender jelentését sem tudják, de azért "harcolnak ellene"!
Gazella
@Nessy: 19:40 sok szónak a jelentését nem tudják és mégis harcolnak a kg krumpliért ... vagy a kg cukorért amit 4 évente kapnak
Gazella
@kokopelli: 19:01 @kokopelli: Én nagyon régóta faszbuknak hívom a facebookot, pedig 1 éve már nincs faszbukom :D
Gazella
@Csizmás Kond: na kis román hergentyű.. látom nem tudsz magyarul értetni magad :D
Nessy
@Gazella: Ami azt illeti, én is remekül el vagyok nélküle!
kokopelli
@Gazella: nekem nem is volt soha!Elég a bel- és a külföldi ismerőseimmel a Mail-ezés!...meg az itteni!
Veleda
A hétszínvirág c szép orosz mese. A kislány letép egy szirmot, elrebegi a kis versikét és teljesül a kívánsága. Na ennyit a szivárványszínről, itt abba is hagyhatjuk. A zászló meg nem kell, se ide, se oda.Aki ragaszkodik hozzá otthon tegye föl függönynek a hálószobába. Egy okkal több, miért frigid az asszony.
Aki Én
Es vannak az alantas tolvaj buzik, akik még a zászlót is lopják maguknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.