Interjút adott a Pesti Hírlapnak az új pártot alapító, miniszterelnöki indulástól sem elzárkózó Pálinkás József.

Pálinkás: az ellenzéki pártokból hiányzik a kormányzóképesség
Fotó: MTI/Soós Lajos

Az Új Világ Néppárt vezetője a lapnak elmondta, szerinte azért van szükség a pártjára,

mert hiányzik az ellenzéki pártokból a kormányzóképesség, hiányzik belőlük az, hogy meg tudják szólítani azokat az embereket, azt a polgári réteget, amely a Fidesz felé fordult 2010-ben, de „nem tudja maga mellé állítani az ellenzék, még akkor sem, ha a Fidesz ennek a rétegnek egy nagy részét becsapta”. 

Pálinkás szerint kétséges, hogy az ellenzéki pártok tudnának-e az ország érdekében kormányozni, sőt, kijelentette: "az Antall-kormány óta nem volt olyan kormány, amely csak az ország érdekében cselekedett volna.”

Jelenleg a Momentum áll hozzá legközelebb, pártjával pedig azokat kívánja megszólítani, akiket a jelenlegi ellenzék nem tud elérni,

„akik pillanatnyilag nem tudják, kire szavazzanak, vagy jobb híján szavaznak valamelyik pártra”.

Azokra is számítanak, akiknek fontos tiszteletben tartani a jogállamot, a véleményszabadságot, a magyarság sokféleségét, akik nem akarnak mindenkit beskatulyázni. Fontos célcsoportjuk még a nők, és nem csak mint szavazók – tette hozzá.

Van az a kommunikációs doktrína, amely azt mondja, kell egy nagy ügy, ami berobbantja a támogatottságot. És van egy olyan út is, amely szerint a megfelelő emberekkel szépen haladva lehet növelni a támogatottságot. Olyan nagy ügyet – mint például a Momentum NOlimpia kampánya – mi még nem csináltunk, de ez a módszer nem is áll hozzám közel. Szerintem az embereknek mára elegük lett a nagyon harcos politizálásból, mi inkább egy pragmatikus, problémamegoldó, szélsőségektől mentes néppártot szeretnénk felépíteni. A mi vonzerőnk talán a béke-bizalom-nyugalom-szakértelem szavakkal írható le

- mondta Pálinkás József, az Új Világ Néppárt alapítója.

(Pesti Hírlap)

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Pálinkás = trump2
Még csak ilyen hiányzik a politikai életből és teljes a cirkusz.
jesz
-alkalmatlanok... ezt nem merte mondani.

De majd most...egy újabb versenyző, aki talán tavaszig kihúzza...addig azt hiszi, ő a megváltó...ha ez jó neki?
Istenakinincsen
Két párt bőven elég lenne...,de valójában nekünk egy sem kell.Kinek kellenek ezek az élősködők?
Emerich
Pálinkás Úr !! ne bolygassa a magyar népet, tudjuk,hogy nem véletlen most tette meg ezt a lépést, 1.5-2 évvel a választás előtt.A volt SZDSZ-es csürhe megfelelőnek látja az időt az ön színrelépésére. Eddig jó volt a Fidesz?? még miniszterséget is vállalt. Nem tisztességes dolog abba a kézbe harapni,aki a kenyeret nyújtja. Menjen a Közel-Keletre feszültséget szítani.
rokker33
Pálinkás kormány kicsit hülyén hangzik! Inkább össze kellene állnia Szanyi kapitánnyal és alapítani egy kocsma pártot!! Biztos többen szavaznának rájuk, ha olcsóbban mérnék a koccintós bort a kocsmákban!!
csak úgy....
@rokker33: de csöppet sem (hangzik hülyén) ha adómentes az a pálinka...
solidedge
Orbánékból is hiányzik a kormányzóképesség, mégis 10 éve hatalmon vannak. Nagy ügy.
gina
Belőletek meg a becsület és gerinc mocsok banda !!!
csak úgy....
lassan minden 199. emberre jut egy párt,persze az a 199 meg is érdemli..
human
Pálinkással egy bajom van eddig. Az, hogy a politikában át kell látni a szitán, majd taktikai lépést kell lépni akár több lépésben előre gondolkozva. Szerintem az atomfizikus professzor úr ebben nem annyira jó, mint mondjuk Karácsony Gergő. (Tudom, ő meg nem is indul)
dr. prédikátor
vajon mi az anyja picsájátol okosodott és világosult fel hirtelen???
Pálinkás Pál
"az Antall-kormány óta nem volt olyan kormány, amely csak az ország érdekében cselekedett volna.” na akkoriban őket kellett volna kigyomlálni a politikából...a lejtőn az országot az mdf indította el!!!
Pálinkás Pál
@sgl: ez a pálinkás mindig is egy seggnyaló dilettáns pártkatona volt...ha valami csoda folytán ez lenne a miniszterelnök, akkor csöbörből a vödörbe effektus lépne fel...cseppet sem okosabb ,mint a most hatalmon lévők,...a szaktudásról nem is beszélve!!!
kereső
Ime a "konzervativ" jobboldal miniszterelnök jelöltje. - Antall kormány issoráz, megspékelve az egyházakkal.Tényleg nincs egy normális se köztük. Ha pálinkás igy kezdi, akkor azok az árkok tovább fognak mélyülni. És csak azt a filofózus "pert" tudnám feledni,
TollerBela
Azért ám ez a hólyag sem kormányzott valami tehetségesen ! Antallt meg direkte nem a kormányzási érdemei emelték ki a semmiből ! Annak ellenére, hogy valaki jobboldali, kissé még liberális is, nem jár neki automatikusan az ész, meg a kormányzati készség !
Eladott Ország
Vajon mitől világosodott Pálinkás úr meg ennyire?! Van az a pénz... Új pártokra már semmi szükség nincsen, csak meg fogja osztani a szavazókat! Van már elég fideszes szatellitpárt (mi hazánk mozgalom, Volner párt) és a baloldali kiesett a csöcs a számból Szanyi kapitány Iszom pártja továbbá a fidesz által közpénzből létrehozott kamu pártok. Egy teljes ellenzéki összefogással nyerni fogunk, ebben biztos vagyok! Aki mást akar az a fidesz hatalmát betonozza be!
Mától hazaárulónak tekintek minden olyan ellenzéki pártot akik nem hajlandóak összefogni a fidesz maffia ellen!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/56877137_314669852553749_717437453157269504_n.png?_nc_cat=104&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=iUlnBlwyRekAX9aqqyN&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=989494328b558122321860ab5e95ec4b&oe=5F9559F1
Egyetlen jelöltet a fidesz ellen
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/56363622_312927099394691_7021179838467670016_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=fI2uLI6MIzwAX_K_1Sy&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a5920c17660a2d4497b02b348f69ed1b&oe=5F952574
Eladott Ország
@Quasimudo: ma, 07:46 ♦ Azért bánatodban le ne ugorjál a Notre Dame-i toronyból.
ómió
Magyarellenes kretén dilettantizmusuk viszont túlteng!
Qqberci
Pálinkásból meg már hiányzik a józan ész és az önkritikus szemlélet...

Persze van az a pénz...
Gyütt Mönt
Kedves beszélgető társaim! Elmondhatom, hogy általában jó volt köztetek, többnyire kulturált beszélgetéseket folytattam, sosem gyalázkodtam. Most mégis átmegyek a hvg.hu-ra, mert ött pörgősebb az élet, a megnyilvánulásaimra gyakrolatilag azonnali reagálást kapok. Bye volks!
Eladott Ország
@sgl: ma, 09:45 ☻ Időskori Alzheimer-kór ( demencia) . "Miért jobb az Alzheimer kór a Parkinson kórnál? - Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, mint hogy kilötyögtessem. "
Gazella
Jobb ha bekuckolsz egy szobasaeokba és magadban merengsz öreg vén fasz.
legott
Egy atomfizikus, hogy lehet ennyire hülye?
legott
Az atomfizikának semmi érelme - ahogy az atomfizikusoknak sem.
Csak viszik a pénzt a semmiért.

Csak a hülyék tanulnak sokat azért, hogy hülyébbek legyenek, mint voltak.
legott
Egy okos ember nem tanul sokat azért, hogy hülyébb legyen, mint volt.
Csak a hülyék tanulnak azért, hogy hülyébbek legyenek, mint voltak.
Nyírfa
Úristen, de silány! Nem véletlenül volt Orbán embere. Jut eszembe: csak volt?
advocat
Az MTA-t lesz--ta? Most megmutatja? Működik az Orbán-szalámi!
legott
Pálinkás Pál, mondj valamit az atomfizikáról. Valami szépet.
Tudsz?
Gazella
@legott: 18:01 ez atomfizikus?? Ennek az eszementnek a szájába rágja a dagadék, hogy mit kell mondani !
Jozefina
DE belőle a pálinka viszont nem hiányzik!!!??
Quasimudo
@Eladott Ország: Honnan tudtad, hogy én vagyok az állami ítéletvégrehajtó?! Október 23. után a te nyakadra is teszek egyet!
Aki Én
De ha szerinte orbánékban megvan, akkor miért rondít bele az idilli képbe?
Hazafiasan, közérdekűen, becsületesen kormányozni egyik sem tud. De a jelenleginél aljasabbat nehéz elképzelni.
Yoda69
Pálinkás, belőled meg egy jó adag pálinka hiányzik.
kereső
Amióta felkerült az interjú, azon morfondirozok, hogy normális? Hogy akar össz.ellenzéki miniszterelnök jelölt lenni- ha igy "nyit" ajtót?? Ilyen fensőbbséggel kinyilatkoztatva! Hogyan gondolja az együttműködést ??? Vagy csak kamu az egész, és mert orbán érzi, hogy túltolja , és a normálisabb konzervativ szavazókat elveszitheti, ezért aztán jön az , aki megmenti számára ezeket a szavazókat. Nem hiszek az összesküvés elméletekben, de ez nagyon is "életszagú" orbániában.
gina
Vadbarom, a fidesz kormányzóképes? nem ------lopó csaló hazudóképes,,ennyi csak !!!
Quasimudo
@Eladott Ország: Dehogy fél! Ebben az országban nem kell senkinek félni! Én utoljára 2006-ban féltem, amikor lövettel az emberekre azonosító nélküli szlovákul karattyoló kommandósokkal - bár nem voltam ott, s mint utóbb kiderült "csak" gumilövedék...
Quasimudo
@Eladott Ország: Ott voltál? Láttad?! Mert akkor nem voltál ott, ha megmaradt a szemed! Ártatlan gyalogosoknak is nekimentek, olyannak akik gyermekükkel közlekedtek egyéb okból... Soroljam még?! Te szuper-intelligens mérnök 42 év munkaviszony után!
Eladott Ország
@Quasimudo:ma, 07:12 ◘ Én azt kérdeztem, hogy hányan vakultak meg te szarházi! Ne csúsztass! A köztörvényes bűnöző cigányod meg úgy leszabályozta a sztrájktörvényt, hogy szinte lehetetlen sztrájkolni, te gennyláda! Azt hiszi a csúti geci, hogy élete végéig rabolhatja az országot és örökre választották meg, hát nem, mert börtönben fog megrohadni a haverjaival együtt! Azt a pusztítást amit 2006-ban a fidesz banda művelt a világ egyetlen országában sem engedik meg!
scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/116869194_911601859319722_365250754614847766_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=RJ23bqWAYTwAX9Tdn_N&_nc_ht=scontent-cdg2-1.xx&oh=04700e52137e16433e105fb333010fb0&oe=5FB715AA

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.